Immosen englanninkielinen julistus Facebookissa, heinäkuu-15

Sen enempää aiheeseen kantaa ottamatta, itse vastustan rasismia ja tätä Immosen tekstiä täysin. Mielestäni kansanedustajan ei tule tuolla tavalla kirjoitella tai tuoda mielipiteitään ilmi. Tuo kun ei edusta millään tavoin kansan tai puolueen näkemystä. Tuollainen ajatusmaailma ei sovi nykypäivän Suomeen.
 
Suomessa on käytössä edustuksellinen demokratia. Se tarkoittaa sitä, että kansalaiset saavat valita itselleen edustajia parlamenttiin, ja nämä sitten edustavat heitä äänestäneiden ihmisten asioita. Suotavaa olisi, että edustajat ovat fiksumpia kuin edustamansa kansa. Ja niin he yleisesti ottaen ovatkin. Heillä on mahdollisuus perehtyä päätettäviin asioihin täysipäiväisesti - meidän muiden on käytävä töissä. Lisäksi heillä on lainsäädäntötyössä apunaan eri alojen asiantuntijat - meillä muilla ei ole.

Aina välillä käy niin, että ns. "tavallinen kansa" (ketähän muiden puolueiden äänestäjät sitten on?) äänestää jonkun uuden railakkaan porukan parlamenttiin "pistämään asiat kuntoon". Niin kävi Suomessa persujen jytkyn muodossa ja niin kävi Kreikassa Syrizan voiton myötä. No, sitten kun tämä uusi railakas porukka pääsee vallankahvaan (lue: hallitukseen) niin arki koittaa. He tietävät, että populistinen sonta, jota he ovat syöttäneet tyhmille äänestäjilleen, on oikeasti tuhoon tuomitua ajatusta. Ja koska he ovat oikeasti äänestäjiään fiksumpaa porukkaa (heillä on aikaa perehtyä ja käyttää asiantuntijoita) niin he pyörtävät vaalipuheensa ja jatkavat vanhojen puolueiden viitoittamalla uralla. Syriza uhosi kovasti, sanoi lainoittajia fasisteiksi jne, mutta taipui lopulta entistäkin tiukempiin lainaehtoihin.

Mutta aina on joukoissa näitä varoufakisia ja immosia, joille järki ei mene kalloon. He jatkavat vallankahvassa samalla liturgialla kuin oppositiossakin. Varoufakis taitaa kohta puoleen istua linnassa. Katsotaan mihin Immonen vielä yltää.
 
"Musta Tiistai" ja uusi Lapuan liike

29.7.2015 07:22 Arto Luukkanen http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199196-musta-tiistai-ja-uusi-lapuan-liike


Eilinen oli surullinen päivä suomalaiselle demokratialle.

Oli pimeä päivä - ”Mustan Mielenosoituksen” päivä.

En usko, että ”Avoimen Suomen” puolesta Helsinkiin kiihotetut ihmiset tiesivät mitä tekivät. He halusivat toimia avoimuuden puolesta mutta...mielenosoituksen puuhamiehet toimivat demokratiaa vastaan.

Pahinta oli mielenosoituksen uus-lapualainen luonne. Siellä nimiteltiin toisinajattelijoita natseiksi ja fasisteiksi. Aikoinaan itsenäisyyspäivänä mellakoinut ja poliisia työllistänyt poliitikko parjasi laillista suomalaista puoluetta ISIS-termein. Lyhyesti: heinäkuun 28 päivä vuonna 2015 kannattaa muistaa. Silloin nimittäin kylvettiin vihan siemeniä, jotka noussevat pian oraalle.

Surullisinta oli toimittaja Matias Turkkilan kohtelu.

Suvaitsevaisuuden ja avoimen Suomen puolesta häärivät aktivistit demonisoivat Perussuomalais-lehden päätoimittajan ja nostivat harkitusti vihaa toisella tavalla ajattelevaa poliittista puoluetta ja kansanryhmää vastaan. Matiaksella oli selkärankaa kohdata näitä kiihotettuja ihmisiä silmästä silmään ja puolustaa suomalaista demokratiaa.

Uusi Lapuan liike?

Mielenosoituksessa päästettiin typeryyden ja tietämättömyyden peto irti. Vihan lietsominen, toisten ihmisten kutsuminen ”fasistiksi” tai ”natsiksi” on käsittämätöntä etenkin silloin kun sanotaan että toimitaan ”avoimuuden puolesta”. Mielenosoituksen henki oli selvä: me teemme mitä tahdomme. Lause ei ole tuntematon Suomen historiassa.

Kyseisellä mielenosoituksella oli myös täysin selvä poliittinen motiivi. ”Mustan tiistain” mielenosoituksen takana häärivät hahmot ja poliittisen puolueet haluavat ilmeisesti muuttaa vaalitulosta ja muodostaa uuden hallituksen. Nämä puolueet kalastavat nyt sameissa vesissä ja ovat syyllistyneet poliittiseen hämäräpuuhiin. On syytä tutkia kuka ja ketkä olivat tämän poliittisen muilutuksen takana.

”Mustan mielenosoituksen” kiihotus ja parjaus tapahtui samaan aikaan kun suomalainen yhteiskunta on vielä vapaan pudotuksen tilassa. Talous sakkaa, eikä vienti vedä. Samaan aikaan suomalaiset liikepomot ovat muuttaneet Portugaliin voidakseen välttyä veronmaksulta.

