Eduskuntavaalit 2019

Päätoimittaja Mervola: TV-keskustelut taisivat mennä Halla-aholle

Puoluejohtajat kohtasivat Ylen vaalitentissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Puoluejohtajat kohtasivat Ylen vaalitentissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Television suurten vaaliväittelyiden sarja päättyi torstai-iltana Ylen suureen vaalikeskusteluun.

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola arvioi Huomioita-palstallaan, että koska perussuomalaisten Jussi Halla-aho viestitti ruudussa niin selkeästi erilaista linjaa kuin muut puolueet, vaalikeskustelut saattoivat toimia hänen edukseen.
"Varsinkin viimeisin Ylen suuri keskustelu niputti suurimman osan muista poliitikoista toistensa päälle puhuviksi papattajiksi, mutta kun Halla-aho puhui, muut olivat hiljaa", Mervola kirjoittaa.

muurin takana

https://www.ksml.fi/kotimaa/Päätoimittaja-Mervola-TV-keskustelut-taisivat-mennä-Halla-aholle/1356051
 
oikea tapa olisi ollut tulkita Dublinin sopimusta siten, että Ruotsista ei ole tänne mitään asiaa. Se olisi ollut eurooppalaisittain ajatellenkin, kokonaisuuden kannalta, paras ratkaisu, koska Ruotsilla on palautussopimus.

Kokoomuksen ja Keskustan selitykset siitä että siirtolaistulva hoidettiin hyvin on täyttä paskapuhetta. Sisäministeriltä puuttui pelisilmä ja mokasi rajaturvallisuutemme.
Oikea tapa olisi ollut asettaa rajalle "tarkastuspiste", jossa selvitetään onko tulijalla esittää Tanskassa tai Ruotsissa tehty turvapaikanhaku-rekisteröinti. Jos ei ole niin käännytetään tekemään se oikeassa paikassa. Suomeen sisään pääsee vain kun muualla on tehty rekisteröinti.
.
 
Tulipas jotenkin otolliseen aikaan tuo valtiovarainministeriön sotku sote-asiassa näin vaalien alla. Sisäpoliittista katastrofiako tässä rakennellaan?
 
Ennen kuin nyt teette Halla-ahosta pääministeriä niin yleensä perussuomalaiset eivät ole kovin korkealla äänestysaktiivisuudessa. Jos tämä ei kuitenkaan kaada asetelmaa niin Halla-ahon esitykset niin laajan talouspolitiikan, EU-politiikan kuin ulkopolitiikankin osalta ovat jääneet aikas pimentoon. Puute saattaa olla osaamisessa. Se on sitä myös puolueen osalta ja se voi olla sitä myös hallituksessa.

Sitten tämä esiintymispuoli. Joo - mestarina tituleerataan. Siitä huolimatta joillekin Halla-ahon nieleskelevä olemus tuo mieleen hieman traumaattisen, pälyilevän henkilön ja ainainen asioiden kierto maahanmuuttoon tuo puolestaan joko friikkiyden tai yksinkertaistavan populistisen laskelmoinnin. Syvästi analyyttinen tarkastelu ja pohtiminen on joskus hyvinkin päätöksenteon ja toiminnallisuuden lamauttavaa.
 
Viimeksi muokattu:
Laittomien säilöönottaminen on suuri ja tuottava investointi!
12.4.2019 09:24

Laittomien, paperittomien Suomessa oleskelevien säilöönottaminen on tuottava investointi. Tämä on tosiasia. Meillä näitä laittomasti maassa olevia on jopa kymmenisen tuhatta ja määrä kasvaa, kun päätöksiä tulee.

Kun pääministeri Juha Sipilä kutsui turvapaikanhakijoita omaan Kempeleen kotiinsa, viesti kiiri salaman nopeasti ympäri maailman. Se oli kutsu tulla Suomeen. Täällä saatte loisto-olot ja veronmaksajat maksavat! Kutsu levisi erityisesti Lähi-Idässä ja niinpä tulijoita riitti. Ja veronmaksajat saivat miljardien laskun.

Suomessa on yhä muitakin vetovoimatekijöitä, joihin tulee puuttua.

Kun Suomi päättää ottaa säilöön ne turvapaikanhakijat, jotka lakiemme, viranomaistemme ja oikeuslaitoksemme tutkinnan perusteella eivät ole turvapaikan tarpeessa, vaikutus on täysin päinvastainen kuin oli pääministeri Sipilän kutsulla. Turvapaikanhakijavirta kääntyy hetkessä isoksi lähtövirraksi. Näinhän sen pitää olla. Ei Suomi voi ylläpitää laitonta tilannetta eikä meillä ole varaa maksaa perusteettomia miljoonien eurojen laskuja.

Mitään suuria säilöönottokeskuksia ei tarvita. Laittomat poistuvat vapaaehtoisesti kuten heidän kuuluukin.

Säilöön ottaminen on siis todella suuri investointi. Se parantaa turvallisuutta. Se vapauttaa varoja omien vanhusten hoitoon. Se antaa mahdollisuuden auttaa todellisessa hädässä eläviä.

Tehdään heti järkevä investointi!


http://toimikankaanniemi.puheenvuor...oonottaminen-on-suuri-ja-tuottava-investointi

Tuolla saattaa jo tienatakkin.
 
joillekin Halla-ahon nieleskelevä olemus tuo mieleen hieman traumaattisen, pälyilevän henkilön ja ainainen asioiden kierto maahanmuuttoon tuo puolestaan joko friikkiyden tai yksinkertaistavan populistisen laskelmoinnin.
Yllättävä näkökulma. Joillekin tai aika monelle, tuollainen ei tule ollenkaan mieleen.
Kukapa meistä on täydellinen ..... jokaisella on omat pakkoliikeensä. Ihmisiä silti.
.
 
Kommentti: Ylen kannatuskyselyn tausta-aineisto paljastaa, mistä Halla-ahon menestys nyt tulee

Timo Soini ja Jussi Halla-aho perussuomalaisten europarlamenttivaalien vaalivalvojaisissa 2014.(KUVA: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA)
Julkaistu: 12.4. 8:00

KOMMENTTI
Timo Soinin jytkyt ja Jussi Halla-ahon mahdollinen tuleva jytky rakentuvat kovin erilaisista aineksista, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.

Perussuomalaisten menestys puoluekannatusta mittaavissa kyselyissä ennakoi vaali-illaksi melkoista jytkyä. Tosin kysymysmerkkejä, ja ennen kaikkea jännitystä riittää sunnuntaiksi. Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan neljä puoluetta, Sdp, perussuomalaiset, kokoomus ja keskusta, ovat lähellä toisiaan. Mikä tahansa niistä voi olla ykkönen sunnuntai-iltana. Pekka Haavistonvihreät on viidentenä, mutta menossa jo alaspäin.
Kävi vaaleissa loppujen lopuksi miten tahansa, Jussi Halla-ahon johtama perussuomalaiset on sekoittanut vaalipakkaa tehokkaasti. Ykköspaikka, jytkyjen jytky, on mahdollinen, tällä kannatusnousulla jopa todennäköinen. Silloin Halla-aho aloittaa hallitustunnustelut, joiden anti voi jäädä laihaksi. Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen ei ole suoranaisesti pyrkyä, eikä hallituspaikka ehkä ole Halla-ahonkaan ykköstavoite.

Oppositiossahan kasvu vaan jatkuu.
Vaikka tyhjät vaaliuurnat vielä odottavat äänestyslippuja, on selvää, että perussuomalaiset on vaalien ilmiö. Tähän harva uskoi puolueen dramaattisen hajoamisen jälkeen.

SYY perussuomalaisten kannatuspiikkiin voi löytyä Timo Soinin ja Jussi Halla-ahon vertailusta.

Tyyppeinä Soini ja Halla-aho ovat kuin yö ja päivä. Halla-aho ei rellestä iskulauseilla vaan viileällä, joskus jopa vähän vaikeaselkoisilla analyyseillä.

Halla-ahon mahdollinen jytky muovautuukin erilaisista aineksista kuin Timo Soinin jytkyt 2011 ja 2015 vaaleissa. Soinin menestys tehtiin lähiökuppiloiden syrjäytyneillä, vasemmistopuolueiden perusduunareilla ja työttömillä. Soini viritteli vaalikonettaan EU-vastaisuudella ja kuuluisilla sloganeillaan, iskulauseilla, kuten missä EU, siellä ongelma. Muistissa on myös yhteisvaluutta euroon liittyvä kritiikki, jossa euro rinnastettiin yhden koon lippalakkiin. Jos meloni ja omena pitävät samankokoista lippalakkia, niin kaikki voivat nähdä, että se ei vain sovi, riimitteli Soini.


SMP:N perillinen perussuomalaiset syntyi jatkamaan vennamolaista perinnettä ja ajamaan köyhän ja yhteiskunnan vähäosaisten asioita. Poliitikko Timo Soini eli ja hengitti Smp:n tahtiin. Vuodet puolueen perustajan Veikko Vennamonapupoikana eivät menneet hukkaan. Soini tiesi mitä kieliä pitää soittaa, jotta kansa syttyy. Kyllä kansa tietää -lausahdus oli aidointa vennamolaisuutta, ja se innoitti myös Timo Soinia.

Kampanjassaan Soini nosti esiin termin vanhat puolueet.

Termillä Soini teki pesäeroa perinteiseen oikeisto–vasemmisto-akseliin: perussuomalaiset on rehellinen puolue, joka ei tee lehmänkauppoja. Näin Timo Soini julisti turuilla ja toreilla vaalikamppailussaan maaliskuussa 2011. Kampanja päättyi kuuluisaan julistukseen puolueen hurmoksellisissa vaalivalvojaisissa: Nyt tuli jytky! Soini oli vaalien äänikuningas: yli 43 000 ääntä.

Pienpuolue Smp:n taistelu tuulimyllyjä vastaan vaaleissa opetti Soinille, että pelkkä puheenjohtajan karisma ja köyhän asia eivät pitkälle kanna.


Perussuomalaisten silloinen väistyvä puheenjohtaja Timo Soini (vas.) ja uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä 10. kesäkuuta 2017.(KUVA: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA)

SOINI aloitti flirttailun maahanmuuttovastaisten voimien kanssa. Pinnan alla kytenyt protesti löysi kanavan perussuomalaisista ja tie tähtiin oli auki. Tämä flirtti tai sormien läpi katsominen koitui myös Soinin tuhoksi.


Kakkosjytky toi 2015 paikan eduskunnan toiseksi suurimpana puolueena ja ovet hallitukseen aukenivat.

Ulkoministeri Soinin harmiksi hallitus joutui ensin tukemaan konkurssin partaalla heiluvan Kreikan taloutta kesällä 2015, lisäksi syksyllä hallitsematon pakolaiskriisi toi Suomen rajan yli 32 000 turvapaikanhakijaa.

Loppujen lopuksi koko puolue hajosi Soinin alta: hallituksen tekojen ja puolueen vaalilupausten välillä oli ammottava aukko. Lisäksi Soinin henkilökohtainen kannatus koki haaksirikon. Hän menetti suojaavan sädekehän ympäriltään.

Populismi on hyvä renki oppositiossa, mutta huono isäntä hallituksessa.

Sen Soini joutui kokemaan – kantapään kautta.

Perussuomalaiset siirtyi Halla-ahon komentoon 2017 Jyväskylän dramaattisessa puoluekokouksessa. Viimeiset kannatuskyselyt kertovat, että puolue on saanut peruskannattajansa takaisin sinisistä ja nukkuvista sekä paljon muuta.

Kun Soini piilotteli puolueen maahanmuuttovastaisuutta, Halla-ahon ei tarvitse sitä tehdä.

Euroopan unionissa ei ole nyt akuuttia pakolaisongelmaa. Eurooppaan tuleva pakolaisvirta on laantunut ja Suomeen saapuva pakolaisjoukko on pieni. Rajoilla on rauhallista. Siksi Halla-ahokaan ei varsinaisesti ratsasta pakolaisilla vaaleissa, vaikka ongelmaa pidetään esillä ympäripyöreästi puhumalla haitallisesta maahanmuutosta.

Halla-aho kyllä puhuu maahanmuutosta kysyttäessä, mutta mielellään hän puhuu suomalaisten turvallisuudesta, työstä, yrittämisestä eli perussuomalaiset yrittää olla eräänlainen populistinen kansallispuolue ilman rasismi-leimaa.

YLEN kannatuskyselyn tausta-aineiston perusteella äänestäjiä vuotaa perussuomalaisiin keskustasta ja kokoomuksesta, vaikka perussuomalaisten yritys- ja elinkeinopolitiikka ei juuri eroa kokoomuksen sanomasta.

Perussuomalaisia voi äänestää sekä Stockmannin tavaratalon asiakas, tuo turkkiin kääriytynyt hienostorouva, että maaseudulla peräkamarissa asuva Pena. Halla-ahon puolue on kaukana vennamolaisesta perinnöstä, vaikka vennamolaisuuskin oli tietyllä tavalla suomalaiskansallista populismia.

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoiYlellä, että perussuomalaiset ovat saaneet paljon uusia kannattajia joukosta, joka ei äänestänyt edellisissä eduskuntavaaleissa ollenkaan.

Perussuomalaisten menestyksen perusteella nämä vaalit voidaan todellakin nimetä ilmastovaaleiksi, mutta käänteisessä merkityksessä.

Halla-aho ei varmaan arvannut, että muiden puolueiden huoli ilmastonmuutoksesta sataa perussuomalaisten laariin.

Perussuomalaisten mielestä Suomen promillen päästöillä ei kannata hötkyillä polttomoottoreiden, metsien hakkuiden ja teollisuuden päästöjen kanssa. Kansan hiljainen, kehä kolmosen ulkopuolella elävä väki ilmeisesti kyllästyi poliitikkojen ja median vaatimiin ilmastotekoihin.

Hyvissä ajoin ennen vaaleja.

 
Kommentti: Ylen kannatuskyselyn tausta-aineisto paljastaa, mistä Halla-ahon menestys nyt tulee
Timo Soini ja Jussi Halla-aho perussuomalaisten europarlamenttivaalien vaalivalvojaisissa 2014.(KUVA: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA)
Julkaistu: 12.4. 8:00
Timo Soinin jytkyt ja Jussi Halla-ahon mahdollinen tuleva jytky rakentuvat kovin erilaisista aineksista, kirjoittaa pääkirjoitustoimittaja Timo Paunonen.
Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoiYlellä, että perussuomalaiset ovat saaneet paljon uusia kannattajia joukosta, joka ei äänestänyt edellisissä eduskuntavaaleissa ollenkaan.
Perussuomalaisten menestyksen perusteella nämä vaalit voidaan todellakin nimetä ilmastovaaleiksi, mutta käänteisessä merkityksessä.

Halla-aho ei varmaan arvannut, että muiden puolueiden huoli ilmastonmuutoksesta sataa perussuomalaisten laariin.
Perussuomalaisten mielestä Suomen promillen päästöillä ei kannata hötkyillä polttomoottoreiden, metsien hakkuiden ja teollisuuden päästöjen kanssa. Kansan hiljainen, kehä kolmosen ulkopuolella elävä väki ilmeisesti kyllästyi poliitikkojen ja median vaatimiin ilmastotekoihin.

Timo Paunonen ei edelleenkään ymmärrä kansalaisten ajatuksia.. ja toisaalta Jussi Halla-aho puolestaan tarjoaa juuri Suomelle sopivasti mitoitetun ratkaisun jonka tavalliset kansalaiset ovat koko ajan tienneet järkeväksi. Vihervasemmiston aiheuttama ilmastohysteria on tyhmää ja turhaa.. Joskus kannattaisi kertoa kansalaisille tosiasioita..

Persut eivät suinkaan ole jättämässä Suomea syrjään kaikkia maita ja kansoja koskettavista ilmastotavoitteista..Mutta jokainen järkevä ihminen ymmärtää ettei Suomi kykene yksinään ratkaisemaan maapallon tilannetta. Suomen tulee edetä omissa ilmastotavoitteissaan EU:n yhteisten tavoitteiden puitteissa. Ne koskevat kaikkia jäsenmaita tasapuolisesti. Jokaisella maalla on muitakin tärketä vastuita kansalaisilleen kuin pelkkä ilmastomuutos.
- Suomi on omalta osaltaan jo ylittänyt 1.5 kertaisesti EU:n yhteisesti päättämät päästötavoitteet.
- kansalaiset tietävät tämän ja ymmärtävät että kaikki ensivaiheessa toteutettavat päästövähennykset on tehty meillä etuajassa muihin jäsenmaihin verrattuna.
- oman yhteiskuntamme edut huomioiden meidän (pienen maan ja pienten päästöjen) ei ole syytä vaarantaa teollisuuttamme ja sen myötä kansantaloutemme kehitystä.
- jatkossa meille riittää hyvin se että pysymme samassa tahdissa muihin jäsenmaihin verrattuna EU:n yhteisten ilmastotalkoissa.

Kaikki suomalaiset eivät suinkaan ole imaisseet itseensä samaa ilmastohysteriaa kuin pääkaupunkiseudun vihersosialistit. Ilmeisesti Helsingin edullinen kaukolämpö kannustaa opettamaan muita suomalaisia ilmastotalkoissa. Sen myötä vihreät jatkavat hyvällä omallatunnolla kivihiilen polttamista Helsingin Energian voimaloissa.

Minusta vaan tuntuu että kansalaiset ymmärtävät paljon paremmin/laajemmin ilmastoasioita kuin eräät pääkaupunkiseudun päätoimittajat osaavat arvatakaan..
 
Oikea tapa olisi ollut asettaa rajalle "tarkastuspiste", jossa selvitetään onko tulijalla esittää Tanskassa tai Ruotsissa tehty turvapaikanhaku-rekisteröinti. Jos ei ole niin käännytetään tekemään se oikeassa paikassa. Suomeen sisään pääsee vain kun muualla on tehty rekisteröinti.

Olisi edes otettu jonkinlaiset henkilötiedot ja sormenjäljet talteen rajalla niin olisi tieto ketä tänne tuli. Nyt ei tiedetä edes nuppilukua edes tuhannen tarkkuudella.
 

Kuinkahan kauan ajassa pitää mennä taaksepäin, että eniten paikkoja saanut puolue ei saa pääministerin salkkua? Olisi epämukava juttu puolueille, koska syntyisi uusi käytäntö, missä isoin puolue voidaan sivuuttaa.
 

Kuinkahan kauan ajassa pitää mennä taaksepäin, että eniten paikkoja saanut puolue ei saa pääministerin salkkua? Olisi epämukava juttu puolueille, koska syntyisi uusi käytäntö, missä isoin puolue voidaan sivuuttaa.
Ei tietenkään sivuuteta. Suurin puolue aloittaa Suomessa hallitustunnustelut ja piste. Ja mitä Rinteeseen tulee - hän on mielestäni todellakin paras mies juuri tähän tilanteeseen. Ilman Rinnettä SDP veisi varmaan 25% äänistä. Häntä on persujenkin paljosta kiittäminen.
 
Kuinkahan kauan ajassa pitää mennä taaksepäin, että eniten paikkoja saanut puolue ei saa pääministerin salkkua? Olisi epämukava juttu puolueille, koska syntyisi uusi käytäntö, missä isoin puolue voidaan sivuuttaa.

Ei suurinta puoluetta mitenkään sivuuteta. Suurin puolue vetää hallitusneuvottelut ja saa koota haluamansa hallituksen. Ei siitä ole mitään epäselvää.

Jos sopivia kumppaneita ei löydy, niin sitten suurimman puolueen on tarjottava pienemmille lisää porkkaanaa, jolla saa niitä lähtemään mukaan. Jos pääministerinsalkkua tosissaan haluaa, niin sitten pitää olla valmis suureen määrään kompromissejä apupuolueiden tahdon mukaan. Persutkaan kun eivät ole saamassa yli 50 % äänistä, niin tuosta ei pääse yli eikä ali.

Jos ei sekään auta, niin sitten hallitustunnusteluja jatkaa joku muu.

Ei tuossa mitään ongelmaa ole.
 
Viimeksi muokattu:
Vielä sitä kokkareiden puolelta yritetään, mutta se on turha enää rypistellä kun paskat on jo housussa. Eiköhän ne näytöt ole annettu ja arwopohja kerrottu. Mutta Haaviston kommentti on kyllä mennyt jostain syystä itseltä ohi...

Timo Heinonen: Rajat voitava sulkea välittömästi
ILKKA AHTOKIVI | 12.04.2019 | 13:04- päivitetty 12.04.2019 | 13:07
Timo Heinosen mukaan kansainvälisten sopimusten toimivuutta tämän päivän ongelmien edessä on arvioitava uudelleen.
Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) pitää tärkeämpänä, että jatkossa voidaan auttaa aidosti hädässä olevia kuin noudattaa pilkulleen aivan erilaiseen maailmaan aikanaan luotuja kansainvälisiä sopimuksia. Hänen mielestään on välttämätöntä, että rajat saadaan jatkossa nopeasti kiinni ja tarkastukset käyntiin, jos EU:n ulkorajat vuotavat.
– Nyt myös vihreiden Pekka Haavisto totesi, että 2015 itärajan ylityspaikkoja olisi pitänyt ryhtyä sulkemaan välittömästi. Tähän asti vihreät ovat vedonneet kansainvälisiin sopimuksiin, että rajoja ei voida sulkea. On tärkeää, että jatkossa voimme sulkea rajamme välittömästi ja tässä auttaa se, että kaikilla puolueilla on myös yhteinen näkemys asiasta. Vihreät totesivat nyt, että rajojen sulkeminen ei olisikaan tällaisissa tilanteissa Geneven pakolaissopimusten valossa ongelmallista.

Veera Ruohon mukaan maahanmuutossa tarvitaan tiukkuutta
 
Kokoomuksen ja Keskustan selitykset siitä että siirtolaistulva hoidettiin hyvin on täyttä paskapuhetta. Sisäministeriltä puuttui pelisilmä ja mokasi rajaturvallisuutemme.
Oikea tapa olisi ollut asettaa rajalle "tarkastuspiste", jossa selvitetään onko tulijalla esittää Tanskassa tai Ruotsissa tehty turvapaikanhaku-rekisteröinti. Jos ei ole niin käännytetään tekemään se oikeassa paikassa. Suomeen sisään pääsee vain kun muualla on tehty rekisteröinti.

Sekä Sipilä että Orpo myönsivät selväsanaisesti parissa viimeisimmässä tentissä että tilanne ei ollut hallinnassa pakolaisten vyöryessä maahan. Jos tilanne ei ole hallinnassa, niin eikö se jos mikä pitäisi antaa oikeutuksen tilapäisiin sisärajatarkastuksiin! Tähänkin olisi pitänyt pureutua huomattavasti hanakammin + syvällisemmin keskusteluissa. En ihan ymmärrä miksi tällaiset täydelliset haaston paikat jätettiin käyttämättä... No juontajat toki jakoivat puheenvuorot eikä Hallis ole lainkaan päälle huutaja tyyppiä, mutta silti, asiaan olisi pitänyt palata ettei kenellekkään jää epäselväksi kenen piikkiin 2015 ja sen jatkumo meni/menee edelleen!

Silloisten päättäjien munattomuus on niin käsittämätöntä että en kykene oikein ymmärtämään koko asiaa. Kuten mainittua, riittävästi purevien ja vain paikallisesti toteutettujen toimenpiteiden kesto olisi hyvinkin voinut hoitua jopa päivissä, vaikutus tavaraliikenteeseen nolla, EU kansalaisiin minimaalinen. Vaikka puhuttaisiin viikoista, tuollaisen asian vaikutus suhteisiin/maineeseen ym. liturgiseen soopaan olisi ollut pieru saharassa! Jos pari naamaa on mutrussa seuraavassa EU kokouksessa, niin who gives a shit? Edes vastapuoli ei asiaa enää muistaisi ja historiaa ne on kohta muutenkin.

Ensimmäiseksi tulee mieleen että taustalla on pakko olla joku syvempi ideologia siirtolaisuudesta, jonka seurauksena jarrua ei edes haluttu laittaa. Mutta tässäkin tapauksessa huomattavasti parempaan lopputulokseen olisi päästy rajan yli vyöry katkaisemalla ja ottamalla väki sisään kiintöiden mukaan leireiltä, tällöin homma olisi ollut hanskassa, väki paljon suuremmalla tod.näk. sellaista jota ei tarvi palauttaa takaisin jne, jne. Lasku yhteyskunnalle huomattavasti pienempi.

Selitykseksi jää siis ainoastaan täydellinen rähmällään olo ns. Merkelin linjalle, ei yksinkertaisesti kehdattu tehdä mitään virallisesta EU liturgiasta poikkeavaa vaikka mahdollisuuksia rajoitti ainoastaan, kuten mainittua, täydellinen pelisilmän puute! Mielestäni tämä on erittäin vakava puute kotimaisissa päättäjissä, EU liturgiat (joita muut kyllä kiertävät aina kun mahdollista) ajavat liian usein Suomen etujen edelle.

Eihän EU:ssa itsessään ole mitään vikaa, sitä peliä pitää vaan osata pelata, ja mielellään Suomen pussiin, ei omaan tai muiden maiden...
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top