Raytheonin mukaan, kun asiaa tutkin, AMRAAM-ER sisältää saman taistelukärjen kuin ESSM. Tämä kuulostaa järkevältä, koska kevyemmällä taistelukärjellä saavutettaneen enemmän kantamaa:
Tarkoitiko Amraamia siis?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Raytheonin mukaan, kun asiaa tutkin, AMRAAM-ER sisältää saman taistelukärjen kuin ESSM. Tämä kuulostaa järkevältä, koska kevyemmällä taistelukärjellä saavutettaneen enemmän kantamaa:
Tarkoitiko Amraamia siis?
Lujin että Gotlannin taisteluosasto saa Plutoonin CV-9040 ilmatorjuntavaunuja. mitä se on 4 kpl ?, No parempi kun ei yhtään...
Niin , mutta ne on sanonut että Gotlanti pitää saada pitkän kantaman ilmatorjunnan....ja nyt ne sai 4km pitkän , sorsametsästykseenNo eihän siellä muutenkaan ole kuin muutama komppania (1 panssarijääkäri ja 1 psv ?), joten siihen nähden tuo on ihan asiallinen ilmatorjuntavoima. Eivät taisteluhelikopterit ryppyile ihan miten sattuu.
Olisi mielenkiintoista nähdä Venäjän reaktio kun Gotlantiin kärrättäisiin Patriot pataljoonat, PAC-2 lentokoneille, PAC-3 ballistisille ohjuksille, ja PAAC-4 Davids Sling Stunner hybridi testaukseen noiden kaveriksi. En nyt kerkeä mittailemaan mutta luulen että Kaliningradin ilmatilassakin alkaisi olemaan aika tukalaa
Stunnerin virallinen kantama on 300km, todellinen luultavasti jonkin verran suurempi. Etäisyys Gotlannin eteläosista on alle 300km. Mihinkään suureen liikehdintään se ei enään kykenisi Kaliningradin yllä, mutta teoriassa yltäisi kyllä.Ei olisi mitään ongelmia. Tuolta etäisyydeltä edes naapurin raskaat IT-järjestelmät kykenisi mihinkään ihmeellisempään. Paitsi ehkä jotakin varomatonta matkustajakonetta vastaan.
Stunnerin virallinen kantama on 300km, todellinen luultavasti jonkin verran suurempi. Etäisyys Gotlannin eteläosista on alle 300km. Mihinkään suureen liikehdintään se ei enään kykenisi Kaliningradin yllä, mutta teoriassa yltäisi kyllä.
Tämä olikin erikoinen juttu itselleni.. Mikä idea tuossa on?Olen siinä uskossa ollut, että Israelilaiset ilmoittavat nuo torjuntaohjusten kantamat sen maalin kantamana. Siis se kykenee torjumaan sellaisen ballistisen raketin jonka kantama on tuon 300 kilsaa.
Tämä olikin erikoinen juttu itselleni.. Mikä idea tuossa on?
Ballististen maalien torjunnassahan siihen kiinni pääseminen lienee tärkeää. Eli tutka kykenee näkemään maalin x kilometrin päästä ja siihen voidaan sitten vaikuttaa. Raketti on sen verran pieni maali, että 70km kuulostaa luotettavalle. Jokus scud 300km kantamalla on taas isompi maali joten se nähdään kauempaa niin siihen voidaan sitten vaikuttaa pidemmältä etäisyydeltä. Iippojen tapa ilmoittaa etäisyydet kuulostaa siis järkevältä ja toimivalta.Hankala selittää, mutta otetaan esimerkkinä PAC-3, jonka torjunta "footprint" on tiettävästi n. 15 kilsaa laukaisimen ympärillä, eli sille alueelle tulevia ohjuksia keretään torjumaan, jos niistä vain saadaan tarpeeksi aikaisin varoitus. Jos se ohjus havaitaan vasta sen ollessa matkalla alas, niin silloin on pitkälti liian myöhäistä, ellei sitten se ole putoamassa niskaan.
Iron Dome:n kantama on sitten sen 70 kilsaa, eli sellaisen ammuksen se kykenee torjumaan. Minkälaisen alueen se kykenee suojaamaan, sitä en tiedä. Kuten en myöskään tiedä mikä sen kantama olisi johonkin muuhun maaliin.
Ja toimintatapahan näillä on vissiin sama kaikissa, eli ohjus sijoittaa itsensä maalin ja maalin kohteen väliin ja koettaa törmätä maaliin.
Ballististen maalien torjunnassahan siihen kiinni pääseminen lienee tärkeää. Eli tutka kykenee näkemään maalin x kilometrin päästä ja siihen voidaan sitten vaikuttaa. Raketti on sen verran pieni maali, että 70km kuulostaa luotettavalle. Jokus scud 300km kantamalla on taas isompi maali joten se nähdään kauempaa niin siihen voidaan sitten vaikuttaa pidemmältä etäisyydeltä. Iippojen tapa ilmoittaa etäisyydet kuulostaa siis järkevältä ja toimivalta.
Stunnerin virallinen kantama on 300km, todellinen luultavasti jonkin verran suurempi. Etäisyys Gotlannin eteläosista on alle 300km. Mihinkään suureen liikehdintään se ei enään kykenisi Kaliningradin yllä, mutta teoriassa yltäisi kyllä.
Muoks.
Mutta jossei maasijoitteisia kiusoja, niin laivastovierailuhan olisi paljon helpompi järjestää. Ticonderoga tai Arleigh Burke parkkiin Visbyn satamaan SM-3 ja SM-6 lastissa. Sitten jokin noheva tekosyy miksi alus ei voi poistua sieltä.
Olen siinä uskossa ollut, että Israelilaiset ilmoittavat nuo torjuntaohjusten kantamat sen maalin kantamana. Siis se kykenee torjumaan sellaisen ballistisen raketin jonka kantama on tuon 300 kilsaa.
Hankala selittää, mutta otetaan esimerkkinä PAC-3, jonka torjunta "footprint" on tiettävästi n. 15 kilsaa laukaisimen ympärillä, eli sille alueelle tulevia ohjuksia keretään torjumaan, jos niistä vain saadaan tarpeeksi aikaisin varoitus. Jos se ohjus havaitaan vasta sen ollessa matkalla alas, niin silloin on pitkälti liian myöhäistä, ellei sitten se ole putoamassa niskaan.
--
Minulla hieman pyörii päässä sellainen, että olisiko myös jonkinlainen myynti juttu, että tällä tavalla asiakkaalle tehdään selväksi, että mihin ase on tarkoitettu.
Ymmärrän yskän ja seison korjattuna. Mutta miten sitten lentokoneiden torjuntaan tarkoitettu PAC-2? Eikai sillä voi olla yhtä onneton kantama, maali on aivan eri tyyppinen kuitenkin?