Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tulevaisuudesta en tiedä, mutta tämä kyllä kannattaa lukea.
EU ja Neuvostoliitto - sama asia?
27.7.2016 11:04 Tauno Tiusanen
Vuosikymmenten saatossa olen saanut useita kehotuksia verrata nykyistä EU:ta ja Neuvostoliittoa sillä oletuksella, että molemmat olisivat samanlaisia luonnottomia hirviöitä, jotka pyrkivät sortamaan kansalaisia. Olen joutunut tuottamaan pettymyksiä.
Viimeisten tietojen mukaan Neuvostoliitossa tapettiin noin 60 miljoonaa kansalaista. Luku on peräisin Alex Jakovlevilta, joka oli Gorbatshovin kakkosmies. Jakovlevin mukaan Neuvostoliitossa oli yhteensä 40 miljoonaa pakkotyövankia, joista lähes kaikki kuolivat sairauksiin, nälkään, viluun ja ylirasitukseen. Näitä systeemin uhreja ei ole kaikissa laskelmissa huomioitu.
Lisäksi Jakovlevin mukaan systeemissä tehtiin 14 kansanmurhaa vähemmistöjä kohtaan. Lukemassa ei ole mukana Baltian maita joiden ”eliitit” kyyditettiin niin että vain harvat palasivat.
Neuvostoliitto oli liittovaltio, jossa toteutettiin keskusjohtoista suunnitelmataloutta. Tämä tarkoitti sitä, että kaikki tuotettavat määrät ja hinnat lyötiin Moskovassa kiinni. Osavaltioilla ja yrityksillä oli velvollisuus alistua noudattamaan tätä suunnitelmaa.
Keskusjohtoisissa suunnitelmatalouksissa on pakko noudattaa kiinteiden hintojen politiikkaa. Tämä tarkoitti sitä, että vallitsevat niukkuudet eivät heijastuneet hintoihin, joten normaalitalouden allokointi ei voinut toteutua.
Vuosikymmenien ajan oli selvää, että suunnitelmatalous, joka ei edes pyri kustannusten minimointiin, päätyy resurssien valtavaan tuhlaukseen ja sitä kautta ympäristökatastrofiin. Energiaa, terästä, sementtiä, jne. käytettiin tuoteyksikköä kohden noin 2-3 kertaa enemmän länteen verrattuna. Resurssiköyhille pienille itäblokin maille tämä merkitsi melko nopeaa tuhoa.
Suunnitelmataloudesta seurasi käytännössä mm. seuraavaa: tuotettiin tuotteita joita kukaan ei halunnut, tuotettiin huonolaatuisia tuotteita, tuhlattiin suunnattomasti luonnonvaroja, sekä tuhottiin ympäristöä. Kansan elintaso ja hyvinvointi olivat erittäin alhaisia, eikä esimerkiksi ruokaa ollut aina kauppojen hyllyillä. Myös elinikäodote oli matala.
Tässä kirjoituksessa olen maininnut vain pari eroa, joita Neuvostoliiton ja EU:n välillä on. Ne ovat kuitenkin mielestäni jokseenkin oleellisia, vaikka ne tuntuvat usein "Neuvostoliitto ja EU, sama asia" -litaniaa papukaijamaisesti toistelevilta unohtuvan. EU:ssa ei ole siis tapettu, karkotettu tai pakotettu orjatyöhön miljoonittain omia kansalaisia. EU:ssa ei ole toteutettu kansanmurhia. EU ei myöskään ole suunnitelmatalous, joka heikentää kansalaisten hyvinvointia.
Yhteismarkkinoiden luominen, missä tavarat, ihmiset ja pääomat voivat liikkua vapaasti on huikea saavutus risaisessa Euroopassa. Jo se tosiasia, että EU pyrkii estämään perinteisen monopolikapitalismin, on valtava historiallinen saavutus.
http://taunotiusanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220496-eu-ja-neuvostoliitto-sama-asia
Mitä tuohon EU:n ja Neuvostoliiton rinnastamiseen ("eurostoliitto") tulee, niin jos asiasta tiedustelee virolaisilta jotka ovat kokeneet henkilökohtaisesti sekä Neuvostoliiton että EU:n, niin hädin tuskin edes saa vastausta, kun kokevat koko rinnastuksen niin absurdiksi.
