ak.tied
Greatest Leader
Muutama saa vielä avustusta, YTJ hakusanalla "somali":
https://tietopalvelu.ytj.fi/yrityshaku.aspx?kielikoodi=1
No tuossahan sitä riittää veronmaksajille tuettavaa. Varmaan korvaamattoman arvokkaita seuroja kaikki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Muutama saa vielä avustusta, YTJ hakusanalla "somali":
https://tietopalvelu.ytj.fi/yrityshaku.aspx?kielikoodi=1
Ja me ollaan niinku annettu kärkipoliitikoille lupa sallia tuollainen rahan lypsäminen valtion kassasta (lue= veronmaksajien taskuista)?No tuossahan sitä riittää veronmaksajille tuettavaa.
Ja me ollaan niinku annettu kärkipoliitikoille lupa sallia tuollainen rahan lypsäminen valtion kassasta (lue= veronmaksajien taskuista)?
Seuraavaa äänestysmahdollisuutta odotellessa....Kyllä, äänestämällä sitä tolkun oloista ehdokasta. Valitettavasti se ehdokas tekee kuten puoluejohto käskee, tai oma etu vaatii.
Monikulttuurisuus on pyllystä, kuten olemme monesti todenneet. Sen vahvistaa tämä nätti tyttö. Kannattaa lukea koko juttu.
http://www.hs.fi/nyt/art-2000005268266.html
HS kirjoitti:Monikulttuurisuuden vastustusta on Suomessa totuttu kuulemaan lähinnä rasistisilta ja maahanmuuttovastaisilta öyhöttäjiltä.
Marko "americana" Maunula kirjoitti:Asun valtaväestöltään afroamerikkalaisessa kaupungissa. Naapurustoni on enimmäkseen juutalainen.
Olen kolmen puoliksi afroamerikkalaisen pojan isä. Seitsemän vuotta olin entisen naapurustoni ainoa valkoinen asukas. Lähimmässä kaveripiirissäni kristityt valkoiset ovat vähemmistössä. Parhaat kaverini tässä maailmassa ovat juutalainen lääkäri, afroamerikkalainen liikemies, englantilainen kirvesmies ja japanilaisen naisen kanssa naimisissa oleva, Japanissa asuva afroamerikkalainen englanninopettaja ja painivalmentaja.
Opiskelijoistani selkeästi yli puolet ovat afroamerikkalaisia, ja joukkoon mahtuu myös aasialaisia, latinoja ja valkoisia. Kollegani muodostavat liki yhtä kirjavan joukon.
Mutta en pidä multikulturalismista. Minulle ajatus yhteiskunnasta erillisten, suojeltujen ja itseään ylläpitävien alakulttuurien rikkinäisenä mosaiikkina on puhdas kauhistus. Monikulttuurisuus kuulostaa terminä paremmalta, mutta monet sen kannattajista vaikuttavat myös tukevan pysyvien rinnakkaiskulttuurien systeemiä, hyvää tarkoittavaa mutta integraatiota silti jarruttavaa kulttuurin itseisarvoista palvontaa.
En voisi elää kulttuurisesti uskomattoman rikasta ja antoisaa elämääni ilman radikaalia integraatiota, jonka oleellinen osa on oman – ja muiden – kulttuurin kriittinen tarkastelu ja niiden kielteisten piirteiden hylkääminen.
Pelkään, että multikulturalismi tekee enemmän vahinkoa kuin hyvää. Tulokkaiden kulttuurien tukeminen, uudessa maassa ja kulttuuriympäristössä, hidastaa sopeutumista ja integraatiota. Hyvää tarkoittavat yritykset auttaa tulijoita pitämään kiinni omista tavoistaan ja perinteistään pitää yllä aitoja tulokkaiden ja kantaväestön välillä.
Meillä länsimaalaisilla on paljon opetettavaa tulokkaille: demokratia, naisten tasa-arvo, seksuaalisten vähemmistöjen suvaitseminen. Ja meillä länsimaalaisilla on todella paljon opittavaa monilta tulokkailta: uskontojen kunnioitus, perheen ja suvun arvostaminen, hieno tapakulttuuri, uudet ruuat ja musiikki.
Juuri parhaillaan Etelän pahimmat juntit ja rasistiset idiootit vaahtoavat Konfederaatin lipun puolesta. Heidän argumenttinsa vetoavat periaatteessa multikulturalismiin: lippu on meidän historiamme ja perinteidemme symboli. Meillä on oikeus pitää kiinni kulttuuristamme!
