HS tietovuoto Puolustusvoimien tiedustelusta

J0h1F

Kenraali
Juuri näin! Myös on ihan oiva peliliike vuodattaa julkisuuteen, että tiedustelupomoa itseään epäillään rikoksesta. Siinä varsinaiset myyrät tuudittautuvat turvallisuudentunteeseen ja ne voi napata, kun aika on kypsä...
Maanpetturin leima on kyllä sellainen juttu, että sitä harva sotilas suostuu ottamaan niskaansa edes isänmaallisuuttaan. Pitää olla hyvin fanaattinen patriootti, jotta suostuu mustaamaan maineensa maanpetturin leimalla ja tuhoamaan lopun uransa - tai sitten syyn täytyy olla aivan äärimmäisen vahva.

Siksi en pitäisi tuota todennäköisenä tapahtumakulkuna. Ja jos asian laita onkin niin, niin meidän kaikkien pitäisi huolestua asioiden tason vakavuudesta silloin.
 

arix

Kenraali
Maanpetturin leima on kyllä sellainen juttu, että sitä harva sotilas suostuu ottamaan niskaansa edes isänmaallisuuttaan. Pitää olla hyvin fanaattinen patriootti, jotta suostuu mustaamaan maineensa maanpetturin leimalla ja tuhoamaan lopun uransa - tai sitten syyn täytyy olla aivan äärimmäisen vahva.

Siksi en pitäisi tuota todennäköisenä tapahtumakulkuna. Ja jos asian laita onkin niin, niin meidän kaikkien pitäisi huolestua asioiden tason vakavuudesta silloin.
Amiraalista hierojaksi...
Jotain poikkeavaa tuossa henkilössä on ja siitä on syytä olla huolissaan. Enkä tarkoita seksuaalista poikkeavuutta vaan henkistä. :unsure:
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Amiraalista hierojaksi...
Jotain poikkeavaa tuossa henkilössä on ja siitä on syytä olla huolissaan. Enkä tarkoita seksuaalista poikkeavuutta vaan henkistä. :unsure:
Toi on sikäli hankala kommentti, että joihinkin tehtäviin vaaditaan tai ainakin tarvitaan hyvinkin epätyypillisiä henkilöitä.

Tällöin epätyypillisyys sinänsä ei pitäisi olla leimojen peruste.

Uskoakseni ymmärrän kuitenkin mitä tarkoitat.
 

Vonka

Supreme Leader
https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tietovuototutkinnassa-epailtyna-oleva-ex-tiedustelupomo-johtaa-valtioneuvoston-venaja-hanketta/834134/


Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö Georgij Alafuzoff johtaa valtioneuvoston tutkimushanketta, joka keskittyy muun muassa informaatiovaikuttamiseen. STT uutisoi viime heinäkuussa, että Alafuzoff on epäiltynä tietovuototutkinnassa. Tutkimushankkeen ohjausryhmän puheenjohtajan mukaan kyseinen rikosepäily ei vaikuta hankkeen toteuttamiseen.
Tietovuototutkinnassa epäiltynä oleva kontra-amiraali evp. Georgij Alafuzoff työskentelee vastuullisena johtajana valtioneuvoston kanslian (VNK:n) tilaamassa ”Venäjän strategisen viestinnän erityispiirteet”-tutkimushankkeessa. Hän on hakumenettelyn kautta aloitetussa hankkeessa mukana konsulttiyhtiö Eurofacts Oy:n kautta. VNK ja Eurofacts allekirjoittivat sopimuksen hankkeesta helmikuussa 2019.
Lännen Median saamien VNK:n asiakirjojen perusteella Alafuzoffin johtamassa hankkeessa on tarkoitus selvittää, millä tavoin informaatiovaikuttamista voidaan tunnistaa. Tavoitteena on myös laatia suosituksia siitä, miten Suomi voi viestinnässään ja muissa toimissaan kehittää yhteistyöhakuista dialogia suhteessa Venäjään.
STT uutisoi viime heinäkuussa, että Alafuzoff on epäiltynä tietovuototutkinnassa. Epäily liittyy STT:n mukaan esitutkintaan, jossa selvitetään sotilastiedustelun salaisten tietojen päätymistä Helsingin Sanomille. Tiedossa ei ole, epäilläänkö vuotoa tahalliseksi vai vahingoksi.Helsingin Sanomat julkaisi joulukuussa 2017 artikkelin, joka perustui Puolustusvoimien sotilastiedustelun asiakirjoihin. Jutun yhteydessä julkaistiin otteita turvaluokitelluista asiakirjoista.
Pääesikunta jätti jutusta tutkintapyynnön poliisille, joka on tutkinut asiaa turvallisuussalaisuuden paljastamisena ja tietovuotoa ainakin alkuvaiheessa virkasalaisuuden rikkomisena. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Markku Ranta-aho ei vahvista Alafuzoffia koskevaa rikosepäilyä. Hän ei kommentoi, onko poliisilla epäiltyä tietovuotoasiassa.
Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi totesi Helsingin Sanomissa vuonna 2017 kommentissaan, että lehti hyödynsi ainoastaan muutamia useiden vuosien takaisia asiakirjoja ja niitäkin vain osittain, perusteellisen harkinnan pohjalta. Puolustusvoimien nykyinen tiedustelupäällikkö Pekka Toveri puolestaan sanoi viime kesänä Lännen Medialle, että Helsingin Sanomien uutisointi oli vahingollista, koska se paljasti tietoja tiedustelun suorituskyvystä.
VNK:n asiakirjan perusteella Alafuzoffin parhaillaan johtama Venäjän viestintää käsittelevä hanke saa maksaa enintään 150 000 euroa. Tutkimuksen tausta- tai tulosaineisto voi sisältää myös salaista aineistoa. Eurofacts Oy:n lisäksi hankkeessa ovat mukana Jyväskylän yliopisto, Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus sekä Security Analysis Oy.
”Venäjän strategisen viestinnän erityispiirteet”-tutkimushankkeessa ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Puolustusministeriön erityisasiantuntija Terhi Ylitalo.
Hänen mukaansa Alafuzoffia koskevasta rikosepäilystä on keskusteltu ohjausryhmässä, jossa on edustus myös VNK:sta ja ulkoministeriöstä. Hankkeen loppuraportti valmistuu kevään aikana.
– Olemme keskustelleet siitä, että hanke on erillinen asia ja ihan oma prosessinsa. Hanke toteutetaan kuten kuuluukin toteuttaa; hankesuunnitelman mukaisesti. Se (rikosepäily) ei sinänsä vaikuta tämän hankkeen toteuttamiseen millään tavalla, Ylitalo sanoo.
Tutkimuksen on tarkoitus tukea valtioneuvoston strategisen viestinnän suunnittelua sekä toimintaympäristöanalyyseja erityisesti ulko- ja turvallisuus- sekä puolustuspolitiikan osalta.
Alafuzoff on kokenut Venäjä-tuntija, joka puhuu toisena äidinkielenään venäjää. Hän työskenteli Puolustusvoimien tiedustelupäällikkönä vuosina 2007-2013 ja EU:n sotilastiedustelun johdossa vuosina 2013-2016. Alafuzoff on suorittanut myös Venäjän federaation yleisesikunta-akatemiassa kurssin, joka koulutustavoitteena oli armeijan- ja rintamakomentajan pätevyys.
Joulukuussa 2018 hän haki neuvottelevan virkamiehen virkaa Puolustusministeriöstä, jossa tehtävänä oli sotilastiedusteluun liittyvän poliittisen päätöksenteon valmistelu. Häntä ei valittu tehtävään.
Hakemuksessaan Alafuzoff kertoi erityiseksi kiinnostuksen kohteekseen Venäjän sisäisen- ja asevoimien tilanteen sekä Ukrainan ja Syyrian tilanteet.
– Ilman tiedustelua ei ole turvallisuutta, ilman turvallisuutta ei ole tulevaisuutta, Alafuzoff kirjoitti hakemuksessaan. Lännen Media ei tavoittanut Alafuzoffia.

Minusta aihe ansaitsee tässä kohden pienen tarkemman sivupolun. Toimittajat ovat tapansa mukaan laiskoja. Kootaanpa me ja katsotaan yhdessä, mihin päädytään.

