EU - onko järkee vai ei?

Kreikan toinen, kolmas, neljäs... tukipaketti sen sijaan ovat olleet kyseenalaista ”tölkin potkimista” eteenpäin. Toivottavasti on edes jotakin opittu. Velka- ja finanssikriisit kun eivät ole kuolleet sukupuuttoon. Seuraavaa kuplaa puhalletaan jo täysin palkein.

Ja se kupla saatetaan olla me, jos vihervasemmisto saa seuraavan hallituksen käsiinsä.
 
Ja se kupla saatetaan olla me, jos vihervasemmisto saa seuraavan hallituksen käsiinsä.

Varmasti näin tapahtuu jollei saada Suomen työllisyysastetta nostettua..

Tällä hetkellä olemme jo Kreikan kanssa samanlaisessa kuplassa. Emme vielä yhtä perusteellisen syvällä mutta kuitenkin. Samalla tavalla kuin Kreikassa meidän julkishallintomme rahoitusvaje on rakenteellisesti kestämättömässä tilassa. Suomen kokonaisverotusaste on maailman korkeinta tasoa. Suomalainen yhteiskunta kuluttaa pysyvästi enemmän kuin tienaamme. Kun verotusta ei ole enää mahdollista kiristää jatkamme velanottoa..

Toki Suomessa ollaan juuri pääsemässä kasvupolulle joka mahdollisesti työllistää ja vähentää samalla työttömien määrää. Tällä hetkellä sadasta työmarkkinoiden käytettävissä olevasta henkilöstä 68 on töissä. 32 henkilöä saa elantonsa yhteiskunnan tukijärjestelmistä tai jostain muualta kuin työmarkkinoilta. Jos saisimme jatkossa esimerkiksi 8 henkilöä (em. 32 henkilöstä) siirtymään työmarkkinoiden puolelle nousisimme samalle tasolle Ruotsin kanssa. Se riittäisi katkaisemaan julkishallinnon velkakierteen. Se tarkoittaa käytännössä että kaikkiaan n. 100.000 henkilöä pitäisi saada siirtymään työttömyydestä sekä ns. piilotyöttömistä, työllistyneen (=töissä olevan) väestön puolelle.
http://www.stat.fi/til/tyti/2016/13/tyti_2016_13_2017-04-12_kat_002_fi.html

Saattaa kuitenkin käydä niin ettemme saa työttömyysastettamme korjattua. Suomessa on paljon kansalaisia jotka haluavat jopa kasvattaa yhteiskunnan velanottoa ja sekä lisätä verososialismiin perustuvaa jakotaloutta vaikka se tapahtuu ottamalla lisää velkaa, tulevaisuuden veronmaksajien maksettavaksi. Jos kansa äänestää valtaan poliitikkoja jotka haluavat jatkaa tällaista kehitystä niin yksittäisellä ihmisellä on aika vähän mahdollisuuksia vaikuttaa..

Mutta jokaisen jolla on mahdollisuuksia vaikuttaa oman taloudellisen asemansa kehittämiseen tulevaisuuden varalle, kannattaa huomioida asioita jo etukäteen. Tässä suhteessa myös EU:n jäsenyys antaa yksittäisille kansalaisille hyviä vaihtoehtoja/mahdollisuuksia. Kuten eräässä elokuvassa sanotaan: "Ei saa jäädä tuleen makaamaan".
 
Angela Merkel tyrmää uudet vaalit: "Eurooppa tarvitsee vahvaa Saksaa"

Kuulostaa niin tutulta? Ihankuin olisi tehty aikamatka menneisyyteen...? Seuraavaksi vuorossa "vihapuhe" sanan ja mielipidevapauden rajoittamisen jälkeen alkaa puhe toisinajatteljioiden ja yhteiskunalle vaarallisista ihmisistä?

Tai itseasiassa se on jo alkanut.

Kaikki EU:ta arvostelevat ja kriitikot ovat "keikuttamassa EU-purtiloa" , jonka taustalla on Venäjän halua heikentää EU:ta ja sen euroopplaisia arvoja yhtenäisyyttä....

