EU - onko järkee vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vlad
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Se on viime kädessä ihan yksi lysti onko sillä merkitystä vai ei: kyse on siitä että minun elämääni vaikeutetaan täysin turhasta syystä jolla ei ole MITÄÄN positiivista vaikutusta. Sitä tehdään vain vaikeuttamisen vuoksi.

Ja EU tai mikään muukaan taho ei vie minulta mitään omaisuutta. Ikinä.

Hyvä, tuollaisista perusteluista minä pidän. Ei yritetä keksiä mitään maailmoja syleileviä ja yleviä tavoitteita, vaan vedotaan omiin mielihaluihin.
 
Sanooko vaikka sellaiset nimet kuin Pekka-Eric Auvinen tai Matti Juhani Saari mitään?
Noiden jälkeen käytäntöjä on tiukennettu.

Ei federalisteille ole ongelma hyysäys sinänsä, se on ongelma vain jos se on suomalaisten poliitikkojen luomaa. Samanlaiset asiat hyväksytään kyllä kunhan EU ajaa niitä.
 
Etelä-Euroopassa saatetaan ajaa oman perheen tai suvun etua, mutta ei todellakaan koko maanosan. http://maanpuolustus.net/threads/eu-onko-järkee-vai-ei.4469/page-10#post-245208

Tuota aika harvoin suomalaiset ymmärtävät. Eivät ne ole sellaisia "demokratioita" kuin me sen käsitämme. Esimerkiksi Kreikassa Papandreoun suvun merkitys sekä liike-elämässä että politiikassa on aikamoinen. Kun Georgios Papandreou oli pääministerinä, moni ajatteli että aina sama tyyppi mutta hänen isänsä ja isoisänsäkin olivat olleet pääministereinä...

Minusta homma lähti alamäkeen siinä vaiheessa, kun EU rikkoi oman sopimuksensa, Maastrichtin sopimuksen, ja otti Kreikan euroon. Ny me olemme "Kreikan tiellä" mutta vain koska euro. Se on pakkopaita. Meidät rankattiin vuonna 2014 kaikkein kilpailukykyisimmäksi maaksi, mutta se ei meidän vientiponnistuksiamme auta. Siinä Daily Telegraph on oikeassa.

Maastrichtin sopimuksen lisäksi EU rikkoi toisen oman sopimuksensa, Schengenin sopimuksen. Ei herätä luottamusta.

On kaksi suuntaa. Joko tehokas liittovaltio tai löysä ja usein haitallinen sekamelska, joka ehkä hajoaa pikkuhiljaa. En usko liittovaltioon kansallisuuksien kirjon vuoksi, ja muutenkin vierastan keskushallintoa, jossa meillä olisi vielä vähemmän alueellista valtaa, vaikka ymmärrän että se juuri, vankempi yhdistyminen, olisi tehojen tie. En usko EU:hun ilman brittejä, ja se alkaa jo kääntää selkää unionille. Saksa on ollut talousveturi ja Ranska "säteilee".
 
Suomalaisilla aseharrastajilla on kyllä ihan oma kivirekensä vedettävänä tai suorastaan myllynkivi kaulassaan..

Sanooko vaikka sellaiset nimet kuin Pekka-Eric Auvinen tai Matti Juhani Saari mitään? Juuri sellaisia läpeensä rehellisiä ampuma-aseluvan haltijoita, joita ikävä poliisi olisi aiheettomasti vainonnut, jos olisi kysellyt perään. Ainakin keskustelupalstalla moni olisi mennyt takuuseen heidänkin kunnollisuudestaan.

Oletkos sinä se sama kaveri, joka ei nähnyt venäläisten kiinteistökaupoissa ja maaostoissa PV:n infran ympärillä koskaan mitään ongelmaa? Nyt jollain Auvisella, joka oli saanut luvan 22-kaliiperiseen pienoispistooliin, yrität puolustella EU:n uutta asedirektiivia. Tuskin kukaan tällaista aivopierua päästää yksin EU:n pyhyyden vuoksi. Mutta ehkä siksi, että se lopettaa reserviläisten ja urheiluampujien harrastuksen? Siksikö EU onkin niin erinomainen tällä kertaa?
 
