Eduskuntavaalit 2019

Eilen juuri radiossa puhuttiin että hitaan paperin pyörittelyn tuloksena opiskelumaksuja on jouduttu palauttamaan ja ulkomainen opiskelija on jäänyt ilman opiskelupaikkaa... hienoa.
 
Ymmärrän ja hyväksyn erikoisasiantuntijoiden työhön tulon helpottamisen. Sen sijaan minkä tahansa "halpatyövoiman" tuominen EU:n ulkopuolelta on - niin - helvetin outoa.
Eikös erikoisasiantuntijat, niin kuin heidät yleensä ymmärretään, tule nyt jo hyvin sujuvasti?
Tosin tässäkin poljetaan tietyissä hommissa suomalaisten palkkatasoa alas erityisasiantuntijoiden laadusta juurikaan välittämättä.
 
Hoitajia ulkomailta

Lähes kynnyskysymykseksi Orpo nostaa työperäisen maahanmuuton lisäämisen. Se on ikään kuin vastaus Rinteen vaatimukseen sitovasta hoitajamitoituksesta.

Jotta suuri hoitajien tarve saadaan täytettyä, se edellyttää sitä, että tarveharkinnasta pitää työperäisen maahanmuuton osalta luopua. Ei meillä riitä muuten lääkäreitä ja hoitajia. Tarvitsemme myös tekijöitä teollisuuteen, tutkijoita ja insinöörejä, Orpo luettelee.
 
”Kaikkien kannattaisi tunnustaa tosiasiat - Suomella ei kerta kaikkiaan ole varaa jatkaa saatavuusharkintaa”


30.3.2019 11:10

KOTIMAA
|
TYÖVOIMAN TARVEHARKINTA

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) peräänkuuluttaa puolueilta ennakkoluulotonta suhtautumista työvoiman ns. saatavuusharkinnasta poistamiseksi. Hän huomauttaa, että eri arvioiden mukaan Suomessa jäi viime vuonna syntymättä lähes parikymmentätuhatta työpaikkaa yritysten rekrytointivaikeuksien vuoksi, mikä tarkoittaa myös valtavia hyvinvointitappioita.

”Kaikkien puolueiden kannattaisi tunnustaa tosiasiat. Suomella, jossa joka maakunnassa on tällä hetkellä pula eri alojen osaamisesta, ei kerta kaikkiaan ole varaa jatkaa nykyisenkaltaista työvoiman saatavuusharkintaa. Nykylinja ei ole tästä maailmasta eikä päivästä. Nykylinja on talouskasvun hidaste ja aiheuttaa monilla aloilla isoja ongelmia.

Tekemätöntä työtä jääkin tekemättömäksi, kun tekijöitä ei löydy. Ihmisiä jää vaille työtä, koska heidän ei anneta tulla tekemään sitä”, Virolainen kommentoi tiedotteessaan.

Tällä hetkellä työnantajan on mahdollista palkata avoinna olevalle, tekijää tarvitsevalla paikalle muu kuin suomalainen tai EU-kansalainen vain, jos tehtävään ei näiden joukosta työntekijää löydy. Vain tietyillä erikseen määritellyillä ja tarkoin rajatuilla poikkeusaloilla tätä saatavuusharkintaa ei sovelleta.


Työvoima- ja elinkeinoministeriön viime torstaina julkaisema työvoima- ja elinkeinotoimistojen tietoihin perustuva ammattibarometri kertoi, että työvoimapula vaivaa yhä useampaa ammattia. Tilanne on huonontunut vauhdilla, työvoimapulasta kärsii nyt 54 ammattia kun kaksi vuotta sitten tällaisiksi ammateiksi määriteltiin 24.

”Suhteellisesti eniten työvoimapula-ammatteja on Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla. Työntekijöistä on huutava pula muun muassa sosiaali- ja terveysalalla sekä palvelualoilla. Eri alojen osaajapulaan vastaamisessa oikein kohdennettu koulutus on tärkeässä roolissa. On kuitenkin selvää, että kaikkia tarvittavia käsipareja emme eri aloille mitenkään löydä Suomesta. Tekijöitä tarvitaan nyt, ei vasta useamman vuoden päästä”, ministeri sanoo.

