Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

97 piti sosiaalitoimistosta hakea, en muista monta satasta se oli, mutta uudet housut sillä sai, ja kaljaankin vielä riitti, liekö syy ollu housuissa, kaljassa, vai ryynäämällä rakennetussa jumalaisessa miesvartalossa, mutta samalta kotiutumisreissulta tarttui matkaan yks tyttöimmeinen, josta myöhemmin ihan vaimo tuli:love:

Eli kotouttamisraha ratkaisisi myös synnytystalkoo-ongelmat? Win-win siis
 
Kyllä, ja vielä silviisii, että kolme tytärtä saatiin aikaseks, sitä ei sitten vielä tiedä monestako niistä jääkäri tulee, tai monta jääkäriä ne tekee;)
 
Ja vaikka ollaankin yhdentyvässä euroopassa, ja samassa veneessä, niin ranska kyllä kärsi kyseisessä tapahtumasarjassa tappion menetetyn legioonalaisen muodossa, oli nimittäin pilkuntarkka suunnitelma lähteä tuhlaamaan näköalaton nuoruus muukalaislegioonan, mutta kelpo korpisoturina sopeuduin muuttuneisiin olosuhteisiin salamannopeasti, ja hirmu harhautuksella koukkasin itelleni taisteluvoiton, sitte onkin parkytvuotta eletty asemasotavaihetta rintamamiestalossa, tietty;)
 
Japanin tie on alamäki
20.5.2018 20:29 Kai Mykkänen 28 kommenttia

Halla-Aho haluaa siis Suomesta Euroopan Japanin. Japanilaisten elintaso on kehittynyt tällä vuosituhannella teollisuusmaista heikoimmin. Yksi syy siihen on työperäisen maahanmuuton puute, kun japanilaiset ovat samalla harmaantuneet vauhdilla.

Hyvä, että maahanmuutosta keskustellaan nyt oikeilla termeillä.

Suhteellisuus toki kaikessa: Totta on, että Japanissa on paikattu puuttuvaa maahanmuuttoa hyödyntämällä robotteja vaikkapa vanhusten hoidossa.

Automaatiomyönteisestä kulttuurista huolimatta japanilaiset eivät kuitenkaan ole onnistuneet yhdistämään vanhenevaa väestöä ja talouskasvua. Miksi onnistuisi meiltä paremmin?

Maahanmuuton vaikutuksesta lastemme elintasoon kannattaa huomata kaksi seikkaa:
1) Maahanmuuton vaikutus ei ole vakio, vaan riippuu oleellisesti siitä, miten työmarkkinoiden ja sosiaaliturvan säännöt toimivat.

Kotoutammeko kotiin vai töihin - koskee niin suomalaisia kuin tänne muuttavia ja heidän lapsiaan. Tarvitsemme joka tapauksessa muutoksen työllisyysmalliimme. Kotimaisten työttömien työllistämiseen tarvitsemme mallin, joka samalla ohjaa töihin myös maahanmuuttajat. Nykyiseen luisuun ei kerta kaikkiaan ole varaa, kuten Halla-Ahokin oheisessa kertoo.
2) Työperäisessä maahanmuutossa ei ole kyse vain suorittavan työvoiman riittävyydestä.

Monikulttuurisuuden mahdollistamisessa on kyse tienhaarasta, jossa Suomesta tulee joko houkutteleva, avoin ja helposti lähestyttävä, tai käpertyvä ja luotaan työntävä.

GSM-Nokian nousu saattoi vielä perustua siihen, että opetetaan suomalaisille insinööreille oikeita asioita. Tulevat Nokiat syntyvät enemmän siten, että palveluinnovaation ympärille kootaan nopeasti parhaat tekijät ympäri maailmaa. Suomi joko on tällaisten osaajien kokoontumisajojen kohtauspaikka tai taantuva takapajula.
Sinisilmäinen ei toki pidä olla.

