EU - onko järkee vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vlad
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Vaikka Scholzilla ei ehkä henkilönä olisikaan muita suurempaa valtaa, niin Saksan johtajana hän kuvastuu muita huomattavasti suurempana vaikuttajana. Sillä mitä hän sanoo tai torppaa avustuksia Ukrainalle, on poliittisella EU foorumilla todella suuri merkitys.
Ymmärrän hyvin arvostelun. Entisenä suurena Saksan ystävänä olen aika pettynyt.
.
 
Se on jännä, kun laittaa euvostoliiton suuren punasen johtajan kuvan esille, tulee kummasti ulinaa, mistähän johtuisi :ROFLMAO:

HEIL EU!!!
 
EU paska koska Saksan liittokansleri.
Osittain. EU-parlamentissa pitäisi ensinnäkin olla jokaisella jäsenmaalla yhtä paljon paikkoja. EU-komission jokainen jäsen tulisi valita kansanvaaleilla, joissa jokaisen jäsenmaan painoarvo olisi yhtä suuri. EU:n kaikki direktiivit tulisi alistaa kansanäänestykseen Sveitsin malliin. Ja EU:n erillinen virkakoneisto lakkautettava.
 
Osittain. EU-parlamentissa pitäisi ensinnäkin olla jokaisella jäsenmaalla yhtä paljon paikkoja. EU-komission jokainen jäsen tulisi valita kansanvaaleilla, joissa jokaisen jäsenmaan painoarvo olisi yhtä suuri. EU:n kaikki direktiivit tulisi alistaa kansanäänestykseen Sveitsin malliin. Ja EU:n erillinen virkakoneisto lakkautettava.
Tuossa on hyviä pointteja. Voisin hyvinkin olla samaa mieltä.

Kainuusta pitäisi olla yhtä monta kansanedustajaa kuin Uudeltamaalta eduskunnassa, tai vaalit uusiksi.

Kaikki direktiivit pitäisi päättää suoraan kansan toimesta Euroviisujen koneistolla, eikä mitään EU27:n veto-oikeutta.
 
USA:ssahan senaatissa jokaisella osavaltiolla on 2 senaattoria. Eli mies/ääni periaate.
Mutta edustajainhuoneessa taas ei. Vaan paikkajako osavaltioille kerran vuosikymmenessä suoritetun väestölaskennan mukaan.

Senaattiahan vastaa jo Eurooppa-neuvosto eli EU27. Ja sillä on lopulta ylin valta torpata EP:n pykäämät direktiivit ja konahdella Komissiolle jos ja kun se rötväilee. Periaatteessa yhdenkin jäsenmaan veto-oikeus riittää tuohon, mutta reaalipolitiikka toki on sitten taiteenlajinsa erikseen.

Et nyt katso EU:n kolmihaaraista kokonaisuutta kun kritisoit tuota EP:n vaalitapaa.

(Vaikka esimerkiksi saksalaisia meppejä siis on vain puolet siitä mitä väkiluvun ero Suomeen indikoisi. Ja EP:ssä ollaan suuremmissa poliittisissa/ideologisissa koalitioissa yhtä lailla kuin oman maan edustajana mukana.)

Kenties sitten vaan "we agree to disagree" ja oli ihan mielenkiintoinen ajatusten vaihto sinänsä. Ja komissaarien valinta on sellainen suhmurointi etten siinä olekaan eri mieltä.
 
Ei minulla muuta. HEIL EU!!!

EU:n neuvostoliittolainen todellisuuskäsitys nojaa ajatukseen, että jollakin, millä-lie-taholla on hallussaan ns. ”Oikea Totuus”, Pravda, joka saattaa vapaassa keskustelussa infektoitua. Siksi keskusteluun ei saa päästää muuta kuin Pravdaa puoltavia argumentteja. Muu on ”disinfomaatiota”.

 
EU paska koska Saksan liittokansleri.

Rakastan Saksan liittokansleria, kunhan hän tukee voimalla Suomen turporatkaisuja. :) Vedellään tämä nyt tulilla oleva ratkaisu päätyyn ja jatketaan sitten kiistelyä henkilön habituksesta. Turkin sulttaanikin olkoon jees, kunhan....tiedättehän.