Multikulturalismin vastustamista ei pidä silti sekoittaa monokulturalismiin, joka on vielä typerämpi idea. Monokulttuuri on paitsi mahdotonta ja vaarallista, mutta myös historiallinen vale.
Ani harva ihmisryhmä koskaan on elänyt täysin monokulturaalisessa kuplassa. Me suomalaisetkin olemme muuttuneet ja muuttaneet, omaksuneet uutta ja naineet ristiin liki koko historiamme.
Elämme uuden, valtavan kansainvaelluksen aikakautta. Me voimme selvitä sen aiheuttamista kitkoista parhaiten luomalla uuden, radikaalin integroivan kulttuurin.
Jokaisen meistä on katsottava peiliin ja pohdittava, että miten voin kitkeä itsestäni rasismin, antisemitismin, toisten uskontojen pelon, homofobian sun muiden negatiivisten ajattelun rippeet, oman persoonani ja kulttuurini kielteiset puolet?
Miten voin sulautua yhteiskuntaan siten, että en aiheuta kitkaa ja ongelmia arkipäivän kanssakäymisessä muiden kanssa?
Ja kun sanon ”jokaisen meistä,” tarkoitan niin Markoa kuin Mohammediakin, Johannaa kuin Yukoakin.
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005269068.htmlTausta: poliittinen lehmänkauppa
– Maakuntahallinto ja sote-uudistuksen valinnanvapaus on nyt koplattu toisiinsa sellaisella tavalla, josta voi sanoa, että se on aivan tyypillinen poliittinen lehmänkauppa. Keskusta saa maakuntahallinnon ja kokoomus valinnanvapauden, Paloheimo summaa.
Kokoomukselle valinnanvapaus on ollut sote-uudistuksessa kynnyskysymys. Maakuntahallinnon rakentaminen puolestaan on ollut sydämenasia keskustalle.
Muun muassa Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä on arvioinut maakuntauudistuksen sementoivan keskustan valtaa maakunnissa.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/35...tusten+jaossa+ei+tarvita+poliittista+ohjaustaSipilä: Järjestöavustusten jaossa ei tarvita poliittista ohjausta
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kummeksuu julkisuuteen noussutta tapausta työ- ja elinkeinoministeriön järjestöavustusten jaosta.
Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että työministeri Jari Lindströmin (uv) entinen erityisavustaja Sakari Puisto (ps) oli halunnut pyyhkiä yli kahden somalitaustaisen kansalaisjärjestön avustukset perusteetta.
Sipilän mukaan tämäntyyppisissä asioissa ei tarvita poliittista ohjausta. Hän tarkentaa, että hallitusohjelman linjaukset näkyvät toki käytännön päätöksissä.
– Tämä ei kyllä ole sen mukaista, mistä nyt puhutaan, Sipilä sanoi STT:lle tiistaina Kiinan Dalianissa.
– Tieto tuli minulle tämän matkan aikana, joten en tarkemmin (asiasta) tiedä, enkä ole Lindströmin kanssa tästä voinut keskustella.
Lindström sanoi maanantaina ihmettelevänsä väitteitä painostamisesta.
https://hommaforum.org/index.php/topic,121632.msg2669461.html#msg2669461Lainaus käyttäjältä: writer - 27.06.2017, 16:04:29
Lainaus käyttäjältä: Archaeopteryx - 27.06.2017, 10:25:40
Jarin puoliso on Anna Gustafsson: https://twitter.com/anna_annagust?lang=fi
Lainaus
Kansainvälisyydestä ja monikulttuurisuudesta kirjoittava toimittaja.
Anna Gustafsson uudelleen tviittailee Varisverkoston väkivaltaisten anarkistien tviittejä...
Uskomatonta että muija on noin sekaisin...
Anna Gustafsson näyttää olevan töissä Safe Stadi-hankkeessa täysipäiväisenä työntekijänä. Toimenkuvaan kuluu nettisivuille kirjoittaminen, artikkeleita näyttää ilmestyvän 2-3 viikossa. Rahoitus tulee Helsingin kaupungilta, kotouttamisen momentilta.