Euroopan rajoilla vallitsevat elintasoerot, asumisperusteinen sosiaaliturva ja vapaa maahanmuutto eivät ole yhdistettävissä järkevästi. Turvaa tulee antaa vainon tai kidutuksen uhreille. Sen sijaan työsuhteeseen tulevia ei kannata yhtään hätyyttää, kunhan oleskelulupaan liittyvät turvallisuustaustat on kunnossa.
http://kaimykknen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255582-japanin-tie-on-alamaki
 
Edelliseen liittyen...
Matti Viren20.5.2018 22:00

Aikanaan kommunistit lupasivat, että kaikki maailman ongelmat poistuvat, kun siirrytään sosialismiin/kommunismiin.

Nyt Mykkänen (Juhana Vartiaisen jalanjäljissä) tarjoaa hieman samanlaista kaikkien ongelmien ratkaisua Suomelle/teollisuusmaille.

Olisi kiva, jos tälle lupaukselle saisi jotain perusteluja (teoriaa, kokemuksia, dataa, …).
 
Jotain täytyy olla tulossa, kun päivästä toiseen samaa Moodysin "voisi, olisi, mikäli"-raporttia toitotetaan mediassa...

Vaikka seuraan innolla teknologiakehitystä ja robotisaatiota, olen kuitenkin eri mieltä Halla-ahon kanssa siitä, että robotit olisivat paras ratkaisu tulevaan työvoimapulaan, hän kommentoi.
...
Hän ehdottaa, että lähtömaissa järjestettäisiin suoria rekrytointeja esimerkiksi lähihoitajille.

Pirusti siinä saa lähihoitaja painaa duunia jotta pärjää 24/7 surraavalle robotille. Vai oliko tarkoitus että palkka olisi niin olematon että pysyisi kilpailukykyisenä vaihtoehtona robotille ja valtio sitten maksaa sosiaaliturvana erotuksen tekijälle? Jonka jälkeen saadaan taas kuulla vali-vali-virttä hyvästä sosiaaliturvasta.. ennen oli huuli että verot valtion maksettavaksi, nykyään halutaan jo palkkakin valtion maksettavaksi.

Eipä ne espanjalaiset(?) hoitsutkaan täällä kauaa pysyneet, en usko uusienkaan pysyvän kuin koulutuksen ajan. Tai no, jos niille ei opeta muuta kieltä kuin "savvoo" niin ehkä sitten pysyvät kun kielitaitoa ei ole millä muualla pärjäisi...
 
"... tulevat nokiat syntyvät niin, että palvelualan keksintöjen ympärille kootaan nopeasti parhaat tekijät ympäri maailman."

Ikävä sanoa, mutta sisäministeri Mykkänen ja kokoomus todella ovat kuutamolla. Saatavuusharkinta koskee vain matalapalkka-alojen työntekijöitä. Osaajat eivät ole sen piirissä.

Jos saatavuusharkinta poistetaan, osaajia ei tule yhtään enempää, mutta kouluttamattomia sitäkin enemmän.

Kysynkin Mykkäseltä: etkö tiedä tai ymmärrä, että saatavuusharkinta ei koske osaajia?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1736459699807550&id=100003306096376 Halla-ahon näkemys Mykkäselle
 
Tutkimus: Puolueilla piilotettuna miljoonia euroja säätiöihin – RKP:tä lähellä olevalla Svenska Kulturfondenilla jättiomaisuus
Säätiöiden merkitys varsinaisen puoluetoiminnan rahoittajana on vähentynyt.

...
RKP:llä rikkain säätiö
Tutkimuksen mukaan ylivoimaisesti suurin varallisuus on Ruotsalaista kansanpuoluetta lähellä olevalla Svenska Kulturfondenilla, peräti noin 800 miljoonaa euroa.

