Huhta
Greatest Leader
Täähän on herhiläisen väreissä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Vaihtoehtoisen tulkinnan mukaan Suomi voitti talvisodan, valtasi Moskovan ja miehitti koko Neuvostoliiton.Siis anteeksi mitä ja kuka pelasti kenet? Ranskan pääministerikö pelasti suomen?
Ilmeisesti Tiger Meet-kuvioitu Rafale vuodelta 2013.Täähän on herhiläisen väreissä?
Ota ne lääkkeet nyt äkkiä....Vaihtoehtoisen tulkinnan mukaan Suomi voitti talvisodan, valtasi Moskovan ja miehitti koko Neuvostoliiton.
Suomea pelastamassa : Ranskan pääministeri Édouard Daladier ja Ranskan apu Suomelle 1939 - 40Siis anteeksi mitä ja kuka pelasti kenet? Ranskan pääministerikö pelasti suomen?
Silti minusta on todella ennenkuulumatonta väittää että Ranska oli pelastamassa suomea konkreettisesti. Sen teki Suomen kansa itse vailla kunnollista apua mistään ulkomailta.
Ja sinä jossittelet liikaa. Spekulointi "olisi voinut, olisi vaikuttanut", on tässä enemmän se juttu mitä yritetään. Maailma ja historia on täynnä jossittelua ja se on jälkipolvien mahdollisuus.Ajattelet liian kapeasti. Ei kyse ole yksittäisistä tarvikkeista. Jos ranskalaisia olisi ehtinyt Suomeen niin silloin heistä olisi tullut sodan osapuoli. Stalinin kuviot olisi menneet aika tavalla puihin.
Ja sinä jossittelet liikaa. Spekulointi "olisi voinut, olisi vaikuttanut", on tässä enemmän se juttu mitä yritetään. Maailma ja historia on täynnä jossittelua ja se on jälkipolvien mahdollisuus.
En ole kuitenkaan koskaan, missään kuullut tai lukenut että Ranskalla olisi ollut jotenkin iso osa tässä kuviossa. Kotimaiset sotahistorioitsijat eivät ole juuri mitenkään Ranskan osuutta tuoneet esille, pl. asekaupat eikä niillä ollut mainittavaa roolia varsinkaan Talvisodassa.
Enemmän uskon että Britannian uhkailut olisi olleet vaikuttavampia koska Briteillä oli voimakas laivasto joka oli ennenkin purjehtinut jopa itämerellä. Samaten armeija oli liikkuvampi.
Suomalaisten menestyksellisen taistelun aiheuttama positiivinen kansainvälinen huomio häiritsi Stalinia vakavasti jo joulukuun alusta lähtien. Tiedot Ison-Britannian ja Ranskan suunnitelmista tukea Suomea talvisodassa sekä sotajoukoin että materiaalisesti asetti NL:n aivan uuden tilanteen eteen. Läntisten suurvaltojen puuttuminen sotaan uhkasi laajentaa konfliktin Neuvostoliiton kannalta epäedulliseen suuntaan.[53] Stalin oli laskenut, että maailmansota laajenisi vuoden 1940 aikana Saksan ja länsiliittoutuneiden väliseksi, mikä olisi tarjonnut Neuvostoliitolle uusia toimintamahdollisuuksia.[54]
Sodan venyminen yli vuodenvaihteen sekä tiedot länsivaltojen operaatiohankkeesta Suomeen, Jäämerelle ja Kaukasiaan saivat neuvostojohdon luopumaan tavoitteesta miehittää Suomi ja asettaa Suomeen neuvostohenkinen Terijoen hallitus. Se avasi mahdollisuuden kompromissirauhaan, ja neuvostojohto ilmoitti Ruotsin välityksellä Suomelle 29. tammikuuta 1940 aiemman linjansa vastaisesti Stalinin olevan valmis aseleponeuvotteluihin Risto Rytin hallituksen kanssa. Ilmoitusta edelsivät kirjailija Hella Wuolijoen ja Neuvostoliiton Tukholman-lähettilään Alexandra Kollontain väliset salaiset tunnustelut 10.–21. tammikuuta 1940.[55] Neuvostoliitto kuitenkin edellytti – koska ”verta oli virrannut” – että Suomi on valmis suurempiin myönnytyksiin kuin mitä NL oli syksyllä 1939 vaatinut.[56]
The Direction Générale de l’Armement (DGA), France's military procurement agency, has launched the first studies to develop the new F4 standard for the Dassault Rafale fighter.
