Brexit ja sen seuraukset

.
Tässäpä lisää. On ne tyhmiä nuo britit kun lähtevät, just kun ollaan saamassa uutta ja tuoretta verta vähän väsähtäneeseen Unioniin. Turkki on silta Euroopan ja Lähi-Idän välille ja sellaisena valtaisa MAHDOLLISUUS eurooppalaisille!

http://www.dailymail.co.uk/news/art...y-demands-member-gap-UK-following-Brexit.html

Turkey wants Britain's place in the EU: Country demands it is made a member so it can fill the gap made by the UK following Brexit
  • Officials in Ankara are attempting to exploit the gap left behind by Britain
  • Diplomats in Brussels re-opened talks on Turkish membership after vote
  • In campaigning, David Cameron said Turkey wouldn't join until year 3000
  • Turkey EU minister argued they were needed as members more than ever
By John Stevens, Europe Correspondent In Bratislava For The Daily Mail

Published: 23:35 GMT, 30 June 2016 | Updated: 04:20 GMT, 1 July 2016

Turkey yesterday demanded the European Union make it a member so it can take Britain's place when it leaves.

Officials in Ankara attempted to exploit the Brexit vote by warning the bloc needed to fill the gap or face decline.

During the referendum campaign, David Cameron insisted Turkey was not on course to join the EU until the year 3000.

But diplomats in Brussels yesterday re-opened talks on Turkish membership just days after the vote.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/art...er-gap-UK-following-Brexit.html#ixzz4D9cBEQPU
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

Halua vaan, kuten appiukollani oli tapana sanoa vaimolleni, joka pikkutyttönä kovasti halusi milloin mitäkin!

Vai onko ymmärrettävä, että Brexit-puolen salainen tavoite olikin ujuttaa Turkki EU:n jäseneksi hyvänä apunaan britannian keltainen lehdistö.

Mutta voi, voi, en halua olla ilonpilaaja, Turkin jäsenyys edellyttää EU-maiden yksimielistä päätöstä ja jos kerran esimerkiksi Espanja on valmis torppaamaan jopa Skotlannin jäsenyyden, voipi olla, että paljon virtaa vettä Bosporin läpi ja verta Turkin kurdialueilla ennenkuin Turkki hyväksytään yksimielisellä päätöksellä EU:n jäseneksi.

EU-vihamieliset tahot jatkavat myyräntyötään!
 
.


Halua vaan, kuten appiukollani oli tapana sanoa vaimolleni, joka pikkutyttönä kovasti halusi milloin mitäkin!

Vai onko ymmärrettävä, että Brexit-puolen salainen tavoite olikin ujuttaa Turkki EU:n jäseneksi hyvänä apunaan britannian keltainen lehdistö.

Mutta voi, voi, en halua olla ilonpilaaja, Turkin jäsenyys edellyttää EU-maiden yksimielistä päätöstä ja jos kerran esimerkiksi Espanja on valmis torppaamaan jopa Skotlannin jäsenyyden, voipi olla, että paljon virtaa vettä Bosporin läpi ja verta Turkin kurdialueilla ennenkuin Turkki hyväksytään yksimielisellä päätöksellä EU:n jäseneksi.

EU-vihamieliset tahot jatkavat myyräntyötään!

No hyvä. Myyräntyö jatkuu :D
 
Punnittua puhetta. Kyllä Cameron on keskustellut matkan varrella muidenkin kuin itsensä kanssa, vanhaa kuningatarta myöten.

Meidän pitää aina muistaa, ettei meille kerrota lainkaan kaikkea, mutta meille myös kerrotaan asioita, joiden tarkastamiseen meillä ei ole kompetenssia. Sitten on ennustajaeukkoja liikkeellä.

Oikea näkijä on nöyrä. Silloin aistit herkistyvät. "Joku soppa porisee", sanoi @baikal .

Niin tekee.

Ollakseen näkijä täytyy vapautua ryhmäajattelusta ja ryhmäpaineesta. On myös eduksi olla vapaa intressiristiriidasta, joskin kokonaisedun ja oman intressin erottaminen ei ole vaikeaa mutta se on niin vaikeaa silti. Em lisäksi pitäisi vielä perustaa arvio faktaan. Mitä syvemmällä on jossain aatteessa, ismissä tai uskossa sen huonommat edellytykset olla näkijä on.

