Immosen englanninkielinen julistus Facebookissa, heinäkuu-15

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja yrjö
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Pitkäkirjoitus ja paljon pohdittavia seikkoja, mutta sulta jäi kyllä konkretia pois.

En minäkään ulkomaisia rikollisia halua täällää hyysätä, mutta minne ne lähetät jos kotimaa ei ota vastaan? Annatko spontaanitapausten jotka eivät saa pakolaisstatusta kuolla nälkään tai pakotatko heidät pimeään talouteen/rikolliseen talouteen kuten täällä ehdotettiin, kun esitettiin että ei makseta? Ei näissä ole helppoja ratkaisuja.

En minä ole kiinnostunut toimimimaan maailman sosiaalitoimistona, mutta ei "kritiikki" riitä vaan on ootava selkeät esitykset käytännön toimista.

Käsittääkseni perheenyhdistämisen osalta jo viime hallitus teki homman sekä teknisesti vaikeammaksi, vaatimalla että sitä haetaan lähtömaata Suomen lähetystössä ulkomailla, ei Suomessa, sekä muutti talousyhtälöä lopettamalla kuljetuksen maksamisen sekä loi vaatimuksen elätyskyvystä tulonrajoineen. Aika selkeästi perheenyhdistämiset melkein loppuivat.

Kuten aamulla kirjoitin:

Ajan puutteen vuoksi en nyt voi tarpeeksi syvällistä viestiä kirjoittaa, mutta poimin esille muutamia keskustelua herättäviä asioita joihin tulisi kiinnittää huomiota ja joista tulisi puhua kun keskustellaan maahanmuuttokriittisyydestä.

Esimerkiksi kyseisistä esille nostamistani asioista olisi ollut syytä keskustella jo aiemmin ja pohtia mahdollisia ratkaisuehdotuksia - suurin virhe tehtiin jo siinä, että kieltäydyttiin keskustelemasta ongelmasta nimeltä humanitaarinen maahanmuutto, tämän lähes kategorisen kieltäytymisen seurauksena ongelmat ovat lisääntyneet ja äärioikeistolaisten toiminta retoriikan tasolla on muuttunut rajummaksi ja vaaditaan entistäkin ehdottomampia toimia maahanmuuton suitsimiseksi. Mutta näen alkuperäisenä syynä sen, että ryhdyttiin suitsimaan keskustelua ja jaottelemaan keskustelu "hyväksyttyyn debattiin" ja "kiellettyyn debattiin" ja suurelta osin se kritiikki joutui sinne "kielletyn debatin" puolelle.

Jotenkin olen jo vajonnut siihen tilaan etten enää usko, että on mahdollista aloittaa avoin kansalaiskeskustelu maahanmuutosta puhtaalta pöydältä. Leimakirves on vuosien ajan heilunut molemmin puolin niin ahkerasti - ja itsekin olen tässä leikissä ollut mukana. Joten en oikein tiedä kuinka syvällisesti jaksan ruotia kysymystä nimeltä "maahanmuutto ja sen ongelmat" ja ruotia kritisoimiani asioita.

Voidaan sanoa, että avoin valehteleminen ja totuuden kieltäminen on saanut aikaan sen, että vallitsee luottamuspula ja kysymys onkin sitten siinä, että kuinka tämä luottamuspula voidaan enää korjata? Esim. miksi alun alkaen Helsingin kaupunki kielsi kaksoisstandardin olemassa olon työhönotossa, sen että he pyrkivät suosimaan samantasoisten hakijoiden kohdalla vähemmistössä olevaa (tietyissä tapauksissa määritellysti maahanmuuttajaa)? Miksi valehdella ja kiistää asia useamman vuoden ajan kun aiheesta rummutettiin eri foorumeilla (ja esim. sisäpiirin kautta välitettiin tietoja olemassa olevasta kaksoisstandardista mutta silti kaupunki kiisti sen kategorisesti)? Kerran menetettyä luottamusta on äärimmäisen vaikea palauttaa ja tämä on vain yksi esimerkki siitä millä tavalla se luottamus on mennyt. Ja jokainen tajuaa kuinka asia olisi pitänyt hoitaa jos olisi haluttu toimia avoimesti - mutta näin ei toimittu, ja jokainen voi miettiä, että miksi ei.

Yhtälailla suurena ongelmana näen "ongelman vähättelyn" eli kritiikin esittäjien esille nostamia ongelmia vähäteltiin, niitä ei pidetty merkittävinä tai ne pyrittiin jollain muulla tavalla työntämään takaisin sinne seinän vierustalle pois parrasvaloista. Jos esille nosti ongelmasta kertovia tilastoja (esim. rikollisuus ja optulan tilastot) tulos oli edelleen se, että kyse oli mitättömästä ongelmasta tai jos ei haluttu keskustella aiheesta vastaus oli halveksuva vale, emävale, tilasto. Tässäkin tehtiin se virhe, että kieltäydyttiin keskustelemasta ja päälle vielä ongelman vähättely - joka voi tuntua uhreista äärimmäisen epämukavalta. Jälleen miksi? Ja ei, en aio vääntää rautalangasta sitä kuinka olisi pitänyt toimia - mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

Tietyissä tapauksissa vika on myös suomalaisen oikeuskäytännön, se mahdollisti rikollisen toiminnan jatkumisen ja oikeudessa ikävimmillään ehdonalainen seurasi toistaan - peli olisi pitänyt viheltää poikki ja tarkastella yleisesti oikeuskäytäntöjä ja sitä, että onko ehdonalainen enää mikään vakavasti otettava tuomio. Kun jo huomattava osa suomalaisista ei pidä ehdonalaista tuomiona niin kuinka oletettavaa on, että henkilö, joka tulee toisesta kulttuurista, sellaisesta jossa rangaistukset ovat kertaluokkaa kovempia, mieltää saamansa "nuhtelun" tuomiona? Ei, he nauroivat näille tuomioille samalla tavalla mitä suomalaiset taparikolliset tekevät. Oppivatpa ainakin nopeasti maan tavalle!

Kuten edellisessä viestissä taisin viitata, näkisin, että Suomessa olisi syytä koventaa rangaistuksia siten, että ryhdytään soveltamaan rangaistusasteikon yläpäätä sen alapään sijaan - tämä muuttaisi asetelmaa jo olennaisesti ja sen antaisi rikolliselle selkeämmän signaalin siitä kuinka tuomittavana yhteiskunta tekoa pitää. Nuorten kohdalla miettisin sitä, että onko mahdollista aiempaa varhaisemmassa vaiheessa ottaa käyttöön ns. arestirangaistuksia eli ehdollisen sijaan langetettaisi lyhyitä muutaman kuukauden mittaisia arestirangaistuksia ensimmäisestä vakavampiluonteisesta rikoksesta. Edelliset toimet tietty kohdistuvat kaikkiin, eivät pelkästään maahanmuuttajiin.

