Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

EU hybridivaikuttamisen kohteena

Viestiketju osiossa 'Käynnissä olevat sodat ja konfliktit' , aloittaja vlad, 20.01.2016.

 1. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,580
  Tykkäykset:
  12,837
  Pisteet:
  1,286
  Siinähän lukee aivan selvästi, mistä vastuusta on kyse -

  "On hyvinkin mahdollista, että tässä taustalla saksalaisilla piilee ajatus siitä, että termeillä pyritään hälventämään omaa historiallista vastuuta, juuri sitä Molotov-Ribbentrop -sopimusta"

  Juuri sitä, että natsi-Saksa oli tekämässä Eurooppaa jakanutta sopimusta ja toisen diktatuurin (Neuvostoliitto) kanssa. Kun käytetään termejä "entinen neuvostotasavalta" huomioimatta historiallista asiayhteyttä - sitä mikä ajoi nämä maat Neuvostoliiton alaisuuteen, häivytetään historian tapahtumia taustalle. Tässä ei siis ole kyse mistään muusta vastuusta, ei siitä, että Saksan pitäisi sotia kenekään puolesta (sopimusten mukaan asia on sitten toinen). Tiedossa on se, että nyky-Saksa tuskin kovinkaan kummoista remilitarisointia tulee, puheista huolimatta, tekemään. Paljon puheita ja siihen se todennäköisesti jääkin.

  vlad
   
  Guderian ja PSS tykkäsivät tästä.
 2. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  4,570
  Tykkäykset:
  8,527
  Pisteet:
  1,286
  Stalinin perustuslaki oli yksi maailman kauneimmista ellei kaunein, ja kaikki huusi "hurraa", koska ne jotka eivät huutaneet - ammuttiin. Todellisuus vain oli aivan toisenlainen kun mitä kauniissa perustuslaissa kirjoitettiin.

  Koko elämänsä kolhoosissa tehnyt mummo Nal:ssa sai eläkettä ruhtinalliset 33 rupla kuukaudessa. Stipedi opiskelijoille oli luokka 40 rupla/kk. Ravintolaillalisesta kahdelle maksettiin helposti saman verran, eikä se ole kovin kummoinen. Ravintoloita miljoonien kaupungissa olisi voinut laskea sormilla, koska ei sinne suurimmalla osalla työtätekivista ollut mitään asiaa koskaan. Sitten oli tietenkin kafeet, ruokalan tapainen josta sai myös juoda viina. Ne olivat halvempia, ja niitä oli paljon. Mutta suuremmalle osalle työtätekivista nekin olivat liian kalliita.
  Piti jonottaa luista ja läskistä pakastettua soppa "liha" töiden jälkeen tehdäkseen keittoa viikoksi. Tietenkin piti jonottaa myös perunoita (usein mätäisiä, mutta hyvällä säkällä sai jopa mädättömiäkin) toisesta paikasta ja sipulia - luonnollisesti toisesta, jos halusi keittoon lisäksi kaalia, niin ei kun jonottamaan kaalia vielä jostain..tai sitten söisi kalasälykettä leivän kanssa. Mutta se kävisi jo kallimmaksi kun "liha"keitto.

  Kaikkia neukulan "onnellisuutta" ei ajo kuvata, ei mahtuisi postaukseen, mutta hyvin ankea ja hyvin ahdistava se oli. Puute kaikissa, huonolaatuiset elintarvikkeet, rumat ellei kauheat vaatteet, kaikki mihin katsoi oli hajoamisillaan. Yleisvessoihin ei voitu mennä koska löyhkä oli sietämätön, paska seinissa, ruosteiseiset vuotavat putkeet, saniteettilaitteet, kaikki vinossa ja irtoamassa.
  Nyky Venäjällä on edelleen puolella kansasta ei ole sisävessa.

  Mutta terveydenhuolto oli ilmainen, vaikka hyvin alkeellinen, asunnotkin suht ilmaiset, jotain nimellista summa maksettu ja opiskelukin oli ilmaista, mutta myös työtä tehtyy ilmaiseksi! Esimerkki yllä.