Tosin vain pieni osa säätiön tuotosta käytetään puolueen tukemiseen. Tutkimuksen mukaan RKP ja sen ehdokkaat saavat kuitenkin tukea myös monilta muilta heitä lähellä olevilta säätiöiltä.
https://yle.fi/uutiset/tuoreimmat

Oulun kaupunki tukee RKP:n puoluekokousta – antoi tilavuokraan 10 000 euroa
  • 3
  • 0
  • JAA:
xlarge-kaupunginteatteri.jpg

RKP:n kokouspaikkana on Oulun kaupunginteatteri. KUVA: Pekka Peura

OULU 21.5.2018 20:59
KALEVA

Suomen ruotsalainen kansanpuolue RKP pitää puoluekokouksensa Oulussa ensi viikonloppuna 25.–27. toukokuuta.

Kokouspaikka on Oulun kaupunginteatteri. Kokoukseen odotetaan noin 300 osanottajaa.

Kaupunginhallitus päätti tukea RKP:n puoluekokousta 10 000 eurolla, joka menee teatterin tilavuokraan.

Lisäksi kaupunki järjestää vastaanoton noin 200 puoluekokousedustajalle perjantaina 25. toukokuuta.
http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/o...ousta-antoi-tilavuokraan-10-000-euroa/794289/
 
Viimeksi muokattu:
Lisää näitä "toivio"-kirjoituksia..
Onko tämä Vastuullisen median ydinryhmän koordinoima ulostulo?

Kommentti: Suomi kulkee kohti synkkiä aikoja – tarvitsemme lisää maahanmuuttajia

Suomeen muuttajat eivät riitä kääntämään väkilukua kasvuun.(KUVA: Pekka Elomaa, kuvankäsittely IS)
Julkaistu: 21.5. 19:43

Maahanmuuton olisi syytä olla iso teema tulevissakin vaaleissa, Taloussanomien uutispäällikkö Katja Okkonen kirjoittaa.

Tarvitsemme Suomeen lisää maahanmuuttajia, muuten meillä on pian aivan liian vähän veronmaksajia elätettävien määrään verrattuna.

Tämä on viesti, jota on viime aikoina kuultu monesta suunnasta. Viimeksi asian nosti esille palkansaajajärjestö STTK, joka esitti viime torstaina, että työperäistä maahanmuuttoa pitäisi lisätä poistamalla työvoiman saatavuusharkinta.

Se helpottaisi työntekijöiden palkkaamista Euroopan talousalueen ulkopuolelta.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palolapuki sanoiksi sen, minkä takia moni saattaa aihetta vältellä:

– Asia on poliittisesti ja myös työmarkkinoiden näkökulmasta herkkä. Yhteiskunnallinen keskustelu kulkee usein ääripäissä maahanmuuton puolesta tai sitä vastaan, Palola sanoi.

Samaa viestiä on kuultu vahvasti myös työnantajaleiristä. Esimerkiksi Teknologiateollisuus vaatiityöperäisen maahanmuuton voimakasta lisäämistä.

Suomen huoltosuhteesta ovat ymmärrettävästi huolissaan myös eläkeyhtiöt, jotka näkevät edessään ennusteet eläkemaksujen ja ulos maksettavien eläkkeiden kehityksestä.

Eläkkeitä maksetaan jo nyt ulos enemmän kuin eläkemaksuja kerätään. Erotus katetaan ottamalla eläkkeiden maksuun rahaa eläkerahastoista, joihin sijoitetaan osa työeläkemaksuista.

Sijoitustuotot ovat eläkkeiden maksun kannalta vielä nykyistäkin tärkeämmät tulevaisuudessa.

Maahanmuuton merkityksen Suomen väkiluvulle osoitti perjantaina Tilastokeskus, joka kertoi alkuvuoden väkiluvun kasvun tulleen vain ja ainoastaan maahanmuutosta. Syntyneitä oli nimittäin yli 3 500 vähemmän kuin kuolleita.

Suomi tulevaisuus synkempi kuin naapureiden
Suomen lisäksi monet muutkin länsimaat kamppailevat heikentyvän huoltosuhteen kanssa.

Luottoluokitusyhtiö Moody’s julkaisi aiemmin tässä kuussa raportin, jonka mukaan maahanmuutto kasvattaa Pohjoismaiden talouksia ja vähentää väestön vanhenemisen aiheuttamia ongelmia, koska maahanmuuttajat ovat tyypillisesti varsin nuorta, työikäistä väkeä.

