Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

Esimerkkejä siitä miten on ihmisille käynyt löytyy ihan EU:sta ja suomen menneisyydestä kun ovat luottaneet poliitikkojen vakuutteluihin että heidän toimilla edistetään ja kohennetaan taloutta ja että ihmisille saadaan kymmeniätuhansia työpaikkoja että vienti vetää ja kauppa käy kuin siimaa...

Seuraavaa ei sanonut merkittävä poliitikko, mutta on mielestäni osoitus, ainakin jollain tasolla, vastuuttomasta vastauksesta. Eilen aamu-tv:ssä toimittaja kysyi tältä herralta (titteliä en nyt valitettavasti muista, mutta oli TE-keskuksen tms. taholta tuleva asiantuntija) sen suuntaisesti, että "mitkä alat ovat tulevaisuudessa aloja joilla on hyvät työllisyysnäkymät, mille alalle on järkevää kouluttautua" ja tämä vastaus nostatti kyllä niskavillani pystyyn - se oli ydinajatukseltaan seuraava "nyt suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle, joten tulevina vuosia on tarvetta ammattilaisille kaikilla aloilla, joten nuori opiskelemaan aikova voi kyllä hakea sille alalle, joka kiinnostaa eniten" - sitten hän lisäsi sen, että toisilla aloilla sitä työtä joutuu etsimään kauemmin ja työn etsintäaluetta on laajennettava.

Mielestäni tämän vastauksen jälkeen toimittajan olisi pitänyt esittää tiukkoja vastakysymyksiä ja haastaa haastateltava, koska vastaus on monelta osin vaillinainen ja jopa perusteeton. Haastateltava luo väistämättä vastauksellaan illuusion, että alalle kuin alalle on järkevää kouluttautua vaikka tämä ei pidä paikkaansa. On niitä aloja joilla on vähintäänkin kohtalaisen hyvät työllisyysnäkymät, mutta on sitten runsaasti humanistisia ja taidealoja, joiden työllisyysnäkymät eivät kovinkaan hyvät ole - taidealoilla suurin osa käytännössä työllistää itse itsensä jos aikoo leipänsä ansaita. (Tai pitäisi työllistää eikä kuvitella, että yhteiskunta maksaa taideharrastuksen). Sama pätee vuosikymmen sitten vallalla olleeseen haluun kouluttaa media-alan osaajia, onneksi buumi on ohi mutta kyllähän tuolloin koulutettiin suurin osa media-alan osaajista kortistoon.

vlad.
 
Ei tässä nyt ihan kaikilta leikata Matti Vanhanen sanoi eilen TV`ssä melko suoraan että näiltä työntekijöiltä tehtävillä leikkauksilla rahoitetaan työnantajien sivukulujen alennus joten ei tuo leikkausten hyöty mene valtionvelan maksuun vaan työn hinnan alennukseen sehän ei valtion velkaa pienennä vähääkään.

Kyllä, pk-yritykset jotka hyötyvät tuosta eniten, ovat se instanssi joka työllistää merkittävän osan työssäkäyvästä osasta. Yksityinen sektori myös on se osa, jonka työllä tämä maan rahansa ansaitsee. Eli suomeksi, pienemtämällä lisätään työllistymis mahdollisuuksia, vientiä tekevät yriykset taas voivat myydä tuotteensa 1,7% halvemmalla ulkomaille ja sieltä meidän hyvinvointimme tähän maahan tulee. Hallitus ei väittänytkään näiden toimenpiteiden helpottavan suoranaisesti valtion velkaa.

Kun vertaillaan keneltä leikataan ja keneltä ei, olisi hyvä verrata ihmisiä ihmisiin ja organisaatioita organisaatioihin.
 
Tuosta mielipiteeni jälleen eroaa siitä mitä sanot. Verojen alennus kannustaa verojen maksamiseen. Tämä siksi, että mahdollinen rangaistus veron kierrosta pysyy melkolailla samana. Joten kannattaako riski, kun hyöty pienenee? Ja kun nuo verojärjestelyt eivät ole ilmaisia nekään, niin verojen keventäminen on hyvä tapa vähentää veronkiertoa. Byrokratia noissa kannustimissa kyllä lisääntyy. Ja verotus on kyllä niin korkea, että sitä saa vähentää pitkään jotta järjestelyt kävisivät kannattamattomiksi(mutta jos joku ei vielä järjestele verojaan, niin tuskin se nytkään aloittaa).