  Myöhästyminen töihin- vankila. Kukaan ei voinut kuvitellakaan ottaa ja olla ilmestymättä kokonaan töihin koko työpäiväksi, vaikka huonovointisuuden takia, sitä olisi seurannut ampuminen. Näin oli Stalinin aikana. Hänen kuolemaan jälkeen vähittelleen ampumisesta luovutettu.

  Kuinka moni tietää ettei kolhoseissa raatavilla ihmisilla ollut passia? Orjat eivät matkustaa. Jos kolhosilainen meinäsi matkustaa toiseen lähikaupunkiin, hänelle piti hankkia spravkan kolhosineuvoston puheenjohtajalta. Kolhosilaisille jaettu passit vasta 1970 luvulla - orjat armahdettu. Maa oli täynnä jättikokoisia julisteita raavaista terveista kolhosilaisista, miehista ja naisista, todellisuudessa ne olivat sairaita, hampattomia ihmisiä, jotka eli 30 ruplalla kuukadessa, ja jotka vanhoina tulivat toimeen vain omien aikuisten lapsien tuella. Jos sellaisia lapsia ei ollut, ne kuolivat pois, usein huonon ravitsemukseen ja lukuisin sairauksiin, joita tuli hankittua orjatöissä. Mutta, kyllä, Stalinin kuoltua moni heistä itki. Pohjois-Koreassa myös parkunut koko kansa kun heidän johtaja kuoli ja sitten taas keränneet rahat auttaakseen amerikkalaisia työttömiä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2017
  jurppi tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  5,675
  Tykkäykset:
  6,421
  Pisteet:
  1,286
  Katselin dokumenttia internetin keksimisestä ja jos nyt ymmärsin oikein siinä esitettiin vahingossa ratkaisu nykyiseen infosotaan.
  Yksi näistä alkuaikojen netin pioneereista olisi halunnut toisenlailla toimivan netin. Hänellä on se edelleen ja kehityksessä. Siinä tietokoneen näytöllä on artikkeli ja maalaamalla tai muuten valitsemalla lauseen menee artikkeli pienemmäksi ja aukeaa muita artikkeleita/lähteitä viereen jossa tämä sama lause esiintyy.

  Netti tarjoaisi itsestään helpon lähteiden tarkastelun ja se olisi perusominaisuus.
   
  Teräsmies ja Maidan tykkäsivät tästä.
 5. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,580
  Tykkäykset:
  12,837
  Pisteet:
  1,286
  Monella tapaa tämä RAND:in raportti sivuaa Eurooppaan kohdistuvaa hybridivaikuttamista, vaikka matkassa on paljon muutakin aineistoa. Poimitaan laajahkosta raportista nyt kovin pieni osa - energiasektoriin liittyvistä haavoittuvuuksista:

  "Russia and the West After the Ukrainian Crisis
  European Vulnerabilities to Russian Pressures
  "


  Huomionarvoisia seikkoja lukuisia, mutta poimitaanpa energiasektorin puolelta seuraavaa:

  "European Energy Vulnerabilities

  ...

  In terms of volumes and their value to Gazprom, Germany, Italy,
  and Turkey are the largest European importers of Russian natural gas (Figure 4.1). Distantly following are the economies of Poland, France, the Czech Republic, Hungary, Austria, the Slovak Republic, the Netherlands, and Finland.

  On a percentage basis, the share of Russian imports in total consumption of natural gas of the smaller economies of southeastern, Central, and Northern Europe is generally higher, sometimes substantially so, than those of Western Europe. Western Europe produces a substantial share of the natural gas it consumes domestically. The Netherlands, the United Kingdom, Germany, Italy, and Denmark all produce some natural gas. Norway is a major source of imports for Western Europe.

  Western Europe also pipes in natural gas from Algeria and Libya and receives supplies of LNG from Nigeria, Qatar, Egypt, and Trinidad and Tobago, as well as Algeria and Libya.
  "

  Kaasun osalta Suomi on vielä riippuvainen Venäjän kaasusta, huomioidaan kuitenkin se, että tulevaisuudessa LNG:n määrä lisääntynee ja sen myötä riippuvuus V:n kaasusta pienenee. Venäjä kuitenkin pyrkii sitomaan (ainakin osaa) länsimaista energiataloudellisti itseensä - josta tulee mieleen reilun vuosikymmenen takainen hahmotelma "energiasupervalta" -strategiasta.

