Epidemiat maailmalla

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Tvälups
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Ja miksei virus lähtenyt laukalle esim. Thaimaassa joka oli täynnä kiinalaisia turisteja kun tilanne alkoi eskaloitua??
Tapauksia sielläkin havaittiin...
Sitten kun kiinalaiset hävisi sieltä rannat olivat täynnä venäläisiä, naureskeli kuoliaksi miten ei näy koronaa eikä kiinalaisia, ihanaa. kuin moni koronassa nyt, sitä meille ei kerrota.
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Leviämisen mallintamisesta:

Disclaimer: Tää on tylsää horinaa jokaiselle jota itse mallintaminen ei kiinnosta. Älä lue ellei kiinnosta.

Koska olen maallikko ja silti väitän joitain - mutta vain joitain - asiantuntijoita vastaan sekä olen tätä ennen esittänyt ennusteita leviämisestä, niin avaan tässä osittain niitä ajattelun apuna olleita malleja, joita olen koko ajan käyttänyt.

Ensimmäinen osa. Miksi näin?

Lähdin liikkeelle siitä ajatuksesta, että R0 -perusteinen laskenta sisältää kaksi ongelmaa.

1. Ensin lasketaan todellisuudesta matemaattiseen mallintamiseen päin yksittäistapahtuman tasolle ja sitten takaisin. Päättelyketjuihin tulee turhaa pituutta ja virheiden mahdollisuuksia. Jos otetaan suoraan toteutunut ja toteutuva todellisuus pidempinä sarjoina laskentaperusteeksi, niin voidaan välttyä tältä.

Tämä on osasyy siihen, että käytän R0 -arvojen sijaan kertautumusaikoja - lähinnä tuplaantumista ja kymmenkertaistumista.

2. R0 muuttuu voimakkaasti sekä epidemian levitessä että leviämiseen vaikuttavien olosuhteiden muuttuessa. Matikka menee mulle täysin ylivoimaiseksi, jos käytetään vakiota, jonka arvo ei ole vakio.

Niinpä kiersin R0 -laskemisen kokonaan kahdella tavalla.
1. Laskin ja visualisoin ilmiöitä sarjoina, jotka on otettu suoraan todellisuudesta.
2. Käytin attraktioallasmallia.

Atraktioallasmalli (basin of attraction) on mm. eläinten populaatiomuutosten ja muiden resurssi-, rajoitus- ja todennäköisyysmuutosten ohjaamiin epälineaarisiin ilmiöihin tarkoitettu arviointi- ja ennustusväline.

Sen perusidea on se, että tarkasteltavat ilmiöt tapahtuvat epätasaisessa virtuaalisessa"maastossa” jota voidaan muuttaa ja säätää todellisuuden muuttumisen mukaan.

Tälllä on monia etuja:
- Voidaan mallintaa lähes rajattoman monimutkaisia ilmiöitä.
- Mukaan ei tule niin helposti lineaarinen-logaritminen -rajapintaan liittyviä arviointihäiriöitä.
- Asioiden, ilmiöiden ja monimutkaistumisen aste pysyy paremmin aisoissa kun voidaan korvata iso osa matemaattisesta mallintamisesta graafisella mallintamisella.
- Graafisen mallin ymmärtäminen on helpompaa henkilölle, joka ei ole itse kovan - tai minkään - tason matemaatikko.
- Mallintamista voi tehdä korkeammalla tasolla kuin mihin oma matemaattinen mallintaminen riittäisi.
- Voidaan helpommin arvioida kokonaisuuksia ja osakokonaisuuksia, joiden eri osat toimivat keskenään täysin eri tavoin mutta ovat silti keskinäisessä vaikutussuhteessa.

Jatkuu...
- Mukaan ei tule niin helposti lineaarinen-logaritminen -rajapintaan liittyviä arviointihäiriöitä.

Lineaarinen- log -transitio ei ole aksiooma, oletusarvoisesti tosi, vaan identiteetti. Se on totta universaalisti. Siihen ei liity epsilonia, eli jonkinlaista virhetekijää, lainkaan.
Se on siis aina tosi. Logaritmi ainoastaan muuntaa epä-lineaarisen funktion lineaariseksi, ja se tyypillisesti skaalataan esim. Neperin e:hen, tai log_10:neen. Jälkimmäistä on käytetty noissa korona-presiksissä aika laajalti, lähinnä koska se auttaa visuaalisessa hahmottamisessa, ja on itse asiassa muutenkin hyödyllinen tapa vertailla noita kasvukäyriä inter-temporaalisesti (eri ajallisista alkupisteistä samalla janalla).

