Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Informaatiosodankäynti, propaganda ja kulttuurivaikuttaminen - Turvallisuuden ulottuvuus

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja LasUps, 26.04.2011.

 1. Beerfect

  Beerfect Eversti

  Liittynyt:
  06.02.2015
  Viestejä:
  1,534
  Tykkäykset:
  1,595
  Pisteet:
  316
  Iskäääät. Elkee viittikö tapella. :(

  No ehkä hän nyt ei sentään sen päivärahan takia jäisikään taistelemaan... vaan siis kodinpuolustamisen nimissä jne. Sukulaisten kodit, ystävien kodit, jne. Kyllä sää tiedät miks.
   
  Nuijamies, ak.tied, JHartikka ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 2. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,982
  Tykkäykset:
  10,971
  Pisteet:
  1,286
  Jos tosiaan mennään ketjun aiheeseen, niin esitetään hypoteesinä (niistähän sinä pidät), että olet Putin-trolli. Minä en arjessani tunne ketään, enkä ole koskaan tuntenut, samoin ajattelevaa ihmistä kuin sinä. Itse asiassa netin kuplassakin olet ainutlaatuinen.
  Kerta kerran jälkeen tartut samoihin teemoihin ja viestisi on aina ennalta arvattavaa. Pahikset nimeltä NATO, EU ja Suomen kulttuurinen ja henkinen rapautuminen toistuvat tavan takaa.
  Samalla viittaus maastapoistumiseen, ivallinen viittaus maanpuolustuksen turhuuteen ja myönteinen viittaus Venäjän suuntaan.
  Samantyylisiä viestejä, muutamassa harvassa ketjussa, ja sitten vain toistoa, toistoa ja toistoa. Niin kauan, että suurin osa luovuttaa kanssakeskustelijoista.

  Suurin osa viesteistäsi on purettavissa em. osasiin. Älä siis moiti niitä, jotka pitävät sinua Putin-trollina, sillä kas kas, noinhan Putin-trolli juuri toimisi.
   
  Rajajääkäri, Nuijamies ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Niin. Suomessa on nyt jo tultu tähän, että jokainen, joka ei varauksetta kannata nykyisen hallituksen politiikkaa, Suomen EU- ja Nato-jäsenyyttä, unelmaa, mädätystä tai muuten suhtautuu kriittisesti mihin tahansa yhteiskunnalliseen kysymykseen, on automaattisesti putintrolli, putinisti tai vähintään kivenkova rasisti, fasisti ja äärioikeistolainen natsi. Vielä 70-luvulla kritiikin esittäminen oli neuvostovastaisuutta eli koko ajan on ollut jokin leimakortti käytössä väärien mielipiteiden esittäjille. Näin se nykyään menee ja jos joku muuta väittää, niin se on vihapuhetta. Se kertoo aika paljon Suomen nykytilasta, mutta pieneen maahan mahtuu tunnetusti vain yksi virallinen totuus kerrallaan.

  Varsinaiseen aiheeseen liittyen, esittämieni argumenttien ns. pointti menee toistuvasti ohitse ja niiden teema saa aikaan voimakkaan defenssireaktion, vaikka niissä ainoastaan esitetään arvio mahdollisista tapahtumista ja ilmiöiden esiintymisestä. Tämä reaktio käynnistyy siitä syystä, koska argumentit eivät istu juohevasti monen foorumilaisen hellimään sodan- ja konfliktinkuvaan, jossa panssarilautta vastustamattomasti tunkeutuu Pälkäneelle, miehet lähtevät itärajalle linnoitustöihin ja suojeluskunta hakee hevoset, samalla kun nuoret miehet kilvoittelevat keskenään siitä, kuka pyhän verivalan tehneistä hehkumielistä pääsee ensimmäisenä uhrautumaan maan ja kansan puolesta thermopylain laulun soidessa taustalla. Jos kalenteria vilkaisee, niin vuosi on nyt tosiaan 2016 eikä 1939 - ja jo pelkästään tämänkin perusteella samanlainen ero on myös yhteiskunnassa ja nykyaikaisen sodan kuvassa.

