Brexit ja sen seuraukset

Ei Lontoo mihinkään tipahda kyse on vain EU pomojen ja Remain porukan pelottelusta, ihan samanlaista älämölöä jota Soinin vierailustakin on pidetty, tosiasiassa ei romahtanut pörssit ei valuutat eikä kinppuunkäynyt heinäsirkat.
Ei kain kukaan ainakaan täällä ole edes väittänyt maailmantalouden tähän kaatuvan, mutta Britannia ja etenkin sen pankkilaitos kärsivät.
 
Boris on tehtävänsä tehnyt, Boris saa mennä!

Ohessa lukemisen arvoinen kuvaus viimepäivien kulissien takaisesta pelistä. Ovat herrat ansainneet toisensa!


For months Mr Johnson had nurtured Mr Gove’s grand plan for Brexit, only to be kicked out when it finally hatched. Mr Johnson, feeling “sad, disappointed and betrayed”, according to one source, decided he could not go on.

http://www.telegraph.co.uk/news/201...s-brought-to-his-knees-by-the-cuckoo-nest-pl/

How Boris Johnson was brought to his knees by the 'cuckoo nest plot'
 
Teen jonkin verran nappikauppaa, ja ainakaan omassa salkussani ei tapahtunut ihmeempiä viime viikolla, siis kokonaisarvossa. Minulla on 2/3 Euroopassa ja 1/3 Aasiassa.

Näin siinä kävi....heilahdus oli lyhyt ja nyt ollaan jo palattu takaisin normaaliin tasoon.. kts. oheinen Helsingin kuukauden käppyrä..
indeksi.gif
 
Ei Lontoo mihinkään tipahda kyse on vain EU pomojen ja Remain porukan pelottelusta, ihan samanlaista älämölöä jota Soinin vierailustakin on pidetty, tosiasiassa ei romahtanut pörssit ei valuutat eikä kinppuunkäynyt heinäsirkat.

Siitä en tiedä mihin Lontoo tipahtaa tai nousee mutta investointipankit tulevat siirtämään osan toiminnoistaan EU-alueen sisälle. Samoin EU:n pankkivalvonta (EBA Lontoossa tällä hetkellä) tulee siirtymään EU-alueelle. Jotta EBA, ESMA ja EIOPA voivat valvoa pankkien ja muiden finanssilaitosten toimintaa EU-alueella on niillä (valvottavilla) instansseilla käytännössä oltava jokin kivijalka EU-alueella. @Vonka n tavoin olen käynyt hieman nappikauppaa ja uskallan väittää ettei liiketaloudellisesti ole kannattavaa pitää samoja toimintoja yllä Lontoossa ja Pariisissa/Frankfurtissa.

Pörssien/markkinoiden analysoinnista voin piensijoittajan näkökulmasta kertoa että mitä enemmän tietää, sitä vähemmän tuntee tietävänsä. Hieman naurattaa kun tavallinen tuulitakki vetää Tynkkysen tyyliin "pörssit nousseet 2 päivää, ei negatiivisa vaikutuksia talouteen siis" -analyysejä. Jos pitäisi lähteä arpomaan niin veikkaisin kurssinousun johtuvan siitä että sijoittajat ovat hinnoitelleen Bregretin entistä todennäköisemmäksi ja/tai ennakoivat kasvavaa QE:tä (elvytystä).

1v Punta/USD. Arvaatteko missä Brexit. Matala punta toki parantaa vientiä ja houkuttelee investointeja mutta epävarmuus tulevasta nostaa investointikynnystä. BBC:llä käytiin yrittäjille tehtyä post-Brexit kyselyä läpi ja aika vähän on investointihalukkuutta tällä hetkellä.
usdgbp.jpg
 
Näin siinä kävi....heilahdus oli lyhyt ja nyt ollaan jo palattu takaisin normaaliin tasoon.. kts. oheinen Helsingin kuukauden käppyrä..
indeksi.gif

Kaikkihan me toivomme (ja ihan itsekkäistä syistä) sekä Britannian että EU:n selviävän mahdollisimman pienillä vaurioilla, mutta kyllä tässä myös oheistappioita ainakin pitkässä juoksussa tulee! Nyt pelataan Bank of Englannin varoilla ja tuella.