Minua ei kiinnosta puheet vaan toimien tulokset. Neuvostoliitossakin puhuttiin kaikenlaista. Tuollainen kulttuurin muuttuminen vaatii pitkän ajan, se ei todellakaan tapahdu hetkessä.


Muut eurooppalaiset maat ajavat omaa etuaan. Eivät Euroopan saati Suomen. Suomenkin tulisi ajaa omaa etuaan eikä sinisilmäisesti alistua.


Kuvaus sopii moneen etelä-eurooppalaiseen maahan, joiden vastuuta olemme päässeet kantamaan..

Niissä Etelä-Euroopan valtioissa kuitenkin vielä perustetaan valta demokratiaan. Eli yhden ryhmän mielihaluilla ei pidetä pallia vaan vähintään 50% kansalaisista pitää pitää tyytyväisinä.

Eurooppa on talousalue, jossa yhteisen valuutan ansiosta meillä on aika paljon yhteneviä intressejä. Ajamalla maailmalla omaa etua ajetaan siis talousalueen etua eli Euroopan etua, eli Suomen etua. Unionin sisällä voidaan toki edelleen kampittaa kaveria, mutta mitä yhtenäisemmäksi taloudellinen ja poliittinen liikkumavara tehdään, niin sitä vähemmän kampitustakin tapahtuu = liittovaltiokehitys on Suomen kannalta positiivista.

Kulttuuri muokkaantuu aikanaan, mutta 100 vuotta on ihan riittävä aika. Ei tartte mennä kuin 100 vuotta omassa kulttuurissa taaksepäin ja näkee aika suuren muutoksen. Kommunismikin on aatteena kohtuu nuori ja silti se taottiin hyvin nopeasti rahvaan päähän.

Millähän tavalla Suomi yksin ajaisi omaa asiaansa paremmin kuin EU:n kautta? Vastaus on, että ei mitenkään. EU:ssa pystymme ajamaan omaa asiaamme ja tietyin rehellisin keinoin sitä tulisi nykyistä enemmän tehdäkin. Se taas ei ole Unionin vika, vaan politikkojemme, jotka ovat taas nuorimpia lukuunottamatta kulttuureista, jossa ohjeet otetaan toisen maan politikoilta tai nykyään korvatusti yritysjohtajilta eikä uskalleta tehdä niitä omia aloitteita. Kun kuulisi yhdenkin poliittisen uudistuksen, jossa ei käytettäisi vertauksia Ruotsin tai Sveitsin malleihin...

Toki voidaan laput silmillä ajatella, että kun ollaan yksin niin asiat lutviutuu varmasti kun ollaan oman itsemme herroja ilman velvotteita mihinkään. Ehkä meneekin, mene ja tiedä, mutta prosenttilaskulla todennäköisyydet sille, että saamme ajettua asiaamme isomman instituution kautta kuin Suomi, on aika lailla suuremmat. Lopulta olemme kuitenkin pitkälti sen varassa mitä naapurivaltioissa tapahtuu ja joko voimme itse vaikuttaa siihen kehitykseen tai kellua pinnalla ja toivoa, että päätökset ovat mieleisiämme.
 
Eurooppa on talousalue, jossa yhteisen valuutan ansiosta meillä on aika paljon yhteneviä intressejä.
Kaikki Euroopan maat eivät ole olleet niin idioottimaisia, että olisivat euroon liittyneet. Suomi valitettavasti teki sen virheen, ja siitä saamme maksaa.
 
Arvasin, että tuostahan kenkä nyt puristaa. Pyssymiehet ovat sydämistyneet, kun heidän hienoa harrastustaan ollaan rajoittamassa. Itse luotan siihen, että kruunu kyllä jakaa meille kaikille mahdollisen sijoituksemme mukaiset aseet, jos siihen kuuluisaan pilliin vihelletään.