Nöyryys on itsessään hyvä, mutta nöyrä korjaa arviotaan uuden faktan osoittaessa muuta. Ylpeä pysyy kannassaan koska on liian ylpeä tunnustamaan virheensä.

Oon nöyrä totuuden edessä.
 
Eurooppaan tulee joka vuosi miljoonia "siirtolaisia" laillisia niistä on osa ja laittomia iso osa. Yksistään vuonna 2014 siirtolaisia tuli EU:hun 1,9 miljoonaa (siis EU:n ulkopuolelta). Ja tämä oli ennen kuin paska osui tuulettimeen vuonna 2015 ja loppua ei näy. Vuoden 2015 virallisia lukuja ei valitettavasti ole Eurostatilla saatavilla ennen kuin vasta vuonna 2017.

Tässä näitä linkkejä.
http://ec.europa.eu/eurostat/statis...p/Migration_and_migrant_population_statistics
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Crime_and_criminal_justice_statistics

Vertaa ihan huviksesi EU:hun tulleiden määriä ja käsiin räjähtänyttä rikollisuutta, etenkin seksuaalirikokset ovat EU:ssa nousseet ennätysmäisesti muutamassa vuodessa.
773px-Police-recorded_sexual_violence_offences%2C_EU-28%2C_2008%E2%80%9314_%282008_%3D_100%29_YB16_II.png


Ja tämä kaikki ennen kuin tämä viimeisin Invaasio alkoi. Jos vaikka haluatte unohtaa nämä rikokset ( Ei tiettyjä henkilöitä tuntunut juuri liikuttavan muutama sata raiskattua tai tuhat ryöstettyä suomalaista, siinä ei ollut rikosaaltoa vielä riittävästi), niin näin massiivinen maahanmuutto tulee tuhoamaan tavallisen palkansaajan, sillä hänen palkkansa ja ostokykynsä tulee laskemaan entisestään, koska samalla veroastetta pitää nostaa sillä elätettäviä on koko ajan enemmän. Ja kun kerran tällainen tulija saa oleskeluluvan EU:ssa on hän vapaa liikkumaan miten haluaa (vaikka ei mitään oleskelulupaa tai kansalaisuutta tarvittu kun 35,000 kunniavierasta saapui Suomeen). Suomi ei voi sille mitään. Vaikka laiton maahanmuutto pysähtyisi täysin jotenkin maagisesti on EU:n avoimien ovien politiikka ja vapaa liikkuvuus sellainen mikä tulee aiheuttamaan ennen näkemätöntä tuhoa tavallisille suomalaisille, Turkin liittyminen on katalyytti, joka nopeuttaa tuhoa merkittävästi. Tilannehan vielä on se, että tämä laiton Invaasio ei ole loppumassa, tällä hetkellä vedetään vähän henkeä, mutta maailmassa on ennätysmäärä pakolaisia ja niin kauan kun EU on heikko ja "rikas" tulee heistä merkittävä osa tänne. Kun enemmän ja enemmän ihmisiä kamppailee samoista resursseista, niin mitä siitä seuraa?

En ymmärrä miksi tätä on niin vaikea tiettyjen henkilöiden ymmärtää. Tämä on pohjimmiltaan hyvin yksinkertaista. EU kauppa-alueena ja liittona voisi toimia, mutta nykyisenä poliittisena Unionina ei, ilman että alkuperäisväestöt kärsivät tai tuhoutuvat kokonaan. EU koostuu liian erilaisista valtioista ja Suomi on liian pieni, jotta sillä olisi mitään valtaa siihen mitä EU:ssa tapahtuu. Asiaa ei auta, että EU ajaa vain harvojen ja valittujen asiaa. Meitä viedään ja meitä riistetään, niin kauan kun on jotain riistettävissä. Sama tulos voisi olla EU:n ulkopuolellakin, mutta joka tapauksessa olisi se parempi kuin varma tuho EU:ssa. Tätä puhetta monet pitävät pelotteluna ja liioitteluna, mutta valitettavasti merkit ja faktat ovat kaikkien nähtävillä. EU ja sen tulevaisuus on kuin katsoisi auto-onnettomuutta hidastettuna. Lopputulos on selvä, mutta kuinka kauan siinä menee ja kuinka monta kuolee tai vammautuu on auki.

