EU - onko järkee vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vlad
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Mikko kirjoitti:
Suomi joutuu eroamaan EU:sta
21.7.2016 11:38 Mikko Paunio Suomen EU-jäsenyysTaakanjako
3 kommenttia
Suomi on toteuttanut EU:n 2020 uusiutuvien energioiden tavoitteesta 80 % puulla ja biomassalla. Nyt näyttää vahvasti siltä, että puuta ei enää tulevaisuudessa voida laskea uusiutuvaksi energiaksi, koska ympäristöjärjestöt ovat näin päättäneet.

Tässä linkitetyssä Deutsche Wellen jutussa kerrotaan, kuinka Brexitin myötä EU:n ilmasto- ja energiapolitiikka on joutunut kaaokseen. Jutussa myös kerrotaan Oxfamin ympäristöaktivistin Marc-Olivier Hermanin kantaa Suomen EU:n ilmasto- ja energiapolitiikan kivijalkaan eli metsänieluun.

http://www.dw.com/en/brexit-makes-it-harder-to-dole-out-eu-climate-burde...

Herman tyrmää metsänielun "kikkaina", jos puuta korjataan. Tämä "kikka" on hylättävä, jotta EU:n ilmastopolitiikka on uskottavaa.

Nyt EU:n komissio tuli ulos päästökaupan ulkopuolisesta taakanjaosta EU:n toimeenpannessa Pariisin sopimusta. Suomen pitäisi vähentää päästökaupan ulkopuolisia päästöjä 39 % 2005 tasosta. Se tarkoittaa todella ankeita aikoja Suomen liikenteelle, maataloudelle ja asuntojen lämmitykselle. Tulee vilu ja nälkä. Ulkomaille pääsemme vielä pakenemaan, koska lentoliikenne on Pariisin sopimuksen ulkopuolella.

Tämä uusi 39 % tavoite tulee saavuttaa ilman, että voimme enää laskea metsänielun varaan. Puun ja biomassan käyttö energian tuotannossa ja kulutuksessa on ollut se perusta, jolla Suomi aikoi toimeenpanna Pariisin sopimuksen.

EU (Jyrki Katainen) asettaa nyt Suomelle lakiin perustuvan velvoitteen tuhota itsensä.

Nyt meidän tulee toimeenpanna Pariisin sopimus aurinko- ja tuulienergialla ja mieluiten ilman ydinvoimaa, jos ympäristöjärjestöt saisivat vielä päättää meidän ydinvoimaohjelmasta. Se tulee toteuttaa kuten Suomen luonnonsuojeluliiton Hanna Aho on todennut uudenlaisella "holistisella ajattelulla" (=tuuli- ja aurinkoenergia), vaikka niillä ei kyetä päästöjä vähentämään lainkaan, koska niiden tuottamaa ajan funktiona heiluvaa sähköä ei kyetä varastoimaan.

Ilmasto- ja energiapolitiikkaa on suunniteltu ja toteutettu konsensushengessä ja viimeistään SSS/SOS-hallituksen myötä myös persut saatiin siihen sitoutettua. Edellinen Stubbin johtama hallitus, jossa Antti Rinne toimi valtionvarainministerinä antoi 2015 keväällä meidän onnettoman ilmastolupauksen osana EU:n lupausta.

EU on viimeisellä rannalla. Se joko heittää kelvottomat vihreät ajatuksensa ulos ikkunasta tai sitten Suomen on pakko erota EU:sta.

Olen kaiken tämän kirjoittanut ja ennustanut 2015 julkaistussa median vaientamassa kirjassani "Vihreä Valhe - Valheen Sysimustat Juuret, Sen Salakavalat Lonkerot ja Murheelliset Seuraukset" (Auditorium).
 
Viimeksi muokattu:
Ovat myös EU federalisteja joten en tiedä mikä vihreä lanka noilla on vai onko kerä kokonaan hukassa.

Käsittääkseni eivät ole erityisemmin EU:n liittovaltion kannattajia..mutta voin olla väärässäkin.

Itse olen ehdottomasti Euroopan liittovaltion kannalla ja olisin ehkä huomannut jos näillä Suomi-Venäjä-seuran aktiiveilla olisi samanlaisia näkemyksiä..
 
Ja millähän oli suurin ilmastovaikutus? Ja mikä ei kuulu sopimuksen piiriin? Saatana.

