Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Tässä aiheessa oli aijemmin juttua kuinka Suomi-Venäjä seura sai jälleen uuden puheenjohtajan, joka vähemmän yllättävästi on keskustalainen kansanedustaja Katri Kulmuni, kuten edeltäjä Paula Lehtomäki oli myös.

No, ei nyt ole kärkipoliitikko, mutta samanlaista on touhu keskustanuorissa. Heidän juuri valittu pääsihteeri ei suinkaan toimi Suomi-Venäjä seurassa, vaan Suomi-Korea seurassa: http://yle.fi/ylex/uutiset/suomalai...ka_ja_kim_jong-il_pateva_valtiomies/3-7622863

Keskustapuolue taitaa olla "itä-symapatioiltaan" aivan omaa luokaansa...?
 
ja joissain maissa olisi jo köyttä rasvailtu hallituksen ministerien virittämiseen.... On suomessa helppo olla paskanjauhaja sluibaaja, kun edes kokista rinnuksilla ei tarvi kokea, tai jos kokeekin, niin on jo menty todella rajan yli, kuten nähty on.
 
Onkohan kyseessä Suomen valtionyhtiöiden palveluksessa olut ja oleva Kirsti Lehtovaara-Kolu myös poliittinen tai muu suosikki kun näillä saavutuksilla on voinut uraansa jatkaa?

Kummallista on myös se, että johdannaiskaupoista johtajapostilla vastannutKirsti Lehtovaara-Kolu sai jatkaa Finavian talousjohtajana aina vuoteen 2014 saakka.

Vuosina 2003-2005 Lehtovaara-Kolu toimi toimitusjohtajana valtion hankintayhtiö Hanselissa, josta hän sai äkkilähdön ilman selityksiä. Sama nainen työskenteli talousjohtajana entisessä valtion teleyhtiössä Sonerassa, kun yhtiö teki miljardien tappiot kuuluisissa UMTS-kaupoissaan.

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen (kok) joutui aikanaan jättämään paikkansa UMTS-sotkujen takia. Heinonen kantoi kaupoista poliittisen vastuun, vaikka oikeuskansleri Paavo Nikula katsoi, ettei ministeri eivätkä ministeriön virkamiehet toimineet lain vastaisesti asiassa tai rikkoneet virkavelvollisuuttaan.

Berneriä voi vielä odottaa sama kohtalo. Bernerin puuttuminen ministerinä valtionyhtiön tekemään tutkintapyyntöön on näet ennenkuulumatonta.

Erityisen ongelmallista on, että keskustan mandaatilla toimiva ministeri keskeytti toimet, joihin eduskunnan alainen Valtiontalouden tarkastusvirasto oli yritystä nimenomaan patistanut.

Bernerin yrittäjänä luulisi myös ymmärtävän, mille tontille ja minkälaisin menettelyin poliittinen ohjaus voi yritystoiminnassa tulla.

Kirsti Lehtovaara-Kolun urapolku valtionyhtiöissä on oma lukunsa. Nyt tämä riskiä kaihtamaton nainen häärii Metsähallituksessa talousjohtajana.
 
Toteaa vaan "sori siitä" ja matka jatkuu. Kyllä on Sipilä löytänyt todellisen kyvyn unelmajoukkueeseensa. Jossain alkaisi myös pääministerin lähtölaskenta.

Finavian talousjohtajana johdannaishommassa hääri Kirsti Lehtovaara-Kolu, joka tätä ennen oli Hanselin toimitusjohtaja, kunnes sai ilman selityksiä monoa - ja sitä ennen hän oli Soneran talousjohtajana sinä aikana, kun yhtiö osti surullisen kuuluisat 5,4 miljardin euron tappiot Soneralle aiheuttaneet umts-luvat Saksasta.

Lehtovaara-Kolun työhistorian perusteella ei pitäisi olettaa, että hänelle kukaan tarjoaisi mitään vastuullista taloustyötä mutta kai hänellä on joku jäsenkirja tai jotain muuta outoa hameessa.

