Luen vain mitä kirjoitat. Mutta täydennä ihmeessä, jos olen ymmärtänyt väärin.
Kun siis EU koettaa sopia Kosovossa sodan jälkeen pysyvää rauhansopimusta, niin sota olisi siis EU:n syytä?
Asteikolla 0-100%, mikä oli EU:n osallisuus näiden sotien syttymiseen? Jos yli 0%, niin perustelutko?
- Jugoslavian hajoaminen
- Kosovo (otetaan tässä nyt erikseen, kun siitä aloitit)
- Georgia
- Tunisia, Libya Egypti
- Syyria
Kaikkiin näihin annan osallisuudeksi 0 %.
Ensimmäisen kerran kuulen, että pyrkimällä luomaan vakautta, demokratiaa ja edistämällä talousyhteistyötä aiheutetaan sotia.
Jos otetaan lainaus tuosta laittamastasi oikein hyvästä kirjoituksesta. Se antaa täysin päinvastaisen kuvan kuin mitä ehkä tarkoitit.
Yleisesti ottaen EU:n Lähi-itä-politiikka on pyrkinyt
alueen vakauttamiseen kahden erillisen tavoitteen kautta. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on ollut luoda vapaa ja demokraattinen Lähi-itä, joka saavutetaan EU:n edistämän taloudellisen ja yhteiskunnallisen avautumisen kautta. Toisaalta
lyhyellä tähtäimellä tavoitteena on ollut epävakauden ehkäiseminen Lähi-idässä. Sillä nopeat muutokset voivat johtaa epävakauteen ja turvallisuusriskeihin, EU on pyrkinyt edistämään hallitua demokratisaatioprosessia alueella.
Koska vakaus on asetettu tärkeimmäksi tavoitteeksi, EU:n pyrkimys hallittuun demokratisoitumiseen on tuottanut vain vaatimattomia tuloksia.
Arabikevät on pyyhkäissyt pohjan tältä toimintamallilta ja on aiheuttanut
EU:n kammoamia nopeita muutoksia lyhyellä aikavälillä.
--
Ja nimenomaan Syyriasta puhuessasi et ymmärrä, mitä eroa on sodan sytyttämisellä ja rauhan toivomisella. Ensiapulääkäri ei edelleenkään ole sarjamurhaaja.
On suoraan sanoen
täysin naurettavaa syyttää Syyrian sotkusta EU:ta. EU on ollut kaikista maailman osapuolista about vähiten osallisena sinne.
Olisi sinänsä arvokasta kuulla, miten EU:n tulisi mielestäsi toimia Syyriassa.