'It’s been a tumultuous week in the markets, full of price swings and contrasting fortunes. As we head into July we can expect more of the same, as the knock-on impact of the Brexit vote continues to ripple through financial markets.'

http://www.thisismoney.co.uk/money/...oosted-Carney-hint-Brexit-cash-injection.html

FTSE 100 has best week since 2011 as London stock market is boosted by Carney hint at Brexit cash injection
  • Footsie rose 73.5 points to a new 10-month high of 6,577.8
  • Market records big weekly gain of 7% as investors back blue-chip shares
  • That is biggest weekly rise since December 2011
  • But pound's 11% slide since Brexit means it's still down in dollar terms
  • Stock market boosted by Carney hints of help to cope with Brexit
By Adrian Lowery for Thisismoney.co.uk

Published: 13:31 GMT, 1 July 2016 | Updated: 16:18 GMT, 1 July 2016

The FTSE 100 index had its strongest week since 2011 with further gains today after Mark Carney gave strong hints of help from the Bank of England to cope with Brexit.

The Footsie closed up 73.5 points, or 1.1 per cent, at a new 10-month high of 6,577.8, a gain since the weekend of 7 per cent - its biggest week's rise since December 2011.

Following a two day sell-off after Britain voted to leave the EU in a referendum last week, the London stock market has rebounded strongly, with four up days as companies whose revenues are counted in dollars enjoyed a sharp comeback.

0242AC85000005DC-3670001-image-a-1_1467379745230.jpg


+4
The Footsie rose 50 points to a new 10-month high of 6,554 by early afternoon, putting it on course for a gain since the weekend of nearly 7 per cent.

These international FTSE 100 firms are likely to see their profits boosted by the rise of the dollar against sterling, as earnings will be larger when translated back into pounds.

That is because the pound has been weakened by the Bank of England Governor's strong hint yesterday that rates will be cut to help the economy get over Brexit - and potentially that 'quantitative easing' cash injections to boost the stock market could even resume.

Analysts said that the prospect of stimulus in the UK that might put pressure on the pound would support the FTSE 100 because it would make British exports cheaper and boost blue-chips with international exposure.

Laith Khalaf, senior analyst at investment giant Hargreaves Lansdown, said, 'It’s been a tumultuous week in the markets, full of price swings and contrasting fortunes. As we head into July we can expect more of the same, as the knock-on impact of the Brexit vote continues to ripple through financial markets.'


Read more: http://www.thisismoney.co.uk/money/...hint-Brexit-cash-injection.html#ixzz4DEb9VWrR
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
 
Brexit ja vapauden hinta
LAURI STARK

Monilla puolilla poliittista kenttää on käsitetty väärin, mitä Brexit merkitsee. Kyse ei ole punnan kurssista, kauppasopimuksista eikä matkustamisen helppoudesta. Nuo ovat pikkuporvarien huolenaiheita. Kyse on kansakunnan kohtalosta ja siitä, suostuuko se ylikansalliseen talutushihnaan. Iso-Britannia, joka oli jo valmiiksi varsin itsenäinen, sanoi ”ei”. Kuinka moni muu seuraa perässä?

EU:n myötäilijöille kyse on kuluttajan vapaudesta matkustella miten haluaa ja oikeudesta runsaaseen tuotevalikoimaan marketeissa. Se on orjan vapautta ja osoitus viheliäisimmästä pikkusieluisuudesta. Euroopan unioni on utopia, joka on perustutunut oletukselle juurettoman kuluttajan hedonismista. Sen ihanneasukas olisi maasta maahan ryntäilevä ja traditionsa unohtanut atomi, joka löytää kelvottomalle elämälleen sisältöä ostoksista. Hän vaihtaa sujuvasti identiteetistä toiseen, koska yksilöhän itse rakentaa itsensä. Hän on sovinnainen, koska sellainen on oltava ollakseen suututtamatta ketään. Hän on hajuton, mauton ja näkymätön rotta.