Suomalaisten palveluita on ajettu alas jo vuosia ja nyt vauhti vain kiihtyy. Samalla rahaa riittää kunniavieraiden ruokintaan ja ylläpitoon. Pelkästään viime viikon aikana olemme saaneet lukea kuinka terveyskulut kasvavat, poliisiin kohdistuu leikkauksia, mutta samalla laitetaan lisää rahaa laittomille maahantunkeutujille. Tämä kaikki on sinun ja minun maksamia veroja, eivätkä ne riitä vaan sinun ja minun nimissä otetaan koko ajan lisää velkaa. Kyse on priorisoinnista ja hallintomme on tehnyt sen täysin selväksi minkä he priorisoivat tärkeimmäksi.

Minulla on myös vastaus tähän massa invaasioon. Otetaan Australiasta mallia ja luodaan maahanmuutolle pistejärjestelmä. Tämä järjestelmä olisi oikeudenmukainen kaikille kansoille ja siinä otettaisiin huomioon niin taloudelliset kuin myös kulttuurilliset asiat.
 
Mitäs nyt vihervassarit ja EU uskovaiset?

http://www.talouselama.fi/uutiset/p...inut-euroopan-unionia-nyt-on-sen-aika-6563757
Professori Kanniainen: "Koskaan en ole kritisoinut Euroopan unionia - Nyt on sen aika"
Kah meikalaisen vanha proffa, Professori "koskaan en ole kehunut graduasi, nytkaan ei ole sen aika" Kanniainen!
A truly brilliant man, hyvia nakemyksia... jotka ovat kryptoniittia nolla-substanssi Stubbille ja muille toiveikkaille EU-parasiiteille.
 
Saapa nähdä, eroaako Britannia koskaan. Ei ainakaan tänä vuonna. Ja ennen eroneuvotteluja pitäisi vielä neuvotella että erotaanko vai ei...

http://www.talouselama.fi/uutiset/gove-britannia-ei-kaynnista-eroprosessia-tana-vuonna-6563982

Britannia ei käynnistä eroprosessia Euroopan unionista "tämän kalenterivuoden" aikana, sanoi oikeusministeri Michael Goveperjantaina Guardian-lehden mukaan.

Konservatiivipuolueen johtoon pyrkivän Goven mukaan Britannia käynnistäisi artiklan 50 mukaiset eroneuvottelut EU:sta vasta pitkien esineuvotteluiden jälkeen. Se ei joka tapauksessa tapahtuisi tänä vuonna.

Toisaalta EU on sanonut, että se aloittaa neuvottelut vasta eroprosessin käynnistämisen jälkeen.
 
Missäköhän viipyvät kissankokoiset otsikot siitä, että osakekurssit (no, myönnän etten jaksanut kännyllä katsoa kuin OMXH:n) ovat toipuneet juuri samalle tasolle kuin ennen Brexitiä?
 
Niin minäkin. Toki jotain toimintoja siirtyy nyt esim. Frankfurtiin, mutta mitäs lottoatte, hakeutuuko kovastikin esim. amerikkalainen ja aasialainen raha nyt muualle kuin perinteiseen Lontoon Cityyn? Epäilemättä City kärsii tästä, mutta en usko että sen suvereeni asema mitenkään lopullisesti muuttuu, vaikka varmasti monessa muussa Euroopan finanssikeskuksessa tilanne hyödynnetäänkin.

Ylipäänsä EU ei kaikissa maailmankolkissa ole niin älyttömän ihasteltu juttu kuin täällä sylttytehtaalla. Pelkkä pelko sen poistumisesta ilman konkreettisia, realisoituneita hankaluuksia asioissa ei dramaattisesti heiluta Cityn asemaa. Veikkaan.

Olettaen että britit jättävät EU:n niin tuskin unioni on jatkossa sijoittamassa Euroon liittyviä toimielimiään Lontooseen.. Nythän siellä on esim. EU:n pankkivalvontavirasto, jonka on jo ilmoitettu lähtevän mantereelle. Mihin sitten sijoittuneekaan.