Miksi näin tapahtuu? Siteeraan tässä Väinö Linnaa ja hänen henkilöhahmoaan ”Täällä Pohjantähden alla” kirjassa (Janne Kivimäki). ”…maailmanpulan luomissa olosuhteissa ei ole mahdollista kiristää tältä kansalta entisen suuruisia voittoja ilman erikoistoimenpiteitä”. Mielenosoitus oli tällainen ”erikoistoimenpide”.

Mielenosoittajat Lapuan liikkeen jalanjäljissä

Idea poliittisesta terrorista ja pelottelusta ei ole kovin vanha Suomen historiassa. Lapuan Liike syntyi vuonna 1930, ko. paikkakunnan Seurahuoneella 15-16. maaliskuuta. Kyse oli kommunismin vastustamisesta ja tähän kokoukseen osallistui 330 kansalaiskokousten ja järjestöjen edustajaa. Käytetyissä puheenvuoroissa haluttiin vaihtaa hallitus ja lopettaa kommunistien maanpetoksellinen toiminta. Kokouksen tärkein anti oli ns. Suomen Lukko nimisen järjestön perustaminen.

Kun väkivaltaa lietsotaan, ei sen puhkeamista ei yleensä kannata odottaa pitkään.

Saman kuun 28 pnä Lapuan liikkeen kannattajat hajottivat Vaasassa sanomalehti Työn Äänen kirjapainon. Kesäkuussa 20-21. pnä samana vuonna liike järjestäytyi ulkoparlamentaariseksi liikkeeksi. Pahoinpitelyt ja muilutukset alkoivat eikä kukaan uskaltanut sanoa vastaan. Heikko hallitus myötäili tätä liikettä ja kielsi heinäkuun alussa kommunistien lehtien ilmestymisen. Väkivalta sai huipennuksensa tänä vuonna kun kansanedustajat Jalmari Rötkö ja Eino Pekkala riistettiin perustuslakivaliokunnan istunnosta ja kyyditettiin Lapualle. Lopulta Lapuan liikkeen toive laittomuudesta toteutui kun 15 heinäkuuta presidentti määräsi uudet vaalit. Hallitus vaihtui.

Koko väkivallan prosessi tapahtui nopeasti ja aivan kuin huomaamatta. Lopulta laittomuuden puolustajat uskalsivat uhmata yleistä järjestysvaltaa. Sen suurkokouksessa 22-23 marraskuuta todettiin, että liike on suvereeni - ”teemme mitä tahdomme”.

Näin taisi tapahtua - ihan vahingossa tai ihan tietoisesti eilen.

**
Olen varma siitä, että 99,99% kansalaisista haluaa sanoutua irti mielenosoituksessa harjoitetusta vihapuheesta. Uskon, että kansalaiset haluavat keskustella asiasta ilman viharikoksien taakkaa eivätkä halua toimia joidenkin poliittisten puolueiden hämärissä puuhissa mukana.

Arto Luukkanen
Järvenpää
 
Katsotaan mihin Immonen vielä yltää.

Taitaa olla kaverilla mielessä enemmänkin se, että mitä tekee tulevaisuudessa. Hänkään kun ei vielä eläkeiässä ole. Väitän, että pelkästään tämän kirjoituksen ansiosta hän vetää viimeistä kauttaan kansanedustajana. Eiköhän media muistuta ennen ensi vaaleja tämänkin ehdokkaan toilailuista.
 
Monikulttuurisuuden kysymys saattaa olla monelle myös käytännöllinen. Vaikka tilastoja ei julkistetakaan, olettavat monet että maahanmuuttajien suhteellinen osuus sosiaaliturvan väärinkäytöstä tai ainakin runsaasta käytöstä, alttius rikoksiin ja varsinkin väkivaltarikoksiin on suhteellisesti suurempi kuin kantaväestöllä.

Tällä hetkellä puheet työperäisen maahanmuuton välttämättömyydestä eivät uppoa hedelmälliseen maaperään. Kaikkea, myös koulutettua työvoimaa on tarjolla. VihervasAY on vain aikain saatossa luonut niin hyvät turvaverkot että työnteko ei kantaväestöä kaikilta osin kiinnosta.

Pidä(i)n kokoomusta isänmaallisimana puolueena. Vähiten suomettumista ja varsinkin nykysuomettumista. Mutta nykyinen puheenjohtaja pitää monikulttuurisuutta pelkästään rikkautena, ei halua antaa edes viestiä siitä että ongelmiakin on.

Ainoat, jotka uskaltavat sanoa asioia ääneen ovat ääliöitä tai ainakin ilmaisevat asiat ääliömäisellä tavalla. Mutta mitä vaihtoehtoja jää tavan kansalaiselle, joka ei halua hehtaarin moskeijaa Helsingin keskustaan, ei halua että loputkin kauppakeskukset muuttuvat Itäkeskuksen kaltaisiksi, eivät halua että etniset jengit hakkaavaat heidän lapsiaan tai maahanmuuttajat raiskaavat läheisiä? Äänestää näitä ääliöitä (tarkennuksena: Perussuomalaisissa on hyviä poliitikkoja ja suuri osa heidän politiikastaan on sellaista jota kannatan, käytäntö näyttää sitten todellisuuden).

Urpilaisen onneton piipitys "maassa maan tavalla" olisi mitä parhain teema jos joku uskottava taho tarjoaisi sen uskottavalla tavalla. Niissä puitteissa mahtuisi maahan hyvin muitakin uskontoja siinä määrin, kuin maahanmuuttajia on järkevää ja tarpeellista ottaa.

