Epidemiat maailmalla

Onko koronavirus lähestymässä käännekohtaansa? Suomalaisprofessori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva
”Sen jälkeenkin, jos katsotaan, että leviämistä ei voida pysyvästi estää, voidaan tehdä asioita leviämisen hidastamiseksi”, zoonoosivirologian professori Olli Vapalahti sanoo.
9b4da1e59d06421e9c541066e0b4b87e.jpg

Professori Olli Vapalahden mukaan näyttää yhä todennäköisemmältä, että uudenlaisen koronaviruksen aiheuttamasta taudista on tulossa niin sanotun pandemian kaltainen ilmiö. (KUVA: TUOMAS SELÄNNE)
Elina Pikkarainen HS
Julkaistu: 25.2. 2:00 , Päivitetty: 25.2. 7:07


RAJUSTI viime päivinä useissa maissa levinneet koronavirustapaukset ovat saaneet asiantuntijat varoittamaan, että jonkinlainen käännekohta taudin etenemisessä on lähellä.

Maailman terveysjärjestön WHO:n tavoite saada uudenlaisen koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin leviäminen rajatuksi Kiinan rajojen sisäpuolelle näyttää olevan jäämässä vain haaveeksi. Viime päivien aikana tauti on levinnyt ärhäkästi muun muassa Italiassa, Iranissa ja Etelä-Koreassa. Uudet tapaukset eivät vaikuta enää olevan kytköksissä Kiinaan.

”Covid-19:n etenemisen suunnassa on ollut merkittävä käänne viimeisimpien parin päivän aikana”, totesi muun muassa professori Devi Sridhar Edinburgin yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta uutistoimisto AFP:n mukaan sunnuntaina.

Myös zoonoosivirologian eli eläimistä ihmisiin siirtyviä tauteja tutkivan tieteenalan professori Olli Vapalahti Helsingin yliopistosta uskoo, että jonkinlainen käännekohta voi olla lähellä.

”[Käännekohta on] varmasti erittäin lähellä. On hyvä muistaa, että tilanne ei ole ihan 6–0, vaan tässä on varmasti joka tapauksessa Kiinan toimenpiteiden avulla ostettu aikaa tälle. Sen jälkeenkin, jos katsotaan, että leviämistä ei voida pysyvästi estää, voidaan tehdä asioita leviämisen hidastamiseksi”, Vapalahti sanoo.

SUOMI päivitti Italiaa koskevaa matkustustiedotettaan maanantaina vain päiviä tilanteen pahenemisen jälkeen. Suomessa taudin etenemisen tilannetta seuraa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) yhteistyössä WHO:n ja Euroopan tautiviraston ECDC:n kanssa.

Lue lisää: Teneriffalle matkanneella italialaisturistilla on todettu koronavirustartunta

THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen kutsuu Italian tilannetta ensimmäisenä EU:n alueella havaittuna ryvästymänä merkittäväksi.

”Ei se tietenkään mikään hyvä merkki sen kannalta ole, että epidemian pysäyttäminen Kiinaan on ollut tavoitteena. Kyllä tässä nyt varmaankin WHO:ssakin pohditaan, että mitä tämä tarkoittaa”, Salminen sanoo.

Jo perjantaina WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus varoitti siitä, että aikaikkuna koronavirustapausten saamiseksi hallintaan on kapenemassa ja jopa sulkeutumassa.

”Meidän täytyy toimia nopeasti, ennen kuin mahdollisuus sulkeutuu kokonaan”, hän sanoi muun muassa yhdysvaltalaislehti The Washington Postin mukaan.

”Jos haaskaamme tämän mahdollisuuden, meillä on käsissämme vakava ongelma.”



MYÖS THL nosti maanantaisessa tiedotteessaan esiin sen, että Italian ryvästymät ja tartuntaketjut tarkoittavat sitä, että tilanne on muuttunut Euroopan kannalta. Myös Salmisen mukaan muutamassa maassa nähdyt laajemmat tartuntaketjut muuttavat tilannearviota.

Asiaa on tarkoitus pohtia asiantuntijatasolla jo tänään esimerkiksi Euroopan tautiviraston kanssa.

