Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

EU hybridivaikuttamisen kohteena

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja vlad, 20.01.2016.

 1. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,691
  Tykkäykset:
  27,714
  Pisteet:
  1,286
  Jos haluaisit horjuttaa EU:ta mutta et uskaltaisi haastaa Natoa, mitäpä tekisit?

  [​IMG]
   
  J0h1F, Teräsmies, jurppi ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016110122547870_ul.shtml

   
  Lone Soldier, Coffee Man ja MeriTJ tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,074
  Tykkäykset:
  3,382
  Pisteet:
  636
  Nämä ovat tärkeitä pointteja...

  - Venäjä tuntuu määrittelevän itsensä lännen vastustuksen kautta ja toimii sen mukaisesti. Se on nähtävissä Venäjän toimissa Ukrainassa ja Syyriassa, hän arvioi.

  Parker sanoo Venäjän tuottavan erittäin aktiivisilla toimillaan jatkuvan kyberuhkan.

  - Venäjä on ollut piilossa oleva uhka vuosikymmeniä. Mikä tekee tästä hetkestä poikkeavan, on keinojen aiempaa suurempi määrä, Parker lisäsi.

  Parker näyttää tukevan kommenteillaan myös Yhdysvaltain tiedustelupalveluiden syytöksiä siitä, että Venäjä on pyrkinyt sekaantumaan Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.


  Nuo USA:n presidentinvaalit hätkähdyttävät minua kaikkein eniten...sitä touhua olen katsellut monttu auki jo monta viikkoa tai oikeastaan kuukautta.

  Edellisissä presidentinvaaleissa meillä oli ehdokkaana taas kerran Paavo Väyrynen, sekin herättää joitakin kysymyksiä :D Olkoonkin että Paavosta ei tule ikinä presidenttiä.

  Unkari on jo Putinin näpeissä...

  http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...uljettu-oppositiolehti-menee-myyntiin/6111018

  Ja muutama muukin EU-maa menossa kovaa vauhtia samaan suuntaan.

  Putin etsii heikot kohdat ja iskee sitten täysillä siihen ja läpi menee kuin väärä raha...pajatsot tyhjenee ja maailma ihmettelee.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2016
 5. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Eu:n johtajien typeryys ja typerä maailmaahalaava ja kansalaisia halveksiva sekä syyttävä politiika on tehnyt puttelle kasvualustan omalle agendalleen.

  Putten toiminta on vain oire Eu:n levittämästä taudista....syy tautiin löytyy Eu:sta itsestään eli sen johtajien "meillä on unelma" typeryydestä..o_O
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2016
  Lone Soldier ja Kaira tykkäsivät tästä.
 6. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  Ja näin on Putte voittanut pelin....mitäs mää sanoin kun keskusta-suomi alkoi nojaamaan Venäjän suuntaan...? Suomi menee EU:n esimerkillä "eteenpäin"...:rolleyes:

   
  Lone Soldier tykkäsi tästä.
 7. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,122
  Tykkäykset:
  4,380
  Pisteet:
  1,286
  Ukrainassa on jo Sota, Valkovenäjä kuuluu käytännössä Venäjälle. Hyvin kuvainnollistaa tilanteen tuo kuva.
  Ruotsiin pitäisi tuoda joukot meriteitse ja huolto tapahtuisi meriteitse Viron ja Suomen välistä.
  Ruotsi pystyy tukeutumaan Tanskaan ja Norjaan ja sillä on satamia myös tansakansalmien toisella puolella.

  Ei tässä niin turvallisilla vesillä seilata.
   
 8. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,568
  Tykkäykset:
  8,523
  Pisteet:
  1,286
  Siihen lainaukseesi alla:
  Avainsana on "saksalais-venäläisen kauppakamarin jäsenyrityksille tehdyssä...."
  Kyllä näitä kyselyä aina osattiin tehdä, varsinkin tuon tapaisissa kamareissa..
  Yhdeksän kymmenestä..hmm
  Miksei 84%? En usko! :D Uskon vain luvun 84.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2016
  Guderian, Nuijamies, Jukkis ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 9. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286

  ja mites tämä montenegron vallankaappaus yritys..?
   