Georgi Alafuzoff johtaa hanketta, jonka on tilannut valtioneuvosto (yhteyshenkilöksi on julkistettu puolustusministeriöstä Terhi Ylitalo.) mutta jonka tärkeät kohderyhmät eivät ole selvitystä pyytäneet eivätkä ole siinä mukana. Hankehakemuksen liitteiden mukaan kohderyhmiä ovat tasavallan presidentin kanslia, Puolustusvoimat, suojelupoliisi (Supo) ja rajavartiolaitos.

Tämä vrkamies, joka pannaan vastaamaan toimittajille, ei ole tietenkään hankkeen primus motor, ja hän on jo joutunut vastaamaan, että "en tiedä" joihinkin tarkentaviin kysymyksiin.

Kysymys 1. Kuka tilasi ja valitsi toteuttajat?

Vastaus: Ylitalon mukaan hanke oli käynnissä puoli vuotta ennen kuin Alafuzoffin nimi mahdollisena epäiltynä tietovuotoon tuli ilmi. Koska uutisointi oli heinäkuun 12. vuonna 2019, hanke on käynnistynyt Juha Sipilän ollessa valtioneuvoston johdossa. Hänen valtiosihteerinään oli Paula Lehtomäki.

Kysymys 2: Mikä on hankkeen tarkoitus?

Tarkoituksena on antaa kehittämissuosituksia siitä, miten Suomi voi varautua ja vastata "mahdollisiin viestinnällisiin haasteisiin ja vaikuttamistoimiin" sekä estää virheellisen informaation leviämistä.
Lisäksi halutaan ehdotuksia siitä, miten "Suomi voi viestinnässä ja muissa toimissaan kehittää yhteistyöhakuista dialogia suhteessa Venäjään".

Kysymys 3: Keitä ovat toimijat?

Hanketta hallinnoi konsulttitoimisto Eurofacts Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anders Blom. Eurofacts huolehtii hankkeen maksuliikenteestä. Kaikki hankkeen osapuolet saavat siis palkkionsa Eurofactsin kautta, ja Eurofactsin edustaja hankkeessa on Blom itse. Varsinaisesti yrityksen toimitusjohtaja on Urho Blom.

Anders Blom on Suomen Geopoliittisen Seuran varapuheenjohtaja. Tuo seurahan on nostanut Kekkosen ja YYA-ajan perinnön myös tulevaisuuden jumalaksi. Ainakin Sipilän valtiosihteerillä oli varmasti erinomaiset suhteet tähän porukkaan.

Tutkija Jukka Seppisen mukaan Anders Blom oli 1970-luvulla KGB:n kontaktipinta. Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajana hän oli Ben Zyscowiczin mukaan rähmällään ja vahti tiukasti mahdollista neuvostovastaisuuden esiintymistä kokoomusnuorissa.

Tutkimukseen osallistuvat myös Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus ja Jyväskylän yliopisto sekä toinen upseeritaustainen konsultti, prikaatikenraali evp. Juha Pyykönen, oman yrityksensä Security Analysis Oy:n kautta.

Kysymys 4: Millainen yritys on Eurofacts?

Tällä konsultilla (lobbarilla) on lujat Venäjä-suhteet. Kyse lienee Blomien lobbariyhtiöstä. Tuossa pari sitaattia kotisivuilta:

Hyödynnämme kaikissa toimeksiannoissamme venäläistä osaamista ja suhdeverkostoa sekä Eurofactsin paikallisia asiantuntijoita Pietarissa ja Moskovassa.

Toimimme Venäjällä tiiviissä yhteistyössä eri ministeriöiden, virastojen, Pietarin kaupunginhallinnon sekä elinkeinoelämän järjestöjen kanssa.

'

Kysymys 5: Millainen yritys on Security Analysis Oy?

Juha Pyykönen toimi Puolustusvoimissa muun muassa Porin prikaatin komentajana ja erityistehtävissä Pääesikunnan kansliassa. Hänen yrityksensä liikevaihto vuonna 2018 oli 29 000 euroa. Tehtävä: konsultointi.

Tiedän hänen analysoineen Suomen ja Ruotsin yhteistyötä Naton kanssa.

Tästä olisi toimittajien helppo jatkaa.

(Korjattu pari näpyttelyvirhettä illalla)
 
Viimeksi muokattu:

hansai

Supreme Leader
Minusta aihe ansaitsee tässä kohden pienen tarkemman sivupolun. Toimittajat ovat tapansa mukaan laiskoja. Kootaanpa me ja katsotaan yhdessä, mihin päädytään.

