Brexit ja sen seuraukset

Toisessa vaakakupissa on myös muutama tuhannen miljardia pankkitukia jos todella pankit alkavat kaatua ja kun pankkisektori jossakin alkaa kaatua kaatuu siinä myöskin perässä satojatuhansia teollisia ja muitakin työpaikkoja.

Pankkisektori on jos se on ongelmissa pirun vaarallinen ala valtiolle jota ei voi niin vaan jättää kaatumaan vaan se on pelastettava hinnalla millä hyvänsä.

Pankkisektorin kaatuessa siitä saatavat verotulot on todellisia suolarahoja ja riippuu pankkisektorin koosta kansantuloon on monessa finassikeskuksessa sellainen ongelma ettei valtio yksinkertaisesti pysty niitä pelastamaan.

Näin on näreet. Tästä syystä heti kansanäänestyksen tuloksen selvittyä, Britannian keskuspankki lupasi tukea Cityn pankkisektoria tarvittaessa 300 miljardilla en nyt muista oliko punnalla vai eurolla. Vastaa pyöreästi Britannian 25 vuoden EU-nettomaksuja....! Sinne menivät NHS-rahat.

Erillinen valuutta -> yksin vastuu omasta pankkisektorista. Yhteisvaluutta -> yhteisvastuu. Molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa.
 
Näin on näreet. Tästä syystä heti kansanäänestyksen tuloksen selvittyä, Britannian keskuspankki lupasi tukea Cityn pankkisektoria tarvittaessa 300 miljardilla en nyt muista oliko punnalla vai eurolla. Vastaa pyöreästi Britannian 25 vuoden EU-nettomaksuja....! Sinne menivät NHS-rahat.

Erillinen valuutta -> yksin vastuu omasta pankkisektorista. Yhteisvaluutta -> yhteisvastuu. Molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa.

250miljardia puntaa oli lupaus/valmius. Toistaiseksi tuettu 3,1Miljardilla punnalla.
 
Sampo Terho piti jämerän puheen persujen ryhmäpuheenvuorona pääministerin BREXIT-ilmoituksen jälkeen. Kokkarit jatkoivat EU-latteuksien luetteluja ja keskittyivät lillukanvarsiin, kun taas Terho meni asian ytimeen eli EU:n harjoittaman demokratian halveksuntaan ja hallitsemattomaan maahanmuuttoon.

Rahojen lappaminen Eurooppaan pankkien tappioiden sosialisointina taisi kuitenkin jäädä mainitsematta, samoin kuin euron haitallisuus Suomen kansantaloudelle.

Persut lypsää tästä vielä uutta kannatusta ja pitkään. Toivottavasti teot vastaavat puheita.

Persut eivät ole täydellinen toimija, mutta kuunnelkaapa noiden muitten puolueiden EU-kantoja niin huomataan, ettei persuja ole ehditty ostaa / pelotella ison pääoman asettamaan ruotuun, ainakaan vielä.

P.S. Yllättävästi Li Andersson piti nopeasti hyvältä kuulostavan puheen aiheesta. Hämmentävää. Kuitenkin populismia lähestyvään puheenvuoroon oli kätketty vaade EKP:n mandaatin laajentamisesta niin, että se voi suoraan lainoittaa kansallisvaltioita. Ehkäpä se on se selittävä muuttuja.

P.S.2 Kristillisiltä loistava ja tasapainoinen puheenvuoro. Essayah loistaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jo nyt media ajaa halpatyövoiman suurempaa tuomista Suomeen. Lukekaa ja ajatelkaa mitä tämä tarkoittaa kun Eurooppaan saapuu miljoonia laittomia siirtolaisia vuosittain, puhumattakaan siitä kun Turkki liittyy EU:hun. Silloin ei riitä että puhutaan miljoonista, vaan pitää alkaa puhumaan kymmenistä miljoonista. Jos näistä edes muutama prosentti eksyy tänne Suomeen, niin mitä tämä tarkoittaa tavalliselle Suomalaiselle? Mitä tämä tarkoittaa Suomelle ?

http://www.iltalehti.fi/tyoelama/2016070121825684_tb.shtml

Juuri näin,,mitä se tarkoittaa Suomelle?