En usko että kysymys on kenenkään nujertamisesta, mutta olisi jotenkin outoa jos britit olisivat sekä EU:n että Euro-alueen ulkopuolella, mutta kuitenkin yhä päättämässä erilaisista EU-/Euromaiden rahoitus-, valuutta-, talousasioista jne. asioista. Tähän asti britit ovat puolustaneet kovasti Punta-valuutan ja Lontoon Cityn asemaa EU:n rahoitusmarkkinoiden keskuksena.

Sellainen aasialainen raha ja dollari joka hakeutuu investoimaan Euromarkkinoille tulee jatkossa todennäköisesti ohittamaan Lontoon Cityn..ja päätyy esim. Frankfurt'iin tai jonnekin muualle. Voi olla että jonkin verran EU-alueen osakekaupasta siirtyy Lontoosta EU-alueen pörsseihin.

Minun näkemyksilläni tässä ei ole mitään merkitystä, mutta uskoisin myös että pelkkä valuutta-alueen koko Euro vs. Punta, vaikuttaa monella tavalla siihen missä rahoitusmarkkinat sijaitsevat ja millä valuutalla kauppaa käydään tulevaisuudessa. Olettaen että britit jättävät unionin.
 
Missäköhän viipyvät kissankokoiset otsikot siitä, että osakekurssit (no, myönnän etten jaksanut kännyllä katsoa kuin OMXH:n) ovat toipuneet juuri samalle tasolle kuin ennen Brexitiä?

Suomessa tuli jo jonkinlainen korjaantuminen. Toisaalta pörssin normaaliin vuosikiertoon kuuluu se että kevään osinkorallin jälkeen kurssit hieman taantuvat, kauppa rauhoittuu kesä ja lomien ajaksi..Ostopuolelle kannattaa yleensä käydä loppukesän/alkusyksyn aikana. Usein vuoden loppupuolelle ajoittuu jonkinlaista yleistä kurssinousua.

Nyt ei ole mitään erityistä syytä hötkyillä osakkeiden kanssa...Mutta heti lomien jälkeen on syytä olla tarkkana. Jos brittien lähtö toteutuu sillä on taatusti vaikutusta sijoitusmarkkinoille. Tai oikeammin voisi sanoa että liikettä tulee tapahtumaan syyslokakuussa tulipa sitten ero tai sen peruuntuminen. Todennäköisesti sijoitusmarkkinoille (eikä pelkästään osakkeiden suhteen) tulossa on mielenkiintoinen syksy..

Mutta, nämä olivat ns. netin neuvoja..eikä niihin ole mitään luottamista. Ehkei senkään vertaa kuin taksimiesten pörssivinkkeihin.
 
Suomessa tuli jo jonkinlainen korjaantuminen. Toisaalta pörssin normaaliin vuosikiertoon kuuluu se että kevään osinkorallin jälkeen kurssit hieman taantuvat, kauppa rauhoittuu kesä ja lomien ajaksi..Ostopuolelle kannattaa yleensä käydä loppukesän/alkusyksyn aikana. Usein vuoden loppupuolelle ajoittuu jonkinlaista yleistä kurssinousua.

Nyt ei ole mitään erityistä syytä hötkyillä osakkeiden kanssa...Mutta heti lomien jälkeen on syytä olla tarkkana. Jos brittien lähtö toteutuu sillä on taatusti vaikutusta sijoitusmarkkinoille. Tai oikeammin voisi sanoa että liikettä tulee tapahtumaan syyslokakuussa tulipa sitten ero tai sen peruuntuminen. Todennäköisesti sijoitusmarkkinoille (eikä pelkästään osakkeiden suhteen) tulossa on mielenkiintoinen syksy..

Mutta, nämä olivat ns. netin neuvoja..eikä niihin ole mitään luottamista. Ehkei senkään vertaa kuin taksimiesten pörssivinkkeihin.

Teen jonkin verran nappikauppaa, ja ainakaan omassa salkussani ei tapahtunut ihmeempiä viime viikolla, siis kokonaisarvossa. Minulla on 2/3 Euroopassa ja 1/3 Aasiassa.
 