  (linkki: https://www.rand.org/pubs/research_...497183088640&adbpl=tw&adbpr=22545453#purchase )

  Energiasupervallasta Zygarin teoksessa "Putinin sisäpiiri" - kun ynnäilee sitä, mitä RAND:in raporttiin on kirjoitettu ja sitä millainen on ollut hahmotelma (joskaan ei aivan täysin toteutunut) strategia "energiasupervallasta", niin kyllähän tämä Suomen harjoittama politiikka on niin naiivia kuin olla ja voi. Energia ja sen myötä Nord stream 2 on muutakin kuin "ympäristökysymys".

  Rus107.jpg

  vlad
   
  Lepukki, Guderian ja Nurkantakanen tykkäsivät tästä.
 6. Nurkantakanen

  Nurkantakanen Kapteeni

  Liittynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  568
  Tykkäykset:
  814
  Pisteet:
  76
  Pari linkkiä Venäjän hybridivaikuttamiseen Baltiassa (vuodelta 2015):

  https://www.files.ethz.ch/isn/192312/ECMI_Issue_Brief_35.pdf
  http://baltic-review.com/peoples-republic-vilnius-wilno/ (puolalainen copycat)

  Keinot ovat samankaltaisia kuin Itä-Ukrainassa: Perustetaan sosiaalisessa mediassa rajatulle, venäläisten asuttamalle alueelle mielikuvitusvaltio, jolle annetaan raflaava nimi:

  Pohjois-Viroon: Baltic Russian Republic
  Latvian itäosiin: Latgalian People’s Republic
  Vilnan alueelle: The People’s Republic of Vilnius

  Jatketaan hämmentämistä verkossa ja reaalimaailmassa, pyritään lisäämään kitkaa venäläisvähemmistön (jossain tapauksissa enemmistön, esim. Narvan alue) ja kantaväestön välille: Esimerkiksi provosoivia kuvia verkkoon, katukylttien töhrimisiä, perinteiset syytökset russofobiasta ja NATO:n luonteesta. Samalla luodaan ja kerätään ”todisteita”, joita voidaan käyttää myöhemmin mielipiteen muokkaukseen niin Baltiassa kuin Venäjällä.

  Riittävän pitkään jatkuessaan tilanne kiristyy avoimeksi aggressioksi etnisten ryhmien välillä. Tarvittaessa käytetään ulkopuolisia ”konsultteja”, kuten Donetsin desanttidosentti pronssisoturijupakan aikaan (2007). Luodaan lopulta ”tarve ja oikeutus” Venäjän interventiolle. Ilman NATO-jäsenyyttä Baltialle olisi voinut käydä Itä-Ukrainat jo viime vuosikymmenellä. Aseellinen selkkaus saatiin tuolloin aikaiseksi toisaalla, Georgiassa 2008.
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2017
 7. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Asia on juuri näin. Saksa tulee kyllä jonkin verran palauttamaan sotilaallista suorituskykyään konventionaalisen mekanisoidun sodan käymiseen, mutta ei kantaakseen vastuuta entisen itäblokin pikkuvaltioista, vaan säilyttääkseen sotilaallisen voimatasapainon lähialueillaan.

  Mielipidemittausten perusteella voitaneen sanoa Saksan olevan tarvittaessa valmis tekemään tästä jopa kynnyskysymyksen oman Nato-jäsenyytensä osalta ja kannattaa lämpimästi kahdenvälisten suhteiden luomista pikkuvaltioiden ja Venäjän välille.

  Saksa ei tule tarjoamaan mitään todellista selkänojaa mahdollisessa kamppailussa Venäjää vastaan. Tämä tulee Suomenkin osata huomioida.
   
  nöksy tykkäsi tästä.
 8. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  5,675
  Tykkäykset:
  6,421
  Pisteet:
  1,286
  Onkohan kuva oikea?Kuinka monta prosenttia valmis puolustamaan maataan.

