Eduskuntavaalit 2019

Entäs huomenna kun riviedustaja ilmoittaa ettei lähdekään enää ehdolle, ja ilmoittaa syyksi vaikka vaimon kanssa käydyn keskustelun ja pitkän harkinnan. Siinä sitten muutaman sumpit maistuu kitkerälle.
 
Äänestysaktiivisuus nousuun – Yle haluaa innostaa erityisesti nuoret ja maahanmuuttajat äänestämään eduskuntavaaleissa
LUKUAIKA 3 MINUUTTIA
JAA:


JULKAISTU NOIN 7 TUNTIA SITTEN.
“Ylellä on merkittävä tehtävä demokratian tukijana, ja kehitämme koko ajan uusia tapoja tuoda demokratiaa lähemmäksi äänestäjiä”, sanoo Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Jouko Jokinen.
Tänä vuonna Yle haluaa tavoittaa vaalisisällöillään erityisesti nuoria, ensimmäistä kertaa äänestäviä, maahanmuuttajataustaisia ja vieraskielisiä äänioikeutettuja.
“Tavoittelemme nyt uusia, vähän vaikeammin tavoitettavia kohderyhmiä, joissa äänestysaktiivisuus ei ole ennen ollut kovin suuri. Haluamme välittää ajatuksen, että jokaisella on mahdollisuus osallistua suomalaisen demokratian ylläpitoon ja vaikuttaa siihen. Jokainen voi vaikuttaa Suomen tulevaisuuteen äänestämällä”, kertoo Ylen vaalisisältöjen päätuottaja Petri Kejonen.
Vaalisisällöillään Yle pyrkii tekemään demokraattisen prosessin mahdollisimman ymmärrettäväksi ja läpinäkyväksi.
Myös selkokielellä ja nuoria kiinnostavalla tavalla
“Esimerkiksi Yle Kioskin ja selkokielen avulla tavoitamme toivottavasti niitä uusia äänestäjäryhmiä, joita Suomeen on kehittynyt vuosien varrella”, Petri Kejonen sanoo.
Ylen selkouutiset järjestää selkovaalipaneelin yhteistyössä Kehitysvammaliiton kanssa. Vaalipaneeli julkaistaan Yle Areenassa torstaina 4.4. Vaalipaneelissa on mukana edustajia yhdeksästä eduskuntapuolueesta. Yleisönä on muun muassa suomea opiskelevia maahanmuuttajia, suomalaisia afaatikkoja ja kehitysvammaisia.
“Kaikki osallistujat ovat sitoutuneet kertomaan politiikasta mahdollisimman ymmärrettävästi. Yleisö näyttää punaisilla ja vihreillä korteilla, milloin panelistien puhe on liian vaikeaa ja milloin se taas on ymmärrettävää. Selkokielen tarvitsijoita on Suomessa noin 700 000, joten tällaiselle sisällölle on tarvetta.”
Yle Kioski puolestaan toteuttaa Vaalibotin, erityisesti 18–22-vuotiaille ensiäänestäjille suunnatun vaalikoneen. Botin tavoitteena on tehdä äänestämisestä helpompaa ja toisaalta myös parantaa nuorten tietämystä eduskuntavaaleista. Kioskin Vaalibotin väittämät on koostettu Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen laatimista kysymyksistä ja ne liittyvät nuorten elämäntilanteisiin.
Keskustakirjasto Oodissa järjestettävä nuorten vaalitentti lähetetään Yle TV1:ltä 12.4.
Vaalisohvalla suomalaiset tapaavat ehdokkaita kotonaan
Suuren vaalivuoden avaa ensimmäinen suuri vaalikeskustelu Yle TV1:llä 14.3. Myös Vaalikone aukeaa 14.3., ja se on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Samaan aikaan julkaistaan muitakin pelillisiä verkkosisältöjä vaaleista.
Toinen suuri vaalikeskustelu nähdään 11.4. Keskustelut juontavat Seija Vaaherkumpu ja Sakari Sirkkanen. Kaksikielinen Valdebatt järjestetään 8.4. ja sen juontavat Marianne Sundholm ja Jonna Nupponen.
“Suuret vaalikeskustelut luovat sitä ilmapiiriä, jossa Suomen kansa menee kohti vaaleja. Ne tavoittavat miljoonayleisöt, ja keskustelujen aiheet ja tapahtumat nousevat yhteiskunnalliseen keskusteluun”, Petri Kejonen muistuttaa.