Unioniin jäämistä kannattavat vetoavat materialistisiin argumentteihin, ja mihin muuhunkaan he pystyisivät? Heidän katseensa ei kanna talouden heilahteluja pidemmälle, kaikki huomio on välittömissä vaikutuksissa. Puheet vapaudesta, itsenäisyydestä ja kunniasta nähdään haihatteluna tai jopa osoituksena mielenvikaisuudesta. He ovat niin syvällä ahdasmielisyydessään ja mukavuudenhalussaan, etteivät kykene ymmärtämään mikä ihmisiä voisi motivoida. Leipä ja sirkushuvit ovat kieltämättä tehokasta rauhoituslääkettä, mutta nekin toimivat vain aikansa ja lopulta toleranssi kasvaa. Tarvittaisiin suurempia annoksia, ja kutistuva rajahyöty vie siltäkin tieltä pohjan. Paine jatkaa kasvuaan ja ihmisten katse hakeutuu mukavan häkin ulkopuolelle. Jotkut alkavat puhua kohtalosta, ehkä jopa sodasta. Kertarysäys katsotaan paremmaksi vaihtoehdoksi kuin kivunlievityksellä jatkuva kituuttaminen. Mieliala leviää ja ihmiset rohkenevat sukeltaa tuntemattomaan, sillä sitä Brexit ehkä merkitsee. Juuri siksi valtaeliitti pitää ratkaisua irrationaalisena, he eivät näe tarjoamalleen huumeelle vaihtoehtoa. Tai sitten näkevät, mutteivät saa päähänsä miksi jotkut valitsisivat sen, ”teillä kun on ollut niin mukavaa”.

Selvää on, että Brexit käy kalliiksi, tulevat ajat eivät ole engelsmanneille helppoja. Kyse onkin siitä, ovatko he valmiita uhraamaan vapauden eteen. Kaikelle on hintansa, vaan onko arvoa? He selvisivät toisesta maailmansodasta Churchillin luvatessa vain ”verta, hikeä ja kyyneliä”. Jos he eivät ole liikaa pehmenneet ja löytävät kansallisen selkärankansa, he varmasti selviävät myös unionin ulkopuolella. Kaikki riippuu nyt heistä itsestään. Äänestystulos ei lopulta kerro paljoakaan, rasti ruutuun kun on helppo vetää. Jos britit siis pelästyvät tekoaan ja myöhemmin pyörtävät päätöksensä, he ovat avun ulkopuolella. Kukaan ei voi englantilaisia pelastaa paitsi he itse. Jos niin johto kuin kansa on liian pelkurimaista uhrautumaan maansa vuoksi, mitään ei ole tehtävissä. Voimme vain toivoa, että Brexit on todellisen muutoksen ensituuli. Valinnan pitäisi kuitenkin olla ilmiselvä, kun yhdessä suunnassa odottaa epävarma tulevaisuus ja toisessa varma kituutus EU:n helmassa. Vastapuolella ei ole tarjota muuta kuin enemmän samaa: enemmän integraatiota, enemmän EU:ta. Kuin lisää sosialismia vaatinut Neuvostoliitto tai lisää feminismiä vaativa akateeminen rupusakki.



Brexitin kritiikki vasemmalla jakaantuu kahteen osaan. Yhtäällä ovat demokratiasta suivaantuneet demokraatit. Toisaalla ovat eroamista ymmärtävät, mutta sen kokonaan talousasioihin redusoivat sosialistit. Ensin mainittua sakkia voisi kunnioittaa hitusen enemmän, jos he suoraan vaatisivat autoritaarista komentoa ja kansan tahdon sivuuttamista. Mutta sitähän he eivät tee ja miten voisivatkaan, kun oma ideologia opettaa ihmisten olevan samoilla kyvyillä varustettuja; on toki vaikeaa pitää uskottavasti tavallisen kansan puolta ja samalla todeta sen koostuvan idiooteista. Kiemurrellessaan he yrittävät esittää suoran demokratian sijaan parlamentarismia, niin kuin siinä toteutuisi ideaalitila kansan tahdon ja valistuneen harkinnan välillä. Koko homma kuitenkin rysähtää siihen, että oletetusti tyhmä kansahan valitsisi kansanedustajansa yhtä tyhmillä perusteilla kuin se tekee valintansa kansanäänestyksissä. Kaikensorttinen demokratia ja äänestäminen voivat toimia vain siltä pohjalta, että ihmisillä on jokin käsitys kulloinkin pinnalla olevasta aiheesta (tämä tai nimenomaan sen puute on mahdollisesti länsimaisen massademokratian tulevaisuudessa kaatava tekijä).