Veikkaanpa, että kovin harvalla henkseleitä paukuttavalla ressullakaan on sijoitusta sellaiseen tehtävään, jossa tarvitaan täydellistä ampumataitoa. Veikkaan edelleen, että useimmilla kellokkailla ei ole sijoitusta lainkaan. Silloin ei kannattaisi kovaan ääneen elämöidä ampumataitonsa merkityksestä isänmaan puolustukselle.
Tämä laki koskisi myös sijoituksen omaavia ja laittaisi huomattavan määrän ottoaseita stenaukseen jotka muuten kirjattaisiin osaston kalustoon. Kruunu ei voi jakaa kaikille sijoituksen mukaisia aseita koska näitä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi eli nytkin mentäisiin siihen että über asetta käyttävän kaatuessa seuraava nostaa sen ja tämän kaatuessa taas seuraava, jne. Kuten tällä hetkellä PV:n puolari TA-kivääreitä riittää vain erikoisjoukoille.
Itse asiassa tämä laki vähentäisi myös erikoisjoukkojen käytössä olevia aseita. Käytännössä rangaistaisiin ihmisiä jotka valmiita vaarantamaan tai ovat vaarantaneet henkensä terrorismin vastaisessa taistelussa terroristien tekojen vuoksi.

Suomalaisilla aseharrastajilla on kyllä ihan oma kivirekensä vedettävänä tai suorastaan myllynkivi kaulassaan..

Sanooko vaikka sellaiset nimet kuin Pekka-Eric Auvinen tai Matti Juhani Saari mitään? Juuri sellaisia läpeensä rehellisiä ampuma-aseluvan haltijoita, joita ikävä poliisi olisi aiheettomasti vainonnut, jos olisi kysellyt perään. Ainakin keskustelupalstalla moni olisi mennyt takuuseen heidänkin kunnollisuudestaan.
Ja näistä toisen aselupa oli menossa peruutukseen ja tämän jälkeen lupaehtoja ollaan tiukennettu.
 
Ei federalisteille ole ongelma hyysäys sinänsä, se on ongelma vain jos se on suomalaisten poliitikkojen luomaa. Samanlaiset asiat hyväksytään kyllä kunhan EU ajaa niitä.

Siis hä? Joku jossain vastustaa jotain, jos sitä ehdottaa suomalainen poliitikko, mutta kannattaa sitä, jos sitä ehdottaa EU?

Tuo olisi todellakin federalistista rakkautta...

Enpä vain usko, että sellaista on.

Laitat varmaan lähteet ja perustelut tälle?
 
Ehdottaisin, että pidetään aseväittely omassa ketjussaan.
 
Siis hä? Joku jossain vastustaa jotain, jos sitä ehdottaa suomalainen poliitikko, mutta kannattaa sitä, jos sitä ehdottaa EU?

Tuo olisi todellakin federalistista rakkautta...

Enpä vain usko, että sellaista on.

Laitat varmaan lähteet ja perustelut tälle?
skärdis on usein puhunut "kekkosslovakiasta" ja siitä kuinka ankeaa silloin oli, koska valtiovalta rajoitti elämää. Nyt näyttää kuitenkin kannattavan järjetöntä aselakien kiristystä vain koska Bryssel sellaista vaatii.

Ehdottaisin, että pidetään aseväittely omassa ketjussaan.
Harmillista, jos EU:n ongelmista ei saa tässä aiheessa puhua.
 
Harmillista, jos EU:n ongelmista ei saa tässä aiheessa puhua.

Totta kai saa. Mutta, kun samasta aiheesta (aseväittely siis) on erikseen oma ketjunsa, niin ehkä parempi käydä se keskustelu siellä? Eikö vain?
 
Pitää miettiä tätä historiaa niin kuin "kansan" vinkkelistä, siis sen kansan, joka ei ole komentosillalla talouslaskutikun kanssa.