Virolainen muistuttaa, että samalla kun saatavuusharkinnasta luovuttaisiin tulisi vahvistaa resursseja reilujen työehtojen noudattamisen valvontaan työpaikoilla.
Virolaisen mukaan myös oleskelulupakäytäntöjä tulee edelleen sujuvoittaa. Jo nyt on todella paljon hyvää työtä tehty eri viranomaistahojen toimesta, mutta työtä pitää jatkaa. Hän asettaisi tavoitteeksi, että työluvan saa viikossa.
”Pieni mutta merkittävä askel oikeaan suuntaan otettiin eilen. Tasavallan presidentti vahvisti ulkomaalaislain muutoksen, jonka myötä Suomessa vähintään vuoden oleskeluluvalla työskennellyt voi vaihtaa toisen alan työhön ilman että pitää käydä uudelleen byrokraattinen saatavuusharkintaprosessi läpi.”

Uusi Suomi kertoi byrokratiaongelmasta äskettäin.
Se on närästänyt muun muassa Närpiössä, jossa maanviljelys- ja puutarha-ala on ollut vapautettu saatavuusharkinnasta eli alalle voi rekrytoida vapaasti EU:n ulkopuolelta. Työvoima ei kuitenkaan ole voinut siirtyä alueen muiden, saatavuusharkinnan piirissä olevien alojen yrityksiin.

LUE LISÄÄ: 80 työpaikkaa meni Suomelta sivu suun – Outo byrokratialukko tuskastuttaa ihmekunnassa, jonka työttömyysprosentti on 3,2%

Sisäministeri Kai Mykkänen kertoi perjantaina tiedotteessaan, että työ- ja elinkeinoministeriön helmikuussa julkaiseman selvityksen mukaan ulkomailta tarvittaisiin 20 000 työntekijää vuosittain. Vuonna 2018 yhteensä 18 000 työpaikkaa jäi syntymättä yritysten rekrytointivaikeuksien vuoksi.


Syökööt p...skaa nuo tarveharkinnan poistajat ja palkkatukien suunnittelijat. Jos on työvoimasta pula, tarjotkoot firmat korkeampaa palkkaa. Jos ei ole varaa, ei ne sitä työvoimaa tarvitsekaan.
 
Syökööt p...skaa nuo tarveharkinnan poistajat ja palkkatukien suunnittelijat. Jos on työvoimasta pula, tarjotkoot firmat korkeampaa palkkaa. Jos ei ole varaa, ei ne sitä työvoimaa tarvitsekaan.

Jep. Puolen miljardin ihmisen talousalueelta luulis löytyvän vapaita käsipareja.

Jos ei löydy, niin vika löytyy palkkauksesta tai esimerkiksi työpaikan hankalasta sijainnista jossain periferiassa.

edit: Eikä vuorotyö, määrä- tai osaaikaisuus ainakaan kasvata työnhakijoiden mielenkiintoa työpaikkaa kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:
Hoitajia ulkomailta

Lähes kynnyskysymykseksi Orpo nostaa työperäisen maahanmuuton lisäämisen. Se on ikään kuin vastaus Rinteen vaatimukseen sitovasta hoitajamitoituksesta.

Jotta suuri hoitajien tarve saadaan täytettyä, se edellyttää sitä, että tarveharkinnasta pitää työperäisen maahanmuuton osalta luopua. Ei meillä riitä muuten lääkäreitä ja hoitajia. Tarvitsemme myös tekijöitä teollisuuteen, tutkijoita ja insinöörejä, Orpo luettelee.
Orpo tietää varsin hyvin, että lääkäreitä tarveharkinta ei koske nytkään.
 
Viimeksi muokattu:
Odotellaan nyt kaikessa rauhassa vaalien tuloksia..

Poliitikkojen mielipiteet muuttuu ja takit kääntyy kun päästään niin pitkälle että ryhdytään tarjoamaan ministerinpaikkoja..

