Jussi Niinistö: "Ottawan sopimuksesta eroon niin pian kuin mahdollista"

pstsika

Haukka
Lopuksi kyseenalaistan väitteesi suomenruotsalaisen asutuksen aikaisuudesta. Muistelisin, että rantaruotsalainen asutus syntyi pääosin vasta joskus varhaiskeskiajalla,jolloin meidän pottunokkien suku oli asuttanut Suomea jo ties kuinka kauan.

Niin, ruotsalaiset tulivat suomenheimon alueille miekka kädessä ja pyrkivät orjuuttamaan sekä pakkokastamaan suomalaisia ja tuon jälkeen aloittivat järjestelmällisesti riistoverotuksen ja suomalaisten tapattamisen sotakentillä Svea Mamman puolesta. Nykyiset suomenruotsalaiset, jotka vetoavat siihen, että heidän sukunsa tai klaaninsa on asunut Suomessa 900 vuotta tms. pitkän aikaa ovat vain ja ainoastaan miehittäjän ja riistäjän jälkeläisiä, kuten tiblat Virossa.

Olisipa adam7 vielä täällä…
 

Benelli

Respected Leader
Kun katsoo Tuomiojan ja Kääriäisen puheita niin vaikuttaa vähän siltä että vastuu tyhmästä päätöksestä yritetään siirtää KV-yhteisölle ja EU:lle.
 

aj77

Respected Leader
Ja mitähän mahtaa olla tuo "todellinen maanpuolustuksen kehittäminen" ? Miinasekoilun kritisointi ja määrärahojen vaatiminen on mielestäni osoitus Persujen maanpuolustusmyönteisyydestä verrattuna moneen muuhun puolueeseen. Vaikka miina-ase ei mikään puolustuksen kulmakivi ollutkaan,oli sillä oma paikkansa maanpuolustuksessamme, ja siitä luopuminen joidenkin idealistien painostuksen sekä imagosyiden vuoksi oli selkeä virhe. Persuille oli kunniaksi olla ainoana ajoissa vastustamassa tuota hölmöilyä. Kuten yrjö tuossa toi julki,on Persujen Nato-kanta jakaantunut; Terhon lisäksi on nokkamiehistä ainakin myös Halla-aho Naton kannattaja. Lopuksi kyseenalaistan väitteesi suomenruotsalaisen asutuksen aikaisuudesta. Muistelisin, että rantaruotsalainen asutus syntyi pääosin vasta joskus varhaiskeskiajalla,jolloin meidän pottunokkien suku oli asuttanut Suomea jo ties kuinka kauan.

Niin ja siis kuinka paljon todellisuudessa miinoista luopuminen on maksanut ja tulee maksaa.- Ne laittoi rahaa korvaaviin järjestelmiin. Sitten raha vedettin pois. Ei tiedetä millä ne täysin korvataan. Tämän sotkun hintaan ei ole laskettu työryhmien palkkoja ja muita selvityskuluja.Niitä kuluja on varmasti paljon. Niin monta vuotta jo jauhettu. Sitten tuli armeijan säästökuuri ja se laittaa tämän miinasotkun vielä hölmömpään asemaan. Menee absurdiksi jo suorastaan.

No mutta jo miinat tulee takaisin tai valmius niihin,niin armeijan herrat hymyilee. Ne on saanut kaikenmaailman pikkuhärpäkettä tässä hankittua miinojen korvaavina järjestelminä.,
 

Vonka

Supreme Leader
Olen ihan varma siitä, että kun joku Ukraina-ketju on jo unohdettu, kasvaa sammalta ja Porosenko ja Putin juovat viskiä yhdessä Obaman kanssa, tämä ketju on 500 sivua pitkä ja jutut ovat samat kuin 20 vuotta sitten kapakan pöydässä. :D
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Ihmisen muisti on lyhyt, Krimi on jo täysin unohdettu.
 

setämies

Kenraali
Eiköhän palata takaisin aihepiiriin. Keskivertokansalaisen ostovoimalla kun ei juurikaan ole tekemistä miinojen kanssa ennen kuin joku tuo ne kodinpuolustusvälineiksi Lidliin. Mielellään vielä paketoituna 12kpl paketteihin ja leimattuna punaisella alennustarralla.

-setämies-
 

Iso-Mursu

Respected Leader
Eiköhän palata takaisin aihepiiriin. Keskivertokansalaisen ostovoimalla kun ei juurikaan ole tekemistä miinojen kanssa ennen kuin joku tuo ne kodinpuolustusvälineiksi Lidliin. Mielellään vielä paketoituna 12kpl paketteihin ja leimattuna punaisella alennustarralla.