Ikävä kyllä kaikkia humamuja ei voi palauttaa kotimaihinsa heidän syyllistyttyä riittävän vakaviin rikoksiin Suomessa, mutta niissä tapauksissa joissa voidaan, mielestäni ensisijainen tehtävä on palauttaminen (joko tuomion kärsittyään tai jo enne tuomion kärsimistä, jolloin tosin on vaara ettei tuomittu lopulta istu tuomiotaan missään). Tietyissä tapauksissa on minusta jo syytä miettiä, että onko kotimaa enää edes vaarallinen jos samalla alueelle samaan kansallisuuteen kuuluvat henkilöt tekevät lomamatkoja tai muita vierailuita, kuten Somaliaan tietyille alueille tehdään.

Oma kantani on edelleen se, että humanitaarista maahanmuuttoa tulee suitsia ja valvoa, jos suinkin mahdollista niin tulisi ryhtyä valikoimaan pakolaisia ennalta ja näin toimien täyttää kiintiöt ja muiden kohdalla laatia tiukat pisteytysjärjestelmät joiden mukaan toimia ja henkilöt jotka eivät täytä kriteereitä tulee poistaa Suomesta. Missään nimessä Suomen kiintiötä ei pitäisi kasvattaa vaan ennemminkin pienentää juuri humamujen kohdalla, sen sijaan muulle - työperäiseen maahanmuuttoon suhtaudun olennaisesti suvaitsevaisemmin. Samoin tiettyyn opiskelijavaihtoon, etenkin jos voidaan sopimusteknisesti varmistua siitä, että valmistunut opislekija palaa kotimaahansa jakamaan tietotaitoa, tällöin toiminta voitaisi sitoa esim. kehitysapuun ja kustannukset ohjata sille sektorille. Tämän enempää en kehitysapuun tässäkään kohdin puutu, sille on oma keskustelunsa.

EU:n tasolla tarkastelisin toimintaa esim. Välimerellä, ehdottelin jo keväällä sitä, että EU:n taholta pakolaisten kuljetukseen käytettäviä aluksia pitäisi ruveta upottamaan ts. jokainen epäilyttävä alus Libyan rannikkolla ja satamissa olisi olemassa oleva kohde, joka pitäisi tuhota. Vielä parempaa olisi jos näitä alusten kapteeneina toimivia henkilöitä saataisi kiinni ja heidät olisi mahdollista poistaa pelistä - vaikka tämä toimi ei poistakaan niitä suuria kaloja (joita löytyy myös eurooppalaisista rikollisjärjestöistä ja välillisesti puoluepolitiikasta) - se vaikeuttaisi olennaisella tapaa pakolaisten laivaamista meren yli. Näkisin, että tässä yhtälössä veneet on helpommin korvattavissa mitä merenkulkutaitoiset kapteenit.

Seuraava kysymys niin Suomessa kuin koko EU:ssa on tämä kokonaisvaltainen pakolaisbisnes, jossa on ns. laillista rahaa mutta siinä pyörii myös ihmiskaupan myötä miljardeja rikollista rahaa. Suomessa toiminta on pääsääntöisesti ns. laillista mutta poliitikkojen ja bisneksessä mukana olevien kytköksiä tulisi tarkastella olennaisesti tarkemmin ja ruotia sitä, että missä määrin toiminta on edes järkevää tai moraalisesti toivottavaa. Tuottaako tämä bisnes valtiolle kuluja ja jos/kun tuottaa niin kuinka paljon? Vai syntyvätkö suurimmat tappiot sitten kunnallissektorin puolella? Kyllähän tietyt kytkökset esim. bisneksessä mukana olevien tahojen ja vaikkapa demareiden välillä herättävät ajatuksia siitä, että kuinka vilpittömiä todellisuudessa ollaankaan vai onko mukana raadollinen taloudellinen aspekti - tai tämä nyt on kaikille itsestään selvää, että mukana on taloudellisia kytköksiä, joita ei vaan kovinkaan mielellään ryhdytä julkisesti ruotimaan, koska se ei välttämättä ole sitä mieluisinta julkisuutta tässä tapauksessa.

Sosiaalitoimen kohdalla luontevinta olisi ensinnä yhtenäistää käytännöt ja määritellä tarkoin se mitä "harkinnanvarainen toimeentulotuki" todellisuudessa pitää sisällään ja mitä siihen on mahdollista sovittaa. Tietyt julkiset lausunnot eivät herätä luottamusta sen suhteen, että ollaan aivan vilpittömiä ja kerrotaan totuus, eikä sekään herätä luottamusta, että toimintoja piilotetaan "yksittäistapaus" termin taakse. Ikävä kyllä näitä yksittäistapauksia on sos. ja th. sektorilla todella paljon. Ymmärrettävää on se ettei henkilöistä voida puhua tunnistettavasti ja ettei tapauksia voida ruotia julkisuudessa, mutta kääntöpuolena on sitten se, että ne termit kätkevät taakseen kohtuudella järjestelmällistä toimintaa, joka esiintyy "yksittäistapauksena".

Inkerinsuomalaiset eivät suoranaisesti kuulu tämän keskustelun alle mutta ainakin eräissä kunnissa rahankäyttö heidän kohdalla on todella holtitonta. Myös heidän eriarvoinen kohtelu on kuitenkin herättänyt paljon närää keskustelussa, vaikka suurin huomio kohdistuu näihin humamuihin.

Sosiaali- ja th-sektorilla todella paljon saataisi jo aikaa sillä, että asiakkaita aivan aidosti pyrittäisi kohtelemaan yhdenveroisesti ja tässä tapauksessa ennemminkin kiristää toimintaa ja ehtoja kuin höllentää niitä siten, että entistä suurempi joukko pääsee nauttimaan huomattavista tulonsiirroista. Ja tässäkin tapauksessa kansalaiskeskustelun torppaaminen on ollut ehdottomasti virheellinen teko, ihmisillä on ollut aidosti huoli vallitsevasta tilanteesta mutta tätä huolta ei ole huomioitu, siihen ei ole kiinnitetty huomiota ja siltä on jopa silmät pyritty sulkemaan. Tavallaan toiminta on tyypillistä Suomessa, virkamiehet korottavat itsensä kansan yläpuolelle ja sulkevat oven keskustelulta. Surullista!

Ja jos luet yllä olevan viestin ajatuksella niin huomaat sen pitävän sisällään useita konkreettisia ratkaisuehdotuksia, joiden myötä tilanne humanitaarisen maahanmuuton osalta Suomessa muuttuisi nähdäkseni astetta parempaan suuntaan. Osaan aihetta sivuavia ongelmia en ryhdy tässä ketjussa ruotimaan tämän syvällisemmin, Välimeren tilanteesta sekä kehitysavusta on omat keskustelunsa. Jälkimmäisen soisin perattavat perinpohjin läpi ja muutettava toimintakulttuuria entisestään ja samalla soisin pienennettävän kehitysapuun annettavia määrärahoja.

vlad.
 