Vaikka joidenkin maahanmuuttajaryhmien alhainen työllisyysaste aiheuttaa kuluja julkiselle taloudelle, paineet ovat hallittavissa ja luultavasti laimenevat ajan myötä, Moody’s arvioi.

Luottoluokittajan olennainen viesti on, että maahanmuuton hyötyjä pitäisi katsoa pitkällä aikavälillä. Paineet julkiselle taloudelle vähenevät, kun maahanmuuttajat hiljalleen integroituvat yhteiskuntaan. Lisäksi turvapaikanhakijoiden määrän ei uskota kipuavan vuoden 2015 piikin lukemiin.

Suomen tilanne on kuitenkin Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan verrattuna heikko. Kun muut saavat maahanmuutosta merkittävää apua väkilukunsa ylläpitämiseksi, Suomessa maahanmuutto ainoastaan hidastaa väkiluvun pienenemistä.

Moody’s huomauttaa, että talouskasvuun vaikuttaa toki se, millaisista maahanmuuttajista puhutaan ja se, miten hyvin maahanmuuttajat saadaan töihin ja integroitua yhteiskuntaan.

Suomen tulevaisuuden sekä esimerkiksi meidän nykyisten ja tulevien työikäisten eläkkeiden kannalta maahanmuutto on niin tärkeä teema, että sen pitäisi olla tulevissakin vaaleissa tärkeä.

Katja Okkonen
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005689663.html
 
Ay-pomo: Työnantaja haluaa näivettää suomalaisten palkat – lomien leikkaus uusin keino
www_rakentaminen_0.jpg

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas ottaa kantaa Kössin blogissaan. Kuvituskuva.
Arkisto / Jussi Vehkasalo

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas on sitä mieltä, että elinkeinoelämän suuri, avoimesti julkilausuttu linja, on näivettää palkat tasolle, jolla Suomessa ei voi elää.

– Yritysten pikku muurahaisten suunnitellaan pysyvän hengissä valtion kansalaispalkka -tyyppisellä työssä käyntiä tukevalla avustuksella. Roima palkanalennus ei luonnollisesti nykytilanteessa onnistu. Harva siihen sovinnolla suostuu. Siksi onkin välttämätöntä lisätä merkittävästi työvoiman tarjontaa.

Avata nyt ja heti Suomen työmarkkinat kehitysmaiden satojen miljoonien työttömien armeijoille, kirjoittaa Kyösti "Kössi" Suokas asiasta Kössin blogissaanotsikolla Ohraiset ajat.

– Ideaa ovat jo esittäneet työnantajat ja oikeistopoliitikot. Lisäksi joukko muitakin kansanedustajia, joilla on luojan armolahjana siunaantunut kyky olla aina oikeassa, jatkaa Suokas.


– Nyt Elinkeinoelämän Keskusliitto vaatii yhden lomaviikon poistamista. Luonnollinen jatkumo kiky-sopimuksessa aloitetulle työajan pidennykselle.

Mielenkiintoista on nähdä, mistä keskusjärjestöstä tai liitosta löytyy ensimmäinen periksi antava ay-johtaja, joka saa kunnian profiloitua elinkeinoelämän ja Helsingin Sanomien ylistämäksi vastuunkantajaksi.
https://www.helsinginuutiset.fi/art...omalaisten-palkat-lomien-leikkaus-uusin-keino
 
”Elämässä on muutakin kuin politiikkaa” – KSML: Jussi Niinistö uhkaa jättää eduskunnan
21.5.2018 11:19 Päivitetty: 21.5.2018 11:19

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
j-niinist%C3%B6.jpg



Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) vihjaa Keskisuomalainen-lehden haastattelussa jättävänsä eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen. Niinistö sanoo lehdessä pohtivansa asiaa vakavasti kesällä ja kertovansa aikeistaan viimeistään syksyllä.