https://dev.hel.fi/paatokset/asia/hel-2016-006673/nlk-2016-9/
Lainaus
Nuorisolautakunta päätti kilpailuttaa Safe Stadi –hankkeen monikulttuurisen nuorisotyön palvelut käänteisenä kilpailutuksena. Hankinta koskee seuraavia osahankintoja: turvapaikanhakijanuorten tukemisen palvelut (osahankinnan arvo 125 000 e), maahanmuuttajataustaisten nuorten kotoutumisen palvelut (178 000 euroa) ja asenneilmapiiriin vaikuttamisen palvelut (88 000 euroa). Sopimuskausi on 1.1.2017 - 31.12.2017 ja hankinnan kokonaisarvo on 391 000 euroa
Paavo Lipposen yhtiö takoi voittoa 156 370 € – Päivi-vaimolla vuositulot lähes 70 000 €: Nostaa yhä kansanedustajan sopeutumiseläkettä
https://www.suomenuutiset.fi/
"Päivi Lipposen taloudellinen tilanne on siis 50-vuotiaana suhteellisen hyvä. Tästä huolimatta hän saa edelleen eduskunnan sopeutumiseläkettä. Eläkkeen maksamiseen ei vaikuta asema Cosmopolis Oy:n toimitusjohtajana, kuten eivät myöskään esimerkiksi hänelle maksetut pääomatulot."
https://yle.fi/uutiset/3-9694219Muun muassa sote-ministeri Juha Rehula (kesk.) ja sote-projektin johtaja, STM:n alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti perustelivat yhtiömallin välttämättömyyttä kilpailusäädännöllä ja ex-liikelaitos Destiaa koskevalla EU-komission ennakkopäätöksellä.
Nyt yhtiöittämispakko on kariutumassa perustuslakivaliokunnassa. Tänään pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja eilen valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) irtisanoutuivat yhtiömallista.
Kumpikin on sanonut, että malli tuli kilpailuviranomaisten esityksestä, eikä ollut puolueiden poliittinen tavoite.
Tämä ei pidä paikkaansa. Jo valinnanvapauden lakiesityksessä sanotaan, että ratkaisu yhtiömallin valinnasta oli poliittinen.
Lakiesityksessä muotoillaan, että velvoite yhtiöittää osa maakunnan palvelutuotannosta "ei johdu perustuslaista tai EU-oikeuden velvoitteista, vaan perustuu kansalliseen poliittiseen tarkoituksenmukaisuusharkintaan Suomessa käyttöön otettavasta järjestelmästä".
Presidenttiehdokas Pekka Haavisto selvensi turpo-linjaansa.
https://yle.fi/uutiset/3-9703011
Haavisto sanoo, että yhteistyötä Ruotsin ja myös Norjan kanssa pitäisi entisestään tiivistää.
– Huoltovarmuus on kriisitilanteessa ihan avainkysymys, se millä tavalla saadaan elintarvikkeet ja energia riittämään. Ruotsi on se lähinaapuri, josta logistiikka toimii. Myös sotilaallisesti on hyvin tärkeää, että voidaan tehdä väistöliikkeitä, esimerkiksi siirtää meidän hävittäjäkalustoa muille kentille. Silloinkin tulee Ruotsi kyseeseen, Haavisto selvittää.
Huoltovarmuuteen Haaviston mukaan liittyy sekin, että hän on julkisesti ottanut kantaa ruotsalaisen Jas Gripenin puolesta Hornetien seuraajiksi.
Kuulostaako realistiselta ?
Salatut asiakirjat paljastavat Hornet-hankinnan taustat 25 vuotta sitten
Iltalehti Maanantai 3.7.2017 klo 08.58
Salatut asiakirjat paljastavat, miksi Suomen hallitus päätyi 25 vuotta sitten hankkimaan amerikkalaisia F-18 Hornet -hävittäjiä.
Kuulostaa täydellisen typerältä...ja epärealistiselta. Itse asiassa tässä lienee kysymys jo suoranaisesta muunnellusta totuudesta, kuten on tapana sanoa diplomaattisesti. Haaviston puheisiin ei löydy minkäänlaista katetta...ei todellakaan.
Ja, mitä Haavisto voisi edes tietää tulevasta hävittäjähankinnasta? Siitä on täysin turhaa puhua ja muodostaa mielipiteitä tässä vaiheessa.
Palataanpa hieman ajassa takaisin nykyisen kalustomme hankintaan..