Moni sosiaaliturvan ja asumistuen varassa elävä kansalainen (perinteisesti vasemmiston kannattaja) miettii tarkkaan omasta näkökulmastaan vihervasemmiston ajatuksia pakolaisten vapaasta maahantulosta....
Jos/kun Suomeen tulee ja tänne oiken haalitaan tuhansittain lisää (siis markkinoidaan maana joka haluaa lisää asukkaita arabiasta ja afrikasta) yhteiskunnan tulonsiirtojen varassa eläviä maahanmuuttanjia niin se tarkoittaa automaattisesti lisää jakajia rajalliseen tulonjakobudjettiin.. Ei Suomen rajallisilla resursseilla ole mahdollisuuksia elättää muualta tulevia kymmeniä tuhansia sosiaaliturvan tekokkaita hyödyntäjiä..

Monet kyselevät miten Tanskassa voidaan olla tiukempia maahantulijoita kohtaan..Ilman että rikotaan mitään kansainvälisiä sopimuksia. Samoin Kanadassa, Autraliassa ja monessa muussa maassa.. Moni osaa arvata senkin miksei kyseiset, elintasonperässä kulkevat, pakolaiset muuta Viroon, Puolaan, Unkariin jne.. Kyseiset maat eivät kelpaa pakolaisille koska siellä sosiaaliturvan taso on pienempi ja siellä edellytetään myös tiukemmin työllistymistä jne..

Nuo eivät ole mitään tyhmiä kysymyksiä..

Toivotaan että kansalaiset osaavat laittaa nämä asiat järjestykseen myös omien etujensa vuoksi ja käydä äänestämässä ehdokkaita jotka muiden asioiden ohella pitävät kiinni suomalaisten oikeuksista. Vaalien jälkeen nähdään miten asioita ja hallintoa ryhdytään kokoamaan. Toivottavasti persut saavat läpi sellaisen määrän edustajia ettei heitä voi ohittaa lainsäädännössä eikä maan hallinnossakaan.

Viestisi ovat järkeviä ja perusteltuja, ja niitä on ilo lukea.

Tällä tavalla rauhallisesti asioita vaamalla perussuomalainen politiikka aukeaa aivan eri tavalla kuin öyhöjen ja muiden salademareiden ajaessa kaikki pois jo eteisestä.
 
Äsken Turun kävelykadun vaalikojuilla. Persujen töllin edustalla hemmetisti väkeä. Tosin luokkaa ”kansan syvät rivit” mutta kuitenkin. Muilla kojuilla huomattavasti vähemmän väkeä. Kaikki merkit kyllä viittaavat jytkyyn.
 
Parasta olisi, että jokaiseen suurempaan puolueeseen saataisiin muutamia Rajamäkiä ja Kalevoita vielä. Pelkästään yhden oppositioon mahdollisesti jäävän puolueen toimin hirveän suuria kurssinmuutoksia ei tule. Toisaalta toivon perussuomalaisten kannatusta suureksi, koska se elvyttää demokratiaa.


Jep jep. Kokoomuksella menee niin kauan hyvin, kun muiden rahat riittävät.

"Viime vuosien kallein pelastuoperaatio Suomen valtiolle oli Atte ja Leila Kalevan vapauttaminen Jemenistä. Yleensä ulkoministeriö käyttää pulaan joutuneiden suomalaisten auttamiseen pikkurahoja. Esimerkiksi aktivisti Sini Saarelan vapauttamiseen kului veronmaksajien rahoja vain pari sataa euroa.
Ulkoministeriö laski A-studiolle, kuinka paljon viiteen huomiota herättäneeseen auttamistapaukseen kului ministeriön rahaa. Siepatuksi joutuneen Kalevan pariskunnan auttamiseksi työskenteli myös keskusrikospoliisi, ja kuluja syntyi. Suojelupoliisin osallistumista tai kuluja ei ole tiedossa.
Atte ja Leila Kalevan pelastaminen sieppaajien käsistä maksoi ulkoministeriölle reilut 200 000 euroa ylimääräsitä. Keskusrikospoliisin kulut olivat samaa luokkaa."
 
Viimeksi muokattu:
Ai. Ja koska yrittäjä niikuhaluu kosovolaisia, niin valtion on ilman muuta siihen taivuttava? Eikö pestaaminen onnistu Suomen sisällä? Ja jos ei, niin mikähän tuo mahtaa olla syynä?????
Oisko perinteinen syy joka liittyy omaan napaan tuijottamiseen. Ei tuota propagandaa / typeryyttä haluaisi kuulla. Sinänsä faktaa juttuun liittyen että Albania on Euroopan "kevytmuslimi maa" ja entinen Euroopan PohjoisKorea. Somaleista seuraavia.
 
