ajs178
Respected Leader
En näe, mitä hyötyä olisi ollut antaa ne suoraan Hesarille. Eiköhän ne Tehtaankadun bulvaanilta ole tullut.Eniten kiinnostaisi tietää onko paperit menneet suoraan vuotajalta Hesarille vai kiertäneet Tehtaankadun kautta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
En näe, mitä hyötyä olisi ollut antaa ne suoraan Hesarille. Eiköhän ne Tehtaankadun bulvaanilta ole tullut.Eniten kiinnostaisi tietää onko paperit menneet suoraan vuotajalta Hesarille vai kiertäneet Tehtaankadun kautta.
Media alkanut kirittämään, kun ei tunnu tutkinta muuten etenevän. Kohta juttu on pakko viedä oikeuteen, koska muuten sen yksityiskohdat on kaikki jo mediassa ennen ensimmäistä oikeisistuntoakaanNäköjään silmukka kiristyy.
Ex-tiedustelupäällikköön kohdistuvat epäilyt alkoivat vuonna 2014 – STT:n mukaan kyseessä muistitikku
Entistä tiedustelupäällikkö Georgij Alafuzoffia epäillään raskaista rikoksista. Hänen epäillään vuotaneen Helsingin Sanomille salassa pidettävää aineistoa. STT:n mukaan materiaali olisi luovutettu muistitikulla HS:n toimittajalle vuonna 2014.www.iltalehti.fi
Toisaalta rikostutkinnan suorittanut KRP ei ole asiassa puolueeton taho, joten puolustuksen pointitkin ovat päteviä. Asiakirjoihin tutustumisen valvonta olisi minusta pitänyt järjestää jonkun sellaisen tahon toimesta ja tiloissa, jolla ei ole lehmää tässä ojassa. Mutta löytyykö Suomesta sellaista tahoa, jonka haltuun nuo voisi uskoa ja olisi aidosti puolueeton?
Hieman eri ilmapiirissä!Huomenna alkaa käsittely.
Tietovuodon epäillään tapahtuneen, kun Helsingin Sanomien toimittaja Tuomo Pietiläinen 2014 haastatteli EU:n sotilasesikunnan sotilastiedustelun silloista päällikköä Georgij Alafuzoffia ja sai syystä tai toisesta samalla muistitikun.
Tuossa osui silmäänSyyttäjän ja HS:n sanailu alkoi heti käräjillä – tällaiset ovat Viestikoekeskus-jutun syytteet
Kolmea Helsingin Sanomien toimittajaa syytetään turvallisuussalaisuuden paljastamisesta sekä sen yrityksestä. Syytteet koskevat vuonna 2017 julkaistua artikkelia Puolustusvoimien Viestikoekeskuksesta.www.iltalehti.fi
STT:n tietojen mukaan tietovuodon epäillään tapahtuneen, kun tiedon julkaisemisesta nyt syytteessä oleva Tuomo Pietiläinen haastatteli vuonna 2014 EU:n sotilasesikunnan sotilastiedustelun silloista päällikköä Georgij Alafuzoffia. Tässä tilanteessa Pietiläinen olisi STT:n tietojen mukaan saanut haltuunsa muistitikun.
STT viittaa uutisissaan vuonna 2014 julkaistuun juttuun(siirryt toiseen palveluun), jossa Pietiläinen kertoo, kuinka hänelta otettiin turvallisuussyistä ennen haastattelua nauhuri, kamera, kännykkä, tietokone ja muistitikut. Muistiinpanojen tekemistä varten hän sai käyttöönsä kannettavan tietokoneen. Jutussa ei kerrota, miten Pietiläinen sai muistiinpanot mukaansa haastattelun jälkeen.
Tuossa osui silmään
"– Kaikki, mitä ollaan julkaistu, on saatavilla julkisista lähteistä. Missään vaiheessa ei olla vaarannettu mitään. Julkiset tiedot eivät voi olla salaisia, päätoimittaja Niemi kertoi Iltalehdelle hieman aiemmin."
Olikohan signaalitiedusteluun liittyneet paljastukset todellakin julkista tietoa, itselle jäi kyllä käsitys ettei suorituskykyyn liittyneet asiat olleet saatavilla mistään julkisesta lähteestä. Mutta varmaan esittävät nämä julkiset lähteen oikeuden käynnin kuluessa.
En ymmärrä tätä tapausta. Vuodetut asiakirjat pitivät sisällään ihan yleisessä tiedossa olleita asioita. Miksi materiaali oli edes leimattuja?