Kysyn vaan mitä yhteinäisyyttä, mitä arvoja?

Mitä tässä "EU- himmelissä" vielä voi heikentää, kun kaikki työ EU:n tuhoamiseksi on tapahtunut ja tehty ihan itse EU:n toimesta...?

Saamme nähdä ja kokea miten EU toimii ihan samalla tyylillä kuin entinen N-liitto ennen romahdustaan.

Lisää ja lisää ja edelleen lisää EU:ta ja armotonta propagandaa sekä yleviä teemoja/kampanioita, joissa ylistetään EU:n erinomaisuutta. Vastustajia aletaan jahtaamaan toden teolla. Seuraavana onkin vuorossa "EU-arvopohjayhteisön" uudelleen koulutusleirit ja vankileirein saaristo



https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/2...uudet-vaalit-eurooppa-tarvitsee-vahvaa-saksaa

Angela Merkel tyrmää uudet vaalit: "Eurooppa tarvitsee vahvaa Saksaa"

Jaa artikkeli:

katjarapeli.png

Katja Incoronato
Luotu:
26.11.2017 11:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    17.53917809.jpg

    Angela Merkel uskoo voivansa muodostaa hallituksen pian.

ULKOMAAT
|
SAKSAN HALLITUSKRIISI
Saksan liittokansleri Angela Merkel uskoo voivansa muodostaa uuden hallituksen pian. Saksan hallituskriisissä tapahtui uusi käänne perjantaina, kun sosialidemokraattinen puolue SPD ilmoitti olevansa valmis hallitusneuvotteluihin.

–Eurooppa tarvitsee vahvaa Saksaa, joten on toivottavaa, että hallitus saadaan muodostettua pian. Äänestäjien pyytäminen vaaliuurnille uudestaan olisi kokonaan väärin, Merkel sanoi puhuessaan johtamansa kristillisdemokraattisen puolueen edustajille lauantaina Reutersin mukaan.

Samalla hän linjasi, etteivät kristillidemokraatit aio luopua tavoitteistaan hallituksen aikaansaamiseksi. Merkelin mukaan hänen puolueensa haluaa "tervejärkistä bisnesorientoitunutta politiikkaa, joka merkitsee myös varovaisia veronkevennyksiä.




–Vain ne, jotka ovat kiinnostuneet näistä tavoitteista yhtä paljon kuin me voivat saada roolin hallituksessa. Saksa tarvitsee vakaan hallituksen, mutta sen pitää olla myös hallitus, joka vie maata eteenpäin, hän sanoi Bloombergin mukaan.

Saksan vaalit käytiin jo syyskuussa, ja hallitusneuvotteluja kristillisdemokraattien CDU:n, liberaalien FDP:n ja vihreiden kesken käytiin yli kuukauden ajan. Neuvottelut kaatuivat viime sunnuntaina. Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier on kehottanut puolueita etsimään ratkaisun ilman uusia vaaleja.

Tutkijat ovat arvioineet, että uudet vaalit tarkoittaisivat parempaa menestystä maahanmuuttovastaiselle äärioikeisolaiselle AfD:lle.

–Harras toive: Saksan demarit ottavat vastuuta Saksan ja EU:n tulevaisuudesta ja astuvat hallitukseen Merkelin kanssa. Uudet vaalit vahvistaisivat vain populisteja, Åbo Akademin valtiotieteen professori Göran Djupsund twiittasi viikolla ennen kuin SPD ilmoitti olevansa sittenkin valmis hallitusneuvotteluihin.



Harras toive: #Saksa'n #demarit ottavat vastuuta saksan ja #EU'n tulevaisuudesta ja astuvat hallitukseen #Merkel'in kanssa. Uudet vaalit vahvistaisivat vain populisteja, AfD, Linke y.m. pic.twitter.com/pouZRuIfME

— Göran Djupsund (@GoranDjupsund) November 20, 2017


Myös saksalainen politiikan tutkija, professori Christian Hacke on arvioinut AfD:n olevan "suuri voittaja" mahdollisissa uusissa vaaleissa.