Yksikään vasemmistolainen ei aio vaatia rajoitettua äänioikeutta tai puoluediktatuuria, sillä he ovat loppuun asti sovinnaista ja yleistä mielipidettä pelkäävää porukkaa. Oikealla taas suhtaudutaan demokratiaan pragmaattisesti yhtenä hallintomuotona muiden joukossa. Se ei ole aina paras eikä edes vähiten huono vaihtoehto, ja nykyisessä muodossaan useiden mielestä loppuun ajettu. Demokratia, joka edistää vain lyhyen aikavälin eduntavoittelua ja on siten satunnaista tai jopa halvaantunutta, ei ole mistään kotoisin. Sellainen vain jakaa kansaa ja hajottaa valtioita, minkä todistaa myös Brexit; on huono merkki, että muutoksen kannalla ei ole merkittävä enemmistö. Kyse ei ole vain yksittäisen puolueen mädännäisyydestä tai yksittäisen mielipiteen vääryydestä vaan koko systeemin kriisistä. Mikä on näin pahasti rikki, ei tule yhdessä yössä kuntoon. Siispä kaikki puheet ”todellisen” demokratian vaatimisesta kumisevat tyhjyyttään.

Sosialistileirissä on ymmärretty, mihin eliitin ja median halveksunta riviäänestäjää kohtaan ennen pitkää johtaa: tähän. He ovat ymmärtäneet oikein, että EU on ollut pohattojen tilejä lihottava projekti ja siten vahingollinen tavalliselle työläiselle. Huvittavaa kyllä, sanoessaan ettei eron puolesta äänestäneitä pitäisi haukkua harhaanjohdetuiksi idiooteiksi, he kuitenkin itse implikoivat tätä. Eli oikeistopopulistit ovat käyttäneet kärsivien ihmisten ahdinkoa hyväkseen ja tarjonneet helppoja ratkaisuja, mihin monet ovat herkkäuskoisuuttaan langenneet. Lisäksi tällainen puhe antaa ymmärtää, että juuri vasemmisto osaisi tarjota oikeat eväät Euroopan kriisiin; sisältö on oikea, mutta taktiikka väärä. Ilmeisesti he eivät vain ole tulleet kertaakaan ajatelleeksi, että juuri sisällössä saattaa olla vikaa. Monet sosialisteista ovat EU:n suhteen reformisteja ja nekin, jotka ovat valmiita sanomaan sille tervemenoa, uskovat vapaan liikkuvuuden ja monikulttuurisuuden agendaan. Juuri siihen agendaan, joka on myös euroeliitille tärkeä vaikkakin eri syistä. Vasemmisto eittämättä vastustaa kansainvälistä verosuunnittelua ja halpatyövoiman käyttöä, mutta on globalistisen eliitin kanssa samoilla linjoilla sosiaaliliberalismin ja pakolaisten suhteen. Kansallismielinen oikeisto taas torjuu sekä vasemmiston että talousoikeiston agendan näiltä osin. Se on johdonmukaisin vastavoima integraatiokehitykselle sekä ylikansalliselle politiikalle. Niin kauan kuin vasemmisto ei näe nationalismin olennaista asemaa tässä taistossa, se jää häviävälle puolelle. Kannattaisi siis jo avata silmät, maailmassa pyörivät muutkin kuin talouden pyörät.