Suomalaisten tyytyväisyys Euroopan unioniin on kasvanut jäsenyyden alusta ja ohittanut muiden eurooppalaisten keskiarvon. Maatalouden rakennemuutos ja työelämän mullistukset ovat olleet suurimmat nielaistavat asiat, ja työelämään nykymaailmassa on kaiketi jo totuttu niin kuin selkäkipuun. Se kai on sitä tyytyväisyyttä, että oppii sietämään ja pahimmat pelot eivät realisoidu.

Jäsenyys on kansainvälistänyt elinkeinoelämää mutta yritykset ovat samalla jatkuvien muutosten aallokossa. Yt-neuvottelujen seurauksena Suomessa tehdään enemmän organisaatiomuutoksia kuin missään muussa unionin jäsenmaassa. Sekin vaikuttaa tehoihin ja suunnitteluun: johto on usein paniikkisektorilla eikä hallintasektorilla. Se on aika iso juttu.

Valinnanvara tavara- ja tuotemarkkinoilla on monipuolistunut, ja matkustaminen helpottunut. Se on plussaa.

Selkeää miinusta ovat hallitsematon maahanmuutto, kerjäläiset, kansainvälinen rikollisuus, huumekaupan kasvu ja meitä haittaavat direktiivit.
 
Euro on sitten toinen juttu. Siihen ei olisi koskaan pitänyt liittyä, mutta emme me siitä voi noin vain loikatakaan.
 
Valinnanvara tavara- ja tuotemarkkinoilla on monipuolistunut, ja matkustaminen helpottunut. Se on plussaa.
.

Pitää olla kriittinen omaakin ajattelua kohtaan. Nämä nyt tulivat mieleen. Mutta monet "asiantuntijat" EU:n hyötyjä mainitessaan kertovat asioita, jotka olisivat samalla aikavälillä muuttuneet muutenkin. Onko tavaravalikoiman laajeneminen oikeasti EU:n tuoma hyöty? Meillä oli jo vapaakauppasopimus (ETA) EU:n kanssa. Lisäksi suuri osa valikoiman laajenemisesta on tapahtunut EU:n ulkopuolelta.

Itse asiassa ihmettelen, että he eivät selkeästi osaa avata hyötyjä kuin jollain matkustusesimerkeillä. Sama koskee valuutanvaihtoesimerkkiä.

Valuutanvaihto on vähentynyt. Mutta miten iso etu se oikeasti on, tai sanotaanko, miten paljon siitä oikeasti kannattaa maksaa? Mikä on euroalueeseen sitoutumisen hinta vientiteollisuudelle? Mikä on ollut vuosia jatkuneen euroalueen kriisin hinta?
 
Pitää olla kriittinen omaakin ajattelua kohtaan. Nämä nyt tulivat mieleen. Mutta monet "asiantuntijat" EU:n hyötyjä mainitessaan kertovat asioita, jotka olisivat samalla aikavälillä muuttuneet muutenkin. Onko tavaravalikoiman laajeneminen oikeasti EU:n tuoma hyöty? Meillä oli jo vapaakauppasopimus (ETA) EU:n kanssa. Lisäksi suuri osa valikoiman laajenemisesta on tapahtunut EU:n ulkopuolelta.

Itse asiassa ihmettelen, että he eivät selkeästi osaa avata hyötyjä kuin jollain matkustusesimerkeillä. Sama koskee valuutanvaihtoesimerkkiä.

Valuutanvaihto on vähentynyt. Mutta miten iso etu se oikeasti on, tai sanotaanko, miten paljon siitä oikeasti kannattaa maksaa? Mikä on euroalueeseen sitoutumisen hinta vientiteollisuudelle? Mikä on ollut vuosia jatkuneen euroalueen kriisin hinta?

Eurosta on luonnollisesti myös paljon hyötyjä. Mutta, jos arvioidaan kovaa BKT-vaikutusta, niin nettosumma rupeaa vajoamaan negatiivisen puolelle.
 
Miksi vain viiden vuoden ajalta?

Kuvastaa hyvin ihmisten ajattelun lyhytjänteisyyttä, kun saavutetut edut muuttuvat itsestäänselvyyksiksi.