Ei-kvantitatiiviseksi julistautuneeksi hepuksi, täytyy sanoa että teikäläisessä on kyllä potentiaalia, ehkä uusi harrastus orastaa korona-lomalla.
Web on materiaalia täynnä, and you're certainly smart enough.
 
Jännän nopeasti nousee huoltovarmuus esiin ympäriinsä..

Puola on jo nyt sulkenut oman rajansa Saksaan hyvin tiukasti, ja se aiheuttaa ongelmia. Liikenneministeri Andreas Scheuer on jo varoittanut, että Saksan huoltovarmuus horjuu, jos puolalaista kuljettajavoimaa ei enää voida käyttää täysimääräisesti.

”Jos syntyy pullonkauloja, puolustusvoimat voi hoitaa osan huollosta”, Scheuer lupaa.

 
OFF TOPIC

Ei-kvantitatiiviseksi julistautuneeksi hepuksi, täytyy sanoa että teikäläisessä on kyllä potentiaalia, ehkä uusi harrastus orastaa korona-lomalla.
Web on materiaalia täynnä, and you're certainly smart enough.

En ole. Järki on loppunut jo. Ja mun pitää muutenkin suunnata jo huomioni omaa perhettä hyödyttäviin suuntiin.

Jätetään järki pois tästä ketjusta - ja julkisesta keskustelusta yleisemminkin. (Pulla tarkoitettu.)
 
Ruotsissa voi söökata Asyyliä eli turvapaikaa......jos se oli vaan ne kiintiöpakolaiset mitä ei saanut tulla . jos se oli liian iso ryhmä kerrallaan?

Regeringen har på uppmaning av EU beslutat att tillfälligt stoppa icke nödvändiga resor till Sverige, i syfte att mildra effekterna av coronautbrottet. Personer som "är i behov av internationellt skydd" är dock fortfarande välkomna och "rätten till asyl" påverkas inte av beslutet, meddelar regeringen.

 
Epidemian leviämisen epävarmuustekijöistä:


Itse en pysty hahmottamaan yhtään sitä, että miten epidemia leviää jatkossa tai millä tasolla kuolleisuuslukemat tulevat olemaan missäkin. Asiaan liittyviä epävarmuustekijöitä on liikaa. Ei ole mahdollista ottaa niitä kaikkia huomioon. Ja osa niistä on sellaisia, että niillä voi olla todella iso vaikutus.

Tässä listaa joistain epävarmuustekijöistä:

1. Poliittiset päätökset joilla on suoraa vaikutusta leviämiseen.

2. Poliittiset päätökset joilla on epäsuoraa vaikutusta leviämiseen.

3. Logistiikkaketjujen toimivuus - lääke- ja ruokajakelu sekä ihmisten liikkuminen mukaanlukien.

4. Poliittinen ilmapiiri - etenkin poliittinen vakaus.

5. Viruksen eri kannat/mutaatiot jos ja kun sellaisia on/tulee.

6. Piilevät pesäkkeet - niin yksilöllisellä, yhteisöllisellä kuin kansainväliselläkin tasolla.

7. Tiedonkulku ja luotettavuus.

8. Kulttuurilliset muutokset vaikutuksineen. (Etätyöstä ja -opiskelusta hygieniaan ja tuotanto- ja logistiikkaketjujen muutoksiin.)

9. Henkilökohtaiset, yhteisötason, kansalliset ja globaalit taloustilanteen muutokset.

10. Sosiaalipsykologiset muutokset, mielialaseikat...

11. Hoitokapasiteetin muutokset. Sen suuntautumisen muuttumisen vaikutukset.

12. Sää, ilmasto. (Ruuan tuotanto, terveys, auringonvalon D-vitamiinivaikutus...)

13. Muut taudit ja epidemiat - esim. sairaanhoitojärjestelmän sisällä.

14.Taudin uusintakierrokset ja niiden vaikutus.

