Eduskuntavaalit 2023

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja skärdis
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Persuille kelpaa vain pieni osa suomalaisuudesta sen sijaan että se yrittäisi hyväksyä suomalaisuuteen kuuluvan erilaisuuden ja moninaisuuden.

Oikein kukaan ei puolusta suomalaisuutta enää kokonaisuutena. Erilaiset ryhmät puolustavat omaansa, mutta suomalaisuus koko kansan yhdistävänä voimana ei enää ryhmäajatteluun mahdu.
Minä en ole persu mutta samaa mieltä, minulle suomalainen on vaalea suomessa vuosisatoja asunut suku. Tänne on tullut liikaa nekereitä ja kaiken maailman kamelinratsastajia ja epämääräisiä rotuja. Sen takia Suomea kokonaisuutena ei enää ole.
 
Olen saksankielisissä maissa pitkään asunut ja työtä tehnyt Suomeen palannut, joka kokee itsensä hyvin suomalaiseksi. Tiedän, että tämä on monien muidenkin ulkomailla asuneiden kokemus. Vaikka muualle muuttanut oppisi sujuvasti kielen ja kulttuurin ja rakentaisi elämänsä uuteen maahan, ihminen ei pääse eroon juuristaan.

Miten koen suomalaisuuden pitkän keskieurooppalaisuuden jälkeen?
-Suomi on teknisesti pitkälle kehittynyt.
-Suomalaiset osaavat saksankielisiin verrattuna hyvin englantia koko maa huomioiden.
-Suomalaiset halveksuvat äidinkieltään saksankielisiin verrattuna.
-Suomi on asenteiltaan kansainvälisempi kuin itseensä käpristyvä saksankielinen alue.
-Suomi on kulttuurisesti paljon yhtenäisempi kuin Saksa, jossa lännen ja idän välillä on edelleen suuri ero ja jossa alueellisuus muutenkin on paljon korostuneempaa kuin Suomessa. Myös pienessä Itävallassa paikalliskulttuurisuus on vahvaa. Suomessa ei sellaista ole, vaan täällä se on korvautunut kaupallisuudella.
-Suomi on asenteiltaan liberaali ja helposti, ehkä liiankin helposti, uutta omaksuva.
-Suomi on korostuneen markkinataloushenkinen ja tuhoaa markkinataloususkollaan omaa kulttuuriaan. Monille Saksaan muuttaneille tulee täytenä yllätyksenä esimerkiksi se, kuinka lyhyen ajan kaupat ovat viikon aikana auki Suomeen verrattuna. Saksankieliset eivät aseta kaupallisuutta yhteiskunnan rakenteita suojelevan perusrytmin edelle. Sujuvuus ja talous eivät myöskään aja työntekijöiden oikeuksien ja hyvinvoinnin yli samalla tavalla kuin Suomessa. Suomi on paljon enemmän rahalle myyty kuin saksankieliset alueet.
-Suomessa tahdotaan edelleen ainakin jonkin verran pitää heikommista huolta (tämä koskee yhtä lailla saksankielisiä maita).
-Suomessa julkisten palveluiden tuottaminen on tehostettu äärimmilleen ja hoidettu hienosti suhteessa käytettävissä olevaan rahaan. Tämä koskee myös rappioituvaa terveydenhuoltoa. Suhteessa kuluihin sillä saadaan paljon hyvää aikaan. Saksan byrokratia on äärimmäisen tehoton kaaos kaikilla elämänalueilla. Toki turhan työn tekeminen on yksi tapa jakaa sosiaaliturva.
-Suomessa on asukaslukuun nähden erinomainen julkinen mediapalvelu (Yle).

Mikä Nyky-Suomessa pistää vastaan?