Toisaalta Salminen muistuttaa, että suurimmassa osassa maita tapaukset ovat olleet yksittäisiä tai vain pieniä tartuntaketjuja.

”Samaan aikaan on todettava, että myös tämmöisiä maita on, joissa on merkkejä laajemmasta etenemisestä”, hän sanoo esimerkiksi Koreaan ja Iraniin viitaten.

OSA asiantuntijoista on käyttänyt mahdollisesti edessä olevasta käännekohdasta termiä pandemia. Pandemiaksi eli maailmanlaajuisesti levinneeksi ja ihmisestä toiseen tarttuvaksi epidemiaksi kutsuttiin muun muassa vuosina 2009–2010 havaittua H1N1-viruksen aiheuttamaa sikainfluenssaa.

Muun muassa yhdysvaltalaiskanava CNN:n haastattelema yhdysvaltalaisen allergia- ja tartuntatautien instituutin johtaja viittasi taudin tulevaan suuntaan mahdollisena pandemiana. Immunologiaan perehtynyt Anthony Fauci arvioi kanavalle maailman olevan mahdollisen pandemian kynnyksellä.

Myös brittiläisen sanomalehden The Guardianin haastattelema lääketieteen professori Paul Hunter huomautti, että käännekohta, jonka jälkeen globaalin pandemian estäminen ei enää onnistu, vaikuttaa viimeaikaisten tapahtumien perusteella olevan yhä lähempänä.

WHO kuitenkin kertoi maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan, ettei se enää luokittele tauteja pandemioiksi samaan tapaan kuin aikaisemmin. WHO on julistanut uuden koronaviruksen aiheuttaman taudin kansainväliseksi terveysuhaksi samaan tapaan kuin polion ja ebolan.

Vapalahden mukaan mahdollisessa käännekohdassa kyse on ennen kaikkea siitä, kuinka tartuntaketjut saadaan hallintaan. Hänen mukaansa näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä, että taudista on tulossa niin sanotun pandemian kaltainen ilmiö.

”Luulen, että joka tapauksessa tämä viikko on ratkaiseva siinä, että miten ehkä näitä uusia tapauksia paljastuu ja minkä kokoisiksi uudet ryvästymät paljastuvat”, Vapalahti sanoo.

Hänen mukaansa tietyssä mielessä kyse on jo pandemiasta.

”Useammalla mantereella tämä leviää, joten tietyllä tavalla sen tyyppisestä [ilmiöstä] tässä on kyse joka tapauksessa.”

Salminen taas muistuttaa siitä, että tautia ei ole havaittu vielä aivan kaikissa maailman kolkissa, mikä kuuluu pandemian määritelmään. Toisaalta tartuntoja on havaittu aiempaa laajemmalla alueella, minkä vuoksi kansainvälistä tilannetta on käyty läpi jo maanantain aikana.

”Se, minkälaista nimitystä siitä sitten halutaan käyttää, on vähän toinen asia minun mielestäni”, Salminen sanoo.

YHTEENSÄ tapauksia on havaittu maailmanlaajuisesti jo lähes 80 000. Ylivoimaisesti suurin osa tapauksista on havaittu Kiinassa, mutta esimerkiksi Etelä-Koreassa sunnuntaihin mennessä havaituista 602 tapauksesta vain 13 oli varmuudella jäljitetty Kiinaan. Siihen mennessä sairastuneista ainakin 353 oli saanut taudin Etelä-Koreassa.



WHO:n julkaisema sunnuntainen tilanneraportti taudin etenemisestä osoittaa, että vielä esimerkiksi tammi–helmikuun vaihteessa suurin osa Kiinan ulkopuolella havaituista tapauksista oli saanut tartunnan todennäköisesti Kiinassa. Helmikuun alusta lähtien suurin osa Kiinan ulkopuolisista altistuksista on kuitenkin todennäköisesti saatu siinä maassa, missä tautia on havaittu.

JOS virustautitilanne muuttuisi pandemiaksi, kaikkein synkimpien tilannearvioiden mukaan jopa kaksi kolmasosaa ihmiskunnasta saattaisi saada tartunnan, kertoo muun muassa Washington Post.

