Kertauksista luistaminen

No silloin v.2000 kun paperi tuli kotiin, niin asenne oli juurikin sama että "ei vittu".Oikeastaan näin jälkeenpäin kun ajattelee niin ei se loppujen lopuksi niin paha nakki ollut.Ehkä taas reagoin aivan liian jyrkästi ja siellähän voi olla ihan mukava porukka tuntemattomia tyyppejä.
 
Sluiba kirjoitti:
No silloin v.2000 kun paperi tuli kotiin, niin asenne oli juurikin sama että "ei vittu".Oikeastaan näin jälkeenpäin kun ajattelee niin ei se loppujen lopuksi niin paha nakki ollut.Ehkä taas reagoin aivan liian jyrkästi ja siellähän voi olla ihan mukava porukka tuntemattomia tyyppejä.

Eli joku kokee että teikäläistä kannattaa kertauttaa siitä huolimatta että aina ei nappaa. Olisko peräti niin, että jokin olis onnistunu edellisissä kertauksissa? :D

Tietenkään tämä ei ole ainoa vaihtoehto..
 
Miten tuo reservinkieltäytyminen muuten menee nykyään? Siis jos reserviläinen kieltäytyy aseellisesta palveluksesta.
 
Museo kirjoitti:
Miten tuo reservinkieltäytyminen muuten menee nykyään? Siis jos reserviläinen kieltäytyy aseellisesta palveluksesta.

Miten muuten menee tuo reservin hinkuminen nykyään. Oikein tässä maito happanee purkkiin kun lukee miten joitakin kertautetaan edes joskus vaikkei nämä halua, itselle ei ole kusti polkenut sitä ensimmäistäkään kutsua.

Tämmöinen reservin hinkuviita ei saa kutsua vaikka kuinkan hinkuu, ei saatana edes puomiksi tai hiekkasäkiksi oteta. Olen kokeillut soluttautua kertauksiin molemmiksi naamioituneena (tuo hiekkasäkkinä toiminen onkin aika haasteellista, etenkin täytettynä) mutta lähtöpassit tuli oikein niskaperseotteella ja potkulla perseelle kun paljastuin.
 
adam7 kirjoitti:
Noin lähtökohtaisesti tämä näyttää trollilta.

Jos kaveri on 35 ja koulutukseltaan it-mies, ollaan jo 5 vuotta yli normaalin taistelujoukkojen miehistön max-iän. Res-upseereilla on tuo normaalien taistelujoukkojen max-ikä 35.

Vanhempia olen tosin aikanaan taistelujoukkojen kertauksissa nähnyt, mutta pienen jutustelun jälkeen on huomannut että ovat olleet eri res-järjestöissä aktiivisesti toimivia.

Noiden ikärajojen jälkeen, jos kertaukset jatkuvat, ovatkin harjoitukset yleensä muuta porukkaa/tehtävia koskevia.

------

Hommahan menee niin, että jos tällainen kaveri menee sinne käskettyyn paikkaan lääkärintodistuksella ja asennevammalla, niin hänet ohjataan talon puolesta uuteen lääkärintarkastukseen, jossa talon lääkäri hänet tutkii (jos ei nyt ihan muutaman miehen harjoitus ole). Jos havaitaan palvelukseen kelpaavaksi, hänet varustetaan ja ohjataan joukkoonsa. It-miehen asennevamma paranee joko joukossa tai ei.

Tuskin sisämäajoitusta tarjotaan jos normaalit taistelujoukkojen harjoitukset.

No eipäs yleistetä noiden ikärajojen kanssa. Tykistössä ja ammusilmatorjunnassa porukka saattaa pysyä samassa patterissa koko asejärjestelmän käyttöiän. Jos Sluiba on palvellut 285 niin it:ssä mahdollinen koulutushaara on joko lääkintä, viesti, spol tai ohjusmies. Koska Igla kalusto on pokattu niin aloista jää jäljelle ilmeisesti vain viesti, spol ja lääkintä. Sitä sodan ajan sijoitusta voi siis jatkua vielä sellainen 10-15 vuotta.
 
Sluiba kirjoitti:
Ohjusmies olen.

Jos sä menet niin ehkä saat ampua Mistral tai RBS 70 kanssa.
 
Museo kirjoitti:
Miten tuo reservinkieltäytyminen muuten menee nykyään? Siis jos reserviläinen kieltäytyy aseellisesta palveluksesta.