-Ääriliberaali markkinataloushenkisyys. Vahvin nykysuomalaisuutta yllä pitävä voima on Yle. Se on pienelle kansalle elintärkeä. Vaikka sitä ajetaan parhaillaan alas, edelleenkin se tarjoaa suomeksi erityisesti radion puolella suomenkielistä ja -mielistä kulttuuria, tiedettä, taidetta ja yhteiskuntaa luontoakaan unohtamatta. Kun Yle näivettyy, mediamme kaupallistuu salamannopeasti. Se on pienen maan vääjäämätön kohtalo. Ja koska ihmisten kuvitelmista huolimatta medialla on edelleen erittäin suuri vaikutus asenteisiin, tarkoittaa Ylen tuhoutuminen myös merkittävää suomalaisuuden kuihtumista. Ylen radion tarjonta oli minulle ulkomailla henkireikä, joka loi arkeen lohtua ja sisältöä.

Suomalainen tiede on jo englannistettu ja tutkijat varoittavatkin suomen ajautumisesta kyökkikielen asemaan. Jotkut suomalaiset kirjailijat kirjoittavat jo englanniksi tai ainakin tähtäävät käännösmarkkinoille. Kun pieneltä kansalta viedään julkinen toimija, jonka tehtävä on vaalia suomalaista kulttuuria, sen jälkeen ihmisten valinnat määrää raha. Siinä ei suomalaisuus tai suomenkielisyys paljon paina.

-Uuskonservatiivisuus, joka on viime kädessä romantiikkaa, harhaista kuvitelmaa siitä, että joskus on ollut jokin aito Suomi, johon voisimme palata. Paradoksaalisesti Suomea näennäisesti puolustavalle uuskonservatiivisuudelle on ominaista nykysuomalaisuutta vastaan käyminen. Miten suomalaisen ja suomenkielisen kulttuurituotannon voisi tuhota tehokkaammin kuin äänestämällä perussuomalaisia (ja kokoomusta)? Näiden puolueiden mielestä suomalaisen kulttuurin ja kielen tukeminen ja vaaliminen on turhaa sekä henkisesti että taloudellisesti. Heille kelpaa sen tilalle tuleva globaali kaupallisuus.

En tiedä, kuvittelevatko persut ihan oikeasti, että kun suomalainen nykykulttuuri tuhotaan siltä rahoitus pois vetämällä, niin sen tilalle syntyy mediaan menneisyyteen ja konservatiivisuuteen kurottava isänmaallinen vaihtoehto. Ei varmasti synny. Suomalaisen kulttuurin paikan täyttää tositeevee ja muu pinnalliseen kaupallisuuteen perustuva ulkomainen hömppä, jota on halpaa tuottaa ja ostaa suhteessa katsojien määrään.

-Konsensushakuisuuden katoaminen ja internetin mahdollistama ryhmiin jakautuminen. Tässäkään suhteessa en ymmärrä persuja. Käykö mikään muu puolue suomalaisuutta vastaan samalla vimmalla kuin persut? Persuille kelpaa vain pieni osa suomalaisuudesta sen sijaan että se yrittäisi hyväksyä suomalaisuuteen kuuluvan erilaisuuden ja moninaisuuden.

Ulkoapäin suomalaisuutta tuhoaa kaupallisuus ja sisältäpäin ahdasrajainen tietynlaisen suomalaisuuden vaatimus. Suomenmielisenä ihmisenä tämä tuntuu surulliselta. Oikein kukaan ei puolusta suomalaisuutta enää kokonaisuutena. Erilaiset ryhmät puolustavat omaansa, mutta suomalaisuus koko kansan yhdistävänä voimana ei enää ryhmäajatteluun mahdu, ei myöskään oikeistopuolueiden ryhmäajatteluun.

-Hyvinvointiyhteiskunnan voimistuva kyseenalaistaminen ja haluttomuus maksaa veroja. Pekka Toveri mainitsi Futucastin haastattelussa, että puolustusmenoille on tärkeää ennustettavuus, mutta sen sijaan hän ei kannata niiden voimakasta korotusta, koska me tarvitsemme maan, joka on puolustamisen arvoinen. Se tarkoittaa hyvinvointiyhteiskunnan perustoimintojen yllä pitämistä.

