Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Nyt Niinistöä hehkutetaan ja kohta Halonen ilmestyy julkisuuteen puhumaan kyllä silloin kun hän oli Pressa oli asiat paremmin, tulivat Venäläiset jopa mirriä silittämään kun samalla toivat sen itse mukanaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1455416068247.html
Niinistöstä uutispommi Venäjällä: Varoitus ”toisesta Turkista” leviää
 
No tämäpä yllätti positiivisesti. Tosin ei voi olla varma, onko hän oikeasti tajunnut tilanteen vakavuuden vai onko vain populismia.

Se on kyllä varmaa, että muutama vihreitä kannattanut kettutyttö saa tästä hepulin. :D


SK: Vihreätkin vaatii armeijalle lisärahoitusta

Mikael Nyman / Puolustusvoimat

Puolustusvoimat käyttää Jurmo-luokan veneitä miehistönkuljetuksiin. Ville Niinistö sanoo, että Ruotsin kanssa voitaisiin tehdä yhteistä merivalvontaa.
Paavo Airo
Oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo Suomen Kuvalehden haastattelussa muuttaneensa mielensä yhdessä asiassa.

– Asia, jossa olen muuttanut mieltäni, on Puolustusvoimien toimintakyky. Sitä pitää vahvistaa, ja tällaisena aikana tarvitaan lisärahoitusta, Niinistö sanoo Suomen Kuvalehdelle.

Näin ollen oppositiopuolue vihreät on siis asiassa samoilla linjoilla hallituksen kanssa. Lausunto on sikäli harvinainen, ettei Puolustusvoimiin satsaaminen perinteisesti ole ollut vihreille mikään ykkösprioriteetti.

Ville Niinistö kannattaa yhteistyötä

Ville Niinistö sanoo, että epävakaassa Euroopassa Suomen on vahvistettava kansallisia instituutioita ja lisättävä yhteistyötä EU:n kanssa. Niinistö sanoo SK:ssa kannattavansa myös mahdollisimman tiivistä yhteistyötä Ruotsin kanssa.

– Yhteinen merivalvonta ja yhteinen ilmavalvonta ovat mahdollisia, Niinistö sanoo.

Viime viikolla Ville Niinistö esitti Vihreillä puheenjohtajapäivillä pitämässään puheessa myös poliisin vahvistamista ja kenttätyön määrän kasvattamista. Tähän hän vaati varattavaksi riittäviä määrärahoja.
On fiksun poliitikon merkki, että pystyy muuttamaan kantaansa olosuhteiden muuttuessa. Toivotaan että kyse on tästä.

Uskon V. Niinistön olevan asiassa tosissaan. Pekka Haavistolta on tullut Venäjä-kriittisiä kommentteja esim täällä http://www.hs.fi/kotimaa/a1455259778430
Haavisto lienee puolueessaan jonkinlainen auktoriteetti ulko- ja turpoasioissa, ja ainakin hänellä on niistä ylivoimainen asiantuntemus.

Eduskuntapuolueista ainoastaan vasemmistoliitto änkyröi maanpuolustusta vastaan, mutta vassarit onkin hiljalleen kuihtuva muinaisjäänne. Demareiden virallisesta kannasta ei osaa sanoa oikein mitään, koska SDP on päättänyt noudattaa radiohiljaisuutta niin kauan kuin puolueen kannatus nousee itsestään.
 
Tämä ei ole poliitikko. Mutta kyllä kummastuttaa, miten nohevan kaverin tässä täytyy olla tullin pääjohtajana. Kun vuosikausia sallitaan erilainen pelleily. Ehkä se lopultakin loppuu.

Valtiovarainministeriö harkitsee uusia toimia Tullin pääjohtajaa vastaan
On ilmeistä, että Hartikainen on toiminut hänelle annetun toimintaohjeen vastaisesti
http://www.hs.fi/kotimaa/a1455419855041

Alkoholin maahantuontia tehostetusti valvovassa projektissa on kymmenen määräaikaista virkaa. Yhtä niistä hoitaa pääjohtajan Hartikaisen puoliso. Määräaikaisista virkasuhteista keskusteltaessa on mahdollista, että niitä ei jatketa.

