Eränkäynti

Sissiajoilta jäi mieleen, että tervaksia poltettaessa ei kipinäverkkoa käytetty, ja piti valmistaa nuohousväline; vapa, jonka päässä roikkui kivi viiksilangan päässä. Kipinävahti joutui sillä kolistelemaan röörin auki muutaman kerran yössä.
Olen 99,9% varma, että ainakin meidän kouluttaja Jpr.ssä opetti tervaksien polton sissikamiinassa kantapään kautta, ihan piruillakseen. No meni oppi kerrasta perille.

Tuskin se olisi itse nukkunut puun alla teltan vieressä, jos ei olisi tietänyt mitä tapahtuu.

Kiväärilinjalla olin, mutta retkeilyä myös opetettiin sissileirin nimellä aukissa. 😀

Sissikamiina vaatii hyvilläkin puilla jotakin käsitystä kuinka tulta pidetään yllä.
En halua edes ajatella mitä tämän päivän nuorison taso on.
Ei raketti tiedettä, mutta osata pitää.
 
Ostin itselleni astian jossa kuljettaa mukana kahvipapuja. Sain idean muualta ja kenties täälläkin joku innostuu ajatuksesta.
Eli Klean Kanteen 350ml ns tuttipullo-malli.
klean-kanteen-kid-kanteen-350ml.jpg


Korkin vaihdoin tällaiseen:
klean-kanteen-all-stainless-loop-cap-classic-korkki.jpg


Tuohon pulloon mahtuu papuja noin 5 kertaan kun tekee puoli litraa kerrallaan.
 
Viimeksi muokattu:
Keneltä nyt pitäisi ottaa pallit pois?
3 reservaatin miestä vastaan joukko vaeltajia varaustuvalla.
Tämä asia tulee käsitelväksi Rovaniemellä.
Kartassa on varaustuvan sijainti, josta ei ole pitkä matkaa Norjaan.
Taitaa olla yksi Suomen suosituimpia vaellusreittejä, joka johtaa Haltille. Tähän aikaa tupa on ollut varmaan täynnä ja siinä on saattanut olla telttojakin.
Varaustupa on 10 hengelle ja siihen pitää saada avain.
 
Tässä kuva vieraskirjasta jossa kuvaillaan mitä tapahtui:

Käsiala vaihtui, kuskien humalatilan kuvaus säilyi... varmasti pelottava tilanne. Mutta tuossa ei kyllä täyty tolla puheella laittoman uhkauksen tunnusmerkistö, eikä edes tankojuopumuksen, koska on vain todistajien lausuntoja "vaikutti" jne.
Ei puhallus- tai verinäytettä.
Lonkalta väittäisin että ensimmäinen kirjoittaja on nainen, ja toinen on mies.
Molemmat syntyperäisiä suomalaisia, tietty. Ei partitiivi-virheitä. Osaako kukaan veikata mieskirjoittajan paikkakuntalaisuutta, ei ole Espoosta ainakaan?
"Ukkeli", "kerennyt", "mönkkäri". Missä kirjoitetaan tuollaista pienen stressin alla?

Asia kiinnostaa minua retkeilijänä :).
 
Viimeksi muokattu:
Tuliliemi sopii hyvin reservaatin asukkaille, muuten paitsi annostelu on väärä!

Todistajia löytyy aivan riittävästi. Siellä on varmasti ollut 10-20 henkeä paikalla.
”Tupa oli siisti ja mukava, muut retkeilijät autiotuvan puolella ja teltoissa rauhallisia”.
Tuo on niin vakava tapaus että poliisin on tutkittava se täysin pohjia myöten.
Piirit ovat niin pienet että paikalliset tietävät kyllä ketkä ovat olleet asialla.
Ajolupaa ei tuonne ole muilla kuin paikallisilla.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on että olivat ottaneet puita liiteristä mukaansa. Käytännössä se tarkoittaa että heillä on porokämppä jossain lähettyvillä.

Kaksi eri kirjoittajaa puhuu kivääristä. Jos nyt pienriistaa kuten jänistä ja riekkoa ampuisin niin se olisi haulikko.
Kiväärin yhdistäisin hirven metsästykseen, mutta eikös nuo ole tähän aikaan aivan turhan karua maastoa olla hirvimetsällä?
Räkkäaikana hirviä näkyy korkeallakin, mutta eivät ne sinne laiduntamaan tule. Entä kiimavaellus?

Siellä paljon niitäkin eläimiä ammutaan joita ei lain mukaan pitäisi.
Kuten tästä taidonnäytteen kuvauksesta voitte päätellä niin liipasin on herkällä.