  Nämä ovat vain nykyajan tekijöitä ja ilmiötä, joiden vaikutuksen olemassaolo tiedostetaan ja sen merkitystä voidaan arvioida, mikä on otettava kokonaiskuvassa huomioon. Ei niistä kannata kiihkoilla tai repiä pelihousujaan.

  Sen sijaan todellista troolausta, sanan alkuperäisessä merkityksessään oli Pietari-kortin käyttäminen pari viestiä takaperin. Se näytti odotetusti iskevän suoraan tunteisiin kuin miljoona volttia ja samalla keskustelu harhautui välittömästi sivuraiteelle.:rolleyes:
   
  Ingsoc tykkäsi tästä.
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,721
  Tykkäykset:
  20,102
  Pisteet:
  1,286
  Tämä on kyettävä nostamaan tajulle. Ja ei ole silkkaa sattumaa, että MPKK innostui tutkimaan maanpuolustustahtoa uudistetuin metodein.
   
 6. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,982
  Tykkäykset:
  10,971
  Pisteet:
  1,286
  Ehei, sinä olet omaa luokkaasi. Kukaan muu ei täällä noilla aiheilla ratsasta niin systemaattisesti ja sanoisinko jopa kaavamaisesti, kuin sinä.
  Sinulla on agenda, muut purkavat harmistustaan.
   
  Rajajääkäri, Ikarus, Nuijamies ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 7. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,522
  Tykkäykset:
  15,395
  Pisteet:
  1,286
  Taidat olla enemmän sekaisin kuin viallinen sveitsiläinen käkikello tullaksesi juttelemaan moista maanpuolustusforumille.

  Esittämäsi argumentit ovat maanpuolustuksen "dissaaminen" ja antautumismielialan luonti. Toistuvasti pyrit antamaan kuvan, että sota olisi jotenkin meidän vika ja että "se on jo hävitty".

  Ovela olet, mutta turpaan tulee silti tavattaessa.
   
  Rajajääkäri, Ikarus, Nuijamies ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 8. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Nimenomaan näin. Aika kuluu ja kehitys kehittyy kaiken aikaa. Maailma muuttuu ja siinä muutoksessa on pystyttävä pysymään mukana, koska muuten putoaa kelkasta ja sen jälkeen ollaan maanpuolustuksen parissa jo aika irrallaan todellisuudesta.

  Niin. Onhan se aika typerää tulla maanpuolustusfoorumille keskustelemaan aiheeseen liittyvistä uhkakuvista ja epävarmuustekijöistä, tai pohtimaan sitä, että entäs sitten kun kaikki ei suunnitelmista huolimatta menekään niin kuin syksyllä -39. Pitäisi vain suitsuttaa maan puollustus tahtoa ja tietysti vaatia PV:n aseita kotisäilytykseen. Kaikki kunnia Suomen puolustajille, mutta asioihin kannattaa suhtautua kiihkottomasti ja katsoa myös oman pienen kuplansa ulkopuolelle.

  Siellä kuplan ulkopuolella on muun muassa paljon suomalaisia, jotka pitävät maanpuolustusintoilijoita epämääräisenä porukkana ja varmuuden vuoksi vielä rasisteina ja natseina. He tosin eivät tule juuri tälle foorumille keskustelemaan, vaan jakavat fasebookissa niitä kissavideoitaan ja avokaadopastareseptejään enimmäkseen samanmielisten ryhmissä. Oman kuplan rajoittuneisuus kannattaa oikeasti ymmärtää ja myös hyväksyä, koska niin se vaan on.

  Ja höpönlöpön. Missään vaiheessa en ole väittänyt, että mikään sota olisi Suomen vika tai se olisi lähtökohtaisesti hävitty. Sen sijaan olen korostanut, että myös Suomen kannattaa tarkasti harkita ja pyrkiä valikoimaan omat konfliktinsa. Vain hölmö lähtee vieraiden sotiin ilman omaa kansallista intressiä.
   