Johtoryhmän pöytäkirjan mukaan Hartikainen jääväsi itsensä eikä osallistunut virkoja koskevaan keskusteluun ja päätöksentekoon. Hän ei kuitenkaan poistunut paikalta.

Hallintolain mukaan virkamies ei saa osallistua asian käsittelyyn eikä olla läsnä sitä käsiteltäessä, jos hän on esteellinen.

Eduskunnan oikeusasiamies on ottanut viime marraskuussa pidetyn johtoryhmän kokouksen tapahtumat oma-aloitteisesti tutkittavakseen.

Valtiosihteeri Hetemäki antoi kesäkuussa 2015 pääjohtaja Hartikaiselle erillisen toimintaohjeen.

Toimintaohje oli seurausta siitä, että valtiovarainministeriö antoi Hartikaiselle helmikuussa 2015 vakavan huomautuksen.

”On ilmeistä, että Hartikainen on toiminut hänelle annetun toimintaohjeen vastaisesti”, sanoo Hetemäki.

Toimintaohjeessa sanotaan: ”Valtiovarainministeriö edellyttää, että ette puutu millään tavalla puolisonne työskentelyyn Tullissa tai hänen työsuhteeseensa liittyviin kysymyksiin.”

Hartikainen oli jo vuonna syksyllä 2012 toiminut epäasianmukaisesti puolisonsa palkkaamisen liittyvässä asiassa.
 
On fiksun poliitikon merkki, että pystyy muuttamaan kantaansa olosuhteiden muuttuessa. Toivotaan että kyse on tästä.

Mein Gott! Nyt on kyllä maar maailmankirjat sekaisin....o_O

Tuomioja Ylelle: Osa venäläisten maakaupoista Suomessa olisi pitänyt jättää tekemättä
1455514388202.jpg

(KUVA: Juhani Niiranen)
Julkaistu: 15.2. 22:24

Pakolaisvirtaa Suomen itärajalla, strategisia maakauppoja ja ilmatilaloukkauksia. Käykö Venäjä hybridisotaa Suomea vastaan? Erkki Tuomiojan (sd) mukaan ei. Eikä ainakaan yksin Suomea vastaa, hän totesi Ylen A-Studiossa.
Ex-ulkoministeri Erkki Tuomiojan mielestä näitä Venäjän toimia ei ole kohdistettu erityisesti Suomea vastaan, vaan kyse on laajemmasta ilmiöstä, joka kohdistuu myös muihin maihin. Hänen mukaansa Suomella ei ole ollut Venäjän kanssa esimerkiksi samanlaisia ongelmia kuin vaikkapa Baltian mailla.

– Venäjän käytössä on sellaisia keinoja, joita se kohdistaa kaikkiin tällä hetkellä, Tuomioja sanoi A-Studiossa.

– Nämä keinot, Venäjän käyttäytyminen ja voimapolitiikka on paremminkin heikkouden kuin voiman osoitus, koska Venäjän talous on menossa hyvää vauhtia kuralle.

Tuomiojan mukaan onkin liioiteltua sanoa, että Venäjä kävisi hybridisotaa Suomea vastaan. Toki Venäjän intresseissä on hänen mukaansa aiheuttaa koko EU:n heikkoutta.

Esimerkiksi paljon puhutuista maakaupoista yli 99 prosenttia on Tuomiojan mukaan täysin viattomia.

– Sitten jää muutamia sellaisia, joihin näin jälkikäteen todettuna olisi voinut reagoida, ja meillä olisi voinut olla sellainen lainsäädäntö, että tällaisissa aroiksi katsottavissa kohteissa ulkomaalaista omistusta ei sallittaisi.

Eli sen yhden prosentin maakaupoista olisi voinut jättää tekemättä.

– Puolustusvoimat on itse arvioinut nyt jälkeen päin, että olisi voinut olla myymättäkin, Tuomioja tarkentaa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1455514389960.html
 
Mein Gott! Nyt on kyllä maar maailmankirjat sekaisin....o_O
l

Joo mutta on aika pehmeätä, yhtä hämäystä ja hybridiä ja rauhoittelua koko paska. Vai 99% on viattomia. Tuomiojako sen tietää? Ja PV on siis mietinyt, että olisi voinut olla myymättä. Yrittihän materiaalilaitos välillä rypistää, mutta jopa Halonen yhdessä tapauksessa käski myydä.