The standard, which the DGA is scheduled to qualify by 2024, follows up on the most recent standard for the Rafale, the F3R. The research will run until the end of 2017, according to the deputy director of the Rafale program at the DGA.
The new standard has four pillars. First is the integration of the new Thales software radio, Contact, which is already in service in the French army. This system is more secure and offers an improved data link. “It will also integrate civil and military satellite capacity, notably with the military satellite Syracuse IV,” added the deputy director.
Secondly, DGA is seeking to improve the capabilities of the sensors used on Rafale; The RB2E radar will be able to detect on-ground mobile targets; the infrared optronic system will be improved; as will the Spectra protection and counter-measure system. This sensor will have extended functionality on low and high frequencies to detect future threats. DGA also wants to equip pilots with a helmet-mounted visual system.
Thirdly, new weapons are also part of the new criteria. The Dassault fighter will need to integrate a mid-life renewed Scalp cruise missile, as well as a new version of the AASM air-to-ground weapon, the AASM Evolution. These weapons will be able to deliver from 500 kg to one metric ton, versus 250 kg now.
The new standard integrates the Mica NG air-to-air missile, which offers longer range and better detection and acquisition capacity. These improvements will go to address one of the key weaknesses of the standard F3R, integrating with the Meteor long-range air-to-air missile.
The fourth pillar is to introduce predictive MRO to increase the Rafale's dispatch reliability.
“Rafale has been designed to receive those incremental standards,” said the deputy director. “The F3R standard is to be qualified by the DGA by the end of 2018, on time and on budget,” he added.
Apart from the Meteor’s integration, the new standard will include the new Talios multi-function targeting pod, designed by Thales.
Both DGA and Dassault intend to use all these developments on future export versions of the Rafale. The aircraft sold to Qatar, Egypt and India are currently set to be equipped with the F3R standard, however.
Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tosiasiassa Suomen selviytymisen ratkaisi ulkomailta, erityisesti Ranskasta ja Britanniasta saatu poliittinen tuki. Henrik Tala osoittaa vastaansanomattomasti käsityksen Suomen yksinäisestä taistelusta myytiksi.
Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Édouard Daladier. Ranskalla oli talvisodan aikana vakava aikomus pelastaa Suomi Neuvostoliiton miehitykseltä. Ranska lähetti Suomelle aseita, taistelukoneita ja sotamateriaaleja, ja oli vähällä ehtiä toimittaa Suomeen aseellisia joukko-osastojakin ennen kuin rauha solmittiin. Suomen tekemä rauha johti Ranskassa peräti hallituksen eroon, sillä pääministerin katsottiin epäonnistuneen Suomen auttamisessa.
Ranskan hallitus tuli kuitenkin auttaneeksi Suomea ratkaisevasti: sen poliittiset ja sotilaalliset avuntarjoukset ja -lupaukset saivat Stalinin tarjoamaan rauhaa Suomelle tilanteessa, jossa Suomen armeija oli luhistumisen partaalla ja maan miehittäminen Neuvostoliiton ulottuvilla. Tästä Stalinin rauhanpäätöksestä ja sen taustoistaTalvisodan ranskalaiset ratkaisijat esittää ensimmäisenä suomenkielisenä kirjana perusteellisen kuvauksen.
http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=1116