-setämies-

Ostaisin itse mieluummin jotain aktiivisemmin käytettävää puolustusmateriaalia omilla rahoillani.

Tietysti jos olisi teini-ikäisiä tyttäriä niin miinoilla voisi varmistaa tyttärien huoneiden ikkunan aluset ja lähestysmisreitit.

Teini-ikästen poikien kanssa sukupuolivalistus on ollut "isku ja välittön irtaantuminen"
 

Perde

Luutnantti
Tuomioja: Kokoomuksen kanta miinoista "melkoinen ymmärtämättömyyden" ilmaus
Suomi liittyi jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen vuonna 2012. Kokoomuksen puoluekokous vaati reilu viikko sitten, että Suomen olisi irtauduttava sopimuksesta.

Erkki Tuomioja. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kokoomuksen puoluekokouksen vaatimus Suomen irtautumisesta jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta ilmaisee ymmärtämättömyyttä ja piittaamattomuutta, ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) sanoo.

– Kannanotto siitä, että Suomen tulisi irtaantua Ottawan miinakieltosopimuksesta, on vastuuta ja vakautta edustavalta puolueelta melkoinen ymmärtämättömyyden ja piittaamattomuuden ilmaus, Tuomioja kirjoittaa blogissaan.

Hän huomauttaa, ettei liittyminen sopimukseen ollut "mikään hetken mielijohde", vaan useiden hallitusten vahvistama tavoite, jota myös Puolustusvoimat tuki.

Ottawan sopimuksen on allekirjoittanut 161 maata. Suomi liittyi sopimukseen vuonna 2012. Se velvoittaa Suomen hävittämään jalkaväkimiinansa.

Kokoomuksen puoluekokous vaati reilu viikko sitten Suomea irtautumaan sopimuksesta.
 

miheikki

Greatest Leader
Hatun vilonen.

SS:n facebook:
Puolustusvoimien ja puolustusministeriön vastustuksesta huolimatta Ottawan henkilömiinat kieltävään sopimukseen liityttiin "kunnioituksesta presidentti-instituutiota kohtaan" Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan hartiavoimin tekemän työn tuloksena. Sopimusta perusteltiin erityisesti Suomen kansainvälisellä maineella.

Maineen perään ei ole maailmalla kuitenkaan kyselty. "Halosen ”maineteko” ei avittanut Suomea YK:n turvaneuvostoon, eikä häntä itseään edes ehdotettu haaveilemaansa YK:n työjärjestön ILO:n pääjohtajaksi", kirjoittaa Satakunnan Kansan Erkki Teikari


Päivitetty 12.8.2014 05:24, julkaistu 12.8.2014 05:13 http://www.satakunnankansa.fi/cs/Sa...tails%253AcurrentPage%3D2&pagename=SKAWrapper
Halonen saattoi ”jyrätä” nimensä historiaan

Erkki TeikariLähetä palautetta toimittajalleMatti Vanhasen (kesk.) hallitus puolustusministerinään Seppo Kääriäinen (kesk.) hyväksyi 2004 maamiinoista luopumisen. Puolustusvoimien ja -ministeriön vastakkainen kannanotto heitettiin roskikseen.


Kyse oli siis Ottawan sopimuksesta, joka läpäisi eduskunnan marraskuussa 2011 äänin 110-47, ja joka tuli voimaan heinäkuussa 2012. Paikalla olleista sopimusta vastusti 36 persua ja 11 kepulaista. Vuoden 2016 loppuun mennessä on hävitettävä 1,3 miljoona sakara- ja putkimiinaa. Ne ovat olleet varastossa, eivät maastossa, kuten virheellisesti uutisoitiin.


Korvaavien järjestelmien kehittämiseen varattiin 300 miljoonaa, mikä oli päätöksen välitön rahallinen hinta.
Sopimuksessa on
157 maata, mutta itse henkilömiinoista
90 prosenttia on sen ulkopuolella, kun mm. USA, Venäjä, Kiina ja Intia jäivät pois.


Miinapäätöksen pääarkkitehti - ”jyräsi päätöksen” (IL 29.3.2014) – oli presidentti Tarja Halonen, joka jo ulkoministerinä 1996 ryhtyi toimeen.Erkki Tuomioja oli innokas tukija, kun taas pääministeri (1995-2003)Paavo Lipposen mielestä (2003) ”jalkaväkimiinat ovat merkittävä osa Suomen puolustusta”. Sisäpiiristä myönnettiin, että hanke meni läpi vain ”kunnioituksesta presidentti-instituutiota kohtaan”.
Mitä nyt kuuluu
10 vuotta vanhalle korvausohjelmalle? Vasta nimitetyn Puolustusvoimain komentajan, kenraali Jarmo Lindbergin selitys (Suomen Kuvalehti 1.8.) ei ole vakuuttava: ”Ne (viuhkapanokset ja minilennokit) ovat toimintaperiaatteiltaan erilaisia eivätkä kata kaikkia alueita yhtä laajasti, kuin jalkaväkimiinat olisivat kattaneet, mutta joka tapauksessa voi sanoa, että miina on korvattu riittävässä määrin.”


