Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Mutta populistisesti loistava veto!
Ja sen tyylinen politiikka toimii kun katsotaan kannatus lukemia.

Hitto kun olisi Sipilä tottunut poliitikko. Olisi antanut Bernerin väistyä ja pelannut rohkeasti ja "oikeudenmukaisesti", niin luotto omaan puolueeseen olisi noussut. Tällä tavalla jopa Katainen osasi toimia, vaikka "ääni värisi", kun hän joutui rankaisemaan ystäväänsä Ileä...

Nyt SDP:n osakkeet nousevat. Heinäluoma on näköjään kova luu vieläkin.

Jep. Heinis on luitaan ja ytimiään myöten oppositio-metkuilija. Hallitus- tai puhemiesvastuu sopivat huonommin.
 
Rva. Bernerillä riittää selitettävää.

Valtio syytänyt Finaviaan jo 200 miljoonaa
PolitiikkaValtionyhtiöt

2015124474321.jpg

KUVA: PEKKA NUMMINEN
Valtio on pumpannut tänä vuonna lentokenttäyhtiö Finavian pääomittamiseen 170 miljoonaa ja viime vuonna 30 miljoonaa euroa.


Lentokenttäyhtiö Finavian tämän vuoden ensimmäistä yhdeksää kuukautta koskevan osavuosikatsauksen mukaan valtio on pääomittanut yhtiötä tammi-syyskuussa 150 miljoonalla eurolla. Liikenne- ja viestintäministeriön controller Marja Heikkinen-Jarnola kertoo, että viimeinen 20 miljoonaa yhteensä 200 miljoonan euron pääomitukseen myönnetyistä määrärahoista maksettiin joulukuun alussa.

Määräraha myönnettiin Finavialle jo syksyn 2013 lisäbudjetissa yhtiön oman pääoman vahvistamiseksi asteittain käynnistyviä investointeja varten. Määräraha oli kolmevuotinen siirtomääräraha, joka Finavian kirjanpidossa oli kirjattuna taseeseen lyhytaikaisena saamisena.

Heikkinen-Jarnolan mukaan rahat ovat olleet valtion kassassa, käytännössä valtiokonttorissa. LVM:n kirjanpidossa raha on näkynyt velkana Finavialle.

Lisäbudjetin antamisen yhteydessä puhuttiin 900 miljoonan euron investointi- ja kehittämisohjelmasta, johon Finavia oli rahoja pyytänyt. Tänä vuonna yhtiö on käyttänyt investointeihin 95 miljoonaa euroa ja 26,4 miljoonaa euroa johdannaisten purkukustannuksiin.

EU valvoo tiukkaan valtiontukien käyttöä ja sitä, millä tavoin hallitus voi osallistua liiketaloudellisin periaattein toimivien yritysten rahoitukseen. Heikkinen-Jarnolan mukaan laillisuusvalvonta on tiukkaa ja osakepääomasijoitusta varten tehdään sijoittajatesti, jolla testataan, että investoinnit ja tuotot täyttävät markkinaehtoisuuden kriteerit. Tätä varten pyydetään lausunto myös ulkopuoliselta konsulttiyhtiöltä.

Heikkinen-Jarnolan mukaan ministeriössä on pyritty valvomaan, että yrityksen rahoitusrakenne säilyy terveenä ja liiketoimintasuunnitelman mukaisena ja rahat menevät sinne, mihin ne on tarkoitettu eli investointisuunnitelman mukaisiin investointeihin.

Heikkinen-Jarnola ei osaa sanoa, joutuuko Finavia johdannaiskustannustensa takia ongelmiin EU:n kanssa.




”Olen vain kontrollissani seurannut, että laillisuus mennyt oikein (rahoja myönnettäessä 2013), ja silloin näytti, että kaikki on ok”, Heikkinen-Jarnola sanoo.

Finavia piilotteli johdannaisiaan 2009 tilinpäätöksessä. Vuoden 2010 taseessa näkyivät miinukselle painuneet 13,5 miljoonan euron koronvaihtosopimukset. Vuonna 2011 ne olivat paisuneet 32,7 miljoonaan euroon.