Minä olen kasvattanut niin paksun nahan taistelun vuosina, että jonkun anonyymin punavihreän humanistin impivaaraheitot eivät oikeastaan enää edes ärsytä. Toisekseen on aivan yksi ja vitun sama miten monta ”tukaria” sinä väität tuohon keissiin osallistuneen. Onko työssäkäynti tai heteroseksuaalisuus jotain erityistä ja mainitsemisen arvoista? Kai se nykyään on, mutta minun impivaaralaisessa ympäristössäni tuo on normi eikä suinkaan poikkeus!

Jostainhan noin syvän vihan pitää johtua ja kuten mamukriittisyydessäkin ilmeisesti huonot kokemukset lisäävät kritiikkiä, niin sinulla se on vain toisinpäin eli haluat, että omiasi ei syrjitä heidän "vikojensa" tai mieltymystensä takia, sillä ovathan he sinun perhettäsi.

Tacituksen viestissä näette wanhan raihnaisen, ohimoiltaan jo kelottuvan baikalin osuvan ytimeen väitteellään: "joku tän tilasi, suomalaiset räkyttävät toisilleen".

Mitenköhän Tacituksen sosiaalisesti samanhenkiset joukot käyttäytyisivät, jos maahanmuuttajat "uhkaisivat" heidän työpaikkojaan ja valtaisivat heikäläisten asuma-alueita runsain joukoin? Huuto olisi kova ja älinä mahtava. Mutta kun ei osu omaan leipään eikä tarvi rikastaa omaa elämäänsä muuta kuin ostarin parkkiksilla.....pois silmistä, pois mielestä. Mutta kuten olen sanonut: pääasia on kansojen hallinta ja tätä työkalua käytetään armotta, se on länsimaiden hallitsijoiden työkalupakin helmi.
 
No ehkä ne oli kuitenkin jotain tacituksen kavereita niitä keskiluokkaisia koulutettuja kommareita ja anarko-markoja jotka lippuja heilutteli?

Tässä alla niitä Tacituksen kavereita on. Joukossa ei ole yhtäkään sellaista, johon voin tai edes haluan missään määrin samaistua. Aivan eri porukkaa kuin minä. Ainoa yhdistävä nimittäjä on Suomen kansalaisuus.

tutut32807JOB_503_vi.jpg
tutut52807JOB_503_vi.jpg

tutut62807JOB_503_vi.jpg
tutut82807JOB_503_vi.jpg

tutut92807JOB_503_vi.jpg

tutut22807JOB_503_vi.jpg

tutut12807JOB_503_vi.jpg

tuomioja_2807JH_503_vi.jpg
 
Viitaten yllä oleviin kuviin, joissa esiintyy:
- neekeri
- homo
- muslimi
- perheensä hylännyt muusikko
- teinistä asti pilveä polttanut ja sen kasvattamisesta rapsuja saanut kannabiksen vapauttamisen esitaistelija
- väkivaltainen anarkistihuligaani
- suomalaisuutta vihaava ruotsinkieliseen eliittiin kuuluvaa ex-ministeri
- juutalainen koomikko
- Neuvostoliiton lakeijana toiminut maanpetturi.

Kyllä pitää maailmankirjojen olla pahasti sekaisin, ennenkuin minä olen noiden kanssa samassa rivissä...
 

Onko oma lehmä ojassa? Poika kenties homo? Tyttärellä isätön mulattiäpärä? Vaimo haluaa sängyssä lihaksikasta duunaria eikä rillit silmillä akateemisia tutqimuksia lukevaa kynäniskaa?

Jostainhan noin syvän vihan pitää johtua ja kuten mamukriittisyydessäkin ilmeisesti huonot kokemukset lisäävät kritiikkiä, niin sinulla se on vain toisinpäin eli haluat, että omiasi ei syrjitä heidän "vikojensa" tai mieltymystensä takia, sillä ovathan he sinun perhettäsi.

Mitä muuta todistetta kuin @pstsika :n kommentti tässä vielä tarvitaan? Ei yritystäkään kumota väitteitäni, vaan sen sijaan henkilökohtaisuuksiin menevä hyökkäys, jolla hän yrittää halveerata vaimoani, LAPSIANI, työtäni, seksuaalielämääni, jne. Tuossa meillä on elävä esimerkki siitä, mitä termi vihapuhe tarkoittaa. Yleensä moisten laukomisesta bannataan pois foorumilta. En tiedä mikä on linja tämän mp-netin osalta...
 
Kuten aamulla kirjoitin:

Ajan puutteen vuoksi en nyt voi tarpeeksi syvällistä viestiä kirjoittaa, mutta poimin esille muutamia keskustelua herättäviä asioita joihin tulisi kiinnittää huomiota ja joista tulisi puhua kun keskustellaan maahanmuuttokriittisyydestä.

Esimerkiksi kyseisistä esille nostamistani asioista olisi ollut syytä keskustella jo aiemmin ja pohtia mahdollisia ratkaisuehdotuksia - suurin virhe tehtiin jo siinä, että kieltäydyttiin keskustelemasta ongelmasta nimeltä humanitaarinen maahanmuutto, tämän lähes kategorisen kieltäytymisen seurauksena ongelmat ovat lisääntyneet ja äärioikeistolaisten toiminta retoriikan tasolla on muuttunut rajummaksi ja vaaditaan entistäkin ehdottomampia toimia maahanmuuton suitsimiseksi. Mutta näen alkuperäisenä syynä sen, että ryhdyttiin suitsimaan keskustelua ja jaottelemaan keskustelu "hyväksyttyyn debattiin" ja "kiellettyyn debattiin" ja suurelta osin se kritiikki joutui sinne "kielletyn debatin" puolelle.

Jotenkin olen jo vajonnut siihen tilaan etten enää usko, että on mahdollista aloittaa avoin kansalaiskeskustelu maahanmuutosta puhtaalta pöydältä. Leimakirves on vuosien ajan heilunut molemmin puolin niin ahkerasti - ja itsekin olen tässä leikissä ollut mukana. Joten en oikein tiedä kuinka syvällisesti jaksan ruotia kysymystä nimeltä "maahanmuutto ja sen ongelmat" ja ruotia kritisoimiani asioita.

Voidaan sanoa, että avoin valehteleminen ja totuuden kieltäminen on saanut aikaan sen, että vallitsee luottamuspula ja kysymys onkin sitten siinä, että kuinka tämä luottamuspula voidaan enää korjata? Esim. miksi alun alkaen Helsingin kaupunki kielsi kaksoisstandardin olemassa olon työhönotossa, sen että he pyrkivät suosimaan samantasoisten hakijoiden kohdalla vähemmistössä olevaa (tietyissä tapauksissa määritellysti maahanmuuttajaa)? Miksi valehdella ja kiistää asia useamman vuoden ajan kun aiheesta rummutettiin eri foorumeilla (ja esim. sisäpiirin kautta välitettiin tietoja olemassa olevasta kaksoisstandardista mutta silti kaupunki kiisti sen kategorisesti)? Kerran menetettyä luottamusta on äärimmäisen vaikea palauttaa ja tämä on vain yksi esimerkki siitä millä tavalla se luottamus on mennyt. Ja jokainen tajuaa kuinka asia olisi pitänyt hoitaa jos olisi haluttu toimia avoimesti - mutta näin ei toimittu, ja jokainen voi miettiä, että miksi ei.