No yritänpä vastata itse itselleni tähän kysymykseen. Joskus aikaisemmin reservikieltäytyjät kai hakkailivat kertausharjoituksessa puita, lämmittelivät saunaa ja vastaavaa. Ohessa Aseistakieltäytyjäliiton hieman värittynyt infopaketti aiheesta, noiko se muka nykyään menee?

Perustietoa reservinkieltäytymisestä

Armeijan käynyt voi kieltäytyä reservistä hakeutumalla täydennyspalvelukseen. Hakeminen tapahtuu täyttämällä täydennyspalvelushakemus (sama kaavake, jolla haetaan myös siviilipalvelukseen) ja toimittamalla se armeijan aluetoimistoon tai Lapinjärven siviilipalveluskeskukseen. Paperilla hakemuslomakkeita on saatavilla näiden lisäksi Aseistakieltäytyjäliitosta. Hakemuksen voi jättää koska vain varusmiespalveluksen jälkeen, myös kertausharjoitusmääräyksen saamisen jälkeen ja vielä itse harjoitusten aikanakin. Se hyväksytään automaattisesti, joten käytännössä kyseessä on ilmoitus.

Täydennyspalvelus on samankaltainen vastine kertausharjoituksille kuin siviilipalvelus on varusmiespalvelukselle. Nykyisen lainsäädännön mukaan kaikki täydennyspalvelukseen hakeneet määrätään myös se suorittamaan. Täydennyspalveluksen järjestää siviilipalveluskeskus ja se sisältää  lain mukaan "joko koulutusta tai käytännön harjoittelua" tai molempia.

Täydennyspalvelusvelvollisuus kestää lain mukaan rauhan aikana enintään 40 päivää. Käytännössä sinne on kuitenkin määrätty vain kerran viideksi päiväksi.
1.1.2008 voimaan astuneen uuden siviilipalveluslain myötä täydennyspalveluksen suorittaneet reservinkieltäytyjät on vapautettu armeijapalveluksesta myös kriisin aikana. Tästä AKL:lla onkin voittamaton tarjous, joka kannattaa hyödyntää viipymättä!

Lain mukaan täydennyspalveluksen suorittaneet määrätään kriisin aikana siviilitehtäviin siviiliviranomaisten johdolla. Vapautus aseellisista tehtävistä koskee myös ennen uuden lain voimaanastumista täydennyspalveluksen suorittaneita.

Täydennyspalveluksen suorittaminen on kuitenkin reservinkieltäytyjien kohdalla kriteeri automaattiselle vapautukselle armeijasta myös sodan aikana. Sitä suorittamattomat (siis myös ne, jotka ovat hakeneet täydennyspalvelukseen rauhan aikana mutteivät ole käyneet sitä) voidaan määrätä kriisin aikana  vakaumuksentutkintalautakunnan kuultavaksi ja hylkäävän päätöksen sattuessa palvelemaan armeijassa.

Täydennyspalvelusajalta maksetaan päivärahaa (4,40 €/päivä) ja veronalaista täydennyspalveluspalkkaa samalla tavoin kuin kertausharjoituksissakin. Täydennyspalveluksesta kieltäytymisestä seuraa oikeudenkäynti ja sakkorangaistus (tavallisesti noin 20 päiväsakkoa). Sakkojen maksaminen ei vapauta velvollisuudesta osallistua täydennyspalvelukseen – toisin sanoen ne maksettuasi sinut kutsutaan uudelleen.
 
Museo kirjoitti:
Miten tuo reservinkieltäytyminen muuten menee nykyään? Siis jos reserviläinen kieltäytyy aseellisesta palveluksesta.
Jos reserviläinen haluaa ryhtyä jälkisivariksi, niin käytännössä pitää ilmoittaa halukkuutensa. Käytännössä reserviläisyys päättyy siihen - ymmärtääkseni toimenpide on hakemuksen hyväksymisen jälkeen yksisuuntainen. Jossain vaiheessa on viiden vuorokauden mittainen täydennyspalvelus Lapinjärvellä ja se lienee kaikki mitä asiasta kuuluu sittemmin. Laki antaa mahdollisuuden kaikkiaan 40 vuorokauden täydennyspalvelukseen, mutta en tiedä että ketään olisi kertautettu sivarissa.

Sitten henkilö kuuluu siviilivarantoon joka on yksi valtiovallan työllistämisreserveistä poikkeusoloissa. Ei siis kuulu yleisen työvelvollisuuden piiriin vaan on omat säädöksensä.