Georgi Alafuzoff johtaa hanketta, jonka on tilannut valtioneuvosto (yhteyshenkilöksi on julkistettu puolustusministeriöstä Terhi Ylitalo.) mutta jonka tärkeät kohderyhmät eivät ole selvitystä pyytäneet eivätkä ole siinä mukana. Hankehakemuksen liitteiden mukaan kohderyhmiä ovat tasavallan presidentin kanslia, Puolustusvoimat, suojelupoliisi (Supo) ja rajavartiolaitos.

Tämä vrkamies, joka pannaan vastaamaan toimittajille, ei ole tietenkään ole hankkeen primus motor ja hän on jo joutunut vastaamaan, että "en tiedä" joihinkin tarkentaviin kysymyksiin.

Kysymys 1. Kuka tilasi ja valitsi toteuttajat?

Vastaus: Ylitalon mukaan hanke oli käynnissä puoli vuotta ennen kuin Alafuzoffin nimi mahdollisena epäiltynä tietovuotoon tuli ilmi. Koska uutisointi oli heinäkuun 12. vuonna 2019, hanke on käynnistynyt Juha Sipilän ollessa valtioneuvoston johdossa. Hänen valtiosihteerinään oli Paula Lehtomäki.

Kysymys 2: Mikä on hankkeen tarkoitus?

Tarkoituksena on antaa kehittämissuosituksia siitä, miten Suomi voi varautua ja vastata "mahdollisiin viestinnällisiin haasteisiin ja vaikuttamistoimiin" sekä estää virheellisen informaation leviämistä.
Lisäksi halutaan ehdotuksia siitä, miten "Suomi voi viestinnässä ja muissa toimissaan kehittää yhteistyöhakuista dialogia suhteessa Venäjään".

Kysymys 3: Keitä ovat toimijat?

Hanketta hallinnoi konsulttitoimisto Eurofacts Oy:n hallituksen puheenjohtaja Anders Blom. Eurofacts huolehtii hankkeen maksuliikenteestä. Kaikki hankkeen osapuolet saavat siis palkkionsa Eurofactsin kautta, ja Eurofactsin edustaja hankkeessa on Blom itse. Varsinaisesti yrityksen toimitusjohtaja on Urho Blom.

Anders Blom on Suomen Geopoliittisen Seuran varapuheenjohtaja. Tuo seurahan on nostanut Kekkosen ja YYA-ajan perinnön myös tulevaisuuden jumalaksi. Ainakin Sipilän valtiosihteerillä oli varmasti erinomaiset suhteet tähän porukkaan.

Tutkija Jukka Seppisen mukaan Anders Blom oli 1970-luvulla KGB:n kontaktipinta. Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajana hän oli Ben Zyscowiczin mukaan rähmällään ja vahti tiukasti mahdollista neuvostovastaisuuden esiintymistä kokoomusnuorissa.

Tutkimukseen osallistuvat myös Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus ja Jyväskylän yliopisto sekä toinen upseeritaustainen konsultti, prikaatikenraali evp. Juha Pyykönen, oman yrityksensä Security Analysis Oy:n kautta.

Kysymys 4: Millainen yritys on Eurofacts?

Tällä konsultilla (lobbarilla) on lujat Venäjä-suhteet. Kyse lienee Blomien lobbariyhtiöstä. Tuossa pari sitaattia kotisivuilta:

Hyödynnämme kaikissa toimeksiannoissamme venäläistä osaamista ja suhdeverkostoa sekä Eurofactsin paikallisia asiantuntijoita Pietarissa ja Moskovassa.

Toimimme Venäjällä tiiviissä yhteistyössä eri ministeriöiden, virastojen, Pietarin kaupunginhallinnon sekä elinkeinoelämän järjestöjen kanssa.

'

Kysymys 5: Millainen yritys on Security Analysis Oy?

Juha Pyykönen toimi Puolustusvoimissa muun muassa Porin prikaatin komentajana ja erityistehtävissä Pääesikunnan kansliassa. Hänen yrityksensä liikevaihto vuonna 2018 oli 29 000 euroa. Tehtävä: konsultointi.

Tiedän hänen analysoineen Suomen ja Ruotsin yhteistyötä Naton kanssa.