Jos nyt jotain luetellaan, niin onko yli 70 vuotta kestänyt rauha mitään? YYA-Suomen turvallisuuspoliittinen integrointuminen länteen? Entä Suomen pääsy tullirajan sisälle ylivoimaisesti tärkeimpien vientimaidemme kanssa? Opiskelu- ja työskentelymahdollisuudet koko EU:ssa?

Nuo ja moni muu ei ollut millään muoto itsestäänselvyyttä 25 vuotta sitten ja EU-jäsenyys on ne meille suonut.
Aatteen palon voimakkuudesta ja kysyjän kyseenalaistamisesta tulee mieleen, koira, kalikka ja älähdys. Kerro nyt edes muutama esimerkki mitä hyvää EU on saanut aikaan Suomelle/suomalaisille viimeisen 5 vuoden aikana.
 
Niissä Etelä-Euroopan valtioissa kuitenkin vielä perustetaan valta demokratiaan. Eli yhden ryhmän mielihaluilla ei pidetä pallia vaan vähintään 50% kansalaisista pitää pitää tyytyväisinä.

Eurooppa on talousalue, jossa yhteisen valuutan ansiosta meillä on aika paljon yhteneviä intressejä. Ajamalla maailmalla omaa etua ajetaan siis talousalueen etua eli Euroopan etua, eli Suomen etua. Unionin sisällä voidaan toki edelleen kampittaa kaveria, mutta mitä yhtenäisemmäksi taloudellinen ja poliittinen liikkumavara tehdään, niin sitä vähemmän kampitustakin tapahtuu = liittovaltiokehitys on Suomen kannalta positiivista.

Kulttuuri muokkaantuu aikanaan, mutta 100 vuotta on ihan riittävä aika. Ei tartte mennä kuin 100 vuotta omassa kulttuurissa taaksepäin ja näkee aika suuren muutoksen. Kommunismikin on aatteena kohtuu nuori ja silti se taottiin hyvin nopeasti rahvaan päähän.

Millähän tavalla Suomi yksin ajaisi omaa asiaansa paremmin kuin EU:n kautta? Vastaus on, että ei mitenkään. EU:ssa pystymme ajamaan omaa asiaamme ja tietyin rehellisin keinoin sitä tulisi nykyistä enemmän tehdäkin. Se taas ei ole Unionin vika, vaan politikkojemme, jotka ovat taas nuorimpia lukuunottamatta kulttuureista, jossa ohjeet otetaan toisen maan politikoilta tai nykyään korvatusti yritysjohtajilta eikä uskalleta tehdä niitä omia aloitteita. Kun kuulisi yhdenkin poliittisen uudistuksen, jossa ei käytettäisi vertauksia Ruotsin tai Sveitsin malleihin...

Toki voidaan laput silmillä ajatella, että kun ollaan yksin niin asiat lutviutuu varmasti kun ollaan oman itsemme herroja ilman velvotteita mihinkään. Ehkä meneekin, mene ja tiedä, mutta prosenttilaskulla todennäköisyydet sille, että saamme ajettua asiaamme isomman instituution kautta kuin Suomi, on aika lailla suuremmat. Lopulta olemme kuitenkin pitkälti sen varassa mitä naapurivaltioissa tapahtuu ja joko voimme itse vaikuttaa siihen kehitykseen tai kellua pinnalla ja toivoa, että päätökset ovat mieleisiämme.

Fiksu kirjoitus - Kiitos siitä.

Suomen ongelmista on turha syyttää EU:ia tai Euroa..kyllä me olemme söhrineet oman taloutemme ihan omilla kotimaisilla päätöksillämme.