Mitä se tarkoittaa Suomelle että meillä on maailman korkein kokonaisveroaste ja siitä huolimatta valtion tulot jäävät jatkuvasti pienemmiksi kuin menot? Ja, erotus katetaan velanotolla.
julkiset_menot_2015.jpg


En tiedä onko tuossa käyrässä myös velanotto laskettu tuloiksi?

EU:lla ei ole tämän kanssa mitään tekemistä..paitsi tietenkin se että talous- ja tulliliiton ulkopuolisena kilpailukykymme olisi oleellisesti heikompi, mikä tietenkin vähentäisi yhteiskunnan verotuottoja.

Tuleeko kenellekään mieleen että kuluja pitäisi vähentää? Siis yhteiskunnalla ei ole varaa jakaa rahaa tällaista vauhtia..Tai vaihtoehtoisesti yhteiskunnan pitäisi verottaa enemmän. Mutta kuin me jo olemme maailman korkeimmin verotettu kansakunta.. Edellä mainittu ongelma ei ole EU:n aiheuttama..

Yksityisellä sektorilla Suomen kilpailukyky alkaa jo olla ihan kohtuullisessa mallissa. Tuotannon kokonaisvolyymien kasvu on ikävä kyllä aika hidasta, mutta nyt ollaan päästy jo hieman kasvuvauhtiin. Ehkä tulevina vuosina saamme vähennettyä työttömyyttä ja lisää verotuottoja... Tässä suhteessa EU:n yhteinen talous- ja vapaakauppa-alue auttaa suomalaisia..

Tämä nyt taisi mennä jatkoksi väärälle topic'ille..
 
Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoo Suomen tekevän kahdenvälisen puolustusyhteistyösopimuksen Ison-Britannian kanssa. Puolustusyhteistyön kehittämistä ja syventämistä Suomen ja Ison-Britannian välillä on valmisteltu viime vuodesta lähtien, kertoi Niinistö Lännen Medialle.

– Pyrimme lisäämään vakautta ja antamaan lähiympäristöömme signaalin siitä, että Suomi tiivistää läntistä yhteistyötään.

Niinistö allekirjoittaa sopimuksen Britannian puolustusministeri Michael Fallonin kanssa lähiviikkoina, mahdollisesti jo viikon päästä Naton huippukokouksessa.

– Iso-Britannia lähtee EU:sta, mutta he haluavat lisätä kahdenvälistä puolustusyhteistyötä valikoitujen kumppaneiden kanssa, joihin Suomi lukeutuu, Niinistö kertoi.

Tuleva sopimus on kattoasiakirja, joka ei sisällä juridista velvoitetta auttaa toista maata sotilaallisesti kriisitilanteessa. Molempien maiden poliittiset johdot antavat virkamiehille ja sotilaille linjaukset kahdenvälisen yhteistyön kehittämiseen ja syventämiseen. Tarkoitus on luoda maiden välille mekanismeja, jotka vahvistavat niiden kykyä toimia yhdessä.

Sopimuksen tarkat yksityiskohdat ovat salaisia.
http://yle.fi/uutiset/lannen_media_suomi_sopii_puolustusyhteistyosta_ison-britannian_kanssa/8996284
 
Tämähän on aivan käsittämätöntä höpötystä! Eli olet sitä mieltä, ettei Suomella tule olla käytännössä mitään vaikutusvaltaa oman maansa asioihin ja kaikki tulee päättää enemmistöpäätöksinä ulkomailla? Tämä on jälleen kerran hyvä osoitus siitä, kuinka halpa ja merkityksetön Suomen itsemääräämisoikeus ja perustuslaki joillekin ovat. Tämän 1/100 suhdeluvun vuoksi eivät menneet sukupolvet ole taistelleet lapion ja miekan varressa.