– Elämässä on muutakin kuin politiikkaa. Varsinkin nyt, kun olen saavuttanut käytännössä kaiken, mitä meikäläisen kaltainen, puolustuspolitiikasta kiinnostunut poliitikko voi ylipäänsä Suomessa saavuttaa. Täytyy löytää motivaatio, jos aikoo vielä olla ehdolla valtakunnallisissa vaaleissa, Niinistö sanoo.

Puolustusministeri miettii myös eurovaaliehdokkuutta. Hänen mukaansa ehdokkuuteen vaikuttaa se, lähteekö esimerkiksi Timo Soini (sin.) ehdolle.
– Hän olisi selkeä ykkösehdokas.
https://demokraatti.fi/elamassa-on-...-ksml-jussi-niinisto-uhkaa-jattaa-eduskunnan/
 
Vertailin Japanin, Ruotsin ja Suomen BKT:a asukaslukuun suhteutettuna.

https://www.google.fi/publicdata/ex...&ifdim=region&tdim=true&hl=fi&dl=fi&ind=false

BKT asukasta kohden, ostovoimapareetilla korjattuna (vuoden 2005 kansainvälisissä dollareissa)
https://www.google.fi/publicdata/ex...&ifdim=region&tdim=true&hl=fi&dl=fi&ind=false
En ole mikään käppyrä asiantuntija enkä myöskään talouden suuri tietäjä, mutta olisiko tuohon Japanin tilanteeseen joku muu selitys kuin maahanmuuton puute, esim, se että Japanin talous on ollut deflatoorisessa tilanteessa 90 luvusta lähtien?
 
En ole mikään käppyrä asiantuntija enkä myöskään talouden suuri tietäjä, mutta olisiko tuohon Japanin tilanteeseen joku muu selitys kuin maahanmuuton puute, esim, se että Japanin talous on ollut deflatoorisessa tilanteessa 90 luvusta lähtien?

Niin ja jos nyt tosiaan siitäkin huolimatta noita käppyröitä katsellaan, niin Japanin kehitys on ollut viimeisen 10 vuoden aikana aika samankaltainen Ruotsin kanssa (ja parempi kuin Suomessa). Toki se on tuossa hieman sekä Suomen että Ruotsin alapuolella. Ja se, miksi Japanin BKT per hlö on alempi, johtunee melko suoraan siitä, että maan työllisyysaste on ollut aina selkeästi alempi kuin Suomessa tai Ruotsissa. Pohjoismaissahan ollaan jossain 70% hujakoilla, kun Japanin työllisyysaste on ollut koko 2000-luvun alle 60% (ja 1980-luvun alusta laskienkin aina alle 64%). On selvää, että sitä enemmän kansantuotetta per henkilö kertyy, mitä enemmän on aktiivisia käsiä töissä. Työllisyysasteen ero johtunee siitä, että Japanissa kotiäitiys on vieläkin suhteellisen yleistä.

Eli jos Mykkänen pelottelee meitä "Japanin kohtalolla", rakentaa hän melkoista olkiukkoa.
 
En ole mikään käppyrä asiantuntija enkä myöskään talouden suuri tietäjä, mutta olisiko tuohon Japanin tilanteeseen joku muu selitys kuin maahanmuuton puute, esim, se että Japanin talous on ollut deflatoorisessa tilanteessa 90 luvusta lähtien?
Mineraalivarojen puute.
 
Eli jos Mykkänen pelottelee meitä "Japanin kohtalolla", rakentaa hän melkoista olkiukkoa.

Oikeastaan olen ihmetellyt mitä pelättävää on "Japanin tiessä". Kasvu on ollut siellä maltillista ja kestävää. Jos kaikki kansakunnat olisivat kuin Japani niin tarvitsisiko Suomessakaan pelotella ilmastomuutoksella?

Turistinkin silmin Japani näyttää myös varsin vakaalta, turvalliselta ja hyvältä maalta.

Sekö joitakin häiritsee että Japani valvoo rajojaan. Mutta niin se on, Japani ei ikinä osallistu YK:n massamuutto-ohjelmaan. Ei koskaan.
 
Back
Top