Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jyrki Kataisen (kok.) mielestä pitäisi selvittää, voisivatko euroalueen jäsenmaiden velkakirjat olla riskillisiä sijoituksia ja vastaavasti euromaiden yhdessä takaama velka olla valtioiden takaama turvallinen sijoitus.
https://www.verkkouutiset.fi/jyrki-katainen-ehdottaa-euroalueen-yhteista-velkaa/
http://beta.oikeamedia.com/o1-40730
Miksi Länsi-Eurooppa hajoaa?
Katalonia – Katalonia!
Kylmän sodan loppuessa tutkijat kehittelivät kaikenlaisia teorioita siitä miksi Neuvostoliitto hajosi. Eräs mielenkiintoisimmista ja luetuimmista oli artikkeli ”Democratization and Disintegration in Multinational States: The Breakup of the Communist Federations”.
Artikkelista käytiin sähäköitä keskusteluja.
Carol Skalnik Leff’in ydinajatus oli, että monikansallisten ja federatiivisten diktatuurien kohtalona oli aina hajota mikäli ne demokratisoituisivat. Neuvostoliitto, Tsekkoslovakia ja Jugoslavia hajosivat. Ja Venäjäkin oli hajota uudestaan – Putin pelasti sen hajoamiselta turvautumalla uudelleen diktatuuriin.
Epäilijät kuitenkin kyselivät sitä miksei tätä voinut soveltaa Länsi-Eurooppaan – miksei Espanja hajonnut vaikka se demokratisoitui? Sehän oli periaatteessa federatiivinen mutta se ei näyttänyt Francon jälkeen hajoamisen merkkejä.
Espanja hajoaa!
Caroll Skalnik Leff’in ajatusrakennelma näyttää kuitenkin toteutuvan myös lännessä. Myöhässä. Katalonia haluaa itsenäisyyden. Ja se tulee saamaan sen vaikka Espanjan keskusvalta pelottelee ja uhkailee väkivallalla.
Demokratiassa ei voi ampua ihmisiä, jotka ovat päättäneet toimia rauhallisesti ja lakien puitteissa. Jokainen, jolla on sydäntä ja aivoja ymmärtää sen.
Ehkä Skotlantikin näyttää seuraavan tulevaisuudessa tätä esimerkkiä. Ehkä Italian pohjoiset osat haluavat itselleen isomman palan itsenäisyyttä? Kehitys on mielenkiintoinen: Länsi-Eurooppa näyttää hajoavan palasiksi samaan aikaan kun Eurostoliitto yrittää koota Saksan ja Ranskan johdolla EU:n rippeitä siipiensä suojaan.
Nuoren Sipilän kärsimykset
Suomen nykyiselle johdolle kansan itsepintainen kaipaus itsenäisyyteen on vaikea ja vastenmielinen. Olisi niin kiva purjehtia Saksan vanavedessä ja havainnoida sen henkisiä takamuksia.
Serviilinä, avuliaana ja tottelevaisena. Turvallisessa pohjoisessa liitossa-kin! Olisi johtaja jota totella. Joku jonka ohjeita seurata.
Vallanpitäjien tuska on ymmärrettävää kärsimystä. Miksi tämä lottokansa ei ymmärrä omaa etuansa? Syy on varmaan siinä, että meillä on niin paljon ääriajattelua.
Miksei kaikkia hallitusta vastustavia voi leimata ”vihapuhujiksi”? Sehän on vain sellaista räksytystä! Kansa ei ymmärrä hyväänsä. Eikä se järkevän sanelun ja alistumisen tie olisi parempi?
Onneksi sentään valtamedia jaksaa puudelin lailla noudattaa valtaapitävien toiveita. Se jaksaa päivästä päivään kaihtaa journalistin ohjeita; arvostelukyvyttömästi ja tottelevaisesti.
Tuska on ilmeinen myös Brysselissä. EU:n byrokraattien on vaikea ymmärtää sitä miksi ihmiset eivät halua tehotonta, kallista ja kaukaista virkakoneistoa. Miksi ihmeessä kansalaiset eivät halua maksaa puolivillaisten korruptionäärien ja järjestäytyneen rikollisuuden kohvoijjaamia huonoja velkoja?
