Kärkipoliitikkojen vahtimisketju

SAK:n pahin vika on se, että se sotkeutuu liikaa politiikkaan, sellaisiin asioihin mitkä ei enää kuulu sen itselleen ottamalleen mandaatille. Kyllä se riittää, että eduskunnassa on oppositio haastamassa hallituksen päätöksiä, ei siihen tarvita demokratian ulkopuolisia vaikuttajia.
Minusta tuo ei ole vika vaan taito.
"Valtaa ei anneta, se aina otetaan"
Sama mahdollisuus on millä tahansa instanssilla joka valua vaikuttaa vallanjaossa ja päätöksenteossa. Suomalainen ajattelu tuppaa fakkiutumaan siihen, että edetään järjestelmän raamien mukaisesti, sääntöjä noudattaen ja mieluiten jonossa. Mutta vallan kahvassa on kuitenki se joka vallan ottaa. Siinä mielessä Sale on ihan mies paikallaan.

.
 
Minusta tuo ei ole vika vaan taito.
"Valtaa ei anneta, se aina otetaan"
Sama mahdollisuus on millä tahansa instanssilla joka valua vaikuttaa vallanjaossa ja päätöksenteossa. Suomalainen ajattelu tuppaa fakkiutumaan siihen, että edetään järjestelmän raamien mukaisesti, sääntöjä noudattaen ja mieluiten jonossa. Mutta vallan kahvassa on kuitenki se joka vallan ottaa. Siinä mielessä Sale on ihan mies paikallaan.

.

Hyvä huomio.
 
Kaupunki tarkasti Hakkaraisen asumisjärjestelyn – Vuokranantaja: "Pyysin asiamiestä vuokraamaan tilan, en tiedä mitä sopimusneuvotteluissa tapahtui"
Helsingin rakennusvalvonta teki tiistaina katselmuksen saunatilaan, jota kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on käyttänyt kakkosasuntonaan.
Teuvo Hakkarainen
14.8.2018 klo 12:04päivitetty 14.8.2018 klo 13:02
13-3-10351797.jpg

Saunatilan vuokranantaja Dennis PastersteinYle/Mikko Koski
13-3-10251191.jpg

Lauri Miikkulainen

Jaa artikkeli Facebookissa47
Jaa artikkeli Twitterissä

Perussuomalaisten kansanedustajien Teuvo Hakkaraisen ja Ville Vähämäen asumisjärjestelyjen selvittely jatkuu. Helsingin rakennusvalvonta tarkasti tiistaina kaksikon vuokraaman tilan. Tarkoituksena on selvittää, onko tilan käyttö sille määritellyn käyttötarkoituksen mukaista.

Tarkastukseen kerääntyi kaupungin tarkastajien lisäksi muun muassa taloyhtiön edustajia, vuokranantaja sekä kansanedustaja Vähämäki. Teuvo Hakkarainen ei ollut tarkastuksessa paikalla.

– Hyvässä hengessä tehty käynti. Mutta onhan tämä kiusallinen tilanne. Tästä on nyt ollut harmia niin minulle kuin koko taloyhtiöllekin, toteaa tilan omistava Dennis Pasterstein.

Kaupungin edustajat eivät kommentoineet aihetta. Rakennusvalvonnan päätöksestä ilmoitetaan asianosaisille myöhemmin.

Vuokranantaja, poliisina työskentelevä Pasterstein kertoo, ettei muista, miten saunatilaa on aikoinaan vuokralle tarjottu.

– Se on ollut netti-ilmoituksena, ei sanamuotoja voi muistaa viiden-kuuden vuoden takaa. Minähän en vuokrannut tätä itse, enkä ollut prosessissa mukana, vaan sen hoisi asiamieheni, Pasterstain sanoo

– Annoin selkeän toimeksiannon. Pyysin asiamiestä vuokraamaan tilan, en tiedä mitä sopimusneuvotteluissa tapahtui, enkä sitä, miten tilaa on tarkalleen markkinoitu.

Kaupungin päätökseen asti tilan vuokraus jatkuu kuten ennenkin.

– Toivottavasti päätös tulee pian, kyllähän tämä on leipä minullekin. Ei minulla ole syytä tai perustetta hyviä vuokralaisia pois häätää, Pasterstein sanoo.

https://yle.fi/uutiset/3-10351808
 
https://yle.fi/uutiset/3-10351392

J. Niinistö lähdössä ehdolle, jos pääsee läpi voi sitten pohtia siirtyykö Kokoomukseen vai PS:ään.

Niinistön mukaan kymmenkunta kansanedustajaa olisi kelpo tulos. Hyvä jos saavat edes puolet. Korkean profiilin poliitikkona Jussi voisi ehkä onnistuakin. Tosin selvää on että mahdollisuudet vaikuttaa asioihin sinisissä ovat minimaaliset ensi keväänä. Loikka kokkareihin tai paluu persuihin, jos ottavat takaisin.
 