Ukraina taistelee olemassa olostaan, mutta sielläkin on jouduttu pakkovärväyksiin. Puolustustahtoon vaikuttaa varmasti maan umpikorruptoitunut lähtötilanne ja ihmisten köyhyys. Suomessakin taloudellinen ja sosiaalinen eriarvoisuus kasvaa valitettavan nopeasti. Tilanteen kehitys on kaikkea muuta kuin isänmaallista. Isänmaallisuus on riittävää yhtenäisyyttä, samanmielisyyttä, samaan joukkoon kuulumista ja samojen perustavoitteiden ja perusarvojen vaalimista. Siihen ei sovi eriarvoistumiskehitys.

En tiedä, ketä äänestän vai äänestänkö ketään, mutta jos äänestän, perustan valintani kulttuurisesti ja sosiaalisesti yhtenäisen Suomen ja suomalaisen nykykulttuurin ja suomen kielen vaalimisen ideaan. Kulttuurisella yhtenäisyydellä tarkoitan sitä, että Suomessa hyväksytään moninaisuus osaksi suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria, mutta silti yhteisistä perusarvoista, päämääristä ja suomen kielestä ei luovuta.

Suomi on minulle ennen kaikkea suomalaista ja Suomessa tuotettua kulttuuria ja suomen kieltä. Jos ne viedään, en koe Suomea puolustamisen arvoiseksi, koska Suomi merkitsee minulle henkistä todellisuutta eikä maa-alaa. Minun on vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka tahtovat ensisijaisesti puolustaa rajoja eivätkä kulttuuria. Maa on maata, sitä on ulkomaillakin. Sen sijaan ulkomailla ei ole äidinkieltä tai omaa kulttuuria.

Suomalaisuuden uhkana ovat paljon enemmän kaupalliset voimat, jotka pääsevät rajojen yli kenenkään vastaan panematta kuin voimat, jotka yrittävät tänne väkivalloin. Eivätkä kaupalliset voimat ainoastaan pääse tänne, vaan niitä houkutellaan tänne. Valitettavasti on niin, että mitä enemmän suomalaisuus perustuu kaupalliseen kysyntään, sitä globaalimmaksi Suomi muuttuu. Samalla katoaa isänmaa. On harmi, että Suomen sisäiset voimat tahtovat näivettää suomalaisen kulttuurin, joka voisi edes yrittää vastustaa kaupallisia voimia.

Tähän mennessä vain Perussuomalaiset ovat puhuneet suomen kielen tärkeydestä, sekä globaalia yhtenäiskulttuuria vastaan.

Sinusta tulee oikein kelvollinen Teemu Keskisarjan äänestäjä, joskin rakkaudestasi Yleen joudut hieman tinkimään. 600 miljoonalla Yle tuottaa hyvää sekä vähemmän hyvää materiaalia, osa tarpeellista ja osa tarpeetonta. Ideologisesti värittyneenä laitoksena se kuitenkin on täysin perusteltu säästökohde, siinä missä muutkin kohteet.
Ehkä pärjäämme vähemmälläkin "miten tänään wokettelisimme" tuotannolla.
 
Kepulaiset olisi vähän sitä mieltä että hallitukseen vain, maksoi mitä maksoi. Vähän yllättävää.
Ehkä ei niinkään.

Kepu tajuaa, että ei kannatus enää opposition mukana. Kolmen suuren kiilapoikana pääsee hallitukseen helposti, ja saa siellä jopa valtaa.
 
Käykö mikään muu puolue suomalaisuutta vastaan samalla vimmalla kuin persut? Persuille kelpaa vain pieni osa suomalaisuudesta sen sijaan että se yrittäisi hyväksyä suomalaisuuteen kuuluvan erilaisuuden ja moninaisuuden.