15. Laumasuojan kehittyminen tai kehittymättömyys.

16. Sairauden jälkeinen vastustuskyky samaa pöpöä ja/tai sen mutatoituneita kantoja vastaan.

17. Perinnöllisyyteen kytkeytyvät seikat.

18. Muut, tuntemattomat tekijät.
 
Ahneuden huippu? Lääkefirma uhkaa oikeudella insinööriä, joka 3d-tulosti koronapotilaiden henkiä säästäneitä venttiilejä – valmistuskulut 1 euron, listahinta 10 000
Tuomas Kangasniemi18.3.202011:10|päivitetty18.3.202011:103D-TULOSTUSPIRATISMIINFEKTIOSAIRAUDET
Toisinaan patenttioikeudet näyttävät olevan tärkeämpiä kuin potilaiden henki.
be2251aa-5194-53f4-bce2-a5e4b78cb860

@


Lääketieteellisen tekniikan yhtiö on uhannut haastaa oikeuteen italialaisen materiaali-insinööri Cristian Fracassin, joka syyllistyi patenttiloukkaukseen pelastaessaan koronaviruspotilaiden henkiä.

Happilaitteiden venttiilit olivat näet loppuneet pandemian vuoksi Chiarin sairaalasta pohjoisitalialaisessa Brescian kaupungissa, ja soittokierroksen jälkeen lääkärit löysivät Fracassin apuun 3d-tulostamaan uusia kappaleita.

Tapauksesta kertoo muun muassa Metro UK, mutta syystä tai toisesta uutiset eivät paljasta valmistajan nimeä. Valmistajan pääkonttorin kotipaikaksi mainitaan kuitenkin Luxemburg.
3d-tulostettujen ”piraattiventtiilien” kustannus on noin yhden euron kappaleelta, siinä missä patenttioikeuksia hallitseva valmistaja kiskoo niistä 10 000 euroa kappaleelta. Maaliskuun 14. päivän jälkeen näitä venttiilejä on käytetty 10 potilaan tehohoidossa.


Oikeusuhkauksen lisäksi valmistaja kieltäytyi jakamasta 3d-tulostukseen soveltuvia piirroksia.

Tämän vuoksi Fracassi joutui piirtämään itse uudet 3d-tiedostot mallikappaleen perusteella. Aikaa operaatioon ei kuitenkaan kulunut kauan: ensimmäiset ”piraattiventtiilit” olivat valmiina kuudessa tunnissa sen jälkeen, kun Fracassi oli saanut kutsun tehtäväänsä.

Italian teknologiaministeri Paola Pisano on onnitellut Fracassia ja hänen kanssaan työskennellyttä fyysikkoa Massimo Temporellia.
Oikeudellisten ongelmien vuoksi Fracassi painottaa, että hän ei aio jakaa tekemäänsä mallitiedostoa muualle. Hän kuitenkin aikoo valmistaa venttiilejä muillekin sairaaloille, jos niitä tarvitaan hätävaraksi.

Koska 3d-tulostuksen muovimateriaali ei välttämättä sovi sterilointiin, Fracassi ei uskalla luvata, että venttiilit kestäisivät kertakäyttöä enempää. 1 euron kappalekustannuksella tämä ei kuitenkaan liene suuri ongelma.
Metro UK:n tietoja on täydennetty ennen oikeusskandaalin ilmituloa julkaistuista Business Insiderin ja BI Italian uutisista.

 
Paha näistä on kuitenkaan vääntää, kun en ole nähnyt yhtäkään kunnollista tautien levinnäisyyttä käsittelevää ammattimaista mallia, joten lopetan oman spekulaationi tähän.
Mathematical modeling of infectious diseases tai epidemiological models hakusanat saattanevat johdattaa jäljille. Aihe on kiinnostava, mutta oma aikani ei riitä perehtymiseen.
 

An infection control experiment that was rolled out in a small Italian community at the start of Europe’s coronavirus crisis has stopped all new infections in the town that was at the centre of the country’s outbreak.

Through testing and retesting of all 3,300 inhabitants of the town of Vò, near Venice, regardless of whether they were exhibiting symptoms, and rigorous quarantining of their contacts once infection was confirmed, health authorities have been able to completely stop the spread of the illness there.

Andrea Crisanti, an infections expert at Imperial College London who is taking part in the Vò project while on sabbatical at the University of Padua, urged countries that have been limiting virus testing, which includes the UK and US, to learn lessons and ramp up the numbers of people being screened.

“In the UK, there are a whole lot of infections that are completely ignored,” Prof Crisanti told the Financial Times. “We were able to contain the outbreak here because we identified and eliminated the ‘submerged’ infections and isolated them,” he said of the Vò approach. “That is what makes the difference.”