Brexit ja vapauden hinta
LAURI STARK

Monilla puolilla poliittista kenttää on käsitetty väärin, mitä Brexit merkitsee. Kyse ei ole punnan kurssista, kauppasopimuksista eikä matkustamisen helppoudesta. Nuo ovat pikkuporvarien huolenaiheita. Kyse on kansakunnan kohtalosta ja siitä, suostuuko se ylikansalliseen talutushihnaan. Iso-Britannia, joka oli jo valmiiksi varsin itsenäinen, sanoi ”ei”. Kuinka moni muu seuraa perässä?

EU:n myötäilijöille kyse on kuluttajan vapaudesta matkustella miten haluaa ja oikeudesta runsaaseen tuotevalikoimaan marketeissa. Se on orjan vapautta ja osoitus viheliäisimmästä pikkusieluisuudesta. Euroopan unioni on utopia, joka on perustutunut oletukselle juurettoman kuluttajan hedonismista. Sen ihanneasukas olisi maasta maahan ryntäilevä ja traditionsa unohtanut atomi, joka löytää kelvottomalle elämälleen sisältöä ostoksista. Hän vaihtaa sujuvasti identiteetistä toiseen, koska yksilöhän itse rakentaa itsensä. Hän on sovinnainen, koska sellainen on oltava ollakseen suututtamatta ketään. Hän on hajuton, mauton ja näkymätön rotta.

Unioniin jäämistä kannattavat vetoavat materialistisiin argumentteihin, ja mihin muuhunkaan he pystyisivät? Heidän katseensa ei kanna talouden heilahteluja pidemmälle, kaikki huomio on välittömissä vaikutuksissa. Puheet vapaudesta, itsenäisyydestä ja kunniasta nähdään haihatteluna tai jopa osoituksena mielenvikaisuudesta. He ovat niin syvällä ahdasmielisyydessään ja mukavuudenhalussaan, etteivät kykene ymmärtämään mikä ihmisiä voisi motivoida. Leipä ja sirkushuvit ovat kieltämättä tehokasta rauhoituslääkettä, mutta nekin toimivat vain aikansa ja lopulta toleranssi kasvaa. Tarvittaisiin suurempia annoksia, ja kutistuva rajahyöty vie siltäkin tieltä pohjan. Paine jatkaa kasvuaan ja ihmisten katse hakeutuu mukavan häkin ulkopuolelle. Jotkut alkavat puhua kohtalosta, ehkä jopa sodasta. Kertarysäys katsotaan paremmaksi vaihtoehdoksi kuin kivunlievityksellä jatkuva kituuttaminen. Mieliala leviää ja ihmiset rohkenevat sukeltaa tuntemattomaan, sillä sitä Brexit ehkä merkitsee. Juuri siksi valtaeliitti pitää ratkaisua irrationaalisena, he eivät näe tarjoamalleen huumeelle vaihtoehtoa. Tai sitten näkevät, mutteivät saa päähänsä miksi jotkut valitsisivat sen, ”teillä kun on ollut niin mukavaa”.

Selvää on, että Brexit käy kalliiksi, tulevat ajat eivät ole engelsmanneille helppoja. Kyse onkin siitä, ovatko he valmiita uhraamaan vapauden eteen. Kaikelle on hintansa, vaan onko arvoa? He selvisivät toisesta maailmansodasta Churchillin luvatessa vain ”verta, hikeä ja kyyneliä”. Jos he eivät ole liikaa pehmenneet ja löytävät kansallisen selkärankansa, he varmasti selviävät myös unionin ulkopuolella. Kaikki riippuu nyt heistä itsestään. Äänestystulos ei lopulta kerro paljoakaan, rasti ruutuun kun on helppo vetää. Jos britit siis pelästyvät tekoaan ja myöhemmin pyörtävät päätöksensä, he ovat avun ulkopuolella. Kukaan ei voi englantilaisia pelastaa paitsi he itse. Jos niin johto kuin kansa on liian pelkurimaista uhrautumaan maansa vuoksi, mitään ei ole tehtävissä. Voimme vain toivoa, että Brexit on todellisen muutoksen ensituuli. Valinnan pitäisi kuitenkin olla ilmiselvä, kun yhdessä suunnassa odottaa epävarma tulevaisuus ja toisessa varma kituutus EU:n helmassa. Vastapuolella ei ole tarjota muuta kuin enemmän samaa: enemmän integraatiota, enemmän EU:ta. Kuin lisää sosialismia vaatinut Neuvostoliitto tai lisää feminismiä vaativa akateeminen rupusakki.