Mielestäni olet aika pahasti hakoteillä persuista. Olet muutenkin näköjään sisäistänyt jonkun muun luoman stereotypian persuista. Enpä ole koskaan kuullut, että persut vastustaa suomalaisuutta. Vaikuttaa juttusi vähän päälleliimatulta muutenkin, röllimäistä tajunnanvirtaa...
 
Vielä aika laimeaa.
Odotan sekä vaadin ennen vaaleja suurempia kohuja.

- Ryssät, teillä on tietoa sekä aihetta olla vittuuntuneita, koska menemme Natoon. Mikä kestää, heittäkää sitä tietoa jakoon.

- Keskusta. Teidän loru on ohitse, kaukana ovat suuruuden ajat. Ellette sitten ala hyvin hätäseen vuotaa jotain, mikä saa muut näyttämään huonolta. Sdp on pahin vihollisenne vaikka mitä väittäisitte.

- Persut. Ette taida mitään jännää tietää.

- Vasemmistoliitto. Te olette kansakunnan virallinen mätäpaise, joskin imette tälläerää mukavasti vihreiden kannatusta. Jos ette puukota vihreitä, puukottaa vihreät teitä. Kumpi kerkeää ennemmin tuikata veitsen toisen selkään, voittaa keskinäisen kilpanne vaaleissa.

- Kokoomus. Teillä kuplii matonalla. Me tiedämme sen, kuten myös senkin että olette upeasti jakautuneet viher ja konservatiivi -osastoihin. Kumpi puoli voittaa? Se kumpi puoli näyttää paremmalta vaalienalla. Nyt on aika vetää kaveria kölinali ja ottaa siivelle johtajuus puolueessa.

Oikeastaan olette aika mätisäkkejä kaikki, pl. Ps.

- Liike nyt. Hjallis. Jotain nostetta? Alpolla ehkä jotain jännää pöytälaatikossa? Kokoomuksen tarvii näyttää tooodella huonolta jotta teistä menee enemmän kuin yksi läpi.

- Lib. Sama kuin Liikkeellä. Vain kunnon kohu kokoomuksessa johtaa teidän äänestämiseen. Eikö mittä ois?

- SDP. Olette yhden akan varassa. Mitä jos tulee Sanna kohu vielä? Onko jollain video jemmassa? Pitäisikö käydä ennaltaehkäisevään hyökkäykseen?

Tapelkaa paikastanne auringossa, pyrkyrit.
Sillävälin minä laitan poppareita tulemaan
No hyvää analyysiä, miten nuo persutki ottaa, aika mätisäkkejä lopulta nekin. Jos asioista päättämään eli hallitukseen ei olla menossa kompromissi valmiina, niin ihan turhaa uhoa ja ääni menee hukkaan.

Miten sillä 1. Kertaa kävi, koko porukka lopulta hajos, kun joutui alkaa kompromissiä hieromaan hallituskumppanien kanssa. Sama taitaa olla sakissa vieläkin vikana, liian kirjavaa porukkaa.
 
No hyvää analyysiä, miten nuo persutki ottaa, aika mätisäkkejä lopulta nekin. Jos asioista päättämään eli hallitukseen ei olla menossa kompromissi valmiina, niin ihan turhaa uhoa ja ääni menee hukkaan.

Miten sillä 1. Kertaa kävi, koko porukka lopulta hajos, kun joutui alkaa kompromissiä hieromaan hallituskumppanien kanssa. Sama taitaa olla sakissa vieläkin vikana, liian kirjavaa porukkaa.
Mitä kompromissiä?
 
Kansalaiset toivovat KOK + PS hallitusta.

Gallupit | Evan tutkimus: Kokoomuksen ja perussuomalaisten hallituspohja on suosituin: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009437374.html?share=0a39463f8bc6e9d6ac69f17ec2b721a9

Ja Kepussakin on puhuttu positiiviseen sävyyn hallitukseen menosta ihan tuloksesta riippumatta. Kun KD on myös varmasti käytettävissä niin Perskeko kristityllä twistillä alkaa näyttäö todennäköiselle. Voi käytännössä olla jo sovittunakin.

