EU - onko järkee vai ei?

Kyllä se on suurempi riski kuin että Yhdysvallat treidaa Suomen Venäjälle.
Ranska on ennenkin ollut änkyrä mm. NATO:ssa.

Varmaan niiden tekee mieli tehdä asekauppaa Putinin kanssa.

Sehän olisi täysin loogista. EU:n yksi olennaisimmista lähtökohdista oli aikanaan se, että maiden väliset lisääntyvät kauppasuhteet ovat paras tae rauhan säilymiselle.

Talouspakotteiden asettaminen on siten vastoin koko EU:n perusajatusta. Tämä ironia on hihityttänyt minua jo jonkin aikaa.

Se, mihin Suomi tuossa kuviossa mahtuu, ei sitten välttämättä hihitytä niin paljoa. Toivokaamme että päättäjämme ovat ajan tasalla.
 
Kyllä se on suurempi riski kuin että Yhdysvallat treidaa Suomen Venäjälle.
Ranska on ennenkin ollut änkyrä mm. NATO:ssa.

Varmaan niiden tekee mieli tehdä asekauppaa Putinin kanssa.

Miten iso todennäköisyys olisi sille, että USA treidaa Suomen venäjälle? Entä Ranska? Entä EU?

Oma vastaus näihin kaikkiin: niin olemattoman pieni, ettei asialla kannata hirveästi päätään vaivata.
 
EU:n puolustusministerit koolla Suomessa, EU:n puolustus ensi kertaa budjetissa – Kaikkonen: “Aika merkittävä askel kohti yhteistä puolustusta”
29.8.2019 10:25 Petteri Lindholm

Puolustusministerit käyvät keskustelua muun muassa EU:n läsnäolosta merialueilla, mihin on Kaikkosen mukaan vaikuttanut myös Venäjän lisääntynyt läsnäolo Itämerellä. Iltapäivällä EU:n ulkoministerit puhuvat esimerkiksi Iranin turvallisuustilanteesta.

 
Kuka on Latvian presidentti? Vastaus alla.

Helsingissä keskiviikkona vieraillut Latvian presidentti Egils Levits https://www.hs.fi/haku/?query=egils+levitson huolissaan Euroopan unionin tilasta.

”Unioni on ollut vuosia sekaannuksen tilassa”, Levits sanoi hybridiuhkien torjuntakeskuksessa Sörnäisissä tavattuaan aiemmin presidentti Sauli Niinistönhttps://www.hs.fi/haku/?query=sauli+niiniston. ”EU on menettämässä asemaansa maailmassa. Jos vertaamme unionin painoarvoa 15 vuotta sitten ja nyt, niin siinä on suuri ero. Vaikutusvaltamme on vajoamassa.”

”Brysselissä puuhataan pikku juttuja, joilla ei ole merkitystä Euroopalle, oikeita ongelmia taas ei ratkaista. On poliittinen kysymys, kuinka päästään ulos tästä sekaannuksen ajasta.”

Levits sanoo olevansa Macronin ja Niinistön kanssa samoilla linjoilla siitä huolimatta, että Latvia on Naton jäsen toisin kuin Suomi. Latvian presidentin mukaan Euroopan turvallisuutta on parannettava, tosin ”Nato-pohjalta”.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006219803.html
 
Mopoauto vai koppimopo?

Euroopan unioni tyrmää Suomen suunnittelemat kevytautot. Komissio on huolissaan kevytautojen vaikutuksesta liikenneturvallisuuteen, ilmenee julkisuuteen lipsahtaneesta komission kirjeestä ulkoministeri Pekka Haavistolle (vihr.).

Kevytautot ovat tavallisia henkilöautoja, joiden nopeus on rajoitettu korkeintaan 60 kilometriin tunnissa. Ne olisi suunnattu 15–17-vuotiaille nuorille, joilla ei ole vielä henkilöauton ajokorttia. Niiden on ajateltu korvaavan rakenteeltaan heppoiset mopoautot, joiden enimmäisnopeus on 45 kilometriä tunnissa.

Kevytautot luokiteltaisiin samaan ajoneuvoluokkaan kuin traktorit. EU:n mukaan kevytautot eivät täytä traktorikortin vaatimuksia, koska ne on tarkoitettu ensisijaisesti matkustajien kuljettamiseen. Toisaalta ne eivät myöskään vastaa mopoautoja koskevia vaatimuksia.

Komissio on huolissaan siitä, että kevytautoja ajavat 15-vuotiaat nuoret voivat aiheuttaa vakavaa vaaraa haavoittuvassa asemassa oleville tienkäyttäjille, kuten pienille lapsille, jalankulkijoille, pyöräilijöille ja eläimille.

