EU - onko järkee vai ei?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vlad
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kaikki mikä on Eu- federalistieliitin vastaista on vihollista, uhkaavaa, kiellettävää putinistista ja / tai Trumpistista ääripopulismia ect...eli ihan täyttä paskapropagandaa jolla yrittävät suitsia vääjäämätöntä eli Eu:n romahdusta..
 
Hienoa demokratiaa tässä EU-rakennelmassa. Kerrankin Erdogan on oikeassa. Kansan äänestämät edustajat pyytävät nöyrästi ääni väristen Komissaareilta, josko he voisivat mahtollisesti ehkä kuunnella heidän hölmöjä toiveitaan. Ja aatelissääty saattaa osittain huomioida rahvaan edustuslaitoksen toiveita siltä osin, kun ne eivät haittaa heidän omia tavoitteitaan. Siis tämä aatelissääty jonka apparaatti ei ole läpäissyt tilintarkastusta ties kuinka pitkään aikaan (v. 2014 oli 19 vuoden putki takana) ja jonka pääkomissaarina heiluu mies, jonka ansiona virkaan on veronkierron maksimaalinen mahdollistaminen Luxemburg:in kautta.

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...more-than-100billion-of-its-own-spending.html

https://www.theguardian.com/world/2014/dec/14/jean-claude-juncker-luxembourg-tax-deals-controversy

Mutta on pykälien ja säännösten mukaan EU-parlamentilla oikeus kaataa Komissariaatti. Tosin siihen tarvitaan normaalin enemmistön sijasta 2/3:n enemmistö. Eikä tätä oikeutta ole jostain kumman syystä koskaan käytetty. Eikä EU-parlamentti ole koskaan asettunut poikkiteloin sille ehdotetun Komission pj:n valinnassa tai Komission kokoonpanon hyväksynnässä.

https://en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament#Control_of_the_executive

Mutta vuodatushan lähti siis tästä:

http://www.bbc.com/news/world-europe-38090121

Euro MPs vote to freeze Turkey EU membership talks

The European Parliament has voted to suspend Turkey's EU membership talks because of the Turkish government's crackdown since a coup attempt in July.

The MEPs' non-binding vote has already been dismissed as "worthless" by Turkish President Recep Tayyip Erdogan.

The MEPs asked the European Commission and 28 national governments to impose a "temporary freeze" on the talks.
 
No varmaan.
Itselleni on tärkeintä itsenäinen Suomi ja suomalaiset ennen muita kansoja.

Pitää pistää puita uuniin. Suomalaisista 90% pitää EU-kansalaisia yhdistäviä tekijöitä tärkeämpänä kuin erottavia tekijöitä.Nousua keväästä 5% #eurobarometri


CyDAfe7WQAApvq9.jpg:large
 
Hyvin näkyy uppoovan Eu -propaganda kansaan ja/ tai on yhtä luotettavaa kuin muutkin gallupit/ennusteet joita Eu ja vihersosialistit ovat tuupanneet metiasta ulos...? :rolleyes:
 
Viimeksi muokattu:
Kas näin tuo vihersosialistien märkäuni Eu-dystopiafdereraatio vaan etenee...:confused:

EVA-analyysi Euroopan unionista: Lisää sääntelyä, vähemmän markkinataloutta, tulonsiirtoja etelään
SAMI METELINEN
2 tuntia ja 31 minuuttia sitten(päivitetty 2 tuntia ja 5 minuuttia sitten)


Liittovaltiokehitys saattaa ottaa askeleita eteenpäin Euroopan unionissa.

  • b4f9608a091dbab492532ea4171d2e7ed2edc66af28c8f145850363d7f6747d8

    Brexit laittoi EU:n liikkeelle.

    (Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto)
Britannian markkinaliberaali politiikka on pyrkinyt edistämään vapaakauppaa ja kyseenalaistanut sääntelyn tarpeellisuutta. Britannian EU-eron eli Brexitin myötä koko EU:n politiikka muuttuu.

Näin arvioivat Elinkeinoelämän keskusliiton EU- ja kauppapolitiikasta vastaava johtajaTaneli Lahti sekä Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä perjantaina ilmestyneessä EVA-analyysissä Unionin horjahdus – Euroopan ja Suomen valinnat Brexitin jälkeen.