Jos joistain asioista (kuten esim. tuotekehitysinvestoinneista) myönnetään verovähennyksiä, täytyy muuta verotusta korottaa, jotta verokertymä pysyy samana. Verojen vähentäminen on hyvä tapa vähentää veronkiertoa kuten sanoit, mutta vain silloin kun veroastetta lasketaan tasaisesti kaikilta. Uusien verovähennysten käyttöönotto päinvastoin nostaa yleistä veroastetta ja kannustaa veronkiertoon.
 
Kyllä, pk-yritykset jotka hyötyvät tuosta eniten, ovat se instanssi joka työllistää merkittävän osan työssäkäyvästä osasta. Yksityinen sektori myös on se osa, jonka työllä tämä maan rahansa ansaitsee. Eli suomeksi, pienemtämällä lisätään työllistymis mahdollisuuksia, vientiä tekevät yriykset taas voivat myydä tuotteensa 1,7% halvemmalla ulkomaille ja sieltä meidän hyvinvointimme tähän maahan tulee. Hallitus ei väittänytkään näiden toimenpiteiden helpottavan suoranaisesti valtion velkaa.

Kun vertaillaan keneltä leikataan ja keneltä ei, olisi hyvä verrata ihmisiä ihmisiin ja organisaatioita organisaatioihin.

Näin se toimii jos politiikkoja on uskominen, mutta kun
Matti Vanhasen Hallitus teki toimia joiden piti lisätä työllisyyttä, samoin teki Mari Kiviniemen Hallitus samalla tavoin Jyrki Kataisen Hallitus julisti kuten edeltäjänsä toimenpiteillä tulee kymmeniätuhansia työpaikkoja lisää miten on mahdollista että samaanaikaan työttömyys on lisääntynyt? Voi tietysti väittää että työttömyys olisi lisääntynyt enemmän jos näin ei olisi toimittu mutta tässäkin on pieni ongelma kun niitä luvattuja uusia työpaikkoja ei ole kuitenkaan syntynyt vaan vanhoja on poistunut vauhdilla.

Se mikä on lisääntynyt on yritysten voitot.
Myös köyhien määrä on lisääntynyt.
Lisääntynyt on myös työttömien määrä,

Nykyinen hallitus lupaa myös työpaikkojen lisääntyvän kymmenillätuhansilla.
Pelkällä maalaisjärjellä ja kutosen matikalla varustettu henkilö voi laskea yhteen Hallitusten lupaamat työpaikkojen lisäykset niin tulos on jos ne olisi edes 80% toteutuneet olisi Suomi täystyöllisyyden tilassa.
 
Saudi-Arabiaan?????

Mitvit... ei esim. Norjaan?

No siellähän se riemu repeää.

saudeissa ja arabi emiraateissa on sikahyvät palkat ja suljettu ulkomaisten hoitajien sekä lääkäreiden yhteisö...pari tuttua tekivät saudeissa parivuotta hoitsu-hommia ja rakensivat omakotitalon suomeen sillä rahalla...

Norja on myös ihan jees hoitajille ja lääkäreille...ja saman verran muslimeja kuin saudeissa :)
 
Viimeksi muokattu:
Suomi on ulkoistamassa loputkin duunarit ulkomaille töihin..

HOITAJAT MIETTIVÄT LÄHTÖÄ SAUDI-ARABIAAN

IL-TV vieraili Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, jossa hallituksen kaavailema leikkauslista nosti suuren huolen tulevaisuudesta. Hoitajat miettivät jo lähtöä Saudi-Arabiaan.

http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201509100084807_v0.shtml

Sheikki rahoittaa salafismia.
Salafismi synnyttää kähinää Lähi-Idässä.
Kähinä synnyttää pakolaisia.
Pakolaistsunami iskee meillekin.
Hoitsuilta leikataan samalla kun vanhoja sairaaloita muutetaan vastaanottokeskuksiksi.
Kempeleen kaunis sinivihersilmäinen helmiäishampainen sisar hento valkoinen lähtee protestiksi Saudeihin pyyhkimään sheikin persettä.
Minun perseeni pyyhkii joskus tulevaisuudessa Gutale, tai todennäköisesti makaan vain paskavaipoissani koska rahaa ei riitä edes Gutaleen palkkaan.