Löyhä vertailu Yhdysvaltoihin ei oikein ole hedelmällinen, uskoakseni siellä on vahvasta kotouttamispolitiikasta (jopa työlupaa vaikeaa saada ja kansalaisuun saaminen ei ole läpihuutojuttu) myös ongelmia. Ja kuten edellä mainittiin, myös vahvat voimaorganisaatiot jotka ilmeisesti tarkkailevat myös tätä sektoria. Ruotsissa pian neljännes äänestäjistä kannattaa vielä suurempia ääliöitä - vielä tarkennan, tarkoitan ääliöillä näitä suutaan rääpiviä mutta puolueeseen kuuluvia yksilöitä, puolueen linja on toinen juttu. Pitääkö meidän mennä niin pitkälle? Mitä tiukempaan perinteiset puolueet naulaavat kantojaan näitä mielipiteitä vastaan, sitä vaikeampaa niistä on perääntyä ellei mahdotonta.

Myös minulla on unelma. Tehdä työnteko järkeväksi vaihtoehdoksi niin, että useimmat meistä pärjäävät omillaan. Laittaa suomalaisten (tähän joukkoon kuuluvat myös omasta halustaan yhteiskuntaan integroituneet, muualta muuttaneet ihmiset) edut etusijalle ja huolehtia sekä lapsista että vanhuksista. Suomalaisuus ei ole pelkästään ideologinen, kulttuurinen tai geneettinen asia. Välttämättä ei edes kovinkaan paljon. Se on paljolti käytännöllinen asia - teemme työtä ja maksamme veroja, autamme myös tätä kautta niitä omiamme jotka eivät nuoruuden, vanhuuden, sairauden, vammaisuuden tai muun syyn takia voi itseään elättää. Haluamme myös, että yhteiskunta tarjoaa meille vastineeksi palveluksistamme turvaa, niin sisäisiä kuin ulkoisia uhkia vastaan.

Kannattaa muistaa että "hashtagmeilläonunelma" kannattaa lopulta myös ISISiä ja shariaa. Ne tulevat tänne jos päästämme, se on vain ajan kysymys.

Tähän sellaisena tarkennuksena että itse arvostan sangen pitkälle sangen pitkälle koulutettua ja älykästä Jussi Halla-ahoa, vaikkakin hänellä on otteessaan tietynlaista yhden asian ehdottomuutta. Mutta millään ei voi kutsua henkilöä ääliöksi tai puheitaan yksinkertaisen ihmisen pateettisiksi julistuksiksi. Ne opiskelijat, jotka ovat olleet hänen opissaan, arvostavat häntä opettajana ja akateemisena toimijana. No en nyt montaa opiskelijaansa ole tavannut mutta muutaman, jotka siis eivät jakaneet monikulttuurisuuskantojaansa.
 
toisten ihmisten kutsuminen ”fasistiksi” tai ”natsiksi”
Missähän tämmöistä tekstiä kuulee? ai niin RT`n uutisissa ja Venäjän valtiontelevisiossa ja ylipäätään Venäjän propagandassa ja eiköhän nämä Venäjän Suomalaiset käsikassaratkin tämmöstä kielenkäyttöä harrasta.
 
Suomessa on käytössä edustuksellinen demokratia. Se tarkoittaa sitä, että kansalaiset saavat valita itselleen edustajia parlamenttiin, ja nämä sitten edustavat heitä äänestäneiden ihmisten asioita. Suotavaa olisi, että edustajat ovat fiksumpia kuin edustamansa kansa.

Jep. Ja sen edustuksen muoto on puolue johon ne henkilöt kootaan - tavallaan yhteisen "brändin" alle. Voidaanko ehkä näin olen sanoa että Persut tekivät virheen kun päästivät Immosen listoilleen?
Tietoiset kolmannen valtakunnan poliitikothan voisi antaa mennä omalle listalleen ja kasaantua omaksi puolueekseen. Siinä kansa sitten saisi määritellä menestyksen tai vaihtoehtoisesti äänestää Persuja joihin on kokoontunut fiksumpaa ja maltillisempaa ainesta.
 
Suomessa on käytössä edustuksellinen demokratia. Se tarkoittaa sitä, että kansalaiset saavat valita itselleen edustajia parlamenttiin, ja nämä sitten edustavat heitä äänestäneiden ihmisten asioita. Suotavaa olisi, että edustajat ovat fiksumpia kuin edustamansa kansa. Ja niin he yleisesti ottaen ovatkin. Heillä on mahdollisuus perehtyä päätettäviin asioihin täysipäiväisesti - meidän muiden on käytävä töissä. Lisäksi heillä on lainsäädäntötyössä apunaan eri alojen asiantuntijat - meillä muilla ei ole.

Aina välillä käy niin, että ns. "tavallinen kansa" (ketähän muiden puolueiden äänestäjät sitten on?) äänestää jonkun uuden railakkaan porukan parlamenttiin "pistämään asiat kuntoon". Niin kävi Suomessa persujen jytkyn muodossa ja niin kävi Kreikassa Syrizan voiton myötä. No, sitten kun tämä uusi railakas porukka pääsee vallankahvaan (lue: hallitukseen) niin arki koittaa. He tietävät, että populistinen sonta, jota he ovat syöttäneet tyhmille äänestäjilleen, on oikeasti tuhoon tuomitua ajatusta. Ja koska he ovat oikeasti äänestäjiään fiksumpaa porukkaa (heillä on aikaa perehtyä ja käyttää asiantuntijoita) niin he pyörtävät vaalipuheensa ja jatkavat vanhojen puolueiden viitoittamalla uralla. Syriza uhosi kovasti, sanoi lainoittajia fasisteiksi jne, mutta taipui lopulta entistäkin tiukempiin lainaehtoihin.