Asiantuntijat ovat toppuutelleet paniikkia toteamalla, että vaikka sanalla pandemia on synkkä kaiku, se viittaa taudin levinneisyyteen, ei tappavuuteen. Vaikka taudin vaarallisuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, se ei ainakaan toistaiseksi vaikuta yhtä vakavalta kuin muun muassa sen sukulaistauti sars.

”On kuitenkin hyvä muistaa, että suurin osa tapauksista jopa Kiinassa on ollut lieviä”, sanoo myös THL:n Salminen.

Hän nostaa esiin sen, että Suomessa havaittu yksi tapaus ei johtanut jatkotartuntoihin.

SALMISEN mukaan tilanteen seuraamista jatketaan tiiviisti. Jo maanantaina tilannetta arvioidaan THL:ssä uudelleen Italian tilanteen vuoksi.

”Periaatteessa tämän tyyppisiin tilanteisiin on Suomessa varauduttu jo kymmeniä vuosia. Näiden parin kuukauden aikana on tehty paljon akuuttia varautumista siltä varalta, että tulisi runsaammin tapauksia myös Suomessa”, hän sanoo.

Salmisen mukaan Italiassa tehdyistä toimista ei kannata vetää suoria johtopäätöksiä Suomen osalta. Mikäli Italiaa vastaava tilanne tulisi eteen myös Suomessa, esimerkiksi Helsingissä, varautumista on Salmisen mukaan jo tehty.

”Helsingin kaltaisessa kaupungissa on toki pätevä terveydenhuolto, jossa on varautumista tehty”, Salminen sanoo.


 
YLE on korjannut eilen 24.2. julkaistua juttua "THL:n johtaja pitää Italian rajoituksia..."


Juttu ei vieläkään ole täysin paikkansa pitävä, koska se käsittelee valmiuslakipuolta aivan kuin se pitäisi erikseen säätää, mutta askel täydellisestä todellisuuspakoisuudesta selvästi reaalitodellisuuden suuntaan.

Lukijat ovat jo lukeneet jutun joten yleisöähän totuus ei enää tule suuresti tavoittamaan, mutta onhan tämäkin tyhjää parempi.

Sitten muuhun:

Steve Bannon käsittelee aihetta mielenkiintoisesti.

 
Italialaisturistilla koronavirustartunta Teneriffalla – Mediat: tuhannen ihmisen hotelli karanteenissa, hotellissa on myös suomalaisia
Italiassa on todettu jo yli 200 koronavirustartuntaa, ja seitsemän ihmistä on kuollut viruksen seurauksena.
edb36175839449f7b10b4ed6a9cccc51.jpg

Matkustajat odottivat Teneriffan eteläisellä lentoasemalla sunnuntaina, kun lentoja oli hiekkamyrskyn takia peruttu. (KUVA: DESIREE MARTIN / AFP)
AFP–STT–HS
Julkaistu: 25.2. 6:40 , Päivitetty: 25.2. 10:09


ERI mediat kertoivat tiistaina, että teneriffalaisessa hotellissa on havaittu koronavirustartunta italialaisella turistilla. Muun muassa ruotsalainen iltapäivälehti Expressen kertoi tiistaina El Español-lehden perusteella, että noin tuhannen ihmisen hotelli on laitettu karanteeniin.

TUI:n viestinnästä vahvistettiin Helsingin Sanomille, että hotellissa on kahdeksan pohjoismaalaista, joiden joukossa on myös suomalaisia.

Matkatoimisto TUI kertoi TV4 News -kanavalle, että hotellissa on ainakin kaksi ruotsalaista. Lisäksi hotellissa on Expressenin mukaan ainakin tanskalaisia.

JO aiemmin tiistaina oli uutisoitu, että italialaisella turistilla on todettu koronavirustartunta Teneriffalla. Asiasta uutisoi muun muassa italialainen La Repubblica. Uutisen on vahvistanut Kanariansaarten aluejohtaja Angel Victor Torres.

Teneriffalla tartunnan saaneen italialaismatkaajan kerrotaan olevan lääkäri alueelta, jossa virustartunnat ovat Italiassa viime päivinä levinneet. Hän on mediatietojen mukaan mahdollisesti Lombardiasta.