The success underscores the importance of testing and isolating otherwise healthy carriers, an approach that has been strongly endorsed by the World Health Organization. The WHO this week urged all countries to test aggressively, noting that South Korea and Taiwan were having success in limiting infections by doing so. “Our key message is: test, test, test,” Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO chief, said on Monday.
 
The Queen will decamp to Windsor Castle, cancel her traditional garden parties and postpone investitures as the threat of coronavirus triggers a wholesale ripping up of the royal diaries for all members of her family.

Buckingham Palace announced that the monarch, who will be 94 next month, would be leaving Buckingham Palace on Thursday.

“Her Majesty will move to Windsor Castle for the Easter period on Thursday 19 March, one week earlier than planned. It is likely the Queen will stay there beyond the Easter period,” it said.

The precautionary measures follow the government’s announcement that the spread of coronavirus in London is thought to be some weeks ahead of the rest of UK.

Elisabethin kengissä olisin ollut lockdown modessa tammikuusta lähtien ja Philipille kerrottu että ulos ei ole asiaa.

Medical authorities in China have said a drug used in Japan to treat new strains of influenza appeared to be effective in coronavirus patients, Japanese media said on Wednesday.

Zhang Xinmin, an official at China’s science and technology ministry, said favipiravir, developed by a subsidiary of Fujifilm, had produced encouraging outcomes in clinical trials in Wuhan and Shenzhen involving 340 patients.

“It has a high degree of safety and is clearly effective in treatment,” Zhang told reporters on Tuesday.

The porous Myanmar-China border stretches more than 1,400 miles but coronavirus cases have only been reported on one side.

In China, more than 80,800 people have been infected, but according to Aung San Suu Kyi, Myanmar’s civilian leader, the country has not yet seen a single confirmed case.

“Until now, no one in our country is infected with Covid-19,” said the country’s civilian leader, Aung San Suu Kyi, in a televised address on Monday.

To the country’s west, 114 coronavirus cases have been confirmed in India and five in Bangladesh. Myanmar’s southern neighbour, Thailand, has reported 114 cases.

Attempting to explain the anomaly, a spokesperson for Myanmar’s government has claimed that people’s “lifestyle and diet” protected them from the disease – stoking concerns the country is downplaying the impact of the respiratory illness.

Zaw Htay, a government spokesperson, also said the common use of cash instead of credit cards, helped curb the spread of the illness. There is no evidence to show that diet or banknotes can stop the spread of coronavirus.
https://www.theguardian.com/world/2...-zero-coronavirus-cases-claims-leader-suu-kyi

:rolleyes:
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
tässä o joku tutkimus, epidemiat ja maahanmuutto ja migrantit

There are two hotspots in the world for coronavirus infections: Wuhan, China (Hubei Province) and Italy. Both of these geographic areas were grappling with tuberculosis outbreaks prior to the eruption of the mutated COVID-19 coronavirus. Strangely, coronavirus appears to spread to the rest of the world from these hotspots via airplane travel. But the infection remains in those infected and may spread within a household, but not into the community. Other geographical outbreaks must be questioned as there are too many false positive tests to confirm COVID-19 coronavirus, which at this point in time may be nothing more than a passenger virus that accompanies tubercular infections.

In a prior report I cited the pre-coronavirus outbreak of tuberculosis in Wuhan China coupled with culling and incineration of herds of pigs infected with African swine flu that created aerosolized pig waste particles that infected humans with a Mycobacterium tuberculosis. Tuberculosis is largely a lung disease that kills 1.7 million humans annually. TB may be the origin of this deadly infection as normally coronavirus produces mild infections. Tuberculosis fills the lungs with fluid and the patient drowns in their own secretions. That is what is happening in Wuhan

Of interest, most cases (70%) of TB in the U.S. emanate from immigrants who travel to the U.S. or who are foreign born and acquired TB years ago, only for latent TB to erupt into symptomatic disease when the immune system could no longer keep it in check. Are reported cases of COVID-19 in the U.S. occult tuberculosis?

Inexplicably, there are far more cases of COVID-19 in Italy than other European countries. These cases of COVID-19 coronavirus infection occurred, like in China, in a background outburst of TB infections.

Italy’s Prime minister Matteo Salvini claims migrants have brought on this TB plague to his country. News reports dating back to September of 2018 cite Salvini’s assertion that a TB “invasion without rules or controls” has swept through Italy, carried by indigent migrants seeking asylum in his country.