Bush taisi käsitellä tätäkin asiaa ketjussa "Venäläisten maakaupat".
 
No tulihan se Eki sentään pois kaapista bluffaamasta :D

A-studio 15.2.2016 klo 22:29
Tuomioja: Venäjän hybridisotaan viittaavat toimet eivät kohdistu erityisesti Suomeen
Venäjä kohdistaa arvaamattomia toimiaan kaikkiin maihin, eikä ole merkkejä siitä, että toimet olisivat nimenomaan Suomeen kohdistuvia, toteaa entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.). Tuomioja vieraili A-studiossa keskustelemassa hybridisodankäynnistä.


Erkki Tuomioja. Kuva: Yle

Tuomiojan mielestä on liioiteltua sanoa, että Venäjä kävisi hybridisotaa Suomea vastaan. Hybridisodalla tarkoitetaan erilaisten painostuskeinojen ja yhteiskunnan järjestystä uhkaavien ilmiöiden yhdistelmää.

– Venäjän käyttämät keinot ja voimapolitiikka ovat merkki pikemminkin heikkoudesta, kuin vahvuudesta. Maan talous on menossa kuralle.

Tuomiojan mukaan Venäjän käytössä on nyt sellaisia keinoja, joita se kohdistaa kaikkiin.

– Tietysti tilanne on hyvin epävakaa ja vaarallinenkin juuri arvaamattomuutensa vuoksi. Mutta pitkällä aikavälillä voimapolitiikalla saavutetut edut eivät enää kuulu tähän maailmaan.

Pakotteiden purkaminen takana
Tuomiojan mielestä EU:n heikkouden aiheuttaminen on Venäjän intresseissä.

– Venäjä haluaa, että pakoterintama puretaan. Siksi sen reagointi on ollut pikemminkin puolustuksellista kuin hyökkäävää, toteaa Tuomiojan kanssa keskustellut kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg Tampereen yliopistosta.

Molemmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että Suomen pitää pysyä pakoterintamassa mukana, eli noudattaa EU:n yhteistä politiikkaa.

Kylmä sota ei palaa
Venäjän pääministeri Medvedev totesi viikonloppuna, että maailma olisi luisumassa uudelleen kylmään sotaan. Erkki Tuomioja ei tätä allekirjoita.

– Retoriikka on koventunut. Mutta ei kuitenkaan sellaiselle tasolle, joka muistuttaisi sitä vanhaa kylmää sotaa, joka tehokkaasti kahtiajakoi maailman. Edelllinen kylmä sota oli maailmanlaajuinen ilmiö. Se ei tule toistumaan. Suurin osa maailman maista ei lähtisi sellaiseen mukaan.

http://yle.fi/uutiset/tuomioja_vena...et_eivat_kohdistu_erityisesti_suomeen/8675556
 
Kaipaisin myös vahvaa presidenttiä. Malliksi tyyliin Yhdysvallat tai Ranska. Olisi yksi päättäjä, joka voisi tehdä päätöksiä hieman muiden yli. Tulisi nyt tarpeeseen, tällä hetkellä puolueet taistelevat vain omasta vallastaan ja eduistaan ja isänmaa kovaa vauhtia menossa kiville.

Olen tuosta vähän kahden vaiheilla. Paras vasta-argumentti olisi Tarja Halonen.

Itse olen ollut sitä mieltä, että Suomen pelastaa tässä tilanteessa kahdenvälset turvatakuut USA:n kanssa. Tyyliin E-Korea, Australia, Japani, jne. Rauhoittuu Putlerismi ja voi rauhassa miettiä esim. NATO-jäsenyyttä.

Kannattaa pitää mielessä, että USA:n suhtautuminen Suomeen on ollut kautta itsenäisyyden aika myönteistä. USA ei edes julistanut sotatilaa maiden välille 2. maailmansodassa ja toimi aktiivisesti (omienkin etujensa mukaisesti) ettei Suomi joutuisi totaalisesti Neuvostoliiton vaikutuspiiriin.

