Henkilökohtainen mukaan lähtevä varustus liikekannallepanotilanteessa

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja pstsika
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Kova hinku olis kyllä suojavarusteita hankkia mutta juuri noi armeija-aikaiset muistot täyspakkauksen (+ryhmäkohtaisen) varustuksen kanssa liikuttaessa ei oikeen natsaa suojavarusteiden hankinnan kanssa.

Suojaliivien ja kypärän kanssa yhtä tärkeä varuste on kenttälapio (ja mielellään kuljetustaskulla). Ei hajua onko niitä jakaa kaikille, mutta en lähtisi ilman sitä. Siinä vaiheessa kun alkaa satamaan kuumaa terästä, alkaa kenttälapio olla monta kertaa arvokkaampi kuin painonsa verran kultaa. Ja se pitää olla A2:sen tapaan automaatio, että kun liike pysähtyy, alkaa kaivautuminen.
 
Onkos jalkaväkijoukkueelle/komppanialle varattu muuta kaivautumisvälineistöä kuin kenttälapiot? Pitäisikö ottaa oma rautakanki mukaan jos sattuu olemaan kivisempää maastoa?
 
Onkos jalkaväkijoukkueelle/komppanialle varattu muuta kaivautumisvälineistöä kuin kenttälapiot? Pitäisikö ottaa oma rautakanki mukaan jos sattuu olemaan kivisempää maastoa?

Eiköhän siellä ole ainakin pistolapioita ja hakkuja niiden rautakankien lisäksi. Muistaakseni työkaluja on suunnilleen yksi per ukko mutta siinä on sitten jo lumilapiot ja puuntyöstövehkeet mukana. Eli puolenkymmentä lapiota ja toinen mokoma hakkuja sekä muutama rautakanki per joukkue. Joku asiaan vihkiytynyt varmaan kohta tarkentaa määrät.
 
Itse olen kantanut IV levyjä,lämpökameraa vastaavaa ja esim apilasta monesti harjoituksissa niin kyllä niillä pärjää.
Sitä kun tottuu niiden kanssa liikkumaan niin helpottuu. Sitten jos pitää rinkkaa kantaa niin levyt jää pois.

Leka voisi tehdä köyhänmiehen kopion tuosta :) hinta 150e-200e hujakoilla.

Ei kannata, sitä ihan kotimaisesta kaupasta halvemmalla.
http://www.medkit.fi/ipc-injured-personnel-carrier

Mutta vakavasti varsinkin rakennetuissa oloissa tuo saattaa olla hyvä, kädet jäävät vapaaksi, joten raunioissa kiipeily on helpompaa.
 
Työkaluja, värkkejä ja koneita Suomessa riittää, kun otetaan avuiksi siviilisektori.
Tavallisella maarakennustyömaalla on enemmän kaivukoneita kuin lapioita, rautakanki pitää hakea jostakin. Kaipa noitakin rautakaupasta löytyy paitsi rautakankia. Virallinen nimi on terässeiväs.
 
Kyllä! Omat EA-kamat on muutenkin fiksu ostos, koska niiden käyttöä pitäisi harjoitella enemmän, kuin mitä PV:n organisoimissa harjoituksissa ehditään asiaan paneutumaan. Taisteluensiapu on semmoinen asia, joka ei ole mikään "palvelus" PV:lle jos sen hoitaa itse kuntoon vaan kyse on sinun omasta hengestäsi! Lähtökohtaisesti tämän luulisi motivoivan hakemaan kaikki mahdollinen oppi ja varustus niin pian, kuin suinkin mahdollista. Ja vaikka tuo virallinen malli olisikin sinulle sa-tilanteessa jaossa niin se ei poista harjoitteluntarvetta. Tämän lisäksi tuota voi sitten itse hankkimillaan ekstroilla täydentää.
Samaa mieltä. Itselläni EA-tarpeiden hankkimisessa idea on se, että ne voi olla siviilissäkin hyödyllisiä (en hanki mitään tavaraa maanpuolustuksen takia*) mutta maanpuolustajalle on sitten tietenkin se maanpuolustusta tukeva aspekti (harjoittelu + se että ylipäätään on tuollaista tavaraa). Tuo aijemmin linkittämä kauppa tarjoaa tavaraa kilpailukykyiseen hintaan.

*Tämä siis ei ole mikään kommentti sitä vastaan että joku noin tekee. Sehän on hyvä asia jos tekee. Itse en vaan ole mikään asian "harrastaja" tms., mutta sopivat EA-kamat on siitäkin hyviä, että ne sekä tukee siviilielämää että maanpuolustusta. Vähän kuin hyvät varsikengät.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä tarkoittaa monesti, eli montako vuorokautta pitää olla liivit päällä, että niiden painoon tottuu, ilman että ne häiritsee?
Ymmärrän että poliisi, ammattispollari, vartija & vast tottuu henk.kohtaisiin päällimmäisen vaatekerran alla kannettaviin kevyisiin liiveihin, mutta kuka ressu kantaa Suomessa "raskaita liivejä" niin paljon, että voi sanoa tottuneensa niiden painoon?

Kantamasi Apilas tuskin oli kovan painoinen?
Ei niihin ikinä totu :) :) Mutta raskasvarustus, noin 2-4 viikkoa peruskunnosta riippuen, niin sitä ei oikein enää huomaa. Eli 5 päivää viikossa ja 6-12h per päivä.
 