 
Joko tiedetään parantuneista heidän terveydentila? Jääkö tästä wuhanilaisesta jotain vaurioita?

Ehdottomalle enemmistölle sairastuneista kyse on vain "flunssasta" ja jälkivauriot sen mukaiset.

THL: "Virus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita. "

Edit: Ai niin, THL:n tiedotus on propagandaa. Koska illuminaatti ym.
 
En tiedä pitäsikö itkeä vaiko nauraa?

“What would we do? How would my government respond if this virus spread across my country?”

For the United States, the answers are especially worrying because the government has intentionally rendered itself incapable. In 2018, the Trump administration fired the government’s entire pandemic response chain of command, including the White House management infrastructure. In numerous phone calls and emails with key agencies across the U.S. government, the only consistent response I encountered was distressed confusion. If the United States still has a clear chain of command for pandemic response, the White House urgently needs to clarify what it is —not just for the public but for the government itself, which largely finds itself in the dark.

When Ebola broke out in West Africa in 2014, President Barack Obama recognized that responding to the outbreak overseas, while also protecting Americans at home, involved multiple U.S. government departments and agencies, none of which were speaking to one another. Basically, the U.S. pandemic infrastructure was an enormous orchestra full of talented, egotistical players, each jockeying for solos and fame, refusing to rehearse, and demanding higher salaries—all without a conductor. To bring order and harmony to the chaos, rein in the agency egos, and create a coherent multiagency response overseas and on the homefront, Obama anointed a former vice presidential staffer, Ronald Klain, as a sort of “epidemic czar” inside the White House, clearly stipulated the roles and budgets of various agencies, and placed incident commanders in charge in each Ebola-hit country and inside the United States. The orchestra may have still had its off-key instruments, but it played the same tune.

Building on the Ebola experience, the Obama administration set up a permanent epidemic monitoring and command group inside the White House National Security Council (NSC) and another in the Department of Homeland Security (DHS)—both of which followed the scientific and public health leads of the National Institutes of Health (NIH) and the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) and the diplomatic advice of the State Department.

On the domestic front, the real business of assuring public health and safety is a local matter, executed by state, county, and city departments that operate under a mosaic of laws and regulations that vary jurisdiction by jurisdiction. Some massive cities, such as New York City or Boston, have large budgets, clear regulations, and epidemic experiences that have left deep benches of medical and public health talent. But much of the United States is less fortunate on the local level, struggling with underfunded agencies, understaffing, and no genuine epidemic experience. Large and small, America’s localities rely in times of public health crisis on the federal government.

Bureaucracy matters. Without it, there’s nothing to coherently manage an alphabet soup of agencies housed in departments ranging from Defense to Commerce, Homeland Security to Health and Human Services (HHS).

But that’s all gone now.
 
Italialaisturistilla koronavirustartunta Teneriffalla – Mediat: tuhannen ihmisen hotelli karanteenissa, hotellissa on myös suomalaisia
Italiassa on todettu jo yli 200 koronavirustartuntaa, ja seitsemän ihmistä on kuollut viruksen seurauksena.
edb36175839449f7b10b4ed6a9cccc51.jpg

Matkustajat odottivat Teneriffan eteläisellä lentoasemalla sunnuntaina, kun lentoja oli hiekkamyrskyn takia peruttu. (KUVA: DESIREE MARTIN / AFP)
AFP–STT–HS
Julkaistu: 25.2. 6:40 , Päivitetty: 25.2. 10:09
Tuolla samaisella kentällä odotettiin koneeseen pääsyä viime perjantaina. Livahdettiin kotiin viime hetkillä. Sen jälkeen siellä on iskenyt hiekkamyrsky ja virusepidemiakin tuloillaan. Mitähän seuraavaksi vuorossa? o_O
 
Koronavirus jatkaa leviämistä: Itävalta ja Kroatia totesivat ensimmäiset tautitapaukset, Iranin apulaisterveysministeri sai tartunnan
Eniten tartuntoja on todettu Italiassa, jossa oli tiistaipäivään mennessä todettu jo yli 260 tartuntaa.
3f334aff210e4295a446e51fefb40332.jpg

Ihmiset käyttivät hengityssuojaimia kulkiessaan Milanossa tiistaina. (KUVA: CLAUDIO FURLAN / LAPRESSE)
HS–STT–AFP
Julkaistu: 25.2. 14:56 , Päivitetty: 25.2. 15:31


UUDENTYYPPINEN koronavirus jatkaa leviämistään Euroopassa.