Vuosien 2009-2011 tehtyjen ei-suojaavien strukturoitujen korkojohdannaisten tulosvaikutus kokonaisuudessaan on yhtiön osavuosikatsauksen mukaan 34,3 miljoonaa euroa
 
Ei hätää, säästetään lisää:
"Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) varoittaa uudenvuodentervehdyksessään, että hallitus voi joutua tekemään lisäsäästöjä ja veronkorotuksia, jos julkista taloutta ei muutoin saada kuntoon. Päätökset lisäsäästöistä ja veronkorotuksista tehtäisiin Sipilän mukaan tarvittaessa keväällä 2017.
Hallitus pyrkii kuromaan kymmenen miljardin euron kestävyysvajetta säästöillä sekä muun muassa sote- ja eläkeuudistuksilla. Kahden miljardin euron osuus kestävyysvajeesta yritetään paikata kilpailukykyä ja työllisyyttä edistävillä toimilla.
– Mikäli tähän ei päästä, keväällä 2017 hallitus joutuu tekemään lisäsäästöjä ja veronkorotuksia, Sipilä sanoo.
Sipilä keskittyi torstaina julkistetussa uudenvuodentervehdyksessään vahvasti talouteen. Hän hahmottaa siinä niin sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen kuin ilmastosopimuksenkin taloushyötyjen kautta.
Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo ja puhekouluttaja Juhana Torkki pitävät Sipilän tervehdystä yllätyksettömänä, mutta hengeltään positiivisena. Suurien linjojen ja taloudellisten näkökulmien korostaminen on heidän mukaansa Sipilälle ominaista.Teksti mukailee heidän mielestään pitkälti syksyistä televisiopuhetta.
– Sipilä on pääministerinä poikkeuksellinen siinä, että saatuaan vallan hän näyttää olevan todella vähän kiinnostunut kansansuosiosta. Syksyinen tv-puhekin oli enemmän suunnattu ay-pomoille kuin kansan syville riveille, Torkki sanoo.
"Suomi Oy:lle reippautta"
Torkin mukaan Sipilällä ei ole edes tarvetta tulla lähelle kansaa.
– Hän ei ole broileri, joka joutuu ajattelemaan seuraavia vaaleja. Hän sai vaaleissa neljäksi vuodeksi mandaatin ja hoitaa nyt neljän vuoden projektia oman suunnitelmansa mukaan. Puhe oli sieltä johtoryhmän huoneesta neutraalin toteava väliraportti, jolla pikkuisen rohkaistiin myös Suomi Oy:n henkilöstöä reippaampaan mielialaan.
Suomi on selvinnyt Sipilän mukaan koko Euroopan yllättäneestä pakolaiskriisistä kohtuullisen hyvin. Hän kiitti viranomaisia ja vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka ovat olleet merkittävä apu tilanteen hoidossa.
Railo pitää vapaaehtoisille suunnattua kiitosta pienenä positiivisena yksityiskohtana muuten hyvin yllätyksettömässä puheessa.
– Tyypillisesti vapaaehtoiset unohdetaan julkisissa puheissa, Railo sanoo.
STT:n saama Sipilän uudenvuodentervehdys on luettavissa valtioneuvoston kanslian nettisivuilla.
Sipilä perusteli velkapuheitaan
Sipilä palasi myös syksyn televisiopuheessaan esittämäänsä väitteeseen Suomen valtion velkaantumisesta. Sipilä kertoi syyskuussa, että Suomen valtio on velkaantunut miljoona euroa tunnissa yötä päivää jo seitsemän vuoden ajan.
Tämä herätti alkusyksystä hämmennystä, koska tämän vuoden tahdilla laskettuna uutta velkaa otetaan 600 000 euroa tunnissa.
Sipilä kertoo nyt käyttämänsä summan taustan.
– Luku on saatu summaamalla eduskunnan hyväksymien talousarvioiden alijäämät vuosina 2009–2014. Vuoden 2015 osalta on käytetty valtiovarainministeriön ennustetta, Sipilä taustoittaa käyttämäänsä lukua.
Näin keskimääräiseksi tuntivauhdiksi saadaan seitsemän vuoden ajalle noin 950 000 euroa tunnissa.
– Se on hurjan paljon, Sipilä sanoo.
Railo pitää hyvänä, että Sipilä palasi vielä televisiopuheessa esittämäänsä velkalukuun.
– Pääministeri osoittaa olevansa valmis dialogiin, kun perustelee aiempia sanomisiaan."
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...tukset-yha-hallituksen-tyokalupakissa/5632562
 