Samaan aikaan, kun EU tylyttää Suomeen tulevia kevytautoja, on perinteisten mopoautojen myynti pysähtynyt kuin seinään. Traficomin tilastot kertovat, että uusia mopoautoja on ensirekisteröity Suomessa tänä vuonna vain 11 kappaletta.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/eu-lta-taystyrmays-suomen-kevytautoille-mutta-vahinko-ehti-jo-tapahtua-toisaalla-vain-11-mopoautoa-myyty-tana-vuonna/7526280#gs.z5hn1h
 
EU:n puolustusministerit koolla Suomessa, EU:n puolustus ensi kertaa budjetissa – Kaikkonen: “Aika merkittävä askel kohti yhteistä puolustusta”
29.8.2019 10:25 Petteri Lindholm

Puolustusministerit käyvät keskustelua muun muassa EU:n läsnäolosta merialueilla, mihin on Kaikkosen mukaan vaikuttanut myös Venäjän lisääntynyt läsnäolo Itämerellä. Iltapäivällä EU:n ulkoministerit puhuvat esimerkiksi Iranin turvallisuustilanteesta.

Tämä on varmaankin juuri sitä mitä keskustan ydinakannattajat haluavat kuulla.
Ja taas yllätytään, kun kannatus kyntää.
 
Turun yliopistossa EU:n puolustuspolitiikkaa käsittelevä luento 13-17 juuri nyt.

Kuuluu turun eurooppafoorumin ohjelmaan

netissä suorana livestream:


edit: lukee "email", mutta sieltä löytyy livelähetys.
 
Ruusu Pojunpoju.

EU-komission puheenjohtajaksi valittu Ursula von der Leyen asui opiskeluaikoinaan kolme vuotta Lontoossa. Hän käytti tuolloin salanimeä, koska saksalaiset vasemmistoterroristit olivat uhanneet hänen perhettään. Syynä oli hänen isänsä korkea asema Länsi-Saksan politiikassa.

Von der Leyen opiskeli tuolloin kauppatieteitä Göttingenin yliopistossa. Turvallisuussyistä hän muutti vuonna 1977 Länsi-Saksasta Lontooseen ja jatkoi opintojaan London School of Economicissa.

Jotta Von der Leyenin henkilöllisyys ei paljastuisi, hän käytti Lontoossa nimeä ”Rose Ladson”. Etunimi tarkoittaa ruusua, joka oli peräisin hänen lapsuuden lempinimestään Röschen eli ruusunen. Ladson on puolestaan hänen brittiläis-amerikkalaisen isoäitinsä äidin sukunimi.

Von der Leyen on muistellut noita vuosia jälkikäteen.

– Punaisen armeijakunnan uhka oli todellinen, ja Göttingenissä järjestö nautti laajaa sympatiaa. Minulle jäi kaksi vaihtoehtoa: joko siirryn Braunschweigin yliopistoon ja olen turvamiesten ympäröimänä kellon ympäri tai muutan Lontooseen ja vaihdan nimeni.

Kun uhka poistui, von der Leyen palasi Länsi-Saksaan ja siirtyi lääketieteen pariin. Hän perusti perheen fyysikkomiehensä kanssa ja sai seitsemän lasta. Hänet valittiin Ala-Saksin osavaltioparlamenttiin 2000-luvun alussa.

https://www.verkkouutiset.fi/eu-komission-puheenjohtaja-pakeni-lontooseen-ja-eli-salanimella/
 
Jutan "että ollaan päättävissä pöydissä" hintalappu oli silloin 962miljoonaa euroa, noin, niiden Kreikan takauksien päälle, tottakai, ja Suomen itse maksamana, tottakai...

...Afrikan salkku...

Miten kallis lienee tuo talouskomissaarin salkku, kun ei miljardilla irtoa.
 
Tuntemattomat suuruudet.

Komission tuleva puheenjohtaja, Saksan entinen puolustusministeri Ursula von der Leyen kertoi valinnoistaan tiistaina Brysselissä. Uuteen komissioon tulee yhteensä 27 komissaaria, joista 13 on naisia ja 14 miehiä.

SDP:n entinen puheenjohtaja Jutta Urpilainen on valittu vastaamaan EU-komission kehitysyhteistyön kumppanuuksista.

Sylvie Goulard (Ranska): sisämarkkinoista vastaava komissaari, tulee johtamaan komission elinkeinopolitiikkaa ja edistämään digitaalisia sisämarkkinoita. Hän myös johtaa uutta puolustusteollisuuden ja avaruusasioiden pääosastoa.

Jne.

https://www.verkkouutiset.fi/jutta-urpilainen-vastaamaan-komission-kumppanuuksista/
 
Viimeksi muokattu:
Rinne perustelee salkun tärkeyttä sillä, että sitä kantavalle komissaarille tulee kolmanneksi suurin budjetti EU:ssa. Afrikkakomissaarille? Vähän sama kuin Suomessa mitataan kotouttamisen onnistumista siihen kipatun rahan määrällä. https://www.is.fi/politiikka/art-2000006234152.html

Afrikka on talouskasvun viimeinen toivo: paljon kolmannen maailman populaatiota mitä pitäisi pystyä nostamaan kulutuskulttuurin pariin. Ei haittaa vaikka onkin ihan prkleesti korruptiota, koska veronmaksajat kuittaavat laskun ns. uponneiden kustannusten osalta. Vieläköhän ehdittäis nähdä EU:n kovin ässä hihasta: EU ja Afrikan Unionin yhdistyminen.
 
Tässä urpilaiselle ehdotus ensimmäisen vaiheen toimenpiteiksi:
Eurooppa valtaa pohjoisafrikan ja estää satojen miljoonien siirtolaisten pääsyn välimerelle.
 
Back
Top