  Saksa 18?? Tuota ei täti Merkel lisärahoituksella korjaa.

   
  J0h1F, PSB 5500 ja Laamanator tykkäsivät tästä.
 9. Nargö

  Nargö Kersantti

  Liittynyt:
  22.05.2016
  Viestejä:
  150
  Tykkäykset:
  219
  Pisteet:
  16
  Toisaalta 18 prosenttia saksalaisista on 15 miljoonaa, ja vaikka tuosta laskettaisiin mukaan vain nuorempi osa väestöstä niin se on silti melkoinen määrä väkeä.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 10. Inhottava reserviläinen

  Inhottava reserviläinen Alikersantti

  Liittynyt:
  09.02.2016
  Viestejä:
  81
  Tykkäykset:
  174
  Pisteet:
  6
  Minä en usko tuohon karttaan. Joko on kysytty väärin tai vääriltä henkilöiltä. Euroopan saastuttaminen ählämipakoloisilla on tietysti vähentänyt maanosan ja oman maan arvostusta oikeassa laidassa. Ja ne suvakit jotka on saastuttamista halunneet eivät ole koskaan olleet valmiit puolustamaan maataan. Mutta silti. Katsokaa nyt Sveitsiä ja Tsekkiäkin! Sellainen maa jossa prosentti on alle 97 ei ansaitse olemassaoloaan. Jos nuo luvut pitäisivät paikkansa niin eurooppa tullaan lanaamaan.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 11. Osasto 31

  Osasto 31 Kersantti

  Liittynyt:
  10.08.2016
  Viestejä:
  270
  Tykkäykset:
  336
  Pisteet:
  16
  Kysymys on myös tulkinnasta. "Fighting for your country" ja "defending your country" ovat kuitenkin eri asioita. Veikkaanpa että moni ei halua siis lähteä yhtään minnekkään omia rajojaan pidemmälle, mikä olisi NATO:n kannalta ongelmallinen tilanne.
   
 12. Guderian

  Guderian Kapteeni

  Liittynyt:
  10.07.2014
  Viestejä:
  740
  Tykkäykset:
  558
  Pisteet:
  76
  Niin ja maat joissa luku on pienin ovat suojassa "puskurivaltioden takana. Jos oikeasti alkaisi Venäjä laajentumaan länteen päin sotilaallisesti niin olen varma että asenne muuttuisi.
  Ja Saksassa Saksalaisten (ei siis ulkomaalaistaustaisten) keskuudessa arvostetaan armeijaan värväytyneitä. Paitsi tietysti vihervasemmisto jonka mielestä poliisitkin ovat natseja.
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 13. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,386
  Tykkäykset:
  2,681
  Pisteet:
  156
  Saksassa arvostetaan miehistöä ihan yhtä paljon, kuin suomessa vaikka reservin tykkimiehiä tai peruskoululaisia.

  Toki Saksassa keskiluokkaiseen käytökseen kuuluu myös muiden keskiluokkaisten ammattien arvostaminen. Upseerin ammatti on yksi tuollainen professio. Sen sijaan reservin sotilasarvolla kehuskelu aiheuttaa lähinnä kieroon katsomista tai ihmettelyä. Miehistöpalvelusta kertominen oma-aloitteisesti tai kersantin arvolla leveily on faux pas.

  Saksalaisten sotilaiden kanssa toimineena voin sanoa, että upseeristo on keskitasoa ja miehistön laatu on selvästi huonompi kuin Suomen asevoimissa. Aliupseeristosta löytyy sellaisia häpeäpilkkuja, että Fredrik II Suuri pyörii haudassaan.

  Kannattaa myös muistaa, että mitään pysyviä kansaluonteita ei ole olemassa. Esimerkiksi 1700-luvulla "saksalaisia" ei pidetty sotilaallisena kansana (poislukien preussilaiset). Viimeiset 70 vuotta on tehnyt tehtävänsä ja Saksa ei todellakaan ole nykyisin mikään militarismin kehto.