Hallituksen saanee lopulta muodostaa se joka tekee Kepulle ylitsevuotavimman tarjouksen.
 
Ja Kepussakin on puhuttu positiiviseen sävyyn hallitukseen menosta ihan tuloksesta riippumatta. Kun KD on myös varmasti käytettävissä niin Perskeko kristityllä twistillä alkaa näyttäö todennäköiselle. Voi käytännössä olla jo sovittunakin.

Hallituksen saanee lopulta muodostaa se joka tekee Kepulle ylitsevuotavimman tarjouksen.
Kansalaiset toivovat KOK + PS hallitusta.
Menette mielestäni kyllä kovasti pitkälle, jos tuosta tutkimustuloksesta noin päättelette?

"Kansalaiset toivovat KOK + PS hallitusta": 23 % > tuo on mielestäni hallitukseen halajavat Perussuomalaisten (gallupissa n. 19 %) kannattajat ja Kokoomuksen (gallupissa hieman yli 20 %) konservatiivisiipi. Jostakin muualta konservatiivista hajakannatusta. En mää tältä pohjalta ajattelisi, että kansalaiset toivovat? Olisi edes osapuilleen Perussuomalaisten ja KOK:n yhteenlaskettu galluppikannatus?
SDP + KOK 19 % (gallupit yht n. 40 %), eli ei ne oikein itsekään usko sini-punaan?
SDP + Kesk 10 % (gallupit yht. n. 30 %) tähän uskovat vielä vähemmän?


Kepussa oli kai reilu 40 prosenttia kannatusta hallitusjatkolle näillä kannatuksilla? Kuitenkin vain vähemmistö?
Perskeko kristityllä twistillä( :) ): En pidä mahdottomana, mutta epätodennäköisenä. Sovittuna? Ei.
Mielestäni Keskusta todennäköisemmin oppositioon.

On nämä nyt varsin mielenkiintoiset hallituspelit, kun tuo vaalitulos voi vielä kääntyä vaikka miten.
Poppareita varaileen.
 
Menette mielestäni kyllä kovasti pitkälle, jos tuosta tutkimustuloksesta noin päättelette?

"Kansalaiset toivovat KOK + PS hallitusta": 23 % > tuo on mielestäni hallitukseen halajavat Perussuomalaisten (gallupissa n. 19 %) kannattajat ja Kokoomuksen (gallupissa hieman yli 20 %) konservatiivisiipi. Jostakin muualta konservatiivista hajakannatusta. En mää tältä pohjalta ajattelisi, että kansalaiset toivovat? Olisi edes osapuilleen Perussuomalaisten ja KOK:n yhteenlaskettu galluppikannatus?
SDP + KOK 19 % (gallupit yht n. 40 %), eli ei ne oikein itsekään usko sini-punaan?
SDP + Kesk 10 % (gallupit yht. n. 30 %) tähän uskovat vielä vähemmän?


Kepussa oli kai reilu 40 prosenttia kannatusta hallitusjatkolle näillä kannatuksilla? Kuitenkin vain vähemmistö?
Perskeko kristityllä twistillä( :) ): En pidä mahdottomana, mutta epätodennäköisenä. Sovittuna? Ei.
Mielestäni Keskusta todennäköisemmin oppositioon.

On nämä nyt varsin mielenkiintoiset hallituspelit, kun tuo vaalitulos voi vielä kääntyä vaikka miten.
Poppareita varaileen.
Otsikko on raflaava ja kertoo tosiaan lähinnä PS:n ja muutaman kokkarin mieliteoista.

Se että Kepu lähtee mukaan on elinehto oikeistohallitukselle. Ja nyt kun haluja tuntuu olevan on tuokin realistinen vaihtoehto myös Kepun vaalitappion jälkeen.