Hoitajia ulkomailta

Lähes kynnyskysymykseksi Orpo nostaa työperäisen maahanmuuton lisäämisen. Se on ikään kuin vastaus Rinteen vaatimukseen sitovasta hoitajamitoituksesta.

Jotta suuri hoitajien tarve saadaan täytettyä, se edellyttää sitä, että tarveharkinnasta pitää työperäisen maahanmuuton osalta luopua. Ei meillä riitä muuten lääkäreitä ja hoitajia. Tarvitsemme myös tekijöitä teollisuuteen, tutkijoita ja insinöörejä, Orpo luettelee.
Orpon mielestä voidaan luopua myös siitä, että hoitajan ja/tai lääkärin ei tarvitse osata Suomen kieltä. Nuo tutkijat ja insinöörit pääsevät jo nyt Suomeen ilman tarvehankintaa.

Jotenkin mielenkiintoista ajatella, että tulevaisuudessa hyväksyttäisiin se, että lähihoitajina työskentelisi henkilöitä jotka eivät kykene kommunikoimaan kunnolla asiakkaiden kanssa ja varmaankin myös on ajatuksena se, että siitä parintonnin palkasta voitaisiin höylätä aluksi vaikkapa neljännes pois ja miksei sitten myöhemmin vähän lisää.
 
Demareiden Atte Kaleva..

Näiden vaalien suurin skandaali
30.3.2019 09:10 Mikko Paunio
32 kommenttia
Käyttäjän MikkoPaunio kuva

YLE raportoi yli viikko sitten Hollannin - meidän tarkeimmän EU-viiteryhmämaan - vaalitulosta seuraavasti pienellä verkkouutisellaan https://yle.fi/uutiset/3-10699851:
"Foorumi demokratialle -puoluetta johtaa 36-vuotias Thierry Baudet, joka seuraa poliittisissa teemoissaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin jalanjäljissä. Hän vastustaa maahanmuuttoa ja korostaa Hollanti ensin -teemaa kulttuuri- ja talousasioissa. Lisäksi hän vastustaa euroa ja haluaa Hollannin eroon Euroopan unionista."

Samaan aikaan YLE:n TV:n pääuutiset teki kaksi erillistä reportaasia Thaimaan vaaleista.
Tammikuun lopussa Maria Petterssondynamiittityhmässä - tosin osin rehellisessä - Journalisti-lehden pääkirjoituksessaan julisti:
"Me päätämme, mistä vaaleissa puhutaan." https://www.journalisti.fi/artikkelit/2019/1/me-ptmme-mist-vaaleissa-puhutaan/
Hollannin vaalituloksen pimittäminen suomalaisilta on ehkä suurin koskaan tapahtunut journalistinen skandaali, koska Suomi varmistautuu ehkä vuosikymmeniin tärkeimpiin eduskuntavaaleihin.

V niin kuin Kettumedia päätti olla kertomatta Hollannin historiassa koskaan kokemattoman poliittisen mullistuksen suomalaisille, koska se olisi pilannut Kettumedian ilmastonmuutosvaalit. Kettumedia oli päättänyt, että nyt keskustellaan päättömiä ilmastonmuutoksesta ja jätetään tärkeät asia keskustelematta, koska keskustelu vaikeista ja tärkeistä asioista voisi liikaa suosia Halla-ahon persuja.
Hollannissa syntyi kuin tyhjästä ilmastovaalit, tosin toisin kuin Kettumedia Hollannissakin olisi halunnut.
Kansalaiset antoivat jyrkän vastalauseen hallituksen päätökselle poistaa kaasu kodeista valheellisella energialailla, joka oli säädetty, jotta Hollanti voisi "kunnianhimoisesti" harrastaa ilmastopolitiikkaa. Forum voor Demokratie haastoi myös avoimesti YK:n ilmastopaneelin IPCC:n alarmistiset ennustukset.
Ja niin kahdessa vuodessa marginaalista Thierry Baudetin johtamasta Forum voor Demokratie 'stä tuli Hollannin suurin puolue!