Tämä. Ovatko muka parhaiten toimivat monikansalliset firmat sellaisia, että jostain omistajamaan pääkonttorista soitetaan linjaukset ilmoitusasiana liiketoiminnoille tytäryhtiömaihin. No eivät, ainakaan minun mielestäni, vaan sellaisissa ymmärretään jättää paljon toimintavapautta paikalliselle johdolle. Kaiken lähtökohta on se, mitä kansalaiset kokevat ensisijaisesti olevansa. Itse koen olevani ensisijaisesti suomalainen, toissijaisesti pohjoismainen ja kolmanneksi (vasta?) EU-kansalainen. Tämä ei tarkoita etteikö EU-kansalaisuudella olisi minulle arvoa, mutta jos Suomen ja EU:n etu olisi ristiriidassa, niin EU saisi kyllä mennä, ei Suomi. Näin ajattelee ehdoton valtaosa muistakin EU-kansalaisista oman maansa (tai jopa alueensa, tyyliin Katalonia) ja EU:n suhteista.

Täällä on sanottu, että espanjalainen demari olisi ajatusmaailmaltaan pitkälti samanlainen kuin suomalainen. Minä en vain oikein usko, että se espanjalainen demari välttämättä on tästä samaa mieltä :rolleyes:

Miksi REJ Penttilä on kahdesti vihjannut Ger-Fra-Ita - akselin tähyävän tiukasti Venäjän suuntaan? Ja eräskin kirjaviisas sanoi, että Euraasian Unioni saattaa olla aivan liian houkutteleva näille kolmelle, jotta se voitaisiin loputtomasti ja kategorisesti jättää sivuun suunnitelmista....tiedä häntä sitten. Joku soppa porisee.

Uutisvirta saa kyllä epäilemään virallista oikeiden länsimielisten (tm) totuutta nimenomaan Suomesta Putinin sylikoirana.

"Germany's Steinmeier favours gradual phasing-out of Russia sanctions"
http://uk.reuters.com/article/uk-ukraine-crisis-germany-steinmeier-idUKKCN0Z50BJ

"French National Assembly Votes to Lift Russian Sanctions"
http://europe.newsweek.com/french-national-assembly-votes-lift-russian-sanctions-453791?rm=eu

"Italy's Demand Delays Extension Of EU Sanctions Against Russia"
http://www.rferl.org/content/italy-demands-eu-sanctions-russia/27815291.html

Minäpä kv-instituutioihin impiwaaralaisen epäilevästi suhtautuvana turvenuijana väitän, että toisin kuin useimmat EU:n mahtimaat (etenkin kun brititkin nyt ilmoittivat että "cheerio"), Suomi on vahvasti, vakaasti läntisessa rintamassa Venäjää vastaan, ihan riippumatta Fennovoimasta, Esko Ahosta venäläispankin hallituksessa, Jokerien myynnistä Putinin kavereille ja Amanda Harkimon tissivaon vilkkumisesta Pietarilaisessa jäähallissa. Venäjän naapurimaana meillä olisi kyllä kaikki edellytykset olla huomattavasti enemmän "rähmällään" sinnepäin, katsokaa nyt vaikka tiettyjä Itä-Euroopan maita, jotka ovat aivan Moskovaan päin kallellaan vaikka ovat EU-pöydissä, NATO-pöydissä ja vaikka missä pöydissä mukana. Joku Juho Eerolan aivopieru ja SDP:n Heinäluomien ja vastaavien änkyröinti on taustaääntä, jolta ei demokraattisessa valtiossa voi tai pidäkään välttyä.

EU:n johtomaan Saksan angstisen ongelmainen Venäjä-suhde on tiedossa. Milloin Ranska ja Italia viimeksi taistelivat maidensa puolesta Venäjää vastaan?

Miksi Cameron avasi Pandoran lippaan? Silkkaa typeryyttään? Eikö häntä kukaan saatana muka osannut varoitella vai onko jätkä niin paksukalloinen, ettei tunnistanut riskejä? Vai onko syyt vielä syvemmällä?

Kyllä Cameron on varmasti tiennyt, että Brexit on ihan aito vaihtoehto. Jos hän kuvittelisi, että se syöksee Britannian pohjattomaan kuiluun, niin en usko että hän olisi uskaltanut EU-kriittisenä EU:n kannattajanakaan lähteä tähän touhuun. Cameronin perheellä lienee ollut aiemminkin varaa ostaa leikkeleitä leipiensä päälle. Samoin läheskään kaikki Brexit-äänestäjät eivät ole mitään duunariluokan pölöjä jotka ovat ahdistuneet "puolalaisista putkimiehistä", vaan joukossa on hyvinkin vakuuttavan oloista väkeä. Tiedossa on, että Brexitistä ehkä pahiten kärsivällä postinumeroalueella Lontoon Cityssä äänestettiin Bremainia 75% osuudella. Mutta entäpä se 25%, onko Cityssä noin paljon alaluokan rasisti-ääliöitä, ovatko nämä pankkiosakkeita shortanneita hurjapäitä vaiko kenties niin, että jopa siellä n. 25% ihan oikeasti kannatti tätä hyppyä tuntemattomaan?

