I Want My Country Back
Mahtava puhe.
Pitää toivoa Faragelle paljon onnea itsenäisyyden tavoitteluun.
Farage tuo Britannian Väyrynen.
Tämä Churchillin puhe on paljon parempi.
Viimeksi muokattu:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
I Want My Country Back
Mahtava puhe.
Pitää toivoa Faragelle paljon onnea itsenäisyyden tavoitteluun.
Käyköhän tässä niin että britit ottavat Ritolat ja parin vuoden päästä kukaan ei edes muista heidän EU:ssa olleenkaan. Maapallo pyörii edelleen ja elämä jatkuu jokseenkin entisellään. Mullistukset ovat usein etukäteen kovasti yliarvostettuja.
Urpilainen muotoili eilen aamutelkkarissa, että Brexit voi tiivistää muiden EU-maiden yhteistyötä. Entinen Suomen Lontoon-suurlähettiläs Pertti Salolainen (kok.) on Urpilaisen kanssa osittain samaa mieltä. Salolaista huolettaa mahdollisessa Brexitissä EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittinen tilanne. Britannia on kuitenkin EU:n sotilaallisesti voimakkain valtio. Urpilainen taas muistuttaa, että Britannia on ollut tähän asti joka tapauksessa haluton kehittämään unionin yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.
Onko tuota turvallisuuspoliittista ulottuvuutta edes olemassa muualla kuin Suomessa?
Tuskinpa koska muilla on NATO.
Onko tuota turvallisuuspoliittista ulottuvuutta edes olemassa muualla kuin Suomessa?
Ei ainakaan vielä.
Tuskinpa koska muilla on NATO.
Ja Suomi yrittää poimia rusinat pullasta. Pitäisi jotenkin päästä Naton suojiin mutta Natoon liittymättä. Ihan ymmärrettävää tietysti kun kyseessä on kuitenkin itse helvetistä saapunut saatananperkele. Nokkamiehenäkin pelsepuupista seuraava eli norjalainen demari.
Ja sitten meillä huomattiin ettei laki salli avun antamista sen paremmin kuin ottamistakaan...
No, kohta se taidetaan saada valmiiksi. Eihän siihen mennytkään kuin runsas 10v...
Tää oli kyllä kaiken huippu, Suomi liittuu EU;n suurelta osin turvallisuuden takia ja sitten lainsäädäntö ei lupaa ottaa eikä antaa turvaa!!! ROTFL!!LOL111!!! Heja Finland.Ja sitten meillä huomattiin ettei laki salli avun antamista sen paremmin kuin ottamistakaan...
Turvallisuuspoliittista ulottuvuutta ei ole. Lissabonin sopimus on kiistanalainen ja kautta Euroopan vähätelty.
Eurooppalaiset turvatakuut? Ne olivat Puolalla (Ranskan ja Englannin antamat) vuonna 1939. Ei mitään hyötyä. Englanti ja Ranska luistivat myös SEATO-sopimuksesta (Kaakkois-Aasian sopimuksessa takasivat Etelä-Vietnamin tasavallan) ja Yhdysvallat sai sopijapuolista mukaan vain Australian, joka antoi vähän joukkoja.
EU rikkoi Maastrichtin sopimuksen ottaessaan Kreikan euroon, vaikka se ei täyttänyt kriteereitä. Merkel pyyhki lihaisaa ahteriaan Dublinin sopimuksella viime vuonna. Myös Schengen-sopimus on raunioitumassa.
Ja meillä siis joku laittaa vielä kolikkonsa Lissabonin sopimukselle? Sallikaa minun nauraa.
Kannattaa huomata, että turvallisuuspoliittinen ulottuvuus on tässä maailman ajassa aika laaja käsite. Se sisältää muutakin kuin konventionaaliset ja ydinaseet. Ukrainakaan ei ole EU:n jäsen ja EU- ja Nato-maat kohdistivat aika monipuolisen vaikuttamiskirjon Venäjää vastaan.
EU ei ole NATO. Mutta olisi aika erikoista, jos siitä ei seuraisi EU:n näkökulmasta mitään, jos Venäjä hyökkäisi esim. Suomea tai Ruotsia vastaan. Ihan jo pelkästään Ukraina-casea vasten peilattuna.
Laitatko lähteitä sille, että asia on kautta Euroopan vähätelty?
Laitatko lähteitä sille, että asia on kautta Euroopan vähätelty?