Mutta aina on joukoissa näitä varoufakisia ja immosia, joille järki ei mene kalloon. He jatkavat vallankahvassa samalla liturgialla kuin oppositiossakin. Varoufakis taitaa kohta puoleen istua linnassa. Katsotaan mihin Immonen vielä yltää.

Immonen ei paini millään muotoa Varoufakiksen kanssa samassa sarjassa. Jälkimmäisen ajatukset eivät ole lainkaan huonoja ja historia tulee vielä näyttämään, olisiko kreikkalaisilla ollut pidemmän päälle paremmin palaneet pullat uunissa, jos hän olisi saanut euroeron aikaan.
 
...mutta onko kukaan nähnyt näiden "maailmanpelastaja-aktivistien" marssivan Suomen työttömien, vanhusten, lasten tai köyhien puolesta koskaan...milloinkaan? :rolleyes:
Eihän työväenpuolueet voi työläisten asiaa ajaa sitä varten on kokoomus tai sekoomus muttei sossut ei vassut eikä vihrepiiperöt ja se näkyy myös kannatuksessa kuka edes noilta odottaa mitään kansakunnan hyväksi tehtyä työtä.
Vanhukset ja lapset on näiden stahanovilaisten kannalta täysin hyödytöntä väkeä ja sanoihan sen Lenin aikanaan "Mensevikki on kuin h...a joka makaa siinä sängyssä missä maksetaan eniten" ja lapset ja vanhukset eivät pysty maksamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Eihän työväenpuolueet voi työläisten asiaa ajaa sitä varten on kokoomus tai sekoomus ......

Puolueohjelmien ja edustettavien kansalaisten samankaltaisuuden takia jo pitkään on ollut parempi puhua KokDem -puolueesta, jolle kansalaiset voivat sitten etsiä vaihtoehtonsa muun nimisistä puolueista.
Tässä hallituksessa vasta on pesäeroa syntynyt, koska Kok. huomasi tuhannentaalan paikan hallitukseen Dem heikentymisen takia. Molemmat ovat kuitenkin vielä aivan hakusessa siinä, että ketä ne oikeastaan edustavatkaan...
 
Immonen ja heikosti koulutetut hengenheimolaisensa kuitenkin näyttää hakevan jonkinlaista Suomi-Filmin fiktiota yksikielisestä ja -kulttuurisesta maasta, jota historiallisesti ei koskaan ole ollut olemassa tässä maassa.

Jeps. Ja jos täällä joskus tulee olemaan jonkinsortin yhtenäiskulttuuri niin se tarkoittaa vähän samaa kuin sukurutsaaminen. Ja sen lopputulokset tälläkin foorumilla ainakin pääosa ymmärtää. Ainakin toivottavasti.

"En minä naapurikylän irmeliä ota kun sillä on kulmakarvat niin oudon näköiset. Siskolla ne on ihan samalaiset kuin minulla"

250px-Homo_erectus.JPG
 
@vlad,

Jos puhutaan yleisesti "maahanmuuttokriittisyydestä", onko se sama kuin ksenofobia (muukalaisuuspelko)?

Persujen ohjelmahan ei vastusta työtätekeviä maahanmuuttajia. Jäljelle jää turvapaikanhakijat ja heidän myöhemmin tulevat perheensä. Mikä on persujen ja muiden ehdotus konkreettisesti ns. sponttaanitapausten suhteen? Vuokrataanko iso kone ja tiputetaan maahan laskuvarjolla ne joiden maa ei halua palautuksia? Hävittäjäeskortilla?

Mikä on se rajanveto joka on tänään väärä?

Suomessa on jo muutettu perheenyhdistämissääntöjä, joka on melkein lopettanut perheenyhdistämiset. Tämä on vähentänyt sitä tuloa, jossa yksi toimii koko suvun vetäjänä.

Konkretiaa pliis eikä koodikieltä.

Minusta ongelma on juuri siinä, että myös perussuomalaisten kohdalla heidän esittämänsä asialliset ja ajankohtaiset huomiot on leimattu opponentin taholta rasismiksi ja ei toivottavaksi ilmiöksi ja huolestuttavinta asiassa on juuri se, että jo vuosia sitten moni opponentti (usein punavihreitä) kieltäytyi lähes kategorisesti keskustelemasta koko aiheesta, koska he eivät nähneet maahanmuutossa mitään ongelmaa, he eivät pitäneet tarpeellisena sen kritisointia, heidän mielestä Suomessa ei ole mitään maahanmuutosta johtuvaa ongelmaa, joten keskustelu oli turhaa ja leimaavaa ja maahan muuttajia syyllistävää. Kovin harva halusi aidosti keskustella ja kysyä mistä pelko ja epävarmuus johtuvat ja mitä uhkakuvia nähdään.