Seija Vaaherkumpu ja Sakari Sirkkanen juontavat suuret vaalikeskustelut.Kuva: Jyrki Valkama
Vaalit valtaavat myös Yle Radio Suomen, kun maanantaina 8.4. kuullaan suuret vaalikeskustelut sekä valtakunnallisesti että alueilla.
Yksi uusista avauksista on Vaalisohva, jonka jaksot julkaistaan Areenaan 14.3. Se on Ylen vaalikeskustelusarja, joka tehdään suomalaisten kodeissa. Sarjassa asukkaat valitsevat aiheen ja haastavat sillä ehdokkaita.
“Ensimmäistä kertaa tavalliset ihmiset kohtaavat tavallisia ehdokkaita omissa kodeissaan. Me katsojat pääsemme seuraamaan, miten kohtaamiset sujuvat” Petri Kejonen kuvailee.
Keskusteluita tehdään 12, eli yksi jokaisesta vaalipiiristä Ahvenanmaata lukuun ottamatta.
Eduskuntavaalit huipentuvat tulosiltaan
Yle TV1:llä nähdään myös teemakeskusteluja, joiden aiheena ovat ilmasto ja toimeentulo. Teemakeskustelut järjestetään 4.4. ja 9.4.
Pienpuoluetentti nähdään Yle TV1:llä 2.4. ja samana päivänä kuullaan pienpuolueiden keskustelu myös Radio Suomesta. Mukana on yksitoista puoluetta.
Vaalien tulokset summataan tulosillassa 14.4. Se nähdään Yle TV1:llä, Yle Femillä ja kuullaan Radio Suomessa ja Yle Vegassa.
Vaalisisältöjä on tarjolla myös viittomakielellä. Tulosilta viitotaan suorana, ja seuraavan päivän uusintoina viittomakielellä nähdään suuret vaalikeskustelut, teemakeskustelut ja pienpuoluetentti.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/...uun-yle-haluaa-innostaa-erityisesti-nuoret-ja
 
Paavo Soini

Kirjoitit asiasi kauniisti. En ole koskaan ennen katsonut blogiasi, mutta tällä kertaa asia kiinnosti. Ulkonäkösi pettää. Olet herkkä ihminen.

En ole puoluettasi koskaan äänestänyt, mutta ihmistä ”roolisi” takaa en ole tuntenut.

Oman puolueen hajoittaminen on kuitenkin niin ruma juttu, että se jäi mieleeni pahana epäonnistumisena monella tavalla. Sitä ei voi antaa anteeksi. Se pane epäilemään kauniita sanojasi. Näiden puolueensa hajoittaneiden henkilöiden oma etu painoi enemmän kuin suomalainen demokratia. Siihen ei kuulu äänestäjien pettäminen.
 
Viimeksi muokattu:
Seinäjokinen: Raimo Vistbacka ehdolle eduskuntavaaleihin – sinisillä vaaliliitto kansalaispuolueen kanssa

Alajärveläinen konkaripoliitikko Raimo Vistbacka lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin.
Asiasta kertoo Seinäjokinen-lehti . Lehden mukaan sinisten Vistbacka asettuu ehdolle Vaasan vaalipiirissä.
Lisäksi lehti kertoo, että kansalaispuolue on solminut teknisen vaaliliiton sinisten kanssa Vaasan vaalipiirissä. Kumpikin puolue asettaa kahdeksan ehdokasta.
Kansalaispuolueen Pohjanmaan osaston puheenjohtaja Piia Kattelus sanoo, että vaaliliiton myötä puolueet tavoittelevat kolmea paikkaa eduskunnasta.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

https://www.ilkka.fi/uutiset/maakun...aaliliitto-kansalaispuolueen-kanssa-1.2893765
 
Hybridiä tulvii.

Muistakaa varoa mitä puhutte. Saatatte puhua hybridiä. Listalla ainakin EU-kritiikki ja puhe ulkomaalaisista.

https://yle.fi/uutiset/3-10635205

Naapurimaassa otettiin kovat konstit käyttöön hybridiuhan takia:
Ruotsissa esimerkiksi media sitoutui faktantarkastukseen.