  On hyvä myös muistaa, että soturikansaksi pääseminen ei ole mikään kunnia-asia, vaan kertoo lähinnä siitä, että kansa on ollut sitä suurempien voimien pelinappula tai sitten kiväärin on tartuttu, että on saatu lämmin ateria. Sveitsiläiset ajautuivat palkkasotureiksi koska viljelymaasta oli pulaa ja köyhyys vaivasi, Yhdysvaltojen vapaussodan pelätyt hesseniläiset olivat asevelvollisia maaorjia, jotka heidän ruhtinaansa oli vuokrannut ja gurkhan ura kiinnostaa koska maa on rutiköyhä kehitysmaa, joka ei tarjoa mahdollisuuksia.
   
  JR49, baikal, Ikarus ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 14. Mainos 15. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Monessa kartan valtiossa ei puolustuksesta vastaa asevelvollisuuteen perustuva kansanarmeija, vaan ammattiarmeija, mikä on lunastanut oman paikkansa yhteiskunnassa. Tämän perusteella myös kansalaisten asennoituminen puoltaa maanpuolustustehtävän delegoimista kokonaisuudessaan maan ammattiarmeijalle eikä aatteen paloa ammattisotilaiden tontille tunkemiseen ole.

  Näissä maissa lähtökohtasena ajatusmallina ammattiarmeija hoitaa taistelun ja kaiken likaisen työn, johon tehtävään tavallinen kansa on sen verovaroillaan kustantanut eikä näin ollen itse koe tarvetta siihen osallistumiseen. Maanpuolustus ja kaikki sotilaallinen toiminta on useimmille täysin vierasta eikä monikaan kykene näihin asioihin samaistumaan.
   
  Lepukki, Guderian, PSB 5500 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 16. Tulosvaroitus

  Tulosvaroitus Korpraali

  Liittynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  17
  Tykkäykset:
  52
  Pisteet:
  1
  Jonkin verran nuoriin aikuisiin (20-30-vuotiaisiin) saksalaisiin tutustuneena täytyy todeta, ettei maanpuolustus mitään erityistä arvostusta tunnu nauttivan omaan otokseen sattuneiden kohdalla. Joko suhtautuminen on ollut melko innostumatonta tai sitten jopa hieman piilevän paheksuvaa.

  Kun jossain vaiheessa on noussut esiin tieto siitä, että itse olen käynyt asepalveluksen Suomessa, on tämä aiheuttanut kevyttä kummastelua, miksi moisen olen mennyt tekemään. Olen sitten selittänyt, ettei asia Suomessa ole kummallinen, kun suurin osa miehistä siviilipalveluksen mahdollisuudesta huolimatta suorittaa asepalveluksen.

  Ainakin vielä muutama vuosi sitten (ennen Krimin tapahtumia) tuntui myös olevan niin, että vastaavaa ihmetystä tuo asepalvelus kyllä herätti muissakin eurooppalaisissa. Tuolloin myös sodan mahdollisuus Euroopassa tuntui olevan monelle erittäin etäinen ajatus, ehkäpä jopa mahdoton. No, myönnettäköön, että en välttämättä itsekään näe, että Keski-Eurooppa olisi akuutissa riskivyöhykkeessä, Suomesta katsottaessa realiteetit ovat kaikkiaan ehkä hieman erilaiset.
   
  JR49, Ingsoc ja Kaira tykkäsivät tästä.
 17. Guderian

  Guderian Kapteeni

  Liittynyt:
  10.07.2014
  Viestejä:
  740
  Tykkäykset:
  558
  Pisteet:
  76
  Olen nyt kohta 4 vuotta tehnyt töitä Saksassa palveluammatissa jossa tapaa paljon nuoria. Työkaverissani on myös useita nuoria Saksalaisia. Lisäksi olen puhunut nuorten kanssa ammatin valinnoista ja siinä on tullut ilmi juuri tämä että Saksan palkka-armeijaan liittyminen on keskiverto Saksalaiselle positiivinen juttu. Lehdet hehkuttavat erikoisjoukkoja ja kuinka Saksalainen sotilas on ammattilainen. You-tubessa pyörii Armeijan värväys video kanava ja vaikka se ei mikään muoti juttu ole niin silti minulle on jäänyt positiivinen kuva ihmisten asenteista. Ja sen verran voin sanoa että alue missä olen tehnyt töitä on hyvin liberaali. Joten verrattuna otoksena itä-Saksan "natseihin" tai etelä-Saksan konservatiivisiin olen muodostanut positiivisen mielipiteen armeijaa kohtaan. Tilastoa ei ole näyttää... Ikävä kyllä.
   