Nyt EU:n komissio tuli ulos päästökaupan ulkopuolisesta taakanjaosta EU:n toimeenpannessa Pariisin sopimusta. Suomen pitäisi vähentää päästökaupan ulkopuolisia päästöjä 39 % 2005 tasosta. Se tarkoittaa todella ankeita aikoja Suomen liikenteelle, maataloudelle ja asuntojen lämmitykselle. Tulee vilu ja nälkä. Ulkomaille pääsemme vielä pakenemaan, koska lentoliikenne on Pariisin sopimuksen ulkopuolella.

http://maanpuolustus.net/threads/suuri-maatalouskeskustelu.4332/page-44#post-356113
 
Katainen on 100%:sti oikeassa. Juuri noin pitää menetellä. Suomen sisäministeriö ei kyennyt estämään paperittomien ihmisten maahan tunkeutumista itärajallamme. Itse luotan paljon enemmän EU:n rajavalvontajoukkoihin kuin suomalaisiin rajamiehiin.. Tervetuloa Suomen itärajalle vaikka heti!

Lisäksi on erinomainen asia että päätös tehdään Brysselissä eikä Suomessa. Käytännössä on jo nähty ettei meidän omat, Venäjän pelossa elävät ministerimme kykene päättämään mistään.

Kaikkein parasta olisi että saisimme eurooppalaisten rajavalvojien tueksi vielä NATO:n toteuttaman alue-/ilmavalvonnan jne. Vähän samaan malliin kuin Virossa.


Tuo on hyvä pointti. Se menisi juuri noin, jos meillä olisi suoraselkäinen ja jämerä Eu jossa päätökset tapahtuisivat nopeasti ja särmästi. Reagointiin ei vaikuttaisi naapurin pelko, tai mitä eu sanoo-pelko.
Vaan kun se ei mene noin.
Ajatellaan tilanne että rajan takana odottaa kymmeniä tuhansia aavikon poikia. Tuntuu hurjalta että joku ja paino sanalla Joku eu:ssa päättäisi mitä tehdään.
Mites yllättävät vyöryt. Reagoiko se joku siellä Eu:ssa nopeammin kuin omissa käsissä oleva komentoketju.
Veikkaan että viimeinen vuosi on herättänyt joka maan toimimaan vähän nopeammin.

Kaikenlisäksi suomen rajavartiosto ei ole mikään huonomaineinen toimija, joten järkevämpää olisi suunnata resursseja heille. Ei mitään järkeä vaihtaa yhtä maailman parhaista instansseista eu:n kuuluisaan tehottomuuteen.
 
Ja millähän oli suurin ilmastovaikutus? Ja mikä ei kuulu sopimuksen piiriin? Saatana.



http://maanpuolustus.net/threads/suuri-maatalouskeskustelu.4332/page-44#post-356113

Tuo äijä on muuten demari, kaikista puolueista näiden isänmaallisten ja tervejärkisten pitäisi tulla piilosta ja järjestäytyä yhdessä isänmaan pelastamiseksi.

Väyrynen on aivan oikeassa yrittäessään kerätä tätä väkeä yhteen, hän on vain väärä mies siihen ja ja ei egoltaan sitä tajua.
On erittäin vaikea koota eri puolueisiin kuuluvia yhteen joten siihen tarvitaan joku kokoava hahmo.

Mies kirjoittaa mm. ilmastosopimuksiin liittyvistä huijauksista sekä islamistien ja vasemmiston yhteyksistä.

http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/mikkopaunio
 
Nimittäin minä en usko että EU loisi eri jäsenmaille erilaista normistoa. Kysymys on siitä että omat poliitikkomme eivät edes halua vaikuttaa Suomea koskeviin päästötavoitteisiin EU:n hallinnossa. Osa edustajistamme jopa vaatii Suomelle muita tiukempia 9päästötavoitteita.

Komissio määräsi tavoitteet (mm. Bulgarialle nolla prosenttia!). Valmistelussa on siis kuunneltu maita. Haistan ympäristöministeriön tässä ja valmisteluun kuluneen ajan kun miettii, vielä Ville Niinistön. Vihreät nimittäin oikein hehkutti tätä.

Ville Niinistön Facebook-tilille tuli heti kritiikkiä, mutta Vihreät lanseerasi vastaukseksi uuden riemusloganin: Meiltä ei vähemmän mutta muilta enemmän!

No miten paljon Ville polakkia ja bulgaaria heiluttaa. Ei prosenttiakaan. Pelkkää populismia tuokin. Slogan on omien vahvistususkoa varten. Mutta tunnelma Vihreissä on kuin herätyskokouksessa ja kannatuskin nyt korkeammalla kuin koskaan.