Kiitos taas tästäkin kuviosta arvon kärkipoliitikot.
 
No, keikkahommana ei varmaan paha. Mutta ihmettelen jos joku sinne pysyvästi viitsii jäädä...
Ei sinne kukaan jää eikä voikkaan jäädä pysyvästi, parin vuoden keikka tuo mukavan tilin vaikka Suomi pyrkiikin verotaan näitäkin palkkoja mutta siinä onkin ongelma kun Saudit ei tietoja anna ja jos et itse kerro niin ei tietoa tuloista ole.
"Pysyvästi" kun muuttaa Saudeihin niin verottamisessa Suomessa on hieman vaikeuksia.
 
Hallituksen päätös lyhentää pitkiä lomia ei vaikuta johtajien lomailuun. He ovat sopineet lomaoikeudestaan työsopimuksilla, joita tulevat rajoitteet eivät koske.

Toimitusjohtajia ja myös monia alempia johtajia eivät työehtosopimusten määräykset sido. He ovat sopineet kaikista työsuhteittensa ehdoista kokonaiskorvauksena suoraan työnantajansa kanssa.

– Johtajat voivat myös jatkossa sopia työnantajansa kanssa kuinka pitkistä lomista vain. Hallituksen päätös lyhentää pitkiä, erityisesti julkisella sektorilla olevia lomia 38:sta 30:een työpäivään koskee vain tavallisia palkansaajia, joihin sovelletaan työehtosopimusten määräyksiä, toteaa työoikeuden professori Seppo Koskinen Turun yliopistosta.

Hänen mukaansa hyvässä neuvotteluasemassa olevat viranhaltijat voivat myös julkisella sektorilla sopia, että heidän osaltaan lomaedut jatkuvat ennallaan. Jos sopimukseen päästään, niin asia kirjataan työsopimukseen.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/...2123714?pwbi=07dd01bacec584b715c3d06dc9da2053

Tässä on taustalla ajatuksia joita tulevaisuudessa olisi hyvä laajentaa koskemaan suurempaa osaa henkilöstöä, työntekoa ja yrittäjyyttä kokonaisuudessaan

Itse asiassa mahdollisimman monen työntekijän tulisi olla (tai anakin pyrkiä olemaan) ikäänkuin yrittäjä oman "palvelunsa" siis työnsä myynnissä ja tekemisessä. Mielestäni myös työntekijällä voi olla tietty osa vastuuta työn tuottavuudesta. riippuen osaltaan tehtävistä ja ammattialasta jne. Monissa tapauksissa tekijän oma ammattitaito ja varsinainen työtehtävän suorittamien on arvokas "palvelu" jolle löytyy oikeasti kysyntää. Itse toivoisin lisää vapaan sopimisen kehitystä tulevaisuuden uusiutuville työmarkkinoille. Siitä hyötyvät loppuviikemsi kaikki osapuolet..

Eräs avainsana tällaisessa on työn - tuottavuuden hallinta - jopa henkilökohtaisella tasolla siten että sekä työntekijä(yrittäjä) että työnantaja(yrittäjä) kykenevät määrittämään tekemisen sellaisena että molemmat osapuolet hyötyvät siitä. Maailma on muuttunut paljon viimeisen parin-kolmenkymmenen vuoden aikana. Suomen kaltaisessa maassa kaikki työntekijät ovat pitkälle koulutettuja, usein jopa korkeatasoisemmin kuin liiketoiminnan kokonaisuudesta (hallinnosta, rahoituksesta, myynnistä, riskeistä jne.) vastaavat yrittäjät.

Nykyiset AY-järjestelmät ovat peräisin savupiipputeollisuuden aikakausilta ja siellä nähdään asiat mielellään kollektiivisena edunvalvontana eikä osata (eikä aina edes haluta) ajatella asioita uudella tavalla. Näihin ammattiliittokuvioihin liittyy myös polittisia latauksia mm. niin että tietyt poliittiset liikkeet haluavat edistää omaa ideologiaansa (ja perinteistä valta-asemaansa) vuosikymmenien takaisilla keinoilla. Myös poliittiset ja pienten avainryhmien lakkoilut ovat niitä jotka aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Suomi tarvitsee juuri nyt aikaisempaa enemmän yrittäjyyttä ja yrittämisen arvostusta sekä kaikilla tasoilla vastuutta työnteon tuottavyydesta jne.. Näillä eväillä voidaan parantaa suomalaista kilpailukykyä, parantaa työllisyyttä ja yhteiskunnan hyvinvointia.
 