Itse olen liputtanut todennäköisimpänä sinipunaa vihreillä ja RKP:llä. Hyvä että on vaihtoehtoja.
 
Onneksi meillä osataan muutakin kuin pontikan keitto :) kyllä täällä kaikenlaista kehitellään, joista saattaa isokin bisnes alkaa.



Kyllä varmaan mutta pääomien puute ajaa liian usein myymään keksinnöt ulkomaille.
 
Itse olen liputtanut todennäköisimpänä sinipunaa vihreillä ja RKP:llä. Hyvä että on vaihtoehtoja.

Varmasti liputat. Lisää nyt vielä vassaritkin joukkoon.

Tällainen hallituspohja kuitenkin olisi itsemurha kokomukselle. Eihän se saisi mitään tarvittavia muutoksia läpi tuollaisen jengin kanssa. Nuo 3 muuta puoluetta on puhtaita kulunlisäyspuolueita. Orpo jyrättäisiin heti. Tuo hallituspohja olisi pahempi kuin Kataisen sixpack-hallitus ja valtiotalouden lopullinen konkurssi.

Jos jonkinlainen ulospääsy Suomella vielä olisi pimeästä tunnelista, olisi se hallituspohjat:
Kok,SDP,PS
tai
Kok,Kesk,PS,KD
 
Varmasti liputat. Lisää nyt vielä vassaritkin joukkoon.

Tällainen hallituspohja kuitenkin olisi itsemurha kokomukselle. Eihän se saisi mitään tarvittavia muutoksia läpi tuollaisen jengin kanssa. Nuo 3 muuta puoluetta on puhtaita kulunlisäyspuolueita. Orpo jyrättäisiin heti. Tuo hallituspohja olisi pahempi kuin Kataisen sixpack-hallitus ja valtiotalouden lopullinen konkurssi.

Jos jonkinlainen ulospääsy Suomella vielä olisi pimeästä tunnelista, olisi se hallituspohjat:
Kok,SDP,PS
tai
Kok,Kesk,PS
Huono sanavalinta minulta. Mietin siis todennäköisyyksiä enkä omia mielitekojani.

Toiveenani on edelleen se että PS päätyisi hallitukseen mikäli vaalitulos vain sitä tukee. Kepun tilanne on näyttänyt sille että PS:nkin tie olisi nousemassa pystyyn. Tuossa suhteessa tilanne saattaa olla muuttumassa.
 
Huono sanavalinta minulta. Mietin siis todennäköisyyksiä enkä omia mielitekojani.

Toiveenani on edelleen se että PS päätyisi hallitukseen mikäli vaalitulos vain sitä tukee. Kepun tilanne on näyttänyt sille että PS:nkin tie olisi nousemassa pystyyn. Tuossa suhteessa tilanne saattaa olla muuttumassa.
PS ei ole minun suosikkipuolueeni (itse asiassa sellaista ei ole) mutta olen samaa mieltä - PS on vaatinut "muutosta" (no, mikäpä puolue ei...) ja sen kannatus on noussut jatkuvasti joten olisi oikein ja kohtuullista että se pääsisi näyttämään miten ja millaista muutosta se toteuttaisi. Vaan hallituksen kokoaminen on kovaa peliä ja lehmänkauppoja, siinä ei oikeus ja kohtuus paljoa paina. Kepu voi päästä vaa´ankieleksi, mutta niin voi päästä vihreätkin. Kepu tosin joustaa useammanlaiseen hallitukseen kuin vihreät (tai Vasurit).
 
Tällainen hallituspohja kuitenkin olisi itsemurha kokomukselle. Eihän se saisi mitään tarvittavia muutoksia läpi tuollaisen jengin kanssa.

Kokoomuksen haluama rikkaiden veronkevennys köyhien ja sairaiden kustannuksella ei tarvitsekaan mennä läpi.

