Kamppailulajit sotilastaitona ja reservin harrastuksena

... en ole kylla varma etta kaikki portsarit noudattaa tota protokollaa.
Mutta Bas onkin vanhaa kaartia:

Sebastiaan "Bas" Rutten born February 24, 1965) is a Dutch retired mixed martial artist (MMA), Karate and Taekwondo blackbelt, and Muay Thai kickboxer. He was a UFC Heavyweight Champion, a three-time King of Pancrase world champion, and finished his career on a 22 fight unbeaten streak (21 wins, 1 draw). Fight Matrix lists Rutten as the third MMA heavyweight lineal champion with the second longest reign in MMA history.
In the 4-hours, 27-minutes and 8-seconds he spent as a pro fighter, Rutten scored 13 knockdowns without getting dropped himself, his significant strike accuracy was 70.6% - the highest FightMetric has ever recorded, attempted a record 53 submissions and successfully swept his opponents a record 46 times.

Oss!!
 
Kohta 2. on hyvä neuvo, sillä yleensä rikolliset pyrkivät valitsemaan uhriksi sellaisen joka käyttäytyy epävarmasti. Tulisiko IP-kursseilla opettaa ryhdikästä, itsevarmaa kehonkieltä?

11822967_704139703019956_1835278737023704861_o.jpg
 
soon muuten kummallinen juttu miten itsevarma kehonkieli sekä asenne vaan toimivat, mutta se viekin aikaa miten vakuuttavuus, itseluottamus henkilöstä alkaa huokumaan tarpeen niin vaatiessa ...vielä niin että se muuttuu henkilön persoonallisuuden normaaliksi ilmentymäksi onkin ihan toinen juttu...
 
Muistaakseni aiheesta on tehty tutkimus, jossa rikollisten piti valita 100 henkilön joukosta sopivimmat uhrit. Valinnat taisi painottua samoihin 5 henkilöön.

soon muuten kummallinen juttu miten itsevarma kehonkieli sekä asenne vaan toimivat..
Totta. Tämä pätee kaikkeen ihmisten kanssakäymiseen, oli kyse sitten vaikutuksen tekemisistä uusiin tuttaviin, työhaastattelusta tai vaikka rikollisen uhrinvalinnasta. Huomattava osa viestinnästä on sanatonta.
 
Muistaakseni aiheesta on tehty tutkimus, jossa rikollisten piti valita 100 henkilön joukosta sopivimmat uhrit. Valinnat taisi painottua samoihin 5 henkilöön.

Mielenkiintoinen tutkimus mutta olisi kiva tietää millaisia tutkimuksessa valittujen "uhrien" viiden henkilön taustat olivat? Meinaan vaan sillä että josko uhri olikin todellisuudessa saalistajien saalistaja ? :)
 
Muistaakseni aiheesta on tehty tutkimus, jossa rikollisten piti valita 100 henkilön joukosta sopivimmat uhrit. Valinnat taisi painottua samoihin 5 henkilöön.
Itsevarmuus toimii tiettyynpisteeseen asti mutta tätyy muistaa kokenut rosvo tunnistaa poliisin lähes 100% varmuudella vaikka ei virkamerkkiä näyttäisikään.
Kriisialueilla elävät/eläneet ihmiset tunnistavat sotilaat ja poliisit nopeammin kuin kukaan muu koska kyse on selviytymisestä joka on opittu jo äidinmaidossa.
 
Kriisialueilla elävät/eläneet ihmiset tunnistavat sotilaat ja poliisit nopeammin kuin kukaan muu koska kyse on selviytymisestä joka on opittu jo äidinmaidossa.
Festareilta varmaan löytyy paljon kriisialueilla olleita. Ne on kai olleet niissä @Hanski n kuvaamissa JOINT-operaatioissa. :D

Mutta vakavasti, joo, varmaan noin on.
 
Itsevarmuus toimii tiettyynpisteeseen asti mutta tätyy muistaa kokenut rosvo tunnistaa poliisin lähes 100% varmuudella vaikka ei virkamerkkiä näyttäisikään.
Kriisialueilla elävät/eläneet ihmiset tunnistavat sotilaat ja poliisit nopeammin kuin kukaan muu koska kyse on selviytymisestä joka on opittu jo äidinmaidossa.

Rosmojen ect on vaan pakko oppia tunnistamaan saalis, vihollinen, uhka ect..muuten ei saa saalista ja tai käy hyvin huonosti kun iskee kiinni väärään "saaliiseen"... esim vankila ja tai sekä muu kasvuympäristö pakottaa kasvamaan sekä kehittymään tai jää ravintoketjun alapäähän
 
Noissa pikaohjeissa on se huono puoli, että pitäisi harjoitellakin. Pelkkä kuvien katsominen ei yleensä riitä. Pitää muistaa myös, että vihollisellakin on käytössä samat jutut.

"Stick is round, Blade is flat. Make your choice."
 
Hyva Joe Rogan video erityisesti kaikille jujutsukoille... jep teilla on hyva laji :D

 
Hyva Joe Rogan video erityisesti kaikille jujutsukoille... jep teilla on hyva laji :D

Heh heh hee, dissaus keksittiin 30 sekuntia sen jälkeen kun maailman toinen kamppailulaji syntyi. Eihän kukaan halua harjoitella maailman toiseksi parasta kamppailulajia?
 
EKSOTIIKKAA - tassa on kaikki klassikot... double armbar (!?), SMOTHER (!!!), Gogoplata ja 17 hullua subbaria lisaa... hyvaa settia :D

Don't try this shit at home unless you're in bed with the missus!!