Tästä 100% samaa mieltä. Suomalaisilla on asenneongelma NATOon liittyen, oikeastaan myös osalla kiihkomielisimmistä kannattajista, puhun siis niistä jotka vakavasti puhuvat tuhannen hävittäjäkoneen ja useiden divisioonien maajoukko-avusta Suomelle NATOn kautta. Myös näistä "NATOn avulla voisimme säästää puolustusmenoissa" -henkilöistä (paitsi yhteishankinnoissa, ne ovat oikeaa säästöä) jotka epäilemättä saisivat heti jäsenyyden myötä kannatusta myös puolustusmenoista "jakovaraa" hapuilevista vasemmiston ja vihreiden poliitikoista. NATO ei ole mörkö, mutta se ei myöskään ole mikään Puolustusvoimien merkityksen syrjäyttävä kokonaisratkaisu, "vain" helvetinmoinen "force multiplier"-tekijä.

Kahdenvälinen soppari USAn kanssa, Suomesta Major non-NATO ally. Käytännössä sodassa tämä tarkoittaisi enempi vähempi NATOn jäsentä "kyökin kautta". Jossain vaiheessa sitten ehkä mutkat suoriksi ja täysjäsenyys, säilyttäen oma puolustuskyky sekä vahvat kahdenväliset siteet olennaisiin liittolaisiin.
 
No tulihan se Eki sentään pois kaapista bluffaamasta :D

A-studio 15.2.2016 klo 22:29
Tuomioja: Venäjän hybridisotaan viittaavat toimet eivät kohdistu erityisesti Suomeen
Venäjä kohdistaa arvaamattomia toimiaan kaikkiin maihin, eikä ole merkkejä siitä, että toimet olisivat nimenomaan Suomeen kohdistuvia, toteaa entinen ulkoministeri, kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.). Tuomioja vieraili A-studiossa keskustelemassa hybridisodankäynnistä.

Erkki Tuomioja. Kuva: Yle

Tuomiojan mielestä on liioiteltua sanoa, että Venäjä kävisi hybridisotaa Suomea vastaan. Hybridisodalla tarkoitetaan erilaisten painostuskeinojen ja yhteiskunnan järjestystä uhkaavien ilmiöiden yhdistelmää.

– Venäjän käyttämät keinot ja voimapolitiikka ovat merkki pikemminkin heikkoudesta, kuin vahvuudesta. Maan talous on menossa kuralle.

Tuomiojan mukaan Venäjän käytössä on nyt sellaisia keinoja, joita se kohdistaa kaikkiin.

– Tietysti tilanne on hyvin epävakaa ja vaarallinenkin juuri arvaamattomuutensa vuoksi. Mutta pitkällä aikavälillä voimapolitiikalla saavutetut edut eivät enää kuulu tähän maailmaan.

Pakotteiden purkaminen takana
Tuomiojan mielestä EU:n heikkouden aiheuttaminen on Venäjän intresseissä.

– Venäjä haluaa, että pakoterintama puretaan. Siksi sen reagointi on ollut pikemminkin puolustuksellista kuin hyökkäävää, toteaa Tuomiojan kanssa keskustellut kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg Tampereen yliopistosta.

Molemmat ovat kuitenkin sitä mieltä, että Suomen pitää pysyä pakoterintamassa mukana, eli noudattaa EU:n yhteistä politiikkaa.

Kylmä sota ei palaa
Venäjän pääministeri Medvedev totesi viikonloppuna, että maailma olisi luisumassa uudelleen kylmään sotaan. Erkki Tuomioja ei tätä allekirjoita.

– Retoriikka on koventunut. Mutta ei kuitenkaan sellaiselle tasolle, joka muistuttaisi sitä vanhaa kylmää sotaa, joka tehokkaasti kahtiajakoi maailman. Edelllinen kylmä sota oli maailmanlaajuinen ilmiö. Se ei tule toistumaan. Suurin osa maailman maista ei lähtisi sellaiseen mukaan.

http://yle.fi/uutiset/tuomioja_vena...et_eivat_kohdistu_erityisesti_suomeen/8675556

"Kylmä sota ei palaa
Venäjän pääministeri Medvedev totesi viikonloppuna, että maailma olisi luisumassa uudelleen kylmään sotaan. Erkki Tuomioja ei tätä allekirjoita."