–Sen äänestäjät ovat entistä turhautuneempia ja pystyisivät hyödyntämään tilannetta. Tämä oli arvoton tapahtuma, jollaista en ole nähnyt liittovaltion historiassa vaalien jälkeen, hän kommentoi Deutsche Wellelle.

Nordean euroalueen seuraamiseen keskittynyt pääanalyytikko Holger Sandte varoittaa, että hallituksen muodostaminen voi edelleen kestää viikkoja, vaikka SPD ja kristillisdemokraatit löytäisivät yhteisen linjan.

–Älkää odottako uutta hallitusta vielä ainakaan muutaman viikon sisällä. Saksan perustuslaki ei anna mitään aikarajaa hallituksen muodostamiselle ja vanha hallitus jatkaa, kunnes uusi on kasassa. SPD:n mukaantulo tarkoittaa luultavasti pienempiä veronkevennyksiä ja takapakkia työmarkkinoiden sääntelyn purkamisessa, hän arvioi katsauksessaan.

 
Kreikasta kuuluu kummia. Asioita, joita ei millään voinut arvata. http://jukkakleppalahti.puheenvuoro...in-hoidosta-kreikka-on-vajonnut-kehitysmaaksi Noin 370 miljardia euroa on pumpattu paikalliselle mafialle, mutta toivottuja tuloksia ei oikein näy. Kerrassaan kummallista.

Suomessa kuitenkin höperöiden näkemys on aivan toisenlainen kuin todellisuus: http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/...n-eurokriisin-hoidosta-ja-kreikan-tilanteesta

Kumpaakohan uskoisi? Suurihampaista omaa etuaan ajavaa höppänää vai todellisuutta? Siinäpä pohdittavaa kerrakseen. Asian outoutta kai korostaa se, että markkinavoimista otettiin niskalenkki ja Kreikan ongelmat ratkaistiin jo seitsemän vuotta sitten. http://web.archive.org/web/20100512...uhetta-ei-ole-ennen-kokoomusjohtajalta-kuultu

Eipä voi kuin nauraa, kun muutakaan ei taida tehtävissä olla.
 
Kreikasta kuuluu kummia. Asioita, joita ei millään voinut arvata. http://jukkakleppalahti.puheenvuoro...in-hoidosta-kreikka-on-vajonnut-kehitysmaaksi Noin 370 miljardia euroa on pumpattu paikalliselle mafialle, mutta toivottuja tuloksia ei oikein näy. Kerrassaan kummallista.

Suomessa kuitenkin höperöiden näkemys on aivan toisenlainen kuin todellisuus: http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/...n-eurokriisin-hoidosta-ja-kreikan-tilanteesta

Kumpaakohan uskoisi? Suurihampaista omaa etuaan ajavaa höppänää vai todellisuutta? Siinäpä pohdittavaa kerrakseen. Asian outoutta kai korostaa se, että markkinavoimista otettiin niskalenkki ja Kreikan ongelmat ratkaistiin jo seitsemän vuotta sitten. http://web.archive.org/web/20100512181737/http://www.nelonen.fi/uutiset/talous/jyrki-katainen-tekee-historiaa-tällaista-puhetta-ei-ole-ennen-kokoomusjohtajalta-kuultu

Eipä voi kuin nauraa, kun muutakaan ei taida tehtävissä olla.


"Ei kannettu vesi kaivossa pysy eikä varmasti siis lisäänny"... :confused:
 
Hyvinpä ovat Kreikalle mätetyt eurot kiertäneet takaisin...? :rolleyes:

Olisko jopa niin että, "tällä tienattiin ja joka muuta väittää on pölhöpopulisti ?" :D
 
Joku niistä sanoi jo aikaisemmin että mielummin maksavat sakot kuin ottavat pakolaisia. Sakkojen maksaminen on pienempi vahinko kuin pakolaisten ottaminen.
 