On mahdollista, että Brexit johtaa Skotlannin irtautumiseen ja Pohjois-Irlannin palaamiseen takaisin emämaansa osaksi. Tämä merkitsisi Iso-Britannian loppua, mitä on käytetty yhtenä argumenttina EU:sta eroamista vastaan. On varmasti totta, ettei maan hajoamista voi pitää itsetarkoituksellisen hyvänä asiana. Mutta jos näin käy, käyköön. Kannattaa muistaa, että Brexit-äänet voittivat nimenomaan Englannin alueilla. Maaseutu ja sydänmaat äänestivät Lontoon ja muiden kaupunkien juppeja vastaan. Tämä on siis pikemminkin taistelu Englannista kuin Britanniasta. Skotit taas vihaavat Westminsterin herroja enemmän kuin rakastavat EU:ta. Voi toki olla niinkin, että nettosaajina heidän selkärankansa on poikkeuksellisen mätä. Ehkä heillä on harhaluuloja siitä, mitä kuvittelevat Brysselin byrokraateilta saavansa – rahaa kyllä, vaan mutta miten on autonomian laita? Taas kerran, jos kansakunta valitsee oman tuhonsa, ei kukaan voi sitä pelastaa.

Tilanne voi myös johtaa pahempaankin kuin talousvaikeuksiin tai Skotlannin irtautumiseen. Kansallisvaltio voi toimia vain, jos kansa on riittävän yhtenäistä, eikä tämä äänestys anna liikaa aihetta riemuun. Näin tiukan tuloksen legitimiteetti on kyseenalainen, mikä vain kasvattaa juopaa ihmisten välillä. Brexit on tietysti oikein, koska EU on nykyisellään myrkkyä. Mutta kansan on omasta tahdostaan tehtävä valinta ja kansa voi valita myös väärin. Tai jakautua. Siksi ei voi kyllin korostaa, että Britannia on hyppäämässä tuntemattomaan. Seuraako tästä kaikesta mitään hyvää, on täysin avoin kysymys.




Lauri Stark on parantumaton nostalgikko ja kynäilijä.

https://sarastuslehti.com/2016/07/01/brexit-ja-vapauden-hinta/

En pahemmin näitä nyky-AKS:n juttuja lue, mutta tämä on hyvin opettavainen ja sujuvasti kirjoitettu juttu. Opettavainen siinä mielessä, että siinä näkyy kansallismielisten henkinen pohja verrattuna muihin.
 
Vaihtoehto Lontoolle ei ole Frankfurt, vaan New York. Lontoon asema rahamaailman keskuksena on niin tukeva, ja toisaalta EU:n finanssit niin kuralla, että EU:lla ei ole varaa keikuttaa venettä. Esim. Italian pankkijärjestelmä on lähellä täyskaaosta (140mrd tukipaketti tällä viikolla) ja konkurssin partaalla huojuva Deutsche Bank on riski koko rahajärjestelmälle. Kuten sanotaan, "Köyhän pitää olla nöyrä". Korskea Lontoon haastaminen ei sovi tähän kuvioon.

Sama pätee myös normaaliin, ei-rahoitustuotteiden kaupankäyntiin. Britannia tulee saamaan vähintään yhtä hyvän pääsyn sisämarkkinoille kuin Norja. EU ei ole siinä kunnossa, että kykenisi ottamaan riskin minkäänlaisesta kauppasodasta tai viennin vaikeutumisesta Britanniaan. Juncker ja muut vastaavat voivat puhua mitä haluavat. Jäsenmaat päättävät tämän asian, koska niillä on vahva taloudellinen kannustin jatkaa kauppaa Britannian kanssa niin sujuvasti kuin mahdollista.

Ei tässä ole aihetta kiistellä..

NEW York on ollut koko ajan tarjolla sijoittajille, miksi se siitä muuttuisi. Kaikista vaikeuksistaan (joita todellisuudessa mielestäni dramatisoidaan liikaa) Euro-alue tulee jatkossakin olemaan merkittävä tekijä maailman taloudessa.. Eihän näitä kukaan osaa täysin tarkkaan arvioida mutta mielestäni Euro-alueen rahoitus-, sijoitusmarkkinan jne. tulevat jatkossa vahvistumaan Brittien irtaantumisen myötä. Mielellään kuulisin perusteluita sille miksi esim. Punta-valuutan ja Lontoon Cityn merkitys erityisesti hyötyisi brittien poistumisesta EU:n päätöksenteosta.