Ovatkohan Siniset (jotkut niistä ainakin) sokeutuneet ja unohtaneet että pääsivät eduskuntaan ilman vaaleja. Että niillä ei ole välttämättä minkäänlaista kannatusta millä on mitään merkitystä. Niitä tähän asti äänestäneet kun ovat Persussuomalaisia eivätkä mitään Sinisiä.
 
On vaikeaa äänestää henkilöä joka jo kerran on sulkansa näyttänyt loikkaamalla huuhaan perään vaikka olisi voinut antaa panoksensa aikaisemmin valitsemansa puolueen muuttamiseksi.
Kerran lähtenyt on ainiaaksi mennyt. Kerran pyllistit ja se muistetaan.

Jos siirtyy kokoomukseen niin mikä se äänestämisen pointti on? Onhan siellä muitakin yhtä kelvollisia, vaikka en johdosta puhukaan.

.
 
Touko Aalto pitää Orpoa kaiken pahan alkuna ja juurena mutta täsmälleen päinvastaisesta syystä kuin me kerran pidimme:

– Kokoomuksen kädenjälki näkyy Suomen nykyisessä epäinhimillisessä linjassa, sillä pahimmat kiristykset turvapaikkapolitiikkaan tehtiin Petteri Orpon ollessa sisäministeri. Tällä hetkellä järjestelmämme ei takaa turvaa hakevien ihmisten perus- ja ihmisoikeuksia,

https://www.is.fi/politiikka/art-2000005790686.html
 
Saattaa olla heikko paikka jos seuraava sisäministeri on Vihreistä. Ihmettelen jos silloin ei testata itärajan, ja vaalipuheiden, kestävyyttä.
 
Niinistön mukaan kymmenkunta kansanedustajaa olisi kelpo tulos. Hyvä jos saavat edes puolet. Korkean profiilin poliitikkona Jussi voisi ehkä onnistuakin. Tosin selvää on että mahdollisuudet vaikuttaa asioihin sinisissä ovat minimaaliset ensi keväänä. Loikka kokkareihin tai paluu persuihin, jos ottavat takaisin.

Eikö viime mittauksessa ollut sinisten kannatus alle 1%? Pääseekö puolueesta yksikään edustaja läpi, jos on noin pieni kannatus? Kuitenkin esim. KD on yleensä saanut 4-5 edustajaa heidän n. 4% kannatuksellaan. Saadaanko tästä pääteltynä, että sinisten saalis on 1 edustaja koko maassa?
 
Onko Suomessä äänikynnys jota pitää ylittää että pääsee eduskuntaan? Esim Virossa pitää saada vähintään 5% äänistä päästäkseen mukaan.
 
Onko Suomessä äänikynnys jota pitää ylittää että pääsee eduskuntaan? Esim Virossa pitää saada vähintään 5% äänistä päästäkseen mukaan.

Ei mitään kiinteää prosenttia mutta ainakin pienemmissä vaalipiireissä vaaliliitto tarvitsee hyvinkin tuon viisi prosenttia äänistä saadakseen ehdokkaansa läpi. Olikohan piilevä äänikynnys jossain vaalipiirissä vanhalla jaolla jopa lähes 15%.
 
Taloyhtiö uhkaa ottaa hallintaansa ylikomisarion omistaman kohusaunan
Helsingin rakennusvalvonta selvitti tänään kahden perussuomalaisten kansanedustajan vuokraaman saunatilan tosiasiallista käyttöä

Emmi Korhonen
pic_5_4052312_k3172209_651.jpg

Teuvo Hakkarainen
KOTIMAA STT 17:17 5
Mari Areva

Kansanedustajien Teuvo Hakkaraisen (ps) ja Ville Vähämäen (ps) vuokraaman saunatilan omistaja, ylikomisario Dennis Pasterstein (kok) kertoo STT:lle saaneensa taloyhtiöltä kirjallisen varoituksen huoneiston hallintaanotosta.

STT:n hallussa olevan varoitustekstin mukaan Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevan taloyhtiön hallitus katsoo julkisuudessa olleiden tietojen mukaan toteen näytetyksi, että saunatilaa on käytetty yhtiöjärjestyksen vastaisesti. Jos sääntöjen vastainen käyttö ei lopu, taloyhtiö uhkaa ryhtyä toimiin.