 
Viimeksi muokattu:
Viimeinen vuosi on mennyt Kendoa harjoitellessa, jonkin verran perinteistä painipiiriä ja thaikkunyrkkeilyä lisänä. Nuorempana tuli harrastettua vaparia, mutta se porukka mitä treeneissä kävi ei ollut omaan mieleen. Kendo on kyllä erikoinen laji, mutta kun tuohon on päässyt sisälle niin on kyllä vienyt miehen mennessään. Japanissahan poliisit ja keisarin kaarti treenaa aktiivisesti kendoa, tietääkseni käyttävät myös mellakkapoliisien varustuksessa hiilikuituista versiota tuosta bambumiekasta. Suurin osa tekniikoista olisi kuitenkin oikealla katanalla tehdessä fataaleja. Samuraiperinne jatkuu, mutta hieman eri muodossa. Kouluissa on myös tiimit ala-asteesta yliopistoon lähes poikkeuksetta.

 
http://www.spartan.fi/blog/defendo-...-riskitason-kohteiden-ammattilaisten-defendo/

Defendo Green – Korkean aseellisen väkivallan riskitason kohteiden ammattilaisten Defendo
by Defendo Alliance - Syy 28, 2015


Defendo Green on ensisijaisesti sotilaille ja vastaaville joukoille tarkoitettu itsepuolustus-, lähitaistelu- ja sotilaallisen voimankäytön järjestelmä, joka perustuu Scandinavian Defendon perustekniikoihin ja -periaatteisiin.

Järjestelmä ei kuitenkaan perustu pelkästään vastustajan eliminointiin, vaan se on käytettävissä myös itsepuolustukseen, kun sotilas joutuu esimerkiksi lomalla taksijonoväkivallan kohteeksi, taikka sotilas pystyy toimimaan minimivoimankäyttön periaatteiden mukaisesti, kun hän kiinniottaa luvatta sotilasalueelle tunkeutujan tai sotavangin.



Tekniikkavalikoimassa on otettu huomioon, että sotilas tai muu ammattilainen, joka työskentelee korkean riskin kohteissa, saattaa kantaa päällään jopa kymmeniä kiloja varusteita, jotka huonontavat liikkuvuutta.

Järjestelmään kuuluu myös ampuma-aseen tai aseiden käyttö lähitaisteluasennosta, ja aseen käyttöön siirtyminen on tärkeänä osana mukana kaikessa harjoittelussa.



Hyökkäämisen osaaminen on sotilaalle kaikkein tärkein taito. ”Miekka on tärkeämpi kuin kilpi”, sanotaan. Ensimmäiseksi Defendo Greenissä opetetaan kehon käyttö lyömisessä, jolla pystytään saamaan helposti lisää voimaa hyökkäykseen, ja paljaalla kädellä lyöminen tukee myös kaikkien apuvälineiden käyttöä lyömisessä. Potkujen määrä pidetään minimissä ja potkut tehdään matalalle. Aseen käyttö lyömäaseena opetellaan aseettomien hyökkäysten suoritustapaan sitoen, veitsen tai muun välineen, kuten kenttälapion, kepin, yms. käyttö samoin.



Scandinavian Defendon perustekniikoiden pohjalle on rakennettu kokoelma tekniikoista, joita sotilas voi tehdä joko paljain käsin, tai soveltaa saatavilla olevia apuvälineitä tekniikoihin. Esimerkkejä perustekniikoihin perustuvista sotilassovelluksista ovat esimerkiksi välineen riiston estot (pystypainin perustekniikat) ja vastustajan tarttuminen asekäteen (ranneotteista vapautumiset).



Perustekniikoihin kuuluvia maahanvientejä opetellaan käyttämään joko vastustajan tuhoamiseen, vartiomiehen hiljentämiseen taikka vanginottoon. Vaarallisista otteista vapautumiset sovelletaan sotilaan varustukseen ja tilanteisiin, joissa sotilas joutuu esimerkiksi aseenriiston, taikka vartiomiehen hiljentämisyrityksen kohteeksi



Haavoittuneen taistelijaparin evakuoimista käytetään myös fyysisenä harjoitteluna, sekä järjestelmään on tuotu Defendo White -ohjelmasta myös taistelukentän hätäensiapuratkaisuja (Tactical Combat Casuality Care).



Tärkeä osa harjoittelua on soveltava harjoittelu, jossa sotilas on täyttämässä jotain tehtävää ja hän joutuu matkalla voittamaan erilaisia vaikeuksia täyttääkseen tehtävänsä. Harjoituksia järjestetään esimerkiksi esteradoilla, simulaattoreita hyödyntäen sekä yhdistettynä kovapanosammuntoihin.



Koko koulutuksen kantavana teemana on oltava ehdollistumisen merkitys sotilaalle; ärsyke – oikea vaste – vahviste; sekä fyysisen suorituskyvyn ja itseluottamuksen kasvattaminen. Sotilas ei välttämättä joudu koskaan käyttämään näitä taitoja, mutta niiden harjoittelu parantaa henkistä ja fyysistä suorituskykyä, sekä nopeuttaa päätöksentekoa äärimmäisessä tilanteessa.



Defendo Green soveltuu erityisesti korkean riskin ympäristössä työskenteleville tai siihen varautuville, kuten sotilaille, rajavartijoille, ERTI- ja VATI- poliiseille sekä korkean riskin henkilösuojaustehtävissä toimiville.

Lisätietoja voit kysellä [email protected]

Petteri Kantola

Defendo Alliance

3rd Level Black Belt, Scandinavian Defendo

Member of Team I.D.D.I.

Defendo Green Director
 
Back
Top