Brexitin kritiikki vasemmalla jakaantuu kahteen osaan. Yhtäällä ovat demokratiasta suivaantuneet demokraatit. Toisaalla ovat eroamista ymmärtävät, mutta sen kokonaan talousasioihin redusoivat sosialistit. Ensin mainittua sakkia voisi kunnioittaa hitusen enemmän, jos he suoraan vaatisivat autoritaarista komentoa ja kansan tahdon sivuuttamista. Mutta sitähän he eivät tee ja miten voisivatkaan, kun oma ideologia opettaa ihmisten olevan samoilla kyvyillä varustettuja; on toki vaikeaa pitää uskottavasti tavallisen kansan puolta ja samalla todeta sen koostuvan idiooteista. Kiemurrellessaan he yrittävät esittää suoran demokratian sijaan parlamentarismia, niin kuin siinä toteutuisi ideaalitila kansan tahdon ja valistuneen harkinnan välillä. Koko homma kuitenkin rysähtää siihen, että oletetusti tyhmä kansahan valitsisi kansanedustajansa yhtä tyhmillä perusteilla kuin se tekee valintansa kansanäänestyksissä. Kaikensorttinen demokratia ja äänestäminen voivat toimia vain siltä pohjalta, että ihmisillä on jokin käsitys kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta (tämä tai nimenomaan sen puute on mahdollisesti länsimaisen massademokratian tulevaisuudessa kaatava tekijä).

Yksikään vasemmistolainen ei aio vaatia rajoitettua äänioikeutta tai puoluediktatuuria, sillä he ovat loppuun asti sovinnaista ja yleistä mielipidettä pelkäävää porukkaa. Oikealla taas suhtaudutaan demokratiaan pragmaattisesti yhtenä hallintomuotona muiden joukossa. Se ei ole aina paras eikä edes vähiten huono vaihtoehto, ja nykyisessä muodossaan useiden mielestä loppuun ajettu. Demokratia, joka edistää vain lyhyen aikavälin eduntavoittelua ja on siten satunnaista tai jopa halvaantunutta, ei ole mistään kotoisin. Sellainen vain jakaa kansaa ja hajottaa valtioita, minkä todistaa myös Brexit; on huono merkki, että muutoksen kannalla ei ole merkittävä enemmistö. Kyse ei ole vain yksittäisen puolueen mädännäisyydestä tai yksittäisen mielipiteen vääryydestä vaan koko systeemin kriisistä. Mikä on näin pahasti rikki, ei tule yhdessä yössä kuntoon. Siispä kaikki puheet ”todellisen” demokratian vaatimisesta kumisevat tyhjyyttään.

Sosialistileirissä on ymmärretty, mihin eliitin ja median halveksunta riviäänestäjää kohtaan ennen pitkää johtaa: tähän. He ovat ymmärtäneet oikein, että EU on ollut pohattojen tilejä lihottava projekti ja siten vahingollinen tavalliselle työläiselle. Huvittavaa kyllä, sanoessaan ettei eron puolesta äänestäneitä pitäisi haukkua harhaanjohdetuiksi idiooteiksi, he kuitenkin itse implikoivat tätä. Eli oikeistopopulistit ovat käyttäneet kärsivien ihmisten ahdinkoa hyväkseen ja tarjonneet helppoja ratkaisuja, mihin monet ovat herkkäuskoisuuttaan langenneet. Lisäksi tällainen puhe antaa ymmärtää, että juuri vasemmisto osaisi tarjota oikeat eväät Euroopan kriisiin; sisältö on oikea, mutta taktiikka väärä. Ilmeisesti he eivät vain ole tulleet kertaakaan ajatelleeksi, että juuri sisällössä saattaa olla vikaa. Monet sosialisteista ovat EU:n suhteen reformisteja ja nekin, jotka ovat valmiita sanomaan sille tervemenoa, uskovat vapaan liikkuvuuden ja monikulttuurisuuden agendaan. Juuri siihen agendaan, joka on myös euroeliitille tärkeä vaikkakin eri syistä. Vasemmisto eittämättä vastustaa kansainvälistä verosuunnittelua ja halpatyövoiman käyttöä, mutta on globalistisen eliitin kanssa samoilla linjoilla sosiaaliliberalismin ja pakolaisten suhteen. Kansallismielinen oikeisto taas torjuu sekä vasemmiston että talousoikeiston agendan näiltä osin. Se on johdonmukaisin vastavoima integraatiokehitykselle sekä ylikansalliselle politiikalle. Niin kauan kuin vasemmisto ei näe nationalismin olennaista asemaa tässä taistossa, se jää häviävälle puolelle. Kannattaisi siis jo avata silmät, maailmassa pyörivät muutkin kuin talouden pyörät.