Saa vapaasti olla eri mieltä ja kannattaa toimia omien sijoitustensa kanssa parhaaksi katsomallaan tavalla.

Vapaakauppa-alue ja valuutta-/rahoitusmarkkinat ovat hieman eri asioita isossa kokonaisuudessa. Mistään kauppasodasta tässä ei ole kysymys. Vaan siitä että Brittien EU-eron jälkeen alkaa kehitys kulkemaan selkeämmin erilleen EU:n ja toisaalta Britannian välillä. Syntyy ikään kuin kaksi itsenäisesti toimivaa markkina-/valuutta-aluetta, EU ja Britannia. Tähän asti nämä ovat olleet enemmän ja/tai vähemmän yhtä aluetta. Tosin Britannia on jonkin verran hämmentänyt EU:n yhtenäisyyttä omalla valuutallaan.

Itse näen brexitissä paljon hyviä mahdollisuuksia erityisesti EU:lle. Yhtenäinen talous- ja valuutta-alue on Euroopalle pitkässä juoksussa samalla tavalla tärkeä kilpailutekijä kuin dollari Yhdysvalloille.

P.S. Britannian punta ja Lontoon City saattaa tulevaisuudessa yhdistyä New Yorkin kanssa. Ensin liittoudutaan ja sitten pistetään ns. hynttyyt yhteen.. Tämä on paljon todennäköisempi kehityskulku kuin se että Euro ja Dollari yhdentyisivät.
Pidemmässä juoksussa on edessä vielä sekin että koko läntinen maailman yhdentyy omaksi vapaakauppa ja markkina-alueeksi..
 
FTSE 100 koostuu monikansallisista suuryrityksistä joiden arvoa ei pahemmin heilauta jonkun maan kuuluminen marttakerhoihin. Osakekurssi on kohtalaisen P@$ka osoitus maan taloudellisesta tilasta mutta osakkeiden volatiliteetti kertoo paljon. Jos kurssi heiluu historian pohjista vuoden huippuun parin päivän sisällä niin jokin ei ole ihan kohdallaan.

Punta on edelleen pohjissa sekä euroa että dollaria vastaan. Eurooppalaisen ja jenkkisijoittajan kannatti nyt käydä Lontoossa hakemassa persaukisilta halvat osakkeet omiin taskuihin.
 
Aasia nousussa; nyt taitaa olla suurimmat 5 NYSE@NY, Nasdaq@NY, Tokio, Lontoo ja Shanghai. Lontoo voi tippua listalta (Hong Kong muistaakseni nro.6).

Juuri näin...

Nämä rahoitus-/pankkikeskukset sijoittuvat/kehittyvät kaupankäynnin kooltaan markkina-alueidensa koon mukaisesti. On itsestään selvää ettei Lontoo tule säilymään tulevaisuudessa EU/Euro-alueen rahamarkkinoiden keskuksena. Tottahan EU:n jäsenmaat päättävät oman valuutta ja talousalueensa asioista keskenään. Briteille jää oma alueensa ja itsenäinen päätösvalta sen puitteissa.

Brexit-äänestys oli loppuviimeksi erittäin suuri asia Britannialle. Äänestystuloksen myötä katoaa jälleen suuri palanen vanhasta maailmanlaajuisesta brittiläisestä imperiumista. Lontoon Cityn merkitys rahoitusmarkkinoiden keskuksena tulee vääjäämättä heikkenemään. Tämä tulee itseasiassa tapahtumaan vaikkei lopullista Brixit'iä tulisikaan.
 
