Alkavat männä ketjut sekaisin mutta pistetääs tänne. Olen alusta alkaen ollut sitä mieltä, että Sipilä ei yritä sitä mitä näyttää yrittävän. Tarkoitan noita yhteiskuntasopimuksia, pyhäkorvauksia jne. Tarkoitus on pelata SAK nurkkaan, ja sitten päästää se pois sillä tavalla mikä on alun perinkin tarkoitus. Alkuun veikkailin alvin roimaa nostoa, voi olla että tarkoitus on joku muukin. Improvisointia edustaa tuo kätilöiden kuuntelu ja hellyttävä periksi antaminen, nämä kaikkien kunnioittamat ammattilaiset jotka lähes pyyteettömän uutterasti ahertavat (tämä ei ollut minulta sarkasmia). Tarjosivat hienon kanavan tehdä tuo taktinen perääntyminen joka oli jo ennalta suunniteltu.
Maahanmuuttajarumban hallinta on
perseestä, jos edes sieltä
Professori: Kätilöt taitava veto Sipilältä
Keskiviikko 30.9.2015 klo 08.51
Kätilöihin vetoaminen oli pääministeriltä taitava veto, jos se oli tietoista julkisuuden hallintaa, asiantuntija arvioi.
Kansalaisten eteen ilmestyi tiistai-iltana mielensä muuttanut pääministeri Juha Sipilä (kesk). Hän vetosi kätilöiden tv-esiintymiseen, kun perusteli sunnuntai- ja ylityökorvausten leikkausten perumista.
- Tää A-studion kätilöiden haastattelu, tää oli puhutteleva ja sai minutkin vielä kerran miettimään, että eiköhän tähän löytyisi kuitenkin keino, kun kaikki kivet käännetään. Ja niinhän se löytyi, pääministeri perusteli lomarahojen leikkaamista A-studion haastattelussa. Media antoi kätilöiden roolille runsaasti palstatilaa.
Imagonrakennukseen perehtynyt professori
Erkki Karvonen kehuu, että Sipilällä on kyky vaikuttaa aidolta ja vilpittömältä. Ulkopuolinen voi vain arvailla, miten harkittua hänen esiintymisensä ovat.
- Jos tiistai-illan esiintyminen oli huolella harkittua julkisuuden hallintaa, niin se oli taitava veto, Karvonen kehaisee.
- Sipilä ei vaikuta siltä, että hän pelaisi pelin politiikkaa. Todellisuudessa tässä saattaa kuitenkin olla kyse taidokkaasta pelistä, jossa ay-liikkeelle pantiin takaraja ja säikäytettiin puolikuoliaaksi. Ja nyt tehtävät ratkaisut saadaan näyttämään torjuntavoitolta ay-liikkeen kannalta.
Vastustus yllätti
Karvonen arvelee, että todellisuudessa pääministerin mielen käänsi laaja kielteinen palaute eri puolilta yhteiskuntaa. Noin 30 000 ihmistä osoitti mieltään hallituksen leikkauksia vastaan palkansaajien mielenosoituksessa Helsingissä.
- Aika yksisilmäinenhän se ratkaisu alunperin oli. Kun sitten tuli tosi rankka palaute, niin olisi ollut aika hölmöä olla muuttamatta sitä. Kun pääministerillä on vielä suhteita uskonnollisiin yhteisöihin, joissa lasten tekeminen ja synnyttäminen ovat tärkeitä, niin on voinut tulla palautetta sieltäkin suunnalta, Karvonen pohtii kätilöyhteyttä.
Professori kyselee, eikö pääministeritason päättäjän olisi pitänyt jo ennalta tietää, millainen mökä hallituksen esityksistä nousee.
- Voi tietysti olla, ettei hänellä ole yhteiskunnallisia verkostoja, jotka olisivat kertoneet, minkälainen mölinä tästä nousee.
Panostaa telkkariin
Sipilä panostaa TV-esiintymisiin. Pari viikkoa sitten Sipilä yllätti pyytämällä Yleltä tilaisuutta puhua suoraan kansalle.
Pääministerit eivät aiemmin moista ole tehneet, joten Sipilän puhe keräsi peräti 1,5 miljoonaa suomalaista television ääreen.
Puhetta kehuttiin hieman kömpelöksi, mutta aidoksi. Siinä pääministeri pyrki perustelemaan kansalaisille hallituksen vaikeita päätöksiä. Puheen jälkeisessä keskusteluohjelmassa Yle esitti kätilöiden lyhyen haastattelun, johon Sipilä tiistaina vetosi.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015093020441118_uu.shtml