http://deutsche-wirtschafts-nachric...-gegen-nato-kritische-parteien-in-europa-ein/
USA aloittaa Euroopan NATO-kriittisiin puolueisiin kohdistuvat tutkimukset
USA:n kongressi on antanut tiedustelupalveluille tehtäväksi aloittaa Euroopan EU- ja NATO-kriittisiin puolueisiin kohdistuvat laajamittaiset tutkimukset. Amerikkalaiset epäilevät Venäjän soluttautuneen näihin puolueisiin. Jos tiedustelupalvelut päätyvät samaan johtopäätökseen, niin puolueita uhkaavat kauaskantoiset seuraamukset.
Brittiläinen Telegraph kertoo, että USA:n tiedustelupalvelujen johtaja James Clapper on saanut kongressilta tehtäväksi tutkia mahdollista Venäjän soluttautumista Euroopan EU-kriittisiin puolueisiin. Amerikkalaiset näkevät Venäjän salaisessa vaikuttamisessa yrityksen "murentaa NATO:a, estää USA:n ohjusten sijoittamista ja kumota Krimin valtauksen johdosta Venäjälle asetetut sanktiot", kirjoittaa lehti.
Telegraphin mukaan EU on hyväksynyt nämä eurooppalaisille demokratioille ennestään vieraat tutkimukset.
Tutkimuksen kohteena ovat Ranskan, Hollannin, Unkarin, Itävallan ja Tsekin tasavallan euroskeptiset puolueet. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää murentavatko venäläiset Euroopan "poliittista yhtenäisyyttä". Telegraph olettaa, että kyse on puolueista, kuten Italian Lega Nord, Unkarin Jobbik, Ranskan Front National ja Itävallan FPÖ. Amerikkalaiset ovat havainneet Venäjän vaikutusta myös Hollannin kansanäänestyksessä, jossa Hollanti tulee huhtikuussa äänestämään Ukrainan EU-assosiaatiosopimuksen hyväksymisestä. Front National on tutkijoiden kohteena, koska Marine Le Penin puolue sai vuonna 2014 yhdeksän miljoonan euron lainan eräältä venäläiseltä pankilta. FPÖ:tä tutkitaan, koska eräät sen kansanedustajat vierailivat Krimillä ja hyväksyivät siten "anneksion".
Eräs anonyymi lähde kertoi Telegraphille: "Meneillään on kylmä sota. Me havaitsemme hälyttäviä todisteita Venäjän pyrkimyksistä hajottaa Euroopan yhtenäisyyttä eräissä strategisesti elintärkeissä asiakysymyksissä.
"
Igor Sutyagin RUSI:sta (Royal United Services Institute) totesi lehdelle, että venäläiset harjoittavat "ovelaa peliä", sillä he tietävät, että Länsi ei voi estää näitä toimia ilman, että se samalla "loukkaisi omia sananvapautta koskevia arvojaan".
Toimenpiteet kyseisiä puolueita vastaan voivat olla niille erittäin vaarallisia: Jos USA:n tiedustelupalvelut päätyvät johtopäätökseen, että puolueilla on yhteyksiä Venäjään ja että NATO on vaarassa, niin USA voisi kansallista turvallisuutta koskevien intressien nimissä asettaa sanktioita näille puolueille ja niiden edustajille.
Michael Maier on kuvannut uudessa kirjassaan yksityiskohtaisesti tällaisten sanktioiden vaikutusta. Sanktiot ovat osa globaalia sodankäyntiä, jossa USA käyttäisi hyväkseen dollarin asemaa maailmanvaluuttana. Pankkeja voitaisiin kieltää asioimasta näiden puolueiden kanssa. Voitaisiin asettaa maahantulokieltoja USA:han. Puolueiden ja niiden kanssa yhteistyötä tekevien henkilöiden varoja voitaisiin jäädyttää.
Nämä sanktiot voitaisiin toteuttaa hyvin nopeasti kansainvälisen SWIFT-maksujärjestelmän avulla:
Puolueiden maksuliikenne estettäisiin ja puolueiden kanssa yhteistyötä tekeviä voitaisiin rangaista USA:n lakien mukaisesti ja heidät voitaisiin etsintäkuuluttaa maailmanlaajuisesti. USA:n viranomaiset toimivat tällä tavoin FIFA-skandaalin yhteydessä.
Ei ole vielä tiedossa koskisiko tämä myös NATO- ja EU-kriitikkoja, joilla ei ole mitään tekemistä näiden puolueiden kanssa. Tutkimukset tehdään tietenkin salaa, eikä asianomaisia tulla kuulemaan, eikä heille ilmoiteta asiasta.
On mielenkiintoista, että EU-vastustaja Nigel Faragen UKIP-puolue jää tutkimusten ulkopuolelle. Telegraph kirjoittaa kyllä, että myös Faragea syytetään siitä, että hän on puhunut positiivisesti Venäjän presidentti Vladimir Putinista. Kuitenkaan amerikkalaiset eivät ole vielä löytäneet todisteita siitä, että Kreml rahoittaisi UKIP-puoluetta. On mahdollista, että Lontoon ja Washingtonin välillä on sopimus, että amerikkalaiset eivät sekaannu brittien sisäpolitiikkaan. Todennäköisesti amerikkalaiset ottavat myös huomioon tulevan brittiläisen EU-kansanäänestyksen, eivätkä he halua antaa EU-vastustajille lisää ammuksia käteen. Muita EU-maita tämä erioikeus ei koske. Lehtiartikkelista ei ilmene se, joutuuko myös Saksan AfD-puolue tutkimuksen kohteeksi.
Käännökset toiselta foorumilta
Telegraphin juttu
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/12103602/America-to-investigate-Russian-meddling-in-EU.html
Jos usa sekantuisi tällätavalla näin monen eurooppalaisen maan sisäpolitiikkaan, niin uskon vaikutusten lopulta olevan päinvastaisia kuin amerikkaliset ajattelee.