Paljon isompi tillonen on tulossa, mutta porukka herää siihen hitaasti. Nyt Metsähallitus haluaa luopua jokamiehenoikeuksista ja yhtiöittää vesialueensa, jotta niitä voi hyödyntää kaupallisesti. Myös pohjavesien kohtalo askarruttaa. Ja yllätys - Kimmo Tiilikainen teki jo "stubbit" ja valehteli törkeästi, että EU:n hankintalainsäädäntö vaatii Metsähallituksen pilkkomista. Ei nimittäin vaadi.

Koska hallitus ei vastannut, mihin heidän väitteensä EU:sta perustuu, Kyllönen kysyi asiasta vastaavalta komissaarilta. Komissaari Margrethe Vestagerin vastaus kokonaisuudessaan:

”Valtiontukisääntöjä sovelletaan yleensä yrityksiin eli julkisiin tai yksityisiin yhteisöihin (riippumatta niiden yhtiömuodosta ja organisaatiorakenteesta), jotka tarjoavat palveluja tai tavaroita tietyillä markkinoilla. Suurin osa Metsähallituksen toimista muodostuu palvelujen tarjoamisesta metsiin liittyvillä markkinoilla, ja näin ollen siihen sovelletaan valtiontukisääntöjä. Tämä merkitsee sitä, että valtiolla on oikeus tarjota näitä palveluja Metsähallituksen kautta, mutta se ei saa soveltaa etuuskohtelua Metsähallitukseen tai muihin tahoihin eikä suosia mitään tahoa (Metsähallituksen kautta). Näiden sääntöjen tarkoituksena on välttää kilpailun vääristyminen metsänhoitoa koskevilla markkinoilla, kuten hakkuutoiminnassa. Unionin oikeudessa kyseisiltä tahoilta ei vaadita erityistä yhtiömuotoa tai organisaatiorakennetta.”

Hallitus ja Tiilikainen puhuivat apulantaa. Ilmeisesti Suomessa on totuttu vuosia siihen, että kaikki perustellaan EU:lla mutta kansa on nykyisin paljon valveutuneempaa ja saa reaaliajassa vastauksia suoraan konttorista.

Mutta siis mikä tämä suunnitelma siis on? Kaikki metsätalous siirrettäisiin siis Metsähallitus-osakeyhtiöön, mikä tekisi vipinää hakkuisiin joka paikassa, ja luonnonsuojelu- ja retkeilyalueita alkaisi hoitaa "Luontopalvelut-yksikkö", joka saisi rahoituksensa valtion budjetista mutta jotta se tekisi tulosta, loppuisivat jokamiehenoikeudet aika nopeasti. Eli tässä on juurikin tällainen "Sonera kakkonen", ja kun vielä Lehtovaara-Kolu on talousjohtajana, kohta kai se yhtiökin myydään ruotsalaisille tai vaikka Nestlélle ja saadaan vielä rahallisesti turpaan.

Poliitikkojen ja heidän jäsenkirjamaistereittensa tapa hoitaa "yritystoimintaa" ei minua vakuuta eikä valtion omistajavalvonta tällaisten bernereitten myötä oikein pelaa. He luulevat olevansa markkinoita fiksumpia ja se ei kulje hyvin. Minäkin olen porvarillinen mutta kaiken maailman heinoset ja bernerit ja lehtovaarakolut osaavat ottaa valtavia riskejä ja kusta bisneksen kuin bisneksen.
 
Niin siis tarkennan vielä, että umts-Soneran ja Finavian johdannaispelaaja Metsävaara-Kolu on nyt Metsähallituksen talousjohtaja. Siirtyi Finavian tillosen jälkeen sinne.
 
Hymähdin useampaankin kertaan tätä lankaa lukiessani. Hallituksen tehtävä ei ole miellyttää, hallituksen tehtävä on johtaa. Hallitus ei ole idols, big brothers tai putous josta vöi mölinällä tiputtaa itselle ei-mieluisia kilpailijoita pois.