At the same time, denials that migrants are spreading coronavirus throughout Italy have been aired and political criticism has been launched against Prime Minister Salvini for not being humanitarian by blocking entry to Italy by migrants. Political opponents say: “Rescued migrants have been disembarking in Italy for many years; this has not led to any major outbreaks of disease among Italians.”

But now what is to explain the exceptionally high number of COVID-19 infections in Italy compared to other European countries? Maybe it IS TB and not COVID-19.

While TB rates in Italy have generally been low, the rate of COVID-19 infection on a comparative basis is now greater in Italy than in China (97.3 cases per million in Italy, 56.1 cases per million in China)!

It is not necessarily newly arriving migrants that are carrying TB, masquerading as COVID-19 coronavirus, to Italy. TB can remain in a latent state in the human body for many years before it erupts into disease symptoms.

Examine the maps below. Italy locked down the northern half of its country first because of the high rate of COVID-19 infection. Northern Italy is the destination of most migrants to Italy.
The States in the U.S. with the highest number of COVID-19 are California, Texas, Arizona, Florida, the states where migrants cross the border. New York is another port of entry with reported cases of COVID-19. This is no coincidence. U.S. authorities may want to consider closing the southern border to the U.S. temporarily until the earth tilts back towards the sun in the Spring solstice and vitamin D levels improve among the masses. Political discourse in Italy over offering humanitarian aid to migrants from foreign lands needs to consider the health and economic consequences of such aid. At this point, both migrants and native Italians face economic disaster over allowing migrants to enter unabated in prior years.


 
Kävin tänään Hammersmithin sairaalassa tarkastuksessa (ei korona). Kaupungilla ruuhka ei ollut kadonnut mihinkään. Näkyi enemmän maskeja katukuvassa, mutta se ei ole kuitenkaan yleistä. Sairaalassa melkein kaikilla työntekijöillä oli maski ja etäisyyttä pidettiin. Ihmiset kuljevat käytävillä vältellen toisiaan ja kaikkiin pidetään väliä. Paljon on myös kauppoja ja liikkeitä auki vaikka asiakkaita ei tunnu olevan samanlailla. Poliiseja en ole nähnyt edelleenkään yhtään kappaletta.

Mihin h-vettiin luulet poliisien kadonneen? Nytkö ei ole enää terrori-iskun vaaraa vai mitä ihmettä?
 
AFP: Koronavirukseen on kuollut Euroopassa jo enemmän ihmisiä kuin Aasiassa
Jaa
Julkaistu: 14:01

Euroopassa nyt kaikkiaan 3 421 kuolonuhria, Aasiassa 3 384.

Koronavirukseen on kuollut Euroopassa yhteensä enemmän ihmisiä kuin Aasiassa, kertoo AFP. Euroopassa nyt kaikkiaan 3 421 kuolonuhria, Aasiassa 3 384.

Espanjan terveysministeriön mukaan maassa on kirjattu kuluneen vuorokauden aikana yli 2 500 uutta koronatapausta. Tämä nostaa virustartunnan varmuudella saaneiden määrän jo yli 13 700:n. Tapaukset lisääntyivät siis vuorokaudessa lähes viidenneksen.

Koronan kuolonuhrien määrä alkaa lähestyä Espanjassa jo 600:aa.

Iranissa puolestaan on kirjattu ennätysmäärä eli 147 kuollutta vuorokaudessa. Kaikkiaan tautiin on kuollut maassa jo yhteensä 1 135 ihmistä.

– Kaikki eivät tiedä tästä taudista ja outoa on, että kaikki eivät ota sitä vakavasti, sanoi apulaisterveysministeri Alireza Raisi tiedotustilaisuudessa.


–Jos ihmiset auttavat, voimme kontrolloida sitä (taudin leviämistä). Jos eivät, voitte odottaa tämän jatkuvat vielä kaksi kuukautta, Raisi kuvaili.

Iranissa ei ole vaikeasta tilanteesta huolimatta määrätty kansalaisille tiukkoja liikkumisrajoituksia monien Euroopan maiden tapaan.

 
Nytkö ei ole enää terrori-iskun vaaraa vai mitä ihmettä?

Viimeisestä iskusta on aikaa kolme viikkoa. En ole näin pitkää taukoa nähnyt sitten Irakin sodan alkamisen. Lentoasemalla viimeeksi näin passissa. Jopa Westminsterin ympäriltä olivat kaikonneet.
 
Back
Top