Tämän mulkun teon kotimaiset taustat pitää avata. Toimittajat töihin! On tietysti mahdollista, että Kimmo Tiilikainen on nukkunut, mutta satuin seuraamaan Vihreiden somea, siellä riemu oli, Tiilikainen taas oli harmisssaan.
 
Viimeksi muokattu:
Jäsenyys on kirjattu perustuslakiin ja on peruuttamaton, näin kertoivat kaikki maanpetoksellisen kirjauksen ajaneet puolueet Brexitin jälkeen.
Silloin kun kirjausta oltiin tekemässä kaikki samat Quislingit vakuuttivat että se on vain kosmetiikkaa.

Huomautan, että perustuslakiuudistuksia tehdään aika ajoin. Aivan samalla tavoin sen saa myös pois. Ei siinä mitään peruuttamatonta ole. Laitatko muutaman poliitikon, joka näin sanoi ja linkki tai viittaus haastatteluun, että tiedämme kuka näin pöljä oli. Vai löytyykö pöllerö huhutoimistosta?
 
Zygmunt Bauman haastaa ajattelemaan Euroopan ja Yhdysvaltain tilannetta sosiologisena ilmiönä. Kun lukee tämän juutalaisen älykön ajatuksia, huomaa miten rajoittavaa on yksisilmäisesti arvostella trumpismia ja leave-kampanjaa sen enempää kuin unioniakaan.

Väki on pettynyt poliitikoihin, ei propagandan vuoksi vaan muista lähtökohdista. Politiikka ei ole kohdannut ihmisten odotuksia.

Me olemme jääneet vielä Versailles' n sopimuksen aikaan, jolloin luotiin ajatus itsemääräämisoikeudesta. Tämän päivän maailmassa se on fiktiota.

Maailma maksaa kovan hinnan neoliberaalista vallankumouksesta, joka alkoi jo 1980-luvulla. Kaikki eivät ole päässeet kermakakkuun kiinni, yhteisöllisyys ja solidaarisuus muuttui itsekkyydeksi.

Demokratia on kriisissä, luottamus on romahtanut. Poliittiset johtajat nähdään korruptoituneina, tyhminä ja erityisesti taitamattomina. Teot vaativat voimaa, joka aina tuli politiikasta, tarvitsemme politiikkaa yhteisten asioiden hoitamiseen. Näin asiat aina tulivat tehdyksi. Mutta tällaisen voiman ja politiikan liitto kansallisista käsistä on loppunut. Voima on globalisoitunut. Politiikka taas jäi paikalliseksi. Poliitikoilta katkaistiin kädet.

Miten voi syyttää kansaa, joka näkee, että demokratia ei toimi, se ei pidä lupauksiaan? Sillä se ei todella pidä. Pakolaiskriisi avasi sen kaikkein selvimmin. Se on globaali ilmiö, mutta haluamme toimia ja toimimmekin kuin pienet seurakunnat. Demokraattiset instituutiomme eivät kuitenkaan pärjää, ne ovat kriisissä. Niitä ei ole kehitetty tällaiseen.

Yhdysvalloilla oli.oma dilemma vapauden ja turvallisuuden välillä. Se otti vapauden, mikä aina vähentää turvallisuutta ja luuli vapauden voittaneen kulutuksen avulla, mutta juhla loppui vuoteen 2008. Sosiaalinen romahdus iski keskiluokkaan erityisen lujaa. Emme tiedä, mitä omistamme oikeasti, mikä on lopulta kenenkin ja miten kauan. Konflikti ei enää ole luokkien, vaan yksilön ja yhteisön välinen. Ja se taas on vapauden puutetta.

Kehitys on myytti silloin kun ihminen pitää menneisyyttä parempana kuin tulevaisuutta. Mutta tähän tilanteeseen on tultu. Vanha ei enää toimi mutta koemme vanhan itsestäänselvyytenä. Mitä tilalle? Austerity vain jatkuu.

Espanjassa väki meni toreille. Suomalaiset lukitsevat itsensä nettiin, mukavuusalueelle, vaikka se on ansa. Puolueen vaihtaminen ei auta.

Britannia on Eurooppaa. Skotlanti on Eurooppaa. Katalonia on Eurooppaa mutta se ei halua jutella Brysselin kanssa Madridin vaan Barcelonan kautta. Tästä on kyse. Vanha aika maapallolla on mennyt, ja me haluamme silti ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen järjestykseen. Joka taas jatkui toisella maaimansodalla.