Onkos tämä nyt sitten sitä Mikko Kärnän toitottamaa ”meno on äitynyt täysin villiksi”? Tosin hän syyttää siitä kauniais- ja helsinkiläisiä.
Mielenkiintoista että tästä tapauksesta Mikko ei twiittaa vaikka hän on toiminut juurikin Enontekiön kunnanjohtajana.
 
Kaksi eri kirjoittajaa puhuu kivääristä. Jos nyt pienriistaa kuten jänistä ja riekkoa ampuisin niin se olisi haulikko.
Kiväärin yhdistäisin hirven metsästykseen, mutta eikös nuo ole tähän aikaan aivan turhan karua maastoa olla hirvimetsällä?
Räkkäaikana hirviä näkyy korkeallakin, mutta eivät ne sinne laiduntamaan tule. Entä kiimavaellus?
No se kivääri pitää olla mukana josko vaikka tulis tilaisuus ampua jonku koira. Duh. :rolleyes:;)
 
Tuli mieleen vitsi kun lapin asukki pyytää kaveriaan "lähdetääks käymään juomaan vähän viinaksia?" Kaverin vastatessa "ei huvita yhtään dokata eikä tuo puolisokaan oikein tykkää". Kysyy uudestaan: "No lähde ees viikoks?"
 
Yön nukuttuani tein ns ”reality check”iä. Varaustuvan vieraskirja vaikuttaa autenttiselta, mutta ilman muuta tietoa sekään ei ole täysin varmaa.

Rikosilmoitus on tehty muutama viikkoa tapahtuman jälkeen. Tekijä on saattanut tehdä jopa sen vain tuon vieraskirjan kirjoituksen perusteella.
Kirjoituksessa sanatarkasti sanotaan ”Neljän miehen telttakunta pakkasivat kamansa ja lähtivät etsimään kenttää jotta voivat soittaa ja ilmoittaa häkeen/Poliisille”.

Tässä on pieni ristiriita. Periaatteessa poliisin/hätäkeskuksen olisi pitänyt tietää tapauksesta jo aikaa sitten ennen rikosilmoituksen tekoa.
On käynyt joko niin että telttakunta ei ole soittanut hätäkeskukseen/poliisille tai sitten poliisi/häke on jättänyt asian sikseen.
Lappilaisten hätäsoitot menevät kai Ouluun?
Nämä ovat niin pieniä ympyröitä että varmasti tiedetään mitä on tapahtunut. Eri asia on sitten miten se etenee muodollisesti.
Onko tässä kysymys aisianomistajarikoksesta vaiko virallisen syytteen tapauksesta?

Vieraskirjan kertomuksessa lukee Jussi & Katja Helsingistä. Nimet viittaavaat kypsempään ikään varttuneesta pariskunnasta kuten myös teksti.
Kirjoituksen tyylistä voisin veikata läntistä Suomea. Siinä kerrotaan niin kuin asia on ja ”värittämättä”.

Tämä on tapahtunut 6.9 ja uutinen on julkaistu 4.10.

P.S Tässä on haastateltu vaeltajaa, joka oli ottanut sen kuvan Kuonjarjoen vieraskirjan kirjoituksesta 7.9.
 
Viimeksi muokattu:
Tapahtunut kaksi valkohäntäkauriin salakaatoa 3-4.10 yöllä Loimaan Orisuolla.
Paikka on Pori-Helsinkitien pohjoispuolella. Yöaikaan varmastikin tarvitaan infrapunatähtäin?
On se perhana vaan niin jännää puuhaa! Eikä mitenkään vaikeaa kun peurat tulevat pelloille laiduntamaan kuten hirvetkin.

Tässä on omittu kiinalaista kulttuuria!
Tapauksesta voisi veistellä mitä mielikuvituksellisempia tarinoita. Siksi olisi hyvä saada vahvistus nuotiolta löytyneen eläimen lajiin ja mahdollisesti jopa rotuun.
 
Tässä on omittu kiinalaista kulttuuria!
Tapauksesta voisi veistellä mitä mielikuvituksellisempia tarinoita. Siksi olisi hyvä saada vahvistus nuotiolta löytyneen eläimen lajiin ja mahdollisesti jopa rotuun.