Eniten tartuntoja on todettu Italiassa, jossa oli tiistaipäivään mennessä todettu jo yli 260 tartuntaa. Seitsemän ihmistä on kuollut viruksen seurauksena.

Italia kertoi tiistaina vahvistaneensa yhden koronatapauksen myös Sisiliasta ja kaksi Toscanasta, joista toinen Firenzessä. Sisiliassa kyseessä oli Lombardian alueelta saapunut turisti.

Italialaisella turistilla todettiin koronavirustartunta myös Teneriffalla, minkä seurauksena kokonainen hotelli pantiin karanteeniin. Hotellissa on myös suomalaismatkailijoita.


Lue lisää: Suomalaismies kertoo tilanteesta koronaviruksen eristämässä hotellissa Teneriffalla: ”Oven alta oli tullut ilmoitus, että hotelli on suljettu”

Myös Itävallassa todettiin tiistaina maan ensimmäiset koronavirustapaukset. Kahdella italialaisella todettiin virustartunta Tirolissa. Niinikään Kroatiassa ib todettu ensimmäinen tartunta.

Lue lisää: Onko koronavirus lähestymässä käännekohtaansa? Suomalaisprofessori uskoo tämän viikon olevan ratkaiseva

ITALIASSA maan pääministeri Giuseppi Conte vihjasi maanantaina, että Lombardian alueen sairaalan virheellinen toiminta on saattanut vaikuttaa taudin nopeaan leviämiseen alueella, kertoo uutistoimisto Reuters. Vihjailuihin reagoitiin vihaisesti.

 
Joko tiedetään parantuneista heidän terveydentila? Jääkö tästä wuhanilaisesta jotain vaurioita?
Ilmeisesti munuaiset ja kivekset menee epäkuntoon osalla. Lähteen luotettavuudesta en osaa sanoa mitään, tuli vain tällainen vastaan netissä.
In December 2019 and January 2020, novel coronavirus (2019-nCoV) - infected pneumonia (NCIP) occurred in Wuhan, and has already posed a serious threat to public health. ACE2 (Angiotensin Converting Enzyme 2) has been shown to be one of the major receptors that mediate the entry of 2019-nCoV into human cells, which also happens in severe acute respiratory syndrome coronavirus (SARS). Several researches have indicated that some patients have abnormal renal function or even kidney damage in addition to injury in respiratory system, and the related mechanism is unknown. This arouses our interest in whether coronavirus infection will affect the urinary and male reproductive systems. Here in this study, we used the online datasets to analyze ACE2 expression in different human organs. The results indicate that ACE2 highly expresses in renal tubular cells, Leydig cells and cells in seminiferous ducts in testis. Therefore, virus might directly bind to such ACE2 positive cells and damage the kidney and testicular tissue of patients. Our results indicate that renal function evaluation and special care should be performed in 2019-nCoV patients during clinical work, because of the kidney damage caused by virus and antiviral drugs with certain renal toxicity. In addition, due to the potential pathogenicity of the virus to testicular tissues, clinicians should pay attention to the risk of testicular lesions in patients during hospitalization and later clinical follow-up, especially the assessment and appropriate intervention in young patients' fertility.
 

Iranin apulaisterveysministeri saanut tartunnan. Hetkeä aijemmin vähetteli tartuntojen laajuutta. Ironista...

Kaikki luotettavuudesta edes näköetäisyydellä oleva tieto tuntuu viittaavan siihen suuntaan, että tilanne Iranissa on todella paha ja pahenemassa.

Virallisen totuuden ja todellisuuden suhde toisiinsa on Iranissa sitä luokkaa, että siitä tulee varmaan kohta maailman ensimmäinen maa, jossa tautiin kuolleiden määrä ylittää kumuloituvan tartunnan saaneiden määrän.