Silti todellista yhteisöllisyyttä ei ole. Tämä kaikki on harhaa. Netti on synnyttänyt nojatuoliaktivismin mutta se ei ole yhteisö vaan korvaushoito. Yhteisöön kuulutaan, mutta netti kuuluu meille. On helppoa lisätä tai poistaa kavereita.

http://elpais.com/elpais/2016/01/19/inenglish/1453208692_424660.html?id_externo_rsoc=FB_CC
 
Viimeksi muokattu:
Kehitys on myytti silloin kun ihminen pitää menneisyyttä parempana kuin tulevaisuutta. Mutta tähän tilanteeseen on tultu. Vanha ei enää toimi mutta koemme vanhan itsestäänselvyytenä. Mitä tilalle? Austerity vain jatkuu.

Espanjassa väki meni toreille. Suomalaiset lukitsevat itsensä nettiin, mukavuusalueelle, vaikka se on ansa. Puolueen vaihtaminen ei auta.

Britannia on Eurooppaa. Skotlanti on Eurooppaa. Katalonia on Eurooppaa mutta se ei halua jutella Brysselin kanssa Madridin vaan Barcelonan kautta. Tästä on kyse. Vanha aika maapallolla on mennyt, ja me haluamme silti ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen järjestykseen. Joka taas jatkui toisella maaimansodalla.

Silti todellista yhteisöllisyyttä ei ole. Tämä kaikki on harhaa. Netti on synnyttänyt nojatuoliaktivismin mutta se ei ole yhteisö vaan korvaushoito. Yhteisöön kuulutaan, mutta netti kuuluu meille. On helppoa lisätä tai poistaa kavereita.

http://elpais.com/elpais/2016/01/19/inenglish/1453208692_424660.html?id_externo_rsoc=FB_CC

Mielestäni juuri tämänkaltainen kehitys on ollut meneillään jo pidempään. Voi olla vaikea löytää uusia ratkaisuja koko yhteiskunnalle. Yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin ei enää voi luottaa samalla tavalla kuin aikaisemmin..tai ainakaan niiden kaikkien säilymiseen tulevaisuudessa. Esimerkiksi meillä Suomessa julkishallinto elää jo pysyvästi velaksi..on vaikea uskoa että siihen voisi löytyä mitään kunnollista ratkaisua. Jossain vaiheessa tulee pakostakin ns. "förtti ströbö" ja monet aikaisemmin itsestään selviksi koetut asiat joudutaan arvioimaan uudelleen..

Olisiko yksi ratkaisu ns. vanha konsti..Pitää mahdollisuuksien mukaan itse huolen omista asioistaan. Jonkinlaisen taloudellisen turvallisuuden saa säästämällä ns. "pahojen päivien" varalle. Kuten joskus aikoinaankin oli tapana. Nykyinen maailma tarjoaa tässä suhteessa monenlaisia mahdollisuuksia..eikä tarvitse laittaa kaikkia munia samaan koriin.

Tietynlaista henkilökohtaisen tason tulevaisuutta/turvallisuutta saa siitäkin että hankkii kielitaitoa sekä osaamista niin työstä kuin yrittämisestä myös ulkomailla. Samalla oppii näkemään että yksilön/perheen tasolla on jopa helppoa elää monenlaisissa yhteiskunnassa ja ympäristössä. Esimerkiksi muuttaminen pysyvästi tai joksikin aikaa johonkin mukavaan maahan ei tunnu mitenkään mahdottomalta vaihtoehdolta. Joskus jopa päin vastoin.

Olemmeko tulevaisuudessa yhä enemmän yksilökeskeisiä, yhteiskunnan tarjoaman yhteisöllisyyden sijaan tai lisäksi?
 
Mielestäni juuri tämänkaltainen kehitys on ollut meneillään jo pidempään. Voi olla vaikea löytää uusia ratkaisuja koko yhteiskunnalle. Yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin ei enää voi luottaa samalla tavalla kuin aikaisemmin..tai ainakaan niiden kaikkien säilymiseen tulevaisuudessa. Esimerkiksi meillä Suomessa julkishallinto elää jo pysyvästi velaksi..on vaikea uskoa että siihen voisi löytyä mitään kunnollista ratkaisua. Jossain vaiheessa tulee pakostakin ns. "förtti ströbö" ja monet aikaisemmin itsestään selviksi koetut asiat joudutaan arvioimaan uudelleen..