Olen sitä mieltä että Britannia teki väärän valinnan, mutta sen kuittaaminen pelkkänä idiotismina on idiotismia.
 
Britanniassa kyse on myös, eun sisäisestä muuttoliikkeestä.
Varsinkin itäeurooppalaisista. Värillä ei tässä kohtaa ole väliä.

Eihän tätä humanitääristä maahanmuuttoa ole kauhean paljon Britanniassa nähtykään. Jos olen oikein ymmärtänyt niin osa briteistä pelkää nimenomaan työperäistä maahanmuuttoa, toisin kuin vaikkapa täällä rasistipaskapaaria-Suomessa.

Pidän huvittavana ajatusta että EU pistäisi Cityn kuriin. Taitaa olla toisin päin todennäköisempää.

Niin minäkin. Toki jotain toimintoja siirtyy nyt esim. Frankfurtiin, mutta mitäs lottoatte, hakeutuuko kovastikin esim. amerikkalainen ja aasialainen raha nyt muualle kuin perinteiseen Lontoon Cityyn? Epäilemättä City kärsii tästä, mutta en usko että sen suvereeni asema mitenkään lopullisesti muuttuu, vaikka varmasti monessa muussa Euroopan finanssikeskuksessa tilanne hyödynnetäänkin.

Ylipäänsä EU ei kaikissa maailmankolkissa ole niin älyttömän ihasteltu juttu kuin täällä sylttytehtaalla. Pelkkä pelko sen poistumisesta ilman konkreettisia, realisoituneita hankaluuksia asioissa ei dramaattisesti heiluta Cityn asemaa. Veikkaan.
 
Sampo Terho piti jämerän puheen persujen ryhmäpuheenvuorona pääministerin BREXIT-ilmoituksen jälkeen. Kokkarit jatkoivat EU-latteuksien luetteluja ja keskittyivät lillukanvarsiin, kun taas Terho meni asian ytimeen eli EU:n harjoittaman demokratian halveksuntaan ja hallitsemattomaan maahanmuuttoon.

Rahojen lappaminen Eurooppaan pankkien tappioiden sosialisointina taisi kuitenkin jäädä mainitsematta, samoin kuin euron haitallisuus Suomen kansantaloudelle.

Persut lypsää tästä vielä uutta kannatusta ja pitkään. Toivottavasti teot vastaavat puheita.

Persut eivät ole täydellinen toimija, mutta kuunnelkaapa noiden muitten puolueiden EU-kantoja niin huomataan, ettei persuja ole ehditty ostaa / pelotella ison pääoman asettamaan ruotuun, ainakaan vielä.

P.S. Yllättävästi Li Andersson nopeasti hyvältä kuulostavan puheen aiheesta. Hämmentävää. Kuitenkin populismia lähestyvään puheenvuoroon oli kätketty vaade EKP:n mandaatin laajentamisesta niin, että se voi suoraan lainoittaa kansallisvaltioita. Ehkäpä se on se selittävä muuttuja.

P.S.2 Kristillisiltä loistava ja tasapainoinen puheenvuoro. Essayah loistaa.
Brexit on takaisin takiaispuolueen kokoon kutistuneelle persupuolueelle taivaanlahja. Sen varjolla voi yrittää pumpata hallistusvastuussa kadonnutta kannatusta takaisin nousuun.

Ketään tuskin yllättää, että oikeistopopulistien lisäksi myös vasemmistopopulistit käyttävät tilaisuutta hyväkseen.
 
Näin on näreet. Tästä syystä heti kansanäänestyksen tuloksen selvittyä, Britannian keskuspankki lupasi tukea Cityn pankkisektoria tarvittaessa 300 miljardilla en nyt muista oliko punnalla vai eurolla. Vastaa pyöreästi Britannian 25 vuoden EU-nettomaksuja....! Sinne menivät NHS-rahat.