Nyt jo povataan Hallituksen loppua, saas nädä kuis käy.
http://www.hs.fi/paivanlehti/31122015/a1451455532907
Sipilän hallitus joutui historian tuomiolle poikkeuksellisen nopeasti
Jos maan asiat ovat vuoden päästä yhtä huonolla tolalla kuin nyt, pääministeri Juha Sipilän hallituksen peli on pelattu, kirjoittaa HS:n Kuukausiliitteen toimittaja Unto Hämäläinen.
 
Nyt jo povataan Hallituksen loppua, saas nädä kuis käy.
http://www.hs.fi/paivanlehti/31122015/a1451455532907
Sipilän hallitus joutui historian tuomiolle poikkeuksellisen nopeasti
Jos maan asiat ovat vuoden päästä yhtä huonolla tolalla kuin nyt, pääministeri Juha Sipilän hallituksen peli on pelattu, kirjoittaa HS:n Kuukausiliitteen toimittaja Unto Hämäläinen.

Veikkaanpa näin käyvän. Olen porvarihallituksen kannalla, mutta siellä on vain liikaa vääriä tyyppejä alkaen pääministeristä. Siinä kaikki. Ikään kuin joukkue, jossa ykköskentällinen paljastuukin kaikkien heikoimmaksi. Tässä tapauksessa sivistyksen puute koituu ongelmaksi: laaja-alainen ajattelu puuttuu.
 
Veikkaanpa näin käyvän. Olen porvarihallituksen kannalla, mutta siellä on vain liikaa vääriä tyyppejä alkaen pääministeristä. Siinä kaikki. Ikään kuin joukkue, jossa ykköskentällinen paljastuukin kaikkien heikoimmaksi. Tässä tapauksessa sivistyksen puute koituu ongelmaksi: laaja-alainen ajattelu puuttuu.

Vapaavuoren mainittiin pari päivää sitten harkitsevan paluuta kotimaan politiikkaan. Onkohan Stubb saamassa vastaehdokkaan seuraavaan puoluekokoukseen? Saattaa toki mennä toiveajattelun puolelle...
 
Hallituksessa Orpo on alkanut pärjätä jopa kohtuullisesti jos ajattelee vaikeaa tonttia. Etukäteen parjattu Lindström on osoittautunut viisaaksi, kun on alkanut perehtyä tonttiinsa vakavasti ja kehittää ammattitaitoaan ministerinä. Mäntylä, Rehula ja Soini ovat pärjänneet ihan hyvin. Ja eikö monia pelottanut juuri se, kun kauheat persut menevät hallitukseen? Sääli heille, etä äänestäjänsä ovat niin säälittävän kannattomia, eivät kestä vastuun paikkaa, vaan karkaavat sinne tänne.

Stubb on Kokoomuksen ongelma. Berner Kepun ongelma. Sipilä taas pääministeriksi aivan liian putkiaivoinen insinööri. Ei tämä maa ja kansakunta ole mikään Suomi Oy. Väärä metafora. Sipilä näkee kyllä eteenpäin mutta ajattelusta puuttuu sekä syvyys että korkeus.
 
MT`n koko juttu.
Sipilä yhä luotetuin puoluejohtaja
MT:n Luottamuspuntari
Kansa ei näytä luottavan yhteenkään kärkipoliitikkoon.
JAAKKO HYRY

Kansa luottaa isojen puolueiden johtajista eniten keskustan Juha Sipilään – mutta vaaleja edeltänyt hurmos on poissa.