 10. BlackFox

  BlackFox Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  16.03.2015
  Viestejä:
  3,122
  Tykkäykset:
  4,380
  Pisteet:
  1,286
  Venäjällä varmaan oli intressi saada maahan niin epävakaat olot että Nato päätöstä lykätään. En usko että kuitenkaan Montenegroon sotimaan lähtee.
  Voi olla että Venäjän laivaston tehtävä välimerellä olisi ollut hidastaa avun saapumista maahan. Sattuvat osuvasti olemaan lähistöllä.
  Homma meni kuitenkin pieleen, varmaan läntinen tiedustelu saannut vihiä asiasta. Kuitenkin jos tiedot pitävät paikkansa että paskaiset sormet viittavat Venäjään niin sen se ainakin todistaa että ovat valmiita tekemään lähes mitä vain horjuttaakseen Natoa ja EU:ta
   
  Myrskyhiiri, Guderian, Tiina ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 11. StepanRudanskij

  StepanRudanskij Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  1,500
  Tykkäykset:
  2,237
  Pisteet:
  316
  Tämä oli mielenkiintoinen ajatus. Eipä tullut itselle mieleen, mutta nyt kun kirjoitit niin...
   
 12. jurppi

  jurppi Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  01.08.2014
  Viestejä:
  3,009
  Tykkäykset:
  6,758
  Pisteet:
  1,286
  Tämä kartta antaa varsin hyvän vastauksen..Sen verran tarkentaisin ettei Suomi ja Ruotsi ole suinkaan samalla tavalla mahdollisia/todennäköisiä kohteita venäläisille. Sekä historia että maiden geopoliittinen asema suhteessa Venäjään erottaa meidät Ruotsista.

  Suomi on historiallisesti kuulunut osaksi Venäjää (Tilsit'in sopimus v.1807) perusteella. Tottakai Suomi on sen jälkeen hankkinut itsenäisyytensä ja sille monenlaisia vakuuksia erilaisten kv. tunnustamisien, sotien ja rauhansopimusten myötä. Edelleenkin mm. Putin on julkisissa puheissaan todennut Suomen itsenäistymisen olleen historiallisen virheen. Myös 1917 (Venäjällä vallan kaapanneen bolsevikkihallinnon myötä) tapahtuneen itsenäisyyden tunnustuksen osalta on tuotu esille väitteitä ko. tapahtuman laittomuudesta jne.

  Kartasta on helppo havaita myös maantieteelliset seikat. Pelkästään Suomen valtaaminen antaisi nykytilanteeseen verrattuna Venäjälle huomattavan paljon uutta legitimiteettiä Itämeren alueella. Vahvistaisi asemaa Pohjois-Euroopassa, Arktisen alueen yhteyksillä Itämerelle. Valtauksen jälkeen Venäjä voisi helposti vahvistaa läsnäoloaan Pohjanlahden perukassa. Kasvattaa siellä olevaa asutusta, lisätä energiantuotantoa palvelemaan koko Luoteisen Venäjän aluita ja mahdollisesti myös suoria liikenneyhteyksiä Vienan merelle ja Murmanskin alueelle.

  Kartta kertoo että sotilaspoliittisesti Suomen valtaaminen tarjoaisi erinomaisen suoja-alueen Pietarille. Samalla se jättäisi Baltian ikään kuin "pussin perälle" Kaliningradin ja Venäjän (+Valko-Venäjän) väliin saarrostukseen. Suomen miehitys avaisi jatkossa aivan uudenlaiset lähtökohdat vaatimuksille Baltian maita kohtaan. Painostamaan niitä palaamaan takaisin Venäjän alaisuuteen..hyvällä tai pahalla. Myös pohjoisessa Norjan Ruijan alueella tapahtuisi aivan vastaava tilanne. Venäjä voisi perustaa Kilpisjärvelle vahvan tiedustelu- ja nopean toiminnan yksikön (jopa siirtää Ala-Kurtin tukikohdan toiminnat tänne). Sillä olisi strateginen merkitys koko Pohjois-Norjan alueen suhteen.

  Kaiken edellä mainitun (+ paljon muuta) Venäjä saavuttaisi pelkästään alistamalla Suomen. Välttämättä ei tarvittaisi edes perinteistä sotilaallista hyökkäystä. Ehkäpä jo pelkkä ydinaseilla uhkaaminen riittäisi siihen että Suomi luovuttaisi Venäjälle sen haluamat tukikohta-alueet, lisättynä riittävän kattavilla turvavyöhykkeillä. Samalla tietenkin vaihdettaisiin koko Suomen poliittinen hallinto esimerkiksi vastaavanlaiseksi kuin nykyisin Lukashenkon alueellinen diktatuuri (=Venäjän tukemana) Valko-Venäjällä. Samalla tavalla Suomi voisi säilyttää itsenäisyytensä sekä jäsenyytensä kansainvälisissä organisaatioissa.