Hollannin Kettumediassa oli sama meno päällä ennen vaaleja kuin nyt Suomessa, mikä näkyi eristyisesti heidän TV:n A-studion "De Wereld Draait Door'n" sanomassa. Päivää ennen vaaleja Thierry Baudetin puolue sai niin sakeasti kuraa toimittajilta, että eräs viisaampi kollega Özkan "Eus" Akyol totesi, että "tällainen toimittajien tökerö dissaus johtaa siihen, että kansalaiset uskovat, että Forum voor Demokratie'llä ei ole vastassa vain puoluekartellia (itse käytin hiljan termiä EU:n yksipuoluejärjestelmä http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusi...ksipuoluejarjestelma-hajoaa-miten-kay-unionin) vaan myös mediakartelli."

Muut syyt puolueen menestykselle olivat identtiset niiden huolien kanssa, joita olen tässä blogissani esiin tuonut:
Marrakeshissä solmittu YK:n Global Compact of Migration eli GCM eli maahanmuuttoa reguloiva sopimus, jota EU:n komissio sorvaa laillisesti sitovaksi, vaikka sen oikeuskanslerimme tulkitsi olevan ei-sitovan. Se on äärimmäisen epäsuosittu Hollannissa, missä nyt vaaditaan samanlaista linjaa maahanmuuttoon kuin minkä Itävalta on valinnut.

Thierry Baudetin voiton takana olivat tavalliset työtätekevät miehet, jotka olivat kyllästyneet Kettumediaan, eivätkä enää juuri sen informaatiota kuluta, vaan hakevat kaiken tiedon netistä.

Olen kertonut pari vuotta sitten, kuinka ennen niin mahtava Hollannin Työn puolue (=demarit) PvdA tuhoutui neljässä vuodessa, kun islamistit infiltroivat sen parlamenttiryhmän https://www.oikeamedia.com/o1-15414.
Nyt PvdA jatkoi pienenemistään lillpputtisarjaan. Samoin kävi ilmeisesti Hollannin vassareiden. Ainoastaan vihreät hyötyivät tilanteesta. Se onkin ainoa vahva segmentti Hollannin vasemmistoa enää.

Kettumedia jatkaa meillä jyrmyin askelin kohti historian unholaan. Ihmettelen suuresti, miksi esimerkiksi HS:n omistajat sallivat tämän kehityksen? Nyt, kun omistavat tämänkin lehden, voisivat luoda tästä lehdestä aidon vastapainon mediakartellille.

Korrehtuuri: Alma Media osti Usarin. Sama suositus

 
D26dJpwWsAAOnf6.jpg
 
Ehkä tässä sittenkin voitaisiin välttää sosialisti hallituksen synty. Olisihan se aika ironista jos sinisten tilalle tulisi oikeat PerusSuomalaiset. Voisi kysyä loikkareilta että kuinka meni omasta mielestä..
 
Ehkä tässä sittenkin voitaisiin välttää sosialisti hallituksen synty.

Kyllä pitää todella ihmeellisiä asioita tapahtua ennen kuin Suomeen syntyy sosialistihallitus. Vihervasemmiston yhteiskannatuskin on jossain 40% hivakoilla joten asiallinen enemmistö on yhden isomman puolueen päässä. Ja kun se isompi tulee mukaan pitää sen ottaa kavereita mukaan koska vassareita alkaa hyvin nopeasti ahdistaa.
 
Kyllä pitää todella ihmeellisiä asioita tapahtua ennen kuin Suomeen syntyy sosialistihallitus. Vihervasemmiston yhteiskannatuskin on jossain 40% hivakoilla
Jollain kokoonpanolla se hallitus pitää kasaan saada ettei käy kuten Belgiassa vuosikymmenen alussa. Demarit, vas ja vihreät sekä rkp (lähinnä hyväntahtoinen naissiipi) olisi paikkoina jo lähellä puolta. Onhan joskus ollu vähemmistöhallituksiakin. Todennäköinen tällainen kauhukuva ei tosin ole.
 
Back
Top