Yhtälailla suurena ongelmana näen "ongelman vähättelyn" eli kritiikin esittäjien esille nostamia ongelmia vähäteltiin, niitä ei pidetty merkittävinä tai ne pyrittiin jollain muulla tavalla työntämään takaisin sinne seinän vierustalle pois parrasvaloista. Jos esille nosti ongelmasta kertovia tilastoja (esim. rikollisuus ja optulan tilastot) tulos oli edelleen se, että kyse oli mitättömästä ongelmasta tai jos ei haluttu keskustella aiheesta vastaus oli halveksuva vale, emävale, tilasto. Tässäkin tehtiin se virhe, että kieltäydyttiin keskustelemasta ja päälle vielä ongelman vähättely - joka voi tuntua uhreista äärimmäisen epämukavalta. Jälleen miksi? Ja ei, en aio vääntää rautalangasta sitä kuinka olisi pitänyt toimia - mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

Tietyissä tapauksissa vika on myös suomalaisen oikeuskäytännön, se mahdollisti rikollisen toiminnan jatkumisen ja oikeudessa ikävimmillään ehdonalainen seurasi toistaan - peli olisi pitänyt viheltää poikki ja tarkastella yleisesti oikeuskäytäntöjä ja sitä, että onko ehdonalainen enää mikään vakavasti otettava tuomio. Kun jo huomattava osa suomalaisista ei pidä ehdonalaista tuomiona niin kuinka oletettavaa on, että henkilö, joka tulee toisesta kulttuurista, sellaisesta jossa rangaistukset ovat kertaluokkaa kovempia, mieltää saamansa "nuhtelun" tuomiona? Ei, he nauroivat näille tuomioille samalla tavalla mitä suomalaiset taparikolliset tekevät. Oppivatpa ainakin nopeasti maan tavalle!

Kuten edellisessä viestissä taisin viitata, näkisin, että Suomessa olisi syytä koventaa rangaistuksia siten, että ryhdytään soveltamaan rangaistusasteikon yläpäätä sen alapään sijaan - tämä muuttaisi asetelmaa jo olennaisesti ja sen antaisi rikolliselle selkeämmän signaalin siitä kuinka tuomittavana yhteiskunta tekoa pitää. Nuorten kohdalla miettisin sitä, että onko mahdollista aiempaa varhaisemmassa vaiheessa ottaa käyttöön ns. arestirangaistuksia eli ehdollisen sijaan langetettaisi lyhyitä muutaman kuukauden mittaisia arestirangaistuksia ensimmäisestä vakavampiluonteisesta rikoksesta. Edelliset toimet tietty kohdistuvat kaikkiin, eivät pelkästään maahanmuuttajiin.

Ikävä kyllä kaikkia humamuja ei voi palauttaa kotimaihinsa heidän syyllistyttyä riittävän vakaviin rikoksiin Suomessa, mutta niissä tapauksissa joissa voidaan, mielestäni ensisijainen tehtävä on palauttaminen (joko tuomion kärsittyään tai jo enne tuomion kärsimistä, jolloin tosin on vaara ettei tuomittu lopulta istu tuomiotaan missään). Tietyissä tapauksissa on minusta jo syytä miettiä, että onko kotimaa enää edes vaarallinen jos samalla alueelle samaan kansallisuuteen kuuluvat henkilöt tekevät lomamatkoja tai muita vierailuita, kuten Somaliaan tietyille alueille tehdään.

Oma kantani on edelleen se, että humanitaarista maahanmuuttoa tulee suitsia ja valvoa, jos suinkin mahdollista niin tulisi ryhtyä valikoimaan pakolaisia ennalta ja näin toimien täyttää kiintiöt ja muiden kohdalla laatia tiukat pisteytysjärjestelmät joiden mukaan toimia ja henkilöt jotka eivät täytä kriteereitä tulee poistaa Suomesta. Missään nimessä Suomen kiintiötä ei pitäisi kasvattaa vaan ennemminkin pienentää juuri humamujen kohdalla, sen sijaan muulle - työperäiseen maahanmuuttoon suhtaudun olennaisesti suvaitsevaisemmin. Samoin tiettyyn opiskelijavaihtoon, etenkin jos voidaan sopimusteknisesti varmistua siitä, että valmistunut opislekija palaa kotimaahansa jakamaan tietotaitoa, tällöin toiminta voitaisi sitoa esim. kehitysapuun ja kustannukset ohjata sille sektorille. Tämän enempää en kehitysapuun tässäkään kohdin puutu, sille on oma keskustelunsa.

EU:n tasolla tarkastelisin toimintaa esim. Välimerellä, ehdottelin jo keväällä sitä, että EU:n taholta pakolaisten kuljetukseen käytettäviä aluksia pitäisi ruveta upottamaan ts. jokainen epäilyttävä alus Libyan rannikkolla ja satamissa olisi olemassa oleva kohde, joka pitäisi tuhota. Vielä parempaa olisi jos näitä alusten kapteeneina toimivia henkilöitä saataisi kiinni ja heidät olisi mahdollista poistaa pelistä - vaikka tämä toimi ei poistakaan niitä suuria kaloja (joita löytyy myös eurooppalaisista rikollisjärjestöistä ja välillisesti puoluepolitiikasta) - se vaikeuttaisi olennaisella tapaa pakolaisten laivaamista meren yli. Näkisin, että tässä yhtälössä veneet on helpommin korvattavissa mitä merenkulkutaitoiset kapteenit.

Seuraava kysymys niin Suomessa kuin koko EU:ssa on tämä kokonaisvaltainen pakolaisbisnes, jossa on ns. laillista rahaa mutta siinä pyörii myös ihmiskaupan myötä miljardeja rikollista rahaa. Suomessa toiminta on pääsääntöisesti ns. laillista mutta poliitikkojen ja bisneksessä mukana olevien kytköksiä tulisi tarkastella olennaisesti tarkemmin ja ruotia sitä, että missä määrin toiminta on edes järkevää tai moraalisesti toivottavaa. Tuottaako tämä bisnes valtiolle kuluja ja jos/kun tuottaa niin kuinka paljon? Vai syntyvätkö suurimmat tappiot sitten kunnallissektorin puolella? Kyllähän tietyt kytkökset esim. bisneksessä mukana olevien tahojen ja vaikkapa demareiden välillä herättävät ajatuksia siitä, että kuinka vilpittömiä todellisuudessa ollaankaan vai onko mukana raadollinen taloudellinen aspekti - tai tämä nyt on kaikille itsestään selvää, että mukana on taloudellisia kytköksiä, joita ei vaan kovinkaan mielellään ryhdytä julkisesti ruotimaan, koska se ei välttämättä ole sitä mieluisinta julkisuutta tässä tapauksessa.