Mitä tuo Tuomioja oikein kiistää tosiasioita. Uuden Kylmän sodan alkusoitto on jo soitettu.

"Venäjä haluaa, että pakoterintama puretaan. Siksi sen reagointi on ollut pikemminkin puolustuksellista kuin hyökkäävää, toteaa Tuomiojan kanssa keskustellut kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg Tampereen yliopistosta."

Hmm... Kumpi tuli ensin, Krimin valtaus vai pakotteet? Tarkoittaako Forsberg kenties, että Venäjä ennusti tulevat pakotteet ja reagoi puolustavasti hyökkäämällä Krimiin? o_O

"Tietysti tilanne on hyvin epävakaa ja vaarallinenkin juuri arvaamattomuutensa vuoksi. Mutta pitkällä aikavälillä voimapolitiikalla saavutetut edut eivät enää kuulu tähän maailmaan."

En tiedä MISSÄ maailmassa Tuomioja elää, mutta ainakin tässä minun todellisuudessani voimapolitiikka on ERITTÄIN vahvasti läsnä erilaisten konfliktien muodossa ympäri maapalloa. Ei se ole kadonnut mihinkään, eikä Venäjä edes ole ainoa joka voimapolitiikkaa harjoittaa.
 
Vai säilyi...? No jos ei välitetä siitä että Suomi oli Moskovan "talutusnuorassa" eikä Suomessa ollut N-liiton miehitysjoukkoja(paitsi Porkkalassa) muuta kuin poliittisella kentällä niin sitten Suomea ei varmaan miehitetty muuten kuin henkisesti ja poliittisesti...?

Tähän on todettava, että kyllä noillakin ihan v-n isoilla rajoituksilla säilynyt itsenäisyys oli ihan v-n paljon parempi itsenäisyys kuin Neuvostoliiton oikeasti kunnolla miehittämillä mailla.

Meillä oli inhottava asema rajoitetulla ulkopolitiikalla ja Neuvostoliiton veitsi kurkulla, mutta kuitenkin väkivallan monopoli omien rajojen sisäpuolella ja aika läntinen systeemi verraten vaikkapa "Viron Sosialistiseen Neuvostotasavaltaan". VALPO oli vasemmiston hallussa ja kaiken maailman partaturparadikaalit vittuilivat veteraaneille osana itäblokin sponssaamaa faijakapinaansa, mutta eivät läheskään kaikki tähän lähteneet. Eikä porukkaa sentäs tapettu. Puolustusvoimat harjoitteli 70-luvullakin nimenomaan ryssää vastaan, vaikka mahdollisuudet olisivat olleet ilman onnenkantamoisia vielä huonommat kuin Talvisodassa. Isommat kuin nolla kuitenkin.

Stalinin kunnolla miehittämissä maissa NKVD teloitti väkeä kolmessa vuorossa, junat kolisivat Siperiaan, oli viisivuotissuunnitelma ja yksipuoluejärjestelmä.

Vapaus kouluarvosanalla 6 ei ole 10, mutta Stalinin Neuvostoliiton vapaus oli kouluarvosanaltaan 0 (ihan oma asteikkonsa :) ) ja nolla ei ole edes äärettömällä kerrottuna 6. Siksi en vähättele poliitikkojemme kykyä luovia toisen maailmansodan läpi...oikeasti liikkumavaraa oli tosi vähän ja paljon parempaa lopputulosta ei noilla korteilla ollut saatavilla, huonompia kylläkin.

Jos nykyään ruorissa olisi Rytin, Kyösti Kallion ja Paasikiven kaltaisia valtiomiehiä nykyisen vässylauman sijaan niin rajamme olisivat jo kiinni turvapaikanhakijatulvalta (pakolaiskiintiö varmaan isompi vastineeksi), olisimme NATOn jäseniä ja puolustusvoimilla olisi nykyistä reilusti suurempi budjetti.
 