Miinoja yhä valmistetaan, mutta esimerkiksi USA ei niitä myy. Ehkäpä Venäjä? Carl Haglund ”lupasi”, että miinat hävitetään etuajassa. Niitä lienee jäljellä 10 prosenttia.
Halonen perusteli
tavoitettaan Suomen maineella. Muilta poliitikoilta ei maailmalla kyselty maineen perään. Kokoomus tuli hiukan katumapäälle. Kesäkuinen puoluekokous Lahdessa ”päätti”, että Ottawan sopimuksesta pitää irtautua. Osa mediaa ajoi miinaan, kun uskoivatStubbin ”edesauttavan puoluekokouksen päätöksiä” – paitsi tätä.


Toukokuussa Kimmo Sasi (kok.) vaati miinojen tuhoamisen lopettamista, kun niitä ei juuri enää ollut. Sen sijaan Jussi Niinistö (ps.) on koko ajan vastustanut tätä järjetöntä touhua.
Samaan aikaan
Suomi on sopeutunut myös rypäleammukset kieltävään Oslon sopimukseen (2010). Ne hidastaisivat tehokkaasti vihollisen maavoimien etenemistä (HS 17.6.). Aloimme oitis noudattaa tätäkin.


Halosen ”maineteko” ei avittanut Suomea YK:n turvaneuvostoon, eikä häntä itseään edes ehdotettu haaveilemaansa YK:n työjärjestön ILO:n pääjohtajaksi.
Kirjoittaja on SK:n entinen päätoimittaja, dosentti, YTT.
 

baikal

Supreme Leader
Kuten professori Vesa Kanniainen Halosen kauden päättyessä totesi: "Hän on ainoa maamme presidenteistä, joka on tahallisesti huonontanut Suomen turvallisuutta."

Taisi olla sellainen letakka ja pyrky YK:n tehtäviin, että siinä ei paljon muita kuunneltu, kun piti saada nimi sellaiseen vihkoon, joka näyttää hyvältä cv:ssa. Pääsikö YK:n tehtäviin? Tai minnekään muualle kuin eläkkeelle kissiä ja tossukkaa hoitamaan?
 

Museo

Eversti
Taisi olla sellainen letakka ja pyrky YK:n tehtäviin, että siinä ei paljon muita kuunneltu, kun piti saada nimi sellaiseen vihkoon, joka näyttää hyvältä cv:ssa. Pääsikö YK:n tehtäviin? Tai minnekään muualle kuin eläkkeelle kissiä ja tossukkaa hoitamaan?

Tai sitten Halonen saattoi olla niin sokean idealistinen että ihan oikeasti todella uskoi toimivansa maamiinoja ja rypäleaseita vastustaessaan jonkun korkeamman ideaalin hyväksi.
 

koponen

Kenraali
Tai sitten Halonen saattoi olla niin sokean idealistinen että ihan oikeasti todella uskoi toimivansa maamiinoja ja rypäleaseita vastustaessaan jonkun korkeamman ideaalin hyväksi.
Halonen näyttää toimineen koko uransa aikana varsin pragmaattisesti, myös muuttuneissa ideologisissa toimintaympäristöissä. En pidä uskottavana kirkassilmäistä hölmöilyä, vaan kaupankäyntiä. Ikävä vain, että edes parhaassa tapauksessa kansallisvaltiomme ei olisi ollut voittaja näissä kaupoissa.
 

AKE-ukki

Ylipäällikkö
Putinin hyvä Ystävä. Näinhän itseään mainosti!
 

fulcrum

Respected Leader
Stubb saattaa olla ylimielinen, mutta hänen ammattitaitoisuutensa vähättely menee kyllä pieleen. Ja mitä tulee RKP:n suomalaisuuteen, heidän esi-isänsä ovat asuttaneet Suomenniemeä pitempään kuin useimpien meidän muiden muualta tänne siirtyneiden esi-isät. Kieli vain on toinen. Oli meinaan Suomi aika tyhjää aluetta, kun länsirannikolle alkoi muuttaa porukkaa nykyisen Ruotsin puolelta.

Öh, kannattaisi hiukan tarkistaa tietojasi Suomen esihistoriasta :)
Siitä olen samaa mieltä että RKP:n 'suomalaisuuden' epäily on lapsellista.
 
Top