Pörssien/markkinoiden analysoinnista voin piensijoittajan näkökulmasta kertoa että mitä enemmän tietää, sitä vähemmän tuntee tietävänsä. Hieman naurattaa kun tavallinen tuulitakki vetää Tynkkysen tyyliin "pörssit nousseet 2 päivää, ei negatiivisa vaikutuksia talouteen siis" -analyysejä. Jos pitäisi lähteä arpomaan niin veikkaisin kurssinousun johtuvan siitä että sijoittajat ovat hinnoitelleen Bregretin entistä todennäköisemmäksi ja/tai ennakoivat kasvavaa QE:tä (elvytystä).

Niih...? Eihän "tuulitakki -Tynkkyset" mistään mitään tiedä mutta ajalevat silti Brexitin tuomalla mammonnalla uudella Lexusella...? :rolleyes:


Eihän teidän tarvitse uskoa mitä kirjoitan Neuvostoliitosta ja on ihan oma asianne mitä ekonomistia uskotte ja mihin ekonomistiin luotatte, olen hieman pahoillani veli @Fremen puolesta koska hän kertoi Brexitin kohdalla hävinneensä puntia ja pyydän ateeksi veli @Fremen etukäteen sitä että voin loukata sinua kun kerron näille asiantuntijoile @Taitolaji ja @Mustaruuti että Brexitin tapahduttua tekemäni lyhyeksi myynti toi minulle sellaisen mahdollisuuden että voin upgreidata Lexukseni reilusti paremmalle tasolle ja jää vielä suolarahojakin, näin ei olisi tapahtunut jos olisin uskonut näitä teidän asiantuntijoita:D
 
Nämä rahoitus-/pankkikeskukset sijoittuvat/kehittyvät kaupankäynnin kooltaan markkina-alueidensa koon mukaisesti. On itsestään selvää ettei Lontoo tule säilymään tulevaisuudessa EU/Euro-alueen rahamarkkinoiden keskuksena. Tottahan EU:n jäsenmaat päättävät oman valuutta ja talousalueensa asioista keskenään. Briteille jää oma alueensa ja itsenäinen päätösvalta sen puitteissa.

Eihän Lontoo ole ollut mikaan EU/Euro kaupankäynnin keskus nytkään clearing-toiminta on hieman eri juttu kuin kaupankäynnin keskus.

http://www.taloussanomat.fi/rahoitu...ia-euroalueen-clearing-keskuksena/20166966/12

Hollande: Lontoo ei voi enää toimia euroalueen clearing-keskuksena
 
Niih...? Eihän "tuulitakki -Tynkkyset" mistään mitään tiedä mutta ajalevat silti Brexitin tuomalla mammonnalla uudella Lexusella...? :rolleyes:

Eihän tässä nyt ihan vielä uudella Lexuksella ajella, kun niitä ei ihan heti ole pakasta repäistävissä kun joutuu hieman odottelemaan eikä niitä ole edes "showroom" tilauksinakaan saatavissa:D
 
Niih...? Eihän "tuulitakki -Tynkkyset" mistään mitään tiedä mutta ajalevat silti Brexitin tuomalla mammonnalla uudella Lexusella...? :rolleyes:

En löytänyt tekstistä mainintaa uudesta Lexuksesta? Enkä lähtisi yhden henkilön yhdestä ajoituksen onnistumisesta vetämään kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä Brexit-kannattajien kyvystä tehdä talousanalyysiä, suuntaan tai toiseen.
 
Lontoossa näyttäisi juuri nyt olevan meneillään EU-myönteisten protestimarssi. Aika näyttää tuleeko näitä lisää!

Organisers asked those planning on joining the march to wear the colours blue and gold 'in solidarity with Europe' and bring musical instruments, flags and banners.

Posting on the Facebook event page, they said: "We want to make this the most peaceful, colourful and powerful march ever staged."


http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/march-europe-brexit-protest-live-8332198

'March for Europe' Brexit protest: Live updates as 40,000 rally outside Parliament in 'sea of gold and blue'



https://www.theguardian.com/comment...and-michael-gove-betrayed-britain-over-brexit

A warning to Gove and Johnson - we won’t forget what you did
JonathanFreedland.png

Jonathan Freedland

----------
Just look at what this act of vandalism has wrought. There has been a 500% increase in the number of hate crimes reported, as migrants are taunted on the street, told to pack their bags and get out – as if 23 June were a permission slip to every racist and bigot in the land.