Keskusta pyysi riippumatonta Eduskunnan tietopalvelua selvittämään, millainen veronalennus miljardilla eurolla saataisiin, jos se kohdistuisi tasaisesti kaikkiin tuloluokkiin. Lopputulema oli, että verotus kevenisi 0,65 prosenttia palkka-, eläke- tai muusta ansiotulosta.

Miljardi jakautuisi hyvin epätasaisesti suomalaisten kesken. Leijonanosa menisi hyvätuloisille. Tietopalvelun laskelmasta käy ilmi, että miljardin tuloveronkevennyksestä yli puolet kohdistuisi kolmelle hyvätuloisimmalle kymmenykselle.

Tulopyramidin huipulle, eli suurituloisimmalle kymmenykselle osuisi veronkevennyksestä lähes neljännes, noin 230 miljoonaa euroa.

Kolmen alimman tulokymmenyksen, eli vähiten tienaavien suomalaisten osuudeksi jäisi vain noin 100 miljonaa euroa.

Käytännössä 2 000 euroa kuussa tienaava hoitaja saisi noin 15 euroa enemmän kuussa käteen. Ne suomalaiset, jotka tienaavat 1 400 euroa tai vähemmän, eivät hyötyisi miljardin veronkevennyksestä euroakaan.

Kokoomus rahoittaisi rikkaimmille painottuvat veronkevennykset leikkaamalla sosiaali- ja terveyspalveluista. Kokoomus nimittäin ehdottaa talousohjelmassaan miljardin euron leikkausta hyvinvointialueiden rahoitukseen.

Kokoomus väittää, että sote-palvelujen tuottavuutta parantamalla voidaan saavuttaa miljardin säästö palvelutason heikentymättä. Se ei kuitenkaan esitä yhtäkään keinoa tuottavuuden parantamiseksi.


muoks: kuva
1678193875025.png
 
Kokoomuksen haluama rikkaiden veronkevennys köyhien ja sairaiden kustannuksella ei tarvitsekaan mennä läpi.




muoks: kuva
Katso liite: 75078
Kokoomuspolitiikan ydintä.... Vaikka mitä tekisivät, siinä käy kuten aina käy :).
 
Siiderivalas on siirtyynyt edelleenkin vasemmalle sitä mukaan kun kannatus laskee. Mielenkiintoisia heittoja: ”Tulonsiirto sairailta rikkaille”.
Heijastaako se sitä että Kepun kannatusalueilla on sairas Ja keloontunut väestö joka elää tulonsiirtojen varassa?
Toisaalta Kepua on perinteisesti kannattaneet talonpojat. Kuitenkin etelän vahvoilla maatalousalueilla Keskustan kannatus romahtanut sekä Varsinais-Suomessa että Uudellamaalla.
Varsinais-Suomen vaalipiirissä Kepulla on kaksi kansanedustajaa: Esko Kiviranta ja Annika Saarikko. Kiviranta lopettaa, mutta on hyvin mahdollista että Kepun äänisaalisvähenee niin että piiristä menee ainoastaan Saarikko läpi. Näyttää olevan Kokoomuksen mainoksia ennen niin Kepulaisilla pelloilla.

Olkaa huoletta veroastetta ei olla laskemassa, siitä yksinkertaisesta syystä että siihen ei ole mahdollisuutta.
Valtion menot ovat sitä luokkaa että pitää olla iloisia siitä että veronkorotuksia ei tule.

Leikkauksia on pakko tehdä, riippumatta siitä mitkä puolueet ovat hallituksessa. Kaikki muu on äätenkalastelua.
Muuten joudumme ulkomaisten rahalaitosten holhoukseen ja he päättävät sitten meidän leikkauksemme.

Demarit ovat menneet tosi vasemmalle. Vievät varmasti Vasemmistoliitolta ääniä.
Nelipäiväinen työviikko on niin suurta valhetta ettei paremmasta tietoakaan.
 
Back
Top