Tämä artikkeli antaa jonkin verran taustoja Suomen Hornet-hävittäjähankinnalle.. Edelleenkin meillä on henkilöitä jotka jaksavat itkeä ruotsalaisen JAS'in paremmuudesta. Lukekaa hyvät ystävät, niin selviää mistä oli aikoinaan kysymys.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707022200238131_u0.shtml
Kokoomuksen ja Keskustan Sote-himmelin yhtiöittämispakosta pyristelevät Orpo ja Sipilä kilpaa irti, yrittävät väittää että virkamiehet pakottivat siihen vaikka itse siihen olivat ihastuneita. Nyt yhtiöittämisen kariuduttua perustuslakiin Orpo pokkana ilmoitti ettei yhtiöittäminen ollut poliittinen tavoite, lakitekstissä mainitaan ettei yhtiöittämispakko johdu EU-säännöistä vaan on hallituksen poliittinen päätös.
https://yle.fi/uutiset/3-9694219
En oikein tiedä mihin Haavisto perustaa ajatuksensa yhteistyöstä Ruotsin kanssa. Olen ymmärtänyt asian niin, että Ruotsi on tasan tarkkaan ilmoittanut Suomelle että rauhan aikainen sotilaallinen yhteistyö sopii. Sen sijaan mitään sodan ajan konkreettista yhteistyötä Ruotsilla ei ole sen suurempaa halua lähteä kehittämään. Saati sitten sitoutua mitenkään Suomen puolustamiseen.
Kenraali evp. Karlis Neretnieks esittää tässä osuvia kommentteja.
https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/neretnieks_suomi_ruotsi_puolustus-67410
– Annan pari esimerkkiä. Onko Suomi valmis uhkaamaan Venäjää sodalla, jos Venäjä vaatii Ruotsia "lainaamaan" Gotlantia vakavassa Baltian kriisissä? Onko Ruotsi valmis lähtemään sotaan, jos Venäjä esittää vastaavan vaatimuksen saada "lainata" osia Suomen Lapista suojatakseen tukikohtiaan Kuolan niemimaalla pahan Pohjoiskalotin kriisin vuoksi.
– Käytännössä tämä vaatisi yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa. En pidä sitä mahdollisena, kun otetaan huomioon vallitsevat sotilasstrategiset olosuhteet ja maiden erilaiset historialliset kokemukset.
– Molemmat maat ovat puolustuksessaan riippuvaisia ulkomaisesta avusta. Ruotsi tarvitsee sitä hyvin aikaisin. Suomen kestävyys on parempi, mutta sekin tarvitsee apua pidemmässä juoksussa.
En oikein tiedä mihin Haavisto perustaa ajatuksensa yhteistyöstä Ruotsin kanssa. Olen ymmärtänyt asian niin, että Ruotsi on tasan tarkkaan ilmoittanut Suomelle että rauhan aikainen sotilaallinen yhteistyö sopii. Sen sijaan mitään sodan ajan konkreettista yhteistyötä Ruotsilla ei ole sen suurempaa halua lähteä kehittämään. Saati sitten sitoutua mitenkään Suomen puolustamiseen.
Siinä olet oikeassa että Ruotsin hallitus sanoo ei turvatakuille tai sotilasliitolle. Ruotsin demarit jotka ovat pääpuolue hallituksessa ajavat sotilaallisen liittoumattomuuden nimikkeellä myytyä turvallisuuspolitiikkaa ja sanovat ei Natolle, toisin kuin Suomi joka pitää nimellisesti auki mahdollisuutta hakea jäsenyyttä.
Jos demarit sanoisivat että liittoutuminen Suomen kanssa on OK, menisi koko littoutumattomuusjutulta pohja pois. Naton he eivät taas voi hakea, koska silloin puolueesta vasen laita hyppäisi vassareihin ja kaikki mahdollisuudet hallitusasemaan kaikkoisivat pitkäksi aikaa
http://m.iltalehti.fi/politiikka/201707032200242710_pi.shtmlNäkökulma: Kokoomus pitää huolta omistaan, osa 2 - väärinkäytöksistä epäilty ex-piirijohtaja palkattiin kunnanviraston johtoon, suosittelijana Jan Vapaavuori
Tänään klo 07:05
Politiikan kulisseissa pelattava peli on rumaa. Puolueen uskollisista sotureista pidetään huolta viimeiseen virkaan asti, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Marko-Oskari Lehtonen.
Politiikassa kaikki on mahdollista.
Iltalehti kertoi viime viikon keskiviikkona kokoomuksen entisestä piirijohtajasta, jota epäillään useiden tuhansien eurojen väärinkäytöksistä. Epäillyt väärinkäytökset ehtivät jatkua useiden vuosien ajan.
Kokoomuksen puoluetoimisto yritti lakaista sille kiusallisen tapauksen maton alle tekemällä ex-piirijohtajan kanssa salaisen ”kassakaappisopimuksen”, jonka mukaan puolue jättää asian siihen, jos ex-piirijohtaja maksaa takaisin sovitun summan ja eroaa tehtävästään oma-aloitteisesti.
Näin myös tapahtui.