Sosiaalitoimen kohdalla luontevinta olisi ensinnä yhtenäistää käytännöt ja määritellä tarkoin se mitä "harkinnanvarainen toimeentulotuki" todellisuudessa pitää sisällään ja mitä siihen on mahdollista sovittaa. Tietyt julkiset lausunnot eivät herätä luottamusta sen suhteen, että ollaan aivan vilpittömiä ja kerrotaan totuus, eikä sekään herätä luottamusta, että toimintoja piilotetaan "yksittäistapaus" termin taakse. Ikävä kyllä näitä yksittäistapauksia on sos. ja th. sektorilla todella paljon. Ymmärrettävää on se ettei henkilöistä voida puhua tunnistettavasti ja ettei tapauksia voida ruotia julkisuudessa, mutta kääntöpuolena on sitten se, että ne termit kätkevät taakseen kohtuudella järjestelmällistä toimintaa, joka esiintyy "yksittäistapauksena".

Inkerinsuomalaiset eivät suoranaisesti kuulu tämän keskustelun alle mutta ainakin eräissä kunnissa rahankäyttö heidän kohdalla on todella holtitonta. Myös heidän eriarvoinen kohtelu on kuitenkin herättänyt paljon närää keskustelussa, vaikka suurin huomio kohdistuu näihin humamuihin.

Sosiaali- ja th-sektorilla todella paljon saataisi jo aikaa sillä, että asiakkaita aivan aidosti pyrittäisi kohtelemaan yhdenveroisesti ja tässä tapauksessa ennemminkin kiristää toimintaa ja ehtoja kuin höllentää niitä siten, että entistä suurempi joukko pääsee nauttimaan huomattavista tulonsiirroista. Ja tässäkin tapauksessa kansalaiskeskustelun torppaaminen on ollut ehdottomasti virheellinen teko, ihmisillä on ollut aidosti huoli vallitsevasta tilanteesta mutta tätä huolta ei ole huomioitu, siihen ei ole kiinnitetty huomiota ja siltä on jopa silmät pyritty sulkemaan. Tavallaan toiminta on tyypillistä Suomessa, virkamiehet korottavat itsensä kansan yläpuolelle ja sulkevat oven keskustelulta. Surullista!

Ja jos luet yllä olevan viestin ajatuksella niin huomaat sen pitävän sisällään useita konkreettisia ratkaisuehdotuksia, joiden myötä tilanne humanitaarisen maahanmuuton osalta Suomessa muuttuisi nähdäkseni astetta parempaan suuntaan. Osaan aihetta sivuavia ongelmia en ryhdy tässä ketjussa ruotimaan tämän syvällisemmin, Välimeren tilanteesta sekä kehitysavusta on omat keskustelunsa. Jälkimmäisen soisin perattavat perinpohjin läpi ja muutettava toimintakulttuuria entisestään ja samalla soisin pienennettävän kehitysapuun annettavia määrärahoja.

vlad.

Punnittua puhetta.
 
Mitä muuta todistetta kuin @pstsika :n kommentti tässä vielä tarvitaan? Ei yritystäkään kumota väitteitäni, vaan sen sijaan henkilökohtaisuuksiin menevä hyökkäys, jolla hän yrittää halveerata vaimoani, LAPSIANI, työtäni, seksuaalielämääni, jne. Tuossa meillä on elävä esimerkki siitä, mitä termi vihapuhe tarkoittaa. Yleensä moisten laukomisesta bannataan pois foorumilta. En tiedä mikä on linja tämän mp-netin osalta...

Minkä väitteen sinä muka esitit? Toistit ainoastaan marxilaista propagandaa sen osalta, että maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvat ovat niitä lähiöräkälöiden työttömiä semialkoholisteja ja ne, joilla on elämän ulkoiset puitteet kunnossa ovat suvaitsevaisia.

Sitten lopetit viestisi haukkumalla minua impivaaralaiseksi ihan niin kuin edes ottaisin sen haukkuina! Se on kunnianimi, kuten lahtarikin…
 
Voidaan sanoa, että avoin valehteleminen ja totuuden kieltäminen on saanut aikaan sen, että vallitsee luottamuspula ja kysymys onkin sitten siinä, että kuinka tämä luottamuspula voidaan enää korjata?
Luuletko että politiikot haluaa edes korjata luottamuspulaa, ei todellakaan halua on helpompi kinastella jostakin maahan muutto ja rasismi jutusta kuin todellisista ongelmista kansahan voisi huomata että kuninkaalla ei ole vaatteita eikä edes kykyä ratkaista niitä todellisia ongelmia.
Kataisen hallitus ei kyennyt ratkaisemaan yhtäkään Suomen talouden ongelmista niinpä aloitettiin jumalaton rummutus täysin marginaalisesta asiasta eli tasarvoisesta avioliitosta jolloin ongelma hautautui ja kukaan ei kysynyt miksi ette tee mitään Suomen talouden hyväksi.
Muistaako kukaan yhtäkään Vihreiden aikaansaamaa kansalaisten taloutta tai lasten ja vanhusten elämään vaikuttanutta lakia tai edes läpimennyttä aloitetta ei varmasti muista kun niitä ei ole on vain tyhjää puhetta.
Entä sitten Vasemmistoliitto sama juttu tyhjä tynnyri kolisee.
Ei tosin Demaritkaan sen paremmin kuin Kokoomuskaan ole oikeastaan mitään aikaan saaneet.
Siksi on tärkeää tehdä jotain näennäistä ikäänkuin tehtäisiin jotain kohta nähdään kun Sipilä tajuaa että puheet on suurempia kuin kyvyt alkaa mailmanparantaminen.
 
Päivän sitaatti viisaalta @vlad -veljeltä.

Jotenkin olen jo vajonnut siihen tilaan etten enää usko, että on mahdollista aloittaa avoin kansalaiskeskustelu maahanmuutosta puhtaalta pöydältä.

Siltä se vaikuttaa. Joku ketju "1918" saattaisi olla yhtä kuuma kuin tämäkin. Kuka hyötyy?
 
Päivän sitaatti viisaalta @vlad -veljeltä.

Jotenkin olen jo vajonnut siihen tilaan etten enää usko, että on mahdollista aloittaa avoin kansalaiskeskustelu maahanmuutosta puhtaalta pöydältä.

Siltä se vaikuttaa. Joku ketju "1918" saattaisi olla yhtä kuuma kuin tämäkin. Kuka hyötyy?

Tästä on aivan turha pyrkiäkään saamaan dialogia, sillä nk. suvaitsevaisto on tappanut vapaan keskustelun Suomesta ja pyrkii kriminalisoimaan väärät mielipiteet, kuten foorumilla tapahtuva sensuurikin osoittaa.