Ei tässä nyt ihan kaikilta leikata Matti Vanhanen sanoi eilen TV`ssä melko suoraan että näiltä työntekijöiltä tehtävillä leikkauksilla rahoitetaan työnantajien sivukulujen alennus joten ei tuo leikkausten hyöty mene valtionvelan maksuun vaan työn hinnan alennukseen sehän ei valtion velkaa pienennä vähääkään.

Eikö julkishallinnon palveluksessa olekaan enää työntekijöitä?

Vielä muutama päivä sitten se oli suurin yksittäinen työllistäjä Suomessa ja juuri tätä toimintaa rahoitataan valtion ja kuntien budjetilla sekä ottamalla reilut 5 miljarsia velkaa vuosittain. Itse kuvittelin että kulujen alennukset kohdistuisivat myös näihin reiluun puoleen miljoonaan työntekijään..
 
Jos joistain asioista (kuten esim. tuotekehitysinvestoinneista) myönnetään verovähennyksiä, täytyy muuta verotusta korottaa, jotta verokertymä pysyy samana. Verojen vähentäminen on hyvä tapa vähentää veronkiertoa kuten sanoit, mutta vain silloin kun veroastetta lasketaan tasaisesti kaikilta. Uusien verovähennysten käyttöönotto päinvastoin nostaa yleistä veroastetta ja kannustaa veronkiertoon.

Jos siis verokertymä pitää pitää samana, lisäksi verojen alentaminen voi hyvinkin nostaa verokertymää, koska yritykset tuottavat enemmän (tai yleensäkin yrittäminen kannattaa aloittaa) ja maksavat siitä veroja. Jos työllisyys nousee verojen laskun vaikutuksesta, niin sekin nostaa verokertymää. Ei noita verovähennyksiä summamutikassa jaeta, vaan koetetaan saada maksimi vaikutus.
 
Tässä on taustalla ajatuksia joita tulevaisuudessa olisi hyvä laajentaa koskemaan suurempaa osaa henkilöstöä, työntekoa ja yrittäjyyttä kokonaisuudessaan

Itse asiassa mahdollisimman monen työntekijän tulisi olla (tai anakin pyrkiä olemaan) ikäänkuin yrittäjä oman "palvelunsa" siis työnsä myynnissä ja tekemisessä. Mielestäni myös työntekijällä voi olla tietty osa vastuuta työn tuottavuudesta. riippuen osaltaan tehtävistä ja ammattialasta jne. Monissa tapauksissa tekijän oma ammattitaito ja varsinainen työtehtävän suorittamien on arvokas "palvelu" jolle löytyy oikeasti kysyntää. Itse toivoisin lisää vapaan sopimisen kehitystä tulevaisuuden uusiutuville työmarkkinoille. Siitä hyötyvät loppuviikemsi kaikki osapuolet..

Eräs avainsana tällaisessa on työn - tuottavuuden hallinta - jopa henkilökohtaisella tasolla siten että sekä työntekijä(yrittäjä) että työnantaja(yrittäjä) kykenevät määrittämään tekemisen sellaisena että molemmat osapuolet hyötyvät siitä. Maailma on muuttunut paljon viimeisen parin-kolmenkymmenen vuoden aikana. Suomen kaltaisessa maassa kaikki työntekijät ovat pitkälle koulutettuja, usein jopa korkeatasoisemmin kuin liiketoiminnan kokonaisuudesta (hallinnosta, rahoituksesta, myynnistä, riskeistä jne.) vastaavat yrittäjät.