Analyysin kirjoittajien mukaan Brexit johtaa todennäköisesti isojen maiden painoarvon kasvuun ja pienimpien maiden painoarvon pienentymiseen EU:ssa.

"Kun yksi iso jäsenmaa poistuu, muiden isojen maiden merkitys määräenemmistön väestökriteerin täyttymisessä kasvaa", Lahti ja Vihriälä kirjoittavat.

Suomen asema ei kuitenkaan näyttäisi tilanteeseen sovelletun peliteoreettisen analyysin mukaan muuttuvan juuri lainkaan.

Britanniasta ja muista pohjoisista maista poiketen EU:n eteläiset maat ovat painottaneet markkinavoimien sääntelyn tärkeyttä ja maiden välistä solidaarisuutta. Se tarkoittaa laajempaa EU:n yhteistä budjettia ja tulonsiirtoja köyhemmille jäsenmaille.

"Saksan asema suhteessa Ranskaan, Italiaan ja Espanjaan todennäköisesti heikkenee talouspolitiikan kysymyksissä. Tämä johtuu siitä, että Britannian kannat ovat usein olleet lähempänä Saksan kuin Ranskan, Italian tai Espanjan kantoja", analyysissä todetaan.

Liittovaltiokehitys voi kasvaa
Brexit voi johtaa unionin tiivistymisen suhteen kahteen vaihtoehtoiseen suuntaan. Suurempaa yhtenäisyyttä kannattavat tahot näkevät Brexitin myötä mahdollisuuden tiiviimmälle integraatiolle. Tämä perustuu arvioon, että ylikansallista päätöksentekoa vastustavien EU-maiden joukko pienenee, kun kaikkein kriittisimmin integraatioon suhtautuva iso maa eroaa EU:sta. Tämä voi tarkoittaa vähittäistä siirtymistä kohti liittovaltiota.

Toisen näkemyksen mukaan Brexit-äänestyksen tulos tulkitaan jäsenmaissa äärimmäisenä reaktiona siihen, että päätösvaltaa on siirretty kansallisilta poliittisilta päättäjiltä EU:n tasolle.

Lahti ja Vihriälä arvioivat, että Donald Trumpin voitto Yhdysvaltain presidentinvaaleissa lisää tarvetta eurooppalaiselle johtajuudelle ja Euroopan voimien kokoamiselle. Tämä johtuu siitä, että Trumpin presidenttiys todennäköisesti pienentää Yhdysvaltojen kiinnostusta Euroopan turvallisuuteen ja taloudellisen vaihdannan lisäämiseen Euroopan kanssa.

Kirjoittajat arvioivat, että johtajuuden roolia ei viime vuosien kokemusten valossa pysty kantamaan mikään muu maa kuin Saksa.

"Myös lähitulevaisuudessa EU-alueen ja erityisesti euroalueen taloudelliset vaikeudet saattavat johtaa vaatimuksiin tiivistää yhteisvastuuta", analyysissä todetaan.

Kirjoittajat arvioivat, että useiden jäsenmaiden lisäksi komission voidaan olettaa pyrkivän edistämään finanssipoliittisten tasausmekanismien luomista. Siinä tosin törmätään nopeasti perussopimusten muuttamisen tarpeeseen.

Suomi hankalaan välikäteen
Osa jäsenmaista kuitenkin suhtautuu jyrkän kielteisesti talouspolitiikan tasausmekanismeihin. Se saattaa johtaa siihen, että osa jäsenmaista päättää yhdessä edetä tiiviimpään yhteistyöhön. Sama ilmiö saattaa koskea myös muita politiikan lohkoja kuin taloutta.

"Tällöin lopputuloksena on selvästi eriytyvä integraatio (variable geometry tai Europe à la carte), jossa integraation aste vaihtelee maiden välillä politiikka-alueelta toiselle", Lahti ja Vihriälä kirjoittavat.

Suomi saattaa ajautua tässä EU:n integraation eriytymisessä analyysin mukaan hankalaan välikäteen.

"Yhtäältä eriytyminen sallii Suomen jättäytyä pois sille vastenmielisestä yhteistyöstä. Jos esimerkiksi osa euromaista haluaisi perustaa maiden välisen automaattisen finanssipoliittisen tasausmekanismin, Suomi voisi ehkä jäädä sen ulkopuolelle. Toisaalta tällaiset järjestelyt vahvistavat hallitustenvälisyyttä niin sanotun yhteisömenetelmän kustannuksella ja heikentävät EU:n koheesiota ja päätöskykyä", analyysissä todetaan.