Iltalehti kertoi heinäkuun lopussa, että Hakkarainen ja Vähämäki ovat vuokranneet puoliksi saunatilan, jota samassa taloyhtiössä asuva Vähämäki kertoi käyttävänsä nykyään sauna- ja edustustilana, kun taas Hakkarainen sanoi käyttävänsä tilaa asuinkäyttöön. Molemmat ovat kertoneet vuokranneensa tilaa, ja heille on myönnetty tilan perusteella kansanedustajan korotettua kulukorvausta, jota Helsingin tai Uudenmaan vaalipiirien ulkopuolelta tuleva edustaja voi saada kakkosasuntoa varten.

Kaksikon vuokraisännän Pastersteinin mukaan taloyhtiön hallituksen kirjallinen varoitus on puutteellinen. Hänen mukaansa siitä pitäisi käydä ilmi esimerkiksi se, mihin yhtiöjärjestyksen vastaiseen käyttöön viitataan ja mitä ajankohtaa tarkalleen ottaen tarkoitetaan.

Taloyhtiön isännöitsijä Ari Timonen ei halunnut kommentoida asiaa STT:lle.

Huoneiston hallintaanotto on taloyhtiön ainoita keinoja puuttua esimerkiksi vastikkeiden maksun laiminlyönteihin, huoneiston huonoon hoitoon tai huoneiston käyttötarkoituksen vastaiseen käyttöön, mikäli osakkeenomistaja ei varoituksen jälkeen hoida asioita kuntoon.

Hallintaanotto voidaan tehdä enimmillään kolmeksi vuodeksi, ja siitä päättää yhtiökokous.

"TOIVON TIETYSTI, ETTÄ VUOKRALAINEN JATKAA TÄSSÄ"
Helsingin rakennusvalvonta teki tänään saunatilaan tarkastuksen, jonka tarkoituksena oli selvittää tilan tosiasiallista käyttöä.

Kansanedustaja Ville Vähämäki päästi saunatilaan sisään Helsingin rakennusvalvonnan ja taloyhtiön edustajat, mutta kielsi sisäänpääsyn STT:ltä. Vähämäki ei kommentoinut asiaa medialle.

Hämärähköön kellariin, jossa saunatila sijaitsee, vie erillinen ovi.
Porraskäytävään ja asuinhuoneistoihin pääsee viereisestä ovesta.

Medialle tilannetta kommentoi vain Pasterstein.

– Kaupungin virkamiehet tulivat katsomaan, missä käytössä se tila on, eivätkä lausuneet sen kummempaa tässä vaiheessa, Pasterstein kuvaili.

Pasterstein sanoi toivovansa, että vuokralaiset jatkavat.

– Toivon tietysti, että vuokralainen jatkaa tässä. Jos raportin sisältö on sellainen, että tila on väärässä käytössä, niin silloin joudun reagoimaan siihen ja joko vastustamaan päätöstä tai irtisanomaan vuokralaisen.

Toistaiseksi Pasterstein ei ole halunnut vuokrasuhteita purkaa.

– Ei minulla ole ollut mitään syytä lähteä hyviä vuokralaisia irtisanomaan. Ei minulla ole ollut tarkkaa tietoa siitä, mitä saunassa tehdään, eikä se ole ollut velvollisuuteni sitä edes selvittää.

Nythän tässä on kaksi vuokralaista.

Pastersteinin mielestä kaupungin ja taloyhtiön pitäisi yksilöidä, kenellä tila on ollut väärässä käytössä ja miten sitä on käytetty väärin.

"EN TIEDÄ, MITEN TILAA ON MARKKINOITU"
Pasterstein kertoo, ettei tiedä, miten kellaritilassa sijaitsevaa saunahuoneistoa on vuokralaisille markkinoitu. Pasterstein sanoo antaneensa aikanaan tilan vuokraamisen asiamiehelleen toimeksiantona.

– Minä en ollut tässä prosessissa millään tavalla mukana. Olin antanut siitä asiamiehelleni selkeän toimeksiannon, että hän vuokraa tämän saunatilan.

Pasterstein ei kertomansa mukaan ole ollut mukana vuokraneuvotteluissa eikä hänen nimeään ole vuokrasopimuksessa. Hän ei myöskään muista netissä aikoinaan esillä olleen ilmoituksen sisältöä.

– En osaa sanoa tarkasti, mitä siinä on ollut. Se on ollut netti-ilmoituksena. Sanamuotoja ei kukaan pysty viiden kuuden vuoden takaa muistamaan. Netti-ilmoitus voi myös muuttua matkan varrella, se on yksi minuutti, kun sen sisällön vaihtaa.