 9. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,982
  Tykkäykset:
  10,971
  Pisteet:
  1,286
  Avokadopasta on todella hyvää. En tosin saanut sillä vaimoa itkemään onnesta kuten oli luvattu, mutta itse pidin siitä erilaisten makujen ilotulituksesta.
   
 10. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,522
  Tykkäykset:
  15,395
  Pisteet:
  1,286
  Avaappas sitä mihin sotiin Suomi on lähenyt tai joutuu ilman kansallista intressiä?

  Ja mikäs vika syksyn -39 ratkaisuissa oli? Annat ymmärtää, että Talvisota oli Suomen vika. Onko Baltian maiden ratkaisu slaavilaisesta mielestäsi parempi?
   
  Rajajääkäri ja JHartikka tykkäsivät tästä.
 11. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,982
  Tykkäykset:
  10,971
  Pisteet:
  1,286
  @Laamanator
  Niin tosiaan, annat ymmärtää, että Suomi joutuisi vieraiden sotiin. Viittaat tässä varmastikin NATO:n.
  No, kuten joku viisas täällä kirjoitti, NATO ei ole simuloinut hyökkäyksiä Venäjän pääkaupunkiin tai strategisiin saariin, ei ole vallannut suvereenilta valtiolta maa-alueita, ei ole loukannut toistuvasti tusinoittain kertoja Venäjän ilmatilaa tai uhannut ydinaseilla ketään.
  Mikäs muu taho näin onkaan toiminut, mietitäänpä hmm, Uganda?

  Tässä täytyy olla virhe. Sinun täytyy tarkoittaa, että Suomi joutuu Venäjän sotaan, Venäjän toimesta.
   
  Rajajääkäri, Sardaukar, Nuijamies ja 2 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Suomi ei ole joutunut yhteenkään sotaan ilman kansallista intressiä sitten talvisodan eikä niihin kannata jatkossakaan suotta kiirehtiä. Suomen tulee tehdä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa omat ratkaisunsa täysin ja ainoastaan omista lähtökohdistaan.

  Missä olen väittänyt Suomen tehneen väärän ratkaisun syksyllä -39? Suomi teki 100 ℅ oikeat ratkaisut 1939, 1941 ja 1944. Kaikki niin ikään puhtaasti kansallisten etujen perusteella. Vuosien 1939 ja -44 ratkaisut eivät olleet mielekkäitä, mutta ne oli pakko tehdä äärimmäisessä hädässä, koska ne olivat siinä tilanteessa Suomen etujen mukaisia ja muutakaan ei voitu. Vuoden -41 ratkaisuun sisältyi valtavan edullinen optio, jonka onnistumisen ehtona oli tosin Saksan voitto. Hanke oli kannattava, mutta valitettavasti sen riski realisoitui ja sinänsä erinomainen hanke lopulta epäonnistui.

  Sen sijaan Baltian maiden ratkaisu syksyllä -39 oli yhtä huono kuin nyt tuoreempi ratkaisu koko oman puolustuskykynsä ja suorituskykyjen rakentamisesta käytännössä pelkästään Naton varaan.

  On kyllä aikoihin eletty kun ennen sai olla neuvostovastainen, sitten välissä tuhma rasistinatsi ja nyt vielä putinisti.
   
  Ingsoc ja StepanRudanskij tykkäsivät tästä.
 13. Fencer

  Fencer Majuri

  Liittynyt:
  15.09.2014
  Viestejä:
  1,212
  Tykkäykset:
  1,478
  Pisteet:
  156
  Miten Baltian maat olisivat voineet tai voisivat rakentaa uskottavan puolustuksen ilman NATOa? Eihän heillä ole tietääkseni sellaiseen resursseja. Miten he voisivat esim. järjestää ilma- ja meripuolustuksen sekä riittävän suuret ja laadukkaat mekanisoidut joukot?
   