Kirjoittajien mielestä läheinen yhteistyö Saksan kanssa on Suomelle tärkeää tulevaisuudessakin, koska tavoitteet ovat molemmilla mailla olleet hyvin samanlaisia.

"Saksassa suhtaudutaan pohjimmiltaan myönteisesti Euroopan integraatioon, ja Saksa on osoittanut halukkuutta erilaisiin kompromisseihin. Tällaiset ratkaisut voivat asettaa Suomen hankalaan asemaan, jos niihin ei ole ajoissa varauduttu", Lahti ja Vihriälä arvioivat.

http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/eva unionin horjahdus-58090

 
Aivan varmasti etenee, iitä ei oe epäilystäkään. Junckerille ja hänen tovereilleen se on ideologis-uskonnollinen juttu. Vauhti voi välillä hidastua mutta matka etenee vääjäämättä.
Ihan kuin Merkelkin sanoi jossain että hän katuu että on otettu niin vapaasti pakolaisia Saksaan mutta kuitenkin sanoi toisessa laiuseessa että se on hänen omatuntoansa vastaan yrittää rajoittaa pakolaisten ottamista. Eli yrittää pehmentää lausuntoja ettei menettäisi ääniä mutta samalla ei puhettakaan että oikeasti olisi vaihtanut ideologiansa suuntaa.
 
Itävallan oikealaita ehdokas sanoo kannattavansa Eu:sta kansanäänestystä mikäli Brexit lisää Eu:n keskittymistä ja vallan vähentämistä maiden omilta parlamenteilta.
Olisi historiallisen peliliikkeen paikka Eu:lla.
Sen täytyy saada eroajatukset loppumaan, ja vahvistua. Kaikki tämä täytyisi tehdä ilman vallan keskittämistä,koska muuten ei eroajatukset lopu.
Joku todellinen taikatemppu josta kerrotaan kouluissa vielä sadan vuoden päästä.
Vaan eihän se käy,koska Merkel ei luovu vallasta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611242200031681_ul.shtml
 
Olisi historiallisen peliliikkeen paikka Eu:lla.
Juncker taisikin jo sanoa että käännetään laivaa enemmän siihen suuntaan että kuunnellaan kansaa. Se olisi viisas veto vaikkei niinkään peliliike. Järkeä käteen kuitenkin tarvittais jotta alue rauhoittuu. Toivottavasti Juncker tsemppaa nyt selvin päin nämä ratkaisutaistelut.

Merkel ei luovu vallasta.
Merkel voidaan myös vastentahtoisesti ohjata pois vallasta. Katsotaan nyt seuraavat vaalit ja nähdään mitä saksalaiset todella haluavat. Uskon siihen, että Merkel vielä käyttää ja nauttii siitä media-ajasta mikä hänelle tulee annettuna nykyisessä roolissaan. Jatko ei sitten olekaan enää niin varmaa. Wir haben es satt, Merkel muss raus.


.
 
Eu toivoisin tulevan pelkän kauppa alueen. Kaikenlainen muu yhdistyminen on pieneille maille joka tapauksessa negatiivistä. Isommat ja vaikutus valtaisemmat sanelevat kumminkin itselleen edulliset ehdot pienten kustannuksella.

Nyky menosta sitä mieltä, että EU saisi kaatua mahdollisimman nopeasti pois. Arvelen myös niin käyvän, mutta aikaa en osaa ennustaa. Mielenkiintoiset ajat ovat edessä sillä oikeisto nousee saksan ja ranskan vaaleissa väistämättä. Tämä heijastelee eri valtioiden turvallisuus tilanteisiin varmasti paljon.
 
Eu toivoisin tulevan pelkän kauppa alueen. Kaikenlainen muu yhdistyminen on pieneille maille joka tapauksessa negatiivistä. Isommat ja vaikutus valtaisemmat sanelevat kumminkin itselleen edulliset ehdot pienten kustannuksella.