Nykyiset AY-järjestelmät ovat peräisin savupiipputeollisuuden aikakausilta ja siellä nähdään asiat mielellään kollektiivisena edunvalvontana eikä osata (eikä aina edes haluta) ajatella asioita uudella tavalla. Näihin ammattiliittokuvioihin liittyy myös polittisia latauksia mm. niin että tietyt poliittiset liikkeet haluavat edistää omaa ideologiaansa (ja perinteistä valta-asemaansa) vuosikymmenien takaisilla keinoilla. Myös poliittiset ja pienten avainryhmien lakkoilut ovat niitä jotka aiheuttavat enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Suomi tarvitsee juuri nyt aikaisempaa enemmän yrittäjyyttä ja yrittämisen arvostusta sekä kaikilla tasoilla vastuutta työnteon tuottavyydesta jne.. Näillä eväillä voidaan parantaa suomalaista kilpailukykyä, parantaa työllisyyttä ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Asiaa! :solthum:

Tämä on juuri samaa viestiä mitä ajattelin tuolla työelämäketjussa.
http://maanpuolustus.net/threads/mu...alkka-tuloloukut-jne.4538/page-11#post-263561
 
Budjetin vajaus katetaan ottamalla velkaa.
Tämä on vain osittainen totuus. Valtio myös myy meidän omaisuutta. Moottoriteitä rakennutetaan sillä kaupalla, että niistä maksetaan käyttömaksuja, näin niitä ei tarvitse kirjata velaksi vaikka säännöllisen menoerän aiheuttavattenkin.
 
Otetaan nyt kaikki kärkipoliitikot yhteiskuvaan:

Eduskunnasta vahvistetaan: Mikään esitetyistä leikkauksista ei koske kansanedustajia

http://m.aamulehti.fi/kotimaa/edusk...yista-leikkauksista-ei-koske-kansanedusta?v=1

Prkl! Voisivat ihan aloittaa vaikka siitä että laskeutuisivat tavallisten kuolevaisten tasolle. Ihan ekana ne kuitittomat 'kulukorvaukset' pois, jolla peittävät todellista palkkaansa. Jos tavallinen yrittäjä koittaisi maksaa itselleen yhtään mitään kuitittomia kulukorvauksia verottajan ulkopuolella, niin leivätön pöytä kutsuu notta nopiaan.

Näillä kikoilla koittavat vain näyttää palkkaansa todellista pienemmäksi.
 
Puhemiehistö lähtee liikkeelle. Huhutaan, että unilukkari olisi antanut kulisseissa noottia.

Eduskunnan puhemiehistö esittää, että kansanedustajien palkkiosta pidätetään yhden viikon palkkiota vastaava summa tänä syksynä ja toinen samanmoinen alkuvuonna 2016.

Näin kansanedustajat ovat mukana taloustalkoissa, mikä puhemiehistön mukaan on periaatteellisesti tärkeää.

Puhemiehistö koostuu puhemies Maria Lohelasta (ps.), ensimmäisestä varapuhemiehestä Mauri Pekkarisesta (kesk.) ja toisesta varapuhemiehestä Paula Risikosta (kok.).

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa myös ministereiden osallistuvan talkoisiin. He luopuvat palkastaan yhden viikon ajalta.


http://yle.fi/uutiset/puhemiehisto_patistaa_kansanedustajat_mukaan_talkoisiin/8296386
 
Sanoit sen sitten melkein suoraan.
Tosiasiahan on näissä talouden kriiseissä jos kansalainen on luottanut politiikkojen lupauksiin ja ei ole varautunut pahinpaan mahdolliseen skenarioon oman talouden kohdalla on tullut lunta tupaan ja lujaa.
Näin tapahtui Kreikassa kun ihmiset luottivat Syrizan ja muiden lupauksiin eikä huolehtinut omasta taloudestaan eikä varautunut-
Sama tapahtui Italiassa, Espaniassa, Irlannissa ja samoin kävi Suomessa 90 luvun alussa.
Kävi tässä miten tahansa älkää uskoko politiikkojen lupauksiin vaan varautukaa, yksityisen ihmisen kannalta huuhaahan uskominen on tyhmyyttä

Jep. Poliitikkojen lupauksiin ja yleisiin trendeihin ei kannata hirmuisesti luottaa. Tietyllä kauhulla odotan korkorallin käynnistymistä. Se on nimittäin asia, joka tekee Suomesta selvää ihan kerralla. Velkaa on taas kerran revitty suunnilleen järjettömällä tavalla. Toivottavasti seuraava rysäys on luonteeltaan himmeempi kuin edellinen.
 
Back
Top