Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ei tainnut onnistua? Aikuinen villisika ei ole helppo eikä vaaraton rasti sudellekaan, äkkiä on saalistajan suolet kedolla.Susi haluaa sikapaistia.
Saattaisi tuota joskus kokeilla, mutta enpä tiedä, mikä variskannan on meillä romauttanut. Korppeja näkee paljon useammin kuin variksia.Harrastaako kukaan variksien ampumista huuhkajan kuvalta?
Kerran tullut kaverin kuvalla pyydettyä. Maalla missä variksia ja naakkoja on oikeasti riesaksi asti.Harrastaako kukaan variksien ampumista huuhkajan kuvalta?
Melko vilkkaasti liikennöity autotie pellon toisella laidalla eikä näytä susien saalistusta haittaavan. Aika lähellä ihmisiä liikkuvat.Susi haluaa sikapaistia.
Amen. Noita on oikeasti aivan riesaksi asti samoin kuin valkoposkihanhia.Peurakanta on kyllä niin voimakas, että sen osalta alueellinen pyyntiluvasta vapauttaminen ja valtion rahastus kaatoluvilla saisi loppua.
Höh, mitäs siinä jutussa kitistään UKK-reitin kunnosta? Suo on suota ja sitä koilliskulmilta löytyy. Maastoeteneminen on oma lajinsa ja sitä varten kannattaa pistää sopivat kamppeet päälle. Alueen matkailukeskeisimmillä paikoilla on majoittumista varten hyviä yöpymispaikkoja eli retkitupia.Tässäpä positiivinen tarina vaelluksesta, jospa saataisiin Suomeen yhtäjaksoinen vaellusreitti etelästä pohjoiseen, viittoineen ja laavuineen/ nuotiopaikkoineen. Kuntatason yhteistyö koko matkalla, yhdessä Metsähallituksen ja metsänomistajien kanssa, olisi tämän luomisessa rautaa.
Toi aloitus/ lopetus Haminaan ja reitin yleinen itäisyys on myös kiinnostava, ja mielestäni hyvä valinta sekä vesihuollollisesti, maisemallisesti että kulttuurillisesti.
Hurjia päivämatkoja tulee tälle lehtijutun pitkän matkan miehelle, 51km ja päivä tais olla nro. 10.? Täysin mahdollista tietenkin, tosin saa olla aika hyvää kuntopohjaa alla, polunpohjasta puhumattakaan, ja niinkuin kaveri totesi, tauot ovat tärkeimpiä.
Jälkimmäiselle toteamukselle lämmin aamen Norjasta .
Tommi, 48, vaeltaa Suomen päästä päähän – syö huoltoasemilla ja pyytää vettä vastaantulijoilta
Tommi Lahtonen haluaa luoda vaellusreitin, jollaista ei ole aiemmin ollut.www.iltalehti.fi
Hätähousu! Eihän toi kaveri ole sinne asti vielä edes kerennyt, lähimaillekaan... käsittääkseni kitisi aikansa kuluksi kaakonkulman maastoista, joista meillä on monellakin kokemusta, ja ne on perseellisiksi todettuja, varsinkin 1:50 000 SA-kartalla .Höh, mitäs siinä jutussa kitistään UKK-reitin kunnosta? Suo on suota ja sitä koilliskulmilta löytyy. Maastoeteneminen on oma lajinsa ja sitä varten kannattaa pistää sopivat kamppeet päälle. Alueen matkailukeskeisimmillä paikoilla on majoittumista varten hyviä yöpymispaikkoja eli retkitupia.
Olen vuosikymmeniä sitten muuten kotiseudullani vaaramaisemissa UKK -reittiä alun perin rakennettaessa raivannut ja merkinnyt sitä. Tunnustan, etten aiemmin viikolla käydessäni noilla tienoilla käynyt tarkistamassa reitin nykykuntoa sen eri kohdissa. Jotkut opasteet olivat metsäautotien vieressä jääneet osin vesakon peittoon, joten ainakin pieni parsiminen olisi paikallaan. Paikkoja ei välttämättä tunne samaksi kun puusto on kasvanut jonkin verran 80-luvun ajoista. Myös ne lukuisat aikanaan istuttamani puut.
On komeat maisemat kuitenkin. Muuten tuo norjalainen haikkaaminen kuullostaa eritrealaiselta vastaavalta, lukuunottamatta polttavaa Arskaa, 2400 metrin korkeutta ja jatkuvaa kenkiä repivää terävää kivikkoa. Satasen Salomonit olivat valmiit puolessa vuodessa ja vain sunnuntaisin käytiin neljän-viiden tunnin vetoja marssimassa. Kolmen litran vesipussi Haglöfsissä, muut eväät miestä myöden (Leningradin 64-vuotiaalla Sergeillä oli aina Punalaivaston retkisetissä mitä nyt vanhan liiton ydinfyysikko-venäläisellä oli. Itse raahasin aina pari Heinekeniä berjoskasta/uros sun muuta hedelmää, italialaisilta sitten salamit sun muut leikkeleet). Kolmisen tuntia up n' down, kunnon evästauko ja viimeinen pätkä veljellisesti mm. Raatteentiestä keskustellen. "Pjurukumi, pjurukumi" osasi Sergei sanoa ja Järvisen sukset omasi. Kävi metsällä Pervomaiskojessa (jonka korjasin aina Kivennavaksi) ja Sergei sen silti aina Pervomaiskojeksi tietenkin mainitsi.Hätähousu! Eihän toi kaveri ole sinne asti vielä edes kerennyt, lähimaillekaan... käsittääkseni kitisi aikansa kuluksi kaakonkulman maastoista, joista meillä on monellakin kokemusta, ja ne on perseellisiksi todettuja, varsinkin 1:50 000 SA-kartalla .