Nyky menosta sitä mieltä, että EU saisi kaatua mahdollisimman nopeasti pois. Arvelen myös niin käyvän, mutta aikaa en osaa ennustaa. Mielenkiintoiset ajat ovat edessä sillä oikeisto nousee saksan ja ranskan vaaleissa väistämättä. Tämä heijastelee eri valtioiden turvallisuus tilanteisiin varmasti paljon.

Miksei molemmat – vapaakauppa-alue ja tiiviimpi unioni?

Norja, Islanti ja Liechtensteinhan jo kuuluvat Euroopan talousalueeseen, vaikka eivät ole EU-jäsenmaita.

Unionin tiivistämistäkin tarvittaisiin. Ainakin EU:n ulkorajoja pitäisi tiivistää, ettei unioni uppoaisi pakolaisten painosta, kun ulkorajat vuotavat liikaa.
 
Miksi? Jokaisella maalla olisi edelleen oma raja valvontansa ja täysi oikeus itsenäiseen päätökseen ottaako pakolaisia vai ei ja missä määrin. Jos vain isommat ilmoittaa että otatte vaikkapa 40000 halusitte tai ei. Muuten tulee muita sanktioita tai jotain muuta.
 
Itävallan oikealaita ehdokas sanoo kannattavansa Eu:sta kansanäänestystä mikäli Brexit lisää Eu:n keskittymistä ja vallan vähentämistä maiden omilta parlamenteilta.
Olisi historiallisen peliliikkeen paikka Eu:lla.
Sen täytyy saada eroajatukset loppumaan, ja vahvistua. Kaikki tämä täytyisi tehdä ilman vallan keskittämistä,koska muuten ei eroajatukset lopu.
Joku todellinen taikatemppu josta kerrotaan kouluissa vielä sadan vuoden päästä.
Vaan eihän se käy,koska Merkel ei luovu vallasta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611242200031681_ul.shtml

Tämä on näin.
 
Missäs niitä "vaarallisia Putinisteja" oikeesti olikaan ja keitä ne todellisuudessa ovat...? :rolleyes:


http://www.votewatch.eu/en/term8-eu...by-third-parties-motion-for-resolution-v.html

https://www.euractiv.com/section/gl...-of-pro-and-anti-russian-countries-in-the-eu/

MEPs draw map of pro- and anti-Russian countries in the EU
Home | Global Europe | News
By Georgi Gotev | EurActiv.com

25. marraskuuta 2016 (updated: 25. marraskuuta 2016)


Red is most anti-resolution, black is most pro-resolution.

[VoteWatch]

A European Parliament vote on a resolution seen as extremely critical of Russia has allowed the painting of a very precise picture of which countries have the most pro- and anti- Russian MEPs. The Vote Watch website allows us to see exactly how each MEP voted and who the “rebels” are.

The Parliament passed on 23 November the very polarising “EU strategic communication to counteract anti-EU propaganda by third parties”. The resolution, based on a draft by Anna Elżbieta Fotyga (PiS, Poland) doesn’t focus exclusively on Russia (it also speaks of the propaganda by Islamic State), but it generally mobilised MEPs in two camps – those who supported the view that Russia pursues hybrid warfare aimed at destroying the EU, and those who thought such language can only be counterproductive.

The vote was passed with 304 votes “For”, 179 “Against” and a very high number of abstentions – 208.

France the most pro-Russian?

Without any doubt, the southern part of the EU rejected the resolution. Many parliamentarians voted according to national lines, especially in France and Italy. Only three French MEPs out of 68 present, and only eight Italian MEPs, out of 69 present, supported the resolution.


Fillon calls Hollande’s hardline policy on Russia ‘absurd’
In a televised debate last night (24 November) French conservative frontrunner François Fillon said Russia must be anchored to Europe, or else Moscow would couple with China, to the detriment of the continent.

EurActiv.com

From the Greek MEPs, out of 18 present, not a single one supported the resolution. Only six out of 20 Portuguese MEPs voted “For”.

In Bulgaria, a traditionally pro-Russian country for historic reasons, all socialist MEPs voted against, despite the position of the S&D group to abstain; all MEPs from the mainly Turkish party DPS abstained, which is also considers a “rebel” attitude vis-a-vis their political group ALDE who advised to vote “For”. All EPP-affiliated MEPs voted “For”, according to the position of their political family.

Propaganda-map.png


Overall data for the 28 countries show that the centre-right EPP group voted mostly in favour, but still had abstentions, especially from France and Italy.