  Periaatteessa tässä olisi kysymys vain paluusta jo Tilsitissä vuonna 1807 luotuun kokonaisuuteen Venäjän ja Suomen osalta. Toki nykyiseen aikaan soveltuvalla tavalla ja muutoksilla. Venäjällekin merkityksellinen Suomen tuotantotalous jäisi hyödyntämään sekä oman (=Suomen) että Venäjän Pietarin alueen taloudellista hyvinvointia ja kehitystä. Tulevien vuosikymmenien myötä myös kansalliset kysymykset saisivat ratkaisunsa ja Suomi venäläistyisi 2100-luvulle tultaessa, aivan samalla tavalla kuin on käynyt muidenkin pohjois-venäläisten suomensukuisten kansojen kohdalla.

  Kuten alussa mainitsin niin Ruotsi ei ainakaan juuri tällä hetkellä soveltuisi aivan samalla tavalla venäläisten laajentumiskuvioihin kuin Suomi. Mutta jos Venäjä onnistuisi operaatiossaan Suomen valtaamisessa saattaisi Ruotsikin nousta kohteeksi muutamien kymmenien vuosien päästä. Ehkä kuitenkin vasta 2100-luvun puolella.

  Kartat kertovat paljon. Varsinkin jos/kun osaa lukea niitä oikealla tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2016
  vlad tykkäsi tästä.
 13. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,578
  Tykkäykset:
  12,828
  Pisteet:
  1,286
  Atlantic Council on julkaissut reilut 30-sivua pitkän tutkimus "The Kremlin's Trojan Horses - Russian Influence in France, Germany, and the United Kingdom"
  http://www.atlanticcouncil.org/images/publications/The_Kremlins_Trojan_Horses_web_1116.pdf

  Ja koska foorumilla on varmuudella jokunen lukija joka on tekstistä kiinnostunut, on tämä tutkimus syytä linkittää tänne (ja koska tämä koskettaa erityisesti EU:ta, laitetaan tähän nimenomaiseen ketjuun). Seuraava kartta tutkimuksesta nostaa esille merkittävimpiä Kremlin "troijan hevosta". Mukana on myös puolueita, joiden yksittäiset jäsenet ovat pro-Venäjä-porukkaa. Toistaiseksi Suomesta ei mukaan ole päässyt ainoatakaan puoluetta kartan mukaan - tekstiä en ole vielä kokonaan lukenut, mutta me ehkäpä voisimme lausua eriävän mielipiteen ja sijoittaa kartalle ainakin yksittäisiä henkilöitä tietyistä puolueista toistamaan Venäjän narratiivia.

  Rus84.jpg

  vlad
   
  notareal ja Teräsmies tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,578
  Tykkäykset:
  12,828
  Pisteet:
  1,286
  Milloinka ne seuraavat merkittävät vaalit Suomessa pidetäänkään? Nähdäänkö niitä ennen Suomeen perustettavan jotain Love FM:ää tai Pispalan radiota vakavampaa projektia? Se voidaan ainakin todeta, että Ranska tulee saamaan osansa informaatiovaikuttamisesta ja disinformaatiosta ennen seuraavia vaaleja - Venäjä on jo ryhtynyt suuremmanluokan toimenpiteisiin.

  "The Russian state-owned satellite television network RT has been given an additional 1.22 billion rubles ($19 million) in order to start a French-language channel.

  The additional funds were allocated in a draft for the 2017 state budget which was approved by the State Duma on Dec.7. This means a total of 18.74 billion rubles is earmarked for the satellite channel next year.

  ...
  ".