Asia kerrallaan ja tärkeimmät nyt ensin.
 
Mitä viime päivinä olen uutisjuttuvirtaa seurannut, niin ei voi olla pohtimatta sitä, että näinköhän amerikkalaiset yritykset toimii tulevaisuudessa EU:n alueella - tai mikä on kyseinen EU-alue, jossa sen määräämät asetukset ovat lopulta käytössä.

Tuohon EU digilakiin liittyen on sanottu, että Obama piti puheen tästä 'paremmasta' sensuurista, jonka jälkeen EU-komissio vahvisti digilain ja jonka jälkeen Musk osti twitterin. On sanottu, että Obaman puhe oli suunnattu Euroopan Unionille, mutta silmiinpistävästi 'Obaman leiri' on myös pahoittanut mielensä tästä Twitter liikkeestä. Eurooppalaisessa mediassa tätä digilakia on mainostanut jopa Hillary Clintonin entinen alainen Ben Scott. Eli EU digilaki on osittain US-demarien projekti. Tätä olisi selitettävissä sillä, että Yhdysvaltojen perustuslaki ja korkein oikeus tuskin antaisi lupaa perustaa EU:n kaltaista totuuskomissiota ja sensuurilaitosta Yhdysvaltoihin.

Pari asiaa:

Twitter on tärkeä Yhdysvaltojen vaalien kannalta. Ja jo nyt Yhdysvaltojen oikea laita on päässyt tutuiksi saksalaisen "Network Enforcement Act" kanssa. Saksasta on tullut ilmiantajilta varoituksia, että jutut olisivat Saksan lakien vastaisia, mutta Twitter on usein todennut kommenttien olevan ihan laillisia. Esimerkkinä lopussa.

Ja nyt tämä EU:n uusi DSA. Jos Twitter haluaa toimia EU:n alueella, niin sen on poistettava sellaiset viestit, jotka on jonkinlaisen EU-totuusmekanismin kautta kehoitettu poistettavaksi. Tämä koskisi myös amerikkalaisia viestejä, koska ne näkyvät EU-alueella.

Entäs sitten Yhdysvaltojen vaalit? Kummalla amerikkalaisella puolueella on enemmän vaikutusvaltaa Euroopan Unionissa, tai ainakin niissä keskeisissä elimissä, jotka tulevat vastaamaan Twitter-sensuurista - demokraateilla?

Muskin Twitter ostos on selvästi vaikuttanut demarien tunteisiin. Olisko se perimmäinen syy tuossa? EU ei pysty yhtä helposti vaikuttamaan twitterin sisältöön, esimerkiksi vaalien aikana.

Tietysti olettaen, ettei Musk ole näiden woke-demareiden ystävä. Tosin Yhdysvalloissa demaripuolueen sekopäisyys on huomioitu laajasti: kuten Bill Maher tokaisi - "Party of LOL and WTF".

Mutta:

Onko odotettavissa Twitterin väistämätön vetäytyminen EU-alueelta tai ainakin amerikkalaisten ja eurooppalaisten viestien eriyttäminen toisistaan? Emme enää näkisi amerikkalaisia viestejä, muuten kuin VPN kautta. Tämä tietysti vain niissä EU jäsenvaltioissa, jotka haluavat noudattaa digilain asetuksia, mutta edelleen EU-sensuurin sakot olisivat uhka itse yritykselle.

---

Miten ihmeessä Twitter voi toimia yhtäaikaa Yhdysvalloissa ja EU:ssa. Ja onko Muskin Twitter ostos juuri tähän valmistautumista.


---

Esimerkki:


Edit: pistetään vielä alkuperäinen viesti, mistä Saksan ilmiantajat pahoittivat mielensä. Woke leirissä on innostuttu uudesta projectista POCD, eli pedophilic-OCD, ts. "täytyy siis ymmärtää".

 
Viimeksi muokattu:
Onko siis EP ja EU27 vain Hillaryn ja woke-leirin kulisseja ja todellisuudessa direktiivit tulevat tuolta pahan akselilta? Mitä nuo kaksi edes tekevät keskenään, Amerikan wokettajat vastustivat tuota sentristi-santraa melkein yhtä kiihkeästi kuin Trumpia.