Maailmanlaajuiset luvut ovat kuolleisuuden suhteen menneet nyt yli sen, mitä minä aiemmin väitin virallisia lukuja oikeammaksi luvuksi. Minun väitteeni oli 3.1%. Virallinen kuoleisuus oli silloin pari prossaa. Tämän hetken virallisista luvuista 2 704 kuollutta ja 80 289 tartunnan saanutta (kumuloituva luku) saadaan kuolleisuusprossaksi 3.4%.

Etiopiasta tai muista ns. mustan Afrikan maista ei vieläkään tule sellaista tietoa, jota voisi pitää luotettavana. Tai tulee. "Ei ole testauskeinoja."
 
Ilmestyskirjan ensimmäinen ratsastaja lähtenyt liikkeelle.....

Tiettyä samankaltaisuutta kieltämättä on olemassa jos pöpö leviää kunnolla.

Pitää koko ajan muistaa, että isossa epidemiassa itse tauti aiheuttaa osan kuolemista ja vammautumisista ja seurannaisilmiöt aiheuttavat lisää.
 
Tuolla samaisella kentällä odotettiin koneeseen pääsyä viime perjantaina. Livahdettiin kotiin viime hetkillä. Sen jälkeen siellä on iskenyt hiekkamyrsky ja virusepidemiakin tuloillaan. Mitähän seuraavaksi vuorossa? o_O
Veikkaan heinäsirkkoja tai tulvaa... :)
 
Itsellä viimeviikolla oli pirullinen flunssa päällä. Kesti 10vrk ja aiheutti todella voimakkaan yskän, limaisuutta, kuumeen ja poskiontelot kipeytyivät. Alkoi kurkkukivulla, mikä meni pois ja seuraavana päivänä iski pöpö.

Lääkäri kuunteli 5vrk kohalla keuhkot ja ultrasi poskiontelot. Nousi epäilys keuhkokuumeesta ja pikana keuhkokuvaan ja laajoihin labratesteihin. Missä otettiin testejä nenän sisältä ja verestä.

Tulehdusarvot koholla, labratesteissä ei löydetty mitään pöpöä tai ei ollut mikään siis testatuista. Testattiin kaikki jylläävät ja yleisimmät. Tosin eipä teatattu Koronaa.

Tarkennuksena että en sitä epäillyt vaikka ihan kunnolla olinkin kipeä.

Tosin näin jälkikäteen mietittynä edellytykset sille oli, ollut tekemissä paljon eri ulkomaalaisten kanssa ahtaissa tiloissa ja oireet samat. Tosin myös samat kuin influenssassa. Mikä se ei kuitenkaan testien mukaan ollut.

Mitä jäin asiasta miettimään niin kauankohan tuollainen pöpö suomessa saisi jyllätä ennenkuin joku asiaan edes havahtuisi. Näin ilmeisesti käynnyt Italiassa, kun ensimmäin joutui teholle ja syyllistä ei keksitty niin joku piruuttaan testasi coronan ja kas kummaa, sehän se. Sen jälkeen tapauksia ilmennyt kuin sieniä sateella ja tauti on ilmeisesti kerennyt pyörimään tovin ennekuin se huomattiin.

"Tuntematon taudin aiheuttaja" Lääkärin mukaan
 
Viimeksi muokattu:
Ehdottomalle enemmistölle sairastuneista kyse on vain "flunssasta" ja jälkivauriot sen mukaiset.

THL: "Virus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Osa tartunnan saaneista voi myös saada keuhkokuumeen. Suurin osa sairastuneista saa kuitenkin vain lieviä oireita. "
Ja ehdottomalle enemmistölle riskiryhmän kuuluvista Covid19 tarkoittaa varma kuolema? Kun ei ole rokotusta, niin sairastetaan pahimman kaavan mukaan.
 
Tulehdusarvot koholla, labratesteissä ei löydetty mitään pöpöä tai ei ollut mikään siis testatuista. Testattiin kaikki jylläävät ja yleisimmät. Tosin eipä teatattu Koronaa.
Korona testata, mikä turhia..kallista :eek: :poop:
ihmisestä voi ottaa kymmenen muita testeja, jotka ovat korona testia kallimmat, mutta tulee. aaah, niin tuttu ja turvallinen olo - melkein ihan kun ei sitä ole.

Aika idiottimaista menoa.
 
Back
Top