MT:n luottamuspuntarissa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) saa toiminnastaan myönteisen arvion 28 prosentilta vastaajista. Muut isojen puolueiden johtajat jäävät 17–18 prosenttiin.

Arvioijat ovat 15–74-vuotiaita ja edustavat koko kansaa.

Luvuissa on laskettu yhteen täysin ja jokseenkin myönteiset arviot.

Kielteisiä arvioita puoluejohtajat saavat 46–61 prosentilta. Rinne saa niitä vähiten ja Stubb eniten. Sipilälle niitä kertyy 51 prosenttia.

Hallitusvastuu näkyy
Hallituskausi on syönyt Sipilää kohti tunnettua luottamusta rajusti. Kun arviot muutetaan pisteiksi 1–5, Sipilä sai keväällä 3,4, mutta nyt enää 2,5 pistettä. Hyvän ja huonon raja on 3.

Kouluarvosanaksi muutettuna Sipilä saisi 6+.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on menettänyt luottamustaan 0,4 pistettä. Hän putosi luottamuspuntarin kakkossijalta viimeiseksi. Sen sijaan ulkoministeri Timo Soini (ps.) on välttynyt romahdukselta.

SDP:n Antti Rinne ei ole pystynyt käyttämään hyväkseen oppositioasemaansa. Luottamus häneen on pysynyt ennallaan.

Sipilä yrittäjien suosikki

Sipilään luotetaan eniten maaseudulla, mutta hän on ykkönen myös pääkaupunkiseudulla. Muissa kaupungeissa Rinne haastaa Sipilän. Soinille maaseutu on vahvempi alue kuin kaupungit.

Sipilä on ylivoimainen suosikki yli 60-vuotiaille. Nuorten suosikki on Rinne. Vastaajan koulutus lisää luottamusta Sipilään ja Stubbiin.

Yrittäjät ja viljelijät luottavat eniten Sipilään ja vähiten Rinteeseen. Vastaajan tulotaso lisää luottamusta Sipilään ja Stubbiin, vähentää Rinteeseen eikä vaikuta Soiniin.

Kevään hurmos haihtui

”Kansa ei näytä luottavan yhteenkään päivänpolitiikassa olevaan kärkipoliitikkoon”, TNS-Gallupin tutkimusjohtaja Jaakko Hyry toteaa.

Vielä tylymmän kuvan saa, kun katsotaan luottamusta mittaavia 17 ominaisuutta. Oheisessa taulukossa kansan arvio on huonontunut jokaisessa ominaisuudessa kaikilla.

Suurimmat romahdukset ovat Sipilällä. Hänet on laskettu kevään hurmoksellisista arvioista lähes muiden poliitikkojen tasalle. Hän saa silti muita paremmat arviot kaikessa paitsi oikeudenmukaisuudessa, jossa Rinne on ykkönen.

Johdonmukaisuus tärkeä

Hyryn mukaan luottamuspuntarissa tärkeimmiksi asioiksi nousivat johdonmukaisuus ja luovien ratkaisujen löytäminen.

Ne vaikuttavat eniten kokonaisluotettavuuteen.

Tärkeitä ovat myös uskottavuus, pätevyys ja toivon luominen.

Sipilän suurimmat pudotukset ovat juuri tärkeimmissä ominaisuuksissa. Kohtalaisesti niistä on säilynyt luovien ratkaisujen löytäminen.

Muista ominaisuuksista Sipilä on menettänyt luottamuspuntarin mukaan etenkin lämpöä, nöyryyttä ja oikeudenmukaisuutta.

Hyryn mukaan nopeimmin luottamusta Sipilään nostaisi, jos arvio johdonmukaisuudesta paranisi.


Heikki Vuorela
article_4_2_1.jpg
article_4_2_4.jpg
 
Viimeksi muokattu:
MT`n koko juttu.

spacer1x1.gif

Sipilä yhä luotetuin puoluejohtaja
MT:n Luottamuspuntari

Kansa
ei näytä
luottavan
yhteenkään
kärkipoliitikkoon.