Most of the overall S&D vote followed the instruction of their political family to abstain. An S&D source told EurActiv that the reason was that the group didn’t like mixing the issues of Russian and Islamic State propaganda in the same resolution.

The anti-European Europe of Freedom and Democracy group, chaired by Nigel Farage, voted massively against the resolution. The far-right group of Marine Le Pen, “Europe of Nations and Freedom”, was even more united against the text.

On the other hand, Central and Eastern Europeans, as well as Germans, Belgians and Dutch were highly in favour of the resolution, in range of approval between 50 and 70%. Even Viktor Orbán’s party, Fidesz, voted in favour of more action in countering anti-EU propaganda.

Clearly the strongest anti-resolution vote (more than 70%) was expressed by MEPs of Poland, Lithuania, Estonia, Hungary, Croatia and Slovenia.

The votes by countries and political groups, as well as the individual votes can be accessed here.

 
Viimeksi muokattu:
Miksi? Jokaisella maalla olisi edelleen oma raja valvontansa ja täysi oikeus itsenäiseen päätökseen ottaako pakolaisia vai ei ja missä määrin. Jos vain isommat ilmoittaa että otatte vaikkapa 40000 halusitte tai ei. Muuten tulee muita sanktioita tai jotain muuta.

En nyt lähtisi EU:ta särkemään yhden pakolaispiikin takia.

Onhan niitä ollut Ruotsissakin. Esimerkiksi silloin kun Suomesta sotalapsia lähetettiin.
 
Itävallan oikealaita ehdokas sanoo kannattavansa Eu:sta kansanäänestystä mikäli Brexit lisää Eu:n keskittymistä ja vallan vähentämistä maiden omilta parlamenteilta.
Olisi historiallisen peliliikkeen paikka Eu:lla.
Sen täytyy saada eroajatukset loppumaan, ja vahvistua. Kaikki tämä täytyisi tehdä ilman vallan keskittämistä,koska muuten ei eroajatukset lopu.
Joku todellinen taikatemppu josta kerrotaan kouluissa vielä sadan vuoden päästä.
Vaan eihän se käy,koska Merkel ei luovu vallasta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201611242200031681_ul.shtml

Tässä olisi tosiaan tuumaustauon paikka.

Selväksi on käynyt, etteivät entiset imperiumit taivu yhteiseloon EU:ssa. Saarivaltio erkanee manner-Euroopasta kohti Grönlantia. Tsaarivaltio näykkii paloja naapureistaan. Ja ottomaanien suurvisiiri haluaa kalifiksi kalifin paikalle.

Kansaa ärsyttää, että EU:n läheisyysperiaate on vedetty vessanpöntöstä lietealtaaseen. Unioni on suuri pienissä ja pieni suurissa asioissa. Esim. tuliasedirektiivi.
 
Onhan niitä ollut Ruotsissakin. Esimerkiksi silloin kun Suomesta sotalapsia lähetettiin.

:facepalm:

Niillä kun ei ollut partaa, ei Iphonea eikä rahaa matkustaa taksilla Haaparannasta Tukholmaan...Ne olivat oikeita lapsia jotka lähettettiin turvaan sotaa, jossa heidän sukulaisensa/vanhempansa tappelivat imperialistista roistovaltio N-liittoa vastaan, eivätkä nämä lähteen pakoon, niinkuin tekevät "parta-lapsoset" I-pakolaiset jotka jättävät lapset ja naiset taakseen itse paeten saaman asylum elintasoa euroopasta...:mad:
 
:facepalm:

Niillä kun ei ollut partaa, ei Iphonea eikä rahaa matkustaa taksilla Haaparannasta Tukholmaan...Ne olivat oikeita lapsia jotka lähettettiin turvaan sotaa, jossa heidän sukulaisensa/vanhempansa tappelivat imperialistista roistovaltio N-liittoa vastaan, eivätkä nämä lähteen pakoon, niinkuin tekevät "parta-lapsoset" I-pakolaiset jotka jättävät lapset ja naiset taakseen itse paeten saaman asylum elintasoa euroopasta...:mad:

Niin. Nämä Ramit ja Samit kyllä tunnetaan. Leluja Aleppoon ja doping-ampulleja takaisin.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001938214.html
 
Back
Top