Suomen metsissä on runsaasti aasialaisia marjastajia syksyisin kesäisin. Koira ei ole heille suinkaan mikään muu kuin juokseva hampurilainen. Aasialainen retkikeittiö maastossa on livenä nähtynä kyllä voimaannuttava ja saa veden nousemaan kielelle, siinä unohtuu karjalanpaisti ja perulalaatikko.....:cool: Ompa siinä vähällä, etteikö tule omittua heikäläistä ruokakulttuuria saman tien. Mitäpä onkaan perinteinen tosi ikävä leirikyrsä a la HK? Jos sitä vertaa siihen, että saa nuolla sormistaan telkän suolia tai upottaa kouransa sorkkaeläimen sisälmyskasaan? Nam nam. Vain puritaaniset pidäkkeet voivat estää siirtymästästä ja omimasta uudenlaista lähestymistapaa itsensä leiriruokintaan. Ja tietoisuus siitä, että kulttuurinen omiminen on niin väärin.:)
 
Yöllä kunnon lorinat, sitten kusitihkua tuulen kera koko päivän. Hienoa, tätä seuraavat kuusi kuukautta.

pcv85klc_1.jpg

Sveitsiläisiin varsikenkiin olen kyllä tykästynyt aika tavalla. Kaikki saumat tiivisti vedetty (suurimpia ongelmia nykykenkien kanssa) ja kosteus tulee verrattain hitaasti läpi, eikä ekana saumakohdista.
Pohjan materiaalista en ole edelleenkään varma, että onko kumia vai polyuretaania, mutta eivät ole ainakaan vielä murentuneet (2012 valmistetut) ja jäykähköön pohjaan kun on tottunut, niin kaikki 'rullaavan' lötköt pohjat tuntuu aivan hirveiltä kävellä.

Märillä kallioilla pito on hyvä kenkien ns. kommandokuvioisella pohjalla ja myöskin sammaleisilla, mutta märät lehtikerääntymät ja juuret ovat aivan tappoliukkaita.

Hyvää syksyä!

otgmxo5b_a.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kevättalvella taustalta toistuvasti kuultua:
"Nämä rimpulasukset on tehty semmoisille kaupunkiladuille! Ei näillä pääse täällä hangessa mihinkään! Pitää saada oikeat metsäsukset, kuten sinullakin!"

Totesin lopulta, että ostan ne metsäsukset, jos niille vielä tulevana talvena on tarvetta. Ajattelin, että varmaan unohtuu, mutta mitä sitä paskaa...

"Minä olen jo heinäkuusta lähtien muistuttanut niistä metsäsuksista. Voisiko ne lopultakin hommata, ennenkuin lumet tulee?"

Voi vittu.

https://varuste.net/p76571/peltonen-metsä-skin-pitokarvapohja ja https://varuste.net/p113979/oac-ea-2-0-siteet

No, noilla se hiihtää ainakin kymmenen vuotta. On niitä varmaan huonompaankin rajoja pantu.

Edit.
Toivottavasti se ei kuule koskaan ahkiosta tai oikeasta maastoautosta...
 
Valtion mailla lauantaina. Keskityin lähinnä pyihin. Teeri lähti jaloista ja 2 pyytä näin mutta ei puhettakaan että olisin ehtinyt ampumaan. Vituttaa nyt, pitäs jotenkin onnistua saamaan linnut ampumaetäisyydelle puuhun, vähän kun manulle illallinen mutta kun ei saa. Pillua onneksi sain kun olin avovaimolla majoittuneena.
IMG_20211016_092100.jpg
 
Valtion mailla lauantaina. Keskityin lähinnä pyihin. Teeri lähti jaloista ja 2 pyytä näin mutta ei puhettakaan että olisin ehtinyt ampumaan. Vituttaa nyt, pitäs jotenkin onnistua saamaan linnut ampumaetäisyydelle puuhun, vähän kun manulle illallinen mutta kun ei saa. Pillua onneksi sain kun olin avovaimolla majoittuneena.
Katso liite: 53575
No, ei se sitten lykyn korjaamisesta jäänyt kiinni.:).

Pyypilliä ei sattunut mukaan? Se on aika varma konsti, malttaa vartin istuskella paikallaan ja pillitellä, melko varmasti tulee pyy pillille. Saattaa hiippailla pillille maatakin pitkin tai pyrähtää lähelle puuhun.
 
Jep eli pillillä koittelin. Oli helkkarin tuulinen sää, sanoisin että jopa myrskyinen. Sain pyyn eräässä paikassa vastailemaan viheltelyyni mutta sitten tuo koiran perhana jonka otin mukaan samaan liikuntaa, elelee vanhoja päiviään nyt, tuli juuri kun olin pyyhyn saanut keskusteluyhteyden. Taisi pyy koirasta hieman pelästyä ja lopetti viheltelyn.
 
Back
Top