Ongelma on muutenkin suuruusluokaltaan sitä kokoa, että liekkö sitä enää olisi mahdollista ratkaista käsikädessä nuotiolla istuen paistaen samalla tikkupullaa ja laulaen nuotilauluja.
 
heinäkuu 29, 201517:36 https://www.suomenuutiset.fi/olli-i...en-aari-ilmioita-vastaan-poliittisin-keinoin/
Olli Immonen: Taistelua käydään monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan, poliittisin keinoin
ANNI REENPÄÄ LEHTIKUVA

olliimmonen_annireenpaa30414698.jpg

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen eduskunnan täysistunnossa
Politiikka
  • Viikon 2. puhutuin
  • Viikon luetuin!

Kansanedustaja Olli Immonen painottaa Suomen Uutisille antamassaan haastattelussa, että käy taistelua monikulttuurisuuden ääri-ilmiöitä vastaan ainoastaan poliittisin keinoin.


Olli Immonen (ps.) kertoo pitäneensä itsestäänselvyytenä, että hänen lennokkaassa facebook-viestissään mainitulla taistelu-sanalla tarkoitetaan nimenomaan poliittisella areenalla käytävää kamppailua.

– Luulin naivisti, ettei itsestäänselvyyksiä tarvitse toistaa. Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä. Olen kulkenut parlamentaarista polkua johdonmukaisesti jo vuosien ajan. Vastustan väkivaltaa kaikissa sen eri muodoissa, Immonen toteaa.

– Tätä aiheutunutta kohua on ollut hätkähdyttävää seurata. Monet ovat joutuneet suuren tunnekuohun valtaan viestini johdosta. Tämä ei ole ollut tarkoitukseni. Täytyy olla jatkossa kuitenkin tarkempi sanojen kanssa. Olen jonkin sortin kansallisromantikkona tottunut käyttämään mahtipontisia sanoja.

Tukeakin on tullut.

– Saamani tuen määrä on ollut valtava. Haluan koko sydämestäni kiittää kaikkia palautteen antajia.

Reilusti ylpeä suomalaisuudesta
Immonen painottaa myös sitä, että tulehtuneesta keskusteluilmapiiristä huolimatta monikultturisuuteen liittyviä lieveilmiöitä on voitava käsitellä.

– Monikulttuurisuudella on useat kasvot. Monet niistä ovat ihan hyväksyttäviä. Mutta monikulttuurisuuden ääriosat ovat vaarallisia ja pelottavia sekä rasismia ruokkivia.

– Monikulttuurisuuden vaalimisen nimissä on tehty ohituskaista etnisille vähemmistöille julkisen alan työ- ja kesäleiripaikkojen jaossa, jolla kiilataan kantaväestön ohi. Näin ei pitäisi olla.

– Suvivirren kieltoyritykset ja koulujen joulujuhlien kieltäminen monikulttuurisuuden vaalimisen nimissä loukkaavat monia suomalaisia syvästi. Ollaan reilusti ylpeitä omasta kulttuuristamme.

Monikulttuurisuuden ääri-ilmiöt pelottavat
Immonen on erittäin huolissaan radikalisoitumisesta. Hän toivoo ymmärrystä ja tukea kamppailussa ääri-ilmiöitä vastaan.

– Juuri näiden monikulttuurisuuden ääri-ilmiöiden kitkemisen puolesta tulen taistelemaan poliittisesti, kaikkia demokratian keinoja hyväksi käyttäen. On huolestuttavaa, että radikalisoituminen on maassamme kasvussa. Siksi on käytettävä kaikkia käytössämme olevia parlamentaarisia keinoja, joilla monikulttuurisuuden ääri-ilmiöt voidaan torjua. Tähän kampailuun toivon laajaa osallistumista yli puoluerajojen, Immonen vetoaa.

– En voi hyväksyä sitä, että monikulttuurisuuden sateenvarjon suojassa rantautuu Suomeen ISIS-värväreitä. Tälle on laitettava kertakaikkinen stoppi, Immonen vaatii.

– En myöskään halua, että maamme uimarannoilla nuorten naisten on pelättävä auringonottoa, koska se voi loukata joidenkin uskontokuntien edustajia, Immonen kommentoi viitaten äskettäiseen Ranskassa tapahtuneeseen pahoinpitelyyn.

Leimojen lyömisen ja sormella osoittelun sijaan Immonen toivoo enemmän keskinäistä yhteisymmärrystä, joka on perinteisesti ollut suomalaisten vahvuus.

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetosi äskettäin, että me hyväksyisimme toinen toisemme. Hän painotti myös kiihkottoman keskustelun tärkeyttä. Näissä sanoissa on viisautta, ja yhdyn osaltani tähän vetoomukseen.

Toive rivien tiivistymisestä
– Olen saanut tämän tapauksen johdosta kritiikkiä omiltani, ja tulevassa eduskuntaryhmän kokouksessa tapahtunutta käydään vielä läpi. Otan vastaan sen, minkä ryhmä hyväksi katsoo. Toivon kuitenkin hartaasti sitä, että vaillinaisen viestini väärinymmärryksestä nousut kohu tiivistäisi puolueemme rivejä.

– Annan myös täyden tuen nykyiselle puoluejohdolle. Koko nykyisen puoluejohdon yksimielinen jatko Turun puoluekokouksessa olisi vahva osoitus puolueen yhtenäisyydestä, Immonen päättää haastattelun.

SUOMEN UUTISET


203 kommenttia
 
Päivän sitaatti viisaalta @vlad -veljeltä.

Jotenkin olen jo vajonnut siihen tilaan etten enää usko, että on mahdollista aloittaa avoin kansalaiskeskustelu maahanmuutosta puhtaalta pöydältä.

Siltä se vaikuttaa. Joku ketju "1918" saattaisi olla yhtä kuuma kuin tämäkin. Kuka hyötyy?


Jep. Ehkä tämä ketju olisi kelvollisempi, jos pysyteltäisiin TIUKASTI otsikon aiheessa? Eli punnittaisiin KERRANKIN hyvin tiukasti otsikon aihetta. Tämä olisi ennennäkemätöntä, mutta ehkä virkistävää. Ja antaisi eniten. Yksi asia.

Nimittäin se, että Immosen avaama juttu poiki someen mm. niskalaukausfantasioita. Jotka taas sitten innoittavat vasta-argumentointiin ja suoranaisiin hurraa-huutoihin "vastapuolella". Seuraus: Immosen teesirynnäkkö teilataan pitkälti hänen herättämäänsä somekeskusteluun perustuen. Poliitikolta erittäin huonosti avattu ja poleeminen, tympeä avaus. Molemmat osapuolet toimivat tympeästi ja epärakentavasti. Samaan mentiin mekin. Mutta yritetääns pohtia Immosen kirjoitusta sinällään.
 