Itse äänestin vuosia sitten Vihreitä ja mietin jopa puolueeseen hakeutumista ja aktivoitumista. Huomasin kuitenkin, että Vihreät ei ole oikea puolue tässä tapauksessa, koska sen piirissä pyrittiin hyvin suurelta osin tukahduttamaan ei toivottavana pidettävä keskustelu ja keskustelu maahan muuton ongelmista oli (ja on) tätä. Tuolloin en voinut kuvitellakaan, että äänestäisin koskaan perussuomalaista ehdokasta puolueen äärikonservatiivisen taustan vuoksi - käytännössä sitä konservatiivisempi taitaa olla vain ja ainoastaan KD. Etenkin Soinin uskonnolliset näkemykset abortista, avioliitosta etc. olivat omiaan pitämään minut erossa puolueesta vaikka jaoinkin tiettyjä puolueen linjanmukaisia ajatuksia maahanmuutosta ja puolustusvoimien roolista/asemasta. Mutta samalla Vihreistä minua työnsi eroon hyvin leimaava argumentointi, puolueen toiminnassa mukana olevat nimittelevät surutta rasisteiksi kaikkia, jotka haluavat kritisoida Suomen harjoittamaa maahanmuuttopolitiikkaa - nimittely ei tietenkään ole kollektiivista, mutta ymmärrykseni mukaan hyvinkin yleistä ja nykyään järjen ääni on vähemmistössä. Se joukko, joka haluaa käydä debattia on usein törmäyskurssilla myös puoleen aktiivisen (nuoren) linjan kanssa. Ja jokunen Vihreisiin kuulunut kunnallispoliitikko onkin jättänyt puolueen, koska heidät on savustettu pois puolueesta kun ajatusmaailma ei sovi "kollektiiviseen ideaan" ja usein syynä on eriävä kanta maahanmuutosta. Tavallaan siis absurdia, että henkilö, joka jakaa puolueen linjan luonnonsuojelussa tms. teemoissa tulee savustettua ulos puolueesta, koska hän ei jaa äänekkään joukon kanssa näkemystä maahanmuutosta. Mutta tämän syrjähypyn jälkeen palataan itse asiaan.

Se mitä mieltä minä nyt olen maahanmuuton ongelmista on olennaisesti tiukempaa settiä mitä mieltä olin ongelmista jokunen vuosi sitten, ja nyt vaatimukseni liene olennaisesti tuota aikaa tiukemmat.

Mutta ensinnä liikkeelle on lähdettävä siitä, että opponentin puolella kaikkea "maahanmuuttokriittisyyttä" ei leimata rasismiksi, koska sitä se ei kategorisesti ole. Joukossa on asiallisia ja tärkeitä huomioita joista on kyettävä keskustelemaan kiihkotta ja jotka opponentin on osattava huomioida. Tämä näkökulman muutos saattaisi lähentää keskustelijoita jo hiukan ja sen jälkeen monessa kohdin kyse taitaa olla enemmän nyanssieroista kuin todella merkittävistä ristiriidoista - asioista joista voidaan keskustella ja neuvotella.

Ajan puutteen vuoksi en nyt voi tarpeeksi syvällistä viestiä kirjoittaa, mutta poimin esille muutamia keskustelua herättäviä asioita joihin tulisi kiinnittää huomiota ja joista tulisi puhua kun keskustellaan maahanmuuttokriittisyydestä.

Ensinnä median roolia ei tule väheksyä ja tässä kohdin mielestäni medialla on suuri vastuu sille, että etenkin somessa vaihtoehtomediat ja foorumit saavat tilaa ja keräävät radikalisoituvaa väkeä piiriinsä. Media on vaiennut ja osin tukahduttanut asiallista ja kriittistä keskustelua vuosia, se on ollut foorumi, jossa keskustelu on yhdensuuntaista tai sitä ei ole lainkaan - jokainen ymmärtää ettei tämä riitä sellaisille kansalaisille, jotka haluavat vuorovaikutusta ja kunnon debattia. Median rooli on etenkin korostunut kun on käsitelty niitä huomattavia humanitaariseen maahanmuuttoon liittyviä ongelmia, eli kun on puhuttu työttömyydestä, sosiaalitoimen tuen varassa elämisestä (puhe kaksoistandardeista ja ns. yksittäistapauksista), tiettyjen mamu-ryhmien yliedustuksesta tietyissä rikostilastoissa etc. Ja nämä ongelmat liittyvät erityisesti huma-mamuihin eivätkä työperäiseen maahanmuuttoon, jota huomattavasti harvempi vastustaa (ja jota minä en missään nimessä vastusta).

Edelliseen liittyy sitten joidenkin poliitikkojen taholta tapahtuva mitätöinti ja väheksyntä eli edellisiä ongelmia ei ole nähty ongelmana, koska (ja tähän sitten agendaan sopiva selitys). Tämä jos mikä on omiaan vähentämään halukkuutta asialliseen keskusteluun kun asennoituminen on jo se, että olemassa olevaa ongelmaa halutaan väheksyä tai trivialisoida se tavalla tai toisella.

Kaksoisstandardit ovat eräs ongelma, josta keskustelu pyrittiin työntämään syrjään vielä vuosi pari sitten. Jo useita vuosia sitten väitettiin esim. Helsingin kaupungilla olevan kaksoisstandardit käytössään työhönotossa ja tämä asia kiistettiin jyrkästi, sanottiin ettei se ole totta, ettei se pidä paikkaansa ja kun se sitten pitääkin paikkansa niin on ymmärrettävää, että luottamus viranomaisiin ja poliitikkoihin rapisee rankasti kun valehtelusta jää näinkin selkeällä tavalla kiinni. Samaa keskustelua käydään toimeentulotuen tms. kohdalla, eli onko olemassa kaksoisstandardeja vaiko ei ja sosiaalitoimen taholta tämä kiistetään tai sitten nostetaan esille "yksittäistapaukset", joiden kohdalla voidaan toimia yleisen linjan vastaisesti annettaessa toimeentulotukea. Niin, ja näitä "yksittäistapauksia" on paikoin kohtuullisen paljon, joten herää kysymys, että onko kyse enää todella yksittäistapauksista vai kategorisesta toiminnasta.