Uskon että viitoitus paranee kun mennään pohjoiseen, ja ennen kaikkea ihmisten ja eläintenkin historialliset vaellusreitit ovat selkeämpiä, kun korkeuseroja alkaa olla, ja isompia vesistöjä tietty.
Tuolla kaakkois-Suomessa ei ole oikein kumpaakaan, varsinkaan Kymenlaakson itäpuolella. Mutta noi 50km+ päivät on aika miehekkäitä, pakko olla aika hyvää polkua alla ei noi muuten ole mahdollisia kilometrimääriä. Ja alle kymmenen kiloa repussa, ja kevyet jalkineet jotka toimii kevyellä kuormalla - Salomonin GTX-vaelluskengät on 475 grammaa kipale, niillä pystyy. Mut jos on 20kg rinkassa ja kivinen/ juurakkoinen polku, niin liian pehmeät pohjat, eikä enää kovin hauskasti pysty.
Mielenkiintoinen projekti, jota mielelläni seuraan, ja voisin harkita itsekin. Nää vuorten tramppaamiset Norjassa ylös alas on suomalaiselle reserviläiselle loppujen lopuksi melko hermoille käypää hommaa, koska minkä taakseen jättää sen edestään löytää, välittömästi, eli joko ylämäki muuttuu raastavaksi jyrkänteeksi tai päin vastoin. Väärä maajoukkue Fremenille. Kaipaan metsää ja tasamaata! Täällä on loppujen lopuksi ihan vitun jyrkkää, se käy kyrsimään vähitellen... ok kuva on lännestä Geiranger-vuonolta, ja noi maisemat on isompia, mutta Oslon alueellakin on sitä jatkuvaa sahausta 100-200 metriä vertikaalia, varsinkin itä-länsi -suunnassa. Tuolla ainakin päivän eräilyprojekti on aika selvä, mutta Østmarkan skuugessa Oslosta itään ei niin aina ole, ainakaan turistille, vaikka olis kartta, kompassi, vesipullo ja halinalle mukana .
Mitä en ole... RUK K202, koulun suunnistuskilpailun 8. sija. Rehellisyyden nimissä, kisan voittaja paineli meikäläisestä ohi jollain alkurasteilla, tunnistin kaverin koska oli samassa joukkueessa pyssylinjalla, ja meille oli hehkutettu että hän on SM-kakkonen. Joten peesasin häntä... omin avuin olisin ollut viidenkympin joukossa, ehkä... ja sekin vaan koska juoksukunto oli kohdillaan... mutta kyllä noi SM-tason heput on aika hyviä kirittäjiä, saapi meinaan kiriä jos haluu matkassa roikkua, edes vähän aikaa! Enkä edes joutunut suunnistamaan, kun joka rastilla tiesin missä nyt ollaan, jos vielä näkö pelas.
Noi menee jotain 3800+ Cooper/ VO2_max -vauhtia meinaan tolla tasolla, ja siinä kyydissä rupee vähän kaikki tilttaamaan jossain vaiheessa. Huomattavasti ennen maalia, jonne nyt sentään löysin itsekin oksentamaan.
Urheilu avartaa sielua ja nielua välillä.
Juu on aika vanhaa tämä vuoristo täällä Norjassa päin, verrattuna Alppeihin tai varsinkin Karakoramiin tai Himalaijaan jotka ovat hyvin nuoria geologisessa jatkumossa...On komeat maisemat kuitenkin. Muuten tuo norjalainen haikkaaminen kuullostaa eritrealaiselta vastaavalta, lukuunottamatta polttavaa Arskaa, 2400 metrin korkeutta ja jatkuvaa kenkiä repivää terävää kivikkoa. Satasen Salomonit olivat valmiit puolessa vuodessa ja vain sunnuntaisin käytiin neljän-viiden tunnin vetoja marssimassa. Kolmen litran vesipussi Haglöfsissä, muut eväät miestä myöden (Leningradin 64-vuotiaalla Sergeillä oli aina Punalaivaston retkisetissä mitä nyt vanhan liiton ydinfyysikko-venäläisellä oli. Itse raahasin aina pari Heinekeniä berjoskasta/uros sun muuta hedelmää, italialaisilta sitten salamit sun muut leikkeleet). Kolmisen tuntia up n' down, kunnon evästauko ja viimeinen pätkä veljellisesti mm. Raatteentiestä keskustellen. "Pjurukumi, pjurukumi" osasi Sergei sanoa ja Järvisen sukset omasi. Kävi metsällä Pervomaiskojessa (jonka korjasin aina Kivennavaksi) ja Sergei sen silti aina Pervomaiskojeksi tietenkin mainitsi.