Erillinen valuutta -> yksin vastuu omasta pankkisektorista. Yhteisvaluutta -> yhteisvastuu. Molemmilla on omat hyvät ja huonot puolensa.

Ei se nyt ihan näin suoraviivaisesti mene että jokainen vastaa vain omasta valuutastaan onhan käytössä myöskin keskupankkien yhteisiä operaatioita ja vapaasti vaihdettavan valuutan voi antaa devalvoitua jolloin pelurit voivat saada pahemmin näpeilleen.

Onhan tuo EKP`n setelipainon käyttö myöskin varsin hintavaa vaikka sitä kutsutaankin häveliäästi velkakirjojen osto ohjelmaksi, siinähän siirretään yksityisten velkojien vastuita suoraan yhteiskunnan piikkiin.
 
Brexit on takaisin takiaispuolueen kokoon kutistuneelle persupuolueelle taivaanlahja. Sen varjolla voi yrittää pumpata hallistusvastuussa kadonnutta kannatusta takaisin nousuun.

Ketään tuskin yllättää, että oikeistopopulistien lisäksi myös vasemmistopopulistit käyttävät tilaisuutta hyväkseen.

Älä unohda uskonnollisia populisteja. Nekin yrittävät vielä muistaa että ovat äänestäjien asialla.
 
Ei se nyt ihan näin suoraviivaisesti mene että jokainen vastaa vain omasta valuutastaan onhan käytössä myöskin keskupankkien yhteisiä operaatioita ja vapaasti vaihdettavan valuutan voi antaa devalvoitua jolloin pelurit voivat saada pahemmin näpeilleen.

Onhan tuo EKP`n setelipainon käyttö myöskin varsin hintavaa vaikka sitä kutsutaankin häveliäästi velkakirjojen osto ohjelmaksi, siinähän siirretään yksityisten velkojien vastuita suoraan yhteiskunnan piikkiin.

Kaikki nämä pitävät paikkansa, mutta mahdollisuuudet hyödyntää näitä, samoin kuin toimenpiteiden vaikutus, vaihtelevat suuresti ko. kansantalouden koon ja ominaispiirteiden mukaan.

Mutta, taidamme hiukan erkaantua aiheesta.
 
Älä unohda uskonnollisia populisteja. Nekin yrittävät vielä muistaa että ovat äänestäjien asialla.

Pohjois-Korean Kim(e)istä voi sanoa paljon pahaa, mutta ainakaan he eivät ole minkään sortin populisteja, vaan tekevät juuri mitä haluavat.

Demokraattisen maan osalta taitaa olla kaikkinensa niin, että harva on se puolue joka ei syyllistyisi jonkinlaiseen populismiin, kun populan kannatus on kuitenkin ns. SE juttu. Vähiten paska järjestelmä tämä demokratia.
 
Älä unohda uskonnollisia populisteja. Nekin yrittävät vielä muistaa että ovat äänestäjien asialla.
Hihhuleille annan juuri sen verran huomiota kuin heidän tuleekin saada. Persutkin väittivät olevansa äänestäjän asialla, kunnes hallitusvastuu paljasti totuuden. Populistit ovat aina ensisijaisesti itsensä asialla.

Katso miten hienoon jamaan saivat Britannian. Ei toimintakykyistä hallitusta, ei oppositiota, kuningaskunta hajoamisen partaalla ja suhteet tärkeimpiin liittolaisiin täysin levällään. Tätä samaa halutaan nyt Suomeen, sillä erolla että meillä on naapurissa agressiivinen suurvalta joka kyllä ottaa tarvittaessa löysät pois.
 
EU-jäsenyyden kannatuslukuja Taloustutkimuksen selvityksestä katsoessa tulee mieleen, että taitaa tällä kertaa populisti olla se, joka sanoo että EU:ssa pysytään ;)

Hyvä niin!
 
Hihhuleille annan juuri sen verran huomiota kuin heidän tuleekin saada. Persutkin väittivät olevansa äänestäjän asialla, kunnes hallitusvastuu paljasti totuuden. Populistit ovat aina ensisijaisesti itsensä asialla.

