EU-vaalit 2019

Kyllähän sen pitäisi olla tavoite, että Venäjän kanssa päästään viisumivapauteen.

Suattaapi tosin mennä aikaa...
 
Minulla on muistikuva, että joskus noin 90-luvun alkupuolella SDP:n jäsen jäi kiinni risteilylla oman lapsensa kiduttamisesta. Tekotapa oli neulojen työntäminen kynsien alle.

Olisi mielenkiintoista tietää, että onko ko. henkilöllä asema puolueessa tällä hetkellä.
Kyseessä lienee ollut puolueen pääideologi, joka havainnollisti visiotaan veronmaksajan kohtelusta.
 
Euroedustajia kuin 13 likaisessa tusinassa.

Suomalaiset valitsevat 13 euroedustajaa EU-vaaleissa, joiden varsinainen äänestyspäivä on 26.5. He pääsevät seuraavan viiden vuoden aikana pohtimaan useita isoja kysymyksiä.
Kaikkiaan edustajia on parlamentissa 751. EU:n parlamentti ei voi tehdä lakialoitteita mutta se käsittelee komissiosta tulleita ehdotuksia ja voi myös vaatia komissiolta ehdotuksia haluamistaan asioista. Lisäksi parlamentti siunaa joukon merkittäviä nimityksiä.
Seuraavan viiden vuoden aikana parlamentti vaikuttaa näihin tärkeisiin kysymyksiin:
  • Komission nimitys.
  • EU:n budjetti.
  • Ilmastopolitiikka.
  • Euroalueen ongelmat.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nailla-on-suomellekin-valia-eun-parlamentti-vaikuttaa-neljaan-tarkeaan-teemaan/c1fd5a6f-2d0d-41c1-bfe0-2f95798a9467

Mutta ennen kaikkea parlamentaarikot ovat kiinnostuneita työsuhde-eduistaan.
 
Klo.13:00
Kuuntele Yle Uutiset Yle Areenassa:


Pääuutisena Ylellä, mutten löydä ylen uutisvirrasta juttua, tässä Ilkasta, STT:n juttu..

Kansalaisjärjestö: Eurooppa hukkuu valheelliseen informaatioon eurovaalien alla
4
NEW YORK

Eurovaalien alla on löytynyt lukuisia äärioikeistolaisia Facebook-verkostoja, jotka levittävät valheellista informaatiota, kertoo kansalaisjärjestö Avaaz raportissaan. Järjestö seuraa muun muassa ihmisoikeuksia ja korruptiota.


Disinformaatiota levittäneiden sivujen julkaisuja oli katsottu arvioidut 533 miljoonaa kertaa viimeisten kolmen kuukauden aikana, järjestö kertoo. Facebook poisti sivut sen jälkeen, kun Avaaz ilmoitti niistä. Facebookin sulkemilla sivuilla oli yhteensä kuusi miljoonaa seuraajaa.
Järjestön kampanjajohtaja Christoph Scott kertoo Euroopan olevan hukkumassa valheelliseen tietoon.
–  Näiden sivustojen koko ja kehittyneisyys tekee niistä joukkotuhoaseita demokratiaa vastaan, ja juuri nyt ne osoittavat Eurooppaa kohti. Huolestuttavinta on se, että me olemme raapineet vain pintaa, Scott toteaa järjestön tiedotteessa.
Scott on huolissaan siitä, että verkostojen levittämillä valheilla olisi vaikutusta tämän viikon eurovaaleihin.

Elokuvakohtausta esitettiin totena

Suljetuilla sivuilla levitettiin väärää tietoa ja edistettiin maahanmuutto- sekä EU-vastaista tai rasistista sisältöä tavalla, joka rikkoo julkaisualustan sääntöjä, Avaaz kertoo. Sivustot edistivät agendaansa muun muassa väärennettyjä käyttäjätilejä ja sivujen harhaanjohtavia nimienvaihdoksia sekä muuta koordinoitua epäautenttista toimintaa hyödyntäen.
Järjestön mukaan Facebookissa leviävään disinformaatioon lukeutuu muun muassa internetissä laajalti levinnyt video, jossa maahanmuuttajien väitetään tuhoavan poliisiautoa. Tallenne on todellisuudessa elokuvasta, ja kyseinen video todistettiin valheeksi jo vuosia sitten.
Tämän lisäksi Facebookissa levitetään muun muassa vääräksi todistettuja tarinoita Puolasta, jossa taksikuljettajina toimivien siirtolaisten väitetään raiskanneen naisia, sekä valheellista uutista siitä, kuinka katalaaniseparatistit ovat sulkeneet lapsille suunnatun syöpäkeskuksen, järjestö kertoo.

Ilmoitus yli 500 sivusta

Avaaz ilmoitti yhteensä yli 500 epäilyttävää sivua ja ryhmää Facebookille. Kaikkien ilmoitettujen sivujen seuraajien yhteenlaskettu määrä oli 32 miljoonaa ihmistä, ja sivut olivat kerryttäneet sivutapahtumia – kommentteja, tykkäyksiä ja jakoja – 67 miljoonaa kappaletta viimeisten kolmen kuukauden aikana.
Facebook sulki ilmoitusten perusteella 77 sivua ja 230 tiliä Saksassa, Britanniassa, Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Puolassa.
–  Miljoonat eurooppalaiset antavat tällä viikolla äänensä sen jälkeen, kun ovat tietämättään altistuneet myrkyllisille valheille, Scott sanoo.
–  Facebookin tulisi varmistaa, että kaikki, jotka näkivät tämän disinformaation saisivat kiireisesti korjauksen tietoihin, ja että Facebookin algoritmit lopettaisivat tämän myrkyn tekemisen tunnetuksi.
Tutkimus oli osa Avaazin kampanjaa, jolla pyritään taistelemaan valheellisen tiedon leviämistä vastaan eurovaalien alla. Kampanjaa on tekemässä ryhmä tutkivia journalisteja, tutkijoita ja data-analyytikkoja.

STT

 
Yle on yksi suurimmista valheuutisetn levittäjistä ja tietenki muut ovat jälleen syyllisiä...:whistle::unsure:

Ollaan saavuttu orwellilaisuuden ytimeen, jossa käsitteet muuttuvat päälaelleen: kommunistit syyttävät muita kommunismista, fasistit syyttävät muita fasismista, propagandabyroot syyttävät muita aivopesusta, jne. Yksilötasolla tämän olisi yksi personaallisuushäiriön tunnusmerkeista, jossa muita syytetään omista perseilyistä ja puutteista ennen kuin syyttävä sormi osoittaa itseään.

Muita tekniikoita tähän liittyen on esim ns. gaslighting. Wiki: "Gaslighting is a form of psychological manipulation that seeks to sow seeds of doubt in a targeted individual or in members of a targeted group, making them question their own memory, perception, and sanity. Using persistent denial, misdirection, contradiction, and lying, it attempts to destabilize the victim and delegitimize the victim's belief. "
 
piti vastata mutta katotaan myöhemmin jaksanko kirjoittaa enään yhtään mitään tälle globaliin vihervasemmisto ideologian inkubaattori-laudalle...? :unsure:
 
Back
Top