Tästä olisi toimittajien helppo jatkaa.
Mielenkiintoista...

"Anders Blom (s. 21. toukokuuta 1955 Turku) on suomalainen kokoomuspoliitikko ja järjestöjohtaja.[1]

Blom on valmistunut ylioppilaaksi Turun suomalaisesta yhteiskoulusta 1974, valtiotieteen maisteriksi Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta 1982 ja harjoittanut sen jälkeen siellä jatko-opintoja.[1]

Blom on työskennellyt toimittajana Uudessa Suomessa ja Turun Sanomissa ja sen jälkeen yrityksissä ja järjestöissä. Hän on ollut Perheyritysten liiton toimitusjohtaja 2003–2010, Eurofacts Oy:n toimitusjohtajana 2011–2016 ja Eurofacts Oy:n hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2016. Hän on toiminut Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajana 1977-1979. Hän on ollut Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen 1981 ja ollut ehdokkaana eduskuntaan vaaleissa 1979 ja 1983.[1]

Blom on yhteiskunnallinen vaikuttaja, ja häntä on nimitetty superlobbariksi.[2]"

 

hansai

Supreme Leader
Putinin suomalainen luottomies on Turun entinen kaupunginjohtaja Juhani Leppä. Leppä on paitsi ex-kaupunginjohtaja, myös entinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Juhani Leppä tunnetaan maakunnallisen edun edistäjänä vuosikymmenten ajalta. Varsinais-Suomen ja Turun lisäksi Leppä on viihtynyt hyvin myös Pietarissa. Hän on toiminut muun muassa Pietarin Suomi-taloa ylläpitäneen Pietari-säätiön puheenjohtajana.

Putinin luotetulla on myös runsaasti muuta mielenkiintoista taustallaan.

Leppä oli muun muassa keskeisessä roolissa, kun venäläinen liikemiesvaltuuskunta sitoutti suomalaispäättäjiä verkostoihinsa Vladimir Putinin ensimmäisellä presidenttikaudella vuosina 2000-2008. Pietarista liikkeelle laskettu Bizkon-verkosto suuntasi ensitöikseen Turkuun, Kotkaan ja Jyväskylään.

Turussa venäläisvaltuuskunnan kärkihankkeena olivat rahan päälle ymmärtävät kokoomuslaiset. Sitoutettavien joukossa Juhani Lepän lisäksi muun muassa ammattilobbari Anders Blom ja EU-professori Esko Antola sekä Varsinais-Suomen liiton puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva.

 

hansai

Supreme Leader
Ex-tiedustelupomon johtama Venäjä-tutkimus tilattiin valtiojohdon käyttöön – Kohderyhminä presidentin kanslian lisäksi Supo ja Puolustusvoimat

Julkaistu: 3.2.2020 klo 6:00

Tietovuodosta epäillyn Georgij Alafuzoffin kerrotaan toimineen hankejohdossa erinomaisesti.

Presidentin kansliasta ei kommentoitu, aikooko presidentti Sauli Niinistö hyödyntää Venäjä-hankkeen tuloksia tehtävässään.

”Venäjän strategisen viestinnän erityispiirteet”-tutkimushankkeessa ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Puolustusministeriön erityisasiantuntija. Kuvassa ministeriön tilat Helsingissä.
”Venäjän strategisen viestinnän erityispiirteet”-tutkimushankkeessa ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Puolustusministeriön erityisasiantuntija. Kuvassa ministeriön tilat Helsingissä.

Taneli Koponen
KAINUUN SANOMAT
0

Kontra-amiraali evp. Georgij Alafuzoffin johtaman Venäjä-hankkeen keskeisiä kohderyhmiä ja tiedonhyödyntäjiä ovat muun muassa tasavallan presidentin kanslia, Puolustusvoimat, suojelupoliisi (Supo) ja rajavartiolaitos. Tieto käy ilmi valtioneuvoston kanslian luovuttamasta hankehakemuksen liitteestä.

Asiapaperin mukaan tutkimushankkeen tavoitteena on lisätä suomalaisten ymmärrystä Venäjän harjoittamasta informaatiovaikuttamisesta.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan hankeryhmästä ei ole lähestytty kansliaa, eikä kanslia ole osallistunut esimerkiksi hanketulosten väliesittelyyn.