On mahdotonta sanoa, mikä se on ollut juuri sillä hetkellä, kun kyseinen vuokralainen on sitä katsonut.

– Pääasia on se, että kyseinen vuokralainen on tiennyt, mitä hän on vuokrannut. Hän on vuokrannut saunatilan, Pasterstein sanoo.

Pasterstein kertoo hankkineensa tilan aikanaan itselleen harraste- ja saunatilaksi. Hän on vuokrannut sitä eteenpäin 2000-luvun alkuvuosista lähtien.

Hakkaraisen ja Vähämäen asumisjärjestelyjä selvittävät parhaillaan sekä keskusrikospoliisi että eduskunta.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/40...llintaansa+ylikomisarion+omistaman+kohusaunan
 
Kai Mykkänen tuhopoltoista: Meidän pitää pystyä välttämään Ruotsin tilanne
VERKKOUUTISET | 14.08.2018 | 18:16- päivitetty14.08.2018 | 18:28

Sisäministerin mukaan Ruotsin tuhopoltot ovat jatkumoa aiemmin tapahtuneelle.

Ympäri Ruotsin Göteborgia poltettiin maanantain ja tiistain välisenä yönä kaikkiaan noin 80 autoa. Teot vaikuttivat koordinoiduilta. Ruotsin median mukaan poliisi on tunnistanut joitakin palopaikoilla olleita nuoria.

Sisäministeri Kai Mykkäsen(kok.) mukaan tuhopoltot ovat jatkumoa Ruotsissa jo aiemmin tapahtuneelle. Ruotsissa on tapahtunut viime vuosien aikana runsaasti tuhopolttoja. Myös aseellinen väkivalta ja kranaatti-iskut ovat olleet kasvussa.

– Sinänsä valitettavasti on ollut pidempään ilmeistä, että Ruotsissa tällainen väkivaltaisiin tekoihin kykenevä väkivaltainen rikollisuus on nostanut päätään, Kai Mykkänen toteaa Verkkouutisille.

Ministerin mukaan ilmeistä on myös se, että Ruotsin poliisin kyky hallita tilannetta tietyissä lähiöissä on sellainen, joka Suomessa pitää pystyä välttämään.

– Pitkä tie ennen kuin porukka alkaa kerääntyä väärälle tielle niin, että siellä on rynnäkkökiväärejä poliisia vastassa tai että tällaisia tuhopolttoja, Mykkänen sanoo.

Voisiko tällaista sitten tapahtua Suomessa?

Onneksi toistaiseksi on onnistuttu pitämään tilanne hallinnassa. Vierailin juuri Varissuolla, jossa vieraskielisten osuus väestöstä on suurin eli yli puolet on vieraskielisiä eikä tämä näy rikostilastoissa.

– Olemme pystyneet eri syistä pitämään kehityksen hallinnassa. Ruotsissa monen lähiön asukasrakenne on muuttunut hyvin nopeasti.

Kai Mykkänen korostaa, että Ruotsin autopoltoista ei ole vielä yksityiskohtia selvillä.

https://www.verkkouutiset.fi/kai-my...idan-pitaa-pystya-valttamaan-ruotsin-tilanne/

Tilannekuvassa on melkoinen ero kolleegan kanssa...

 
Kun korrektius ei anna sanoa edes että 'taustaisia', 'ulkomaalaisia', 'siirtolaisia', 'pakolaisia', muhamettilaisia, Afrikan kolmanneksi vaaleimpia, mustalaisia tai venäläisiä. Sanalla sanoen: jotain muita kuin suomalaisia, vaikka Suomen kansalaisia olisivatkin.

'Tilanne hallinnassa' on muuten aika kylmäävästi sanottu: tilannehan saatiin lopulta pidettyä hallussa myös kesällä 1944, mutta ei silloinkaan missään ihanteellisessa tilanteessa oltu valtiollisesti tai sotilaallisesti.

Ja mitähän ne 'eri syyt' sitten ovat? Varmaankin kyseessä jokin huippusalainen innovaatio, kun se ei katukuvassa näy.
 
Viimeksi muokattu:
KD ja Siniset on menossa vaaliliittoon...ainakin Kymin piirissä tonttu Torvisen mukaan..

Näkisin mieluusti muutoksen jonka myötä valtakunnallisissa vaaleissa voisi tehdä vain valtakunnallisia vaaliliittoja.

Sinällään tuo on varmaan ihan viisas veto kahdelta kääpiöltä.
 
Back
Top