No Halla-aho kautta rantain myös maalasi, ettei lainsäädäntö tässä kuulu presidentille eikä sisäpolitiikkakaa. Täysin turhaan - Sauli kyllä tietää protokollan. Tässä suhteessa vastineesta tuli heti nihkeä valitus ja vastakkainasettelu kun oman viestinsä olisi saanut perille jopa presidentin puhetta kiittämällä ja omat painopisteensä siihen sovittamalla. Halla-aholla, varsinkin tässä kasvottomassa viestinnässä on selkeä taitamattomuuden piirre. Kommentit lipsuvat usein liian kärkkäiksi, hieman kuin teinin whatsappit. Korrektimmalla, vähemmän hyökkävällä lähestymisella viesti menisi paljon paremmin läpi. Vastakkainasettelu on hankala riippa jos se johtuu luonteesta eikä itse asioista.Käsittääkseni Halla-ahon kritiikki on että sananvapautta pitäisi lisätä, vastineena Niinistön "lainsäädäntö on nyt parhaillaan ihan ok" mielipiteeseen.
Ihmettelen suuresti asiasta uutisoivien näkemystä että tässä olisi jotain suurempaakin myllyä tekeillä. Ei välttämättä ole.
(Edit: Minulle on täysin ilmeistä, että Halla-ahon kykenemättömyys lähestyä asioita rakentavalla asenteella, tai se, ettei hän katso puhuttavaa silmiin, nieleskelee ja esiintyessään on ilmeisen ahdistunut sen lisäksi, että viestinnässään on aina ikään kuin takajaloillaan, kertoo paljon hänen luonteestaan. En sanoisi tasapainoiseksi ja persoonaksi joka on sinut itsensä ja julkisuuden kanssa. Eikä siitä kerro myöskään miehelle kertynyt sotehistoria.)
Lainsäädäntövalta kuitenkin kuuluu Suomessa kansalle, jota edustaa eduskunta. Presidentillä ei siis tässä asiassa ole auktoriteettia viran puolesta, vaan hänen näkemyksiään tulee arvioida niiden meriittien pohjalta, Halla-aho sanoo. Puoluejohtaja ei pidä suotavana sitä, että tasavallan presidentti osallistuu päivänpolitiikkaan.
Viimeksi muokattu: