Eduskuntavaalit 2019

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja hansai
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Jotain jännää pukkaa, en tiennyt että meniskö tuohon psykoosiketjuun, vai ei, mutta tämä poliittinen puoli on mielenkiintoisempi.


Lyhyesti:
Vihreät haluaisi torpata Suomen vuosikausiin suurimman teollisuuden investoinnin ja samalla 2500 työpaikkaa Kemiin. Rinne lupasi jo valtiolta tukea infraan Metä groupin sellutehdasta varten. Myöskään kokoomus tai keskustakaan tuskin hankkeen torppaamiseen suostuisivat.

Saas nähdä nousiko hallitustie pystyyn.
Jos nousi, niin jännät hallitusneuvottelut on luvassa, jos (kun) lehdistön ennakkosuosikki sdp-kok-vihr-rkp kombinaatio on poissa laskuista. Kovin mielenkiintoiset.
 
Pelasiko Virheät nyt juuri äsken itsensä oppositioon ja raivasi tien PerSuille hallitukseen?
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Jotain jännää pukkaa, en tiennyt että meniskö tuohon psykoosiketjuun, vai ei, mutta tämä poliittinen puoli on mielenkiintoisempi.


Lyhyesti:
Vihreät haluaisi torpata Suomen vuosikausiin suurimman teollisuuden investoinnin ja samalla 2500 työpaikkaa Kemiin. Rinne lupasi jo valtiolta tukea infraan Metä groupin sellutehdasta varten. Myöskään kokoomus tai keskustakaan tuskin hankkeen torppaamiseen suostuisivat.

Saas nähdä nousiko hallitustie pystyyn.
Jos nousi, niin jännät hallitusneuvottelut on luvassa, jos (kun) lehdistön ennakkosuosikki sdp-kok-vihr-rkp kombinaatio on poissa laskuista. Kovin mielenkiintoiset.

Kuten olen sanonut, Vihreille ei ole mikään uhraus luopua muiden työpaikoista.
Kannattajissa on tuskin yhtään ihmistä jotka työllistyisivät metsäteolliuuteen, heidän kannattajansa ovat onnellisesti työttömiä, ikuisia opiskelijoita, virkamiehiä ja yliopistojen henkilökuntaa. Tuskin joukossa on montaa joka joka työllistyy perusteollisuuteen, joten moisilla puheilla ja ikeilla ei ole vaikutusta. todennäköisesti duunareita pidetään ylimielisesti tyhminä ihmisinä, joiden ei pitäisi päättää mistään itse, vaan antaa kaikkii päätösvalta Vihreille.
 
Rinne on pulassa hallituksen muodostamisen kanssa. Perussuomalaisia ei kelpuuteta, joten enemmistöhallitukseen tarvitaan mukaan joko Kokoomus tai Keskusta. Näistä Keskusta on jäämässä vaalitappion myötä oppositioon omasta tahdostaan, joten Kokoomuksella on todellinen pelipaikka edessään. Se tulee vaatimaan Rinteeltä isoja myönnytyksiä, joihin demarit eivät haluaisi suostua.

Kemin sellutehdashanke saattaa asettaa nappulat uuteen järjestykseen laudalla. Demarit haluaisivat edistää hanketta ja profiloitua uuden hallituksen alkumetreillä suomalaisen työn ja teollisuuden esitaistelijana. Vihreät panevat hanttiin, koska hiilinielut. Keskustan puheenjohtajaehdokkaana mainittu lappilainen Katri Kulmuni älähti tänään tehdashankkeen puolesta, koska aluepolitiikka ja sadat työpaikat pohjoiseen.

Rinne voi ratkaista pelin lupaamalla Vihreille hankkeen myötä poistuvien hiilinielujen korvaamista esimerkiksi aiempaa kunnianhimoisemmilla päästörajoituksilla yhteiskunnan muilla sektoreille, vaikkapa energiantuotannossa ja liikenteessä, jolloin Vihreiden puoluejohto näyttää torjuntavoiton myötä sankarilta omiensa keskuudessa.

Kulmuni voisi saada tukea kentältä tukea puheenjohtajuudelleen ja ehkä hallituspaikankin, jos kykenee näyttäytymään maakuntiin syntyvien uusien työpaikkojen voimallisena edistäjänä.

Rinne voisi saada Keskustan avulla enemmistöhallituksen kasaan ilman kovia myönnytyksiä kiristävää Kokoomusta, tai vaihtoehtoisesti saada tingittyä Kokoomuksen ehtoja hieman helpommin hyväksyttäviksi.

Voisiko tämä mennä näin helposti?
 
Ja itse näen, että jos Vihreät eivät suostu tukemaan sellutehdasta, niin punamulta saadaan totaalisesti kuopata.
 
Rinne voi ratkaista pelin lupaamalla Vihreille hankkeen myötä poistuvien hiilinielujen korvaamista esimerkiksi aiempaa kunnianhimoisemmilla päästörajoituksilla yhteiskunnan muilla sektoreille, vaikkapa energiantuotannossa ja liikenteessä, jolloin Vihreiden puoluejohto näyttää torjuntavoiton myötä sankarilta omiensa keskuudessa.

Tätäkään ei voi tuosta vain suorittaa, koska maailmantalous ja, täten, Suomen talous nojaa logistiikan toimivuuteen ja kustannustehokkuuteen. Toisin sanoen, jotta toimintojen keskittäminen voi toimia ja erityisesti sen kehitys voi jatkua niin silloin tämä on melko mahdoton tehtävä. Virheät tulevat ottamaan dunkkuun tässä oikeistoon kallellaan olevassa talouspolitiikassa ja ainoa myönnytys mihin Sekoomus (mielellään) suostuu on matujen tuonnin lisäys jotta saavat lisää äänestäjiä. Faktahan tuo on että luonto tarvitsee lahoavaa puutavaraa luontoon, jotta eläimillä ja ötököille on missä mellestää. Vaikka Suomessa metsää piisaa niin aika säälittävän näköistä sinttiä siellä kasvaa.
 
Myös Kepulla on valmiutta nousta hallitukseen tai ainakin tukea sitä oppositiossa jos uusi hallitus suostuu perustamaan aikaisempien suunnitelmien mukaisen maakuntahallinnon.
 
Suunnitelma sellutehtaasta ajoi vihreät ahtaaseen rakoon – Miten mennä hallitukseen nolaamatta itseä ja suututtamatta kannattajia?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006087287.html


Analyysin lopputulos:

"Vihreät haluaa hallitukseen, ja puolueella on hallitukseen työntöä. Haavisto piti sunnuntaina tarkoilla sanavalinnoilla huolen, ettei hän puhunut vihreitä täysin pussiin Kemin sellutehtaan osalta.

Nyt vihreiden vain pitää keksiä selitys, joilla uudesta sellutehtaasta ja sen tuomista lisähakkuista tehdään hyväksyttävä asia.
"

Mitä vihreät sitten voi vaatia myönnytyksenä SDP:ltä?. Sen täytyy olla jotain tavallisen ihmisen kannalta todella kusipäistä. Tyyliin bensaveroon 50 % korotus. Vihreät lentokonehäiriköt voivat kyllä edelleen lentää verovapaasti Berliiniin vessaremontteja pakoon.
 
Venäjän media ei huomannut Jussi Halla-ahon kirjoitusta, jossa oli vain yksi sana
Venäjällä laajempi huomio kohdistui perussuomalaisiin vasta aivan vaalien alla, kirjoittaa Jarmo Mäkelä kolumnissaan.

Jarmo Mäkelä
Julkaistu: 29.4. 2:00 , Päivitetty: 29.4. 6:09


EDUSKUNTAVAALIEN alla Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta (MTS) kokosi puolueiden puheenjohtajat perinteiseen

turvallisuuspoliittiseen paneelikeskusteluun.

Juontaja oli jakanut osanottajille kynät ja paperit ja pyysi heitä kirjoittamaan paperille yhdellä sanalla, kuka tai mikä Suomea oikein uhkaa.

Yleisesti ottaen osanottajat eivät juontajaa totelleet, vaan kyhäilivät paperille toinen toistaan diplomaattisempia, ympäripyöreitä sanamuotoja. Asiantunteva yleisö ei niitä tavaillessaan oikein tiennyt, olisiko pitänyt itkeä vaiko nauraa.

Oli kuitenkin yksi poikkeus: perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahonpaperissa luki yksi sana ja se sana oli "Venäjä".

OLEN VARMA, että tästä meni tieto Tehtaankadulle. Mutta ilmeisesti paikalla työtehtävissä olleet toimittajat eivät pitäneet asiaa tähdellisenä, koska tieto ei näytä kantautuneen asioita yleensä tarkasti seuraaville "politologeille".

Uutistoimisto Ria oli nimittäin pyytänyt yhtä, dosentti Johan Bäckmania arvioimaan käytyä vaalikampanjaa Venäjän kannalta. Hän antoi suomalaisille poliitikoille täyden synninpäästön: kampanjoiden aikana kukaan ei hänen mukaansa puhunut sanaakaan mistään uhasta.

Kun Suomessa moitittiin, ettei vaaleissa puhuttu ulkopolitiikasta lainkaan, Bäckman näki asian ihan toisin. "Nämä vaalit olivat hyvin ystävällismieliset Venäjää kohtaan". Kukaan ei levittänyt russofobiaa. Venäjänvastaisia iskulauseita, kampanjoita tai mielialoja ei esiintynyt.

Bäckmanin todistuksen mukaan "Suomen nationalistiset puolueet, myös perussuomalaiset, kannattavat hyviä suhteita Venäjään". Hän liehitteli puolueen puheenjohtajaa muistuttamalla, kuinka tämä on opiskellut slaavilaisia kieliä ja puhuu venäjää, puolaa ja ukrainaa. Ennakkoäänestyksen päätyttyä hän vakuutti, että "joka tapauksessa vaalitulokset tulevat olemaan Venäjän kannalta myönteiset... mitään yllätyksiä ei ole odotettavissa".

VENÄJÄLLÄ Suomen vaalit eivät etukäteen herättäneet suurempaa mielenkiintoa. Laajempi huomio kohdistui esimerkiksi perussuomalaisiin vasta aivan vaalien alla, kun mielipidemittaukset alkoivat näyttää puolueelle nopeasti nousevia kannatuslukuja.

Tulos kyllä pantiin merkille ja uutisoitiin näkyvästi, mutta pidemmälle meneviä omia arvioita tuloksen syistä tai mahdollisesta hallituspohjasta ei juuri esitetty – useimmiten lainattiin suomalaisia asiantuntijoita. Heistä useimmin pääsi ääneen Ulkopoliittisen instituutin Arkady Moshes, joka toisti, että "ulkopolitiikka ei muutu" ja että siitä "päättää Tasavallan Presidentti".

VAALIEN alla Pietarissa järjestettyä Arktista forumia rummutettiin mediassa Venäjän ulkopoliittisena voittona ja läpimurtona. Samaan laariin pantiin myös Viron presidentin Moskovan vierailu. Pohjoismaisten arvovieraiden läsnäolo Pietarissa tulkittiin läntisen pakoterintaman rakoiluksi ja sitä pidettiin jollain tavoin Suomen ansiona.

Jatkossa myönteiset odotukset näyttävät Suomen suunnalla kohdistuvan erityisesti perussuomalaisiin. Pravda kirjoitti 15.4. vaalituloksen selvittyä, että puolueen voitto on "Venäjälle tärkeä, koska jokin aika sitten perussuomalaiset muodostivat Saksan ja Italian vastaavien puolueiden kanssa oikeistokoalition, joka aikoo osallistua EU-vaaleihin ja kannattaa suhteiden normalisoimista Venäjän kanssa".

Venäläinen verkkouutissivusto newizv.ru on julkaissut selostuksen siitä, mitä EU:ssa tapahtui, kun Venäjälle yritettiin asettaa pakotteita Kertšinsalmen välikohtauksen johdosta. Selostuksen julkaisi ensimmäisenä ukrainalainen Jevropeiskaja Pravda.

Näin siinä kävi: Ensin EU-maat toivoivat pidätettyjen ukrainalaismerimiesten vapautuvan nopeasti, minkä vuoksi Saksa vastusti kaikkia pakotteita. Kun EU ryhtyi viimein käsittelemään pakotteita, Suomi esti aloitteen, koska mustalle listalle olisi joutunut Venäjän rajavartioston varajohtaja Gennadi Medvedev. Hän kun johtaa raja-asioita koskevia keskusteluja Suomen ja Venäjän välillä. Kun listaa Suomen vaatimuksesta typistettiin, vastahankaan asettui puolestaan Italia, joka kuitenkin perui kieltonsa sen jälkeen, kun Liettua suostui ottamaan Italiasta viisi syyrialaista pakolaisperhettä.

Lopulta EU asetti henkilökohtaisia pakotteita kahdeksalle venäläiselle.

Kirjoittaja on eläkkeellä oleva ulkomaantoimittaja, joka on työskennellyt Moskovassa, Washingtonissa ja Brysselissä

 
a. Kuvatkaa käsityksenne Suomesta oikeusvaltiona ja kertokaa keinot sen vahvistamiseksi. Miten edistäisitte ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa? Millä tavoin olette valmiit kehittämään kansalliskielten asemaa Suomessa?

Oikeusvaltiossa oikeusturva toteutuu ja oikeudelliset palvelut ovat tosiasiallisesti saatavilla jokaiselle. Koko oikeudenhoidon sekä erityisvaltuutettujen toimintamahdollisuuksia tulee vahvistaa. Osallisuutta ja avoimuutta tulee edistää muun muassa lisäämällä kansalaisten suoria vaikutusmahdollisuuksia ja luomalla julkinen lobbausrekisteri.

Hallituksen on laadittava kunnianhimoiset linjaukset kansalliselle ja kansainväliselle ihmisoikeuspolitiikalle ja toimeenpantava niitä aktiivisesti.

Ihmisoikeusvaikutuksista tulee tehdä riittävät arviot osana lainvalmistelua. Kansainvälisiltä ihmisoikeusvalvontaelimiltä saadut huomautukset on vietävä lainsäädäntöön. Erityistä huomiota tulee kiinnittää haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten oikeuksien ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen.

Taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet on turvattava muun muassa nostamalla perusturva EU:n sosiaalisen peruskirjan edellyttämälle tasolle.

Sivistyksellisiä oikeuksia edistetään tehokkaasti muun muassa mittavin koulutuspanostuksin.

Transihmisiin kohdistuvat ihmisoikeusloukkaukset pitää lopettaa uudistamalla translaki (lisää kohdassa 7).

Rasismiin puututaan tehokkaasti mm. kieltämällä järjestäytynyt rasismi.

Turvapaikanhakijoiden oikeusturvaan tehdyt heikennykset tulee selvittää kokonaisvaltaisesti ja korjata. Tämä tapahtuu muun muassa palauttamalla laadukas turvapaikkamenettely sekä oikeusturvatakeet. Lasten säilöönotto lopetetaan.

Pakolaiskiintiötä kasvatetaan ja perheenyhdistämistä helpotetaan.

Pakolaisuuden juurisyihin tulee puuttua panostamalla kehitysyhteistyöhön ja ilmastotoimiin

 
Janne Riiheläinen
@veitera 10h
ICYMI Bloggasin: Pääseekö Packalén ulkopolitiikan johtopaikoille?
*uusimaanpuolustus.blogspot.com/2019/04/paaseeko-packalen-ulkopolitiikan.html?spref=tw

Kaipaan jatko-osaa: "Pääseekö Tuomioja ulkopolitiikan johtopaikoille?
En siksi että niin kovasti tykkäisin kyseisistä herroista.
 
Viimeksi muokattu:
Eteen osui vappupäivänä Iltalehden juttu jossa uunituore kansanedustaja Veronika Honkasalo (VAS) kertoo näkemyksiään ja kuinka hän niin mielensäpahoitti kun häntä kutsuttiin mielensäpahoittajaksi.

Luin jostain syystä koko jutun ja kiinnitin huomiota henkilön taustaan, hän on opiskellut laajasti ja jopa väitellyt tohtoriksi, mutta mitään työkokemusta ei toimittaja saanut lehteen laitettua. Katsoimpa sitten kiinnostuneena millainen työnsankari on kyseessä ja mitä löysin rouva on työskennellyt tukijanan Helsingin yliopistolla ja nyt Nuorisotutkimusseurassa tutkijana.

Eli henkilö ei ole mitä ilmeisemmin koskaan tehnyt tuottavaa työtä. Uudenajan vassari ei rasvanahkainen duunari, vaan mielensäpahoittava akateeminen huuhaa-tutkija, joka on tehnyt nollatutkimuksia yhteiskunnan varoilla. Ei ihme, että Persut vetävät tavan duunaria enemmän, kuin perinteinen vasemmisto.
 
Vain ne jotka eivät mene hallitukseen voivat pitää puheensa - mutta eivät voi niitä miltään osin toteuttaa. Ne jotka menevät hallitukseen syövät sanansa - mutta eivät ihan kaikkia.
Mieleeni muistuu närkästys siitä kun Trump pyrki valtaan päästyään toteuttamaan kampanjassa antamiaan lupauksia.

Tällaisen ajattelun vallitessa ei ole ihme, että Suomessa "poliittinen vastuu", ei tarkoita mitään.
 
Back
Top