Yhtälailla esille olisi syytä nostaa mahdolliset bisneskytkennät maahanmuuton ja tiettyjen yritysten välillä, ja etenkin se keitä taustalta löytyy. Missä määrin on oikein, että bisnestä harjoittavat sellaiset tahot jotka ovat a) sitoutuneet johonkin puolueeseen (usein vihervasemmistoon) b) joilla on tiiviit siteet kunnallispolitiikkaan ja usein vihervasemmistoon. Maahanmuutto on yleiseurooppalaisesti suuri bisnes - siinä pyörii miljardeja euroja - joten on oletettavaa, että se on sitä myös Suomessa ja etenkin tämä kytkentä bisneksen ja politiikan välillä tulisi nostaa esille ja avata perusteellisesti. Ja tähän kytkeytyy sitten TE-keskukset, jotka työllistävät suoraan tai välillisesti suuren joukon huma-mamujen kanssa operoivia henkilöitä ja joista monet ovat itse ns. huma-mamuja. Olisiko tätä toimintaa mahdollista järkiperäistää ja jos, niin kuinka?

Huomioitavana asiana on tietenkin myös se kuinka rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia kohdellaan ja etenkin huma-mamuja, koska samanlaista ongelmaa ei ole muiden maahanmuuttajaryhmien kohdalla. Karkotuksiin olisi syytä ryhtyä nykyistä olennaisesti aikaisemmin, etenkin tapauksissa jolloin kyse on toistuvasta väkivaltarikollisuudesta ja nyt esim. terrorismin tukemisesta tai suoranaisesta terrorismista. Mutta tässä kohdin kokonaisvaltainen uudistus olisi ajankohtainen eli sen tulisi koskettaa vankeinhoitoa ja olisi kenties syytä miettiä, että onko eräät sosiaalidemokraattiset ajatukset syytä työntää syrjään ja tarkastella kysymystä toisesta näkövinkkelistä. (Ja painotan, mitään amerikan mallia en Suomeen kaipaa, jo se, että ryhdyttäisi soveltamaan tuomioissa pääsääntöisesti maksimirangaistusta minimin sijaan olisi olennaisesti lähempänä kansan oikeustajua).

Tietenkin on syytä keskustella siitä, että kuinka paljon Suomeen on otettava pakolaisia/huma-mamuja vuodessa, aivan kuten on oikeastaan järkevää keskustella siitä, että mikä on Suomen vastuu ja velvoite tässä asiassa vai onko sitä edes? Puhe valikoivasta maahanmuutosta on haluttu tyrmätä täysin, edes se, että keskusteltaisi siitä mistä kulttuuripiiristä olisi huma-mamujen toivottavaa olla on haudattu jonnekin... Puhumattakaan, että pohdittaisi Australian mallia tai tietyissä tapauksissa pisteytystä tms. Jos huma-mamuja on islamilaisesta kulttuuripiiristä (Lähi-itä - Pohjois-Afrikka ja Iran - Pakistan akseli) otettava Suomeen, niin keitä heidän pitäisi olla - onko oikein, että tehdään valintaa ja kohdistetaan valinta pääsääntöisesti esim. yksinäisiin naisiin lapsineen kokonaisten perheiden tai nuorten miesten sijaan. Miehille (perheineen) pakolaisstatus myönnettäisi vain tiettyjen määriteltyjen ehtojen perusteella esim. henkilöön kohdistuva vaino tietyssä maassa, mikä vähentäisi mahdollisuutta radikalisoituvan "massan" Suomeen tulolle.

Yhtälailla tässä kohdin on syytä keskustella pakolaisuutta sivuavaa asiaa eli kehitysapua (ne usein linkitetään toisiinsa, vaikka järkevämpää on käydä kummastakin oma keskustelunsa) ja pohtia sitä, että mitä velvotteita Suomella on ja onko nykymuotoinen kehitysapu edes järkevin mahdollinen auttamisen muoto. (Mitä se ei taida olla - aiheesta käyty keskustelua ajankohtaisessa ketjussa eli en avaa kantaani tässä tämän enempää). Kehitysavun kohdalla on todella suuri ero jo käsiteltävien summien kohdalla, tietyt piirit ovat sitä mieltä, että on häpeä ettei Suomi saavuta 0,7 % tavoitetta - toisten mielestä (kuten minun), jo nykyinen kehitysapu on määrällisesti liian suurta mutta laadullisesti liian heikkoa.

Muun muassa näistä asioista keskustelu ja näistä puhuminen on tuonut minun harteille rasistin viitan ja niinpä olen ryhtynyt kantamaan sitä - ylpeänä.

Huomautan vielä loppuun, että usein suurempi ongelma ovat nämä Suomen "tiedostavat piirit" maahanmuuttajien sijaan. Toisinaan jopa tuntuu siltä, että debatti ilman näitä tiedostavia (ja puolesta loukkaantuvia ihmisiä) toisi nopeammin konkreettisia tuloksia ja yhteinen sävel olisi tietyissä asioissa helpommin löydettävissä tai jos ei yhteistä säveltä niin ainakin ymmärrys ja halu kohentaa tilannetta.

vlad.
 
Tähän sellaisena tarkennuksena että itse arvostan sangen pitkälle sangen pitkälle koulutettua ja älykästä Jussi Halla-ahoa, vaikkakin hänellä on otteessaan tietynlaista yhden asian ehdottomuutta. Mutta millään ei voi kutsua henkilöä ääliöksi tai puheitaan yksinkertaisen ihmisen pateettisiksi julistuksiksi. Ne opiskelijat, jotka ovat olleet hänen opissaan, arvostavat häntä opettajana ja akateemisena toimijana. No en nyt montaa opiskelijaansa ole tavannut mutta muutaman, jotka siis eivät jakaneet monikulttuurisuuskantojaansa.