Olisiko yksi ratkaisu ns. vanha konsti..Pitää mahdollisuuksien mukaan itse huolen omista asioistaan. Jonkinlaisen taloudellisen turvallisuuden saa säästämällä ns. "pahojen päivien" varalle. Kuten joskus aikoinaankin oli tapana. Nykyinen maailma tarjoaa tässä suhteessa monenlaisia mahdollisuuksia..eikä tarvitse laittaa kaikkia munia samaan koriin.

Tietynlaista henkilökohtaisen tason tulevaisuutta/turvallisuutta saa siitäkin että hankkii kielitaitoa sekä osaamista niin työstä kuin yrittämisestä myös ulkomailla. Samalla oppii näkemään että yksilön/perheen tasolla on jopa helppoa elää monenlaisissa yhteiskunnassa ja ympäristössä. Esimerkiksi muuttaminen pysyvästi tai joksikin aikaa johonkin mukavaan maahan ei tunnu mitenkään mahdottomalta vaihtoehdolta. Joskus jopa päin vastoin.

Olemmeko tulevaisuudessa yhä enemmän yksilökeskeisiä, yhteiskunnan tarjoaman yhteisöllisyyden sijaan tai lisäksi?

Tuo vanha konsti voi olla ihan viisas. Eräs tuttava, jo eläkkeellä oleva pankinjohtaja, sanoi, että nyt ainoa vaihtoehto on pitää omasta taloudestaan huolta.
 
Huomautan, että perustuslakiuudistuksia tehdään aika ajoin. Aivan samalla tavoin sen saa myös pois. Ei siinä mitään peruuttamatonta ole. Laitatko muutaman poliitikon, joka näin sanoi ja linkki tai viittaus haastatteluun, että tiedämme kuka näin pöljä oli. Vai löytyykö pöllerö huhutoimistosta?

Laitan kun löydän, minusta jopa eduskunnan brexit keskustelussa vedottiin siihen että jäsenyys on kirjattu perustuslakiin perusteena siihen miksi erosta ei ole sopivaa edes keskustella.
 
Kyllä se eroaminen on pikkaisen monimutkaisempi juttu..Tarvitaan kahden eduskunnan päätös ja jokainen politiikkaa seurannut voinee olla samaa mieltä, että se ennemmistön saaminen on kiven alla. Kokoomus haraa vastaan samoin kuin nämä maailmanparannus vihervasemmisto puolueetkin. Taitaa Perussuomalaiset olla aika yksin ero haikailujen kanssa ja ei ole näköpiirissä, että Perussuomalaiset olisivat koko eduskunnassa reilulla yli 100:la paikalla.

Kyllä Suomi pysyy EU:ssa viimeiseen saakka ja sammuttaa valot jos raunioissa on mitään sammutettavaa. EU tulee olemaan kovasti toisen näköinen muutaman vuosikymmenen päästä jahka saadaan tänne 100milj. Uutta asukasta, Afrikasta ja Lähi-idästä.
 
Kyllä se eroaminen on pikkaisen monimutkaisempi juttu..Tarvitaan kahden eduskunnan päätös ja jokainen politiikkaa seurannut voinee olla samaa mieltä, että se ennemmistön saaminen on kiven alla. Kokoomus haraa vastaan samoin kuin nämä maailmanparannus vihervasemmisto puolueetkin. Taitaa Perussuomalaiset olla aika yksin ero haikailujen kanssa ja ei ole näköpiirissä, että Perussuomalaiset olisivat koko eduskunnassa reilulla yli 100:la paikalla.

Kyllä Suomi pysyy EU:ssa viimeiseen saakka ja sammuttaa valot jos raunioissa on mitään sammutettavaa. EU tulee olemaan kovasti toisen näköinen muutaman vuosikymmenen päästä jahka saadaan tänne 100milj. Uutta asukasta, Afrikasta ja Lähi-idästä.

Itselle oli suuri ilo Brexit koska se antoi toivoa ulkoa, kotimaasta sitä on turha odottaa, EU:n pitää hajota jotta Suomi siitä irti tulee.
 
Tässäpä sitä EU:n logiikkaa. Melkoinen silmänkääntötemppu, sanoisin:

Yle kirjoitti:
Lehti: Britannia ja EU puuhaavat Brexit-sopua – britit pysyisivät yhteismarkkinoilla?