Poikkeusoloissa ja muutenkin kun valmiuslainsäädäntöä aletaan soveltaa on sitten kireämmällä ruuvi aiheessa. Hakemuksen käsittelee vakaumuksentutkintalautakunta jne. Perusteet kaikkinensa ovat siviilipalveluslaissa.

Täsmällisyyden vuoksi todettakoon että aseeton palvelus on edelleen eri asia kuin siviilipalvelus. En tunne voimassa olevaa normistoa koskien varusmiesajan jälkeistä pyrkimystä siirtyä aseettomaan palvelukseen. Varusmiesaikana se menee "kuten ennenkin".
 
Sluiba kirjoitti:
Mulla on yli 30kg ylipainoa muutenkin, voipi olla että jo noi sepustukset riittää vapautukseen.

Otase painavin rinkka siellä harjoituksessa ja juokse joka päivä sen kansa ja uit vähän niin ne kilot alkaa vähenemään.....niin tuli myös laihituskuuri ......;)
 
Eiköhän sitä aikuinen perheenisä osaa rauhan aikana tehdä itse ratkaisunsa näissä asioissa. Joko nimimerkki Sluiba korjaa asenteensa ja menee kiltisti kertaamaan tai ilmoittautuu reservinkieltäytyjäksi ja käy aikanaan viiden päivän täydennyspalveluksessa.

Henkilökohtaisesti pidän ainakin sairaaksi tekeytymistä saati mielenterveysongelmien esittämistä aika munattomana toimintana. On aika oireellista että meillä on varuskunnat täynnä porukkaa jota ei nappaa ja joitakin heistä kutsutaan vielä vastentahtoisesti kertaamaan.
 
Museo kirjoitti:
On aika oireellista että meillä on varuskunnat täynnä porukkaa jota ei nappaa ja joitakin heistä kutsutaan vielä vastentahtoisesti kertaamaan.

Pitäisi ehkä kuitenkin sanoa: "oliSI aika oireellista..."

Se nimittäin olisi oireellista, mutta onneksi tilanne ei kuitenkaan ole kuvaamasi kaltainen.
 
Palkka-armeija olisi paras vaihtoehto, siellä saisivat sitten kaikki wannabe rambot sun muut hörhöt nurmiporata mielinmäärin ja siitä maksetaan jopa palkkaa.

Saisimme me, keitä ei koko armeija kiinnosta pätkän vertaa olla rauhassa.
 
Sluiba kirjoitti:
Palkka-armeija olisi paras vaihtoehto, siellä saisivat sitten kaikki wannabe rambot sun muut hörhöt nurmiporata mielinmäärin ja siitä maksetaan jopa palkkaa.

Saisimme me, keitä ei koko armeija kiinnosta pätkän vertaa olla rauhassa.

Mitä noita tuttuja reserviläisiä olen seurannut, heidän tehtäviään ja ylennystahtia, niin ne, joille tehtäviä piisaa ja ylennyksiä nakellaan, he eivät ole vanna-rampoja, eivätkä mitään kiimakoohottajia vaan melko tavallisia normaaleja suomalaisia miehiä, jotka tarmokkaasti hoitavat tehtäviään, jotka heille on uskottu. Tunnen toki pari oikeaa punasilmäistä asemiestäkin, heillä on kyllä pyrkyä jakaa asti, mutta kovasti heiveröinen on ollut tähän asti menestys. Tähän näkökulmaan asetettuna tuo esittämäsi wannabii-karjujen täysin miehittämä sotalaitos olisi kovasti toisenlainen ja - näköinen nykyiseen verraten...olisiko parempi? ja shitut.

Jatka vaan vedättämistä, tulee ihan suosittu ketju näköjään.
 
Muiden puolesta en lähde arvailemaan, mutta itse ainakin hoidan siviilityöt ja kertausharjoitukset samalla lailla. Molemmissa muistuu aina välillä miksi nykyisellä järjestelmällä meillä on niin paljon väkeä ns. työvoiman ulkopuolella.

Kertausharjoitusten lykkäyskriteereitä tarkastettiin (=kiristettiin) äskettäin. Löytyykö ensi eduskunnalta kulkusia säätää tulonsiirrot työttömille tosiasiallisestikin vastikkeellisiksi? Ei tekisi tälle yhteiskunnalle lainkaan huonoa. Väitän että yksilötasollakin hyötyjiä olisi paljon.