On mahdollista, että Brexit johtaa Skotlannin irtautumiseen ja Pohjois-Irlannin palaamiseen takaisin emämaansa osaksi. Tämä merkitsisi Iso-Britannian loppua, mitä on käytetty yhtenä argumenttina EU:sta eroamista vastaan. On varmasti totta, ettei maan hajoamista voi pitää itsetarkoituksellisen hyvänä asiana. Mutta jos näin käy, käyköön. Kannattaa muistaa, että Brexit-äänet voittivat nimenomaan Englannin alueilla. Maaseutu ja sydänmaat äänestivät Lontoon ja muiden kaupunkien juppeja vastaan. Tämä on siis pikemminkin taistelu Englannista kuin Britanniasta. Skotit taas vihaavat Westminsterin herroja enemmän kuin rakastavat EU:ta. Voi toki olla niinkin, että nettosaajina heidän selkärankansa on poikkeuksellisen mätä. Ehkä heillä on harhaluuloja siitä, mitä kuvittelevat Brysselin byrokraateilta saavansa – rahaa kyllä, vaan mutta miten on autonomian laita? Taas kerran, jos kansakunta valitsee oman tuhonsa, ei kukaan voi sitä pelastaa.

Tilanne voi myös johtaa pahempaankin kuin talousvaikeuksiin tai Skotlannin irtautumiseen. Kansallisvaltio voi toimia vain, jos kansa on riittävän yhtenäistä, eikä tämä äänestys anna liikaa aihetta riemuun. Näin tiukan tuloksen legitimiteetti on kyseenalainen, mikä vain kasvattaa juopaa ihmisten välillä. Brexit on tietysti oikein, koska EU on nykyisellään myrkkyä. Mutta kansan on omasta tahdostaan tehtävä valinta ja kansa voi valita myös väärin. Tai jakautua. Siksi ei voi kyllin korostaa, että Britannia on hyppäämässä tuntemattomaan. Seuraako tästä kaikesta mitään hyvää, on täysin avoin kysymys.




Lauri Stark on parantumaton nostalgikko ja kynäilijä.

https://sarastuslehti.com/2016/07/01/brexit-ja-vapauden-hinta/
 
...uskoisin myös että pelkkä valuutta-alueen koko Euro vs. Punta, vaikuttaa monella tavalla siihen missä rahoitusmarkkinat sijaitsevat ja millä valuutalla kauppaa käydään tulevaisuudessa. Olettaen että britit jättävät unionin.
Vaihtoehto Lontoolle ei ole Frankfurt, vaan New York. Lontoon asema rahamaailman keskuksena on niin tukeva, ja toisaalta EU:n finanssit niin kuralla, että EU:lla ei ole varaa keikuttaa venettä. Esim. Italian pankkijärjestelmä on lähellä täyskaaosta (140mrd tukipaketti tällä viikolla) ja konkurssin partaalla huojuva Deutsche Bank on riski koko rahajärjestelmälle. Kuten sanotaan, "Köyhän pitää olla nöyrä". Korskea Lontoon haastaminen ei sovi tähän kuvioon.