(Vastustan sensuuria ja varsinkin hulvattoman superbyrokratian toteutusta aiheesta, mutta tämä koko kuvio kaikkine juonenkäänteineen on aika suolainen pala pureskeltavaksi.)
 
Onko siis EP ja EU27 vain Hillaryn ja woke-leirin kulisseja ja todellisuudessa direktiivit tulevat tuolta pahan akselilta?

Ei tietenkään. Hillary saisi hyppiä komission seinille maailman tappiin, eikä saisi mitään tehtyä, jos EU niin haluaisi.

Kysyin itseltäni, että mitä ihmeen intressiä, tämän DSA:n suhteen, on amerikkalaisella woke-leirillä Euroopassa.

Siihen tuli mieleen sana "mahdollisuus". Ehkä se on mahdollisuus vaikuttaa Yhdysvaltojen Twitter-viestittelyyn kiertotietä, kun poliittisesti korrektia, suoraa laillista tietä ei ole itse Yhdysvalloissa.

Kuvitellaan tilanne, että presidenttiehdokkaan sukulainen jättää sisä- ja ulkopoliittista törkyä sisältävän läppärin huoltoon ja se päätyy lopulta poliittisen vastapuolen mediaan. Jos EU katsoo sen olevan disinformaatiota tai jopa ryssäpropagandaa, ja antaa poistamiskäskyn, niin Yhdysvalloissa voidaan poliittisesti korrektisti vain sanoa, ettei voida mitään, koska EU tekee omat päätökset ja Twitter saa tehdä omat päätöksensä EU:n sakkouhkaan.

Tai vaikka muunlainen, tavallinen poliittinen viestittely amerikkalaisten poliitikkojen kanavilla. EU:ssa vaikka komission saksalainen sensuuriosasto antaa poistamiskäskyn ja Twitterin on sitä uhkasakon uhalla noudatettava, jos sellainen käsky tulee.

Tässä on toki täysin sumeaa, että mitä Twitter voi tehdä. Joko lopettaa toimintansa EU:ssa tai jakaa toiminnan kahteen eri leiriin länsimaissa. Mikä tietenkin jakaa länsimaat kahtia, mutta sehän voinee sopia myös ulkopuolisille osapuolille.

---

EU:n byrokraateilla on omat intressit. Ei liene epäselvää kenellekään, että EU vääntää vauhdilla liittovaltiota. Tuo tuleva liittovaltio näköjään -haluaa- lisää omanlaista sensuuria, jota voinee haukkua Venäjä/Kiina malliksi.
 
EU:n byrokraateilla on omat intressit. Ei liene epäselvää kenellekään, että EU vääntää vauhdilla liittovaltiota. Tuo tuleva liittovaltio näköjään -haluaa- lisää omanlaista sensuuria, jota voinee haukkua Venäjä/Kiina malliksi.
Tämän lainsäädännön suhteen on syytäkin olla tarkkana. Mutta EU:n elimissä on aina pörrännyt federalisteja. Ja minimalisteja, brexiteerejä, ja monenlaista keskitien haeskelijaa myös. "EU" ei väännä kovin vauhdilla mitään jos joku Hollanti, Tanska, tai Itävalta sanoo EU27:ssa veto-oikeudellaan että ei käy.
 
Nyt tavallaan OT:n pistän, mutta kun liittyy vahvasti sensuuriin, niin pistän ketjuun.

Biden valitsi johtajan uudelle DHS:n osastolle, jonka tehtävänä on valvoa internetin disinfoa. Nainen on toki mainostanut Huntterin läppäriä ryssän disinfona jne jne. Eli itsekin levittänyt disinfoa.

Vähän tuntuu, että tämän on oltava jonkinlainen operaatio, ETTEI Yhdysvaltoihin luoda samanlaista sensuuribyrokratiaa, niin kuin Euroopan Unioniin. Mutta jos kyseisestä henkilöstä tulee tosissaan disinfon johtaja, niin väistämättä se heijastuu myös Eurooppaan.



Tämä on saatava kännyn soittoääneksi.
 
Back
Top