  Rajajääkäri ja Myrskyhiiri tykkäsivät tästä.
 14. Mainos 15. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,982
  Tykkäykset:
  10,971
  Pisteet:
  1,286
  Liian hankala kysymys Laamalle, voisi olle ettei vaivaudu vastaamaan :rolleyes:.
  Oikeastihan hän tarkoitti peloitella meitä edes unelmoimasta liittymisestä pahaan NATO:n.
   
  Rajajääkäri ja Sardaukar tykkäsivät tästä.
 16. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,854
  Tykkäykset:
  2,096
  Pisteet:
  1,286
  https://warisboring.com/how-putins-...raine-across-the-globe-99076753919#.3bymh5s4v

   
  JHartikka ja Beerfect tykkäsivät tästä.
 17. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,982
  Tykkäykset:
  10,971
  Pisteet:
  1,286
  Olen pitänyt sinua Venäjän trollina, mutta tuon kommentin perusteella, niin mitäs jos sinä oletkin jonkin poliittisen ryhmittymän edustaja? Vain se vaihtoehto jää jäljelle.
  Siihen nimittäin viittaisi muutamien teemojen massamainen toistaminen ja itselleen kiusallisten aiheiden välttäminen. Eli sinulla on agenda, syy julistaa ohjelmaa.

  Asia alkaa valjeta, jos sinua tarkastelee polittiisena toimijana. Ainakin näitä olet toistanut jo pitkään:
  - NATO on pahasta ja Suomen ei pidä missään tapauksessa liittoutua.
  - Annat NATO:sta kuvan hyökkääjänä, ja jos Suomi siihen liittyy, joudumme välittömästi mukaan sotaan amerikkalaisten etujen vuoksi.
  - Kyseenalaistit Baltian maiden turvallisuusratkaisut (ja jätit tarkentamatta tiedusteluista huolimatta).
  - EU on pahasta, ja Suomen pitää erota siitä. Mitään hyvää ei tule sieltä.
  - Painotat voimakkasti, ettei Suomella ole enää itsenäisyyttä.
  - Painotat voimakkaasti, ettei suomalaisilla ole enää puolustustahtoa kriisin tullessa.
  - Hyvin koulutettu väestönosa (annat kuvaa, että eliitti pakenee ja jättää köyhät kuolemaan hallitusvallan, NATO:n ja EU-herrojen puolesta) pakenee heti ulkomaille katsomatta mitään maastamme taistelemisen arvoiseksi.

  Monihan voi olla yksittäisistä teemoista hyvinkin samaa mieltä, ei siinä mitään. Mutta kun nämä vedetään yhteen, syntyy se esityslista.
  Oleellista on tarkastella kaikki teemoja yhdessä kokonaisuutena, yhden henkilön kauan esillä pitäminä.
  Sillä erityistä on se johtopäätelmä, johon tulet näiden kaikkien julistamiesi erillisten seikkojen jälkeen.
  -> Painotat voimakkaasti, että Venäjän kanssa pitäisi hoitaa asiat kahdenvälisesti.

  Tässähän on selvä ohjelmajulistus, kun kaiken listaa yhteen. Mitä puoluetta edustat, jos saan olla utelias? Onko se olemassa, vaiko suunnitteletko vasta sellaisen luomista? Onko millään puolueella jo olemassa tällainen ohjelma?
  Olisi reilumpaa, että jos edistät jonkun poliittisen ryhmittymän asiaa, niin tulisit edes suunnitelminesi esille. Niin kuin tämä kaveri varusmiespalvelusta uudistavassa ketjussa, nimeä en tosin muista.
  Edustat mitä ryhmittymää tahansa, sen on pakko olla erittäin hyvissä suhteissa venäläisten kanssa ja Putinin hallinnon myötäjuoksija.

  Se, että taitavilla sanamaalailuillasi luot kuvaa siitä, että nimenomaan NATO aloittaisi sodan ja että Suomi joutuisi sotaan vain siksi, että liittyisi NATO:n on avainväitteesi, jota kautta pitää tarkastella kaikkia muita väitteitäsi.
  Olen tietenkin lähes kaikesta kanssasi eri mieltä, sehän on kaikille selvä :). Mutta kun kiistät kaiken kirjoittamani, niin kiistä kokonaisuus. Älä takerru yksittäisiin teemoihin.
   