Tästä on aivan turha pyrkiäkään saamaan dialogia, sillä nk. suvaitsevaisto on tappanut vapaan keskustelun Suomesta ja pyrkii kriminalisoimaan väärät mielipiteet, kuten foorumilla tapahtuva sensuurikin osoittaa.

Molemman "osapuolen" lähestymiskulmaa on pystyttävä muuttamaan. Viisas vladikka-veljemme oivaltaa, että homma pitäisi aloittaa keskustelun osalta ns. tyhjältä pöydältä.
 
Mitenköhän Tacituksen sosiaalisesti samanhenkiset joukot käyttäytyisivät, jos maahanmuuttajat "uhkaisivat" heidän työpaikkojaan ja valtaisivat heikäläisten asuma-alueita runsain joukoin? Huuto olisi kova ja älinä mahtava. Mutta kun ei osu omaan leipään eikä tarvi rikastaa omaa elämäänsä muuta kuin ostarin parkkiksilla.....pois silmistä, pois mielestä. Mutta kuten olen sanonut: pääasia on kansojen hallinta ja tätä työkalua käytetään armotta, se on länsimaiden hallitsijoiden työkalupakin helmi.

Pelko. Se on kaikista olennaisin sana. Erilaisuutta pelätään, maahanmuuttoa pelätään, kaikkea pelätään. Hitler pelkäsi juutalaisia. He kuulemma veivät "oikeilta" saksalaisilta työt. Nyt @baikal sanoo, että minun pitäisi pelätä ulkomaalaisten vievän työpaikkani.

Mutta kun minä en pelkää. Minä TIEDÄN olevani niin pätevä, hyvinkoulutettu, asiantunteva, jne ettei minun tarvitse pelätä. MINÄ USKON VAPAASEEN KILPAILUUN. Päinvastoin minua harmittaisi, jos minut valittaisiin johonkin työpaikkaan geneettisen suomalaisuuteni, äidinkieleni, sukupuoleni tai jonkun muun seikan perusteella.

Olisi kauhean ahdistavaa koko ajan pelätä jotain, kuten rasistit tuntuvat pelkäävän. He pelkäävät, että mustat vievät heidän naisensa, thaimaalaiset heidän mustikkansa ja virolaiset heidän työpaikkansa.

Pelkoa, pelkoa, pelkoa... joka puolella niin kauheasti pelkoa.
 
Pelko. Se on kaikista olennaisin sana. Erilaisuutta pelätään, maahanmuuttoa pelätään, kaikkea pelätään. Hitler pelkäsi juutalaisia. He kuulemma veivät "oikeilta" saksalaisilta työt. Nyt @baikal sanoo, että minun pitäisi pelätä ulkomaalaisten vievän työpaikkani.

Mutta kun minä en pelkää. Minä TIEDÄN olevani niin pätevä, hyvinkoulutettu, asiantunteva, jne ettei minun tarvitse pelätä. MINÄ USKON VAPAASEEN KILPAILUUN. Päinvastoin minua harmittaisi, jos minut valittaisiin johonkin työpaikkaan geneettisen suomalaisuuteni, äidinkieleni, sukupuoleni tai jonkun muun seikan perusteella.

Olisi kauhean ahdistavaa koko ajan pelätä jotain, kuten rasistit tuntuvat pelkäävän. He pelkäävät, että mustat vievät heidän naisensa, thaimaalaiset heidän mustikkansa ja virolaiset heidän työpaikkansa.

Pelkoa, pelkoa, pelkoa... joka puolella niin kauheasti pelkoa.
nyt kyllä puhut omastapuolestasi.. Älä nyt ala tollaista pas. höpöä yleistämään. Aika moneen kertaan jo argumentoitu miksi pakolaisuudesta ei pidetä tässäkin ketjusta
 
Enemmänhän tuota tunnutaan pelkäävän sitä, että tietyt maahanmuuttajaryhmät pikemminkin eivät työllisty..
 
Immosen sanoin - reilusti ylpeä suomalaisuudesta. Näitä asioita Immosen olisi kannattanut nostaa esille muulla tavoin kuin kolmannen valtakunnan retoriikalla:

- monikultturisuuteen liittyviä lieveilmiöitä on voitava käsitellä.
– monikulttuurisuuden ääriosat ovat vaarallisia ja pelottavia sekä rasismia ruokkivia.
– Monikulttuurisuuden vaalimisen nimissä on tehty ohituskaista etnisille vähemmistöille julkisen alan työ- ja kesäleiripaikkojen jaossa, jolla kiilataan kantaväestön ohi. Näin ei pitäisi olla.
– Suvivirren kieltoyritykset ja koulujen joulujuhlien kieltäminen monikulttuurisuuden vaalimisen nimissä loukkaavat monia suomalaisia syvästi.
- erittäin huolissaan radikalisoitumisesta. toivoo tukea kamppailussa ääri-ilmiöitä vastaan.
– Juuri näiden monikulttuurisuuden ääri-ilmiöiden kitkemisen puolesta tulen taistelemaan poliittisesti, kaikkia demokratian keinoja hyväksi käyttäen. On huolestuttavaa, että radikalisoituminen on maassamme kasvussa.
– ei voi hyväksyä, että monikulttuurisuuden sateenvarjon suojassa rantautuu Suomeen ISIS-värväreitä. Tälle on laitettava kertakaikkinen stoppi,
– maamme uimarannoilla nuorten naisten on pelättävä auringonottoa, koska se voi loukata joidenkin uskontokuntien edustajia,
– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetosi äskettäin, että me hyväksyisimme toinen toisemme. Hän painotti myös kiihkottoman keskustelun tärkeyttä.

Ihan valideja pointteja kun varmistetaan elämää koti-Suomessa, maassa maan tavoilla.


.
 
Tälläinen blogi oli lehdessä:

Ikuinen itkuvirsi
1.6.2013 03:48 Fija Saarni
Olen seurannut tätä maahanmuuttokeskustelua jo turhan liian pitkään. Mielestäni se hipoo jo kohtalaisen hyvän komedian rajoja. Maahanmuuttajat vaatimassa ja suomalaiset peräämässä vaatimuksille selityksiä. Rehellisesti sanottuna, hyvin koomista katsottavaa ja varsinkin kuunneltavaa.



Kaikista koomisinta oli katsella Ylen A-studio: Talk:ia. Tunsin suunnatonta sääliä perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosta kohtaan. Miestä hiillostettiin jokaisesta suunnasta. Toimittaja oli täysin, mitään peittämättä, jo valinnut puolensa, ja samoin kaikki vieraatkin. Siinäpä sitten omia (kansalaisiaan) ajatteleva yksilö grillailtiin säälittä tasapuolisesti jokaisesta suunnasta.