-------------
Senior civil servants say Brexit will consume their energies for years to come, as they seek to disentangle 40 years of agreements. It will be the central focus of our politics and our government, a massive collective effort demanding ingenuity and creativity. Just think of what could have been achieved if all those resources had been directed elsewhere. Into addressing, for instance, the desperate, decades-long needs – for jobs, for housing, for a future – of those towns that have been left behind by the last 30 years of change, those towns whose people voted leave the way a passenger on a doomed train pulls the emergency cord. Instead, all this work will be devoted to constructing a set-up with the EU which, if everything goes our way, might be only a little bit worse than what we already had in our hands on 22 June.

----------------
He has left us to look on his works and despair. The outlook for the economy is so bleak, the governor of the Bank of England talks of “economic post-traumatic stress disorder.” The Economist Intelligence Unit projects a 6% contraction by 2020, an 8% decline in investment, rising unemployment, falling tax revenues and public debt to reach 100% of our national output.
 
Viimeksi muokattu:
Lontoossa näyttäisi juuri nyt olevan meneillään EU-myönteisten protestimarssi. Aika näyttää tuleeko näitä lisää!

Organisers asked those planning on joining the march to wear the colours blue and gold 'in solidarity with Europe' and bring musical instruments, flags and banners.

Posting on the Facebook event page, they said: "We want to make this the most peaceful, colourful and powerful march ever staged."


http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/march-europe-brexit-protest-live-8332198

'March for Europe' Brexit protest: Live updates as 40,000 rally outside Parliament in 'sea of gold and blue'

Tallinnan työläisurheilijat riikivolikogun vaalien jälkeisessä mielenosoituksessa, jossa vaadittiin Viron liittymistä Neuvostoliittoon. Tämän tyyppisiä mielenosoituksia järjestettiin Neuvostoliiton organisoimana luomaan kuvaa virolaisten omasta halusta liittyä Neuvostoliittoon.

 
Ei Lontoo mihinkään tipahda kyse on vain EU pomojen ja Remain porukan pelottelusta, ihan samanlaista älämölöä jota Soinin vierailustakin on pidetty, tosiasiassa ei romahtanut pörssit ei valuutat eikä kinppuunkäynyt heinäsirkat.
Niin, ajattelin kyllä tuolla aikavälillä 1900-2016-2100+. Fremen kun hienosti muistutti näistä hieman isomman mittaluokan muutoksista. Siinä aikavälissä en välttämättä pistäisi ropojani likoon Lontoon top 5-paikasta. Totta kyllä tuo ettei se heti putoa.
 
Tallinnan työläisurheilijat riikivolikogun vaalien jälkeisessä mielenosoituksessa, jossa vaadittiin Viron liittymistä Neuvostoliittoon. Tämän tyyppisiä mielenosoituksia järjestettiin Neuvostoliiton organisoimana luomaan kuvaa virolaisten omasta halusta liittyä Neuvostoliittoon.



EUvostolliittofiilinen valtakoneisto tuuppaa propagandaa , jota valtaapitävien tuottamaa narratiivia media rummuttaa ulos joka tuutista pilkulleen orjallisen uskollisena isännilleen :oops:.....ja kaikki muu, joka arvostelee / epäilee7 vastustaa sitä on vihervasemmistolaisen arvoyhteisöideologian "EU:n rauhanprojektia" vahingoittavaa ja maanpetoksi luokiteltavaa "putinisti" toimintaa..:confused:
(vaikka samaan aikaan ylistetään putinin ja suomen kahdenvälisiä maailmanrauhaa edistäviä välejä? )

Hämmästyttävän tehokaan voimakasta on EUvostoliitto nomenkaltuuran tuottama "kuurosokeuttava" ideologia- propagandan säteilyn säihke ? ... olisiko se niiku jotain mikä saa aikaan "EU-Bliss -fullness" tunteen jota on nautittava säännöllisin väliajoin ettei vaikutus häviä, vaan se voimistuu entisestään...?:rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top