Katso miten hienoon jamaan saivat Britannian. Ei toimintakykyistä hallitusta, ei oppositiota, kuningaskunta hajoamisen partaalla ja suhteet tärkeimpiin liittolaisiin täysin levällään. Tätä samaa halutaan nyt Suomeen, sillä erolla että meillä on naapurissa agressiivinen suurvalta joka kyllä ottaa tarvittaessa löysät pois.

Murrosvaiheessa aina roiskuu, katotaanpa muutamien vuosien viiveellä kuka oli viksu ja kekä ei. Britit olivat ruotsalaisten kanssa jo kerran meitä viksumpia, kun eivät lähteneet euroon.

Niin ja sittenhän meillä on parin vuoden päästä vaalitkin, niin voidaan valistuneina palata tähän jäsenyysasiaan.
 
Viimeksi muokattu:
No mix Soinia moititaan tästä lausunnosta, mikä Briteissä tehty on? En oikein löydä siitä hallitusohjelman vastaisuutta enkä minkäänlaista vastuuttomuutta. Kyllähän öykkäriä pitää moittia, mutta syystä.


FINNS CALL FOR EU TO 'CALM DOWN'
European leaders should 'calm down' and stop threatening the UK with reprisals over Brexit, Finland's deputy prime minister said yesterday.

Speaking on a visit to London, Timo Soini urged EU leaders to curb the aggressive rhetoric against the UK and strike a Brexit deal that benefits both parties.

Mr Soini, who also serves as Finland's foreign minister, told the Daily Mail: 'Of course some people are not happy, but they need to calm down.

'There should not be any ill will or revenge – we have to just sort it out in the best interests of everyone.'

Asked about free movement, he said: 'It is unwise to draw red lines. The negotiations will be tough but we must end up with an agreement of mutual benefit.'


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/art...er-gap-UK-following-Brexit.html#ixzz4D9WZtmbj
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
 

Tässäpä lisää. On ne tyhmiä nuo britit kun lähtevät, just kun ollaan saamassa uutta ja tuoretta verta vähän väsähtäneeseen Unioniin. Turkki on silta Euroopan ja Lähi-Idän välille ja sellaisena valtaisa MAHDOLLISUUS eurooppalaisille!

http://www.dailymail.co.uk/news/art...y-demands-member-gap-UK-following-Brexit.html

Turkey wants Britain's place in the EU: Country demands it is made a member so it can fill the gap made by the UK following Brexit
  • Officials in Ankara are attempting to exploit the gap left behind by Britain
  • Diplomats in Brussels re-opened talks on Turkish membership after vote
  • In campaigning, David Cameron said Turkey wouldn't join until year 3000
  • Turkey EU minister argued they were needed as members more than ever
By John Stevens, Europe Correspondent In Bratislava For The Daily Mail

Published: 23:35 GMT, 30 June 2016 | Updated: 04:20 GMT, 1 July 2016

Turkey yesterday demanded the European Union make it a member so it can take Britain's place when it leaves.

Officials in Ankara attempted to exploit the Brexit vote by warning the bloc needed to fill the gap or face decline.

During the referendum campaign, David Cameron insisted Turkey was not on course to join the EU until the year 3000.

But diplomats in Brussels yesterday re-opened talks on Turkish membership just days after the vote.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/art...er-gap-UK-following-Brexit.html#ixzz4D9cBEQPU
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
 
Tämä. Ovatko muka parhaiten toimivat monikansalliset firmat sellaisia, että jostain omistajamaan pääkonttorista soitetaan linjaukset ilmoitusasiana liiketoiminnoille tytäryhtiömaihin. No eivät, ainakaan minun mielestäni, vaan sellaisissa ymmärretään jättää paljon toimintavapautta paikalliselle johdolle. Kaiken lähtökohta on se, mitä kansalaiset kokevat ensisijaisesti olevansa. Itse koen olevani ensisijaisesti suomalainen, toissijaisesti pohjoismainen ja kolmanneksi (vasta?) EU-kansalainen. Tämä ei tarkoita etteikö EU-kansalaisuudella olisi minulle arvoa, mutta jos Suomen ja EU:n etu olisi ristiriidassa, niin EU saisi kyllä mennä, ei Suomi. Näin ajattelee ehdoton valtaosa muistakin EU-kansalaisista oman maansa (tai jopa alueensa, tyyliin Katalonia) ja EU:n suhteista.