Presidentti Sauli Niinistön viestintäpäällikkö Jouni Mölsä kirjoittaa sähköpostitse, että kyse on valtioneuvoston valtiojohdon käyttöön tilaamasta selvityksestä, eikä kanslian nimen käytöstä hankkeessa ole huomautettavaa. Kansliasta ei kommentoitu, aikooko presidentti Niinistö hyödyntää Venäjä-hankkeen tuloksia tehtävässään.

LÄNNEN MEDIA uutisoi 26. tammikuuta, että tietovuototutkinnassa epäiltynä oleva Georgij Alafuzoff työskentelee vastuullisena johtajana valtioneuvoston kanslian (VNK:n) tilaamassa "Venäjän strategisen viestinnän erityispiirteet"-tutkimushankkeessa. Hän on hakumenettelyn kautta aloitetussa hankkeessa mukana konsulttiyhtiö Eurofacts Oy:n kautta. VNK ja Eurofacts allekirjoittivat sopimuksen hankkeesta helmikuussa 2019.

Eurofacts Oy:n lisäksi hankkeessa ovat mukana Jyväskylän yliopisto, Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus sekä Security Analysis Oy.

Lännen Median saamien VNK:n asiakirjojen perusteella hankkeen tavoitteena on laatia suosituksia siitä, miten Suomi voi viestinnässään ja muissa toimissaan kehittää yhteistyöhakuista dialogia suhteessa Venäjään.

STT uutisoi viime heinäkuussa, että Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö Georgij Alafuzoff on epäiltynä tietovuototutkinnassa. Epäily liittyy esitutkintaan, jossa selvitetään sotilastiedustelun salaisten tietojen päätymistä Helsingin Sanomille. Tiedossa ei ole, epäilläänkö vuotoa tahalliseksi vai vahingoksi.

Presidentin kanslian tavoin Venäjä-hankkeen kohderyhmiin kuuluvasta Suposta kerrotaan, että hanke on tiedossa.
– Olemme tietoisia tästä hankkeesta, mutta emme ole olleet siinä millään tavoin mukana. Emme ole myöskään osallistuneet tulosten väliesittelyyn, Supon viestintäasiantuntija Anni Lehtonen kertoo sähköpostitse.

EUROFACTS OY:N hallituksen puheenjohtaja Anders Blom ei halua vastata suoraan kysymykseen, pitääkö hän Alafuzoffin roolia hankkeen johdossa ongelmallisena. Hän sanoo Alafuzoffin hoitaneen johtamistehtävänsä hankkeessa erinomaisesti. Blom on keskustellut rikosepäilystä Alafuzoffin kanssa. Kiistääkö hän epäilyt?
– Kuten sanoin, en kommentoi tätä yhtään enempää, Blom sanoo.

Hänen mukaansa hanke viedään loppuun normaalisti.
– Raportti on minun mielestäni hyvä. Se lisää ymmärrystä tutkittavasta aiheesta ja tuo nimenomaan lukijoiden käyttöön sellaisia uusia lähteitä, jotka aikaisemmin on jätetty huomiotta.

Georgij Alafuzoff ei vastannut Lännen Median soittopyyntöön.

 

Vonka

Supreme Leader
Presidentti Sauli Niinistön viestintäpäällikkö Jouni Mölsä kirjoittaa sähköpostitse, että kyse on valtioneuvoston valtiojohdon käyttöön tilaamasta selvityksestä, eikä kanslian nimen käytöstä hankkeessa ole huomautettavaa. Kansliasta ei kommentoitu, aikooko presidentti Niinistö hyödyntää Venäjä-hankkeen tuloksia tehtävässään.
Kuuntelin muutaman radio-ohjelman ja tarkistin lehtijuttuja. Mölsä näyttää olevan isänmaan asialla että perillä vaikuttamisoperaatioista. Mielenkiintoisessa jutussa vuodelta 2015 hän näkee kansallisen perinteemme nakertamisen olevan myös vaikuttamisen kohteena. Huvittavaa, miten pari nimetöntä trollia ilmestyy heti perussuomalaisten verkkolehden kommenttikenttään antamaan kommentit, joilla ei ole jutun kanssa mitään tekemistä.