Tähän on todettava, että kyllä noillakin ihan v-n isoilla rajoituksilla säilynyt itsenäisyys oli ihan v-n paljon parempi itsenäisyys kuin Neuvostoliiton oikeasti kunnolla miehittämillä mailla.

Meillä oli inhottava asema rajoitetulla ulkopolitiikalla ja Neuvostoliiton veitsi kurkulla, mutta kuitenkin väkivallan monopoli omien rajojen sisäpuolella ja aika läntinen systeemi verraten vaikkapa "Viron Sosialistiseen Neuvostotasavaltaan". VALPO oli vasemmiston hallussa ja kaiken maailman partaturparadikaalit vittuilivat veteraaneille osana itäblokin sponssaamaa faijakapinaansa, mutta eivät läheskään kaikki tähän lähteneet. Eikä porukkaa sentäs tapettu. Puolustusvoimat harjoitteli 70-luvullakin nimenomaan ryssää vastaan, vaikka mahdollisuudet olisivat olleet ilman onnenkantamoisia vielä huonommat kuin Talvisodassa. Isommat kuin nolla kuitenkin.

Stalinin kunnolla miehittämissä maissa NKVD teloitti väkeä kolmessa vuorossa, junat kolisivat Siperiaan, oli viisivuotissuunnitelma ja yksipuoluejärjestelmä.

Vapaus kouluarvosanalla 6 ei ole 10, mutta Stalinin Neuvostoliiton vapaus oli kouluarvosanaltaan 0 (ihan oma asteikkonsa :) ) ja nolla ei ole edes äärettömällä kerrottuna 6. Siksi en vähättele poliitikkojemme kykyä luovia toisen maailmansodan läpi...oikeasti liikkumavaraa oli tosi vähän ja paljon parempaa lopputulosta ei noilla korteilla ollut saatavilla, huonompia kylläkin.

Jos nykyään ruorissa olisi Rytin, Kyösti Kallion ja Paasikiven kaltaisia valtiomiehiä nykyisen vässylauman sijaan niin rajamme olisivat jo kiinni turvapaikanhakijatulvalta (pakolaiskiintiö varmaan isompi vastineeksi), olisimme NATOn jäseniä ja puolustusvoimilla olisi nykyistä reilusti suurempi budjetti.

Miksi meillä on ihmisiä jotka haluavat tieten tahtoen Suomen palaavan tuohon syväkyykkyyn?
 
"Kylmä sota ei palaa
Venäjän pääministeri Medvedev totesi viikonloppuna, että maailma olisi luisumassa uudelleen kylmään sotaan. Erkki Tuomioja ei tätä allekirjoita."

Mitä tuo Tuomioja oikein kiistää tosiasioita. Uuden Kylmän sodan alkusoitto on jo soitettu.

"Venäjä haluaa, että pakoterintama puretaan. Siksi sen reagointi on ollut pikemminkin puolustuksellista kuin hyökkäävää, toteaa Tuomiojan kanssa keskustellut kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg Tampereen yliopistosta."

Hmm... Kumpi tuli ensin, Krimin valtaus vai pakotteet? Tarkoittaako Forsberg kenties, että Venäjä ennusti tulevat pakotteet ja reagoi puolustavasti hyökkäämällä Krimiin? o_O

"Tietysti tilanne on hyvin epävakaa ja vaarallinenkin juuri arvaamattomuutensa vuoksi. Mutta pitkällä aikavälillä voimapolitiikalla saavutetut edut eivät enää kuulu tähän maailmaan."

En tiedä MISSÄ maailmassa Tuomioja elää, mutta ainakin tässä minun todellisuudessani voimapolitiikka on ERITTÄIN vahvasti läsnä erilaisten konfliktien muodossa ympäri maapalloa. Ei se ole kadonnut mihinkään, eikä Venäjä edes ole ainoa joka voimapolitiikkaa harjoittaa.

Verovaroin maksettua Venäjä popagandaa...
 
Oikeestaan tuon jutun paikka olisi "unelmissa"...

Btw

Onko kukaan pannut merkille tätä "dosenttia" joka on tehnyt kirjan vai oliko se nyt ihan "tutkimuksen" suomalaisesta fasismista? Oli aamutöllössä jauhamassa skeidaa...ja tietenkin ylessä...

