Fennovoimavedätyksen viimeiset vaiheet

hansai

Ylipäällikkö
Näinhän se on. Enemmän ihmettelen laitosrakentelijoiden valitusta siitä että meillä on tiukat vaatimukset. Eikö ne itse juuri sano että kyyyyyllä me hanskataan tää ja meidän systeemit on turvalliset. Sitten kun vaaditaan näyttämään se niin tuleekin viivästyksiä.
Kuvittelisi suomen vaatimusten täyttö olevan hyvä referenssi toimittajille itkun sijaan
 

krd

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Saa nähdä kuinka tämä pitää, vai tuleeko jossain naapurimaassa toimiville SFn omistajille "yllättäviä lisäkuluja" :
Fennovoiman ydinvoimalan aukeamisen lykkääntyminen vuodesta 2024 vuoteen 2028 ei nosta suomalaisten omistajien kustannuksia. Asiasta kertoo Talouselämä.
Fennovoiman omistavat Voimaosakeyhtiö SF Oy ja RAOS Voima Oy. RAOS on venäläisen valtio-omisteisen Rosatomin tytäryhtiö. Se omistaa Fennovoimasta yhden kolmasosan. 24 suomalaisen osakkaan omistama Voimaosakeyhtiö SF taas omistaa kaksi kolmasosaa Fennovoimasta.
Turun Energian toimitusjohtajan ja Voimaosakeyhtiön SF:n hallituksen puheenjohtajan Timo Honkasenmukaan suomalaisten omistajien asema ei myöhästymisen myötä juuri muutu.
– Kaikki on neuvoteltu valmiiksi, mikään ei muutu, ei myöskään sähkön hinta, Honkanen sanoo TE:lle.
Honkanen mukkaan lykkäys ei vaikuta mitenkään myöskään Fennovoiman omistusrakenteeseen eikä omistajien kustannuksiin, koska lisäkulut ovat sopimusten mukaan laitostoimittajan eli venäläisten vastuulla.
https://www.verkkouutiset.fi/fennovoiman-omistaja-telle-lisakulut-venalaisten-vastuulla/
 

notareal

Luutnantti
Saa nähdä kuinka tämä pitää, vai tuleeko jossain naapurimaassa toimiville SFn omistajille "yllättäviä lisäkuluja" :

https://www.verkkouutiset.fi/fennovoiman-omistaja-telle-lisakulut-venalaisten-vastuulla/
Eikös tuo "yllättävät lisäkulut" ole perinteinen venäläinen tapa.
 
  • Tykkää
Reactions: krd

krd

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Kärki vaihtuu:
Minna Forsström aloitti Fennovoiman palveluksessa vuonna 2013 ja on vastannut Hanhikivi 1 -voimalaitosprojektin johtamisesta.
”Haluan kiittää Minnaa hänen panoksestaan projektin eteenpäin viemisessä sekä hänen vaikutuksestaan koko yhtiön kehittämisessä”, sanoo toimitusjohtaja Toni Hemminki tiedotteessa.
Fennovoima kertoo nimittävänsä diplomi-insinööri Jouni Takakarhun vt. projektijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 6.3.2019 alkaen. Hän on työskennellyt Fennovoimalla vuodesta 2014 ja on viimeksi toiminut Fennovoimalla suunnitteluosaston johtajana.
”Jouni tuntee hyvin Hanhikivi 1 projektin ja tuo jatkuvuutta projektin johtamiseen”, sanoo Hemminki.
”Hän on Fennovoimalla arvostettu johtaja ja asiantuntija, jolla on tarvittava kokemus ja osaaminen projektin eteenpäin viemiseksi yhdessä laitostoimittajan kanssa.”
”On ollut hienoa vetää Hanhikivi 1 -hanketta ja tehdä yhteistyötä monen eri tahon kanssa”, sanoo Minna Forsström.
”Nyt haluan hetkeksi keskittyä itseeni ja perheeseeni. Haluan toivottaa sekä Fennovoimalle että laitostoimittaja Rosatomille menestystä heidän yhteisessä hankkeessaan”, Forsström toteaa tiedotteessa.
Fennovoima kertoi alkuvuodesta, että Hanhikiven-ydinvoimalan valmistuminen myöhästyy neljä vuotta vuoteen 2028.
Voimalan venäläisen rakentajan Rosatom Energy Internationalin varatoimitusjohtaja Anton Dedusenko kuvasi Talouselämän haastattelussaSäteilyturvakeskusta maailman ydinvoima-alan ankarimmaksi sääntelyviranomaiseksi.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/fennovoiman-voimalaitosprojektia-johtanut-minna-forsstrom-jattaa-yhtion
 
Top