Sipilän hallitus on ollut aivan liian lussu ja periksiantava, tehdyistä ja julkistetuista päätöksistä lipsuminen näyttää heikkoudella ja ainoastaan yllyttää niitä joiden ambitiona on pääsy kalifiksi kalifin paikalle.

Nyt jämäkkyyttä peliin ja vauhdilla toteuttamaan tehtyjä päätöksiä. Koirat haukkuu mutta karavaani kulkee. Ainoa tapa todeta muutosten vaikutus on toteuttaa ne ja katsoa mitä seuraa.

Kaikille pitäisi olla jo selvää että olemalla tekemättä mitään silmät kiinni kädet korvilla hyräillen toivotaan-toivotaan painuaan vain syvemmälle suohon. Jos nyt ei käännetä talouden käyriä nousuun vaikka väkisin niin seuraavissa vaaleissa valtaan nouseva vasemmistohallitus tuhoaa Suomen talouden lopullisesti massiivisella velkaelvytyksellä ja nostamalla "hyväosaisten" veroasteen sataan prosenttiin.
 
Niin siis tarkennan vielä, että umts-Soneran ja Finavian johdannaispelaaja Metsävaara-Kolu on nyt Metsähallituksen talousjohtaja. Siirtyi Finavian tillosen jälkeen sinne.
Meinasin painaa tykkää nappia, mutta ei kyllä tästä voi oikein tykätä. Luin tätä juttua kauppalehdestä ja on kyllä melkoinen CV. Nyt ymmärrän, miksi en moisiin tehtäviin ikinä pääse. Ei ole tuollaista riskinottokykyä.
 
Ainoa tapa todeta muutosten vaikutus on toteuttaa ne ja katsoa mitä seuraa.

Ei kai se nyt ihan ainoa keino ole...

Siitä olen toki samaa mieltä että tarvittaisiin ihan eri tasolla oleva kyky tehdä päätöksiä ja ennen kaikkea panna ne käytäntöön. Pitäisi olla myös uskallusta tehdä päätöksiä joita ne vankimmat tukijat karsastavat. Samoin pitäisi olla kanttia puristella vaikkapa kolmikannassa käsiteltävät asiat päätökseen.

Nyt ollaan joka suhteessa hyvinkin kaukana tuosta tilanteesta.
 
Ei kai se nyt ihan ainoa keino ole...

Mikäs se muu keino olisi? Sekö että äkkiväärän maailmankatsomuksen omaava toimittaja kaivaa jostain peräkylästä huomionkipeän dosentin ja tilaa tältä "jyrähdyksen" jossa lytätään hallitus, sen tekemiset ja tekemättä jättämiset ja ministerit yhdessä ja erikseen?

Oppositioltakaan ei tunnu irtoavan muuta kuin happamia väärin sammutettu -möläyksiä.
 
Lehtovaara-Kolun työhistorian perusteella ei pitäisi olettaa, että hänelle kukaan tarjoaisi mitään vastuullista taloustyötä. Hanselin toimitusjohtaja sai ilman selityksiä monoa.... sitä ennen hän oli Soneran talousjohtajana sinä aikana, kun yhtiö osti surullisen kuuluisat 5,4 miljardin euron tappiot Soneralle aiheuttaneet umts-luvat Saksasta. Finavian talousjohtajana johdannaishommassa hääri ....
Todellakin kummallista että tuollaisella työhistorialla saa huipulla edelleen johtajatehtäviä? Jäljellä näyttää olevan pelkkiä "kranaattikuoppia" kuljetulta matkalta.
Alemman tason päällikkö jos tekee vastaavaa, niin harvemmin ura jatkuu samalla levelillä.