Kovasti sitä löytyy mutta ei sanaakaan vihervasemmistosta...:rolleyes:


No niin...tässä se Oula Silvennoisen kirjasta joka kertoo suomen fasisteista ....mutta ei sanaakaan Suomen vihervasemmisto anarkisteista...?

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/soini_jniinisto_fasismi-46767

Timo Soini: Jussi Niinistö ei ole fasisti
ILKKA AHTOKIVI
eilen klo 20:06(päivitetty eilen klo 20:41)
Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ottaa kantaa virinneeseen fasismikeskusteluun.

  • df48b2fdd2a1bbc4a5ed164ed370d42920dd7ac1245486efe35c810c5e185dbb



    Timo Soini.

    (Lehtikuva/Heikki Saukkomaa)
– Fasisti on oiva lyömäsana. Se kelpaa moneen tarkoitukseen. Kun Suomessa ruoskaparlamentarismin aikaan kansanedustaja kannatti länsimaisia arvoja, arvosteli Neuvostoliittoa ja Urho Kekkosta, häneen iskettiin fasistin leima. Aiheetta leimatuksi tulivat muun muassa Georg C. Ehrnrooth ja Veikko Vennamo, Timo Soinikirjoittaa.

Hänen mukaansa sama harrastus on virkoamassa henkiin.

– Puolustusministeri Jussi Niinistöäyritetään pistää kepin nokkaan. Perusteetta. Tunnen Jussin pitkältä ajalta, hän ei ole fasisti, Soini kirjoittaa blogissaan.

Hän viitannee Jussi Niinistöön kohdistuneeseen arvosteluun koskien hänen historiantutkimustaan, joka koski Lapuan liikettä. Niinistö vastasi viime maanantaina blogissaan syytöksiin, joita häntä kohtaan esitettiin Aamulehdessä ja blogitekstinsä julkaisun jälkeen viime tiistain Ilta-Sanomissa. Niissä hänen sanottiin ihailleen terroria ja harrastavan menneisyyden valkopesua.

Oula Silvennoinen, Marko Tikka ja Alpo Roselius julkaisivat äskettäin teoksenSuomalaiset fasistit. Jussi Niinistön vuonna 2003 ilmestynyt kirja Lapuan liike. Kuvahistoria kansannoususta on tutkijakolmikon mielestä suoraa jatkoa lapualaisten omalle sinimustalle tulkintalinjalle.

– Niinistö ei peittele ihailuaan terroria kohtaan, tutkijat syyttivät Aamulehdessä.

Oula Silvennoisen jatkoi aiheesta maanantain Ylen aamutv:ssä. Hänen mielestään Suomessa vähätellään fasistista menneisyyttä. Esimerkiksi hän nosti kyseisen Jussi Niinistön teoksen, jossa Niinistö piti kyydityksiä aseettomana sissisotana, jota perusteltiin suoralinjaisella, diplomatiasta piittaamattomalla talonpoikaisjärjellä ja jota höystettiin juurevalla kansanhuumorilla.

– Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona. Se on minusta huolestuttavaa ja tuomittavaa, Silvennoinen sanoi Ylellä.

Timo Soini toteaa blogissaan, että perussuomalaiset oli vaaleissa Suomen toiseksi suurin puolue.

– Ääniä saimme yli 500 000. Tuo vaalitulos ottaa koville, saati asema hallituspuolueena. Seuraava hillotolppa on keväällä 2019. Siihen saakka tätä (fasisti)ulvontaa riittänee, hän arvioi.

 
Timo Soinille Syyrian mielenosoituksesta

Ulkoministeri Timo Soini ihmetteli tänään, miksei kukaan marssi syyrialaisten puolesta. Minäpä arvaan seuraavassa syyn.

Kyse on luullakseni siitä, ettei Syyriassa ole oikein ketään, jonka puolesta marssia. Vai kenelle ihmeessä voisi tulla edes mieleen marssia Venäjän tukeman verisen diktaattoriBashar Al-Assadin, halpaa öljyä tarvitsevien tukeman maailman verisimmän terroristijärjestö ISIS:in, länsimaiden tukeman jihadistisen Al-Nusran rintaman tai edes ties kenen tukemien kurdien puolesta?