Ja komissiolla pitää kiirettä, Puolankin kanssa:
EU-komissio on päättänyt aktivoida artikla 7:n Puolaa vastaan oikeusvaltio-ongelmien takia. Puolaa voi näin uhata äänioikeuden menetys EU-päätöksenteossa.

Päätös on poikkeuksellinen, sillä kyseistä artiklaa ei ole vielä koskaan aktivoitu.

Asiaa puitiin jo kesällä, jolloin komissio totesi, ettei Puola voi uudistaa mielivaltaisesti oikeuslaitostaan. Komissio antoi tuolloin Puolalle vielä lisäaikaa perääntyä kyseenalaisista muutoksista.

Puolan uusi pääministeri Mateusz Morawiecki sanoi jo viime viikolla, että EU todennäköisesti aktivoi kyseisen artiklan. Artikla 7:n toimeenpaneminen on mutkikas prosessi, ja lopullinen läpivieminen vaatii kaikkien EU-maiden yksimielisen hyväksynnän, Puolaa lukuunottamatta.

Komissio käynnisti oikeusvaltioprosessin jo viime vuoden tammikuussa. Lähes kahden vuoden aikana vuoropuhelua on käyty ja selvityksiä pyydetty, mutta Puola ei ole näyttänyt perääntyvän oikeuslaitoksen kiistanalaisista uudistuksista.

Uudistusten on arvioitu kyseenalaistavan vallan kolmijako-opin ja oikeuslaitoksen riippumattomuuden, jotka ovat EU:n keskeisiä arvoja. Viimeisenä pisarana on pidetty sitä, jos maa etenee uudistuksissa, jotka pakottaisivat korkeimman oikeuden tuomarit eläköitymään.
https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/e...n-puolaa-uhkaa-aanioikeuden-menetys-200618740
 
Uutisesta lainattua.

"Viimeisenä pisarana on pidetty sitä, jos maa etenee uudistuksissa, jotka pakottaisivat korkeimman oikeuden tuomarit eläköitymään"

Mikähän tuossa on "oikeusvaltio-ongelma"
Paljon ongelmallisena pidän sitä jos joku istuu paikallaan vuosikymmeniä.

Tuskin EU siihen pelkästään puuttuisi, vai mitä?

Pointti tässä on se, että korkeimman oikeuden tuomarit ovat varsin iäkkäitä (kuten tyypillistä). Tässä on tavoitteena de facto erottaa korkeimman oikeuden tuomarit ja nimittää omat "poliittisesti sopivammat" tilalle.
 
Tuskin EU siihen pelkästään puuttuisi, vai mitä?

Pointti tässä on se, että korkeimman oikeuden tuomarit ovat varsin iäkkäitä (kuten tyypillistä). Tässä on tavoitteena de facto erottaa korkeimman oikeuden tuomarit ja nimittää omat "poliittisesti sopivammat" tilalle.

Totta, mutta onko ne edelliset "poliittisesti sopivat" . Tarkoitan tällä sitä että onko ne nykyiset poliittisesti neutraaleja, ja ei harrasta politikointia? Elinikäisiä virkoja ja harrastetaan "Demlalointia" (ihan oma termi:)) ja estetään kaikki muutos nyt kun on uudet tuulet?

Tässähän on ilmeisesti lopulta kyse perustuslain tulkinnasta, jonka korkein oikeus puolassa tekee?

Minä en ainakaan pidä kovin demokraattisena jotain elinikäistä virkaa jossa tulkitaan perustuslakia. Muunmuassa yhdysvalloissahan puhutaan aivan avoimesti konservatiivisista ja liberaaleista tuomareista. Eli he tekevät avoimesti myös politiikkaa.

Suomalainen systeemi paljon parempi.
 
kas kas vanha kunnon Neukula se nostaa päätään EU:ssa oikeen tosissaan... Ja täällä on porukkaa liikkellä joka on siitä oikeen innoissaan... :poop:
 
Mitä se yleensäkään EU;lle kuuluu mitä puolalaiset omassa maassaan tekevät kunhan ei ryhdytä etnisiin puhdistuksiin massamurhaamalla. Ei ole vielä mikään Euroopan Federatio olemassa.
 