Kaikki metsätalous siirrettäisiin siis Metsähallitus-osakeyhtiöön, loppuisivat jokamiehenoikeudet aika nopeasti.
Metsätalouteen ei pitäisi liittää ainakaan vesivaroja. Kannatan Suomen vesivarojen täyttä kansallisessa omistuksessa olemista ja sitä että valtio myöntää mahdolliset pumppaus- ja pullotusluvat erikseen.
Vesi on tulevaisuudessa arvokasta ja siksi sen ei pidä joutua nyt muutamien yksityisten omistukseen ja hallintaan. Vesi on kansallisomaisuutta Suomessa ja tulevan elämän turva jokaiselle.
Näin olisi oikein.

.
 
Poisto. Lähes tupla
 
Viimeksi muokattu:
Hymähdin useampaankin kertaan tätä lankaa lukiessani. Hallituksen tehtävä ei ole miellyttää, hallituksen tehtävä on johtaa.

Pitää myös johtaa hyvin. Tilanteessa ollaan seitsemän vuoden virheen jälkeen, joten varmasti saamme myös hyviä päätöksiä - itse asiassa niitä tehdään kaiken aikaa. Juttua ei liene noussut kuin niistä asioista, joissa joku yrittää kusta silmään kyseenalaisin perustein tai liikkuu huonosti valmistellusti yhteisissä asioissa annetulla väliaikamandaatilla. Näitä ei liene ollut kuin muutama heikko hanke, ja lakeja ja asetuksia Suomessa sorvataan muutenkin melkoista tahtia, varmaan tuhat vuodessa ellei enemmän.

Näitä paria näkyvämpää juttua kohtaan kritiikkiä on noussut hallituksen sisäisistä tukijoukoista. Syytä onkin, sillä mitä helkkarin apua johtajalle on alaisesta, joka vain nyökkii että joo joo ja taputtaa karvaisia käsiään etenemisen toivossa? Ei minulle ainakaan yhtään mitään, mutta juuri sellaisia pikkunilviäisiä kiipeilee jatkuvasti pitkin Suomen yritys- ja virkamaailmaa.

Ja tiedätkö, Minuteman. Minä haistan heidät kaukaa.

Lehtovaara-Kolu esimerkiksi on ison rahan käsikassara, joka pelaa metodisesti jollekulle paljon rahaa valtionyrityksistä. Lipponen kielsi silloin Soneran erityistilintarkastuksen. Finavia pitäisi tutkia huolellisesti, mutta epäilen että aika loppuu.
 
Mikäs se muu keino olisi? Sekö että äkkiväärän maailmankatsomuksen omaava toimittaja kaivaa jostain peräkylästä huomionkipeän dosentin ja tilaa tältä "jyrähdyksen" jossa lytätään hallitus, sen tekemiset ja tekemättä jättämiset ja ministerit yhdessä ja erikseen?

Oppositioltakaan ei tunnu irtoavan muuta kuin happamia väärin sammutettu -möläyksiä.

Dosentti-intoleranssi kertoo ainoastaan siitä että päätöksen todelliset taustat ovat ideologisia eivätkä kestä päivänvaloa. Muistetaan kuitenkin että äkkiväärien dosenttien lisäksi vastustajina on ollut mm. verohallinto ja valtakunnansyyttäjä. Onneksi Stubb otti miehekkäästi homman haltuun ja esitti Eduskunnalle aukottomat ja objektiiviset sekä tieteellisenkin tarkastelun kestävät perustelut. Eiku eihän se niin mennytkään mut sori siitä.

Jos poliitikko puhuu yhtä ja tekee toista niin tutkijoiden yms. porukan suoranainen velvollisuus on nostaa epäkohdat tikun nokkaan. Jos hallitus toimisi suoraselkäisesti ja ilmoittaisi tavoitteena olevan rahojen piilottaminen verottajalta sekä yleisemminkin tulonsiirto köyhiltä rikkaille niin mitään ongelmaa ei olisi. Yksikään dosentti ei pystyisi asiaan puuttumaan.

Oppositiossahan tyhjät puheet ovat todella päämenetelmä. Niillä se Sipiläkin nousi nykyiseen asemaansa.
 
Saas nähdä milloin tulee tieto siitä että Nestle on ostanut Suomen pohjavedet?
 
Back
Top