Zyskowiczin jalo puheparsi suomalaisesta kansainvälisyydestä tyrehtyy jo alkuunsa. Hän vertaa hyvin integroituneita tataareja ja juutalaisia tämän päivän integroitumattomiin maahanmuuttajiin. Hiukan niin kuin vertaisi omenaa banaaniin. Varmasti löytyy joku jonka mielestä kannattaa keskittyä siihen, että molemmat ovat hedelmiä, eikä suinkaan siihen, että molemmat ovat eri hedelmiä, eri sukuisia hedelmiä, joita ei todellakaan voida verrata toisiinsa.



Eniten minua harmitti se, että arvostamani toimittaja, joka on ollut suuri journalisti-inspiraatiolähteeni, valitsi selvästi leirinsä. Muussa tapauksessa seuraava kysymys olisi voitu esittää tyystin eri tavoin.

Toimittaja, esittäen kysymyksen Immoselle, viitaten maahanmuuttajavieraaseen:



- ”Hän on saanut turvapaikan aikoinaan Suomesta, onko hän nyt se ongelmaryhmä johon viittaat?”.

Jos olisin ollut Immosen kengissä, olisin vastannut tälle hyvin ”jo selvästi leirinsä valinneelle” toimittajalle näin:

-” Kunnioitan yritystänne kiihottaa kansanryhmää vastaan, mutta vastaan kuitenkin niin, että kaikki maahanmuuttajat jotka ovat valmiita integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, ovat tervetulleita meidän suomalaisten kotimaahan, eli Suomeen”.

Toimittaja jatkaa Immosen ärsyttämistä kysymällä täysin irrelevantteja asioita. Mitä humanitääristä maahanmuuttajaryhmää tarkalleen tarkoitetaan. Lienee itsestään selvää, paitsi toimittajalle, että kaikkia niitä, jotka eivät halua integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Mitä selittämistä siinä sitten on? Tilastot näyttävät sen ketkä työllistyvät ja ketkä eivät. Jos tänne ei tulla rakentamaan elämää omin avuin, mitä tänne tullaan sitten tekemään? Elämään muiden kustannuksella? Ja tätä ei saa sanoa, muuten tulee tupenrapinat?

Suomi on maa, jonka kansalaiset ylläpitävät sen hyvinvointijärjestelmää verovaroin. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisimman monen kansalaisen kuuluisi tehdä jonkinlaista tuottavaa työtä, josta maksetaan palkkaa, niin, että siitä palkasta vähennetään ne vähennykset (verot) joiden avulla ylläpidetään tätä ns. hyvinvointijärjestelmää.

Suurimmalle osalle kansasta työnteko on kunnia-asia. Minä ainakin tykkään mieluiten sanoa olevani töissä kuin olevani työttömänä. Elämässä on tilanteita, jolloin työnteko ei onnistu vaikka kuinka haluaisi. Se on ymmärrettävää. Ne tilanteet ovat myös selitettävissä. Uskomukset ja sen sellaiset, eivät ole päteviä selityksiä.

Suomessa ei ymmärretä uskontosidonnaisia kieltoja työnteosta. Suomessa on kuitenkin paljon uskontokuntia, joiden keskuudessa ei suvaita esim. naisten työntekoa. Kysymys kuuluu: jos kaikkien kuuluu kantaa kortensa kekoon, mitä tunnemme niitä kohtaan, jotka eivät uskomustensa vuoksi halua kantaa kortensa kekoon? Vihaa ja katkeruutta?



17 vuotta olen ollut Suomessa, ikinä en ole törmännyt maahanmuuttajaan, joilla on Suomen kansalaisuus ja joka väittää olevansa suomalainen. Silti näistä puhutaan yhtenään. On ”suomalaisia” jalkapalloilijoita, on ”suomalaisia” politiikkoja, on ”suomalaisia” huippumalleja. Suomalaisten mielestä. Kansalaisuusko tekee meistä suomalaisia? Tätä olen aina pelännytkin. Että kansalaisuuden saatuani joku kutsuisi minua suomalaiseksi. Kiitos, mutta ei kiitos. En näe omassa kulttuurissani, kielessäni, kotimaassani mitään vikaa. En voi sanoa olevani suomalainen, jos tunnen olevani jotain vallan muuta. Se ei todellakaan ole mikään este integraatiolle.

Rakastan tätä maata. Tätä hiljaisuutta, avaruutta, mansikkapeltoja, järviä, metsiä, tätä silkkaa yksinäisyyttä. Sopii minulle. Ei kaikille, mutta minulle kylläkin. Jossen tuntisi kykeneväni olemaan maassa maan tavalla, pakkaisin laukkuni ja lähtisin pois. Mikään ei pitäisi minua täällä.

Niinpä herää kysymys: ne, jotka eivät viihdy, eivätkä halua olla täällä, jotka eivät halua integroitua eivätkä pelata samoilla säännöillä, miksi sitten hakevat kansalaisuutta? Miksi kukaan, anteeksi, kukaan, muslimi haluaisi asua näin uskontovapaassa maassa? Kadut vilisevät muotimainoksia joissa naiset ovat puolialastomia, torit täynnä ryyppääviä lapsia. Miksi kukaan aito muslimi haluaisi asua näin hedonistisessa maassa?



Jos ulkomaalainen tsemppaa Leijonia, mutta muuten käyttäytyy täysin eri tavalla kuin pelisäännöt vaatisivat, onko häntä pidettävä suomalaisena?



Ja se sama itkuvirsi joka seuraa lähestulkoon jokaista maahanmuuttajaa:

-”Äitini on opettaja, isä lakimies, mutta Suomessa he joutuvat siivoamaan vessoja”.

Ihanko totta?

Mitä he joutuisivat tekemään Espanjassa? Entäs Italiassa? Entäs Ranskassa?

On itsestään selvää, että ilman kielen kohtuullista osaamista ei pärjää missään maailmassa, ei edes pystyyn kuolleessa Suomessa. Valitan. Näin on.



On ikävää, että kolmekymmentä vuotta opettajana toiminut yksilö joutuu siivoamaan vessoja Suomessa, mutta vielä ikävämpää se olisi, jos tämä samainen henkilö palkattaisiin kielitaidottomana opettamaan suomenkielisiä lapsia. Ja sitäkin ikävämpää, että hän joutuisi opettamaan kielitaidottomia ulkomaalaisia lapsia. En edes halua sanoa, mitä mieltä olen ulkomaalaisista lääkäreistä.

En tiedä. Ehkä tämä kaaos sopii joillekin, mutta itseäni se alkaa tympiä ja kovaa vauhtia.
 
Immosen sanoin - reilusti ylpeä suomalaisuudesta. Näitä asioita Immosen olisi kannattanut nostaa esille muulla tavoin kuin kolmannen valtakunnan retoriikalla:
.

Se on tuo some sellainen, että jos perjantai-iltana hyvän moukun päälle vähän lurittelee, saa synneistään kuulla. Tosin epäilen, että tämä oli tietoinen veto. Ennen perjantaita en edes tiennyt, kuka on Olli Immonen.

Soinin pitää vain osoittaa johtajuutta. Siinä se. Vaan ei ole helppo lauma, ei.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top