Mitä se yleensäkään EU;lle kuuluu mitä puolalaiset omassa maassaan tekevät kunhan ei ryhdytä etnisiin puhdistuksiin massamurhaamalla. Ei ole vielä mikään Euroopan Federatio olemassa.

Yksinkertaista.

Puola rikkoo EU-jäsenyyden tärkeimpiä periaatteita, joihin se oli sitoutunut liittyessään Unioniin.. EU koostuu demokraattisista oikeusvaltioista. Puola on romuttamassa demokratiaa ja oikeusvaltiota.

https://europa.eu/european-union/topics/enlargement_fi

Jäsenyyskriteerit
Euroopan unionista tehdyn sopimuksen mukaan jäsenyyttä voi hakea jokainen Euroopan valtio, joka kunnioittaa EU:n demokraattisia arvoja ja sitoutuu edistämään niiden toteutumista.

Valtio voi kuitenkin liittyä EU:hun vain, jos se täyttää kaikki seuraavat jäsenyyskriteerit:

  • 1. poliittiset kriteerit – vakaat instituutiot, jotka takaavat demokratian, oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen ja ihmisoikeudet
  • 2. taloudelliset kriteerit – toimiva markkinatalous ja edellytykset selviytyä kilpailun ja markkinavoimien paineista EU:ssa
  • 3. oikeudelliset kriteerit – EU:n lainsäädännön ja käytänteiden hyväksyminen ja etenkin poliittisen unionin sekä talous- ja rahaliiton tavoitteiden noudattaminen.
 
Yksinkertaista.

Puola rikkoo EU-jäsenyyden tärkeimpiä periaatteita, joihin se oli sitoutunut liittyessään Unioniin.. EU koostuu demokraattisista oikeusvaltioista. Puola on romuttamassa demokratiaa ja oikeusvaltiota.

https://europa.eu/european-union/topics/enlargement_fi

Jäsenyyskriteerit
Euroopan unionista tehdyn sopimuksen mukaan jäsenyyttä voi hakea jokainen Euroopan valtio, joka kunnioittaa EU:n demokraattisia arvoja ja sitoutuu edistämään niiden toteutumista.

Valtio voi kuitenkin liittyä EU:hun vain, jos se täyttää kaikki seuraavat jäsenyyskriteerit:

  • 1. poliittiset kriteerit – vakaat instituutiot, jotka takaavat demokratian, oikeusvaltioperiaatteen noudattamisen ja ihmisoikeudet
  • 2. taloudelliset kriteerit – toimiva markkinatalous ja edellytykset selviytyä kilpailun ja markkinavoimien paineista EU:ssa
  • 3. oikeudelliset kriteerit – EU:n lainsäädännön ja käytänteiden hyväksyminen ja etenkin poliittisen unionin sekä talous- ja rahaliiton tavoitteiden noudattaminen.
Ihan kuin Neuvostoliiton aikoina Puolan asiat päätettiin Moskovassa teette niin kuin Moskova sanelee tai vaunut tulee ja tykit puhuu sekä Siperia kutsuu nyt vain komentelia on Brysselissä, straapien määrääjät on vain vaihtaneet kieltä ja maantieteellisen paikan, Puolalta viedään jälleen itsemäärämisoikeus ja itsenäisyys, eikä kulu kuin hetki kun lännestä lähtee suvaitsevaiston uusi hyökyaalto joka jyrää puolan Natsien ja Stalinin tapaan, Katynin metsä saa uudet uhrit ja puolan kansan tuhatvuotine kärsimys saa jatkon, nyt uuden tuhatvuotisen EU valtakunnan toimesta, yksinkertaista
 
EU:n ja Neuvostoliiton vertailu kertoo valitettavasti välittömästi siitä, ettei kyseisen henkilön kanssa kannata keskustella.
 
Back
Top