  Rajajääkäri, yrjö, JHartikka ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 18. Laamanator

  Laamanator Eversti

  Liittynyt:
  21.04.2013
  Viestejä:
  1,811
  Tykkäykset:
  3,316
  Pisteet:
  316
  Aika tarkoitushakuinen kirjoitus ja siinä onkin jo valmiiksi listattuna monta kivaa sinua miellyttävää johtopäätöstä. Vaikka kirjoituksieni painopiste onkin politiikassa ja yhteiskunnallisissa kysymyksissä sekä niiden analyyttisessä pohtimisessa, ei se tarkoita sitä, että itse olisin minkäänlainen poliittinen toimija, mikä on sinänsä loogista, sillä suomalaisista vain pieni marginaalinen osa ylipäätään kuuluu jäsenenä mihinkään poliittiseen puolueeseen tai ryhmään. Loput ovat näiden ulkopuolella ja heidän poliittinen toimijuutensa rajoittuu tyypillisesti lähinnä vaaleihin sidottuun puoluekantaan.

  Maalailet kahdenvälisen sopimisen eri valtioiden kanssa jonkinlaisena mörkönä ja huonona asioiden tilana, mutta eikö sinustakin itsenäisen Suomen ulkopolitiikkaa tulisi johtaa Helsingistä ja täysin suomalaiskansallisista lähtökohdista eikä ulkoistaa sitä ulkomaille vieraan käsiin, joka hoitaa sitä sitten omista lähtökohdistaan ja omien etujensa mukaisesti?

  Missä se Suomen itsenäisyys on, jos kerran jopa joku EU pystyy päättämään Suomen lainsäädännöstä ja sisäisistä asioista? Missä se maanpuolustustahto on, jos sen on jälleen hiljattain toteutetulla kyselytutkimuksella todettu notkahtaneen? Vieläpä pahiten "sotakunnoltaan" kovimmassa 20 - 34 vuotiaiden ikäryhmässä, mikä myös niin ikään on tilastollisesti sitä koulutetuinta ja kansainvälistyneintä väestöä, mitä maasta löytyy. Onko näillä kenties jokin syy-seuraus-korrelaatio ja mitkä tekijät tähän vaikuttavat? Näitä on hyvä pohtia, niin oma näkemys yhteiskunnan kehityksestä pysyy paremmin ajantasalla.

  Jos tämän tyyppisten asioiden pohtiminen ja myös hankalien asioiden esille tuominen on sinun mielestäsi putinismia tai kuviteltua venäjämielisyyttä, niin olkoon. Silloin Suomessa on aika paljon "venäläismieliseksi" ja "puutinin kannattajaksi" laskettavaa kantaväestöä, mikä ei tosin tämän tyyppiselle foorumille kirjoittele, mutta olkoon.
   
 19. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,854
  Tykkäykset:
  2,096
  Pisteet:
  1,286
  Miten nämä asiat liittyvät informaatiosodankäyntiin?
   
 20. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,522
  Tykkäykset:
  15,395
  Pisteet:
  1,286
  Siten että kyseessä on tälläkin forumilla tiettyjen poliittisten agendojen mukainen informaatiovaikuttaminen ja propaganda.
   
  Rajajääkäri, JHartikka, JR49 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 21. ctg

  ctg Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  6,854
  Tykkäykset:
  2,096
  Pisteet:
  1,286
  miksi siitä pitää tällä palstalla taistella?
   
 22. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,522
  Tykkäykset:
  15,395
  Pisteet:
  1,286
  Eikös oikea kysymys ole: "Miksi sitä vastaan pitää taistella?" :D Milläs palstalla puolustuksen alasajoa ja rintamakarkuruutta kannustavia, länsivaltioita ja niiden puolustusta pilkkavia ja halveksuvia henkilöitä vastaan pitäisi sitten argumentoida?
   
  Rajajääkäri, yrjö, JR49 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.

Jaa tämä sivu