Mikä ihmisiä riivaa!??
Ihmiset eivät vaan halua tätä Eurostoliittoa
Vastaus on yksinkertainen. Ihmisiä riivaa ajatus vapaudesta ja tasa-arvosta. Kansat haluavat määrätä tulevaisuutensa itse.
Ihmiset eivät halua tuputusta, pakkoa, uutta rälssiä tai uutta Neuvostoliittoa.
Kansalaiset janoavat totuutta, oikeutta ja vapautta. Jopa täällä syrjäisessä ja tottelevaisessa Suomessa.
Arto Luukkanen
Järvenpää
Suomi kantaa taas vastuuta. Ravistelkaahan Dressman-pukunne kondikseen. Höperöt ovat olleet jälleen liikkeellä:
https://www.verkkouutiset.fi/tama-s...e-kotitalouksille-500-miljoonan-euron-laskua/
Valtioiden liitto
02lok2017 https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2017/10/02/valtioiden-liitto/
Kirjoittanut Kalle Isokallio | Kommentoi
Britannia lähtee Euroopan Unionista, Katalonia ja Skotlanti halajavat itsenäisyyttä ja Ranskan uusi presidentti haluaa Unionille oman talousministerin ja budjetin. Melkoinen ryminä menossa Unionin ympärillä. Silti Suomessa ei keskustella siitä, minkälaiseksi haluaisimme Unionin kehittyvän. Tai esitetä rajoja sille, minkälaiseen Unioniin me emme halua kuulua. Selvää on, että niin riitaisista ja erilaisista maista kuin minkälaisia Unionin jäsenmaat ovat, ei millään saa Liittovaltiota. Mutta josko siitä saisi Valtioiden Liiton, jossa jokainen valtio voisi päättää, mitä velvollisuuksia ja etuisuuksia se on valmis hyväksymään. Ne kun yleensä lukevat tasajalkaa. Nythän homma toimii niin, että Saksa ja Ranska päättävät keskenään, mitä haluavat ja pakottavat muut nielemään lääkkeen.
Presidentti Macron haluaa Liittovaltion, jossa verotus, työnantajamaksut, työttömyyskorvaukset ja minimipalkat ovat samat kaikille maille. Toivottavasti hän edes tarkoittaa ostokorjattuja minimipalkkoja, sillä muuten saattavat suomalaiset työntekijät kuolla nälkään. Samoin hän haluaa yhtenäistää yhteisöverokannat. Toivottavasti hän on jakanut perehtyä kaikkien eri maiden verotuskäytäntöihin esimerkiksi investointien poistoissa, jotka pitäisi kai sitä ennen yhtenäistää, että osattaisiin edes vertailla verokantoja.
Ihmettelen, etteivät suomalaiset ammattiyhdistykset huuda kurkku suorana kumoon Macronin ehdotusta Unionin yhteisestä budjetista maksettavista työttömyyskorvauksia. Se tarkoittaisi sitä, että suomalaiset työttömyyskorvaukset, sekä määrältään että kestoltaan alennettaisiin Unionin keskitasolle. Siinä tulisi äkkiä vilu ja nälkä suomalaisille työttömille.
Matematiikka on kovin yksinkertaista. Jos muukin sosiaaliturva maksettaisiin Unionin yhteisestä budjetista, niin joko suomalaista sosiaaliturvaa jouduttaisiin leikkaamaan rankalla kädellä, tai sitten Unionin yhteiseen budjettiin pitäisi kerätä monin verroin enemmän euroja kuin tänään. Joka tarkoittaisi Unionin nettomaksajille, kuten Suomelle isoja veronkorotuksia.
Hauskin Macronin ajatuksista on se, että Unionin parlamenttiin valittaisiin edustajat Unionin laajuiselta listalta. Varmaan myös ranskalaiseen malliin pitkiltä listoilta. Ei taitaisi niissä vaaleissa Alppien pohjoispuolella mennä parlamenttiin kuin muutama saksalainen. Pohjoismaista ei menisi yhtään. Siinä sitten oltaisiin niin Liittovaltiota, ilman yhtään edustajaa parlamentissa.