 

baikal

Supreme Leader

hansai

Supreme Leader
Pojat isämmmaan asialla pyyteettömästi.:cool:
Leppä joutui eromaan kaupunginjohtajan virasta Turun käräjäoikeuden tuomittua hänet velallisen epärehellisyydestä ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomio johtui niin sanotuista Matintalo-kaupoista, joissa osa Lepän ja muiden syytettyjen omistaman kiinteistöyhtiön SKOP:lta saamasta myyntivoitosta ohjattiin suoraan syytetyille.

Myöhemmin Leppä teki kanteluita asiaa korkeimmassa oikeudessa ratkaisemassa ollutta Eeva Vuorta kohtaan. Lepän mukaan Eeva Vuori olisi tiennyt Vuoren miehen Lepän kanssa tekemässä kesähuvilakaupassa liikutellun pimeää kauppahintaa. Kantelut eivät johtaneet tulokseen.[4]

 

arix

Kenraali
Leppä joutui eromaan kaupunginjohtajan virasta Turun käräjäoikeuden tuomittua hänet velallisen epärehellisyydestä ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomio johtui niin sanotuista Matintalo-kaupoista, joissa osa Lepän ja muiden syytettyjen omistaman kiinteistöyhtiön SKOP:lta saamasta myyntivoitosta ohjattiin suoraan syytetyille.

Myöhemmin Leppä teki kanteluita asiaa korkeimmassa oikeudessa ratkaisemassa ollutta Eeva Vuorta kohtaan. Lepän mukaan Eeva Vuori olisi tiennyt Vuoren miehen Lepän kanssa tekemässä kesähuvilakaupassa liikutellun pimeää kauppahintaa. Kantelut eivät johtaneet tulokseen.[4]

Tuomittu rikollinen, ilmankos Putin oli päässyt poliisin rekistereihin kavereidensa johdosta... :p
 

Pihatonttu

Ylipäällikkö
Jo vähän aikaa on näyttänyt siltä kuin olisi menossa Halosen hidastahtinen mutta pitkäaikainen ylistys-, brändäys- ja puhtaaksipesukampanja. Halosesta luodaan nyt voimalla mielikuvaa luotettavana, puhtoisena, samaistuttavissa olevana symppiksenä.

Sekä ylenmäärin lämminsävyiseksi shopattu kuvamateriaali että mielikuvavaikuttamiseen optimoitu teksti on aivan kuin lobbaustoimiston käsistä. Journalismillahan tämän kanssa ei ole mitään tekemistä. Terve kriittisyys puuttuu kokonaan. Mitään journalistista syytähän tämmöiseen työnantajien kustannuksella tapahtuvaan mielikuvakampanjaan ei ole.


Jutun kirjoittaneen Kreeta Karvalan nimellä googlettamalla syntyy aika nopeasti vaikutelma SJW-henkisestä hyvin voimakkaasti poliittisesta toimittajasta, jolle rehellinen journalismi on enintään toissijainen asia poliittisen ja ideologisen vaikuttamisen jälkeen.

Vähän sellainen "vihjaillaan että Ruotsin autopalot olisivat Ruotsidemokraattien vaalivaikutusyrityksiä" -tyyppinen tapaus.

Entinen YLE:n uutispäällikkö vuosilta 1997-2006.

Googlettamalla Halosen nimellä ja aikarajoituksella vaikutelma brändäyskampanjasta vahvistuu.

Ilmiönä se, että politiikasta poistunutta elävää poliitikkoa mainostettaisiin kuin Maoa ja Stalinia näiden elinaikana näiden kotimaissa on suomalaiselle journalismille lähes tuntematon.

En selitä miksi tämä kirjoitus on juuri tässä ketjussa. Varmaan vahinko tai erehdys tai ties mitä.
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Supreme Leader
Yksi näkökulma Alafuzoffista.
STT:n alkuperäisuutisesta vahvistui, että Venäjä-hankkeen päättäneen tutkimusryhmän pj oli Paula Lehtomäki. Hän ei suoralta kädeltä muista kyseistä hanketta. Ei varmaan Alafuzoffiakaan.
 

Protheon_93

Kenraali
Korkein päätti.

On tämäkin, että joku hiivatin lähdesuoja on niin tärkeä, että KK:n pitää pyllistyä suojaamaan sitä, kun äärimmäisen vakava valtion turvallisuusorganisaatiota koskeva tietovuoto suoritettiin.
 
Top