Sama toki koskee monia muitakin yhteiskunnan hallinnon osa-alueita. Monissa yhteyksissä olemme ihan itse (oman eduskuntamme päätöksillä) toteuttaneet sellaista epäonnistunutta lainsäädäntöä johon meillä ei ole ollut minkäänlaisia velvoitteita EU:n suunnalta. Toki joissain tapauksissa meidän virkamiehemme ja poliitikkomme ovat myös lyöneet laimin tehtäviään EU:n yhteisen lainsäädännön valmistelussa. Tai ovat jopa toimineet oman ideologiansa mukaisesti mutta Suomen etua vastaan. Poliittista kähmintää tapahtuu kaikkialla.

Uskoisin että tulevaisuudessa jokainen suomalainen joutuu itse huolehtimaan aikaisempaa enemmän omasta ja lähipiirinsä hyvinvoinnista. Sekin on periaatteessa hyvä asia sillä siihen ei poliittisilla päättäjillä ole kovin suuria mahdollisuuksia puuttua. Tässä kehityskulussa lienee loppuviimeksi hyvä että olemme ja pysymme EU:n jäsenmaana. Se antaa kohtuullisen hyvät lähtökohdat yksittäisten kansalaisten elämälle sekä rungon yhteiskunnalle jossa asuu kaikkiaan reilut 500 miljoonaa ihmistä. Suomalaiset muiden mukana, omassa maassaan ja toivottavasti osana Euroopan liittovaltiota.
 
Arvasin, että tuostahan kenkä nyt puristaa. Pyssymiehet ovat sydämistyneet, kun heidän hienoa harrastustaan ollaan rajoittamassa. Itse luotan siihen, että kruunu kyllä jakaa meille kaikille mahdollisen sijoituksemme mukaiset aseet, jos siihen kuuluisaan pilliin vihelletään.

Veikkaanpa, että kovin harvalla henkseleitä paukuttavalla ressullakaan on sijoitusta sellaiseen tehtävään, jossa tarvitaan täydellistä ampumataitoa. Veikkaan edelleen, että useimmilla kellokkailla ei ole sijoitusta lainkaan. Silloin ei kannattaisi kovaan ääneen elämöidä ampumataitonsa merkityksestä isänmaan puolustukselle.

Kyse onkin siitä rinastuksesta minkä EU Komissio teki rinnastamalla tavalliset lainkuuliaiset harrastajat ja terroristit samoin kuin Suomessa tehtiin kun rinnastettiin joukkomurhaajat ja lainkuuliaiset kansalaiset täsmälleen samoin Obama toimi, aseidenvastustajat olkoon heidän motiivinsa mikä tahansa ovat lähteneet tälle tielle jossa rehelliset ja lainkuuliaiset rinnastetaan terroristeihin ja joukkomurhaajiin, minkähän vastauksen kuvittelevat saavansa?
 
Fiksu kirjoitus - Kiitos siitä.
.

Samaa mieltä. @G.Lavanche lle palstan Jean Monnet -palkinto sammakkoperspektiivin unohtamisesta.

Valitettavasti todellinen ihmiselämä eletään työmailla - tai työttömänä, koulutuksessa tai ei koulutuksessa, siellä maan tasalla. Paljonhan me valitammekin. Minun elintasoni on aika hulppea verrattuna vuoteen 1994, mutta jaksan toki valittaa enemmän, kun on jääkaapissa muutakin kuin valo.
 
Aatteen palon voimakkuudesta ja kysyjän kyseenalaistamisesta tulee mieleen, koira, kalikka ja älähdys. Kerro nyt edes muutama esimerkki mitä hyvää EU on saanut aikaan Suomelle/suomalaisille viimeisen 5 vuoden aikana.

Äläkee pojat suotta riidelkö. Eiköhän näistäkin asioista voi ihan rauhakseltaan vaihtaa ajatuksia?

TomTom, viitsitkö listata asioita, mitä positiivista Suomen valtio on tehnyt Suomen/suomalaisten hyväksi viimeisen 5 vuoden aikana. Itse keksin vain ne kaksi.

Vastaavasti, mitä kauheutta EU on sitten aiheuttanut Suomelle? Aikamääre vapaa. On helpompi keskustella, kun ymmärtää, mistä kenkä faktisesti puristaa.
 
Back
Top