Laittakaapa tähän vinkkejä ja kokemuksia sellaisesta asiasta, mitä ei yhdelläkään erävideolla juutuupissa tai eräoppaissa ym näe, eli niinkin epäseksikäs aihe kun .....tiskaus; ruokavälineiden puhtaanapito.
Olen jotenkin fiksoitunut aiheeseen, sehän ei ole mikään helppo. Miettikääpä nyt:
Ole tulilla. Valmista ruoka, pakki/Trangia. Nyt vielä helppoa... Noo sitten, syö, vieläkin helppoa....Katso keittokattilaan sitä saatanan sotkua. Teepä riisipohjainen ape, syö ja anna olla kuivana tunti. Jollet kanna mukana TNT-palaa, et saa sitä helposti puhtaaksi. Tai aamulla kaurapuuro.
Okei, sitten uudet vedet lämpiämään, kylmällähän ei rasva lähde. Onhan mukana harja ja Fairy? Kuumenna uudet vedet ja tiskaa. Huuhteluvedet vielä, toivottavasti syöt siis veden äärellä, jos talvi sulattele kaikki edellämainittu lumesta. Jos et ole veden äärellä, toivottavasti kannat mukana 10L vettä näihin sempaloihin 2 krt/vrk (lämmin ateria).
ELi miten hoidatte nämä erällä? Näin miettien saatanan työlästä...
Oiotaan vähän: ota mukaasi lisää vain vesi-pusseja, ihanaa! Noh, ole esim. 4 vrk. Reisussa, nuo pussithan ei pala vaanjättävät jälkeensä jotain foliopaskaa. Poltatko vai vietkö kunnon erämiehenä kaikki roskat pois edellyttäen että et kanna haisevaa, kerran syötyä ruokapusseja mukanasi 4 vrk repunpohjalla. Ainiin, tämän ruokapussinhan voi pestä toki puhtaaksi ja sitten kantaa mukana toki puhdas roska! Tee vain yllämainutut tiskausoperatisoonit.
Onko tämä oikeasti näin vaikeaa vai onko vika minussa?