Eiköhän tehdä kauppaa heidän kanssa, joiden parissa luontevinta toimia.EUrostoliitto ei ole vielä päässyt edes alkuunkaan ja saattaa hyvässä tapauksessa vielä kompastua jo lähtökuopissa. Täsmällistä Neuvostoliiton historian elävöittämiseen vihkiytynyttä perinnekiltaa EUrostoliitosta ei tietenkään tulisi, mutta karkeasti yhtäläisyyksiä tulee periaatteiden ja toiminta-ajatusten tasolla kyllä olemaan runsaslukuisesti.
Parasta olisi, että EUrostoliiton kehittäminen liittovaltioksi torpattaisiin määrätietoisesti jo alkuunsa ja järjestelmä pidettäisiin puhtaana kauppa- ja talousunionina, alkuperäisen roolinsa mukaisesti. Sellaisena se on hyvä niin kauan kuin bisnekset luistavat.
Suomen täytyy neuvotella kovaa jos haluaa erityisaseman tietyssä asiassa. Jos suomalaiset olisivat myös aktiivisia EU:n asioissa kansalaistasolla, veikkaisin että paljonkin asioita saataisiin ajettua läpi.
Fakta on, että heikommatkin saavat huomattavasti valtaa EU:ssa. Tämähän Ranskaa ja Saksaa vituttaakin. Suomen itsenäisyys taataan vahvoilla siteillä ystävällismielisiin maihin. Yksinäinen Suomi on taas itsenäisyytensä myynyt vihamielisille maille.
Se että kuinka pitkälle tämä menee on mahdotonta arvioida, mutta Suomi voi vaikuttaa asiaan kunhan siihen vain panostettaisiin.
Meiltä puuttuu yhtenäisyys, koska kaikilla on oma ideologiansa ja maassa on tällainen sirpalepuoluejärjestelmä.
Voisivat vaikka sitten ekana pistää selliin suurimpien sanomalehtien päätoimittajat jos tuolle linjalle lähtevät. Pian on vain yksi ja ainoa totuus ja loput saa kärsiä. Kyllä muuten nykymenolla Huxley ja Orwell kierii haudassaan.
Mitä tuohon EU:n ja Neuvostoliiton rinnastamiseen ("eurostoliitto") tulee, niin jos asiasta tiedustelee virolaisilta jotka ovat kokeneet henkilökohtaisesti sekä Neuvostoliiton että EU:n, niin hädin tuskin edes saa vastausta, kun kokevat koko rinnastuksen niin absurdiksi.
Moni suomalainen hörisee euvostoliitosta ja hakee sen tilalle jotain sisäänpäin kääntymistä ja elättelee toiveita jonkinlaisesta kansallisesta erityissuhteesta Suomen ja Kremlin välillä. He erehtyvät, ja erehtyvät pahemman kerran
EUrostoliitto ei ole vielä päässyt edes alkuunkaan ja saattaa hyvässä tapauksessa vielä kompastua jo lähtökuopissa. Täsmällistä Neuvostoliiton historian elävöittämiseen vihkiytynyttä perinnekiltaa EUrostoliitosta ei tietenkään tulisi, mutta karkeasti yhtäläisyyksiä tulee periaatteiden ja toiminta-ajatusten tasolla kyllä olemaan runsaslukuisesti.
Parasta olisi, että EUrostoliiton kehittäminen liittovaltioksi torpattaisiin määrätietoisesti jo alkuunsa ja järjestelmä pidettäisiin puhtaana kauppa- ja talousunionina, alkuperäisen roolinsa mukaisesti. Sellaisena se on hyvä niin kauan kuin bisnekset luistavat.
Olihan Neuvostoliittokin uransa alkuvaiheissa niin houkutteleva paikka, että sinne muutettiin ihan Ameriikasta saakka työläisten paratiisiin. Ja sitten homma progressoitui immigranttien osalta aina sorakuopan pohjalle saakka.
Saa nähdä millainen paratiisi tästä EU:sta tulee aikanaan, kunhan saadaan homma luontevalle mallille ja esim. pyssyt populalta pois. Venäjän uhittelu viivästyttää tätä huomattavasti, kun kansalaisarmeijoita tarvitaankin vielä.