  Linkki the Moscow Times: https://themoscowtimes.com/news/rt-...ign=kremlin_watch_monitor&utm_term=2016-12-12

  Saksassa tilanne on myös akuutti, kyse ei ole vain spekulaatioista vaan käytännön uhasta. Tiedossa on mielenkiintoisia - ja samalla huolestuttavia - aikoja.

  vlad
   
 16. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,159
  Tykkäykset:
  1,281
  Pisteet:
  156
  vlad tykkäsi tästä.
 17. J0h1F

  J0h1F Majuri

  Liittynyt:
  21.08.2015
  Viestejä:
  1,052
  Tykkäykset:
  1,736
  Pisteet:
  156
  Huolestuttavaa, mieliin vaikuttamisella on ennenkin saatu aikaan hyvin tuhoisia vaikutuksia. Näyttää ikävä kyllä kerrankin siltä, että mm. von Clausewitzin ja Sun Tzun opit on luettu itänaapurissa hyvin tarkkaan. Paras keino voittaa on voittaa ilman verenvuodatusta.
   
  vlad tykkäsi tästä.
 18. Guderian

  Guderian Kapteeni

  Liittynyt:
  10.07.2014
  Viestejä:
  740
  Tykkäykset:
  558
  Pisteet:
  76
 19. nöksy

  nöksy Kersantti

  Liittynyt:
  02.05.2014
  Viestejä:
  106
  Tykkäykset:
  155
  Pisteet:
  16
  Voisivat vaikka sitten ekana pistää selliin suurimpien sanomalehtien päätoimittajat jos tuolle linjalle lähtevät. Pian on vain yksi ja ainoa totuus ja loput saa kärsiä. Kyllä muuten nykymenolla Huxley ja Orwell kierii haudassaan.
   
  Herman30, Laamanator, Beerfect ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 20. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,578
  Tykkäykset:
  12,828
  Pisteet:
  1,286
  Putinin hallinnon vaikutuskanavista on usein nostettu esille äärioikeistolaiset puolueet, on kuitenkin syytä vilkaista myös poliittisen kentän toista laitaa:

  "Shades of Red Putinism: Pro-Russian far-left parties in Europe

  While a lot of attention has been dedicated to the relationship between Moscow and the far-right parties in Europe,[1] this paper aims to shed some light on the opposite side of the political spectrum. Despite increasingly promoting conservatism, traditionalism, and family values,[2] and defining Russia as a global “moral compass” built on those values,[3] the Putin regime seem to reboot the red “comrade networks” as well, inherited from the USSR and used extensively for active measures.

  The radical left-Russia connection: gaining momentum


  ..."

  Koko Lóránt Győrin ja Péter Krekón teksti: http://www.stopfake.org/en/shades-of-red-putinism-pro-russian-far-left-parties-in-europe/

  Vasemmisto ei ehkäpä toimi eurooppalaisesti niin avoimesti kuin äärioikeisto - kuten tekstissä asia ilmaistaan:

  "The far-left’s pro-Putinism is less open, less direct and less ideological than of the far-right’s. Some individual parties are sometimes quite shy of their pro-Kremlin stance, while some others are very open about it. We differentiate between three different forms of pro-Putinism here."

  Ei näiltä osin kuitenkaan pitäisi sulkea silmiä, eikä keskustella pelkästä äärioikeiston kautta tapahtuvasta vaikuttamisesta, merkittävää, joskaan ei niin avointa, toimintaa on nähtävillä siellä vasemmallakin. Tässä kuviossa vasemmisto on saanut olla yllättävänkin rauhassa, kytköksiä ei tunnuta tonkivan samalla intensiteetillä kuin äärioikeiston kohdalla, itse asiassa, omien havaintojeni mukaan lähinnä ex. Itä-Euroopan maiden taholta tätä kuviota tongitaan enemmän. Lännessä katse tuntuu kohdistuvan ensisijaisesti Putin & äärioikeisto kytköksen tarkasteluun. Toisaalta asetelma ei ole ihme, Itä-Euroopan maissa dekommunisaatiolla voi olla suurikin merkitys sille, että myös vasemmiston tekemisiin halutaan kiinnittää huomiota, lännessä vasemmistoon yhdistyy yleensä intellektius ja humaanit arvot, joiden ei mielletä kytkeytyvän Putinin Venäjään, vaikka lännessä vasemmiston piirissä olisi aivan yhtä suotavaa tehdä kunnon pesänselvitys - Suomessa kokonaisvaltainen koko puoluekentän kattava lustraatio.

  vlad
   
  Guderian, J0h1F, Jukkis ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 21. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  EUrostoliitosta puuhataan vauhdilla uutta Neuvostoliittoa. Sanokaa mun sanoneen.