Pakko tykätä henkilöä, joka kykenee laittamaan jauhot suuhun Örkille ja vielä suorassa lähetyksessä.
 
Suomi on syntynyt rautakaudella itämerensuomalaisten, kantagermaanien ja saamelaisten sekoituksena.

Kieli ja puolet geeneistä tuli Volgalta Itämerelle jossa silloin asui jo germaaneja ja baltteja.
Eli Suomi suomalaistui mamujen toimesta, mamut tulivat Virosta josta toivat itämerensuomalaisen kielen ja kulttuurin.

Pronssikaudella Viro oli jo itämerensuomalainen josta kieli levisi Suomeen ja muualle Itämeren piiriin.
Viro on potentiaalinen kohde kansallismielisille sijoittua tulevaisuudessa.

Suomalaisten geeneistä karkeasti noin puolet on tästä itämerensuomalaisten heimosta ja puolet germaaneilta, muut osat ovat pisaroita joista erottuvin osa on saame perimä.
Sen jälkeen on tullut yksi suuri mamu ryhmä, savolaiset, jotka ovat melkein jo suomalaisia.

Eli kantasuomalaisten ikä kielellisesti, kulttuurisesti ja geneettisesti on noin 1500 vuotta.
Se ei ehkä tunnu pitkältä ajalta mutta muuhun Eurooppaan verratttuna olemme ulkoilmamuseo, Islanti on vastaava tapaus.

Muuten hyvä mutta tuolloin ei vielä ollut suomalaisia. Vain keskenään nahistelevia heimoja.

Kieli on muuttunut aivan helvetisti. Kulttuurikin on "hivenen" muuttunut (minulla ei ainakaan ole tuohivirsuja). Geneettisesti olemme noin about 95% länsieurooppalisia, toki maan itäinen sijainti tarkoittaa että myös venäläisten geenejä on seassa enemmän kuin vaikkapa Ranskassa ja ruotissa. Toki itäsuomalaisilla on enemmän venäläisiä geenejä kuin länsisuomalaisilla.

Muutamia hyvin merkittäviä kulttuuriin vaikuttaneita tekijöitä.

-Pakanauskonnot alkoi vaihtua kristillisyyteen.
-Ruotsin vallan aikana ei ollut suomalaisia nykyisessä merkityksessä. Lappi ja karjala oli venäjää ja rähinät sen mukaisia. Foorumin Baikal karjalaisena siis ei ole suomalainen vaan venäläinen?
-Katolilaisuus veks ja luterilaisuus tilalle.
-Venäjän vallan aikana imettiin vaikutteita sekä venäjältä että lännestä (toki suomi oli jo tuolloin henkisesti länteen kallellaan). Tällöin alettiin jo olemaan jollakin tapaa nykyisen Suomen kaltaisella alueella suomalaisia.
-Itsenäistymisen jälkeen on imetty vaikutteita euroopasta. Välillä toki NL:stä ja Harppi-Saksasta.

Eli ei tuo kovin yhtenäis-, impivaaralaiskulttuurille vaikuta. Paljon on muuttunut 1500 vuodessa. Voisi sanoa että lähestulkoon kaikki muu paitsi maantieteellinen sijainti. Sekä ruotsin että suomen kieli on kumpikin muuttunut alkuperäisistä kielistä niin paljon että eipä niitä käytännössä tunnista muut kuin kielitieteilijät...

Voisi jopa väittää että Suomi on menestynyt siksi että täällä ei ole nussittu siskoa vaan on nussittu sitä naapurikylän Irmeliä.
 
Mielienkiintoisia kysymyksiä tästä herää kuitenkin:

- Onko mielenosoituksen slogan "maassa monella tavalla" universaali? Voiko suomalainen noudattaa lausahduksen perusajatusta matkustaessaan ulkomaille?

- Jos monikulttuurisuus ja tasa-arvo asettuvat vastakkain, kumpi väistää?

Noin yleensäkin kannatan joitakin asioita jotka asettuvat monikulttuurisuuden ideologiaa vastaan. Esim. seuraavia:
Vauvojen keho katsotaan Suomessa koskemattomaksi, mutta satuolentojen uskossa tehty silpominen onkin OK. Eläin pitää Suomessa kaiketi tainnuttaa enne teurastamista, lain mukaan, mutta Halal-liha onkin sitten eri juttu. Mulle on vaikea uskoa, että lasten tasa-arvon ja eläinten oikeuksien kannattamisesta voi löytyä uskottavia vastaväitteitä...

Veikkaan, että aika moni muukin.

Miksi ei voinut puhua vaikkapa noista? Miksi piti kirjoittaa taistelusta vihollista vastaan? Eikö Suomen kehittyneenä maan ole suorastaan velvollisuus ohjata halal-teurastajat ja vauvojen pippelien silpojat oikealle polulle?
 
Jeps. Ja jos täällä joskus tulee olemaan jonkinsortin yhtenäiskulttuuri niin se tarkoittaa vähän samaa kuin sukurutsaaminen. Ja sen lopputulokset tälläkin foorumilla ainakin pääosa ymmärtää. Ainakin toivottavasti.