Britit saisivat tietyn ajan rajoittaa maahanmuuttoa EU:sta ja maa pysyisi yhteismarkkina-alueella. The Guardian -lehden mukaan osa EU-maista voisi hyväksyä sopimuksen.
Brittiläinen The Guardian -lehti on saanut vahvistuksen, että Britanniassa valmisteltu esitys maan pysymisestä EU:n yhteismarkkina-alueella nousee neuvotteluihin EU-maiden kesken.

Britannia on lehden mukaan esittänyt järjestelyä, jossa Britannia saisi oikeuden rajoittaa EU-alueelta tulevaa maahanmuuttoa jopa seitsemän vuoden ajan. Samalla Britannia pysyisi EU:n yhteismarkkina-alueen osana, vaikka eroaisikin Euroopan unionista.

Britannia maksaisi edelleen jäsenmaksua EU:n budjettiin, mutta sillä ei olisi oikeutta osallistua neuvotteluihin yhteismarkkina-alueen säännöistä, koska se ei enää olisi EU:n jäsen.

Tämankaltainen sopimus rauhoittaisi lehden mukaan brittejä, jotka ovat huolissaan EU-maista tulevasta maahanmuutosta. Samalla Britannian EU-eron negatiivinen vaikutus talouteen supistuisi.

Osa EU-maista vastustaa kiivaasti, osa voi kannattaakin
The Guardianin mukaan Britannian uusi pääministeri Theresa May esitteli ajatuksen tavatessaan viime viikolla Ranskan presidentin Francois Hollanden.

Lehden mukaan Hollande ei hyväksynyt esitystä lainkaan. Myös Puola on esitystä vastaan. Lehti on kuitenkin saanut esimerkiksi Italiasta ja Hollannista viestiä, että ne voisivat hyväksyä esityksen, jos maahanmuuton "hätäjarrun" voimassaoloaika määritellään tarkasti.

Lehden haastattelemat EU-diplomaatit ja asiantuntijat arvioivat, että EU haluaa pitää Britannian yhteismarkkina-alueella, mutta kuitenkin niin, ettei se saa liian hyvää sopimusta ja houtkuttelisi siten muitakin eroajia.

Korkea-arvoinen brittivirkamies kertoi lehdelle, että on aivan liian aikaista arvioida, hyväksytäänkö esitys, mutta hänen mukaansa oli varmaa, että siitä neuvotellaan.

http://yle.fi/uutiset/lehti_britann...yisivat_yhteismarkkinoilla/9047989?origin=rss

Talouselämä kirjoitti:
Brexit-suunnitelmat: EU harkitsee Britannialle maahanmuuton "hätäjarrua" 7 vuodeksi

Euroopan unionissa harkitaan suunnitelmia, joilla Britannialle annettaisiin poikkeuslupa koskien alueen vapaata liikkuvuutta jopa seitsemäksi vuodeksi, kertoo Guardian.

Samalla Britannia saisi yhä säilyttää pääsyn EU:n markkinoilla.

Guardian kertoo britti- ja EU-lähteiden varmistaneen, että huolimatta alunperin vahvasta vastustuksesta Ranskan presidentin Francois Hollanden taholta, idea maahanmuuton ”hätäjarrusta” voisi mennä pidemmälle, kuin David Cameron oli aiemmin neuvotellut, jo ennen kuin brexit-äänestyksen tuloksia tarkastellaan tarkemmin.

Jos tällainen sopimus saataisiin aikaiseksi ja sille asetettaisiin tiukka aikaraja, uskovat diplomaatit, että se auttaisi pitkälle Britannian kansalaisten huolien huomioon ottamisessa koskien maahanmuuttoa Britanniaan muista EU-maista. Samalla Britannialle jäisi kuitenkin täysi pääsy unionin kauppamarkkinoille.

Suunnitelma nostattanee luultavasti kovaa vastustusta joissain EU-maissa, mutta sen houkutuksena on se, että sovulla voitaisiin rajoittaa brexitin aiheuttamaa taloudellista iskua EU:n taloudelle sekä vähentää poliittista vahinkoa.

Guardianin lähteiden mukaan suunnitelma on hyvin aikaisessa vaiheessa vielä, mutta jonkinlainen pidennetty hätäjarru on ”yksi ideoista pöydällä”.

http://www.talouselama.fi/uutiset/b...le-maahanmuuton-hatajarrua-7-vuodeksi-6568598

Hölmöläisten touhu on harvinaisen järkevää toimintaa EU:n touhuun verrattuna. Nyt on aivan pakko lainata itseäni muutaman viikon takaa: "Britannia selviää kyllä, EU:sta en olisi niinkään varma.
 
Back
Top