Eikä taida Suomessa enää olla oikein halua osoittaa mieltään syyrialaisten pakolaistenkaan puolesta, koska he ovat tunkeutuneet suurin joukoin nauttimaan länsimaiden tarjoamasta turvapaikkajärjestelmästä. Solidaarisuuden osoitus heille kun saatettaisiin katsoa samalla tavalla kutsuksi kotimaahamme kuin pääministerin aikanaan antama, vaikkakinlunastamatta jäänyt, lupaus asuntonsa antamisesta turvapaikanhakijoille.
 
Verovaroin maksettua Venäjä popagandaa...
Maanpetturi.
Kaikille naapurimaille on vaarallinen, mutta ei Suomelle o_O..Tyhmä ja vaarallista soloilua Tuomiojalta.
Kaikille on selvä että tarjahaloset yms nuolevat kenkiä Kremlin tsekisti varkaille. Ei se ole sen kummempaa.
 
Miksi meillä on ihmisiä jotka haluavat tieten tahtoen Suomen palaavan tuohon syväkyykkyyn?

No siinäpä se onkin arvoitus. Ehkäpä he ovat osittain niitä, jotka luulevat että edelleen olemme siinä emmekä ole koskaan poistuneet? Sitten on ne jotka kuvittelevat henkilökohtaisesti hyötyvänsä asiasta, Paavot ja Paulat?

Edit: Paavo vieläpä tuo tuota Paasikiveä joka paikassa esiin, vaikka Paasikiven linja oli tunnustaa tosiasiat, ei myötäillä Venäjää. Kekkonen on jo osuvampi vertaus, kun edusti suurempaa kuin välttämätöntä myötäilyä oman etunsa tähden.
 
Näistä tuomiojasta, tarjahalosesta, pauloista yms maanpetturista on esimerkki heidän kierosta maailmankatsomuksesta:

"Kerran perestroikan alusta olen sattuman kautta opiskelioiden bileisiin, juhlittiin yhden naisopiskelijan naimisiin menoa, sulhanen oli KGB korkeinkoulusta. Itse tuleva aviomies myös osallistui myös bileisiin. Iältään hän oli ei paljon Putinia nuorempi. Opiskelijat kuuluneet suuremmalta osin oppositioon neuvostovallan kanssa, ja suhtautuneet avoimella epäluottamuksella ja inholla tulevaan nuoreen kgb:mieheen. Hän taas aistinut tämän ja joi liian nopeasti itseään humalaan. Juotuaan pullon hän menetti itsekontrollin, rupesi toistelemaan tauotta kun mantra "ME ollaan huoria kaikki! ME ollaan huoria kaikki! " ("Vse my bljadi") todennäköisesti tarkoittaen itseään ja muita opiskelioita, ja mahdollisesti kaikkia planeetan asukkaita. Minun kaverini, bibliofiili ja intellektuaali, katsoi häntä sarkastisesti ja vastasi: "TE olette huoria kaikki!". KGBlainen hyökkäsi hänen nyrkein huutoilla: "Ketkä ovat TE?". Vaikka oli kuinka humalassa, ymmärsi kuitenkin, mitä opiskelija tarkoitti.

Tämä tarina kuvastaa nuorien Putinin aikaisten KGBmiesten maailmankatsomusta ja omaa paikka siinä hyvin. Oman karjäärin ja jopa pelkästään työta varten heille oli pakko mennä niin alas kuin mahdollista ja tehdä mitä tahansa katalutta. Puolustakseen tätä omissa silmissä, kgb:n miehet päättäneet että koko maailma on tälläinen, ei yhtään parempi, että kaikki ympärillä ovat "huoria" eli "bljadit", ja siksi ansaitsevat tulla petkutetuksi ja hyväksikäytetyksi".
Igor Eidman
Täältä: http://www.kasparov.ru/material.php?id=56C0B3018BCD3

Kun näitä pauloja, tuomiojia ja tarjojahalosia katselee, niin tämän aistii, ne todella kuvittelevat että me ollaan täällä kaikki bljadit.
 
Back
Top