"En minä naapurikylän irmeliä ota kun sillä on kulmakarvat niin oudon näköiset. Siskolla ne on ihan samalaiset kuin minulla"

250px-Homo_erectus.JPG

Etkö oikeasti ymmärrä mitä monikulttuuri tai monietnisyys tarkoittaa?

Normaali maahanmuutto ei luo kumpaakaan, se on pääasiassa avioliittoja, genetiikan näkökulmasta sisäsiitoisuus ei silti uhkaa suomalaisia vaikka tätä ei olisi ollenkaan.

Jos rajat avataan suurille määrille kansoja, heimoja ja klaaneja siirtyä tänne kyseessä on kansainvaellus.
Lähtömaan kulttuuri tuodaan mukana pysyvästi ja ei ole odotettavissa mitään sulautumista kantaväestöön.



Maa muuttuu tällöin pysyvästi johonkin suuntaan, mokuttajien mukaan hyvään suuntaan, vastustajien mukaan huonoon.
 
Muuten hyvä mutta tuolloin ei vielä ollut suomalaisia. Vain keskenään nahistelevia heimoja.

Kieli on muuttunut aivan helvetisti. Kulttuurikin on "hivenen" muuttunut (minulla ei ainakaan ole tuohivirsuja). Geneettisesti olemme noin about 95% länsieurooppalisia, toki maan itäinen sijainti tarkoittaa että myös venäläisten geenejä on seassa enemmän kuin vaikkapa Ranskassa ja ruotissa. Toki itäsuomalaisilla on enemmän venäläisiä geenejä kuin länsisuomalaisilla.

Muutamia hyvin merkittäviä kulttuuriin vaikuttaneita tekijöitä.

-Pakanauskonnot alkoi vaihtua kristillisyyteen.
-Ruotsin vallan aikana ei ollut suomalaisia nykyisessä merkityksessä. Lappi ja karjala oli venäjää ja rähinät sen mukaisia. Foorumin Baikal karjalaisena siis ei ole suomalainen vaan venäläinen?
-Katolilaisuus veks ja luterilaisuus tilalle.
-Venäjän vallan aikana imettiin vaikutteita sekä venäjältä että lännestä (toki suomi oli jo tuolloin henkisesti länteen kallellaan). Tällöin alettiin jo olemaan jollakin tapaa nykyisen Suomen kaltaisella alueella suomalaisia.
-Itsenäistymisen jälkeen on imetty vaikutteita euroopasta. Välillä toki NL:stä ja Harppi-Saksasta.

Eli ei tuo kovin yhtenäis-, impivaaralaiskulttuurille vaikuta. Paljon on muuttunut 1500 vuodessa. Voisi sanoa että lähestulkoon kaikki muu paitsi maantieteellinen sijainti. Sekä ruotsin että suomen kieli on kumpikin muuttunut alkuperäisistä kielistä niin paljon että eipä niitä käytännössä tunnista muut kuin kielitieteilijät...

Voisi jopa väittää että Suomi on menestynyt siksi että täällä ei ole nussittu siskoa vaan on nussittu sitä naapurikylän Irmeliä.

Suosittelen tutkimaan asiaa hieman enemmän, puhut suoraan sanoen täyttä paskaa suurimmaksi osaksi.
Jos mielikuvasi ovat tuollaisia en yhtään ihmettele että väheksyt suomalaisuutta.
 
Mitä puheeseen roduista, genetiikasta ja muusta tulee on sellainen aihe mihin vain harva haluaa ottaa tiukkaa kantaa, syystäkin. Lisäksi geenitutkimus on suhteellisen uutta, mutta sen mitä olen aihetta seurannut meille opetettu "ihminen on tyhjä sivu"-lausahduksen perusajattelu näyttää jatkuvasti kärsivän uuden tutkimuksen tuodessa julki sen, että geenit eli perimä vaikuttaakin merkittävästi ympäristöä enemmän. Aiheet ovat poliittisesti räjähtävää kamaa.

Kuitenkin, kannattaa ainakin katsoa aiheesta norjalaisen yleisradion NRK:n 7-osainen dokumenttisarja Hjernevasket - Aivopesu vuodelta 2010. Siinä norjalainen koomikko ja dokumentaristi Harald Eia tekee popular sciense -genreen menevän seitsenosaisen dokumenttisarjan sukupuolista, perityistä ominaisuuksista, roduista ja gentiikasta jne.

Sarjan lähettämisen jälkeisen debatin jälkeen The Nordic Gender Institute (NIKK) (Norwegian: Nordisk institutt for kunnskap om kjønn) eli Norjan sukupuolen tutkimuslaitos lakkautettiin.

 
Viimeksi muokattu:
Paljon on tosiaan muuttunut. Joskus selvittelin, että Suomi ja Viron kieli olivat samaa kieltä vielä 800 vuotta sitten. Vielä rajumpi on ero Englannin ja Skandinavian välillä (englanti syntyi viikinkien kielestä) saati sitten Islannin kielestä, joka asutettiin viikinkien ja englantilaisten ottovaimojen toimesta about yhtä kauan aikaa sitten.

Mitä tulee genetiikkaan ja Suomen kansaan, niin sitä voi kyllä käyttää perusteluna asioille, mutta sitten pitää vain valita toinen Suomen kansoista.

https://vaestotiede.wordpress.com/2015/06/01/suomessa-asuu-kaksi-kansaa/

Ei nyt ruveta kuiteskaan sotimaan veljien kesken, eiks jeh ;) Mekin oltaisiin vaimon kanssa rajan eri puolilta... Toki, ehkä tuo ero selittää "virkeänä" pysyvän parisuhteen..
 
Back
Top