Tämän simulaation mukaan elvytysrahastossa saajina olisi Italia, Ranska, Kreikka, Espanja, Kypros, Portugali ja Kroatia.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Tämän simulaation mukaan elvytysrahastossa saajina olisi Italia, Ranska, Kreikka, Espanja, Kypros, Portugali ja Kroatia.
Mitäs veikkaat että paljonko Suomi saa noista boldatuista... reilu 300 kuollutta, valtionvelkakin oli alle 60% ja pankit kohtuu vakavaraisia. Työttömyysongelmissa ei vieläkään käytetä kaikkia jo saatuja rahoja, vaan niitä palautetaan kun ei keksitty käyttöä... ja mitähän ilmastopolitiikka yleensäkään liittyy mihinkään, kun Saksakin availee uusia hiilivoimaloita...
...
Puuttuu vain lohkoketjut ja tekoäly... /s
Tasavallan presidentin isännöimät Kultaranta-keskustelut toivat päivänvaloon valtiojohdon eriävät näkemykset, miten koronakriisiä pitäisi hoitaa EU-tasolla.
EU-komission on määrä antaa tarkempi esitys elvytysrahastosta keskiviikkona. Puheenjohtaja Ursula von der Leyenin sanotaan kaavailevan jopa 1 000 miljardin euron rahastoa.
Saksa on ollut aiemmin tiukasti EU-maiden yhteisvastuullisuuden lisäämistä vastaan. Nyt liittokansleri Angela Merkelin linjan muutosta on verrattu Yhdysvaltain historiasta tuttuun Hamiltonin hetkeen, jolloin osavaltioiden velat siirrettiin liittovaltion vastuulle. Järjestely jäi tosin väliaikaiseksi: pian Yhdysvallat palasi no bailout -periaatteesseen.
Hollanti, Itävalta, Ruotsi ja Tanska vastustavat myös EU:n budjetin kasvattamista. Vaikka Britannian EU-ero jättää budjettiin ison aukon, niukkuutta korostavien maiden prosenttiliike vaatii, että EU:n budjetti saa olla korkeintaan prosentin kansantuotteesta.
Pääministeri Sanna Marin (sd) korosti, että Suomi suhtautuu ehdotuksiin rakentavasti, ja kehotti muita tulemaan ulos poteroistaan. Marin korosti myös eduskunnan roolia päätöksenteossa. Tähän asti perustuslakivaliokunta on ollut tarkka siitä, että budjettivalta säilyy eduskunnalla ja Suomen vastuut ovat hyvin tiedossa.
Niinistö toi puolestaan Kultaranta-keskustelussa esille huolensa EU-maiden velkaantumisesta ja keskuspankkien rahan painamisesta.
Eurooppaoikeuden professori Päivi Leino-Sandberg ja työelämäprofessori Vesa Vihriälä varoittavat tuoreessa blogissaan (23.5.), että koronaelvytys on luomassa EU:hun oikeudellisen korttitalon, jossa perussopimuksen tulkintoja venytetään äärimmilleen. Selkeämpi tapa tukea jäsenmaita olisi EU:n budjetin kasvattaminen ja varojen käyttäminen yhteiseksi hyväksi, esimerkiksi ympäristön ja terveydenhuollon kohentamiseen.
Sopu EU-maiden kesken löytyy usein pienimmästä yhteisestä nimittäjästä. Tällä kertaa se saattaa olla EU:n budjetin kasvattaminen.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/koronakriisi-hamartaa-suomen-eu-strategiaa/b085993a-5d39-4919-ba5b-4b1762f4221c
.. mutta ikävä kyllä Suomen taloudellinen asema on jo tämän nykyhallituksen aikana (ei pelkästään koronan vaikutuksesta) muuttunut.Itävalta, Hollanti, Tanska ja Ruotsi vaativat väliaikaista, kertaluonteista lainaperusteista pelastusrahastoa.
Niin, jonkun toisen maan veronmaksajien selkänahasta jos mahdollista.
Miksi maat hoitaisivat asiansa kunnolla jos puuttuvan rahan saa muiden jäsenmaiden veronmaksajilta?
Juuri näin..Miksi maat hoitaisivat asiansa kunnolla jos puuttuvan rahan saa muiden jäsenmaiden veronmaksajilta?
Kuvitellaan, että se olisi ilmaista rahaa, mutta näin ei oikeasti ole.Juuri näin..
Jos ilmaista rahaa on saatavissa kymmeniä miljardeja pelkästään sillä että vaaditaan, huudetaan ja uhkaillaan muita suurilla talousvaikeuksilla, niin huutajia ja uhkaajia riittää maailman tappiin asti.
- tuohan on maaiman helpointa politiikkaa. Hoidetaan valtion talous huonosti, tuhlataan rahat ja sanotaan että nyt kun "perse on auennut" alkaa muillakin vaikeat ajat.
- "Emme osta enää teitä mitään.. Ainakaan ennen kun saamme teiltä lisää rahaa josta pienellä osalla voimme ehkä ostaakin.."
Ikävä kyllä Suomikin on hoitanut asioitaan huonosti..On hieman ikävä mennä kieltämään muilta apua kun samalla myös "oma peräsuoli on alkanut lotkottaa.."
Kuvitellaan, että se olisi ilmaista rahaa, mutta näin ei oikeasti ole.
Tätä kysymystä voi lähestyä kolmelta suunnalta.
- Kreikan talouskriisi 2010-luvulla pakotti useimmat EU-maat myöntämään maalle tukipaketteja, jotka rahoitettiin verovaroin tai valtion lainoin. Tukipaketit olivat vastikkeellisia ainakin siltä osin kuin Troikka (IMF, EKP ja Euroopan komissio) ehtojen noudattamista valvoi.
Niinhän sitä puhuttiin ja osa veloista on annettu anteeksi.Ei se Kreikan saama raha ole lainaa. Vuosia sitten jo puhuttiin julkisesti ettei kukaan odota Kreikan pystyvän ikinä maksamaan takaisin.
Ei se Kreikan saama raha ole lainaa. Vuosia sitten jo puhuttiin julkisesti ettei kukaan odota Kreikan pystyvän ikinä maksamaan takaisin.
No eihän se ilmaista ole.. tai no nyt tällä hetkellä on, ja jopa tuottavaa... lainan antajilla vaan on vähän pidempi perspektiivi asiaan kuin ihmisen ikä. Riittää kun maksat korot... Sitten joskus kun ja jos se muuttuu, niin silloin siitä velasta tulee ongelma...