Sama pätee myös normaaliin, ei-rahoitustuotteiden kaupankäyntiin. Britannia tulee saamaan vähintään yhtä hyvän pääsyn sisämarkkinoille kuin Norja. EU ei ole siinä kunnossa, että kykenisi ottamaan riskin minkäänlaisesta kauppasodasta tai viennin vaikeutumisesta Britanniaan. Juncker ja muut vastaavat voivat puhua mitä haluavat. Jäsenmaat päättävät tämän asian, koska niillä on vahva taloudellinen kannustin jatkaa kauppaa Britannian kanssa niin sujuvasti kuin mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:
Rahoituskeskuksia löytyy maailmasta useita. Zürich New York Singapore Frankfurt Pariisi ja Lontoo. Näistä ainoastaan Lontoo on kyennyt toimimaan euromarkkinoilla vaikka ei ole euroalueen sisällä.

Kyllä City varmasti tärkeänä pankkikeskuksena säilyy. Mutta sen isoin kilpailuetu poistuu.
 
Rahoituskeskuksia löytyy maailmasta useita. Zürich New York Singapore Frankfurt Pariisi ja Lontoo. Näistä ainoastaan Lontoo on kyennyt toimimaan euromarkkinoilla vaikka ei ole euroalueen sisällä.

Kyllä City varmasti tärkeänä pankkikeskuksena säilyy. Mutta sen isoin kilpailuetu poistuu.
Maailman kolme suurinta porssia vaihdoltaan vuonna 1900... Lontoo, New York, ja Buenos Aires.
Maailma muuttuu, maailma sailyy samana.
 
Saapa nähdä, eroaako Britannia koskaan. Ei ainakaan tänä vuonna. Ja ennen eroneuvotteluja pitäisi vielä neuvotella että erotaanko vai ei...

http://www.talouselama.fi/uutiset/gove-britannia-ei-kaynnista-eroprosessia-tana-vuonna-6563982

Britannia ei käynnistä eroprosessia Euroopan unionista "tämän kalenterivuoden" aikana, sanoi oikeusministeri Michael Goveperjantaina Guardian-lehden mukaan.

Konservatiivipuolueen johtoon pyrkivän Goven mukaan Britannia käynnistäisi artiklan 50 mukaiset eroneuvottelut EU:sta vasta pitkien esineuvotteluiden jälkeen. Se ei joka tapauksessa tapahtuisi tänä vuonna.

Toisaalta EU on sanonut, että se aloittaa neuvottelut vasta eroprosessin käynnistämisen jälkeen.

En olisi tuosta kovinkaan huolissani, todennäköisestti Britit taktikoivat kun jokainen tietää että nuo ennnakkoneuvotteluista kieltäytymiset eivät ole edes realismia vaan sisäpoliittista vakuuttelua, EU on toiminut näin aina myös pakolaiskriisissä, jumalaton uho ja hetkenpäästä köntsät housussa ja sitten muutetaan mieltä.

Eipä taida olla senparemmin Merkelin kuin Hollanden ja vielä vähemmän Junckerin asema sellainen jossa sanellaan ehtoja, ja Europarlamentti on todellisuudessa täydellinen kanalauma vailla suuntaa ja tarkoitusta ja kohta näemme että Parlamentin Puheenjohtaja ja myöskin koko parlamentin yli kävellään ja vedetään sen koko arvovalta kölinalta.
 
Maailman kolme suurinta porssia vaihdoltaan vuonna 1900... Lontoo, New York, ja Buenos Aires.
Maailma muuttuu, maailma sailyy samana.
Aasia nousussa; nyt taitaa olla suurimmat 5 NYSE@NY, Nasdaq@NY, Tokio, Lontoo ja Shanghai. Lontoo voi tippua listalta (Hong Kong muistaakseni nro.6).
 
Aasia nousussa; nyt taitaa olla suurimmat 5 NYSE@NY, Nasdaq@NY, Tokio, Lontoo ja Shanghai. Lontoo voi tippua listalta (Hong Kong muistaakseni nro.6).

Ei Lontoo mihinkään tipahda kyse on vain EU pomojen ja Remain porukan pelottelusta, ihan samanlaista älämölöä jota Soinin vierailustakin on pidetty, tosiasiassa ei romahtanut pörssit ei valuutat eikä kinppuunkäynyt heinäsirkat.
 
Back
Top