Eikö tuon pitäisi olla perustoimintaa tiedotusvälineissä?. Mitä jos vasta viime vuoden metsäpalojen aikaan olisivat Ruotsin palomiehet sitoutuneet sammuttamaan tulipaloja?
 
Naapurimaassa otettiin kovat konstit käyttöön hybridiuhan takia:


Eikö tuon pitäisi olla perustoimintaa tiedotusvälineissä?. Mitä jos vasta viime vuoden metsäpalojen aikaan olisivat Ruotsin palomiehet sitoutuneet sammuttamaan tulipaloja?

Hyvä kysymys. Vai onko enemmänkin kysymys siitä, että tarkistetaan mitä faktoja uutisoidaan?
 
Hybridiä tulvii.

Muistakaa varoa mitä puhutte. Saatatte puhua hybridiä. Listalla ainakin EU-kritiikki ja puhe ulkomaalaisista.

https://yle.fi/uutiset/3-10635205

Pyritään tuomaan vaalikeskusteluun joitakin hajottavia teemoja. Tai vaikkapa vaikeita turvallisuuspoliittisia kysymyksiä siten, että ehdokkaat pystyisivät vastaamaan vain yhdellä lailla.

Pakolaisuus, hallitsematon maahanmuutto ja ulkomaalaisviha ovat teemoja, joilla pyritään sekä polarisoimaan yhteiskuntaa että heikentämään EU:ta

Eli asioista ei saisi keskustella...
 
Pyritään tuomaan vaalikeskusteluun joitakin hajottavia teemoja. Tai vaikkapa vaikeita turvallisuuspoliittisia kysymyksiä siten, että ehdokkaat pystyisivät vastaamaan vain yhdellä lailla.

Pakolaisuus, hallitsematon maahanmuutto ja ulkomaalaisviha ovat teemoja, joilla pyritään sekä polarisoimaan yhteiskuntaa että heikentämään EU:ta

Eli asioista ei saisi keskustella...

Tätähän on ajettu jo pitkään. "Mieti, mitä sanot", "Resonoit ulkomaiden mielipiteitä" jne. Tuossahan herra Hybridilähettiläs sanoi sen suoraan:

"En usko, että ihmisiä pystytään ihan kauheasti vetämään nenästä. On kuitenkin syytä olla tarkkana, millaisia keskusteluja somessa leviää ja millaisia keskusteluja itse levittää"

Eli mieti mitä sanot ja mitä kuuntelet. "Feind hört mitt"
 
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho Soinin päätöksestä: ”Hän ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi”

Julkaistu: 5.3. 12:25

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei yllättynyt Timo Soinin päätöksestä.
Ulkoministeri Timo Soini (sin) kertoi blogissaan, että hän ei aio asettua ehdolle kevään eduskuntavaaleissa.

Ilta-Sanomat kysyi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholta Soinin päätöksestä.

– Pidin varmana sitä, ettei Timo Soini lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Soini ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi, ja hän tiesi itse, ettei kestäisi sitä, Halla-aho kertoo.

– Emme pidä sinisiä poliittisena vastustajana, koska se ei ole oikea puolue vaan muutaman ihmisen henkilökohtaisia tarpeita palveleva projekti, Halla-aho kertoo.

Halla-aholla myös myönteistä kerrottavaa Soinista
Sininen tulevaisuus syntyi vuonna 2017, kun perussuomalaisista eronneet eduskuntaryhmän jäsenet perustivat ensin Uusi vaihtoehto- ryhmän ja sittemmin Sinisen tulevaisuuden.

Vaikka Halla-aho pitää sinisten syntyä moraalisena korruptiona, hänellä on silti myös myönteistä kerrottavaa pitkän poliittisen uran tehneestä Timo Soinista.

– Olen oppinut häneltä paljon poliittisen elämän viisauksia. Yksi niistä on Timo Soinin noin kymmenen vuotta sitten kertoma sanonta ”Politiikassa pitää olla oma suunnitelma, sillä muuten muuttuu osaksi toisten suunnitelmaa.”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006024048.html
 
Back
Top