Niissä ei ole yhdenkään oikean yksikön kalustolistoja, vaan haavekuvia mitä pitäisi olla jaossa.

Tuo nyt ei liene kenellekään uutinen. Aika vahvasti varustuksen pureskelu yleensäkin jää määrävahvuuksiin. Jos joukot joskus oikeasti perustettaisiin niin kaikki kalut huomioiden ei varmaan saataisi aikaan edes kahta täsmälleen samoin varustettua joukkuetta.
 
Tämä siis ei ole mikään kommentti sitä vastaan että joku noin tekee. Sehän on hyvä asia jos tekee. Itse en vaan ole mikään asian "harrastaja" tms., mutta sopivat EA-kamat on siitäkin hyviä, että ne sekä tukee siviilielämää että maanpuolustusta. Vähän kuin hyvät varsikengät.

Olen samaa mieltä että reserviläiselle fiksuinta on kun hommaa myös siviilissä käyttökelpoisia varusteita, jotka säilyvät pitkään. Osan siviilivehkeistä kuten suojalasit voi sitten hommata vähän järeämpinä versioina, niin niistä on iloa sekä siviilissä että valmistautumismielessä. Tietenkin toinen vaihtoehto valmistautumiseen on että tekee ostoslistan valmiiksi ja pyrkii sitten vinguttamaan visaa kun alkaa tilanne harmaantumaan.

Esimerkiksi nuo EA-kamat ovat sellaisia että vaikka hinta onkin joitakin kymmeniä euroja, niin tarpeet eivät varsinaisesti vanhene vaikka ovatkin käyttöä odottelemassa 10 vuotta - pl. ehkä kemialliset valmisteet kuten Celox. Sidetarpeissa toki menevät sterilliyspäiväykset jossain välissä, mutta kenttäolosuhteissa sillä ei liene ole kauheana merkitystä. Omaa EA-laukkua olen kasaillut sillä periaatteella, että laukku plus kasa muuta kenttäystävällistä tilpehöörää asustaa pääosin auton peräluukussa kun ei ole käytössä, niin on yleensä aina saatavilla kun kotoa johonkin lähtee.
 
Kyllähän siviilipuolelta saa tavaraa hankittua mutta LKP alkuvaiheilla sitä kamaa ei ole viellä kauheasti keretty hankkimaan.
Maakillaisilla on täysi työ perustaa Perkkejä ym niille nakitettuja tehtäviä.

Niin suosittelen kyllä ottamaan jonkun pienen kirveen mukaan ja vaikka oksasahan.
Ja juuri jos sieltä yksi kirves onnistutaan hätäisesti antamaan niin voi oikeasti olla hyvinkin että joku vahingossa onnistuu lyömään niin että se puuvarsinen kirves menee poikki kun klpai osuu varteen.

Sekä varmaan 80% ei ole perkkiin saapueassa kuin omat vaatteet mukana. Kyllä se on pieni prosentti suomalaisia kuka niitä varustehommia miettii siviilissä ja nekin suurinosa on varmaan täällä foorummilla. Sitten vaellus porukoilla tietysti on varusteita.

"Lihaskunnoltaan taistelijan on oltava niin hyvässä kunnossa, että kykenee
toimimaan useita vuorokausia 25 kilon taisteluvarustuksen kanssa. Lisäksi taistelijan
on kyettävä kantamaan 35 – 40 kilon kenttävarustusta ja ryhmäkohtaista kalustoa
sekä taisteluvälineitä." Cooperissa pitäisi saavuttaa 2800 about ja Fyysinen kunto olisi oltava hyvä että tuon jaksaa tehdä.
 
Olen samaa mieltä että reserviläiselle fiksuinta on kun hommaa myös siviilissä käyttökelpoisia varusteita, jotka säilyvät pitkään. Osan siviilivehkeistä kuten suojalasit voi sitten hommata vähän järeämpinä versioina, niin niistä on iloa sekä siviilissä että valmistautumismielessä. Tietenkin toinen vaihtoehto valmistautumiseen on että tekee ostoslistan valmiiksi ja pyrkii sitten vinguttamaan visaa kun alkaa tilanne harmaantumaan.
Olipa hyvä että mainitsit suojalasit. Löytyisiköhän sotilaskäyttöön sopivista suojalaseista sellaisia joita kehtaisi käyttää suojalaseina myös esimerkiksi pyöräillessä tai jopa aurinkolaseina muutenkin? Nehän on oiva esimerkki tälläisestä tuplahyödyntämisestä.

Olen muuten samaa mieltä kanssasi, mutta jos hankkisin kamaa sotilaskäyttöön, niin en jättäisi hankintaa "harmaaseen vaiheeseen".

Tai sitten n.2x kalliimmalla Suomesta http://www.varmuusvarasto.fi/paineside-israeli-bandage.html , samalla tukien kotimaisia yrityksiä.
Mikä ettei. Itselle Israelista tilaaminen rahan säästön vuoksi ei ole ongelma, mutta varmasti linkittämäsi suomalainen kauppa on myös hyvä vaihtoehto.


PV:n käyttämä malli on tuo FCP-02. Tai varmaan muitakin voi olla mutta FCP-02 valittu pari vuotta sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top