Mitään muuta en tiedä kuin että tuokin savu haisee.
Joskus asioiden arvioinnissa auttaa, kun kokoaa pieniä detaljeja ja katsoo, mitä asia on syönyt tähän mennessä. Ei siis ala kuvittelemaan mitään, vaan katsoo vain, mitä pöydälle jää.
1. 16. joulukuuta 2017 HS julkaisee artikkelin "Salaisuus kallion uumenissa". Siinä kerrotaan Tikkakoskella sijaitsevan Puolustusvoimien Viestikoekeskuksen toiminnasta.
2. Lähteenä oli käytetty osittain salaisia, korkeimman turvaluokituksen saaneita asiakirjoja. Puolustusvoimien pääesikunta teki tutkintapyynnön keskusrikospoliisille.
3. Uutisointi muun muassa paljasti, mitä Puolustusvoimat pystyy seuraamaan ja millä taajuusalueilla. Nyt systeemin tiedot voi tietenkin jo katsoa vaikka Wikipediasta.
4. Kaius Niemi perustelee salaiseksi luokittelemien tietojen julkaisua juuri valmisteilla olevalla tiedustelulainsäädännöllä.
5. Poliisi teki kotietsinnän toisen toimittajan kotiin tämän soitettua hätäkeskukseen ja kerrottua häkelle olevansa tietovuotojutun toimittaja ja vasaroineensa tietokonetta tuhotakseen lähdeaineistoa.
6. Kotietsinnässä on jo mukana
etsintävaltuutettu. On kahdenlaista tietoa: tuomioistuin määräsi ennätysripeästi yhden tuomarin kokoonpanossa tai sitten poliisi käytti pakkokeinolakia ja määräsi etsintävaltuutetun itse.
7. Yhtäkään vastaavaa tapausta, että toimittajan kotiin tehdään etsintä, ei tunneta.
8. Kaikki tämä tapahtui hyvin nopeasti.
9. Viranomaisilla on ollut käsitys mahdollisesta tietovuotajasta aika pian.
10. Asianajaja on voimakkaasti tuonut esille huolensa lähdesuojan murtamisyrityksestä.
11. KKO ei anna tutkia muistitikkua
12. STT uutisoi Alafuzoffin olevan epäiltynä. Myöhemmin ilmoitetaan asianosaisia olevan useita.
13. Tutkinta jatkuu silti aina vain. Kaikki alkoi 2017 ja nyt on 2020. Alafuzoff kertoo, että häneen on oltu viimeksi yli puoli vuotta sitten yhteydessä.
14. Alafuzoff toimii ohjausryhmän puheenjohtajana, ja hän vastaa seuraavaan VNK:n tilaukseen:
Katso liite: 40202
15. Alafuzoffin / Blomin ryhmä esittää tutkimustuloksenaan, että Suomeen ei kohdistu vaikuttamista eikä se ole kiinnostava.
16. Koska jo yksin HX-hanke on takuulla kiinnostava, raporttia ihmetellään.
17. Vielä enemmän ihmetellään, kun huomataan, että ohjausryhmä (Alafuzoff) on hyväksynyt sen, että alkuperäisen tilaajan viides tutkimuskysymys siitä, miten Suomi voi ennakoida, varautua ja valmistautua sekä vaikuttaa ja vastata.... (alimpana taulukossa) on kokonaan ohitettu mutta tilalle on ilmestynyt ihan omia kysymyksiä.
Tässä uudet kysymykset:
Katso liite: 40204
18. Tarina jatkuu eikä pääty vielä aikoihin.