Mutta eihän näiden järjestelmien suunnittelijat mitään tyhmiä ole, joten luvassa on toimivampi ja kehittyneempi versio. Johdossa/keulakuvina on kuitenkin rosvoparoneita, joiden suurimpia ansioita on varallisuuden nappaaminen enempi vähempi laillisilla keinoilla kansalaisilta pois, esimerkkeinä Juncker / Katainen / Liikanen.
Moni suomalainen hörisee euvostoliitosta ja hakee sen tilalle jotain sisäänpäin kääntymistä ja elättelee toiveita jonkinlaisesta kansallisesta erityissuhteesta Suomen ja Kremlin välillä. He erehtyvät, ja erehtyvät pahemman kerran. Sieltä ei ole Suomelle tarjolla minkäänlaista auvoa. Eikä siellä enää edes ole sitä Neukkulan ihanuutta.
EU ei tietenkään tule olemaan täydellinen kopio Neuvostoliitosta eikä näiden mahdollinen samankaltaisuus perustuisi larppaukseen, vaan hallinnon ja hallintotapojen iljettävään samankaltaisuuteen.
kääntyy globalistien kannalta negatiiviseen suuntaan ja kansallisvaltiot nousevat jälleen keskeiseen asemaan.
Muistan kuinka reilu 20 vuotta sitten, rasismia vastustava järjestö jakoi tarroja joissa oli kuva keskitysleirin ruumisläjästä ja teksti "Rasismi ei ala tästä - se johtaa tähän."
Voi sanoa, että sama pätee diktatuureihin. Ne aloittavat mitä parhamaimmin tarkoitusperin. Hyvänä esimerkkinä vaikka ranskan vallankumous, joka johti nopeasti veriseen hirmuvaltaan.
Asiaa pahentaa vielä se, (aivan kuten Laamis toi esiin), että meille loihdittu totuutta vastaamaton kuva menneisyydestä. Stalin, Hitler ja vaikka Honecker esitetään säälittävinä vaahtosuisina idiootteina. Kuitenkin suurimman osan valtakaudestaan nuo miehet ovat olleet yhteiskuntansa arvostettuja suurmiehiä, jotka ovat 99 % ajasta puhuneet silkkaa asiaa ja heitä on kunnioitettu ja kuunneltu. Näin tehdään suunnaton karhunpalvelus tuleville sukupolville, eihän "J##### ole mikään diktaattoripelle vaan hän asiallinen ja hänellä on hyviä ajatuksia sekä periaatteita".
Kannattaa lukea minkälaista tekstiä löytyy natsien ja erilaisten kommunistien perustuslaista sekä puolueohjelmista. Todella vakuuttavaa juttua vanhuudenturvasta, sananvapaudesta, eläkkeistä ja vaikka siitä kuinka lahjakkaille taataan oikeus korkeatasoiseen koulutukseen.
Nyt olemme rakentamassa uutta tuhatvuotista valtakuntaa, mitä parhaimmin tarkoitusperin. Yleensä imperiumit ovat kestäneet korkeintaan muutaman vuosisadan ja tästä valtakunnasta näyttää ensimmäinen keskeinen alue olevan jo irroittautumassa. Ukrainaakaan ei luonnonvaroineen saatu hallintaan pelkillä lupauksilla, kun etupiirit menivät päällekkäin. Demokratian riemuvoiton sijasta Kiovassa pidettiinkin perinteiset oligarkkien vaihtopäivät.
Viro, Latvia ja Liettua ärähtivät saksalaislehdelle: ”Älkää kutsuko meitä entisiksi neuvostomaiksi”
Baltian maiden Saksan-suurlähettiläät kirjoittivat julkisen kirjeen saksalaislehti Zeitille. Kirjeessä he pyytävät mediaa välttämään neuvostoleimaa
...
http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005036561.html
Saksalaisilla tuntuu olevan Molotov-Ribbentrop -sopimus sitkeästi alitajunnassa, juhlapuheista huolimatta. Venäjällä on tuskin mitään tätä vastaan.
On hyvinkin mahdollista, että tässä taustalla saksalaisilla piilee ajatus siitä, että termeillä pyritään hälventämään omaa historiallista vastuuta, juuri sitä Molotov-Ribbentrop -sopimusta.
vlad