JAAKKO HYRY

Kansa luottaa
isojen puolueiden johtajista eniten
keskustan
Juha Sipilään
– mutta vaaleja
edeltänyt hurmos
on poissa.


MT:n luottamuspuntarissa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) saa toiminnastaan myönteisen arvion 28 prosentilta vastaajista. Muut isojen puolueiden johtajat jäävät 17–18 prosenttiin.

Arvioijat ovat 15–74-vuotiaita ja edustavat koko kansaa.

Luvuissa on laskettu yhteen täysin ja jokseenkin myönteiset arviot.

Kielteisiä arvioita puoluejohtajat saavat 46–61 prosentilta. Rinne saa niitä vähiten ja Stubb eniten. Sipilälle niitä kertyy 51 prosenttia.




Hallitusvastuu näkyy


Hallituskausi on syönyt Sipilää kohti tunnettua luottamusta rajusti. Kun arviot muutetaan pisteiksi 1–5, Sipilä sai keväällä 3,4, mutta nyt enää 2,5 pistettä. Hyvän ja huonon raja on 3.

Kouluarvosanaksi muutettuna Sipilä saisi 6+.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on menettänyt luottamustaan 0,4 pistettä. Hän putosi luottamuspuntarin kakkossijalta viimeiseksi. Sen sijaan ulkoministeri Timo Soini (ps.) on välttynyt romahdukselta.

SDP:n Antti Rinne ei ole pystynyt käyttämään hyväkseen oppositioasemaansa. Luottamus häneen on pysynyt ennallaan.




Sipilä yrittäjien suosikki


Sipilään luotetaan eniten maaseudulla, mutta hän on ykkönen myös pääkaupunkiseudulla. Muissa kaupungeissa Rinne haastaa Sipilän. Soinille maaseutu on vahvempi alue kuin kaupungit.

Sipilä on ylivoimainen suosikki yli 60-vuotiaille. Nuorten suosikki on Rinne. Vastaajan koulutus lisää luottamusta Sipilään ja Stubbiin.

Yrittäjät ja viljelijät luottavat eniten Sipilään ja vähiten Rinteeseen. Vastaajan tulotaso lisää luottamusta Sipilään ja Stubbiin, vähentää Rinteeseen eikä vaikuta Soiniin.




Kevään hurmos haihtui


”Kansa ei näytä luottavan yhteenkään päivänpolitiikassa olevaan kärkipoliitikkoon”, TNS-Gallupin tutkimusjohtaja Jaakko Hyry toteaa.

Vielä tylymmän kuvan saa, kun katsotaan luottamusta mittaavia 17 ominaisuutta. Oheisessa taulukossa kansan arvio on huonontunut jokaisessa ominaisuudessa kaikilla.

Suurimmat romahdukset ovat Sipilällä. Hänet on laskettu kevään hurmoksellisista arvioista lähes muiden poliitikkojen tasalle. Hän saa silti muita paremmat arviot kaikessa paitsi oikeudenmukaisuudessa, jossa Rinne on ykkönen.




Johdonmukaisuus tärkeä


Hyryn mukaan luottamuspuntarissa tärkeimmiksi asioiksi nousivat johdonmukaisuus ja luovien ratkaisujen löytäminen.

Ne vaikuttavat eniten kokonaisluotettavuuteen.

Tärkeitä ovat myös uskottavuus, pätevyys ja toivon luominen.

Sipilän suurimmat pudotukset ovat juuri tärkeimmissä ominaisuuksissa. Kohtalaisesti niistä on säilynyt luovien ratkaisujen löytäminen.

Muista ominaisuuksista Sipilä on menettänyt luottamuspuntarin mukaan etenkin lämpöä, nöyryyttä ja oikeudenmukaisuutta.

Hyryn mukaan nopeimmin luottamusta Sipilään nostaisi, jos arvio johdonmukaisuudesta paranisi.