Ex-piirijohtaja kuului kokoomuksen sisäpiiriin, johon kuuluvat muun muassa puheenjohtaja Petteri Orpo, puoluesihteeri Janne Pesonen ja Helsingin nykyinen pormestari Jan Vapaavuori.
Asia piti hoitaa "fiksusti". Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että puolueen palkkalistoilla olevalle ex-piirijohtajalle piti näyttää ovea ennen kuin p**** osuu tuulettimeen eli asia tulee julkisuuteen.
Orpo oli asiasta tietoinen. Pesonen oli asiasta tietoinen. Vapaavuori oli todennäköisesti asiasta tietoinen.
Ex-piirijohtajan työsuhde kokoomukseen päättyi huhtikuun alussa, sopivasti ennen 9. huhtikuuta järjestettyjä kuntavaaleja.
Käräjäoikeuden päätöksen mukaan kokoomuksen sisäpiiriin kuulunut ex-piirijohtaja ei ole sitoutunut omassa elämässään niihin arvoihin, joiden puolesta hän puhui kevään 2015 eduskuntavaaleissa ollessaan puolueen ehdokkaana.
Iltalehden tietojen mukaan puoluesihteeri Janne Pesonen sai viime vuoden marraskuussa kirjeen, jossa puoluetoimistoa varoitettiin ex-piirijohtajaan liittyvästä maineriskistä.
Kirjeessä kerrottiin ex-piirijohtajan eläneen ”täydellistä” kaksoiselämää puolisonsa tietämättä ja tulleen siinä sivussa raskaaksi naimisissa olevalle paikalliselle kokoomusaktiiville.
Kirjeessä kerrottiin myös ex-piirinjohtajan holtittomasta rahankäytöstä ja kehotettiin epäsuorasti tarkastamaan piirin kirjanpito mahdollisten väärinkäytösten varalta. Kuten nyt tiedetään, näin myös tehtiin.
- Puoluetoimistolla on ollut tieto ex-piirijohtajan epämääräisistä elämäntavoista ainakin viime marraskuusta lähtien. Todistettavasti myös puolueen puheenjohtaja ja piirihallitus ovat olleet perillä asioista, ex-piirijohtajan tunteva henkilö kertoo Iltalehdelle.
* * *
Haku erään kunnanviraston johdossa olevaan määräaikaiseen päällikkötason virkaan päättyi 22. maaliskuuta eli kaksi viikkoa ennen salaisen kassakaappisopimuksen allekirjoittamista.
Kokoomuksen ex-piirijohtaja toimitti oman hakemuksensa 22. maaliskuuta, puolitoista tuntia ennen virka-ajan päättymistä.
Suosittelijaksi oli merkitty Jan Vapaavuori, entinen ministeri ja Euroopan investointipankin varapääjohtaja - kevään kuntavaalien valtakunnan ääniharava. Jokainen ymmärtää, mitä tämän tason nimi paperissa tarkoittaa.
Ex-piirijohtaja valittiin virkaan 51 hakijan joukosta. Hakijoiden joukossa oli useita korkeasti koulutettuja alan ammattilaisia, joilla oli vuosien työkokemus Nokian, Tikkurilan ja YIT:n kaltaisista pörssiyhtiöistä.
Hakijoiden joukossa oli muun muassa Veikkauksen ex-johtaja ja lukuisia muita kokeneita alan osaajia. Kokoomuksen ex-piirijohtaja arvioitiin näitä kaikkia pätevämmäksi, vaikka hänellä oli vähemmän työkokemusta kuin monella muulla.
* * *
Politiikan kulisseissa pelattava peli on rumaa. Puolueen uskollisista sotureista pidetään huolta viimeiseen virkaan asti.
Peli vihelletään poikki aina neljän vuoden välein, kun Arkadianmäelle tarvitaan 200 innokasta yhteisten asioiden hoitajaa. Kun pakka on sekoitettu, peli jatkuu kuin aina ennenkin.
Tämä on politiikkaa - ja suurin syy siihen, miksi niin moni jättää vuosi toisensa jälkeen äänestämättä.
Näin toimitaan maassa, jonka pääministeri on sanonut julkisesti, ettei hän tunnista kuntatason hyvä veli -verkostoja.
* * *
Tapaus on kokoomukselle hyvin kiusallinen, sillä kyseisen piirin hallituksessa istuu edelleen samoja henkilöitä, jotka ovat olleet hyväksymässä edellisten vuosien tilinpäätöksiä, joissa on ilmennyt epäselvyyksiä.
Yksi näistä henkilöistä sattuu olemaan kokoomuksen sisäpiiriin kuuluvan ministerin lähisukulainen.