  Lepukki tykkäsi tästä.
 18. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,580
  Tykkäykset:
  12,837
  Pisteet:
  1,286
  Viimeksi muokattu: 05.02.2017
  Teräsmies ja baikal tykkäsivät tästä.
 19. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76

  Näin juuri. Suurimmissa osassa Euroopan maista ei ole annettu palkka-armeijan takia minkäänlaista sotilaallista koulutusta kansalaisille. Hankala sanoa miten itse asemmoituisin, mutta tavallaan typerää kuvitella kansan "taistelevan" (fyysisessä, väkivaltaisessa mielessä) maansa puolesta, jos heillä ei ole käytössä kättä pitempää saati koulutusta sen käyttämiseen. Tuskin kukaan ihan ehdoin tahdoin maansa puolesta taistellen kuolee, jos ei annetta mitään mahdollisuutta puolustautua. Aina pitää olla se pieni toivon kipinä edes siitä, että voi jotenkin vaikuttaa vihollisen etenemiseen ja se vaatii aseistusta ja koulutusta.

  Toki tuo kuitenkin kertoo jotakin maiden valmiudesta puolustautua kriisitilanteessa.
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,724
  Tykkäykset:
  20,110
  Pisteet:
  1,286
  Kyllähän se neuvostotodellisuus on varmasti ollut jotain sellaista, mitä ei sitä kokematon voi edes käsittää. Ilman sotiakin tai vainoja se on ollut melkoista koettavaa....saati sitten vainoaikoihin tai sotakausilla.
   
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,724
  Tykkäykset:
  20,110
  Pisteet:
  1,286
  Noita prosenttilukuja kannattaa ehkä tulkita siten, ettei ihmisillä ole enää edes mielikuvaa koko asiasta. Eli sama prosentti tulisi esiin, jos kysyttäisiin: haluatko tavata livenä Darth Vaaterin? Tai haluatko osallistua Myanmarin jälleenrakennukseen talkoilla ja maksaa itse matkasi?
   
  JR49 tykkäsi tästä.
 22. Nurkantakanen

  Nurkantakanen Kapteeni

  Liittynyt:
  19.10.2016
  Viestejä:
  568
  Tykkäykset:
  814
  Pisteet:
  76
  NATO: Russia targeted German army with fake news campaign

  Emails accusing German soldiers stationed in Lithuania of rape were sent to local news outlets and the parliamentary president. NATO officials allege that Russia is targeting the military alliance.

  German soldiers stationed in Lithuania have been the target of false rape claims, German news magazine "Spiegel" first reported on Thursday. NATO diplomats told Spiegel that they viewed this as an attack aimed at undermining the presence of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) in Eastern Europe, likely perpetrated by Russia.

  Emails claiming that German soldiers had raped an underage Lithuanian girl were sent to the president of the Lithuanian parliament and various Lithuanian media outlets on February 14.

  Lithuanian authorities investigated the charges and found no evidence that any of the claims made in the emails were true. "To our knowledge, Lithuanian police investigations came to the conclusion that there were neither a victim nor possible witnesses nor any perpetrators", a spokesperson for the German ministry of defense said.

  Some smaller local news outlets reported on the charges, according to Spiegel, but Lithuanian officials quickly discounted the accusations.

  Lithuanian police is investigating the incident. The address from which the emails accusing the soldiers were sent no longer exists, according to the German defense ministry, but authorities are looking to track the IP-address.

  http://www.dw.com/en/nato-russia-targeted-german-army-with-fake-news-campaign/a-37591978
   

Jaa tämä sivu