Heikki Vuorela
article_4_2_1.jpg
article_4_2_4.jpg

Pelkkä linkki olisi ehkä parempi, kun tuo kopio leviää kuin Sipilän eväät. Jaha, että Maaseudun Tulevaisuus on tutkinut Sipilän luotettavaksi. :)
 
Pelkkä linkki olisi ehkä parempi, kun tuo kopio leviää kuin Sipilän eväät. Jaha, että Maaseudun Tulevaisuus on tutkinut Sipilän luotettavaksi. :)
Linkki ei oikein onnistu kun juttu on maksumuurin takana, täytynee miettiä miten jatkossa toimii.
Minustakin tuo MT`n tulkinta Sipilän luotettavuudesta oli lähinnä vitsi vaikka kaikki mittarit osoitti päinvastaista, mutta MT`n kunniaksi tätyy sanoa he sentään julkaisi kyselyn kysymykset tai ainakin osan niistä jolloin lukija kykenee sentään tekemään omatkin johtopäätökset materiaalista toisin kuin monessa muussa tutkimuksessa on tehty.
 
Ministeri Orpon suosio kasvaa - objektiivinen arviointiko ?

Jaha, että Maaseudun Tulevaisuus on tutkinut Sipilän luotettavaksi.
Vähän sama asia kuin että MTV:n selvityksessä yli 90 prosenttia kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä arvioi Orpon selviytyneen tehtävistään hyvin. Ilta-Sanomien kyselyssä kansanedustajat puolestaan arvioivat Orpon nykyhallituksen kirkkaasti parhaaksi ministeriksi. heh... mitä mediapeliä ja kansan harhaanjohtamista...heh...heh...sisäpiirin halailua.....

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015122820882077_uu.shtml

Kansan mielipidettä maan tilanteesta kun kysytään, niin jo 30% on huolissaan mihin ministeri Orpon maahan päästämät siirtolaiset johtavat maan tilan. Orpo on eniten vastuussa löperöstä maahanmuutto-"politiikasta" ja hänen aiheuttamansa ongelma senkun kasvaa. Olot ja rahatilanne molemmat huononevat. Tai no, eihän poliitikoilla oikeasti ole mitään vastuuta vaikka sotkevatkin kansalaisten asiat.

.
 
Maaseudun Tulevaisuus yhtä ja Iltalehti toista. On vissiin kysymykset osattu asettaa tilaajan mukaan?

Tämän päivän Iltalehden paperiversiossa on Taloustutkimus Oy:n gallup ja se taas tylysti tekee Juha Sipilästä hallituksen toiseksi epäsuosituimman ministerin. Kaikkein vastenmielisin haastatelluille on Alexander Stubb.
 
Aika pitkä Sauli Niinistön haastattelu, jossa hän ottaa kantaa vuoteen 2015, monenlaisiin asioihin.

Venäjä valloitti Krimin ja tukee Itä-Ukrainan kapinallisia, mutta presidentti Niinistön mukaan syitä epävakaaseen tilanteeseen on syytä katsoa laajemmin.

- Lännessä ajateltiin, että kun terrorismin haltijat tai hallitsijat kaatuvat, koittaa demokratian aika. Se oli varmasti hiukan liian kaunis kuva.


-----------------------------------

- Ukraina havahdutti Euroopan siitä unesta, että Eurooppa olisi joku rauhan tyyssija, ja avasi enemmän silmiä näkemään levottomuutta myös muualla Euroopan rajojen tuntumassa.

- Ukrainan kriisi, niin syvä kuin se onkin, on mittaluokaltaan kuitenkin pieni verrattuna kaikkeen siihen, mitä Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä tapahtuu koko ajan.

-----------------------------------

- Erityisesti Syyrian tilanne laukaisi pakolaiskriisin, mutta sen ohella käynnissä on myös kansainvaellus, jossa ihmiset pyrkivät Eurooppaan parempien mahdollisuuksien toivossa.