Kertausharjoituksen väistely on varmasti minäkuvaa upeasti rakentava, lapsenlapsille takan ääressä kerrottava kokemus.
 
Sluiba kirjoitti:
Palkka-armeija olisi paras vaihtoehto, siellä saisivat sitten kaikki wannabe rambot sun muut hörhöt nurmiporata mielinmäärin ja siitä maksetaan jopa palkkaa.

Saisimme me, keitä ei koko armeija kiinnosta pätkän vertaa olla rauhassa.

Paljonko olisit valmis maksamaan lisää veroja tai vastaavasti mistä olisit etuuksista olisit valmis tinkimään, jotta meille saataisiin uskottava palkka-armeija (enkä tässä nyt tarkoita miehittäjää)?
 
Varuskuntia voi sulkea ja keskittää kaikki kapasiteetti muutamaan suureen yksikköön.säästöähän tulee jo valtavasti siitä, että yleinen asevelvollisuus lakkaisi ja jos siltikin tulisi palkka-armeija kalliimmaksi niin veroja voidaan korottaa sieltä rikkaiden päästä esim.pääomaverotukseen 10% lisää.

Jos minä en olekaan mikään sotahullu ja isänmaa intoilija, ei se tarkoita että jotenkin vedättäisin.Mulla on omat näkemykseni kertausharjoitusten taikka koko armeijan tarpeellisuudesta ja taas toisilla omansa.

Tämä on tietysti väärä foorumi olla erimieltä asioista, täällä tuntuu olevan isänmaallista sekä aseintoilevaa porukkaa, foorumin nimikin sen jo osaltaan kertoo.
 
Sluiba kirjoitti:
Tämä on tietysti väärä foorumi olla erimieltä asioista, täällä tuntuu olevan isänmaallista sekä aseintoilevaa porukkaa, foorumin nimikin sen jo osaltaan kertoo.

Äläpäs nyt Sluiba leiki mitään marttyyriä siinä. Olet kuitenkin suomalainen armeijan käynyt mies ja kaiken lisäksi olet päättänyt perustaa tässä maassa perheesi. Se tuo jo sinällään tiettyjä velvollisuuksia. Moni maanpuolustushenkinen nyt vain tarkastelee maailmaa vähän eriväristen silmälasien läpi. Minunkaan mielestäni ei ole rauhan vuonna 2010 mikään ideaalitilanne että aikuisia ihmisiä pitää ylipäätään pakottaa varusmiespalvelukseen tai kertausharjoituksiin. Väitän että liian monelle jää kaikesta huolimatta koko hommasta lähinnä paska maku suuhun eikä se taas ole lopulta kenenkään etu.
 
Sluiba kirjoitti:
Varuskuntia voi sulkea ja keskittää kaikki kapasiteetti muutamaan suureen yksikköön.säästöähän tulee jo valtavasti siitä, että yleinen asevelvollisuus lakkaisi ja jos siltikin tulisi palkka-armeija kalliimmaksi niin veroja voidaan korottaa sieltä rikkaiden päästä esim.pääomaverotukseen 10% lisää.

Jos minä en olekaan mikään sotahullu ja isänmaa intoilija, ei se tarkoita että jotenkin vedättäisin.Mulla on omat näkemykseni kertausharjoitusten taikka koko armeijan tarpeellisuudesta ja taas toisilla omansa.

Tämä on tietysti väärä foorumi olla erimieltä asioista, täällä tuntuu olevan isänmaallista sekä aseintoilevaa porukkaa, foorumin nimikin sen jo osaltaan kertoo.

Hieman matematiikkaa: Tuossa taannoin oli maininta lehdistössä, että nyky puolustusmenoilla saisi palkattua n.25 000 ukon armeijan. Ilmavoimia ja laivastoa ei tuollaiseen armeijaan mahtuisi juuri muuten kuin nimellisesti ja vaikka maavoimat olisivatkin sitten kunnolla varustettuja, niin siitä huolimatta Venäjä on pitänyt tietääkseni 100 000 ukkoa Tsetseeniassa jo vuosia ja samalla kävi tekemässä 10 000-20 000 ukolla temput Georgiassa, enkä usko, että samalla laiminlyötiin puolustusvalmius muillakaan alueilla.

Venäjä teki kaiken tuon pelkillä varusmiehillä, kutsumatta joukkoja reservistä!
 
Back
Top