  Jos näitä yhtäläisyyksiä ei suostu näkemään ja ymmärtämään, niin se on yksilön kannalta kovin surullista. Sellainen yksilö tulee vedätetyksi monella muullakin tavalla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2016
  Myrskyhiiri, nöksy ja Ingsoc tykkäsivät tästä.
 22. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  17,691
  Tykkäykset:
  27,714
  Pisteet:
  1,286
  Tulevaisuudesta en tiedä, mutta tämä kyllä kannattaa lukea.

  EU ja Neuvostoliitto - sama asia?
  27.7.2016 11:04 Tauno Tiusanen

  Vuosikymmenten saatossa olen saanut useita kehotuksia verrata nykyistä EU:ta ja Neuvostoliittoa sillä oletuksella, että molemmat olisivat samanlaisia luonnottomia hirviöitä, jotka pyrkivät sortamaan kansalaisia. Olen joutunut tuottamaan pettymyksiä.

  Viimeisten tietojen mukaan Neuvostoliitossa tapettiin noin 60 miljoonaa kansalaista. Luku on peräisin Alex Jakovlevilta, joka oli Gorbatshovin kakkosmies. Jakovlevin mukaan Neuvostoliitossa oli yhteensä 40 miljoonaa pakkotyövankia, joista lähes kaikki kuolivat sairauksiin, nälkään, viluun ja ylirasitukseen. Näitä systeemin uhreja ei ole kaikissa laskelmissa huomioitu.

  Lisäksi Jakovlevin mukaan systeemissä tehtiin 14 kansanmurhaa vähemmistöjä kohtaan. Lukemassa ei ole mukana Baltian maita joiden ”eliitit” kyyditettiin niin että vain harvat palasivat.

  Neuvostoliitto oli liittovaltio, jossa toteutettiin keskusjohtoista suunnitelmataloutta. Tämä tarkoitti sitä, että kaikki tuotettavat määrät ja hinnat lyötiin Moskovassa kiinni. Osavaltioilla ja yrityksillä oli velvollisuus alistua noudattamaan tätä suunnitelmaa.

  Keskusjohtoisissa suunnitelmatalouksissa on pakko noudattaa kiinteiden hintojen politiikkaa. Tämä tarkoitti sitä, että vallitsevat niukkuudet eivät heijastuneet hintoihin, joten normaalitalouden allokointi ei voinut toteutua.

  Vuosikymmenien ajan oli selvää, että suunnitelmatalous, joka ei edes pyri kustannusten minimointiin, päätyy resurssien valtavaan tuhlaukseen ja sitä kautta ympäristökatastrofiin. Energiaa, terästä, sementtiä, jne. käytettiin tuoteyksikköä kohden noin 2-3 kertaa enemmän länteen verrattuna. Resurssiköyhille pienille itäblokin maille tämä merkitsi melko nopeaa tuhoa.

  Suunnitelmataloudesta seurasi käytännössä mm. seuraavaa: tuotettiin tuotteita joita kukaan ei halunnut, tuotettiin huonolaatuisia tuotteita, tuhlattiin suunnattomasti luonnonvaroja, sekä tuhottiin ympäristöä. Kansan elintaso ja hyvinvointi olivat erittäin alhaisia, eikä esimerkiksi ruokaa ollut aina kauppojen hyllyillä. Myös elinikäodote oli matala.

  Tässä kirjoituksessa olen maininnut vain pari eroa, joita Neuvostoliiton ja EU:n välillä on. Ne ovat kuitenkin mielestäni jokseenkin oleellisia, vaikka ne tuntuvat usein "Neuvostoliitto ja EU, sama asia" -litaniaa papukaijamaisesti toistelevilta unohtuvan. EU:ssa ei ole siis tapettu, karkotettu tai pakotettu orjatyöhön miljoonittain omia kansalaisia. EU:ssa ei ole toteutettu kansanmurhia. EU ei myöskään ole suunnitelmatalous, joka heikentää kansalaisten hyvinvointia.

  Yhteismarkkinoiden luominen, missä tavarat, ihmiset ja pääomat voivat liikkua vapaasti on huikea saavutus risaisessa Euroopassa. Jo se tosiasia, että EU pyrkii estämään perinteisen monopolikapitalismin, on valtava historiallinen saavutus.


  http://taunotiusanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220496-eu-ja-neuvostoliitto-sama-asia
   
  PSS, Guderian, Nargö ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.

Jaa tämä sivu