----------------------------------


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015123120868284_uu.shtml
 
Lisää kierroksia juttuun
http://www.talouselama.fi/uutiset/t...naviassa-tapahtui-merkillisia-asioita-6242410
Toteutuuko läpivalaisu? - "Joulukuun kahtena pimeänä viikkona Finaviassa tapahtui merkillisiä asioita"

Avointa ja läpinäkyvää omistaja ohjausta....? :facepalm:

Riitta Tiuraniemen mukaan joulukuun kahtena pimeänä viikkona Finaviassa tapahtui merkillisiä asioita. Hänen hallituksensa pani vuonna 2015 vireille viisi isoa selvitystä, joista käytännössä kolmesta on nyt luovuttu.

Ministeri Berner ohjasi Tiuraniemen mukaan vahvasti Finavian hallituksen työskentelyä ja päätöksentekoa. Berner myös vaikutti merkittävästi Deloitte-päätökseen.

”Minä koin painostuksena sen, että asia piti viedä hallituksen ylimääräiseen kokoukseen. Tässä on asian ydin. Ministerillä tai ministeriöllä on sataprosenttisesti omistetussa valtionyhtiössä täysi oikeus ottaa asia hoitaakseen. Silloin ministeriön on itse otettava vastuu ja tehtävä päätös, eikä niin, että pannaan sivuohjauksella yhtiön itsenäinen ja riippumaton hallitus tekemään haluttu päätös. Se ei ole oikein. Tällaiseen toimintatapaan pitää saada muutos.”
 
Niinistö on Ylipäällikkö.
Tässä kaksi lainausta puheesta, jota edelliset presidentit eivät olisi siihen sisällyttäneet, jos olisivat tässä tilanteessa puhumassa. Paljon muutakin varmaan, mutta henkilökohtaisesti nämä merkitsevät minulle.

"Kaikki tulijatkaan eivät ole hyvin aikein. Joillakin on terrorismitaustaa ja jotkut tekevät muuta pahaa. Muutaman harvan taustat ja teot luovat aiheetonta epäluuloa kaikkia maahantulijoita kohtaan.
On pahantekijä sitten kantasuomalainen tai maahantulija, on viranomaisten kerrottava avoimesti teoista ja niiden seurauksista. Se hillitsee tunnekuohuja ja leikkaa siivet rajuimmilta huhuilta."

"Havahduimme sotaan todella vasta, kun se tuli Eurooppaan. Venäjän tuomittavat toimet Krimillä ja Ukrainassa veivät idyllin rauhan tyyssijasta."
 
Avointa ja läpinäkyvää omistaja ohjausta....? :facepalm:

Riitta Tiuraniemen mukaan joulukuun kahtena pimeänä viikkona Finaviassa tapahtui merkillisiä asioita. Hänen hallituksensa pani vuonna 2015 vireille viisi isoa selvitystä, joista käytännössä kolmesta on nyt luovuttu.

Ministeri Berner ohjasi Tiuraniemen mukaan vahvasti Finavian hallituksen työskentelyä ja päätöksentekoa. Berner myös vaikutti merkittävästi Deloitte-päätökseen.

”Minä koin painostuksena sen, että asia piti viedä hallituksen ylimääräiseen kokoukseen. Tässä on asian ydin. Ministerillä tai ministeriöllä on sataprosenttisesti omistetussa valtionyhtiössä täysi oikeus ottaa asia hoitaakseen. Silloin ministeriön on itse otettava vastuu ja tehtävä päätös, eikä niin, että pannaan sivuohjauksella yhtiön itsenäinen ja riippumaton hallitus tekemään haluttu päätös. Se ei ole oikein. Tällaiseen toimintatapaan pitää saada muutos.”

Vanhasen "hyväsisko" tämä Berner. Lautakasojen päältä kiivennyt takaisin hallitukseen ajamaan omia agendojansa uudestaan... mitä lie ovat. Molemmat toilalleet hämärissä olosuhteissa valtion kukkarolla ennenkin. Ja nämä sitten vielä ohjastavat Sippilöijää... huoh.
 
Back
Top