En kannata Unionista eroamista, mutta en myöskään kannata jääräpäisesti pysymistä sellaisen Unionin jäsenenä, josta Suomelle ei ole mitään hyötyä. Käsitykseni mukaan maassamme on hallitus, jonka tehtävänä on pitää huolta kansalaistemme eduista. Miksi hallitus ei kerro meille konkreettisesti, minkälaista Unionia Suomi tavoittelee? Eivätkö ne siellä hallituksessa tiedä, vai pelkäävätkö kertoa, etteivät Merkel ja Macron vain suutahda?
Käteinen taas vuorostaan ehdottaa euroalueen yhteistä velkaa, hyvä tästäkin tulee, taas tienataan:
Euroopan komission varapuheenjohtajan mielestä pitäisi pohtia euroalueen jäsenvaltioiden velkajärjestelyiden mahdollistamista.
Jyrki Kataisen (kok.) mielestä pitäisi selvittää, voisivatko euroalueen jäsenmaiden velkakirjat olla riskillisiä sijoituksia ja vastaavasti euromaiden yhdessä takaama velka olla valtioiden takaama turvallinen sijoitus.
https://www.verkkouutiset.fi/jyrki-katainen-ehdottaa-euroalueen-yhteista-velkaa/
Pidättäkää tuo mielipuoli, keksikää joku hyvä syy kun tyhmyydestä ei voi lukkojen taakse laittaa.
Suomella ei ole tuossa (tai oikeastaan missään Kataisen/Sekoomuksen/Sipilän/porvarihallituksen diileissä) mitään muuta kuin hävittävää. Miksi me lähdemme omalla lompakolla tukemaan etelän banaanivaltiooden velkakuplaa.
Katainen ei ole Suomen palveluksessa, vaan komissaarina hän on EU:n palveluksessa. Hän on tämän todennutkin ääneen, samoin kuin Liikanen. Komissaari ei edusta maataan. Olisi suotavaa, että myös Arkadianmäellä ja mediassa tämä ymmärrettäisiin. Etteivät vain luulisi, että onpa hyvä, kun meillä on siellä "oma mies". Ei ainakaan kovin luotettava.
Katainen antoi vakuus- ja luotettavuusnäytöt laittamalla Suomea myyntikuntoon ja viemällä meidät Kreikan tukipakettien taakse. En ole missään asemassa sanomaan, oliko se välttämätöntä enkä väittele siitä. Mutta ne olivat ne näytöt.
Hahahahaaaaaa, euvostoliitto se ei pettänyt tässäkään asiassa.EU Kataloniasta: "Joskus poliisin voimankäyttö on tarpeen"
https://yle.fi/uutiset/3-9866074
Mielestäni ei kovinkaan yllättävä kannanotto. Esimerkiksi Unkarin ja Puolan maahanmuuttopolitiikkaan sen sijaan otetaan hyvinkin voimakkaasti kantaa.
EU Kataloniasta: "Joskus poliisin voimankäyttö on tarpeen"
https://yle.fi/uutiset/3-9866074
Mielestäni ei kovinkaan yllättävä kannanotto. Esimerkiksi Unkarin ja Puolan maahanmuuttopolitiikkaan sen sijaan otetaan hyvinkin voimakkaasti kantaa.
Järkee tai ei.
Onneksi Suomen oman lääkeviraston virkamiehet ovat muuttaneet innolla Kuopioon?
¨EU:n lääkeviraston työntekijöistä valtaosa, yli 70 prosenttia, jättäisi työpaikkansa, jos virasto sijoitetaan Helsinkiin, Ateenaan, Bratislavaan, Bukarestiin, Maltalle, Sofiaan, Varsovaan tai Zagrebiin.
Virastossa tehdyn sisäisen selvityksen mukaan työntekijät muuttaisivat mieluiten Amsterdamiin, Barcelonaan, Kööpenhaminaan, Milanoon tai Wieniin.
[https://yle.fi/uutiset/3-9865263]
EU Kataloniasta: "Joskus poliisin voimankäyttö on tarpeen"