Täällä on sanottu, että espanjalainen demari olisi ajatusmaailmaltaan pitkälti samanlainen kuin suomalainen. Minä en vain oikein usko, että se espanjalainen demari välttämättä on tästä samaa mieltä :rolleyes:



Uutisvirta saa kyllä epäilemään virallista oikeiden länsimielisten (tm) totuutta nimenomaan Suomesta Putinin sylikoirana.

"Germany's Steinmeier favours gradual phasing-out of Russia sanctions"
http://uk.reuters.com/article/uk-ukraine-crisis-germany-steinmeier-idUKKCN0Z50BJ

"French National Assembly Votes to Lift Russian Sanctions"
http://europe.newsweek.com/french-national-assembly-votes-lift-russian-sanctions-453791?rm=eu

"Italy's Demand Delays Extension Of EU Sanctions Against Russia"
http://www.rferl.org/content/italy-demands-eu-sanctions-russia/27815291.html

Minäpä kv-instituutioihin impiwaaralaisen epäilevästi suhtautuvana turvenuijana väitän, että toisin kuin useimmat EU:n mahtimaat (etenkin kun brititkin nyt ilmoittivat että "cheerio"), Suomi on vahvasti, vakaasti läntisessa rintamassa Venäjää vastaan, ihan riippumatta Fennovoimasta, Esko Ahosta venäläispankin hallituksessa, Jokerien myynnistä Putinin kavereille ja Amanda Harkimon tissivaon vilkkumisesta Pietarilaisessa jäähallissa. Venäjän naapurimaana meillä olisi kyllä kaikki edellytykset olla huomattavasti enemmän "rähmällään" sinnepäin, katsokaa nyt vaikka tiettyjä Itä-Euroopan maita, jotka ovat aivan Moskovaan päin kallellaan vaikka ovat EU-pöydissä, NATO-pöydissä ja vaikka missä pöydissä mukana. Joku Juho Eerolan aivopieru ja SDP:n Heinäluomien ja vastaavien änkyröinti on taustaääntä, jolta ei demokraattisessa valtiossa voi tai pidäkään välttyä.

EU:n johtomaan Saksan angstisen ongelmainen Venäjä-suhde on tiedossa. Milloin Ranska ja Italia viimeksi taistelivat maidensa puolesta Venäjää vastaan?



Kyllä Cameron on varmasti tiennyt, että Brexit on ihan aito vaihtoehto. Jos hän kuvittelisi, että se syöksee Britannian pohjattomaan kuiluun, niin en usko että hän olisi uskaltanut EU-kriittisenä EU:n kannattajanakaan lähteä tähän touhuun. Cameronin perheellä lienee ollut aiemminkin varaa ostaa leikkeleitä leipiensä päälle. Samoin läheskään kaikki Brexit-äänestäjät eivät ole mitään duunariluokan pölöjä jotka ovat ahdistuneet "puolalaisista putkimiehistä", vaan joukossa on hyvinkin vakuuttavan oloista väkeä. Tiedossa on, että Brexitistä ehkä pahiten kärsivällä postinumeroalueella Lontoon Cityssä äänestettiin Bremainia 75% osuudella. Mutta entäpä se 25%, onko Cityssä noin paljon alaluokan rasisti-ääliöitä, ovatko nämä pankkiosakkeita shortanneita hurjapäitä vaiko kenties niin, että jopa siellä n. 25% ihan oikeasti kannatti tätä hyppyä tuntemattomaan?

Olen sitä mieltä että Britannia teki väärän valinnan, mutta sen kuittaaminen pelkkänä idiotismina on idiotismia.

Punnittua puhetta. Kyllä Cameron on keskustellut matkan varrella muidenkin kuin itsensä kanssa, vanhaa kuningatarta myöten.

Meidän pitää aina muistaa, ettei meille kerrota lainkaan kaikkea, mutta meille myös kerrotaan asioita, joiden tarkastamiseen meillä ei ole kompetenssia. Sitten on ennustajaeukkoja liikkeellä.

Oikea näkijä on nöyrä. Silloin aistit herkistyvät. "Joku soppa porisee", sanoi @baikal .

Niin tekee.
 
Back
Top